فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢آقای ترامپ
تو توانستی کاری کنی که امروز این شیرمرد اینگونه اشک بریزد.
▫️هنوز نفهمیدی چه کردی!
▫️زود خواهی فهمید...
📍انتقام این اشک ها از انتقام خون حاج قاسم سنگین تر است.
#انتقام_سخت
✍علی خردمردی
@alikheradmardii
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
⭕️ آمریکا و بازی بزدل/ ترسوها روی زانو میمیرند
✍علیرضا داودی
🔸ترامپ در تاریخ ایالات متحده جاودانه شد، نام او همواره در یادها می ماند اما نه با افتخار، نه با اقتدار، شاید در آینده کسی یادش نیاید که او بزرگترین دشمن استکبار جهانی را با بزدلانه ترین طرح ترور کرد بلکه همه به یاد می آورند او بود که بزرگترین تحقیر تاریخ را برای ایالات متحده رقم زد؛ او بود که نقشه خاورمیانه را به سود جریان مقاومت تغییر داد؛ او بود که دومینوی فروپاشی استکبار را با انتخاب خود آغاز کرد.
🔹برنامه ترامپ برای شهادت سردار سلیمانی بر این ایده بنا شده بود که قدرت این ضربه می تواند سیستم مقاومت را دچار شوک و ترس کند. بازوهای منطقه ای قدرت دچار تردید شوند و سپس برای جلوگیری از اقدامات شتاب زده میانجی ها به میدان بیایند تا ماجرا با کمترین هزینه مختومه شود.
🔸این ایده شبیه همان ایده پایان جنگ جهانی دوم بود جایی که ایالات متحده با استفاده از بمب اتم دو ضربه سنگین بر ژاپن وارد ساخت. دو ضربه ای که ترس عمیق را در بدنه مدیریتی و مردم ژاپن ایجاد کرد و به جای انتقام در نهایت ژاپن تسلیم ایالات متحده شد.
🔹پیشنهاد انتقام برابر یا پیشنهادهای وسوسه برانگیز پیرامون رفع تحریم در واقع تکه های پازلی بود که ترامپ باور داشت می تواند منجر به رقم خوردن یک پیروزی بزرگ شود چرا که اگر بتواند ایران را مجبور به عدم واکنش جدی کند در واقع مقاومت را نابود کرده است، تصویری که او برای رهایی از همه بحران هایش داشت و گام به گام آن را پیش برد اما مثل تمامی اسلافش ایران را نشناخته بود.
🔸توئیت اول ترامپ که پرچم ایالات متحده را به تصویر کشیده بود بازی رسانه ای جریان پیروز بود تا نشان دهند اکنون ایالات متحده مقتدرتر از هر روز است، بیانیه او در مورد عملیات ترور سردار سلیمانی اما مملو از تردید و شک بود چرا که میانجی ها دست از پا درازتر برگشته بودند و جریان مقاومت نه تنها شوکه و هراسان نشد که اتحاد و اتصال آن بیشتر شده است.
🔹ترامپ در برزخ تردید و ترس گرفتار است چون نمی داند چگونه و کجا قرار است پاسخ حماقتش را ببیند پس برای فرار از مهلکه ای که با دستان خود ساخته دو راه بیشتر ندارد
1️⃣استراتژی دیوانه( MAD)
🔸این استراتژی برخاستخه از دوران جنگ سرد است که توصیه می کند برای جلوگیری از آسیب چنان ضربه ای باید وارد کنی که دیگر احتمال پاسخ وجود نداشته باشد.
🔹ترسیم عملی این استراتژی یعنی ایالات متحده باید وارد نبردی پیش دستانه با آسیب گسترده و فلج کننده علیه ایران شود.
🔸پیش دستی در حمله ای سنگین به ایران برای جلوگیری از وقوع انتقامی سخت با توجه به شرایط داخلی و اقتصادی ایالات متحده و همچنین فشارهای شدید رسانه ای بر او عملا امکان پذیر نیست و می تواند منجر به خسارتی به مراتب بزرگ تر شود.
2️⃣ورود به بازی بزدل
🔹بازی بزدل ( chicken game) مدلی ارتباطی در درگیری های بین المللی است که برخواسته از یک بازی دیوانه وار است.
🔸در این بازی دو طرف رقابت با سرعت خودرو خود را به سمت یکدیگر برای تصادف می رانند و هرکه زودتر از مسیر تصادف کنار رود بازنده و فرد بزدل است.
🔹در این بازی هر چند هر دو طرف در مسیر به سمت درگیری و تصادف در حال حرکت اند اما رقبا می دانند برای پیروزی باید طرف مقابل را وادار به تسلیم کنند و اصلی ترین راه ترساندن طرف مقابل است.
🔸ارائه این تصویر که برای تصادف و مردن آماده ام و هیچ ترسی از رسیدن به انتهای مسیر ندارم مهم ترین ابزار طرفین این بازی است تا دیگری را مجبور به تسلیم کنند.
🔹توئیت های اخیر ترامپ که از آمادگی برای جنگ سخن رانده در واقع تلاشی در مدل بازی بزدل است تا ایران را مجبور به کنار رفتن از مسیر رقابت کند.
🔸هرچه ترس ترامپ بیشتر می شود تهدیدهای او پررنگ تر و صریح تر خواهد شد اما بزدل ترین کشور تاریخ که قهرمانان واقعی را از پشت سر ترور می کند چاره ای جز خروج از این مسیر ندارد.
🔹انتقام سخت، نه جبران خون سردار سلیمانی که گواهی بر اقتدار ما در مسیر پیشرو و آغازی بر پایان استکبار جهانی در خاورمیانه است.
#انتقام_سخت
#حاج_قاسم_سلیمانی #شهید_قاسم_سلیمانی
@feckrat
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔴 شما را به خدا، نزدیک نشوید
✍محمد هادی سمتی/سردبیر کانال سیاست نامه
نامزدهای محترم مجلسِ ۹۸ سلام.
می دانم حال و روزتان را که بی قرارِ دوم اسفند هستید.
اما از خیر تبلیغ شخصی با چاشنیِ حاج قاسم بگذرید.
می گویم تبلیغ شخصی،یعنی اگر به خاطر ترغیب کردن مردم برای مشارکت در انتخابات باشد بسیار خوب و مبارک است.
اما اگر برای اثبات خودتان می خواهید از اسطوره ملت سوء استفاده کنید هرگز به حاج قاسم نزدیک نشوید.
به طرفدارانتان هم حالی کنید که با واسطه و بی واسطه،سپهبدِ شهید را برای رأی آوری بیشتر هزینه نکنند.(چون دیده ام می گویم)
خون پاک سردار بزرگ اسلام باید و می تواند دل ها را برای انتخاب وکلای شایسته و خدمت گزار هدایت کند اما نباید برای بهره برداری سیاسی (جناحی) استفاده شود.
@siyasat_nameh
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#شهید_قاسم_سلیمانی #انتقام_سخت
☑️چرا سیدصادق شیرازی سکوت کرده است؟
📌سیدیاسر تقوی
🔸سید صادق شیرازی سکولار نیست و اعتقاد راسخی به «اسلام سیاسی» دارد. مراکزی با عناوینی نظیر «سازمان جهانی نفی خشونت»، «مرکز آدم، دفاع از حقوق بشر و آزادی» و «دیدهبان حقوق شیعیان» و... زیر نظر او به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی مشغولاند.
🔸این مراکز، پایگاههای اطلاعرسانی مشخصی ندارند و اخبار مربوط به آنها از طریق سایت دفتر شیرازی منعکس میشود. یکی از کارویژههای این مراکز محکومیت اقدامات تروریستی در جهان است. در آخرین بیانیه سازمان جهانی نفی خشونت، انفجار تروریستی در موگادیشو، پایتخت سومالی محکوم شده است.
🔸سازمان جهانی دیدهبان حقوق شیعیان نیز، در آخرین موضعگیری خود، خواستار تجدیدنظر در محتوای لایحه اصلاحیه قانون شهروندی هند شده است. حتی طی این سالها سید صادق شیرازی دیدارهایی با فرماندهان حشدالشعبی داشته و از خانواده شهدا حمایت کرده است.
🔸اما سوال اینجاست: چرا سید صادق شیرازی، علیرغم راهاندازی این نهادهای سیاسی و اجتماعی، حمله تروریستی آمریکا در بغداد که منجر به شهادت سردار قاسم سلیمانی و نیز ابومهدی المهندس و جمع زیادی از دلاور مردان حشد الشعبی شد را محکوم نمیکند و همچنان سکوت اختیار کرده است؟
🔻🔻🔻
@sedyaser
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#شهید_قاسم_سلیمانی #انتقام_سخت
♦️از اجماع جهانی اوباما علیه ایران تا اجماع جهانی ترامپ!
محمد علی رنجبر
بارها عرض کرده ام ترامپ همانی بود که ما می خواستیم، احمقی درجه یک که بازی سیاست را بلد نیست، برخلاف او اما اوباما بسیار فریبکار و خدعه گر بود، کسی که هم خودش و هم دولت فریبکارش برای بسیاری از نخبه های دانشگاهی و حتی برخی از سیاسیون جناح اصلاح طلب (مخصوصا آنها که در جمع فتنه گران بودند) پوشیده ماند و آنها با خوش خیالی بدون اینکه بعضا بدانند، برای دولت فریبکار اوباما لابی می کردند و اطلاعات درست تری از ایران به آنها مخابره می نمودند، آنها هم از آن اطلاعات برای ایجاد اجماع جهانی علیه ایران و فشار به ملت بهره میگرفتند
اما ترامپ و تیم جدید، با توجه به رو بازی کردن و لات بازی متداول گاوچران های جمهوری خواه، باعث شده که بیشتر ایرانی های داخل در مقابل مواضع او قرار گیرند و تیم جدید دست به دامن منافقین و سلطنت طلب هایی شده است که سالها از ایران دور بوده و اطلاعاتی کاریکاتوری از فضای ایران دارند.
آنها در بیشتر مواقع آرزوهای خود را به عنوان واقعیت میدانی ایران، جازده و تحویل آمریکایی ها می دهند و آنها را به تغییرات اساسی در ایران امیدوار می کنند!، یعنی امید واهی به آنها می دهند
لذا معتقدم دموکرات ها مخصوصا در دوران اوباما خبیث ترین تیم دولتی علیه ایران اسلامی بودند و توانستند در داخل فتنه ای به بزرگی فتنه 88 را ایجاد و راهبری کنند، و بعد هم اجماع جهانی علیه ایران درست کنند و البته به لطف الهی و بصیرت بخشی رهبری عزیز و مقاومت ملت عزیزمان راه به جایی نبردند
نشست لهستان نیز در همین راستاست، جنبش لیبرالیستی در لهستان، آغازی بود بر پایان سلطه بلوک شرق در اروپا و متعاقب آن فروپاشی کامل بلوک شرق در جنگ سرد!، لذا انتخاب لهستان کاملا نمادین است، آنها با توجه به اطلاعات احمقانه ای که منافقین و سلطنت طلبان به تیم امنیتی آمریکا داده اند فکر می کنند که انقلاب ایران به 22 بهمن نمی رسد، نظام اسلامی سقوط می کند و آنها هم در 25 بهمن جشن فروپاشی اسلام در برابر لیبرالیسم را می گیرند، غافل از اینکه صدای شکستن استخوانهای لیبرالیسم و نئولیبرالیسم مدتهاست که بلند شده است!
یکبار دیگر دستگاه معرفتی این طاغوتیان را در برابر دستگاه معرفتی توحیدی خودمان به چالش خواهیم کشید و اثبات خواهیم کرد که: شتر در خواب بیند پنبه دانه! (اینرا برای ثبت در تاریخ گفتم)
وَتَوَكَّل عَلَى اللَّهِ ۚ وَكَفىٰ بِاللَّهِ وَكيلًا
24/ دیماه/ 97
@Binesh_Rahbordi
...........
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#انتقام_سخت #حاج_قاسم_سلیمانی
📝شد آنچه می ترسیدم
✍ علیرضا داودی
🔹در سحرگاهان چهارشنبه پاسخی کوچک به اقدام بزدلانه ایالات متحده، توسط عزیزان سپاه پاسداران اسلامی داده شد که نکات مثبت و منفی را پیرامون آن می توان بیان کرد اما یک مسئله حساس که قبلا نسبت به آن هشدار داده بودم اتفاق افتاد که بی شک تاثیر مهمی در وضعیت داخلی عراق خواهد گذاشت.
🔸بنابر قوانین بین المللی حمله نظامی به یک نقطه در یک کشور نقض حاکمیت و حریم هوایی آن کشور قلمداد می شود؛ چنانچه در مورد حمله ناجوانمردانه ایالات متحده نیز گروه های سیاسی عراق و نهادهای بین المللی به آن اذعان داشته است.
🔹شوک و غم حاصل از شهادت سرداران مقاومت اسلامی حس آمریکا ستیزی در جامعه عراقی را افزایش داد و در کنار آن توان گروه های متمایل به جریان مقاومت و ایران را تقویت کرد که نشانه مهم آن احتمال بازگشت مجدد عادل عبدالمهدی به قدرت و تصدی مجدد نخست وزیری بود اما این حمله معادلات را بر هم زد.
🔸هرچند جمهوری اسلامی دولت عراق را در جریان برنامه خود قرار داد اما از قبل مشخص بود این اقدام می تواند تاثیر منفی بر جو فعلی این کشور گذاشته و توان مخالفان جمهوری اسلامی را در تبلیغات ضد ایرانی افزایش دهد.
🔹موضع گیری صریح و سریع جریان شیعی النصر وابسته به حیدرالعبادی* ضد ایران و اعلام نقض حاکمیت عراق در این حمله با تایید محمد الحلبوسی رئیس پارلمان این کشور همراه بود.
🔸حمایت گروه های کرد و سنی از این اتهام در کنار بیانیه مقتدی صدر که در آن ایران و ایالات متحده را به صورت ضمنی متهم به نقض حاکمیت عراق کرده است فرصت را برای ظهور دوباره احساسات ضد ایرانی فراهم آورده است.
🔹پیشتر نیز بیت آیت الله سیستانی در بیانیه هایی ایران و ایالات متحده را از تبدیل عراق به زمین تسویه حساب منطقه ای و بین المللی برحذر داشته بود و اکنون انتظار می رود موضع مشابه گروه های ضد ایران در بیانیه آتی بیت معظم له مشاهده شود.
🔸هرچند انتقام حق ایران است اما وقوع آن در عراق باعث شده تا فرصت های سیاسی اخراج ایالات متحده به شدت محدود و بازگشت عادل عبدالمهدی به نخست وزیری نیز در هاله ای از ابهام قرار گیرد.
🔹اکنون هدف نهایی ایران که اخراج نیروهای نظامی ایالات متحده از منطقه علی الخصوص عراق است با موانع و مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد چرا که حمایت سابق افکار عمومی در عراق از این هدف دچار تردید و ریزش شده است.
🔸با این حال امید است با درایت مسئولان بتوان بر این فشار ضد ایرانی فائق آمد و علاوه بر بازگرداندن عبدالمهدی به قدرت، مسیر سیاسی اخراج نظامیان ایالات متحده از عراق هموار ساخت.
*حیدر العبادی شخصیتی متمایل به آمریکاست که با حمایت بیت آیت الله سیستانی توانست بر خلاف قواعد سیاسی مرسوم قدرت را از دست نوری المالکی ( حامی جریان مقاومت) خارج کند.
@feckrat
...........
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#انتقام_سخت #حاج_قاسم_سلیمانی
#شرح_روایت
عمق متون دینی
💢فَرُبَّ حامِلِ فِقْهٍ غَيرِ فَقيهٍ وَ رُبَّ حامِلِ فِقْهٍ الي مَنْ هُوَ افْقَهُ مِنْهُ
🔰 شهید آیت الله مطهری (ره)
🔺اين جمله خيلي نکته در آن هست، يعني اشارهاي است به آينده. «فقه» يعني فهم عميق، ولي در اينجا مقصود جملهاي است که عمق داشته باشد. «فقه» با «فهم» فرقش اين است که «فهم» مطلق فهميدن است و «فقه» فهم عميق را ميگويند.
🔺وقتي که «فقه» به کلام اطلاق بشود يعني سخني که عمق زياد دارد. فرمود: بسا مردمي که حامل يک سخن عميقند ولي خودشان عميق نيستند. جمله را هميشه نقل ميکند ولي خودش نميتواند به عمق آن پي ببرد. باز فرمود: بسا مردمي که جملهاي را، فقهي را حمل ميکنند يعني جملهاي را که از من شنيدهاند حفظ دارند، فقيه هم هستند، ولي نقل ميکند براي کسي که از خود او فقيهتر است، يعني نقل ميکند براي کسي که از او عميقتر است و عمق فکرش بيشتر است، او که وقتي برايش نقل ميکند چيزهايي ميفهمد که خود اين که براي او نقل کرده نميفهمد.
🔺اين است که ما ميبينيم سخنان پيغمبر، در هر رشتهاي، دقيقاً قرن به قرن عمق بيشتري (نميگويم پيدا کرده) براي آن کشف شده است. (البته ميدانيد حساب اوصياي پيغمبر، ائمه اطهار جداست. کلمات آنها مثل کلمات پيغمبر است. راجع به افراد عادي دارم صحبت ميکنم.) در قرن اول و دوم هرگز به اندازه قرن سوم نميتوانستند به عمق مطالب پيغمبر برسند، و در قرن سوم به اندازه قرن چهارم، و در قرن چهارم به اندازه قرن پنجم. تاريخ علوم اسلامي اين امر را نشان ميدهد. اگر شما اخلاق را مطالعه کنيد، فقه را مطالعه کنيد، معارف و فلسفه را مطالعه کنيد، عرفان را ملاحظه کنيد، ميبينيد در هر قسمت که پيغمبر سخن گفته است، مفسريني که در دورههاي بعد آمدهاند واقعاً بهتر توانستهاند به عمق کلام پيغمبر برسند. اعجاز پيغمبر در همين است.
🔺ما تنها اگر فقه خودمان را در نظر بگيريم، چنانچه يک نابغه هزار سال پيش را مثلًا در نظر بگيريم، شيخ صدوق و شيخ مفيد و حتي شيخ طوسي را در فهم معاني [کلمات] پيغمبر در مسائل فقهي در نظر بگيريم، و بعد بياييم نهصد سال بعدش شيخ مرتضي انصاري را در نظر بگيريم، ميبينيم شيخ مرتضي انصاري در نهصد سال بعد از شيخ طوسي و شيخ مفيد و شيخ صدوق بهتر ميتواند سخن پيغمبر را تحليل کند.
🔺آيا از اين جهت است که شيخ مرتضي نبوغ بيشتري از شيخ طوسي داشته است؟ نه، علم زمان او وسعت بيشتري از علم زمان شيخ طوسي دارد؛ علم جلوتر رفته است و در نتيجه اين بهتر ميتواند به عمق سخن پيغمبر برسد تا او که در هزار سال قبل بوده است. آينده هم همينطور است. صد سال ديگر، دويست سال ديگر افرادي پيدا خواهند شد که خيلي عميقتر از شيخ انصاري سخنان پيغمبر را درک کنند.
📚سیری در سیره نبوی، ص۴۲
#اندیشه_مطهر
#اجتهاد #روایت
@almorsalat
................
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#حوزه_علمیه
🌀 بی رودربایستی با مرجعیت عراق
📝 به پاس خون شهیدان ابومهدی و حاج قاسم سلیمانی
🖋 سجاد مرادی
1️⃣ تضعیف مرجعیت به عنوان بالاترین نهاد دینی در جامعه تشیع قطعا قابل قبول نیست و اگر انتقادی بخواهد از جایگاه آن نهاد بکاهد، باید لب دوخت و سخن نگفت؛ اما بپذیریم که ما نیز عادت کردهایم محافظهکارانه در برابر اشکالاتی که وارد است -و یا میپنداریم که وارد است- چشم بپوشیم، تا مرجعیت کمتر طعم تلخ انتقاد را بچشد و طبعاً فرصت کمتری نیز برای اصلاح و رشد رویکردهای خود بیابد و بارها و بارها رویه گذشته را تکرار نماید.
2️⃣ شخصیت آیتالله سیستانی بدون شک شخصیتی ممتاز و تأثیرگذار نه تنها در عراق بلکه در سراسر پهنه جغرافیای تشیع است، و اقدامات مثبت ایشان در مقابله با نیروهای اشغالگر و نیز حفظ کیان عراق بیشک قابل انکار نیست، اما شهادت سردار شهید قاسم سلیمان و شهید ابومهدی المهندس این سؤال را در پیشاپیش چشمان قرار داد که آیا به راستی مرجعیت نجف توانسته است به خوبی از سرمایه گرانقدر خویش در راستای دفاع از تشیع بهره برداری کند و طرحی نو برای آیندهی عراق دربیندازد؟
3️⃣ حجت الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی چند سال قبل با انتقاد از کسانی که مرجعیت نجف را مرجعیت صامت نامیده بودند، گفت: میگویند مرجعیت نجف، ساکت است، ولی با همین سکوتمان آمریکا را از عراق خارج کردیم. اما سوگمندانه باید پذیرفت که اتفاقات اخیر عراق نشان داد که این سخنان چندان با واقعیت موجود منطبق نیست. چگونه میتوان پذیرفت که آمریکا از عراق خارج شده است در حالی که یک سوم از نفت عراق را به یغما میبرد و پهپادها و هواپیماهای آن آزادانه بر فراز عراق مانور میدهند و مردم مظلوم را به بهانه مبارزه با داعش نشانه میگیرند؟ به راستی مرجعیت نجف چه برنامهای برای مقابله با این معضل خطیر و نفی سبیل از کفار بر مقدرات عراق تدارک دیده است؟
4️⃣ متأسفانه موضع مرجعیت در آشوبهای عراق و نیز ماجرای شهادت شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و نیز اتفاقات قبل از آن شاهد بودیم، موضعی متناسب با جایگاه مرجعیت نبود و در واقع در پازلی که آمریکاییها چیده بودند بازی شد. چگونه میتوان پذیرفت که فرمانده حشد الشعبی –یعنی همان نهادی که به فرمان مرجعیت عراق تأسیس شده است- به دست نیروهای اشغالگر کشته شود، و مرجعیت عراق به عنوان پدر معنوی این کشور و مؤسس این نهاد جهادی به جای خونخواهی از این شهید مظلوم و اعتراض تند و علنی در برابر سیاستهای خصمانه آمریکا، تنها اطراف اختلاف را به ضبط نفس فرابخواند؟ چگونه ممکن است که مرجعیت، انتقام از خون محوریترین فرمانده جنگ علیه تکفیریان داعشی جان خود –همو که اگر نبود اثری از عتبات مقدسه و حوزه نجف باقی نمانده بود- را در یک کفه گذاشته و ترور آمریکای جنایتکار را در کفه دیگر و هر دو را با هم محکوم کند؟ و چگونه میتوان توجیه کرد که نزاعی میان کشور پرچمدار تشیع و مصداق اتم دار الکفر شکل بگیرد، و مرجعیت در موضع بیطرفی ایستاده و هر دو طرف را محکوم نماید، آن هم در شرایطی که جمهوری اسلامی همه تمهیدات لازم برای آسیبندیدن شهروندان عراقی را فراهم دیده است؟
5️⃣ به فضل الهی و به برکت انقلاب اسلامی، جامعه شیعی امروز در نقطه اوج اقتدار آن ایستاده است. امروز جمهوری اسلامی، نام نظامی محصور در مرزهای یک سرزمین نیست، بلکه عنوانی است که مرزهای جغرافیایی را -که کفار به وسیله آن کشورهای شیعی و اسلامی را پاره پاره کردهاند- در نوردیده و همه را زیر بیرق اسلام گرد آورده است. اگر حمله به پایگاه آمریکایی در عراق –که ریشه همه مشکلات امروز عراق است- در نظر مرجعیت عراق نقض حاکمیت و زیرپاگذاشتن مرزهای تصنعی میان دو کشور شیعی است؛ اما جمهوری اسلامی با صدای رسا اعلام کرده که همه شیعیان فرزندان او هستند و آماده است حتی حاج قاسم خود را برای دفاع از شیعیان در هر نقطه از عالم و خنثیسازی توطئه بیگانگان فدا سازد. آمریکا ریشه مشکلات عراق است و اگر مرجعیت عراق به این حقیقت باور دارد و ایران اسلامی را نه همچون اشغالگران آمریکایی بیگانه، بلکه برادر خود میداند، پس آیا بهتر نیست که به اقتدار ایران تکیه کند و همصدا با آن اخراج آمریکا از عراق را فریاد بزند؟!
#مطالبه_از_مرجعیت_عراق
#خونخواهی_شهدا
#انتقام_سخت
@Manahejj
...................
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#مرجعیت #عراق
#آمریکا #ایران #حاج_قاسم_سلیمانی
✍حدادپور جهرمی
سلام و احترام
امروز فضای جامعه احساسی است و افرادی دانسته یا ندانسته به سپاه حمله می کنند.
باهاشون زیاد جدل نکنید.
فک کنیم خود سردار حاج قاسم در این موارد اگر بود چطور عمل می کرد؟
قطعا صبوری میکردند و کار تخصصیشون را دنبال میکردند.
همه اشتباه می کنند و مهمپذیرفتن خطا و سعی در جبران اون هست.
هر چند بنده با توجه به اندک تجربه ای که دارم، احتمال نفوذ و یا خیانت خلبان و در نتیجه خروج از مدار و نزدیک شدن به مرکز حساس نظامی و عملیات انتحاری و ... را اصلا بعید نمیدونم.
باید بررسی بشه
شاید دلیل اینکه دو سه روز صبر کردند و در حال تحقیقات بودند، همین باشه.
خدا خودش همه کارها رو درست کنه انشالله🙏
به هر حال، با کسی درگیر نشید و فعلا صبور باشیم و جامعه را به آرامش دعوت کنیم.
#حدادپور_جهرمی
#دلنوشته_های_یک_طلبه
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#سقوط_هواپیما
⭕️رفتار حکمرانی؛ از حاجیزاده تا آخوندی!
وقتی که واقعه تلخ قطار رخ داد و تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان کشته و زخمی شدند، واکنش آخوندی وزیر راه آقای روحانی، فقط این بود که مسافران بیمه بوده اند و غرامت داده خواهد شد!
دریغ از یک عذرخواهی ساده!
سقوط هواپیما در ارتفاعات دنا را هم یادتان هست؟!
حالا این رفتار همراه با تبختر و تکبر و قدرناشناسی را مقایسه کنید با ادبیات سردار حاجیزاده که مردانه پای اشتباه نیروی زیردست خود ایستاده و ضمن عذرخواهی، خود را آماده پذیرش عواقب این اتفاق میداند.
سپاه نه تنها در میدان رزم و مقاومت که در میدان حکمرانی و مردم داری نیز اسوه و الگوست.
گرچه ذائقه همه تلخ است اما نباید اجازه داد که غرب اندیشان بی عرضه، از مدار #انصاف و #اخلاق خارج شوند و همگام با #آمریکاییها، پروژه #حذف نیروهای خدوم و مجاهد را کلید بزنند در حالی که کارنامه ضعیف و پرحاشیه شان جلوی چشمان بیدار مردم ایران هست.
#حاجقاسم_زنده
@rozaneebefarda
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#سقوط_هواپیما #سردار_حاجی_زاده
🔺چه کسی مقصر است؟ آمریکا یا ما؟
خداوند امروز از حاجی زاده امتحان سختی گرفت
سخت تر از ۸سال جنگ تحمیلی
سخت تر از نشاندن هواپیمای آر کیو ۱۷۰
سخت تر از حمله موشکی به داعش
و سختتر از پاسخ موشکی به آمریکا
امروز خداوند بر خلاف این چهل سال او را نه با جانش بلکه با آبرویش آزمایش کرد
او امروز آمد از خطای اپراتور پدافند تا تاخیر ستاد کل در اعلام خبر را بر عهده گرفت
این کار جرات میخواهد...
ایستادن و عذرخواهی کردن مردانگی میخواهد
🔺آن لاشخورهایی که فراموش کرده اند شروع کننده این آتش آمریکا بود بدانند هر روز به تعداد شهدای هواپیمای اکراینی در این کشور بیمارانی از دنیا میروند که به خاطر تحریمهای آمریکا دارو به آنها نمیرسد اگر دلسوز مردمید اینها را فریاد بزنید
آن کفتارهای خارج نشینی که امروز دارند اشک تمساح میریزند همانهایی هستند که تا دیروز نامه مینوشتند ایران را تحریم کنید، همانهایی هستند که به ترامپ نامه نوشتند به ایران حمله نظامی کن، این خائنین همانهایی هستند که به ترامپ گفتند در سخنرانیت بگو به ۵۲ نقطه ایران حمله میکنی
🔺این فاجعه دردناک است خیلی هم دردناک، آنقدر که قلبها از شدتش فشرده میشود و چشمها از ناراحتیش گریان اما:
🔺این باعث نمیشود یادمان برود جلاد کیست!
مردم در این چند روز دیدند چه کسی اغاز کننده بود
مردمی که به عشق قاسم سلیمانی به خیابان آمده اند فراموش نمیکنند باعث اصلی خون این شهیدان ما همانهایی هستند که عزت مارا گروگان گرفته اند تا خواسته هایشان برسند
ما هیچ وقت در هیچ برهه تاریخ جنگ طلب نبودیم و امروز هم نیستیم ما همیشه خواستار صلحیم
اما جنگیدن برای صلح جنگ طلبی نیست بلکه صلحیست مقدس!
امیدوارم مقصرین شناسایی شوند
حاجی زاده امروز گفت مقصر این خطای سهوی اوست و دلایلش را هم با شهامت برای مردم کفت
اما امیدوارم آنها که دو روز سکوت کردند و دیگران را هم از گفتن بازداشتند به مردم توضیح بدهند چرا!
🔺باز هم به خانواده داغدار هموطنانمان تسلیت میگویم و عمیقا اعتقاد دارم خون این شهدا بر گردن آنهاست که در کاخ سفید نشستند و صحنه ارایی کردند
انتقام خون حاج قاسم و این شهدا بر گردن تمامی ما و همچنین نظام است
از این خونها و تمام کسانی که هر روز به دلیل تحریمهای دارویی آمریکا جانشان را از دست میدهند نباید گذشت.
#سردار_حاجی_زاده
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#سقوط_هواپیما
🔶 دوگانه امید و اندوه
✍️ احمد اولیایی
تعجب میکنم از کسانی که به دفاع من از سپاه خورده میگیرند، مخصوصا اهل علم و اهل تامل!
همدردی با خانواده های داغدیده یک امر اخلاقی-انسانی ست و دفاع از سپاه یک رویکرد تمدنی-راهبردی
خون جوان غیرمسلمان کانادایی نیز ارزش دارد و قابل جبران نیست چه رسد به خون جوان مسلمان ایرانی نخبه انقلابی.
اما التماس میکنم وضعیت را تشخیص دهید
من درین پستها و نوشته ها در مقابل مادری داغدیده قرار ندارم که اگرهم داشتم زبانم توان تسلیت نداشت چراکه غمی غیرقابل تحمل است. من در برابر وضعیتی تمدنی قرار دارم که در مهم ترین و حیاتی ترین پیچ تمدنی تاریخ، نهادی مهم و موثر و تمدن ساز درگوشه رینگ دشمن و ساده لوحان خودی مورد حمله قرار گرفته است
من در دوگانه دفاع از سپاهی که سالها امنیت تمدنی ترین انقلاب بشری را حفظ کرده و یک غم انسانی اخلاقی قرار دارم.
اجازه دهید هنگامی که عموما بخاطر غلبه احساس رویکرد انسانی اخلاقی را انتخاب کرده اند، من رویکرد تمدنی راهبردی را انتخاب نمایم.
#سردار_حاجی_زاده
#حاج_قاسم_سلیمانی
@howzavian
#نویسندگان_حوزوی
#سقوط_هواپیما
🌀 در این لحظات حساس چه باید کرد؟
📝 غلبه عقلانیت بر احساسات
✍ علی مهدوی
🔹 مهمترین وظیفه ما در این وضعیت حساس و ملتهب فقط و فقط یک چیز است. دور کردن فضاهای احساساتی و غلبه عقلانیت مردم. این مهم با صحبتکردن با مردم حاصل خواهد شد. هرکسی به اندازه شعاع وجودی خود و مخاطبینش اعم از خانواده، اقوام، دوستان، شاگردان، همسایگان و خلاصه به هرکسی دسترسی دارد روشنگری کند.
🔹 رسانههای بیگانه فقط و فقط روی موج احساسات مردم سوار هستند. نیازی نیست ما برای همراه کردن مردم دست به توجیهات بیپایه و اساس یا فضایی و تخیلی بزنیم. فقط یک بار صادقانه با مخاطبین خود، ماجرا را مرور کنیم؛ ضعفها و اشتباهات را قبول کنیم. همچنین قوتها و درستیها را تبیین کنیم و به اندازه خطایی که اتفاق افتاده توقع اقدام قضایی داشته باشیم.
🔹 نکات مهم:
1⃣ در آن شرایط خیلی حساس احتمال اشتباه فردی آن هم برای کسی که فقط ده ثانیه فرصت برای تصمیمگیری دارد کم نیست.
2⃣ اقدامات قضایی لازم حتما انجام خواهد شد.
3⃣ ستاد مشترک نیروهای مسلح بایستی قبل از اعلام در رسانههای عمومی برخی جوانب را میسنجیده و سپس اعلام عمومی میکرده است.
4⃣ در این شکی نیست که کوتاهی ستاد مشترک نیروهای مسلح در هماهنگی با سازمان هواپیمایی کشور و اطلاع به آنها نسبت به اینکه هیچ موضعی در این قبال نگیرند، موجب موج سواری رسانههای بیگانه و تردید افکار عمومی شد. اما این عدم ناهماهنگی، اقدامی سهوی بوده است که باید مسوولین مربوط بازخواست شوند و پای نظام اسلامی گذاشته نشود.
5⃣ یادمان باشد همواره این نظامِ اسلامی بوده که با فدا کردن جان نیروهای مسلح و به خطر انداختن ایشان از جان و مال مردم ونوامیس این سرزمین محافظت کرده؛ هرگونه تضعیف نظام موجب خشنودی و نفوذ دشمن خواهد شد.
6⃣ در سال ۲۰۱۷ در مرز روسیه و اوکراین هواپیمای مسافری شرکت بویینگ متعلق به کشور مالزی، هدف موشک قرار میگیرد و تا امروز هیچیک از کشورها مسؤولیت آن را نپذیرفته است. نظام جمهوری اسلامی نیز میتوانست از روز اول همهچیز را انکار کند و با هیچیک از گروههای خارجی مشارکت نکند. این فقط و فقط از سر صداقت نظام اسلامی بود که صریحا مطالب را با افکار عمومی در میان گذاشت. البته گفته شد اشتباهاتی هم بوده که باید رفع و جبران شود؛ اما نباید اصل نظام زیر سوال برود.
🔹 سخن گفتن درباره این نکات و بررسی دقیق ابعاد ماجرا یقینا کمک میکند فضای ملتهب احساساتی شکل گرفته به سمت عقلانیت بیشتری حرکت کند. همه ما داغدار و عزاداریم اما نباید یک مصیبت به مصیبتی به مراتب وحشتناکتر تبدیل شود و خدای ناکرده موجب نفوذ دشمن و شکست ما گردد.
#غلبه_عقلانیت
@Manahejj
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#سردار_حاجی_زاده
#حاج_قاسم_سلیمانی
🔷من حقوقخوان نیستم!
✍مجید پاک نیت
من، امیرعلی حاجیزاده، سردار هستم، حقوقخوان نیستم!
حرف برای گفتن زیاد دارم. من، جزو افرادی نیستم که حقوق خوانده، سردارم و حقوقدان، نه حقوقخوان؛ آن هم از نوع نمکدان شکن. از ابتدای زندگیِ جهادی مسیرم روشن بوده. همیشه پادگانی فکر و عمل میکردم؛ اشداء علی الکفار، رحماء بینهم. عادت ندارم در چشمان مردم زُل بزنم و دروغ شاخدار بگویم؛ دانستن حق مردم و جزو حقوق شهروندی است.
اگر حقوقخوان، با چشمان خمار از خواب بیتدبیری پوزخند میزند که صبح جمعه خبردار شده، سردار حقوقدان، همیشه خبردار است و آمادۀ پیروزی یا عدم فتح. اگر حقوقخوان در شب عملیات در رختخواب خروپُف میکند به خودش مربوط است، او شیخ دیپلممات است، نه سردار. من سردارم و در شب عملیات بیدار، اشتباه را میپذیرم و پیش از همه به مافوق گزارش میکنم.
من سردارم و حقوقدان، اما سرباز امامِ نظام. امام سزاوار تیرباران شدن نیست. من سپر بلای اویم، نه او سپر بلای من. وقتی او دستور به صراحت و صداقت داده، آتش به اختیار درون تنور راستگویی میروم، خطای ناخواستۀ دیگران را به گردن میگیرم تا امامم آماج حملۀ کرکسهای آشنا با عملیات روانی قرار نگیرد؛ آن هم صبح شنبه بعد از جلسۀ درس خارج.
من موشکباران حملههای استعفا و اصلاحطلبانه شوم، بهتر است از این که امام و نظامم قربانی تهمت شوند. هرچه باداباد! بقیۀ حرفها باد هواست. بگذار با حملۀ موشکی با اربابشان به خون من تشنه شوند. خون من از خون حاج قاسمِ شهید که رنگینتر نیست. یک زمانی او هم نفر اول لیست ترور رسانهای بود. او هم قربانی امضای شهوتآلود کنوانسیونهای اصلاحطلبانه بود. حالا به کجای عالم بر میخورد، اگر من در لیست سیاه غربگدایان و ارباب سامشان صدرنشین شوم؟ من هم یکی مثل حاج قاسم؛ سردارم و حقوقخوان نیستم!
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#سردار_حاجی_زاده
#حاج_قاسم_سلیمانی
#ما_خدا_را_داریم....
صادق علیپور
🔹 از خاطرمان نمیرود زمانی که ما، تنها مشتهایی گره کرده داشتیم در تظاهراتهایی خیابانی. و در مقابل, رژیمی تا دندان مسلح و بیرحم که جواب مردمان ما را با مشت آهنین و سرب داغ در خیابانها، و شکنجهها و رنجها در بازداشتگاهها و زندانها میداد. آن زمانی که حتی علمایی بزرگ میگفتند کاری از ما ساخته نیست و نمیتوان بر حکومتی که مالک اسلحهها، تانکها و جنگندههاست شورید و آن را ساقط کرد. اما در آخر باور روحالله به الله و باور مردم به الله و روحالله معجزهای بزرگ کرد. در آن زمان ما فقط خدا را داشتیم و بندگانی خالص و راستین که به او توکل میکردند که همینها هم جلوههای رحمت و قدرت او بودند.
🔹 آن زمانی که مگسهای موذی، بر زخمهای فرقهای و جغرافیایی نشسته و خواستار تجزیه ایران پس از انقلاب بودند، باز هم ما فقط خدا را داشتیم و بندگانی که به او باور عمیق داشتند و او کارها را برای ما تدبیر میکرد.
🔸آن زمانی که کودتا پس از کودتا و نقشههای ترور پس از ترور، طراحی و اجرا نیز شد و شخصیتهای کلیدی و موثری از ما را به خاک و خون کشیدند و نزدیک بود هر دو رهبر بزرگوار ما را هم از ما بگیرند، دست رحمت الهی ما را نگه داشت.
🔹 آن زمانی که لانه نحس شیطان بزرگ را گرفتیم وکرکسهای امریکایی در بیابانهای طبس نشستند تا دمار از روزگارمان درآورند، ما در خواب بودیم اما خداوند متعال تمام آن تجهیزات سنگین و نقشههای عظیم را با چیزی به سبکی و کوچکی دانههای شن نابود کرد و به هم ریخت.
🔸یادمان نمیرود وقتی در تحریمهای اقتصادی و نظامی و در بدترین شرایطی که یک کشور میتوانست داشته باشد، تهاجم نظامی علیه ما آغاز شد. ما بسیاری از سلاحهای مورد نیازمان را نداشتیم تا با آنها از خود و شهروندانمان محافظت کنیم. کاش فقط همین میبود اما خیانتهای امثال بنیصدر و منافقین چه زخمها بر دل ما که نگذاشت اما در تمامی اینها، ما به پشتبانی او دلخوش و دلگرم بودیم و او نیز ما را هیچ وقت تنها نگذاشت.
🔸 چه در حین جنگ و چه پس از جنگ، فتنههای فراوان و امتحانهای سخت دیدهایم. خیلیهایمان لغزیدهایم و اگر فضل و رحمت خداوند در وجود افراد جان بر کف و بصیرت عده زیادی از مردم و کمکهای غیبی او متجلّی نبود، این کشور و مردمانش در دهان گرگها میافتادند. در تمامی دورانهایِ پر از فتنههای نظامی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی که دستساخته بسیاری از منافقان داخلی هم بودند، او به ما کمک کرد تا علیرغم دشنههایی که از پشت میخوردیم، از آنها عبور کنیم .خداوند ما را به خاطر ترسها و بیتدبیریهایمان ببخشد که در چنین فتنههایی، یا آتش بیار معرکه دشمن شدیم و یا به وظیفه خود به خوبی عمل نکردیم.
🔹 اکنون در زمانی که بیش از هر وقتی، دارای قدرت سخت و نرم هستیم، به لطف و مدد خداوند، پایگاه مجهز امریکاییها را زدیم و آنها هم برخلاف تهدیدهایشان هیچ غلطی نتوانستند انجام دهند. اینجا ما در اوج اقتدار بودیم و امریکا با تمام قدرتمندیاش، ذلیلانه زیر پای ما قرار گرفت. اما فراموش نمیکنیم که قدرت حقیقی صرفا از آن خداست و تمامی این امکانات و قدرتها، عاریههایی است که ما همه را مفتقرانه از او داریم.
رهبر عزیزمان در فتنه ۸۸ به ما گوشزد کرد که این فتنه زمانی رخ داد که ما در اوج قدرت بودیم و ۴۰ میلیون نفر یعنی ۸۵ درصد از کل واجدین شرایط رای دادن، رای خود را در سبد نظام ریخته بودند و چنین چیزی، قدرت و ظرفیت عظیمی برای یک نظام ایجاد میکرد؛ درعین حال و در اوج قدرت، باز هم مستعد پذیرش آسیب بودیم و شاید این آسیب برای این بود که احساس غرور و تکبر و همچنین خیال خام برتری قطعی و آسان بر دشمن را در هر شرایطی در سر میپروراندیم. ما همیشه و در هر زمانی، چه در ضعف باشیم و چه در قوت، آسیبپذیریهایی داریم که این به سبب مخلوق بودن ماست؛ به سبب سنت بنیادین خداوند در آفرینش که نامش را امتحان و ابتلاء گذاردهاست.
🔸 امتحانات بزرگ و کلان الهی برای یک جامعه، به منظور غربال و آماده کردن آن برای پذیرش آخرین ذخیره خداوند میباشد. چنین امتحاناتی ضروری است و ما هم نمیتوانیم از آنها فرار کنیم. حال ما در شرایطی که اقتدار خود را بر فرق امریکا کوبیده بودیم، دچار یکی دیگر از همین آسیبپذیریها شدیم و این حادثه تلخ برای مردم کشورمان رخ داده است. امتحان بودن آن به این معنا نیست که خطای انسانی در بروز این حادثه تاثیری نداشته است. در چارچوب اسلامی و خصوصا شیعی، به بهترین شکل بیان شده است که همه چیز، در عین حال که ممکن است مستند به انسانها باشد، اما در چنبره قدرت و اراده الهی است و بدون اذن او و خارج از آن میزان که او بخواهد رخ نمیدهد. در این امتحان سخت نیز به او پناه میبریم و از او میخواهیم ما را به انجام وظایفی که بر عهده داریم موفق گرداند.
@rozaneeb
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔻چند سوال از رییس جمهور درباره هواپیمای اوکراینی
❗️سخنان امروز آقای روحانی درباره هواپیمای اوکراینی برای من غیرمنتظره نبود. مثل همیشه می دانستم که به زودی سمت طرف خارجی خواهد ایستاد و با همان ادبیاتی سخن خواهد گفت که آنها در این روزها سخن گفته اند.
❌ اکنون که اقای روحانی گفته خطا، فردی نبوده و دیگران هم مقصرند و خواستار شفاف سازی بیشتر شده، چند سوال از ایشان می پرسم:
1️⃣ اینکه پذیرش مسئولیت از سوی سپاه گام اول بوده و باید با گام های دیگر تکمیل شود، تقریبا کلمه به کلمه همان چیزی است که جاستین ترودو و بوریس جانسون گفته اند. آیا آقای روحانی جایی مواضع خود را با انگلیسی ها و کانادایی ها هماهنگ می کند؟ منظور ایشان از گام های بعدی چیست و چقدر با منظور طرف خارجی منطبق است؟
2️⃣ شنیده ایم آقای روحانی قبل از پذیرش رسمی مسئولیت از سوی سپاه، که در هر حال رخ می داد، اصرار داشته دست امریکا پر است و به زودی اسناد مهمی علیه ایران رو خواهد کرد. آیا ممکن است آقای رییس جمهوری بگویند دقیقا چه چیزی دست امریکا بود، ایشان از کجا اطلاع داشت آنها چه در دست دارند و چرا امریکا نهایتا هیچ چیز منتشرنکرد؟!
3️⃣ یکی از ابهام های اصلی درباره هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی این است که چرا نهاد مربوطه آسمان تهران را در وضعیت جنگی کلیر نکرده بود. یک گمانه خیلی جدی می گوید علت، نامه ای بوده که آقای ظریف تقریبا همزمان با حمله عین الاسد به طرف امریکایی نوشته و در آن اطمینان خاطر داده که این حمله پایان عملیات ایران است و حمله دیگری در کار نخواهد بود. ظاهرا همین نامه نهاد مسئول را متقاعد کرده کار تمام شده و نیازی به حفظ وضعیت قرمز در آسمان تهران نیست. آیا مقدور است آقای رییس جمهور درباره نقش وزیر خارجه خود در این باره توضیح بدهند؟
4️⃣ جمعه شب و در حالی که جلسه شورای عالی امنیت ملی تازه پایان یافته بود، سحام نیوز که ارگان اصلی جریان فتنه است و از خارج از ایران مدیریت می شود، در توئیتی محتوای جلسه را فاش کرد. توئیت لحنی کاملا جانبدارانه و حمایتگرانه نسبت به آقای روحانی داشت. آیا امکانپذیر است آقای روحانی دستور پیگیری سریع منشا این درز اطلاعاتی را داده و نتیجه را با شفافیت به مردم گزارش کنند؟
🔺سوال های دیگری هم البته هست.
✍️ #مهدی_محمدی
@zarreh_bin
@howzavian
🔸بیانیه بسیج اساتید و نخبگان حوزه درباره اتفاقات اخیر در کشور
🔹بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم در بیانیه ای با ابراز همدردی با خانواده های جانباختگان هواپیمای اوکراینی از سپاه پاسداران حمایت کرد.
♨️ متن بیانیه در لینک زیر:
🌐 rasanews.ir/002fEu
🆔 @rasanewsagency
✔️پاشو داداش جنگه
✍علی خردمردی
🔸سرعت تحولات در این روزها به قدری است که فرصت دل نوشته را هم از آدم می گیرد.
🔸باور کنید نمی توانم. نمی توانم در این شرایط از عشق و اخلاق و هنجارهای اجتماعی بنویسم. مارش جنگ می زنند البته این بار جنگ رسانه ای. از عشق و زندگی گفتن در این اوضاع مثل این می ماند که در تیررس دشمن روی خاکریز دراز بکشی و در حالی که نگاهت به آسمان دوخته شده، از زیبایی ستاره ها حرف بزنی.
❓چه باید کرد وقتی که هنوز عده ای نمی توانند درک کنند که فعالیت رسانه ای مثل فعالیت علمی از نان شب واجب تر است. تازه اوضاع وقتی نگران کننده تر می شود که آقایان طلاب و انقلابیون خیالشان از بابت انقلاب راحت است و در کمال آرامش می گویند اولویت ما فعلا رسانه نیست. اتفاقا دشمن هم چقدر خوب این را فهمید و خوشحال است که در اولویت سازی برای ما موفق عمل کرده.
📜هفتاد هشتاد سال قبل، امام فریاد می زد که آقایان علما؛ به داد اسلام برسید. در آن هنگام راه کمک به اسلام تبلیغ چهره به چهره بود. شک ندارم که اگر الان امام بود، با همان لهجه ی ساده و بی تعارفش در فیضیه فریاد می زد: آقایان طلاب؛ به داد فضای مجازی برسید.
📌کاش دوستان از خدا بخواهند که توفیق جمع بین درس و تبلیغ را به ما و آنان عطا کند.
⚔امروز مجازی عرصه جنگ شده. جنگ تمام عیاری که با حرفهای کلی و بیرون گود تشویق کردن، به پیروزی ختم نمی شود. پاشو داداش. پاشو خواهر. یا علی بگو.
@alikheradmardii
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#تبلیغ #فضای_مجازی
🔴 خشونت، آخرین سکانس اقتصاد سرمایهداری
✍ ابوالقاسم مرشدی
🔹مبانی و اصول نظام سرمایهداری این پیام را داشت که افزایش مالکیت از ناحیه حداکثر نمودن سود مادی شخصی یک نوع ارزش است.
🔹بنابراین، هر کس حق دارد برای گسترش مالکیت خود بر ثروت و دارایی جامعه با دیگران به رقابت برخیزد. در نتیجه، در مدت کوتاهی صاحبان سرمایه، قدرت اقتصادی جامعه را در اختیار گرفتند.
🔹نیروهای کار ماهر و نیمه ماهر و ساده برای پیدا کردن لقمه نانی به استخدام صاحبان سرمایه درآمدند. هر طوری صاحب سرمایه بخواهد باید برای او کار کنند. حق هیچ نوع تصمیمگیری درباره نوع، کمیت و کیفیت تولید را ندارند.
🔹در مدیریت فرایند اقتصادی جایی برای آنها تعریف نشده است. هرگاه صاحب سرمایه بخواهد میتواند آنها را از کار اخراج کند. او تنها از یک دستمزد ثابت حداقلی بهرهمند است و تمام محصول تولیدی برای صاحب سرمایه است.
🔹در واقع، نظام سرمایهداری آزادی اقتصادی را تنها برای صاحبان سرمایه به ارمغان آورده و نیروهای حقیقی فعال اقتصادی، از آزادی اقتصادی بی بهره ماندند.
🔹صاحبان سرمایه با توجه به فضای آزادی سیاسی، به کمک قدرت سرمایه خود قدرت سیاسی و تقنین جامعه را نیز در اختیار گرفتند. بدین وسیله پول و سرمایه و بهره متعلق به آن، نیروهای فعال حقیقی را از آزادی اقتصادی محروم کردند.
🔹اصل آزادی اقتصادی در نظام سرمایهداری نتیجه معکوس داد. نیروهای کار به خدمت سرمایه و صاحب آن درآمده و خدمتگزار سرمایه شدند. ولی، جایگاه سرمایه در پناه اصل آزادی اقتصادی ترفیع پیدا کرد و تبدیل به فرمانروا گردید.
🌐 vasael.ir/00044q
🆔 @vasael_ir
#نویسندگان_حوزوی
#اقتصاد #خشونت
@howzavian
☑️ جامعه ایران و سوگ بیحماسه
✍سیدیاسر تقوی
🔸هفته گذشته هواپیمای اوکراینی- بنا به آنچه تا کنون اعلام شده است- به جهت خطای انسانی توسط پدافند هوایی مورد اصابت موشک قرار گرفت و موجب جانباختن تعدادی از هموطنان عزیز ما شد. همه ما میدانیم این اتفاق ناشی از شرایط جنگی بود. آمریکا سردار ما را ترور کرد و ما برای صیانت از هویت و عزت خودمان وارد فرایند انتقام شدیم. حتی اگر سناریوی «خطای انسانی» را بپذیریم و بر تمام احتمالات مداخلهی آمریکا چشم بپوشیم باز شرایط جنگی را نمیتوان نادیده گرفت.
🔸اما چگونه میان افکارعمومی «روایت سوگ» برجسته شد و سخن از انتقام و جنگ با آمریکا به حاشیه رفت؟ عملکرد نهادهای مسئول در توضیح این خطای انسانی از جمله عواملی است که به اندازه کافی درباره آن نوشته و گفتهاند. اما آنچه کمتر بدان پرداخته میشود فقدان نگاه حماسی است که ریشه در زمینههای اجتماعی دارد. حماسه روایتی است که در پس رویدادهای ملی و یا مکتبی، نشانههای قهرمانی، شجاعت و دلیری را جستجو و پررنگ میکند.
🔸حماسه قدرت خارقالعادهای دارد که میتواند سوگ را از رخوت و سرخوردگی نجات دهد و به حرکت و بالندگی برساند. انقلاب اسلامی برآمده از نگاه حماسی به سوگ عاشورا بود. ویرانی جنگ تحمیلی عراق با حماسه «دفاع مقدس» به سبکزندگی، صنایع موشکی، شهادتطلبی، مدیریت جهادی و... تبدیل شد. میتوان گفت ایرانِ پس از انقلاب بیش از هر چیز بر پایه حماسه استوار است.
🔸حماسه ذاتا دشمنشکن است و سوگ حماسی نیز همچنین. اما پرسش نگارنده این است که چرا در حادثه اخیر خبری از سوگ حماسی نبود و ما با نادیده انگاشتن دشمن و قهرمانی سربازان وطن، به روایت سوگ بسنده کردیم و نتوانستیم آن را با حماسه بیامیزیم؟ در مقابل این سوال مطرح میشود که مگر چنین حادثهای میتواند ابعاد حماسی داشته باشد و برای آن حماسه سرود؟
🔸میتوان گفت هر مواجهه شجاعانهای با دشمن- فارغ از شکست و پیروزی- ظرفیت حماسهسرایی دارد. حماسه دو عنصر اصلی دارد، اول: «شجاعت و قهرمانی سرباز وطن یا مکتب» و دوم: «دشمن» که هر دو عنصر در ماجرای اخیر ایفای نقش کرد که میتوانستیم از آن استفاده کنیم. از سوی دیگر، هنگامی که جامعه با شکست روبرو میشود، کنار نهادن روایت حماسه و بسنده کردن به روایت سوگ، جامعه را دچار سرخوردگی و یأس میکند. اما چرا جامعه ایران از این سوگ بیحماسه یا به تعبیری «اندوه و انفعال» استقبال کرد؟
🔸به نظر میرسد سرخوردگی و انفعال در فرهنگ شیعی ما بیسابقه نیست. ما همچنان پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلابمان در روایت حماسی از سوگ عاشورا متفقالقول نیستیم و در جریانهایی نیز انفعال را به عنوان یک ارزش اندوهناک در دوران غیبت منجی، ستایش میکنیم. این اگر بخشی از بدنه مذهبی جامعه را علیه نظام نشوراند، روایتی حماسی تولید نمیکند.
🔸در بخش دیگری از بدنه جامعه که سرعت بیشتری در مدرنیزاسیون زندگی خود دارند و نگاه دینی را در تحلیلهای اجتماعی چندان دخالت نمیدهند، نوعی خودباختگی نسبت به دیگری ِما یعنی غرب نهادینه شده که در مقاطع شکست ظهور و بروز بیشتری مییابد و اجازه خروج از انفعال و آمیختن حماسه در روایتهای خود را نمیدهد. این نگاه در افراطیترین سوگیری خود ممکن است حتی به «روایت سازش» نیز روی بیاورد
🔸عامل دیگر، شیوع روایت انتقادی علیه قدرت (نظام) در ایران امروز است. ادبیات انتقادی خود معلول عوامل گوناگونی است. اقتضائات رسانه در پذیرش «خبر بد» و انتقادی، ناکارآمدی دولت کنونی در مدیریت کشور، سیاهنماییهای برخی جریانهای عدالتخواه، دوگانهسازی میان مردم و حاکمیت، مذمت قدرت و سیاست و ... را میتوان از عوامل شیوع ادبیات انتقادی علیه قدرت دانست. طبعا در چنین محیطی مقاومت افکارعمومی نسبت به نفی حماسه شکننده و آسیبپذیر خواهد بود.
🔸با توجه به عوامل مذکور میتوان این فرضیه را مطرح کرد که بخشی از عوامل دگرگونی مواضع افکارعمومی در ایران طی یک هفته از «انتقامخواهی فعالانه» به «سوگواری منفعلانه»، ریشه در زمینههای اجتماعی ما دارد. ما در واکنشهای خود به حادثه اخیر نتوانستیم جامعه را به یک سوگ حماسی دعوت کنیم و این تجربهای برای تاریخ انقلاب خواهد بود. کاش صاحبان اندیشه و قلم فکری به حال نگاه حماسی در ایران کنند. ایرانِ پس از انقلاب، صرفا با روایت حماسی میتواند به حیات خود ادامه دهد.
@sedyaser
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#حاج_قاسم_سلیمانی
📝دلنوشتهای از #امام_خمینی در فراق #حاج_قاسم و این روزهای تلخ
مسلّم #خون_شهیدان، انقلاب و اسلام را بیمه کرده است.
خون شهیدان برای ابد درس مقاومت به جهانیان داده است.
و خدا میداند که #راه_و_رسم_شهادت کور شدنی نیست؛ و این ملتها و آیندگان هستند که به راه شهیدان اقتدا خواهند نمود.
و همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود.
خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند!
خوشا به حال آنان که در این قافله نور جان و سر باختند!
خوشا به حال آنهایی که این گوهرها را در دامن خود پروراندند! ...
خوشا به حال شما ملت! خوشا به حال شما زنان و مردان! ...
و بدا به حال آنانی که در این قافله نبودند! ...
آری، دیروز #روز_امتحان_الهی بود که گذشت.
و فردا امتحان دیگری است که پیش میآید.
و همه ما نیز روز محاسبه بزرگتری را در پیش رو داریم...
در این روزها ممکن است بسیاری از افراد به خاطر احساسات و عواطف خود صحبت از #چراها و بایدها و نبایدها کنند.
هر چند این مسئله به خودی خود یک ارزش بسیار زیباست، اما اکنون وقت پرداختن به آن نیست.
چه بسا آنهایی که تا دیروز در برابر این نظام جبههگیری کرده بودند ... و جیرهخواران استکبار، همانها که تا دیروز در زیر نقاب دروغین صلح، خنجرشان را از پشت به قلب ملت فرو کرده بودند ... و #ملیگراهای_بیفرهنگ برای از بین بردن خون #شهدای_عزیز و نابودی عزت و افتخار مردم، تبلیغات مسموم خویش را آغاز نمایند.
که ان شاء الله ملت عزیز ما با بصیرت و هوشیاری جواب همه #فتنهها را خواهد داد...
خداوندا!
تو میدانی که استکبار و امریکای جهانخوار گلهای باغ رسالت تو را پرپر نمودند.
خداوندا!
در جهان ظلم و ستم و بیداد، همه تکیه گاه ما تویی، و ما تنهای تنهاییم و #غیر_از_تو #کسی_را_نمیشناسیم و #غیر_از_تو #نخواستهایم_که_کسی_را_بشناسیم.
ما را یاری کن، که تو بهترین یاری کنندگانی.
خداوندا!
#تلخی_این_روزها را به #شیرینی_فرج_حضرت_بقیة_الله - ارواحنا لتراب مقدمه الفداء - و رسیدن به خودت جبران فرما.
📚صحیفه امام خمینی، ج21، ص92-95
@souzanchi
@yekaye
.............
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#حاج_قاسم_سلیمانی
#تسلیت_درس_آموز سفیر فلسطین به رهبر انقلاب اسلامی
سفیر فلسطین در تهران در پیامی به حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب، شهادت سردار بزرگ اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را به ایشان تسلیت گفت.
🌷متن پیام صلاح الزواوی به این شرح است:
«حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنهای (دامت برکاته)
السلام علیکم و رحمةالله و برکاته
به حضرتعالی و کل جهان اسلام تسلیت عمیق خود را به مناسبت شهادت دلاورانی بزرگ و در رأس آنان شهید جاوید حاج قاسم سلیمانی که بوسیله نیرنگ همپیمانی شوم آمریکایی-صهیونیستی به شهادت رسیدهاند، ابراز میدارم.
از خداوند متعال برای این شهدای بزرگ بهشت برین و برای حضرتعالی و ملت بزرگ ایران و تمام عاشقان جهاد و شهادت صبر و شکیبایی بر این فاجعه بزرگ خواستارم.
تسلی ما در این است که امت و ملت بزرگ ایران هدفش قبل و بعد از پیروزی انقلاب وحدت اسلامی و آزادی فلسطین از رودخانه تا دریا بوده، قادر است فرزندان قهرمانی مانند مالک اشتر زمان شهید حاج قاسم سلیمانی (قدس الله نفسه الزکیه) را همراه با شهیدان همراه تقدیم نماید.
از خداوند متعال میخواهم که نعمت شهادت را از ما دریغ نفرماید، انشاءالله.
به امید روزی که پشت سر حضرتعالی در مسجد آزاد شده الاقصی نماز بخوانیم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
فرزندتان صلاح زواوی»
@howzavian
#حاج_قاسم_سلیمانی
#رهبر_انقلاب
#سفیر_فلسطین
📩پیامی به کاخ سفید
🇮🇷اینجا ایران است و جز امید، چیزی نیست🇮🇷
⚔️ تشییع سردارد؛ قیچی دو لبه و درماندگی آمریکا
✍️ مجید مفید
❗️تشییع با شکوه پیکر پاک سردار عزیز، یک رویداد عجیب، نادر، شگفت انگیز و نابی است که تنها توسط یک ملت پیش بینی ناپذیر رقم میخورد.
🔻گرچه این پدیده، با التهابات ناشی از سقوط غم انگیز هواپیمای مسافربری، در حال کمرنگ شدن یا حذف و فراموشی است، اما واقعیت آن است که پدیده ای سرشار از معانی و پیامهای مختلفی است که باید مورد تحلیل جامعه شناختی و سیاسی قرار گیرد؛ ضرورتی که قشر حزب اللهی و مدافعان نظام و انقلاب در آن کاستی داشته و توان نظری تحلیل جامعه خود را نیز به دست نیاورده است.
🔴 این حادثه، اولاً پیام روشن و صریحی برای کاخ سفید، سفره نشینان اروپایی و چشم به دستان عربی او داشت. این حادثه درست در لحظه ای ناب روی می دهد. همه مستحضریم که در سالهای اخیر، فشارها، تحریم ها و انواع محدودیت زایی آمریکا برای ایران، هم وسعت فراوانی پیدا کرده و هم ابعاد و حوزه های گسترده تری را شامل شده و به عبارتی، آمریکا هر آنچه در توان دارد را برای واداشتن ایران به حداقل های خواسته های خود، به کار گرفته است و پیش بینی اکثر متخصصین و طراحان این فشارها، فروپاشی درونی نظام و شورش حتمی مردم و دست کشیدن نظام از سیاست های منطقه ای و مقابله با آمریکا بوده است. در واقع، آنان این روزها و این ماهها در انتظار شورشهای بنیان برافکن و التهابات و اغتشاشات فاجعه بار در ایران بوده اند و چون در ماجرای بنزین (که مشخص نیست واقعاً چه کسی یا کسانی زمینه ساز آن بودند)، مأیوس شدند، اوج نفرت و خشم خود را در ترور سرادار دلها نمایش دادند. اما چه اتفاقی افتاد؟
🔺 تشییع با شکوه پیکر سردار که شاید هیچ یک از متخصصین و جامعه شناسان غربی، فکر آن را هم نمی کردند، اولاً نشان از دلبستگی عمیق مردم (نه یک قشر یا گروه خاص، که تمام بدنه اجتماعی جامعه) نه تنها به نظام، به مثابه محافظ مرزهای ایرانی، بلکه به علاوه، به محور مقاومت، جان برکفان سپاهی، رهبر معظم انقلاب و آرمانهای رهبر کبیر انقلاب داشت.
🔺 ثانیاً این تشییع، آمریکا، رژیم صهیونستی، عربستان، اروپا و همه دلبستگان به تحریم و تهدیدهای آمریکایی را در بهت و حیرت فرو برد و از دست و پا زدنهای رسانه ای پساسرداری آنان می توان دریافت که به آخر خط رسیده و هیچ حربه ای در دست ندارند (جز رویارویی احتمالاً مستقیم و نظامی).
آنان توقع مشاهده مردمی خشمگین از نظام، ماتم زده از فشارهای اقتصادی، ناامید و افسرده را داشتند، اما زیر تابوت این شهید، جز امید، حب به توحید و ارزشهای توحیدی و خشم و نفرت از آمریکا ندیدند. این مراسم در واقع، قیچی دولبه ای بود که طومار آمریکا را نشانه گرفته است؛ یک لبه آن، عشق، محبت و دلباختگی به اهل بیت (ع) و مقام مقدس شهید بود و لبه دیگر آن، نفرت و خشمی فزاینده از آمریکا و مسببان این ترور بود.
🔻 شاید آمریکا به درماندگی خود پی برده است؛ چراکه با وجود شدیدترین فشارهای اقتصادی و تحریمها، تهدیدات نظامی، اعم از فرستادن پهپاد به مرزهای ایران، تحرکات نظامی در خلیج فارس، شکل دهی سیل عظیم تروریست های آدمخوار داعشی و گسیل آن برای جویدن بندهای محور مقاومت، شکل دهی شورشهای برنامه ریزی شده خیابانی با حمایت های گاو شیرده آمریکا در منطقه، تضعیف شدید سوریه و عراق و دست آخر با ترور مستقیم دومین مرد محبوب ایران، طرفی نبسته است و مهم تر از همه این نکته است که همه این تلاش ها در شرایطی رخ داده است که در ایران، دولتی شیفته غرب سر کار است که بیشترین اختیارات را دریافت کرده و گسترده ترین تلاشها را برای جلب رضایت کدخدا و جیره خواران او انجام داده است و از طرفی نیز اعتقادی به مقاومت و خودبسندگی ملی نداشته و سیاست ها و عزم جدی برای مقابله با تحریم ها یا ساماندهی اقتصاد نداشته است.
🔻 و نهایتاً پیام مهم تر مراسم تشییع پیکر پاک این شهید این بود که علی رغم تهاجم چهل ساله فرهنگی و فکری و عقیدتی به ارزشهای اسلامی و تقدس زدایی از جامعه، این مراسم، حاکمیت ارزشهای ناب اسلامی و اعتقاد محکم جامعه ایران به شهادت و تقدس شهید را نشان داد. شاید بسیاری از شرکت کنندگان در این مراسم، منتقدان جدی برخی سیاست های نظام بودند، اما طبق فرهنگ نهادینه اسلامی ایرانی، شهید را مظهر روحانیت و انسانی سعادتمند می دانند که به فوزی عظیم نائل شده است که هر کسی لیاقت و شایستگی آن را پیدا نمیکند و عدم شرکت در این مراسم را به مثابه جا ماندن از قافله عاشورا و خیر و سعادت دنیا و آخرت می دانند.
و ای کاش ما نیز چنین سعادتی داشتیم.
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#حاج_قاسم_سلیمانی
❇️ حوزه عمومی تحلیل، پاشنه آشیل جنگ ترکیبی این روزها
✍احمد اولیایی
ایران امروز عرصه تقابل پدیده های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی متعدد بوده که تحلیل را به امری دشوار بدل کرده است. بررسی اتفاقات مختلف فقط در طول 60 روز گذشته می تواند دشواری تحلیل را برای ما نشان دهد. گرانی بنزین، یارانه معیشتی، ترور سردارسلیمانی، تحریم های جدید، تشییع جنازه منحصر بفرد سردار سلیمانی، حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق، کشته شدن 60 نفر در تشییع جنازه کرمان، سقوط هواپیمای اوکراینی، رد صلاحیت های نامزدهای مجلس، موضع گیری سپاه در مورد سقوط هواپیما، اطلاع رسانی نادرست رسانه ملی در مورد ماجرای هواپیما و تجمع های اعتراضی عمده اتفاقاتی بوده که ایران را در دو ماه گذشته به کشوری خبرساز تبدیل کرده است.
در این بین، حق هر ایرانی ست که بداندچه اتفاقی افتاده و علاوه بر دانستن با رسیدن به حقیقت و تحلیل درست، هم تکلیف خود را بداند و هم کنشگری مناسبی داشته باشد. وجود اظهار نظرهای ضدو نقیض مسئولین، فیلم ها و کلیپ های نظامی، مدارک محرمانه ی پخش شده، عزل و نصب ها، حضور گسترده غربیها دررسانه بر علیه ایران، موضع گیری های اشتباه برخی مجریان تلویزیون و .... را به همه اتفاقات فوق اضافه کنید.سناریوی حمله الکترونیکی و سایبری به هواپیمای اوکراین، سناریوی مشارکت قطر و دو سفر قابل تأمل قطری ها به ایران نیز به پیچیدگی اتفاقات اخیر دامن زده است.
فارغ از اینکه چه کسانی، چه کسی، چه نهادی و چه مدارکی به واقعیت نزدیک تر است، آنچه برای ما خطرناک تر است شکست در این جنگ هیبریدی ست. جنگ هیبریدی نسل آخر جنگ هایی ست که از جنگ اولیه نظامی خطی فاصله گرفته و ترکیبی از انواع حملات را شامل می شود. قوه ادراک، شناخت، روش تحلیل و احساس در این جنگ از اهداف اصلی دشمن هستند. هر چند حملات نظامی نیز در جنگ هیبریدی جایگاه خود را دارد اما جنگ شناختی یعنی حمله به شناخت مردم در اولویت قرار می گیرد.
اگر چرخی کوتاه در عرصه فضای مجازی اعم از اینستاگرام، توئیتر، کانال ها و گروه های پیام رسان ها مانند تلگرام بزنیم اختلاف تحلیل را میان عموم مردم خواهیم دید. «بروز اشتباه» تا «نقشه دشمن» و «ناکارآمدی نظام» طیف وسیعی از نتایجی ست که مردم در این گفتگوها سعی دارند برای یکدیگر اثبات کنند.
دشمن تقریبا در بخشی از جامعه موفق شده است کاری کند که ما تحلیل غلط داشته باشیم. قابلیت فضای مجازی در بمباران اطلاعات و همچنین دسترسی بالا به اطلاعات برای همه، نیز به دشمن کمک شایانی کرده است. هرچند این اولین و آخرین جنگ هیبریدی و ترکیبی دشمن نیست، اما یکی از مهم ترین آن هاست که انسجام اجتماعی و اعتماد ملی را هدف قرار داده است. فارغ از اقدامات دفاعی ترکیبی که از سمت حاکمیت و نظام در این جنگ بکار گرفته می شود مردم نیز باید در مقابل جنگ شناختی دشمن مقاومت کنند. این مقاومت مبتنی بر اولا اعتقاد به بروز این جنگ و ثانیا اراده بر مقابله است.
من درین جا فقط یک مسأله را بیان می کنم که در جنگ شناختی، اگر آن را کنار نگذاریم دشمن به هدف خود می رسد؛ «خود عالم پنداریِ» ناشی از کثرت اطلاعات و اعتماد بنفس نشأت گرفته از آگاهی های سطحی مهم ترین آفت این روزهای مردم بخصوص فعالان فضای مجازی و رهبران فکری ست که از اطلاعات فضای مجازی تغذیه می کنند. شما با عضویت در اینستاگرام، توئیتر، چند کانال تلگرامی و مرور تعدادی وبگاه خبری به تعداد انبوهی از داده اطلاعاتی در روز دست پیدا می کنید. این انبوه داده اولین اثری که دارد القای احساس دانستن به شماست. همین که من احساس غنای علمی داشته باشم، خود را بی نیاز از دیگران می بینم. در این برهه ما با کاهش قابل توجه «پرسیدن» و «پرسش» مواجه خواهیم شد. زمانی اگر سوالی ذهن ما را درگیر می کرد می گفتیم برویم از فلان فرد فامیل بپرسیم که چند سالی بیشتر از ما درس خوانده است. یا برویم از فلان کس بپرسیم که تجربه بیشتری دارد. یا برویم از معلم، روحانی، دانشمند و ... بپرسیم. اما اینک ما خود، با دسترسی به اطلاعات فراوان، داناترین فرد فامیل، گروه یا جامعه ایم. تحلیل ما بهترین تحلیل و مبتنی بر انبوهی از دانسته هاست. حوزه عمومی تحلیل که مبتنی بر کنشگری در فضای مجازی شکل گرفته حوزه عمومی استانداردی نیست. کاهش شکاف آگاهی بواسطه گسترش فضای مجازی منجر به یکسان انگاری و عملکرد صحیح همه در تحلیل می شود و حال آنکه «تحلیل» امری مجزا از «اطلاع داشتن» است. تفاوت های معرفت شناسی، هستی شناسی، انسان شناسی، انواع مغالطه و قیاس، چگونگی تطبیق ادعا بر مقدمات، جایگاه عقل و نقل و عرف، شناخت رسانه، تفاوت های ساختار و عامل، اولویت سنجی اهداف و ده ها مسأله دیگر از دانستنی هایی نیست که در فضای مجازی و بمباران اطلاعات به ما هدیه بدهند.
@howzavian
ادامه👇👇👇
در این جنگ ها که قطعا ادامه خواهد یافت، هرچند عملکرد درست مسئولین و رسانه ملی می تواند راه حل مفیدی باشد اما مادامی که ما بدانیم در عین داشتن داده های فراوان، همچنان راه تحلیل را بلد نیستیم، در جنگ های شناختی در معرض شکست خواهیم بود. ما باید به این بلوغ برسیم که عالِم نیستیم، در اطرافمان کسانی هستند که بیشتر درس خوانده اند، تجربه بیشتری دارند. مبانی را می دانند و لذا قدرت تحلیل بهتر و درست تری دارند. تأکید این متن بر این است که مقدمات تحلیل را بیاموزیم و از دیگران بپرسیم. روش تحلیل مقدم بر کثرت داده است. کثرت داده و اطلاعات اگر مبتنی بر روش تحلیل و دانستن مبانی نباشد ما را با خطای شناختی مواجه می کند. به عنوان مثال ممکن است همه بدانند «آمریکا فلان حرف را زده است» یا «ترامپ فلان توئیت را کرده است» اما کمتر کسی باشد که بداند سخن و توئیت او برآمده از اصالت لذت جرمی بنتام یا از تنازع بقای داروین یا مکتب اومانیسم نشأت گرفته است.
منبع: ۵۹۸
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#حاج_قاسم_سلیمانی
#سردار_حاجی_زاده