#شب_قدر #مذاکرة_العلم
آیا علم آموزی در شب قدر فضیلتش بیشتر است یا عبادت؟
✍️ رضا عطائی
شب قدر بافضیلت ترین ایام سال است. قرآن کریم می فرماید: «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»؛ شب قدر، بهتر از هزار ماه است.
شیخ صدوق در کتاب امالي، پس از بيان نوافل شب هاى ماه رمضان و صد ركعت نماز براى هر يك از شب هاى بيست و يكم و بيست و سوم، درباره شب های قدر «مذاکرة العلم» را افضل از اعمال مستحبی ديگر می داند و مى گويد: «من أحيا هاتين الليلتين بمذاكرة العلم فهو أفضل» هر كس اين دو شب را با گفتگوى علمى احيا بدارد، بهتر است». (1)
وی این سخن را به معصوم نسبت نمی دهد بلکه این سخن، نظر شخصی شیخ صدوق است. در نتیجه هیچ روایتی نسبت به «برتری گفتگوی علم نسبت به دیگر اعمال مستحبی در شب قدر» نیست.
از سوی دیگر در روایات متعدد، معصومان علیهم السلام برای شب های ماه مبارک رمضان اعمال خاصی را بیان کرده اند.
فضیل بن یسار می گوید: «امام باقر عليه السلام در شب بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان مشغول دعا مى شد و چون شب از نيمه مي گذشت نماز مي خواند». (2)
بررسى و تأمّل در این روایات به روشنی نشان می دهد که معصومان علیهم السلام سفارش ویژه ای به عبادت و ذکر در شب قدر داشتند و تاکید بر این داشتند که شب قدر به عبادت و راز و نیاز با خداوند پرداخته شود.
بنابراین برای شب قدر، ادعیه، اذکار و نماز های خاصی از سوی معصومان علیهم السلام توصیه شده است و هیچ تاکیدی بر برتری علم آموزی نسبت به این اعمال در روایات وجود ندارد.
در نتیجه نبايد در شب قدر، از بركات اُنس با خداوند و بهره بردن از تضرّع در پيشگاه او غافل شد، بلکه باید بر انجام اعمال اختصاصی شب های قدر همت گماشته شود.
البته می توان در شب های قدر علاوه بر عبادت های اختصاصی، به تأليف يا بيان معارف و علومى نیز پرداخت به عبارت دیگر هیچ منافاتی میان علم و عبادت در شب قدر نیست چنان که برخی از علما در این شب، به دعا و عبادت می پرداختند در عین حال بخشی از آن شب را به تألیف نیز اشتغال داشتند.
به عنوان نمونه علامه طباطبائی تفسیر «المیزان» را در شب 23 ماه مبارک رمضان به اتمام رساند. یا مرحوم اربلی، نگارش کتاب «كشف الغمة في معرفة الأئمة» و صاحب جواهر کتاب «جَواهرُ الکَلام فی شَرحِ شَرایعِ الاسلام» را در شب 21 به پایان رسانده اند.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📗 1. الأمالي، ص 649.
📗 2. الکافي (دارالکتب الإسلامية)، ج4، ص 155.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔺وظیفه شیعه در قبال ظهور
✍ حمید فخیمی نوروز
🔸 آنچه در ظهور حضرت مهم است این است که در جهان کسی حاضر نیست کاری کند تا حضرت بیاید چون اصلا اطلاعی ندارند یا اعتقادی ندارند یا اطلاع دارند و عناد میکنند مثل یهود و یا ایستاده اند کسی آنها را از دست ظالم نجات دهد و به ظالم میدان داده اند و سلطه آنها را قبول کرده اند ولی در این بین تنها افرادی که میتوانند نقش مهمی در تعجیل ظهور حضرت ایفا کنند شیعیان هستند آن هم شیعیانی که عالم و عاملند.
🔸شیعیانی که در مقابل ظلم و جور و ستم ایستادگی میکنند و دربرابر دفاع از دین، خود را به حضرت اثبات میکنند و امنیت حضرت را فراهم میکنند و زیر بار سلطه نمیروند و در قبال دشمن روز به روز قدرتشان بیشتر میشود به طوری که لاتحرکهم العواصف
🔸 پس نباید مثل دیگران منتظر باشیم حضرت خودش بیاید و ظالم را کنار بزند بلکه باید ما تشنه مبارزه باظلم باشیم و اقدام کنیم تا تأییدات الهی شامل حال ما شود و خداوند صداقت را در بین شیعیان حس کند که اگر شیعیان محکم باشند و حضرت را یاری کنند بلا شک خداوند متعال بر ما منت قرار میدهد و از وجود ذی نفع بقیة الله مستقیما بهره خواهیم برد و جهان پر از عدالت و جور بشود و ظلم رخت ببندد.
🔸لذا نوع عمل شیعیان، بسیار بسیار در روند ظهور حضرت تاثیر گذار است پس شیعه باید به سلاح علم و معرفت و عمل مخلصانه و ایستادگی در برابر ظالم اعم از ظالم درونی و برونی مثل آمریکا، اسرائیل و ... بایستد تا ظهور حضرت سریع رقم بخورد البته دعا بسیار تاثیر دارد ولی نباید به صرف دعا اکتفا کنیم بلکه هر شیعه باید روی حضرت غیرت و عرق خاصی پیدا کند چرا که پدر معنوی شیعیان، قطب عالم امکان است.
🔸 هر چه برای حضرت میتوانیم باید انجام دهیم یعنی هر شیعه باید وظیفه خود بداند و به این برسد که باید هر روز با حضرت تجدید پیمان کند و به پیمان با او پایبند باشد و به دنبال فرامین و دستورات و خواسته های حضرت باشد و دین خود را بشناسد و عمل کند و مدام با حضرت ارتباط بگیرد تا غفلت که بدترین چیزی است که جهان بلکه متاسفانه ما که ادعای محبت امام زمان داریم را گرفته است، از بین برود.
🔸 باید از غفلت، مدام فرار کرد با ذکر و یاد روزانه حضرت و اگر این مهم توسط هر پیر و جوانی رقم بخورد به جرات میتوان گفت ظهور حضرت بسیار بسیار جلو خواهد افتاد، باید صداقت در دعا و عمل داشت تا حضرت ظهور کند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔔 مشارکت در نظرسنجی از وضعیت سایت خبرگزاری حوزه (حوزه نیوز)
◻️رسانه رسمی حوزه، اقدام به نظر سنجی از مخاطبان گرامی خود در خصوص عملکرد خبرگزاری حوزه، کرده است.
◻️با توجه به اینکه دانستن نظرات دقیق مخاطبان در عملکرد رسانه حوزه بسیار ارزشمند بوده و چشمانداز پیشرو را مشخص و روشن خواهد کرد و کیفیت خدمات دهی را بالا خواهد برد، تقاضا داریم به پرسشنامه که در ذیل همین خبر قرار داده شده است پاسخ داده شود.
مخاطبان و کاربران گرامی، جهت شرکت در نظر سنجی به لینک زیر مراجعه نمایند.↙️↙️
https://hrasad.ir/site
............................
پ.ن:
با سلام و قبولی طاعات و عبادات
ضمن خدا قوت به همکاران رسانهای در خبرگزاری حوزه به ویژه استاد ارجمند و فاضل جناب آقای صدرایی عارف، سردبیر محترم و تلاشگر این رسانهی حوزوی
✔️درخواست کانال نویسندگان حوزوی و کانون فرهنگی تبلیغی مدادالفضلاء از خبرگزاری حوزه، پرداختن بهتر و بیشتر به قالب یادداشت نویسی در حوزه است، متأسفانه اجتماع نویسنده های حوزه در فضای رسانه پراکنده و بدون انسجام است.
خبرگزاری حوزه فرصت احیای قالب یادداشتنویسی را در حوزه علمیه دارد و انتظار نیز چنین میرود.
علی اسفندیار
مدیر کانون فرهنگی تبلیغی
مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️فراخوانرویدادملیایدهپردازی♦️
💠 هدایت روابط دختر و پسر به ازدواج
💵 به همراه جوایز نقدی80,000,000 ریالی
🔥 جذب و حمایت از ایدههای برتر
💰حمایت ویژه تامبلغ ۴۰ میلیون تومان تا شرکت خلاق
🕐مهلت ارسال ایده 15 خرداد 1401
📕 کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در:
🌐 https://kariznegar.ir/karizman/31
ارتباط با مدیر: @karizman
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⭕️ مه فشاند نور و سگ عوعو کند
📌در واکنش به اهانت به ساحت قدس قرآن مجید
✍️ علیرضا مکتبدار، پژوهشگر حوزوی
ویژگی آفتاب پرتوافکنی و گرمابخشی است. پرتو آفتاب همه موجودات را در بر گرفته و جز خفاشان شیفته ظلمت و تاریکی، پنجه در چهره تابانش نمی افکنند. قرآن نیز آفتابی را مانَد که یزدان بلندمرتبه، شعله اش را برافروخته و بنیاد هر آنکس را که با آن به ستیزه برخیزد، سوخته است: (مىخواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند و حال آنكه خدا -گر چه كافران را ناخوش افتد- نور خود را كامل خواهد گردانيد.)
آفتاب قرآن پرتو حقیقت می افکند و گرمای ایمان می پراکند. پرده سیاه ظلمت نادانی را به تیغ دانایی دریده و زَمهریر کفر را به حرارت ایمان بدل کرده و در دل برهوت شک و تردید، شاهراهی هموار تا رسیدن به سرمنزل مقصود ترسیم میکند.
پرتو این خورشید عالم تاب که از حقیقت (الله نور السماوات والأرض) سرچشمه گرفته و با خنکای وحی، دلهای تفتیده از آتش نادانی را تسلّی می بخشد، تنها دیدگان پلید شبکوران خفته در مُغاره های انکار و ناباوری را می آزارد و جز سنگِ دلهای گداخته در دوزخ لجاجت و سِتیهندگی، خود را از خنکای آیات آن بی نصیب نمی سازند.
از همان زمان که نخستین پرتو آیات بلندمرتبه و تعالی بخش قرآن بر صحنه تاریک جامعه جاهلی عصر پیامبر (ص) تابیدن گرفت تا به امروز که ظلمت جاهلیت مدرن آسمان دل فرزندان آدم را تیره و تار ساخته است، سازهای مخالفت از جانب تیره اندیشان کوک شد و تیرهای زهرآگین شبهه و تردید، سینه خورشید را نشانه گرفت. اما به رغم همه این تلاشهای بی فرجام، پرتو انوار قرآن روز به روز پهنه های بیشتری از گیتی را در می نوردد و در آینه دلهای بیشتری انعکاس می یابد. هر چند راهزنان ایمان و عقیده که همداستان شیطان اند، بر بنیان شاکله خویش، کمر همت بسته تا رهنوردان کاروان هدایت را از ادامه مسیر سعادت باز دارند، اما آنان که راه را یافته اند در پرتو درخشش قرآن، تا سرمنزل سعادت و نیکبختی ره می سپارند.
گفت از بانگ علالای سگان
هیج واگردد ز راهی کاروان؟
یا شب مهتاب از غوغای سگ
سست گردد بدر را در سیر تگ؟
مه فشاند نور و سگ عو عو کند
هر کسی بر خلقت خود میتند
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍️ نوید نیری، شاعر حوزوی
از دستهای بیرمقم دست برندار
ای عشق، ای عزیزترین خلقِ روزگار
از من بگیر این دلِ بی اعتبار را
دلدار جان! دلی که به کار آیدم بیار
در اوجِ درد و دلهره آرامِ جان شدی
ای قلبهای خسته و آشفته را قرار
ای آسمان به حال بیابان ترحّمی!
بارانِ من بیا و بر این سرزمین ببار
با اینکه شرمسارِ توام دوست دارمت
از بندِ عشقِ نابِ تو لا یُمکن الفِرار
یٰا سَیّدی أغِثْ و تَصَدَّقْ عَلَی الفَقیر
یٰا أیّها ألّذی بیَدِهْ سَیفُ ذوالفَقار
#شعر
#شب_قدر
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔴 تجارت پر سود
✍️ حجت الاسلام دکتر محمدحسین پیشاهنگ
🔹 از لحن سخیف و تمسخر آمیز خانم هاشمی که مصداق توهین به نبی مکرم اسلام است میگذریم، اما از تحریف تاریخ و ارزیابی رسول خدا با شاخص اقتصاد سرمایه داری نمیتوان گذشت، زیرا ...
🔹 با عینک کثیف سرمایه داری نمیتوان حقایق تاریخی تجارت رسول خدا (ص) و حضرت خدیجه (س) را فهمید چه رسد به درک این معرفت والا که...
🔗 متن کامل در خبرگزاری رسا
#هنرمند
#رسانه
#فرهنگ_هنر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📛 فوران خشم و ناآگاهی
✍️ علی بهاری
سیساله به نظر میرسید. کمرباریک، با موهای فرفری که از دور مثل چند سیم ظرفشویی در هم تنیده بود، ابروهایی به تیزی خنجر، دندانهایی که تا جلوی لب پیشروی کرده و پوست تیره. لهجه خوزستانی داشت. روی مچ دست راستش عکس یک مار تتو کرده بود. این را موقع عوض کردن دنده فهمیدم. پراید خستهای داشت که از همه جایش صدا درمیآمد. معمولا برای حس نکردن طول مسیر با رانندهها گپ میزنم. چند ثانیه از شروع گفتگویمان گذشت که کار به سیاست کشید. به مسئولان فحاشی کرد و بعد توپخانه را سمت اسلام گرفت. احساس کردم کنترلش را از دست داده و اگر چیزی بگویم برخورد بدتری میکند. چنان با فریاد حرف میزد که انگار حقش را من خورده بودم! یکدفعه گفت: «میدونی چیه؟ اگه حسین هم به حکومت میرسید میشد یکی مثل همینها. اصلا حقش بود کشته بشه. دم یزید گرم.» این را که گفت آرام شد و من هم. چند دقیقه هر دو چشم به خیابان دوختیم. تا مقصد چیزی نگفتم. وقتی پیاده شدم سرم را از پنجره بردم داخل. داشت به صفحه اپلیکیشن نگاه میکرد. گفتم: «میدونستی وقتی لشگر معاویه به یکی از شهرهای حکومت امام علی حمله کردند و خلخال از پای یه دختر یهودی کشیدند امام چی گفت؟» گفت: «نه. اصلا چنین چیزی نشنیده بودم.» گفتم: «امام فرمود اگه مسلمون از شنیدن این خبر بمیره جا داره.» چشمانش گرد شده بود و با دقت گوش میکرد. ادامه دادم: «اختلاس و دزدی ربطی به امامان نداره. توپخونهات رو سمت دزدها بگیر نه امامی که به خاطر عدالت تو خون غلتید» باهاش دست دادم، شماره رد و بدل کردیم و خداحافظی. بعد از چند ثانیه صدایم کرد و پرسید: «گفتی دختر یهودی؟» گفتم: «آره.» گوشه چشمش بارانی شده بود.
#اسنپ
#اعتراض
#گرانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
جهاد تبیین.pdf
768.6K
.
جهاد تبیین فریضه فوری و قطعی
🌹🌹نشر حداکثری
این کانال رو جهادی و پرتلاش یافتم
👇👇
🔗 صالحین استان سمنان
#جهاد_تبیین
#تعلیم_وتربیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
◾️روضهخوان
✍️ محمدتقی عارفیان
"ای پاسخ گرامی اَمّن یُجیبها"
ای آخرین شریف ز نسل نجیبها
نام تو زیب و زینت دیوان شاعران
وصف تو آرزوی غزلها، نسیبها
ای داغدار ماه جمالت ستارگان
ای دردمند کوی وصالت طبیبها
برپاست از فراق تو فریاد بلبلان
ای ندبهخوان هجر رخت عندلیبها
"ای باد اگر به گلشن احباب بگذری"
سوی حبیب بر سخن ما غریبها
کز روی لطف گوشۀ چشمی به ما بکن
ای چشم تو قرار همه بیشکیبها
هستیم ما گدای درت ایها العزیز
هستند سائلان عطایت حَسیبها
شد خون دو چشم منتظرانت بیا بیا
"کافی" شدند در ره عشقت خطیبها
شد شامْ روز روشن ما در فراق تو
شامی که پر شد از ستم نانجیبها
نزدیک مایی و ز تو دوریم و در حجاب
ای مقصد سلام بعید و قریبها
شد وصل تو نصیب محبان مخلصت
درد فراقْ روزی ما بینصیبها
امشب بخوان برای من از حیدر و حسین
ای روضهخوان اصلی شیبالخضیبها
#یا_امیرالمؤمنین
#بَأَبِيَ_الوَحيدُ_الشَّهيد
#آجرکَ_الله_یا_صاحبالزمان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
🔶 سکوتت رو بشکن
✍️ محمدجواد نیکزاد
موضوعی که به یکی از چالشهای اساسی برای بعضی از آقایون و خانمهای مسئولمون تبدیل شده اینه که فراموش میکنن "هر سخن جایی و هر نکته مکانی داره"؛ بعد در اقدامی ابتکاری، وقتایی که باید دربارۀ یه قضیه حرف بزنن، سکوت میکنن و وقتایی هم که لازمه سکوت کنن، حرف میزنن. مثلا دربارهٔ حواشی اخیر آقای قالیباف، همه دارن حرف میزنن بهجز آقای مسئول.
رئیس مجلس سکوت کرده، عوضش بقیه دارن حرف میزنن و ژست پاسخگویی گرفتن. اول که صدای داد و هوار بلند شد، پسرش عذرخواهی کرد؛ بعضیا گفتن این عذرخواهی نیابتی بوده و بیخیال شید. گرد و خاکا که نخوابید، یه عده نوشتن که قضیه اونجوریام که میگن نیست. اما این وسط بچه حزباللهیها شدن چوب دو سر طلا؛ اگه حرف بزنن و محکوم کنن، یه عده میگن آهای حواستون هست یا نه؟ تو زمین دشمن بازی نکنین یه وقت؟ مطمئنید رفتن سیسمونی بخرن که میگید تولید داخلی فلان شده؟ دستور اسلام چی میشه پس؟ اول ببینین قضیه چی بوده بعد واکنش نشون بدین. اصن سفر به ترکیه پولش از کربلا هم کمتره. خلاصه سواد رسانه و از این حرفا.
از اون طرفم اگه سکوت کنن و منتظر بمونن که پشت پرده معلوم شه، بعضیای دیگه -که حرفشونم درسته- از رفتار دوگانه مینویسن و میگن: عه! چی شد؟ فقط وزیر فلانی که لباس آورده کارش بد بوده؟ اون زمان یقه پاره کردین، حالا چرا صداتون در نمیاد؟ فقط گل فلانی خار داشت؟
درست و اصولیش اینه که باید صبر کنیم که قضیه چی بوده و بعد حرف بزنیم؛ اما انگاری دعواها، شخصی شده و پای منافع حزبی و گروهی وسطه. وقتی هم دعوا شخصی بشه، تر و خشک با هم میسوزه. پس، آقای مسئول، برادر انقلابی سکوتت رو بشکن؛ الان وقت رصد کردن اوضاع نیست، همون اول باس ضربه رو خنثی میکردی؛ سکوتت بشکن و نذار فاصله بیشتر از این شه.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
#با_کاربران 🔶 سکوتت رو بشکن ✍️ محمدجواد نیکزاد موضوعی که به یکی از چالشهای اساسی برای بعضی از
عزیزان درباره حواشی اخیر منتسب به دکتر قالیباف نظرات متفاوت است
آماده نظرات تون هستم (البته در قالب یادداشت و جدی)
#باکاربران
امشب این دل یاد مولا می کند🌴🌴
لیله القدر است و احیا می کند🤲🤲
بشنو ای گوش ها، بی صدا🤲🤲
نغمه ی، فزت و رب الکعبه را🕋🕋
ایام ضربت خوردن مولای متقیان و شب قدر است🌙🌙
باسلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات
التماس دعای فراوان.
اللهم عجل لوليك الفرج
🤲🌴 سیدمهدی سیدحقی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔷 سواد رسانه ای از منظر قرآن در ماه قرآن(۳)
✍️ ابراهیم شریفی، پژوهشگر اخلاق و رسانه
🔶 در مطالب پیشین اجمالی از ساختار رسانه ای قرآن و نحوه بیان قرآنی را عرض کردیم.
🌀در ادامه به بیان ارزش های هفتگانه خبر, می پردازیم که در دنیای رسانه ها معمول و مرسوم است:
✴️۱. جامعیت؛ هر چقدر خبری بر تعداد بیشتری از جامعه تاثیرگذار باشد از ارزش والاتری برخوردار است.
✴️۲. شهرت: اخبار مربوط به اشخاص یا نهادهای معروف دارای ارزش میشوند
✴️۳. بازخورد تنش ها؛ مخصوصا اگر در میان ملت ها باشد(مثل اخبار جنگ مثلا اوکراین و یمن و...)
✴️۴. شگفتی ها؛ درصد زیادی از اخبار را آن دسته از اخبار شامل می شوند که از شگفتژ ها حکایت گری می کند
✴️۵. مجاورت جغرافیایی یا معنوی؛ این اخبار همیشه در اولویت هر رسانه ای است
✴️۶. تازگی و نو بودن؛ امروزه در اخبار، در لحظه بودن و به اصطلاح آبدیت بودن ارزش خبری میسازد
🔵 در قرآن کریم این ارزش های خبری به نحوی ظهور دارد ولی یکی از ویژگی های اساسی در قرآن تغییر ارزش ها و یا ارزش آفرینی جدید می باشد مثلا قرآن به دنبال #برجسته_سازی است آن هم برجسته کردن مفاهیمی همچون خیر، خوبی، حقیقت، اخلاق و عبرت...
مثلا آیات ۷۹ تا ۸۱ سوره صافات
سَلَامٌ عَلَى نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ ﴿۷۹﴾
إِنَّا كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ ﴿۸۰﴾
إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِينَ ﴿۸۱﴾
یا آیات ۱۰۹ تا ۱۱۱ و نیز ۱۲۰ تا ۱۲۲ همین سوره صافات که نبی الهی را وقتی برجسته می کند به خیر و خوبی و حقیقت و اخلاق معرفی می کند و این هم باید درس بزرگ و الگوی درستی برای فضای رسانه ای باشد که در انعکاس خبر و واگویی وقایع به وجهه هایی از این مفاهیم امیدآفرین و اخلاق محور با حسن ظن بپردازند و در جو حاکم رسانه ای، مغلوب جریان های غلط و اشتباه نشوند و اخبار را به غلط بازگویی نکنند.
#سواد_رسانه_ای
#شب_قدر #اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تاریخ را مرور کنیم
✍️محمدجواد محمودی
داشتم مناظره
حجت الاسلام #کشوری
با آقای معصومی رو مشاهده میکردم،
در میان صحبتها نگاهم به زیرنویس افتاد...
تاریخ مناظره برای اواخر سال 1394 هست!
سبحانالله...
روزی عربستان به پشتوانه مستکبران عالم چه قلدرانه خط و نشان میکشید برای یمن و حزبالله؛ اما امروز به چه ذلت و خفّتی افتاده
و ملتمسانه درخواست مذاکره دارد...
تاریخ را باید مرور کرد،
عبرتهای زیادی وجود دارد.
«قَالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلَاقُو اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ»
«آنان که به لقاء رحمت خدا و ثواب آخرت معتقد بودند (ثابت قدم مانده) گفتند: چه بسیار شده که گروهی اندک به یاری خدا بر سپاهی بسیار غالب آمده، و خدا با صابران است.»
سوره مبارکه #بفره، آیه249
پ.ن: مناظره با موضوع نقد برنامه توسعه ششم میباشد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌷 ماه رمضان، ماه همگرایی و وحدت اسلامی
✍️ مریم غازی اصفهانی، عضو گروه نویسندگی صریر
✅مسلمانان از تیرهها و قبیلههای گوناگونی تشکیلشدهاند. آنها ازنظر قومیت، ملیت، زبان، نژاد، مذهب و ... با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند. در آیهی ۱۳ سوره حجرات، هدف از تنوع و گوناگونی میان مردم و خلقت آنها در تیرهها و قبایل گوناگون را، شناخت یکدیگر برشمرده است.
در عصر حاضر لازم است از ظرفیت عظیمی همچون ماه مبارک رمضان، جهت افزایش همگرایی و وحدت میان امت مسلمان به نحو شایستهای بهرهبرداری شود.
🔗 متن کامل در خبرگزاری حوزه
#رمضان_1401
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹 جنگ و صلح همسران (۱۹)
✍️ استاد علیاکبر مظاهری
⭕️ اصلاح میان همسران
💎 فقط یک جمله!
گاهی، برای اصلاح یک زندگی، حل یک مشکل، آشتی یک زوج، حذف یک طلاق، فقط یک جمله لازم است، فقط یک جمله.
پیش از توضیح مطلب، این سخن حضرت امیر را ببینیم:
ایشان، در بستر شهادت، در وصیّت به دو فرزندشان امام حسن و امام حسین فرمود: «أُوصِيكُمَا وَ جَمِيعَ وَلَدِي وَ أَهْلِي وَ مَنْ بَلَغَهُ كِتَابِي، بِ... صَلاَحِ ذَاتِ بَيْنِكُمْ. فَإِنِّي سَمِعْتُ جَدَّكُمَا يَقُولُ: صَلاَحُ ذَاتِ الْبَيْنِ أَفْضَلُ مِنْ عَامَّةِ الصَّلاَةِ وَ الصِّيَامِ»؛ شما و همهٔ فرزندانم و كسانم و آن را كه نامهٔ من به او رسد، توصیهتان مینمایم به اصلاح بين خود و دیگران و ایجاد ألفت میان مردمان؛ که من از جدتان شنیدم که میفرمود: «اصلاح میان مردمان (و زدودن کدورتها و جایگزینی آشتی و صلح در دل آنان) از نماز و روزهٔ سالیان، افضل و برتر است.» (نهجالبلاغه، نامهٔ۴۷)
چه سود کلانی است! یک اصلاح و آشتی میان مردمان، پاداشش برابر است با سالیان عبادت. این از آن سودهایی است که محاسبهاش نیازمند صرف وقت است و صرف دانش.
🔹 در روستای علیآباد
در میانهٔ دههٔ ۱۳۶۰، به روستای علیآباد رفتم؛ برای سخنرانی ایّام عاشورا. مردمان آن روستا اختلافی دیرینه داشتند؛ بر سر هیچ!
در پایان آخرین سخنرانیام، که داشتم با مردمان آنجا خداحافظی میکردم، گفتم: در حالی از نزدتان میروم که از اختلافتان ناراضیام.
در خانهٔ معلم روستا، آقای معرفتی، جوان خوب آبادهای، مهمان بودم. آخرهای شب، چند نفر از بزرگان روستا، از هردو جناح اختلافدار، نزدم آمدند. بزرگشان، مردی کهنسال و دشداشهپوش، به نمایندگی از آن جمع، گفت: «اینکه شما گفتید از اختلاف ما ناراضی هستید و دارید با دل ناراضی از روستایمان میروید، ما را ناراحت کرد. نمیخواهیم شما ناراضی بروید. آمدهایم که اصلاح کنیم، آشتی کنیم، تا شما راضی بروید.»
شادمان شدم. هردو گروه را آفرین گفتم. آشتیکنان شد. رضایتم را از ایشان اعلام کردم. با دل شادمان با ایشان وداع کردم.
اکنون، پس از حدود ۳۵ سال، هنوز رفاقتمان برقرار است.
اینکه مولوی میگوید: «عالمی را یک سخن ویران کند»، درست است، اما معکوس آن نیز درست است که: عالمی را یک سخن آباد کند.
این یک سخن را ممکن است یک سخنران بگوید، یک کهنسال بگوید، یک مشاور بگوید، یک مصلح بگوید، و یا یک فرزند نوجوان بگوید.
🔻 این نمونه را ببینید:
🔸 به آقای ستاری چه بگویم؟
زن و شوهری، نزاعی عنیف داشتند. کارشان به طلاق کشید؛ اما هنوز ظاهر زندگیشان محفوظ بود، فرو نپاشیده بود. طلاقشان اعلام نشده بود. کسان زیادی از آن طلاق خبر نداشتند.
ایشان فرزند نوجوانی داشتند که در مسئلهٔ طلاقشان ساکت بود؛ سکوت کامل. او دوستی داشت به نام آقای ستاری که نزدش آبرو داشت. آقای ستاری، به پدر آن نوجوان، ارادت داشت و زندگی این خانواده را بهترین زندگی میپنداشت. نزدیکای فروپاشی زندگی و اعلام عمومی طلاق، آن نوجوان، به پدرش گفت: «من به آقای ستاری چه بگویم؟ چگونه بگویم پدر و مادرم از هم جدا شدند؟»
همین یک سؤال نوجوان، پدر را سخت تکان داد. به خلوت رفت. ساعتی اندیشید. آنگاه فرزند نوجوان را صدا زد و به او گفت: «به آقای ستاری چیزی نگو. زندگیمان را برمیگردانم.»
و برگرداند.
🔴 نیاز حیاتی جامعه
اکنون، جامعهٔ ما، نیازمند مصلحان است؛ مصلحانی که چونان پیامبران، بر آتش جدال همسران، آب صلح بریزند؛ آتشهایی که دارند ریشههای خاندان و خانمان جامعهٔمان را میسوزانند.
🟢 مصلحان، پیامبران جامعهاند
مصلحان، چونان پیامبراناند؛ مشاوران دانا و توانا، مؤمنان پاکدل، نیکخواهان رحمدل، دلسوزان عاطفهمند، ایشان چراغهای راه مردماناند. فرشتگانیاند که بر زمین گام نهادهاند. اینان دستان خدایند که در کار مردمان گشوده شدهاند. تدبیرگرانیاند که گرهها را از کارها باز میکنند. مقام ایشان، نزد خداوند سبحان، چه بلند است!
بیاییم در کار اصلاح خانوادهها بکوشیم. نزاعها را بزداییم. کینهها را از دلهای همسران بشوییم.
خوب میدانیم که کثیری، بلکه بیشترینهٔ مجادلههای همسران، بیهوده است. اختلافهایشان موهوم است. دعواهایشان بیپایه است. طلاقهایشان نارواست.
بیایید به خاطر خدا، میان همسران را اصلاح کنیم.
#خانواده
#نسل_شیعه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💠 دعایی به مثابه بیانیه نوع بشر
✍️ نجمه صالحی
همه ما در زندگی درخواستهایی داریم، چیزهایی میخواهیم کم یا زیاد، مثلا درخواستهایی برای بهتر شدن احوال، بهتر شدن کار و باز ، بهتر شدن ساز زندگی، بهتر شدن وضعیت جسم و کلا حال خوب و آرامش رویایی! و برای همین دعا میکنیم! دعا میکنیم و از قادرمطلق میخواهیم که بهترین حالت برایمان رقم بزند! اما چه خوب است فقط به خودمان فکر نکنیم، دایره این خواستن را وسیع کنیم!
دعایی بدون سنگچین، بدون حد و مرز، برای مسافران دنیای حقیقت، مقیمان دنیای اجارهای اصلا برای کلّ نیازمندان، فارغ از هر جنس و رنگ و زبان و نژاد و دین و آئین، از آن جهت که همه انسانیم!
در ماه رمضان دعایی از رسول مهربانی ها پس از هر نماز سفارش شده که اصلا بیانیه نوعدوستی بشر است این دعا! و بیشک تحقق واقعی این درخواستها جز با ظهور مُصلح کل و دولت کریمه الهی ممکن نیست. آمدنی که حتی مسافران بهشتی را مسرور میکند!
اصلا بهتر است بگوییم دعای فرج حضرت بقیه الله الاعظم است این دعا!!
چه خوب است این دعا را همیشه بخوانیم!
🕊اللَّهُمَّ غَيِّرْ سُوءَ حَالِنَا بِحُسْنِ حَالِكَ...🕊
پ.ن: امشب که شب قدر است برای مظلومان عالم دعا کنیم، برای کودکان مظلوم افغان هم ویژه دعا کنیم تا تقدیرشان تغییر کند، دعایی بدون حد و مرز و به وسعت جامعه بشری!
#ماه_رمضان
#شب_قدر
#دعای_فرج
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
عزیزان درباره حواشی اخیر منتسب به دکتر قالیباف نظرات متفاوت است آماده نظرات تون هستم (البته در قال
#با_کاربران
چند روزه موجی راه افتاده در مورد سیسمونی دختر آقای قالیباف، یاداشت، کاریکاتور، تیکه و... فراوان پخش شده است.
با اینکه علاقهای به آقای قالیباف ندارم اما وظیفه خودم میدانم خصوصا به خاطر خود عزیزانی که با عنوان نقد و عدالتخواهی به این بحث میپردازند چند تذکر دهم.
آیا سند و مدرکی هم از خرید سیسمونی دیدهاید؟!
اگر مستند شما صرفا همان عکس درون فرودگاه است که خریدهایی داشتهاند به آن سیسمونی نمیگویند!
اگر انتقادتان سفر همسر و دختر و داماد در ماه مبارک است، سفر در ماه مبارک رمضان حتی اگر برای فرار از روزه باشد هم حتی کراهت هم ندارد.
اگر انتقاد از سفر خارجی و خرید جزئی خانواده یک مسئول ارشد نظام در جنگ اقتصادی و سال حمایت از تولید داخلی است؟ این انتقاد نسبتی با حجم عظیم جنگ تبلیغاتی علیه شخص قالیباف ندارد. اشتباه خانواده افراد، جایی که تحت حمایت و رانت پدر نیست را نباید پای پدر نوشت!
مثلا در زمان جنگ همسر امام خمینی برای درمان به ایتالیا سفر میکنند، اگر آن زمان این تویتزنها و عدالتخواهها بودند احتمالا امام را هم از همه چیز ساقط میکردند.
حواسمان به تسویه حسابهای سیاسی باشد.
🔗 حمیدرضا باقری
#قالیباف
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔸علت کاهش انگیزههای دینی
✍️ یکی از چیزهایی که موجب دوری برخی مردم از دین و دیانت شده است، بهویژه کسانی که تجربه آشنایی با دین و فضاهای دینی را نداشتهاند این است که آنها جهان دینی را باواسطه شناختهاند و ارتباط آنها با دین بهواسطه دیدن روحانیت و انسانهای مذهبی بوده است...
✍️ متأسفم که باید بگویم حتی امر به معروفها و نهی از منکرهای برخی مذهبیها رویکردی ناآگاهانه و در تضاد با دین دارد، #کافی است این را بدانیم که...
✍️ علی کردانی
🔗متن کامل 👈 خبرگزاری رسمی حوزه
#دینداری
#معنویت
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اعتراف عجیب عالم معروف اهل سنت
📽 حتما تا انتها مشاهـــــــــــده کنید
💠 میگوید معنای مولا دوست نیست ما درست ترجمه نکردیم بلکه معنای آن آقا و سردار است، شیعیان میگویند مولا علی درست میگویند ما هم باید بگوییم مولا علی چون پیامبرمان ایشان را مولای ما قرار دادند و...
🎙 مولوی طارق جمیل از علمای برجسته اهل سنت پاکستان
🔗 ابوحیران درونی
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
چقدر این نام عمیق است: دعای زره بزرگ!؟
✍️ قاسم یزدانی مقدم
نمیدانم چقدر توجه داشته اید که یکی از مهم ترین اعمال جامعه ی ایمانی در مهم ترین شب زندگی شان، خواندن دعایی است به نام زره بزرگ یا همان جوشن کبیر! و می دانستید که خداوند متعال، این دعا را در یکی از جنگهای پیامبر و به عنوان جایگزینی برای سپر سنگینی که ایشان را می آزرد نازل کرده است؟ و آیا به این هم توجه داشته اید که عدد جنگهای پیامبرِ رحمت صلوات الله علیه را، در همان ده سال حکومتشان تا ۹۰ جنگ هم ذکر کرده اند؟ ( دانشنامه بزرگ اسلامی، واژه غزوه و سریه). این یعنی هر سال ۹ جنگ و هر یک ماه و نیم حداقل یک جنگ!!! و این یعنی یک زندگی فوق جهادی که حقیقتا از حد تصور ما خارج است. و مگر برای زدودن آتشهای دائمی سرسپردگان ابلیس( زنده به گور کردن دختران، غارت کاروان ها، دعوت به ربوبیت بتهای سنگی، خرید و فروش زنان و...) راهی جز نبرد دائمی هم هست؟ البته این همان معنایی است که خداوند متعال در قرآن متذکر شده. اولین ویژگی نزدیک ترین افراد به پیامبر، آن تربیت یافتگان صالح و مقربان درگاه الهی، شدت، غلظت و دشمنی آشکار آنان با طواغیت و کفار و ظالمان علمی و عملی است(سوره فتح آیه ۲۹).اساسا زندگی مومنانه و همراهی با رسول یعنی یک نبرد دائمی با همه عوامل ایجاد نا امنی و ظلم در عالم. به همین دلیل است که نام مؤمن، قرین امان و امنیت داشتن جان و مال مردم است(علل الشرایع ج ۲ ص ۵۲۳). در این نبرد دائمی است که مؤمن نیاز به یک سلاح دائمی هم دارد و سلاحش دعاست(مکارم الأخلاق ج ۱ ص۲۶۸) و یکی از بهترین اسلحه مومنان، دعای زره بزرگ یا جوشن کبیر است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN