eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
♦️آشنایی با خواص و موارد مصرف انواع کودهای دامی و روش پوساندن انها 🐂🐎🐏🐓 🔰کود دامی (manure) نوعی از کود است که از فضولات حیوانات اهلی مختلف،مانند، گاو، اسب، مرغ، گوسفند و … بدست می آید.کود دامی در زراعت جهت اصلاح بافت و ساختار خاک و همچنین تغذیه گیاهان به کار میرود.این نوع کود دارای مقادیر مختلفی از ازت میباشد که بسته به نوع منشاء آن فرق میکند،به طور کلی هرچه جثه حیوانی که کود از آن به دست میاید کوچکتر باشد،کود دامی قویتر است،به طور مثال کود دامی مرغ از گوسفند، گاو قوی تر است و در استفاده از آن باید احتیاط کرد. 1- کود گاوی 🐂 کود گاوی تازه دارای 80 % رطوبت می باشد. به خاطر اینکه مخلوطی از کاه می باشد دیرتر تجزیه می شود و حرارت آن به سرعت بالا نمی رود.به کود گاوی کود سرد نیز میگویند، از آنجایی که سیستم گوارش گاو کارایی زیادی در هضم غذا دارد کود گاوی بذر علف هرز کمتری دارد. ازاد سازی عناصر غذایی در کود گاوی حدود 9 ماه زمان میبرد( در صورتی که از روش پوساندن مصنوعی استفاده شود حدود 4 ماه زمان خواهد برد) 2_کود گوسفندی🐐 بسیار خشک است و به جهت نداشتن بستر، کود آن نسبتأ زود تجزیه شده و مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر حرارت تولیدی گرم است. گوسفندانی که به صورت پرواربندی نگه داشته می شوند به علت تغذیه کمتر از علفهای هرز کود دامی مناسب تری را برای گلخانه ها به ارمغان می آورند و استفاده از آن ها احتمال سبز شدن مجدد علف های هرز را کاهش می دهد. 3_ کود اسبی 🐎 کود اسبی به نسبت خشک می باشد. دارای ازت بسیاری می باشد. سریع تخمیز شده و حرارت بالایی ایجاد می کند. و همین باعث شده به آن( کود گرم بگویند.) در زمین های سرد و مرطوب از کود اسبی استفاده می شود. کود اسبی برای صیفی جات، گیاهان گلدار و گیاهان غده ای و همچنین سبزی هایی که رشد سریع و طول عمر کوتاهی دارند استفاده می شود. کود اسبی اسیدی می باشد. کود اسبی از نظر مواد غذایی ضعیف است همچنین به علت ضعیف بودن سیستم گوارشی اسب تخم علف های هرز از بین نرفته و در کود اسبی عموما تخم علف های هرز دیده می شود، این کود بیشتر در پوشش بذر به خصوص بذور چمن ها مورد استفاده قرار میگیرد 4-کود مرغی 🐓 از نظر مواد غذایی بسیار غنی است و مقدار مصرف آن بایستی به مقدار کم و با احتیاط صورت گیرد،در صورتی که این کود به صورت تازه مصرف شود، باعث گیاه سوزی می گردد و خسارت زا است. بهتر است با کودهای دیگر مخلوط شود. به خاطر بستر خاک اره که دارند نسبت کربن در این کوها بالاست. از کود مرغی همانند دیگر کودها بهتر است در فصول سرد استفاده شود ✍نحوه پوساندن کودهای دامی: برای پوساندن کود دامی بهتر است، از یک چاله برای انبار نمودن کود استفاده شود،البته میتوان کود را در روی زمین نیز دپو نمود.کود نپوسیده دامی را در چاله ریخته و به ازاء هر 10تن کود دامی،گاوی مقدار 1000 کیلو( یک تن )آن کاه و کلش جو وکندم و ترجیحا بقایای حبوبات اضافه میکنیم.وجود کاه و کلش موجب تسریع فرآیند تخمیر کود میگردد. به ترکیبات مذکور ، 100 تا 150 کیلوگرم اوره، 200 کیلو گرم گوگرد معدنی، 4 کیلو کود آهن، 100 کیلو کود فسفات تریپل. اضافه میکنیم و مخلوط حاصل را به طور یکنواخت مخلوط نموده ودر حد دونم دپوی کود را خیس میکنیم روی آن را با نایلون کاملا میپوشانیم،بعد از 3 تا 4 ماه کود دامی به کلی میپوسد و آماده استفاده می‌گردد. دما ی کودرا نیز کنترل نمائیم تا از 60 تا حداکثر 65 درجه بالاتر نرود در صورت اینکه دما بالاتر از 60 درجه برود موجب لهیدگی و سوختگی کود خواهد شد و وخواص غنی سازی از بین خواهد رفت. ♦️در صورتی که به هم زنی حجم زیاد کود دامی میسر نبود، کودهای دامی را درون چاله ریخته و بروی هر لایه آن  لایه ای نازک از ترکیبات کودی مذکور راروی کودها ریخته ، سپس آن را خیس کرده و بروی آن پلاستیک قرار میدهیم (باکتری ها و سایر میکروبهای مسئول تجزیه و عمل آوری کود، در فضای مرطوب بهتر فعالیت می کنند و تکثیر می شوند 🔻ویژگی کود دامی پوسیده👇 کود مورد استفاده میبایست کاملا پوسیده بوده و عاری از آفات و بذور علف های هرز باشد.البته معمولا به علت تغذیه دامها از علف های هرز،طبیعتا بذور این گیاهان در فضولات حیوانات دیده میشود.اما در صورت پوسیده بودن کودها و سرند نمودن مناسب کود این مشکل برطرف میشود. 🐂مقایسه دامی با کود شیمیایی نکته مهم در استفاده از کود دامی باید دقت نمود که اولا کود را غربال نموده،ثانیا کود پوسیده استقاده نمود. زیرا کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت نمیشود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز میگردد، زیرا برای پوسیده شدن در خاک، بخشی از ازت خاک را نیز جذب مینماید و به این ترتیب خاک فقیرتر می گردد. بنابراین می تواند درختان و گیاهان را وارد تنش ساخته و حتی در موارد شدید (در صورتی که کود مرغی باشد) باعث خشک شدن درختان شود. @jpz09113931202
43.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@jpz09113931202 دامی و نحوه فراوری ان کلیپ کوددامی زرد شدن گیاه بعد از مصرف کود دامی تازه ⚠️ گاهی پس از مصرف کود دامی، برگ های گیاه شروع به زرد شدن می کنند. برخی کشاورزان معتقدند علت زرد شدن برگ ها، قوی بودن کود دامی بوده است. ✅ اما واقعیت این است وقتی کود دامی نپوسیده به خاک اضافه می شود چون بخشی از باکتری های تجزیه کننده کود، برای فعالیت خود به نیتروژن نیاز دارند؛ با ریشه گیاه در رقابت برای جذب نیتروژن خاک رقابت کرده وبرنده می شوند. ⚠️ از این رو گیاه با کمبود ازت (نیتروژن) روبرو می شود و برگ هایش به زرد متمایل شوند. @jpz09113931202 ✍ عناصر غذایی کود مایع دام برای گیاه: کود مایع دام یا ادرار دام حاوی درصد بالایی کلر Cl است. بعد از این عنصر، کلسیم Ca و منیزیم Mg در رتبه دوم و سوم قرار می‌گیرد. گوگرد S، نیتروژن N و فسفر P در رتبه های چهارم، پنجم و ششم می باشند. ادرار دام فاقد پتاسیم K می باشد. @jpz09113931202
♻️ برخی از مشکلات و مسائل درجه حرارت های بالا در درختان میوه 🌈افزایش دما ☀️در تابستان و کاهش رطوبت 💧 موجب استراحت تابستانه(Summer dormancy) در درختان میوه می شود. ☀️درجه حرارت های بالا، اثرات نامطلوب در اندام های مختلف درختان ميوه می گذارد 🌈🍋 در باغات که خاک آنها عاری از پوشش گیاهی است در اثر تابش مستقیم نور خورشید و گرم شدن خاک درختان از رشد و نمو تابستان باز می مانند. 👈 اما باغات مرکبات با پوشش گیاهی هیچگونه توقف رشد نشان نمی دهند. 🌈در درجه حرارت های بالا برخی افات و بیماریها گسترش پیدا می کنند 🌈 با افزایش دمای فصل رشد، تولید نسل کرم 🐛سیب🍏 بیشتر می شود و در شب هایی که دما بیشتر از 17 درجه سانتیگراد باشد، تخم گذاری این حشره افزایش می یابد. اما در مناطق با شب های خنک، تولید نسل کرم کاهش می یابد. 🌈 دمای بیش از حد موجب افزایش درجه حرارت تنه درختان میوه مناطق معتدله و آسیب دیدن آنها می شود. 🌈درجه حرارتهای بیش از حد در هنگام گرده افشانی موجب خشک شدن کلاله مادگی گل ها و آفتاب سوختگی (Sun scald) میوه ها می شود. 🌈 دمای بالا در مرحله گل انگیزی موجب تشکیل میوه های دو قلوی بهم چسبیده در می شود. 🌈 دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی کم موجب آفتاب سوختگی در پوست سبز، سیاه شدن و چروکیدگی مغز میوه می شود. 🌈 افزایش دما سبب ریزش گلها در خوشه های می گردد. 🌈 گرمای بیش از حد فصل تابستان همراه با دمای گرم و سوزان یکی از علل ترک خوردن میوه های می باشد ☂توانایی گیاه برای ایستادگی در برابر گرما را تحمل حرارتی (Heat tolerance) می نامند 💢روش های تحمل حرارتی درختان میوه 📌1_پوشش سطح خاک در باغات جوان در فصل توسط مالچ کمک زیادی در کاهش حرارت بیش از حد  در ناحیه ریشه نموده و رطوبت را محافظت می کند. 📌2_انتخاب گونه های سازگار با عوامل محیطی منطقه 📌3_استفاده از پایه های مقاوم به عوامل محیطی 📌4_ به موقع و کوددهی منظم 👈تاثیر بسزایی در مقاومت وتحمل حرارتی درختان میوه در برابر اسیب های ناشی از عوامل محیطی دارد @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقش مهم اقدام‌های آبخیزداری در کاهش خسارت‌های سیل رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری :‌ 🔹️ برخلاف منطقه سیل زده چم چم که از سیلاب خسارت دید؛ اجرای عملیات آبخیزداری در حوضه آبخیز میان دره پالند، ۷۰ درصد خسارت سیل را کاهش داد. 🔹فقط در یک درصد حوضه آبخیز سوادکوه، اقدام‌های آبخیزداری اجرایی شده است. فرهنگ ابخیزداری جدا از حفظ اب و تقویت سفره های زیر زمینی _مانع خسارت به زمینهای شخصی و مراتع ملی میگردد_بیاییم به این نگرش علمی وجهه مطالبه گری بدهیم یعنی حفظ و افزایش سرمایه ملی @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت دان‌خوری مرغ با لوله 🔹 گاهی استفاده از یک وسیله ساده مانند لوله تلفات خوراک را برای واحد‌هایی تولید مثل مرغداری‌های خانگی کوچک کاهش می‌دهد. این ابزار در عین سادگی، ارزان تمام می‌شود. @jpz09113931202 کلیپ دانخوری خلاقانه برای طیور
🌳نقش منیزیم در درختان میوه : منیزیم تنها عنصر فلزی موجود در کلروفیل می باشد و به عنوان هسته مرکزی سازنده کلروفیل معرفی می شود. بنابراین منیزیم به طور غیر مستقیم در متابولیسم و فتوسنتز درختان نقش دارد. منیزیم همچنین در فعالیت آنزیم ها در گیاهان نقش داشته و حامل های فسفری را که در جذب سایر عناصر موثر می باشند فعال می کند. منیزیم با شرکت در چرخه اسید سیتریک به عنوان یک چرخه متابولیسمی در گیاه، در تنفس گیاهان دخالت دارد. منیزیم در درختانی که تولید روغن می کنند مانند ، نقش مثبتی در افزایش روغن تولیدی دارد، این موضوع در مورد و نیز صادق است. این عنصر در سنتز پروتئین در گیاهان نیز دخالت دارد. در درختان میوه هسته دار مانند ، گوجه سبز و همچنین در در ساخت هسته و تخم نقش فعالی دارد. @jpz09113931202 🌳رابطه بین منیزیم با سایر عناصر و Ph : رفتار منیزیم در خاک کاملا شبیه کلسیم است و فرق آن در مقدارش است که کمتر از کلسیم در خاک وجود دارد. جذب آن توسط درختان میوه به صورت Mg++ است و جذب آن مانند کلسیم بستگی به ظرفیت تبادلی خاک، درجه اشباع آن، نوع خاک، رس محل و سایر عناصر همراه دارد. گاهی تاثیر منیزیم در Ph بیشتر از کلسیم است و باعث افزایش آن تا بیش از ۵٫۸ نیز می شود، که در این حالت برای درختان میوه احتمال مسمومیت این عنصر وجود دارد. منیزیم نیز مانند کلسیم اثرات رقابتی با سایر عناصر نظیر پتاسیم و ازت دارد. اثرات منفی پتاسیم در جذب منیزیم بوسیله درختان میوه بسیار حائز اهمیت است و در باغ هایی که کوددهی سنگین پتاسیم به همراه پتاسیم زیاد خاک وجود داشته باشد کمبود منیزیم در درختان مشاهده می شود. اثرات رقابتی منیزیم با مس نیز قابل اشاره است. وقتی منیزیم در خاک افزایش می یابد جذب مس را با اختلال روبه رو می سازد. از این اثر می توان در هنگام مسمومیت باغ در اثر فراوانی مس استفاده کرد تا اثر مسمومیت را تقلیل داده و همچنین عکس این عمل. کمبود منیزیم در باغ های دارای خاک شنی شایع تر است. همچنین در خاک های آهکی (Calcareos ) به خاطر اثر آنتاگونیستی با کمبود بیشتر دیده می شود. زیادی ، باعث محدودیت در جذب منیزیم توسط ریشه ها می شود. محققین در کالیفرنیا یکی از دلایل افزایش روزافزون کمبود در باغات را، مصرف زیاد آب در و در نتیجه شسته شدن منیزیم به طرف پایین خاک می دانند. @jpz09113931202 🌳اثرات کمبود در گیاه : کمبود منیزیم بر خلاف کمبود ، ، و در برگ های پایین و پیر مشاهده می شود. چون منیزیم قابل انتقال (mobile ) است و بخوبی می تواند در گیاه حرکت کند. علت کمبود در برگ های مسن به خاطر انتقال منیزیم از برگ های پایین به و برگ های جوان است. علایم کمبود منیزیم در مرکبات، در هر فصلی ممکن است ظاهر شود ولی عمدتا در اواخر تابستان و پاییز، همزمان با رسیدن میوه ظاهر می شود. با شروع کمبود، لکه های نامنظم زردرنگ در اطراف رگبرگ اصلی برگ های اطراف میوه ظاهر می شوند. با پیشرفت کمبود، این لکه ها به تدریج به هم پیوسته و یک نوار نامنظم کلروزی را در طرفین رگبرگ اصلی به وجود می آورند. لکه ها در صورت تداوم کمبود به مرور بزرگ تر می شود تا وقتیکه فقط نوک و قاعده برگ سبز باقی مانده، بقیه سطح برگ زرد می شود. در کمبودهای متوسط تا حاد، سرخشکیدگی مشاهده می شود. برگ های زرد شده در صورت مساعد بودن شرایط محیطی، ممکن است تا مدت زیادی بر روی درخت باقی بمانند ولی در عین حال، آمادگی برای ریزش داشته و در اثر عوامل نامساعد دچار ریزش می شوند. معمولا شاخه های پربار بیشتر بیشتر از سایر شاخه ها علایم عارضه را نشان می دهند و در اثر کمبود بسیار ضعیف شده و مساعد برای ابتلا به بیماری های قارچی می شوند. @jpz09113931202
📝نیترات کلسيم ✍ويژگي های نیترات کلسیم: 📌یکی از نمک های پر مصرف کلسیم است 📌به رنگ سفید می باشد 📌داراي مصارف زياد به دلیل حلالیت بالای آن در آب بر خلاف سایر ترکیبات رایج کلسیم نظیر سولفات کلسیم، کربنات کلسیم و هیدروکسید کلسیم ✍کاربردهای نیترات کلسیم: 📌بیشتر نیترات کلسیم تولید شده در کشاورزی مصرف می شود،دلیل این امر عدم حلالیت کلسیم کربنات کلسیم خاک در آب می باشد، اما نیترات کلسیم کاملا در آب محلول بوده و قابل جذب توسط گیاه می باشد. 📌این محصول باعث افزایش مقاومت دیواره ی سلولی گیاه و کمک به جذب سایر عناصر غذایی می شود. 👈نیترات باعث جلوگیری از موارد زیر می شود: ١-پوسیدگی میوه ها ٢-لکه تلخ میوه ها ٣-سیاه شدن گلگاه ٤-چوب پنبه ای شدن میوه ها ٥-سرمازدگی گیاه و میوه ها ٦-کاهش عمر میوه ها و گل های زینتی ٧-کاهش مقاومت به بیماری ها 👈ویژگی های نیترات کلسیم: ١-قابلیت جذب بالا و مستقیم کود ٢-افزایش عملکرد و کیفیت محصول و افزایش اندازه میوه ها ٣-استحکام دیواره سلولی و در پی آن استحکام شاخ و برگ و میوه گیاهان ٤-افزایش عمر انباری محصولات باغی و سبزیجات و بهبود وضعیت بازار پسندی آنها ٥-کاهش از دست دهی آب ها و سبزیجات پس از ٦-افزایش مقاومت گیاه به آفات و بیماری ها ٧-افزایش مقاومت گیاه به کم آبی ٨-افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی ٩-رشد و توسعه بهتر ریشه ١٠-افزایش جذب عناصر غذایی و ✍ساير كاربردهاي نيترات كلسيم: از نیترات کلسیم در پیش تصفیه ی آب، ساخت حمام های سرد کننده ی مواد، تولید ساروج، سفت کاری و اندود کاری نیز استفاده می شود @jpz09113931202
اندام های نر و ماده گل در درخت سیب در یک گل و در کنار یکدیگر قرار دارند. اما درخت سیب ویژگی که دارد این است که گرده های یک گل نمی تواند مادگی همان گل یا گل های همان درخت و حتی گل های درخت دیگری از همان رقم را بارور کند. یعنی برای بارور شدن مادگی یک گل باید دانه گرده از یک گل از رقم دیگر موجود باشد. این عدم سازگاری بین یک واریته به دلیل خاصیت انتاگونیستی بیو شیمیایی بین دانه گرده و خامه است که مانع از رشد لوله گرده به سمت پایین و رسیدن آن به تخمدان می شود شکیل میوه های بد فرم: تشکیل سیب هایی که از نظر شکل ظاهری بد فرم، کج و بد شکل هستند به دلیل این است که تعداد مناسبی از سلول های تخم در گل تشکیل نشده است. اگر دو یا سه سلول تخم فقط تشکیل شده باشد باعث بد شکل شدن میوه ها می شود چون ممکن است که سلول های تخم در یک قسمت گل تشکیل شده باشد تخمدان های همان قسمت رشد می کند اما بقیه قسمت ها رشد نمی کنند بنابراین موجب بد شکل شدن میوه های سیب می گردد. ریزش گل علی رغم گرده افشانی مناسب و شرایط مساعد برای گرده افشانی بسیاری از گل ها در ماه اردیبهشت (معمولا) ریزش پیدا می کنند. این ریزش به دلیل این است که تعداد زیادی از گل ها تبدیل به میوه می شوند این مسئله موجب ایجاد یک رقابت فیزیولوژیکی داخلی بین هورمون ها و منابع ذخیره ای غذایی در گیاهان می شود و به همین دلیل بسیاری از گل ها ریزش پیدا می کنند. بنابراین در تولیدات تجاری سیب، ریزش بسیاری از گل ها یک مزیت محسوب می شود چون وجود تعداد فراوان گل ممکن است نتیجه عکس بدهد. با توجه به مطالب گفته شده، وجود تعادل مناسبی از هورمون ها در درخت سیب در زمان گلدهی، موجب افزایش راندمان گرده افشانی ، بالا رفتن قدرت دانه های گرده و در نتیجه تلقیح بهتر گل ها می شود.      اکسی کال (Auxical): ترکیبی از هورمون ها و تنظیم کننده های طبیعی رشد به همراه کلسیم است که موجب تقویت دانه های گرده، افزایش عمر آن ها و جلوگیری از ریزش گل ها می شود. همچنین از آنجا که گرده افشانی در به صورت دگر گرده افشانی است، وجود مقادیر مناسب هورمون موجب افزایش قدرت پرتاب دانه گرده از گل های نر و در نتیجه افزایش احتمال موفقیت گرده افشانی در درخت می شود. همچنین موجب افزایش مقاومت گل ها در برابر شرایط نامساعد محیطی می شود. @jpz09113931202
♻️ چگونه میتوان از ریزش میوه سیب جلوگیری کرد🍎🍏 عموما" در سالی که درختان سیب و یا گلابی پر از شکوفه گل میشوند همه آنها تبدیل به میوه نشده و ریزش میکنند این اختلاف بسیار گل و میوه امری طبیعی محسوب میشود. طبق تحقیقات پرفسور Friedrich چناچه 4 تا 6 درصد گلها در سیب و گلابی و 10 تا 20 درصد گلها در گیلاس و هلو و زردآلو به میوه تبدیل شوند در آن سال محصول خوبی در انتظار باغداران خواهد بود. در ادامه نتیجه گرفت که رابطه مستقیمی بین تعداد دانه در درون میوه سیب و ریزش میوه آن وجود دارد چنانچه تعداد دانه های درون میوه بالغ بر 2 عدد گردد، بعلت کمبود میزان هورمون مترشحه این میوه‎ها ریزش حاصل می کنند و اگر همه دانه های درون میوه که حداکثر به 10 عدد میرسند تکامل پیدا کنند بعلت کوچک بودن دانه های باز هم میزان تولید هورمون کم شده و سبب ریزش میوه می گردد و اگر دانه ها حد متعادل بین 5 تا 7 دانه باشند ریزش کمتر و در نهایت محصول بیشتر خواهد بود. حالا سایر عوامل تاثیر گذار در رسیدن میوه سالم را در نظر نگیریم عامل ریزش میوه مهمترین قسمت در برداشت و عرضه محصول به بازار خواهد بود مقایسه شود فروش میوهای ریزش کرده یا باصطلاح بادریز با میوه های چیده شده که تقریبا" اختلاف قیمت سه برابر میباشد. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.و عوامل زیادی از جمله موارد زیر دخیل هستند : عوامل محیطی ( باد شدید ، دمای کم و یا زیاد ، رطوبت ... ) - ژنتیکی ( ارقام حساس و یا مقاوم به ریزش ... ) - هورمونی ( اثرات هورمون اکسین ، سیتوکنین ، جیبرلین ... ) - برخی آفات و بیماری ها ( مانند کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه ... ) - نوع تغذیه ( عناصری چون ازت ، روی ، بر ... ) بطور کلی محققان شایع ترین دلیل ریزش میوه را عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی میدانند. و وفور میوه در درخت و باغ را ، همین عامل لقاح تعیین میکند. حتی ریزشهای بعدی نیز در اثر عدم لقاح مناسب ارزیابی میکنند . بطوریکه عدم لقاح موجب ریزش صد در صدی میوه میشود و لقاح ناقص با توجه به ساختار گل در درخت سیب که میبایست ده عدد تخم یا دانه در داخل میوه تشکیل شود با وجود کمتر از 5 تخم ، ریزش میوه در تابستان حتمی خواهد بود. بدین جهت سایر عوامل موثر در ریزش را که عوامل خارجی در بالا ذکر شد در اهمیتهای بعدی قرار خواهند گرفت. @jpz09113931202 ” افزایش گرده افشانی “ چون درختان رقم قرمز لبنانی در گرده افشانی صد در صد خود ناسازگار هستند ( یعنی گرده همان جنس از درخت نمیتواند مادگی همان جنس از درخت را تلقیح نماید) لازم است از گلهای سیب زرد لبنان یا از ارقام مختلف در هنگام گرده افشانی استفاده کنید وجود زنبور عسل در صورت بودن گلهای سایر ارقام در زمان گرده افشانی صد در صد مفید خواهد بود.در صورت نبودن درخت سیب زرد ، ته شاخه گلدار رقم سیب زرد را در یک سطل کوچک یا پلاستیک محتوی آب قرار داده و در نزدیک گلهای درخت قرمز لبنانی ببندید @jpz09113931202
موزه تاریخ چای ایران و آرامگاه کاشف السلطنه بنیان‌گذار صنعت چای در ایران یکی از جاذبه‌های شهر لاهیجان است. @jpz09113931202 ☯«چای» در اصل از چین به تمام نقاط جهان راه یافته. جالبه که چای از چین به هرجایی که از طریق جاده ابریشم رفته «چای» نامیده شده و به هرجایی که از طریق دریا رفته «تی» نامیده شده! دلیلش هم اینه که حرف «茶» یا «چا» توی مناطق ساحلی چین «تـِ» یا te تلفظ میشه ! چای از نوشیدنی های بسیار پرطرفدار و بسیار رایج در ایران زمین است. @jpz09113931202
☯مراحل رسیدن 🌴 @jpz09113931202 🍃🌸🌼🍃🌸🌼🍃🌸🌼🍃 مراحل کاشت هسته خرما: اگر دانه خرما را بدون هیچ مقدمه و آماده سازی در خاک فرو برید احتمال سبز کردن آن کاهش می یابد و یا ممکن است زمان زیادی صرف شود. برای این که دانه خرما در خاک کاشته و سبز شود باید مراحلی را طی کندآکه در ادامه توضیح داده شده است: ابتدا دانه خرما را به کمک چاقوی سر باریک و یا لوله خودکار از خارج کنید. دانه ها را در آب سرد قرار دهید. دانه ها را به مدت یک هفته تا ده روز در آب قرار دهید و هر روز آب آنها را با آب سرد جدید تعویض کنید. دانه ها را با احتیاط لای دستمال، حوله یا پارچه خیسی قرار دهید. پارچه مرطوب را در نایلون زیپ داری بگذارید و درب آن را محکم کنید.کانال پیام سبز هر روز پارچه داخل نایلون را کنترل کنید تا کاملا مرطوب باقی بماند. اگر از دستمال کاغذی استفاده کرده اید و حالت خود را در اثر رطوبت از دست داده، آن را عوض کنید. بهتر است نایلون در محل گرمی قرار گیرد. به تدریج متوجه خواهید شد که ریشه سفید رنگی از خرما خارج می شود. البته ممکن است این مرحله چند هفته به طول انجامد پس صبور باشید. دانه های ریشه دار را در گلدان محتوی خاک مناسب و کود قرار دهید. به زودی یک گیاه کوچک زیبا خواهید داشت. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان اهل فن در زمینه گل به خوبی قدر داده های طبیعت رو میدونند @jpz09113931202
☠️ از مهمترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود: 🚜 دریچه نازلهای سمپاش را باز نموده که در نتیجه سم با فشار زیاد به برگها برخورد کرده به زمین می ریزد. این حالت از سمپاشی به خصوص در مورد حشره کشهای تماسی بدترین حالت ممکن است چون سم به پشت برگها نمی رسد و حشرات مستقر در آن مکان را کنترل نمی کند. پس بهتر است که دریچه خروجی نازل کاملا تنگ شود تا سم با قطرات ریز و به صورت مه رو و پشت برگها بنشیند. از این نظر سمپاش های خرطومی یا توربولاینر بهترین گزینه ممکن هستند زیرا ذرات محلول سم را بسیار ریز کرده و حتی دارای بار الکتریکی می کنند. فوگرها نیز کارایی بالایی دارند. @jpz09113931202 نکات فنی محلول پاشی مزارع محلول پاشی باید صبح زود یا عصر هنگامیکه اشعه آفتاب مایل است ، انجام گیرد. به محلول یا تهیه شده ، ماده سیتوویت یا مایع ظرفشویی (250- 200 میلی لیتر در 1000 لیتر آب) اضافه شود. هنگام محلول پاشی سرعت وزش باد باید حداقل باشد. پس از محلول پاشی با حداقل فاصله زمانی آبیاری باغ انجام شود. حرارت محیط در هنگام محلول پاشی پائین تر از29 درجه سانتی گراد باشد. سم پاش مورد استفاده قدرت پودری کردن محلول را داشته باشد. از سم پاش های کوچک و فاقد بهم زن استفاده نشود.کانال پیام سبز غلظت محلول های تهیه شده بر حسب X درهزار برای سطح یک هکتار است ،بنابراین محلول هزار لیتری تهیه شده باید در سطح یک هکتار مصرف شود @jpz09113931202
31.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🐧🐧🐧روش دور کردن گنجشک ها از خوشه انگور🐧🐧🐧🐧 این ایده توسط اقای احمد ابادی ارائه شد @jpz09113931202 سلام جناب احمدآبادی این روش جواب داده؟ من در خونه 3 سال بود نمیتونستم انگور رو نگه دارم یکسال توری دوختم و انگورها رو داخل توری کردم که چقدر اذیت شدم ولی الان 3 ساله که با این روش راحتم و یکدونه انگور تکون نمیخوره فقط باید زیاد گازوییل پر نکنی که با تکان خوردن بریزه پای درخت انگور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 😩 علت چروک شدن برگهای @jpz09113931202 سانسوریا پاجوش دهی ✔️✔️ 🤓یکی از بیشترین سوالاتی که دوستداران گل و‌گیاه میپرسن در مورد پاجوش دهی سانسوریا هست که چیکار کنند تا پاجوش بزنه❓ عواملی که در پاجوش دهی سانسوریا موثرند ✔️خاک مناسب ✔️کوددهی با فسفر بالا ✔️سایزگلدان ✔️نور کافی ✔️آبیاری منظم و به موقع ✔️دمای مناسب ⬅️ترکیب خاک برگ ، ماسه ،پرلیت و کمی ورمی کمپوست بهترین خاک برای سانسوریا هست ⬅️کوددهی هر ماه با کود ۲۰.۲۰.۲۰ باعث رشد برگهاش میشه ‌و کود فسفات بالا ریشه رو تحریک می‌کنه تا پاجوش بزنه مثل ۱۰.۵۲.۱۰ ⬅️سایز گلدان باید کوچک و اندازه ریشه باشه تا گیاه زودتر پاجوش بده ⬅️نور کافی و فیلتر شده از پشت پنجره آفتابگیر برای لازمه تا پاجوش بزنه ⬅️هر وقت خاکش خشک خشک شد سیراب شه، (در تابستان هفته ای یکبار سیرابش کنید)کانال پیام سبز ⬅️گرما یا سرما اجازه نمیده پاجوش بزنه بهترین دما برای رشد و پاجوش دهی سانسوریا ۱۸ تا ۲۲ درجه هست 🤓آخرین نکته شرایط محیطی شهری که داخلش زندگی میکنید برای رشد گل و پاجوش دهی آن خیلی موثره ،پس دوستانیکه در شهرهای خشک زندگی میکنند باید صبورتر باشند @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بهره‌وری پایین ‌کشت گندم 🔹 یکی از عوامل مهم پایین بودن کشت بهره‌وری و عملکرد پایین کشت گندم در ایران را می‌توان آموزش ناکافی و عدم‌ برنامه‌ریزی صحیح کشت مطابق علم روز دانست. 🔹 عملکرد گندم در کشور نیوزلند به طور میانگین ۹ تن در هکتار ، عربستان ۶ تن در هکتار است. این در حالی است که کشور ما تنها ۲.۲ تن در هکتار عملکرد برداشت گندم دارد. @jpz09113931202 کود مناسب به مقدار مناسب و زمان مناسب به همراه شرایط داشت اصولی سبب افزایش عملکرد میشود در مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است. عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد. کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است. ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد. تاثیر در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود. در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به اضافه کند
✅ ۹ قانون طلایی آبیاری : ‌✳️⁩ قانون ۱ : مرطوب نگه داشتن خاک بیشتر گیاهان به رطوبت دائمی نیاز دارند. با این حال، خشک شدن خاک کمی قبل از آبیاری باعث رشد بهتر ریشه گیاهان میشود. ‌✳️⁩ قانون ۲ : آبیاری به ندرت اما به طور کامل ، برای بستر گل ها معمولا یک تا دو جلسه در هفته آبیاری معمولا کافی است.به جای کم آب دادن ، بهتر است آب به ندرت و با مقدار زیاد داده شود . ‌✳️⁩ قانون ۳ : آبیاری هنگام عصر و یا در صبح زود، در این زمان آب کمتر تبخیر شده و گیاهان می توانند تا قبل از فرا رسیدن گرمای روز بعد آب کافی برای خود ذخیره کنند. ‌✳️⁩ قانون ۴ : برگ ها را خشک نگه دارید(آبپاشی روی برگ و گل نداشته باشید). برگ های خیس تبدیل به برگهای بیمار میشوند. مرطوب نگه داشتن برگ ها در طول شب باعث قالب شدن بیماری های برگ می گردد. برگی که در مقابل نور مستقیم خورشید مرطوب شود علائم سوختگی در آن دیده می شود.(سوخته شدن به دلیل اثر شیشه ای از قطرات آب) . ‌✳️⁩ قانون ۵ : به مقدار کافی و صحیح آبیاری کنید. آبیاری مناسب و مورد نیاز گیاه بدان معنی است که آب به اندازه کافی باید به ریشه برسد. به عنوان مثال:زمانی که یک پوشش مالچ از خاک و آبیاری بیش از حد کمی وجود دارد مقادیر آب خیلی کم اغلب تنها چند سانتیمتری بالای خاک را پوشش میدهد. آبیاری مورد نیاز مناسب بدان معنی است که بستر خاک گیاهان زراعی تا قبل از رسیدن و برداشت محصول به طور منظم مرطوب نگه داشته شود. (مثال: آبیاری منظم باعث تشکیل ریشه و بنه در گیاهانی مثل هویج، سیب زمینی ، برگ در ریحان،سر در گل کلم،کاهو،پوسته در لوبیا یا میوه در گوجه فرنگی میشود) . ‌✳️⁩ قانون ۶ : توزیع هدفمند آب، آبیاری تنها در یک نقطه از ریشه منجر به رشد یکطرفه ریشه و نرسیدن مواد غذایی کافی به سایر قسمت ها میشود. بنابراین ، همیشه آب در اطراف گیاه و کل منطقه ریشه توزیع شود.(لوپ) ‌✳️⁩ قانون ۷ : صرفه جویی در مصرف آب، آب به اندازه لازم است و تا آنجا كه ممكن است با سيستم آبياري خودكار و با حسگر رطوبت در بسترآبیاری انجام شود . کانال پیام سبز ‌✳️⁩ قانون ۸ : اجتناب از غرقاب کردن ، غرقاب کردن مانع تنفس ریشه شده، سلول های ریشه بدون اکسیژن غرق خواهند شد و در نهایت گیاه تلف خواهد شد . ‌✳️⁩ قانون ۹ : استفاده از خاک باکیفیت، خاک غنی از خاک رس،لوم، در خاک های رسی،لومی سرشار از مواد معدنی ماندگاری آب بهتر است .در تابستان مرطوب و در زمستان، اطمینان از زهکشی آب برای جلوگیری از غرقاب شدن لازم است @jpz09113931202