📌 احترام به #امام_زمان باید اینگونه باشد...
✏️ محمد بن حسن بن عمار میگوید:
☀️ روزی #امام_جواد علیه السلام به مسجد #رسول_خدا صلی الله علیه و آله وارد شد، #علی بن جعفر به سرعت ایستاد و بدون کفش و عبا نزد او شتافت و دستش را بوسید و احترامش کرد.
✅ ابوجعفر به او گفت: ای عمو! بنشین. خدایت رحمت کند. او گفت: آقای من، چگونه بنشینم و شما ایستاده باشی؟! چون علی بن جعفر به جایگاه خود برگشت اصحابش او را سرزنش کرده، گفتند: شما عموی پدر او هستید، با او اینگونه رفتار میکنید؟! او دست به ریش خود گرفت و گفت: خاموش باشید! اگر خداوند متعال صاحب این ریش سفید را سزاوار امامت ندانسته و این کودک را شایسته دانسته و به او چنان مقامی داده، من چگونه فضیلت او را انکار کنم؟! از سخن شما به خدا پناه میبرم. من بنده او هستم.
📚 #کافی، ج ۲، ص ۱۰۶ و ۱۰۷.
◾️#شهادت_امام_جواد تسلیت باد.
🆔 @islam_hustory
📌 لبخند آفتاب
✍ #ابن_عباس میگوید:
💠 بهشتیان، آن هنگام که در #بهشت هستند، چیزی مانند خورشید تابان را میبینند که بهشت را تابناک میکند و میگویند:
💠 خداوندا! تو در #قرآن فرمودی: «لَا یَرَوْنَ فِیهَا شَمْسًا وَلَا زَمْهَرِیرًا»(در آن خورشید را نمیبینند)، پس خداوند عزّ و جلّ #جبرئیل علیهالسلام را نزد آنها میفرستد و میفرماید: این آفتاب نیست، بلکه #علی و #فاطمه علیهما السلام هستند که خندیدند و از نور خنده آنها، بهشت درخشان شده است.
📚 امالی صدوق، ص۲۱۲.
#ازدواج
🆔 @islam_history
📌 داستان جالب جوانی که هیچ یک از شرایط ازدواج را نداشت...
🔰"جویبر" مرد جوان تازه مسلمانی است که در #مدینه مانده تا دینش را نزد پیغمبر درست کند و در صفّه ای که کنار مسجد بود، در میان فقرا جا داشت. گاهی نان و گاهی خرما و گاهی هر دو از طرف پیغمبر به او می رسید.
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله او را مورد لطف بیشتری قرار داد و پرسید:
«آیا میل #ازدواج داری؟».
عرض کرد: «یا رسول اللَّه! بلی امّا کی به من دختر می دهد؟ من که نه مال دارم و نه شأن و نه شکل». حاصل #روایت شریف این است که #پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: «#اسلام، همه چیز را جبران می کند. مؤمن همشأن مؤمنه است (المسلم کفو المسلمه) سیاه و سفید ندارد، عرب و عجم ندارد، همه یکنواخت است و میزان تقواست».
حضرت او را نزد زیاد بن لبید،- که از اشراف قبیله ای از قبایل اطراف مدینه بود- فرستاد و فرمود: «به او بگو پیغمبر مرا فرستاده که دخترت را به عقد من درآوری».
جویبر اطاعت کرد و رفت در مجلس زیاد بن لبید چند نفر دیگر هم حضور داشتند و گفت: «پیغامی از طرف رسول خدا صلی الله علیه و آله برایت دارم، آیا در حضور دیگران بگویم یا خصوصی».
زیاد گفت: «زهی شرف از پیغام رسول خدا صلی الله علیه و آله مانعی ندارد در حضور دیگران بگویی».
گفت: «رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: دخترت ذلفا را به عقد من درآوری».
زیاد، یکه خورد و آنچه در دلش بود گفت: «تو همشأن ما نیستی، چگونه به تو دختر بدهم؟».
جویبر برخاست که برود، گفت: «به خدا سوگند! آنچه تو می گویی راه و روش اسلام نیست». آنگاه حرکت کرد.
دختر از پدرش پرسید: «کی بود؟ و جریان چه بود؟».
زیاد گفت: «جوان فقیری آمده بود و می گفت از پیش پیغمبر صلی الله علیه و آله آمده و او را فرستاده است که تو را به او تزویج نمایم».
دختر گفت: «پدر! زود دنبالش برو تا رسول خدا صلی الله علیه و آله را ناراحت نکرده است او را بیاور».
عجب ایمانی داشت! نپرسید آیا مهندس است یا دکتر؟ حقوقش در ماه چقدر است؟ بلکه دین و تقوا را میزان می داند.
زیاد به دنبال جویبر رفت و گفت: «برگرد تا من خودم به مدینه بروم و ببینم آیا خود رسول خدا صلی الله علیه و آله چنین فرموده است یا نه؟!».
به مدینه آمد و جریان را از پیغمبر صلی الله علیه و آله پرسید. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
«آری من او را فرستاده ام». برگشت و لباس مناسبی برای جویبر فراهم کرد، وسایل زندگی اش را نیز تهیه و خانه ای نیز برایش آماده کرد.
جویبر، شب عروسی نگاه به صورت دختر کرد و جمالش را دید در حجله، عدل را رعایت کرد و گفت: «ای خدایی که تو به من نعمت دادی، شکر تو مقدّم بر هر چیزی است». و تا صبح، #نماز و #سجده شکر بجا آورد و فردا نیز به شکرانه این نعمت، روزه گرفت، سه شبانه روز وضعش چنین بود.
روز سوّم زیاد خیلی ناراحت بود، خدمت پیغمبر آمد و گفت مثل این که این داماد اقتضای ازدواج ندارد.
پیغمبر صلی الله علیه و آله کسی را به دنبالش فرستاد و از او پرسید: «مگر میل به زن نداری؟».
گفت: «چرا خیلی هم مایل هستم».
فرمود: «پس چرا از همسرت کناره گرفته ای؟».
عرض کرد: «به خاطر شکر این نعمت بزرگ، خواستم سه شبانه روز، شبها به طاعت به سر برم و روزها #روزه بگیرم؛ امّا از امشب به سراغش می روم».
📚 شهید آیت الله دستغیب(ره)؛ #ازدواج اسلامی، ص30.
#روز_ازدواج
🆔 @islam_history
📌 شکایت از نسبت های ناروا به شیعه
👈 علقمه مي گويد: به #امام_صادق عليه السلام عرض كردم: اي فرزند رسول خدا! مردم به ما كارهاي زشتي نسبت مي دهند؛ به طوري كه سينه ما تنگ شده و شديداً ناراحت مي شويم!
💠 فرمود: اي علقمه انسان نمي تواند خشنودي مردم را جلب نموده و جلو زبان آن ها را بگيرد. چگونه سالم مي مانيد از چيزي كه انبياء و پيامبران و اوصياء عليهم السلام از او سالم نماندند. آيا به #يوسف نسبت ندادند كه او تصميم گرفت كه زنا كند؟ آيا در باره ايوب نگفتند كه او از اثر گناهانش به آن مصيبت ها دچار گشت؟ آيا در حق داود پيغمبر نگفتند كه او دنبال كرد پرنده را تا اينكه چشمش بزن اوريا افتاد و دلباخته او شد و به منظور رسيدن به هدف خود شوهر آن زن را در جلو جبهه جنگ پيشاپيش تابوت قرار داد تا اينكه كشته شد سپس با آن زن #ازدواج كرد؟
...
💠 و در باره اوصياء بيش از اينها گفتند. آيا نسبت ندادند به سيد اوصياء (امیرالمومنین) عليه السلام كه او طالب دنيا و در پي #خلافت و سلطنت است و اين كه او هميشه در صدد فتنه و آشوب است و سكون و آرامش اجتماع را دوست ندارد. ...
👈 اي علقمه زبان هائي كه ذات مقدس خداوندي را به چيزهائي كه هيچ شايستگي و تناسبي با خداوند ندارد نسبت مي دهد، چگونه ممكن است از نسبت هاي ناراحت كننده به شما خود داري نمايد؛ پس بايد شما از پروردگار ياري بطلبيد و صبر و استقامت داشته باشيد كه زمين ملك خدا است به هر كس كه بخواهد مي دهد و البته پايان امر و عاقبت نيك براي پرهيزكاران است.
📚 الأمالي، الصدوق، ص 165.
🆔 @islam_history
#حضرت_زهرا سلام الله علیها دخت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در راستای تبیین معنای صحیح #غدیر میفرماید:
آیا کلام رسول خدا در روز غدیر که فرمود: «من کنت مولاه فعلی مولاه» را فراموش کرده اید؟!
پ ن: «مدینی» از علمای قرن ششم اهل تسنن این حدیث را که به «حدیث فواطم» مشهور است نقل نموده که در آن حضرت زهرا سلام الله علیها با احتجاج به حدیث #غدیر در صدد اثبات مساله ی امامت و ولایت و وصایت امیرالمومنین علیه السلام است.
@islam_history
📌 ماجرای سدالابواب
🔰ماه #ذیالحجه، ماه مبارکی است که در آن اتفاقات مهمی مثل #ازدواج #امیرالمومنین علیهالسلام و حضرت فاطمه سلاماللهعلیها، #مباهله، عید #غدیر و... رخ داده است.
🔰یکی از اتفاقات مهم این ماه #سدّالابواب است.
بنا بر گواهی تاریخ، #پیامبر صلیاللهعلیهوآله پس از ورود به #مدینه، بنای #مسجد_النبی را پی ریزی کردند.
🔰مسلمانان هم کم کم کنار مسجد خانه میساختند و هر کدام برای خود، دری به سمت مسجد باز کردند.
🔰پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به فرمان خداوند مامور شدند درِ خانههایی که به سمت مسجد باز میشدند را ببندند به جز درِ خانه امیرالمومنین و #فاطمه_زهرا سلام الله علیهما؛ این حادثه مهم تاریخی به حدیث سدالابواب مشهور شد، که مورد اتفاق فرقین میباشد.
🔰در مقابل این حدیث، برخی از پیروان #مکتب_خلفا مدعی شده اند همه درها بسته شد به جز خوخه(پنجره) #ابوبکر؛ اما این از خدا بیخبران به تاریخ ننگریستهاند که ببینند اصلا خانه ابوبکر در کنار مسجد النبی نبوده، بلکه خارج از مدینه در منطقه سُنح بوده(دروغگو کم حافظه میشود)
📚 حاکم نیشابوری، المستدرک، ج ۳، ص ۱۲۵.
📚 ابن کثیر، البدایه و النهایه، ج ۷، ص ۳۴۲.
📚 فتال نیشابوری، روضه الواعظین، ص ۱۱۸.
📚 #احمد_ابن_حنبل، فضائل امیرالمؤمنین #علی_بن_ابی_طالب، ص ۱۷۷.
📚 بیهقی، احمد بن حسین، السنن الکبری، ج۲، ص۴۴۲.
📚 احمد بن حنبل، فضائل الصحابه، ص۳.
🆔 @islam_history
📌 یک آرزوی واقعی...
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي حَدِيثٍ طَوِيلٍ قَالَ:
يَدْخُلُ الْمَهْدِيُّ اَلْكُوفَةَ ... فَيَدْخُلُ حَتَّى يَأْتِيَ اَلْمِنْبَرَ وَ يَخْطُبُ وَ لاَ يَدْرِي اَلنَّاسُ مَا يَقُولُ مِنَ اَلْبُكَاءِ !
👌امام عصر علیه السلام وارد #کوفه می شوند...
و ايشان پس از ورود به كوفه ، بالاى منبر رفته و خطبهاى ايراد مىفرمايد؛
كه مردم از شدت گريه نمىفهمند كه حضرت چه مىگويد❗️😭😭😭
📚 الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۴۶۸
#جمعه
🆔 @islam_history
📌 ارتباط روحی امام با شیعیان...
✏️ رُمیله یکی از یاران #امیرالمومنین علیه السلام می گوید:
✨در زمان امیرمؤمنان علیه السلام حالم سخت و بیماریم شدید گشت. روز #جمعه دیدم حالم سبک شده است، با خود گفتم: بهتر از این نمی بینم که آبی بر خود بریزم(وضو بگیرم) و پشت سر امیرمؤمنان علیه السلام #نماز بخوانم. پس همین کار را کردم. آنگاه به #مسجد رفتم، و چون امیرالمؤمنین علیه السلام بالای منبر رفت آن حال سخت بر من بازگشت، هنگامی که آن حضرت از مسجد بیرون رفت و داخل اقامتگاه خود شد با آن جناب رفتم.
💠فرمود: ای رمیله دیدم به خود میپیچیدی؟ عرض کردم: آری، و جریان را برای آن حضرت گفتم، و انگیزه خودم را از حضور در نماز بیان داشتم.
فرمود: ای رمیله، هیچ مؤمنی مریض نشود مگر اینکه ما نیز مریض میشویم، و اندوهگین نگردد مگر اینکه ما هم اندوهگین شویم، و #دعا نکند مگر اینکه بر دعایش آمین گوییم، و ساکت نماند مگر اینکه برایش دعا کنیم. عرض کردم: ای امیرمؤمنان، فدایت شوم، این مربوط به کسانی است که با شما در اقامتگاه هستند، یا کسانی را که در اطراف زمین هستند میبینید؟ فرمود: ای رمیله، هیچ مؤمنی در شرق و غرب زمین از ما غایب نیست.
📚 بصائر الدرجات، ۲۵۹.
🆔 @islam_history
📌 سابقه جشن #غدیر
✍ برگزاری مراسم عزاداری و همچنین مراسم جشن عید #غدیر آنچنان بین #شیعیان رواج داشته که ذهبی عالم #اهل_سنت در وقایع قرن چهارم به آن اشاره می کند:
💠 عملت الرافضة يوم عاشورا بالنَّوح وتعليق المُسُوح، وعيّدوا يوم الغدير وبالغوا في الفرح
💠 رافضیها[شیعیان] در روز #عاشورا با بستن خیابانها به عزاداری میپردازند و همچنین روز غدیر را عید گرفته و به جشن و شادی می پردازند.
📚 تاریخ الاسلام، ذهبی، ج26، ص39.
💠 أقامت الرافضة رسم يوم عاشورا من النّوْح واللَّطم والبكاء وتعليق المُسوح وغلْق الأسواق، وعملوا العيد والفرح يوم الغدير، وهو ثامن عشر ذي الحجّة
💠 شیعیان با بستن خیابان ها و بازارها در روز عاشورا با نوحه و اشک عزاداری میکنند و روز #غدیر روز 18 ذی الحجه را عید میگیرند.
📚 تاریخ الاسلام، ذهبی، ج26، ص47.
🆔 @islam_history
📌 لزوم نظارت عمومی بر حاکم و شفافیت در عرصه حکمرانی
🔹از #امام_علی علیه السلام نقل شده که هنگام پذیرفتن #خلافت فرمودند: «من با این لباس و مرکب وارد شهر شما شدم؛ پس اگر من از شهر شما خارج شدم و چیز دیگری غیر از آنها داشتم، بدانید به شما خیانت کردهام!»
الْأَصْبَغُ بْنُ نُبَاتَةَ قَالَ عَلِيٌّ ع دَخَلْتُ بِلَادَكُمْ بِأَشْمَالِي هَذِهِ وَ رَحْلَتِي وَ رَاحِلَتِي هَا هِيَ فَإِنْ أَنَا خَرَجْتُ مِنْ بِلَادِكُمْ بِغَيْرِ مَا دَخَلْتُ فَإِنَّنِي مِنَ الْخَائِنِين.
📚 مناقب ابن شهرآشوب، ج2، ص98.
🔸همچنین نقل شده که ایشان فرمودند: «بدانید حقّ شما بر من است که چیزى را از شما جز اسرار جنگ پنهان ندارم.»
أَلَا وَ إِنَّ لَكُمْ عِنْدِي أَنْ لَا أَحْتَجِبَنَّ دُونَكُمْ سِرّاً إِلَّا فِي حَرْب.
📚 امالی طوسی، ص217.
🆔 @islam_history
📌 #امام_باقر علیه السلام از دیدگاه #اهل_سنت
💠 یکی از شخصیت های بسیار برجسته #مکتب_خلفا، جناب شمس الدین #ذهبی است که از استوانه های علمی اهل سنت محسوب میشود. او در چند کتاب خود راجع به امام باقر علیه السلام چنین مینویسد:
◀️ فرزند او [#امام_سجاد سلام الله عليه] آقا و امام، ابوجعفر محمد بن علي بن الحسين بن علي علوي و فاطمي و از اهالي #مدينه و فرزند زين العابدين بود ... و تنها کسي بود که بين علم و عمل و سيادت و شرافت و اعتماد و وقار را جمع کرده بود ... ابوجعفر به باقر مشهور گرديد چرا که در علم وسعتي ايجاد کرده بود و او اصل علم و علوم مخفي را مي شناخت و ابوجعفر امامي مجتهد و تالي کتاب خداوند بزرگ بود.
📚 سير أعلام النبلاء، ج 4 ص 401-402
◀️ ...و فرزند او ابو جعفر باقر آقا، پيشوايي فقيه که صلاحيت خلافت را داشت.
📚 سير أعلام النبلاء، ج 13 ص 120
◀️ ابو جعفر باقر محمد بن علي بن الحسين؛ پيشوايي پايدار، و از بني هاشم، علوي و از اهالي مدينه و يکي از بزرگان بود ... او بزرگ بني هاشم در زمان خويش بوده و به باقر مشهور شد و از کلام علماء که مي گويند: بقر العلم يعني علم را شکافت اصل علم و علوم مخفي را مي شناخت و گفته شده که او در روز و شب يکصد و پنجاه رکعت نماز مي خوانده است.
📚 تذكرة الحفاظ، ج 1 ص 124-125
◀️ محمد بن علي بن الحسين بن علي بن أبي طالب از بني هاشم، علوي [کنيه او] ابو جعفر باقر و بزرگ بني هاشم در زمان خود بود.
📚 تاريخ الإسلام ووفيات المشاهير والأعلام، ج 7 ص 462-463
🆔 @islam_history
📌 چرا در مشاهد مشرفه، به آخرت راغبیم؟
✍ شخصی به نام سلام بن مستنیر میگوید در نزد #امام_باقر علیه السلام بودم که حمران بن اعین نزد حضرت آمد و سوالاتی از حضرت کرد و حضرت جواب فرمودند وقتی حمران میخواست برخیزد و برود به #امام باقر عرض کرد مطلبی را میخواهم با شما در میان بگذارم؛
🔰ما هر گاه نزد شما میآییم قلبمان رقیق میشود و سنگینی و سختی در قلبمان از بین میرود و خودمان را فراموش میکنیم و داراییهای دیگران برایمان دیگر ارزشی ندارد بعد که از نزد شما خارج میشویم و با مردم و بازاریان و تجار همراه میشویم دو مرتبه حب دنیا به ما بر میگردد.
💠 حضرت باقر به حمران فرمودند: این خاصیت قلب است که گاهی سخت و سنگین است و گاهی سبک. سپس فرمودند اصحاب #پیامبر صلی الله علیه و آله به ایشان عرض کردند که ما میترسیم اهل نفاق و دورویی شده باشیم. حضرت علت را جویا شدند، اصحاب گفتند ما وقتی نزد شما میآییم شما به ما تذکراتی میدهید و ما را به آخرت راغب میکنید و قلبهای ما را جلا میدهید و باعث میشوید ما دنیا را فراموش کنیم و نسبت به آن بی رغبت شویم تا جایی که گویا ما آخرت را میبینیم و #بهشت و #جهنم را با چشم میبینیم اما وقتی از نزد شما بیرون میرویم و به خانه هایمان میرویم و مشغول بچهها و همسر و اهل و عیال میشویم این حالت را از دست میدهیم گویا اصلا هیچ معنویتی نداشتهایم آیا این نفاق است؟
💠 پیامبر اکرم در جواب فرمودند: نه هرگز این نفاق و دو رویی نیست، اینها حربههای #شیطان است که شما را به دنیا مشغول میدارد. به خدا قسم اگر همان حالتی را که در نزد ما داشتید ادامه میدادید با ملائکه مصافحه میکردید و حتی میتوانستید بر روی آب راه بروید و اگر شما گناه نمیکردید و #استغفار نمیکردید، خداوند گروهی را خلق میکرد که به گناه مبتلا شوند و استغفار کنند و خداوند آنها را بیامرزد و مغفرتش را شامل آنها کند. قطعا #مومن با فتنهها و امتحانهای زیادی مواجه میشود و در صورت گناه #توبه میکند. آیا به این آیه توجه نکرده اید که خداوند فرمود: خداوند کسانی را که زیاد توبه میکنند و خود را پاک میکنند را دوست دارد؟ و همچنین به این آیه که فرمود از خداوند طلب بخشش گناهان کنید و به سوی او برگردید؟
📚 #کافی، ج۲، ص۴۲۳.
🆔 @islam_history