🔸سبکباری و سبکبالی
✍️ علی خسروی
در توصیف بعثت رسولخدا(ص) و لحظات آغازین رسالت نقل شده است که فرشتۀ حامل وحی جبرئیل، بازوی پیامبر(ص) را گرفت و فشار داد، یا در بعضی از منابع، بازوی حضرت را گرفت و تکان داد که این تکان دادن میتواند به نوعی نشانۀ تکانده و «سبکشدن» باشد که مهمترین و ضروریترین پیش نیاز یک زندگی اخلاقی و معنوی است.
البته سنگینی و گرانجانی برای «آن صدر نشین سدره منزل» منتفی و بلاموضوع بوده و آنچه مطرح است متناسب با شأن والای آن حضرت میباشد.
حضرت موسی(ع) نیز وقتی به رسالت مبعوث میشود، خطاب میآید: فاخلع نعلیک(طه/۱۲)، مفسران گفتهاند: مراد از آن ترک تعلقات و سبک شدن است. صائب تبریزی میگوید:
سبک نساخته از دانه خویش را چون کاه
امیـد جـاذبـه از کهـربـا نبـایـد داشـت ..
یکبار با خود اندیشیدم اگر فقط یک جمله از نهجالبلاغه را برگزینم، کدام را انتخاب میکنم؟ این جمله در ذهنم حضور یافت که صاحب مرتبۀ ارجمند ولایت و پردهدارحرم سترخدا و آموزگار بزرگ جهاد اصغر و اکبر میفرمایند: تَخففوا تَلحقوا (خطبۀ۲۱)، سبکباری و سبکبالی شرط وصال میباشد.
قلب سلیم نیز که تنها وسیلۀ نافع در روز حساب است(شعرا/۸۹)، دلی است که «ز هر چه رنگ تعلق(بل تعین) پذیرد» آزاد باشد. چنان که گفتهاند دستور زبان معرفت این است: نیستم، نیستی ، هست!
ماهمبارک رمضان فرصت ارزشمند و قابل اغتنامی است برای سبک ساختن همین جان:
اگر به روزه توانی سبک کنی جان را
به اوج قرب توانی پرید چون شهباز
بگوی ترک تنعم به رغـم خـواهش تن
بیا و پرورش جان خویش را پرداز ...
#فرهنگ
#ماه_رمضان
#قرآن_کریم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
او کریم است
✍️ احسان قربانی
درِ خانه او، جملگی صف کشیدهاند محتاجها.
پیرزنی با چادر گلگلی خود و چهرهای که انگار از اضطراب رنگ پریده است ، با دست خود تکه ای از چادر خود را گرفته و دست دیگرش را به کمر خمیده اش زده است. و با اه و ناله از کریم میخواهد تا راهی نشانش بدهد تا زندگی پسر و عروسش به جدایی نکشد.
یا مردی میانسال که کت و شلواری سیاه راه راه به تن و کلاه پشمی به سر دارد، با لهجه ترکی از کریم میخواهد، پسرش را که برای اندکی قرض در زندان است کمک کند.
صف رسید به پسرکی که با حالت کودکانه خود دست خود را به عبای کریم گرفت و با زبان بچه گانه خود برای مادر مریضش که مدتی است سرطان دارد به کریم رو میزد.
هر کسی از او طلب حاجت داشت، او دستش را به حالت دعا بلند میکرد و دعایی میخواند و دستانش از توشهای پر میشد و به محتاجان میداد.
او کریم است؛ حسن بن علی المجتبی ( سلام الله علیه)
#امام_حسن
#کرامت #انفاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📋باورِ خواندنی و باورِ دیدنی
✍️ احسان نیله چی
بسی فرق است میان آنچه میخوانی و آنچه میبینی. هر دو را باور میکنی؛ ولی علمالیقین کجا و عینالیقین کجا.
با دانش مدرسهای باور کردهام خدا هست و کار خلق و روزی به دست اوست. گاه همین خواندهها را که میبینم باز باور میکنم؛ ولی این کجا و آن کجا.
امشب دوست عزیزی پس از نزدیک به یکسال، تماس گرفت و حالی پرسید و تبریکی نثار کرد و گفت: ده میلیون تومان میدهم تو خود هر چه صلاح دانستی و داد.
کمی بعد به شکل غیر منتظره، آشنای محترمی تماس گرفت و برای هزینه بیمارستان همین مبلغ را خواست.
تقدیم شد.
هزار و چند کیلومتر میان دهنده و گیرنده فاصله است و من مبهوت و شادان به این کار زیبای خدا مینگرم.
یادم آمد: چند سال پیش یکی از بندگان خوب خدا مقداری گوشت به ما داد که میان نیازمندان پخش کنم. در این فکر بودم که نیازمندترها را پیدا کنم. صدای اذان بلند شد. جلوی اولین مسجد پارک کردم. پس از نماز، نیازمندی دم در مسجد نشست. عجیب اینکه او درخواست پول نداشت؛ میگفت: مردم من بچههام چند ماهه گوشت نخوردن!
تقدیم شد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
...
"شعر" یک ملت،
جعبه سیاه آن ملت است.
✍️محمدجواد محمودی
#رسانه
#شعر #ادبیات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔴 ترخیص عقلانیت زیدآبادی در «حد ترخص»
🔻با حمله به نمادها و حدود شرعی میخواهند این بار حس کاهش دینداری را به جامعه مؤمنین القا کنند.
#غربزدگی
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰 در امان امین
▪️بهبهانۀ دیدار رمضانی رهبر انقلاب با شاعران
✍️ سید محمدحسین دعائی
شاید امروز کسانی ندانند یا نپذیرند، اما بدونشک آیندگان بر این سخن صحه خواهند گذاشت که در کنار «دین»، «علم»، «اقتصاد» و «امنیت»، تلاش رهبر انقلاب برای اعتلاء «فرهنگ و هنر»، در طول تاریخ این مرز و بوم بینظیر بوده است؛ تا آنجا که مثلا اهتمام ایشان به رشد «شعر و ادبیات فارسی»، حتی از ملیگراترین ایراندوستان نیز دیده نشده است؛ اهتمامی که اگر یکدهم آن را هرکدام از حاکمان این سرزمین داشتند، آوازۀ فرهنگدوستی و هنرپروریشان گوش فلک را کر میکرد. اما چه کنیم که «حجاب معاصرت»، در کنار «هجمۀ شناختی دشمن»، کار را به جایی رسانده است که میبینیم.
یکی از راهبردیترین پروژههای رهبر انقلاب که با هوشمندی و حوصله، آن را در طول سالهای متمادی دنبال کرده و به ثمر رساندهاند، گرفتن ابزار «ایرانیگری» از دست دینگریزان وطننشناس و تبدیل آن به یکی از مهمترین مؤلفههای جبهۀ فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی است؛ پروژهای مبتنی بر فهم عمیق اقتضائات زمان و مکان، حاکی از اعتقاد به ضرورت جذب حداکثری و طراحیشده برای فعالسازی همۀ ظرفیتها در مواجهه با تهاجم تمدنی غرب.
تأکید ایشان بر مواردی مثل: اهمیت محافظت از هویت اصیل ایرانی، ضرورت پاسداشت زبان فارسی، حکمتپایهبودن شاهنامه و قرائت الهی از نوروز را از همین زاویه باید تحلیل کرد.
آری؛ کشاندن پای «شعر» به «ماه خدا» و نشاندن «شاعران» در «حسینیۀ امام خمینی»، یعنی که ادبیات فارسی امروز، در امان امین انقلاب و مسلمانشدۀ دست حکیمترین حاکم ایران اسلامی است.
پ.ن: بدونشک شاهبیت سخنان اخیر حضرت آقا در دیدار با شاعران، چیزی جز «ضرورت توجه به جنبۀ رسانهای و تمدنی شعر» نبود.
#شعر
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔶 عهدی که خداوند از ما گرفت
⚪️ «ﻳَﺂ ﺃﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍْ ﺍﺗَّﻘُﻮﺍْ ﺍﻟﻠَّﻪَ ﻭَﻛُﻮﻧُﻮﺍْ ﻣَﻊَ ﺍﻟﺼَّﺎﺩِﻗِﻴﻦَ»
ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺭﺍﺳﺘﮕﻮﻳﺎﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
ﻧﻜﺘﻪ ﻫﺎ:
ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺷﻴﻌﻪ ﻭ ﺳﻨﻲ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺍﺯ «ﺻﺎﺩﻗﻴﻦ»، ﻣﺤﻤّﺪﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪ ﻭ ﺁﻝ ﻣﺤﻤّﺪﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
ﺁﻳﻪ ١٧٧ ﺳﻮﺭﻩ ﻱ ﺑﻘﺮﻩ، ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ، ﺍﻧﻔﺎﻕ، ﻧﻤﺎﺯ، ﻭﻓﺎﻱ ﺑﻪ ﻋﻬﺪ ﻭ ﺻﺒﺮ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺸﻜﻠﺎﺕ ﺭﺍ ﺻﺎﺩﻕ ﻣﻲ ﺷﻤﺎﺭﺩ ﻭ ﺁﻳﻪ ١٥ ﺳﻮﺭﻩ ﺣﺠﺮ ﻭ ٨ ﺳﻮﺭﻩ ﺣﺸﺮ، ﻣﻬﺎﺟﺮﺍﻥِ ﺭﻧﺞ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﻭ ﺟﺎﻥ ﺑﺮﻛﻒ ﺭﺍ «ﺻﺎﺩﻕ» ﺷﻤﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. به راستی که امروز مردم مظلوم و مقتدر غزه از مصادیق اصلی صادق به شمار می آیند .زیرا جانانه در برابر مشکلات مقاومت و صبوری نشان داده اند و هم مهاجران رنج کشیده ای هستند که بر اثر سکوت و بی غیرتی یک ملیارد و 700 ملیون مسلمان زیر شدیدترین حملات وحشیانه غاصبان سرزمینی و سفاکان بینالمللی صادقانه بر عهد ایمان و جهاد ایستاده اند که ان الحیاه عقیده و جهاد و قطعا معیت و همراهی نصرت الهی وعده حتمی این صابران و صادقان است
ﭘﻴﺎم ﻫﺎ:
١- ﺩﻭﺳﺘﻲ، ﻫﻤﻨﺸﻴﻨﻲ ﻭ ﻫﻤﺮﺍﻫﻲ ﺑﺎ ﺭﺍﺳﺘﮕﻮﻳﺎﻥ، ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺗﺮﺑﻴﺖ ﻭ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱِ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﺍﺳﺖ.
٢- ﺍﺯ ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ ﺍﻟﻬﻲ ﺟﺪﺍ ﻧﺸﻮﻳﻢ.
٣- ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ ﺍﻟﻬﻲ ﻣﻌﺼﻮم ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﺩ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
٤- ﺗﻜﺎﻣﻞ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻳﻪ ﻱ ﺍﻳﻤﺎﻥ، ﺗﻘﻮﺍ ﻭ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﺍﺯ ﺭﻫﺒﺮ ﻣﻌﺼﻮم ﺍﺳﺖ.
٥ - ﺩﺭ ﻫﺮ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻌﺼﻮﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 تجربهی محبت خدا
✍️ محمدمهدی دستورانی با ارسال نوشتاری به جمع نویسندگان حوزوی پیوست:
گاهی با خود میگوییم «چرا خدا حداقل یک ذره شیرینی و لذت عبادت و محبتش را به ما نمیچشاند تا با خیال راحتتر و با هدفی روشنتر، زندگیمان را خدایی کنیم و خیالمان راحت باشد و مطمئن باشیم؟ حتما باید یک مدت زیادی سختی بکشیم تا به لذتش برسیم؟!!»
میدانی پاسخ چیست؟
یک پاسخی خودمان میتوانیم با تجربهی خودمان و زمزمهای درونی، به خودمان بدهیم:
«خدا اینکار رو کردهها! میدونی کجا و کی؟ خودتم بهتر میدونی.
حدس زدی؟ ماه رمضون!
همون روزایی که هرسال منتظرشیم تا برسه و کلی خاطرهی خوب ازش داریم.
همون روزا که در طول سال وقتی بهش فکر میکنیم، یه حس خوبی داره.
همون غروبا و شبایی که یه رایحهی خاص و حس نابی درونمون میچرخه.
همون وقتای افطار که حس عجیبی بهمون دست میده وقتی میخونیم «اللّٰهم لَکَ صُمْتُ وَ عَلَیٰ رِزْقِکَ أَفْطَرْتُ: الهی، روزهام فقط برای تو بود؛ و فقط با روزی تو افطار میکنم».
همون روزا که با اینکه گشنگی و تشنگی میکشیم و بیحالیم، ولی یه دنیا عشق میکنیم؛ خصوصا شبها موقع دعا، و خیلی مخصوصا شبای قدر».
آری؛ پاسخ یکسری از سوالاتمان را در تجربههایمان میتوانیم بیابیم؛ فقط کافی است گاهی بشویم مصداق آیهی «وَ ذَکِّرْ فإنَّ الذِّکْرَیٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ (ذاریات۵۵)».
پاسخهایی از جنس خودمان، که بیشتر از هرچیزی برایمان مطمئنتر و دلنشینتر است.
#رمضان
#محبت_خدا
#عبادت #سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🟢شعار سال و خلع سلاح روشنفکران غربگرا
✍️ احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه بین المللی قم
🔻بیچاره روشنفکران غربزدهای که عمری است فریبکارانه و به دروغ، نظام مردمسالاری دینی را نظامی استبدادی و بیاعتنای به مردم و بلکه مردمستیز معرفی کردهاند! اکنون میبینند که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در کنار همه تأکیداتی که در سه دهه اخیر بر نقش مردم در حکمرانی داشتهاند، سال ۱۴۰۳ را نیز سال جهش تولید با «مشارکت مردم» نامیده است!
این نشان میدهد که باور به مردم و تأکید بر نقش بیبدیل آنان در حکمرانی، از اصول اصلی «مردمسالاری دینی» است.
🔸انتظار داریم، همه جریانهای سیاسی و فکری نیز فرصت را مغتنم بشمارد و اگر واقعاً مردم را دوست دارد و پیشرفت و تعالی این کشور و ملت را میخواهد، راهکارها و برنامههایی عملی خود را درباره شیوههای نقشآفرینی مردم در جهش تولید در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و علمی ارائه دهد.
#تولید
#مردم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☀️درس شهید بهشتی به مسئولان و روحانیان مشهور
✍️ سلمان رئوفی در صفحه شخصیاش آورده است:
دو نفر از دوستان که یکی از روحانیون معروف و دیگری از بازاریان مبارز بود در یک کار اقتصادی با هم شریک شده بودند که در اثنا، اختلاف حساب معتنابهی پیدا کردند و با هم درگیر شدند. حقیر تلاش زیادی برای اصلاح فیمابین آنان به عمل آوردم ولی توفیقی حاصل نشد. نهایتاً توافق شد موضوع را نزد شهید آیت الله بهشتی مطرح کنند و قضاوت ایشان را بپذیرند.
عازم تهران شدیم و شب منزل آقای بهشتی رفتیم.
منزل ایشان در منطقه روبروی حسینیه ارشاد بود که در آن موقع هنوز بخش عمده آن زمینهای بایر بود. این اولین بار بود که به خانه آقای بهشتی در این منطقه میرفتم، خانهای نقلی، تمیز، مرتب و در عین حال ساده. فرش آن موکت بود اما از نظافت میدرخشید.
زندگی و سر و وضع او مثل امام ساده، مرتب و نظیف بود. بهشتی مصداقی از این آیه قرآنی بود که «یحسبهم الجاهل اغنیاء من التعفف»(بقره/۲۷۳) نه مانند کسانی که دارایند اما خود را #فقیر و #ژولیده مینمایانند!
بعد از پذیرایی مختصر و احوالپرسی، موضوع دعوا به تفصیل بیان شد و شخص عالِم که از دوستان صمیمی شهید بهشتی بود، مطمئن بود که ایشان به نفع او قضاوت خواهد کرد؛ اما شهید بزرگوار به جای این که وارد این معرکه شود، با آن بیان مخصوص به خود داستانی را نقل کرد به این مضمون:
دوستانی که شرکت عمرانی را تأسیس کرده بودند نزد من آمدند و گفتند میخواهیم برای برکت این شرکت، شما هم سهامدار شوید.
گفتم ما طلبه هستیم و سرباز امام زمان عج، مناسب نیست که در این مقولات وارد شویم؛ رزّاق خداست و اگر برای او کار کنیم، روزی ما را خودش میرساند.
آن گاه که دیدند اصرار آنها نتیجه نداد، تصور کردند انکار من ممکن است برای این باشد که سرمایهای برای مشارکت ندارم لذا پیشنهاد کردند که شما لازم نیست سرمایه گذاری کنید ما خودمان کل سرمایه شرکت را تأمین میکنیم، فقط قبول کنید که درصدی از سهام به نام شما شود و سود آن را تقدیمتان کنیم.
باز هم به آنها جواب منفی دادم و استدلال کردم دلیل نپذیرفتن صرفاً به خاطر داشتن یا نداشتن سرمایه نیست و اصولاً قصد ندارم در این نوع مسائل وارد شوم؛ اما آن دوستان به اصرار خود ادامه دادند و این بار پیشنهاد کردند که شما شریک شوید و سود آن را نه برای خودتان که برای پیشبرد نهضت و ترویج اسلام صرف کنید. باز هم نپذیرفتم و نهایتاً گفتند ما آماده هستیم بدون اینکه شما آوردهای در شرکت داشته باشید، بخشی از شرکت را به نام شما کنیم و صرفاً سود آن را برای مصارف عام المنفعه نهضت در اختیار شما قرار میگیرد.
اما سرانجام به هیچ نوع، واردشدن در امور اقتصادی به خاطر حفظ زی طلبگی ام نپذیرفتم.
با نقل این ماجرا و ملاحظه علو طبع آیت الله بهشتی، طرفین دعوا در خود فرو رفتند و از مطرح کردن یک دعوا بر سر مسائل مادی در محضر ایشان منفعل شدند و مخصوصاً آن که روحانی بود، پاسخی مضاعف را دریافت کرد.
شهید مظلوم آیت الله دکتر #بهشتی
📚 کتاب (سیره شهید دکتر بهشتی) ص۱۴۸
#اجتهاد_روشمند
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❇️ ده ویژگی کاسبان عدالتخواهی
✍️ محسن مهدیان
این روزها با پدیده جدیدی به نام "کاسبان عدالتخواهی" مواجهیم. "سوپرمن های دست ساز" و "بتمن های تخیلی" که تلاش می کنند قهرمان مبارزه با فساد باشند و از این دکان کاسبی کنند.
هرکس تخلف کرده است طبیعی است که باید در عدلیه پاسخگو باشد و البته نقش ما #مطالبه_مومنانه است. لذا سوال اصلی اینست که ما حق داریم افراد را بدون محاکمه وشنیدن ودیدن همه مستندات قضاوت کنیم و بدتر از آن حکم صادر کنیم و آبرو ببریم؟
با این مقدمه کوتاه لازمست مختصری درباره کاسبان اینروزهای عدالتخواهی بدانیم.
شناخت کاسبان عدالتخواهی کمک می کند مطالبه گری مومنانه را فدای خدعه خناسان نکنیم و زمین بازی آنها نشویم.
🔻کاسبان عدالتخواهی چند دسته اند.
1️⃣گروه اول پروژه بگیرهای افشاگری اند که برای دادزن از دست کارفرما صله می گیرند.
🔸نحوه شناسایی اینها چیست؟ این افراد اساسا هیچ معیار و مبنای مشخصی ندارند و اگر سابقه اینها را چک کنید مملو از رفتارهای متناقض است.
2️⃣دسته دوم کاسبان لایک و فالور و دیده شدن هستند. اینها پول نمی گیرند اما گدایی توجه می کنند.
🔸نحوه شناسایی اینها چیست؟ تولیدات اینها بدون هرگونه محتوای عمیق است. اغلب احساسی و هیجان زده اند. بیش از دو خط توئیت نمی توانند بنویسند و برای خط سوم دچار لکنت می شوند.
3️⃣دسته سوم کاسبان سیاسی اند که دو دسته اول را به خدمت می گیرند تا به قدرت و مکنت برسند.
🔸نحوه شناسایی اینها چیست؟ شناسائی این افراد مشکل تر از بقیه است. اما اجمالا این افراد را بیشتر در ایام انتخابات و بزنگاه های سیاسی بشناسید.
✅اما کاسبان عدالتخواهی چه ویژگی هایی دارند؟
شاخص کلان همان است که رهبری انقلاب درباره مطالبه گری فرمودند؛ اینکه مطالبه گری مذموم آنست که با دشمن مخرج مشترک پیدا کند.
🔻با این اصل کلیدی چند مورد قابل فهرست است:
1️⃣یکم. عدالتخواهی غیر اخلاقی:
این جریان برای کاسبی در عدالتخواهی هیچ حد و مرزی نمی شناسند. آبروی افراد برای آنها از بی ارزش ترین هاست و هیچ مرزی برای حریم شخصی و عمومی افراد قائل نیستند. هتک و تهمت و دروغ و غیره بماند.
2️⃣دوم. عدالتخواهی شتابزده:
هر چه دیدند و دست شان رسید، بدون تحقیق و بررسی به سرعت منتشر می کنند و به همین دلیل در اغلب موارد مورد سوء استفاده کارفرماهای سیاسی و ابرپروژه بگیرها قرار می گیرند.
3️⃣سوم. عدالتخواهی سوپرمنی:
عدالتخواهی این افراد اغلب برای ایجاد قهرمان های دست ساز است. برای همین مهمترین هدف شان دیده شدن است و جائیکه عدلیه ورود کند و بخواهد عالمانه و منصفانه قضاوت کند، زیست عدالتخواهی آنها نیست و نابود می شود.
4️⃣چهارم. عدالتخواهی فریبنده:
در این سبک عدالتخواهی یک مصداق را در فرد یا نهاد پیدا می کنند و آن مصداق را به کل تعمیم می دهند. این خطای شیطانی مهمترین ابزار برای تخطئه و حذف کامل افراد و بدتر از آن ایجاد تلقی فساد سیستمی است.
5️⃣پنجم. عدالتخواهی کاریکاتوری:
مهمترین ویژگی این گروه جابجا کردن اصل و فرع است. یک حاشیه را تبدیل به اصل می کنند تا مخاطب از ظاهر فرعیات منکر اصول شود.
6️⃣ششم. عدالتخواهی در بن بست:
پروژه نهایی این افراد القای بن بست است. اینکه عدلیه تعطیل است و نهادهای نظارتی خوابند و هیچ اراده ای برای مبارزه با فساد نیست، جز همین افشاگری های توئیتری.
7️⃣ هفتم عدالتخواهی تخیلی:
این جریان هیچ اعتنایی به واقعیت های زمانه ندارد و در یک رویای خیالی و توهمی هر نوع عقلانیتی را مصلحت اندیشی می دانند. برای این جریان، آرمان ابزار ظاهرسازی در عدالتخواهی کاسبکارانه است.
8️⃣هشتم. عدالتخواهی کور:
این جریان اساسا به ثمره اقدامش در مخاطب توجه ندارد. اینکه مخاطب دچار تلقی فساد سیستمی شود یا از اصلاح ناامید شود اصلا و ابدا برایش مهم نیست. این جریان کور است چون حتی برایش مهم نیست با دشمن مخرج مشترک پیدا می کند و ابزار دشمنی می شود.
9️⃣نهم: عدالتخواهی متناقض:
این جریان را باید در فرآیندها و در طول زمان تحلیل کرد نه در یک مصداق مشخص. این جریان اغلب نسبت به کارفرمای خود ساکت اند و هیچ سطحی از مطالبه را نمی پذیرند. بدتر اینکه درباره خودشان نیز حاضر نیستند پاسخگو باشند. از سوابق عدالتخواهی شان و دروغ ها و تهمت هایی که زدند تا سوابق کیفری و محکومیت هایی که داشتند و تا سوال هایی که اول از همه خودشان باید پاسخگو باشند.
🔟دهم. عدالت خواهی فصلی:
این گروه ها اغلب در بزنگاه ها فعال می شوند. حالا این بزنگاه یا زمان انتخابات است یا زمانیکه یک مجموعه خوب می درخشد و باید تخطئه شود یا شرایطی که فرد باید تمام و کمال حذف شود تا پروژه ای که دست گرفته است ناتمام بماند یا چه و چه. خلاصه اینکه برای اینها عدالتخواهی پوسته ای برای پروژه های مهمتر است.
این ده ویژگی باعث میشود بیشترین خوراک دشمنی ضدانقلاب را فراهم کنند و عملا آلت دست دشمن شوند.
@HOWZAVIAN
✔️ یادداشتهایی درباره حجاب
حجاب، فرع اساسی دین
https://eitaa.com/bshn60/340
باور کنیم حجاب در قرآن آمده
https://eitaa.com/bshn60/341
کارکرد حجاب
https://eitaa.com/bshn60/381
حریم خصوصی
https://eitaa.com/bshn60/396
تبرج
https://eitaa.com/bshn60/557
اسوه حسنه
https://eitaa.com/bshn60/581
تکلیف حجاب
https://eitaa.com/bshn60/631
حضور اجتماعی بانوان
https://eitaa.com/bshn60/632
جرم انگاری
https://eitaa.com/bshn60/745
حدیث نبوی
https://eitaa.com/bshn60/426
عکس و فیلم
https://eitaa.com/bshn60/515
#حجاب
#عفاف
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🛤 سکــوتِ نغـمــهیِ آشـنا
✍️ میلاد حسنزاده
از زمانی که تار و پودِ سکوت، بر سیمِ صمیمت سایه افکند، از زمانی که نغمهیِ آشنایِ یار، در گوشِ جان نغمه سَر نداد، از زمانی که دریایِ بیخبری، موجهایِ تردید و دوری را به ساحلِ دل نشاند، بی خبری، بر احوالِ خیلیها سایه افکنده است. 🍂
بی خبری، از یارانِ دیرین، از همسفرانِ صمیمی.
دیگر نغمهیِ دلنشینِ یاران، در خلوتِ تنهایی نجوا نمیکند.
دیگر گرمایِ وجودشان، در کوچه پس کوچههایِ احساس جاری نمیشود.
دیگر انعکاسِ لبخندشان، در آینهیِ خیال نقش نمیبندد.
و در سکوتِ نغمهیِ آشنا، هالهای از بیخبری، بر دل سایه افکنده است.
در انتظارِ طلوعِ دوبارهیِ خورشیدِ صمیمیت، در انتظارِ روزی که بار دیگر، تار و پودِ صمیمت، بر سیمِ دل نغمهیِ آشنایی را سر دهد، در انتظارِ روزی که بار دیگر، دریایِ بی خبری، موجهایِ تردید و دوری را به ساحلِ فراموشی بسپارد، در انتظارِ روزی که بار دیگر، نغمهیِ دلنشینِ یاران، در خلوتِ تنهایی نجوا کند و گرمایِ وجودشان، در کوچه پس کوچههایِ احساس جاری شود. 🍃
تا آن روز، در سکوتِ نغمهیِ آشنا، در انتظار خواهیم ماند و در اعماقِ وجودِ خود، زمزمه خواهیم کرد:
"ای یارِان سفر کرده، ای همسفران دیرین، ای آشنایانِ جان، کجایید؟!"
و در قلبِ خود، نجوا خواهیم کرد:
"به امیدِ دیدار، به امیدِ روزی که بار دیگر، نغمهیِ آشنایی، در سیمِ دل طنین انداز شود."
"به امیدِ روزی که بار دیگر، در آغوشِ گرمِ صمیمیت، یکدیگر را بیابیم." 🌸🌹🌸
#جامعه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💎 «آن»های عارفان
✍️ حجت الاسلام علیاکبر مظاهری نوشت:
عارفان هردمی دو عید کنند
عنکبوتان مگس قدید کنند
در این «آن»؛ همین الان، نیمههای شب ماه رمضان، دارم «کشفالاسرار» را میخوانم؛ سورهٔ الانسان. چه حلاوتی!
صاحبدلی (که نامش را «مولوی _ شمس» نهادهام؛ زیرا مولویوار، شیفتهٔ شمسی است)، پیام داد:
«معذرت که این وقت شب مزاحم شدم. نماز که میخوانم، از آن لذت نمیبرم. دوست دارم به خدا نزدیکتر شوم. باید چهکار کنم؟ میشود من را پلهپله ببرید بالا؟ باید چهکار کنم؟»
گفتم: از قضا وقت خوبی است. مزاحمتی هم نیست که معذرت بخواهد.
اکنون چنین کنید:
۱. هیچ لذتی، مطلقاً، به لذت عبادت نمیرسد.
بهتر بگویم: لذت عبادت، از همهٔ لذتهای جهان، بالاتر است؛ همهٔ لذتهای بردنی، چشیدنی، اندیشیدنی.
این معنا را به دل و ذهنتان تلقین کنید تا باور کنند. آنگاه با همهٔ وجودتان، آن لذت بیبدیل را ادراک کنید.
۲. عادتهای ستبرشدهٔ عبادتهایتان را بشکنید. یکنواختی، دلزدگی میآورد، یا کسالت یا ملالت. نمازهایتان را تطور دهید؛ طوربهطور کنید. با حفظ واجبات نماز، شکلهای عادتشدهٔ آن را بشکنید. زمانها، مکانها، بیانهای آن را گوناگون کنید. چونان عارفانی باشید که در هر دمی دو عید دارند؛ این «آن»، عیدشان است. در «آن» بعدی، عیدی دیگر دارند. اما عنکبوتان، (دور از جان خودمان)، عادت دارند مگسان شکارکردهٔ خود را کهنه کنند.
عارفانه هردمی دو عید کنند
عنکبوتان مگس قدید کنند
#اخلاق #عرفان
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#فوری
اگر حوزهی علمیه
استادان و طلبههایش را دست به قلم نکند
با لگد دشمن بیدار میشود.
#عصر_رسانه
#تماس_اجتماعی
#جهاد_روایت
#تبلیغ_مکتوب
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
MANSOORI_367067.mp3
6.48M
#صلـی_الله_علیـک
#یا_ابـاعــبـدالله_الحسین_علیه_السلام
#شب_جمعه
شـب جــمعه شده و باز دلم رفت حرم
دل آشفته ى من، صحن تو را كم دارد
سلام می دهیم از بام خانه سمت حرم و دلخوشیم به مستحبی که جوابش واجب است.
❤️ صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نمازِ ماشاءالله
✍ استاد فاطمی نیا فرمودند: این
یادگاری را به شما می گویم به شرط آنکه
من را هم دعا کنید و طبق روایتی از امام
صادق علیه السلام فرمودند
🔻 که بعد از نیمه شب شرعی تا اذان
صبح چهار رکعت نماز می خوانی، دو تا دو
رکعتی مانند نماز صبح، به نیت نمازی که
امام صادق علیه السلام فرموده اند
🔻 و بعد از سلام نماز دوم به سجده می
روی و صد بار می گوئی "ما شاء الله" یعنی
هرچه خدا بخواهد.
🌹 با انجام این نماز خداوند به ملائکه
اش میگه چی بدم به این بنده ام،ملائکه
میگه:ما عقلمون نمیرسه هرچی
میخوای،این تو واینم بنده ات
🔰 نکات مهم:
1- وقت خواندن این نماز در هر شبی است، از زمان نیمه شب شرعی تا اذان صبح، استاد فاطمی نیا فرمودند:بهترین وقت خواندنش،سحرهای ماه رمضان است
2.رهبر انقلاب در درس خارج فقه و اصولشان هم درباره این نماز صحبت کردند و خواندنش را توصیه فرمودند.
#شب_قدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
‼️هنرمند بیپروا چکار کند تا طبق قوانین سازمان دیگر ممنوع التصویر میشود؟!
#سلبریتی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 امشب است...
با شاعران
سلمان ساوجی (قرن هشتم هجری)
🔽
عاشقان را از جمالش، روز بازار امشب است
لیلةالقدری که میگویند، پندار امشب است
حلقهها، بین بسته، جانها، گرد رخسارش چو زلف
قدسیان را نیز گویی روز بازار، امشب است
عاشقان! با بخت خود شب زنده دارید امشبی
ز آنکه در عمر خود آن شوریده، بیدار امشب است
پای دار، ای شمع و منشین، تا به سر خدمت کنیم
پیش او امشب، که ما را خود سر و کار، امشب است
عود در مجلس دمی خوش میزند بیهمنفس
آری! آری! وقت انفاس شکربار، امشب است
جنس فردا پیش نقد جان من، امشب، به می
میفروشم، کان بضاعت را خریدار، امشب است
زاهدان! یک دم مجالی چون کنم تدبیر چیست؟
چون پس از عمری، مجال صحبت یار، امشب است
گفتهای سلمان، که سر ایثار پایش میکنم
گر سر ایثار داری وقت ایثار، امشب است
#شب_قدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@ghalamdar
#با_مخاطبان
✨ روایتی دلانگیز و امیدبخش
عَنِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ : قَالَ مُوسَى إِلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ قَالَ قُرْبِي لِمَنِ اِسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ ، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رَحْمَتَكَ قَالَ رَحْمَتِي لِمَنْ رَحِمَ اَلْمَسَاكِينَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ ، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ اَلْجَوَازَ عَلَى اَلصِّرَاطِ ، قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ تَکصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ ، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ مِنْ أَشْجَارِ اَلْجَنَّةِ وَ ثِمَارِهَا قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَةً فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ ، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ اَلنَّجَاةَ مِنَ اَلنَّارِ قَالَ ذَلِكَ لِمَنِ اِسْتَغْفَرَ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ ، قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رِضَاكَ قَالَ رِضَايَ لِمَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ .
وسائل الشیعه ج ۸ ص ۲۰
خداوندا! می خواهم به تو نزدیک شوم، فرمود: قرب من از آن کسی است که شب قدر بیدار شود، گفت: خداوندا! رحمتت را می خواهم، فرمود: رحمتم از آن کسی است که در شب قدر به مسکینان رحمت کند: گفت: خداوندا! جواز گذشتن از صراط را از تو می خواهم فرمود: آن، از آن کسی است که در شب قدر صدقه ای بدهد. گفت خداوندا! از درختان بهشت و از میوه هایش می خواهم، فرمود: آنها از آن کسی است که در شب قدر تسبیحش را انجام دهد گفت: خداوندا! رهایی از جهنم را می خواهم، فرمود: آن، از آن کسی است که در شب قدر استغفار کند: گفت خداوندا خشنودی تو را می خواهم، فرمود: خشنودی من از آن کسی است که در شب قدر دو رکعت نماز بگذارد.
#شب_قدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☑️ کاش به احترام حقیقت، گاهی سکوت کنیم
اگر حوزوی، دانشگاهی، بازاری و... در آنجا كه تخصص ندارد از نظریه پردازی خودداری کند، اختلافات از جامعه بشرى ريشهكن مىشود.
نقل شده است که امیرالمؤمنین عليهالسلام در اين زمينه فرمودند:
لَو سَكَتَ الجاهِلُ مَا اختَلَفَ النّاسُ.
اگر جاهل سکوت کند، مردم دچار اختلاف نمیشوند.
✍️ محمد مختاری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
کسی آمد و از غنایم جنگی سهم خواست،
علی علیهالسلام فرمود:
اين مال نه حقّ من است و نه حقّ تو،
غنيمتى است مربوط به مسلمانان كه با شمشيرهايشان به دست آمده،
اگر تو در نبرد آنان شركت كرده بودى، سهمى همانند سهم آنان داشتی! "۱"
آری، در حکومت علی،
هر کس به اندازهی مجاهدتش سهم میبرد،
نه به اندازهی ریش و اعتبار پدرش!
"۱". نهج البلاغه، خطبه ۲۳۲
✍️ محمدجواد محمودی
#عدالت
#بیت_المال
#حکومت_علی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#حال_مقال
🟢 وقت رستگاری
✍️مرتضی بذرافشان
مرد پلید و زشت رو که از کثرت عبادت، پیشانی اش پینه بسته؛ در حالی که شمشیر زهرآلودش را زیر دشداشه پنهان کرده است، وقت سحر برای انتقام کشته شدههای نهروان، به مسجد کوفه داخل شد و در گوشهای به کمین نشست.
برای آخرین بار، نقشه شومش را در ذهن مرور کرد؛ باز به فکر فرو رفت و به "قطام"اندیشید و به مهریه ای که به او وعده داده؛ حالا به اجرای آن قبل از عقد، متعهد شده است.
در میان سلام و صلوات نمازگزاران، امام علیه السلام وارد مسجد شد. آنکه در مسجدالحرام چشم گشود و اکنون هم بدست شقی ترین فرد قرار است در مسجد کوفه، چشم فرو بندد و آسمانی شود و به وصال حق نائل آید؛ موعدی که رسول خدا بشارت داده و امیر مومنان سالها در انتظارش، بوده است.
"عبدالرحمن" فرصت را غنیمت شمرد؛ یک لحظه از لابلای جمعیت، با شتاب خود را به محراب رساند و شمشیر کین و تیزش را، با قساوت بر فرق عدالت و انسانیت، فرود آورد. واویلا وااسفا.
مولود کعبه بعد از عمری تلاش و مجاهدت، سرانجام رستگار شد و به آرزوی دیرینه اش، دست یافت. بدرستی امتی گریست؛ در تاریخ بشریت اما، نامش همیشه و مع الحق جاودانه باقی ماند.
#شب_قدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN