فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ انتظار بهمعنای #اقدام در چارچوب #طرح_ولیّ_خدا برای تحقق آرمان «توحید، عدالت، آزادی، امنیت و رفاه» است.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
برنامۀ پناه_شبکۀ قرآن .mp3
13.5M
🎧 استاد میرباقری | برنامۀ پناه، از مسجد مقدس جمکران، شبکۀ قرآن، ۹۹/۲/۲
⚡️تحلیلی از موضوعاتِ مطرحشده در سخنرانی رهبر معظم انقلاب در نیمۀ شعبان
⚡️ نمایان شدنِ تفاوت #تربیت_غربی و #تربیت_دینی در ماجرای #کرونا
⚡️ انتظار صرفاً #احتراز و#اعتراض نیست، برنامۀ #اقدام است.
📎 لینک سخنرانی رهبر انقلاب در نیمۀ شعبان:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45317
📎 لینک برنامه پناه در آرشیو تلوبیون:
http://www.telewebion.com/episode/2257076
☑️ @mirbaqeri_ir
💢انقلاب اسلامی و دستاوردهای تمدن غرب، رابطه تغذیه و هضم💢
🔹یکی از سؤالات همیشگی ما در قبال تمدن غرب، این است که رابطه ما با دستاوردهای آن، چه نسبت و رابطه ای باید باشد؟ نکتهای که این سؤال را جدیتر میکند این است که در اثر مواجهه و تلاقی ما با تمدن غرب در 200 سال گذشته از جنگهای ایران و روس تاکنون، برخی مؤلفههای تمدن غرب به نحوی در ما حاضر است که امکان انسلاخ و انفکاک آنها ممکن به نظر نمیرسد.
🔹#شهید_مطهری از متفکرینی است که در توضیح نحوه پیدایش تمدن اسلامی پیشین، قائل است هر تمدنی که میخواهد به ظهور برسد، چارهای ندارد مگر اینکه از دستاوردها و فرآوردههای تمدنهای دیگراستفاده کند، ولی ایشان این توجه را میدهند که این استفاده نمیتواند به صورت خام صورت گیرد و هیچ تمدنی نمیتواند بدون #فرآیند_تغذیه_و_هضم (جذب و دفع)، فرآورده تمدنی دیگر را به مصرف برساند. لذا ایشان اگر میخواستند به انقلاب اسلامی راهبردی در مواجهه با تمدن غرب ارائه دهند، نه #کنار_گیری_و_انعزال از تمدن مدرن را سفارش میکردند و نه #گزینش_و_اخذ_خام_و_بسیط از دستاوردهای تمدن غرب را:
◀️" بديهى است كه براى اثبات اصالت يك فرهنگ و يك تمدن، ضرورتى ندارد كه آن فرهنگ از فرهنگها و تمدنهاى ديگر بهره نگرفته باشد، بلكه چنين چيزى ممكن نيست. هيچ فرهنگى در جهان نداريم كه از فرهنگها و تمدنهاى ديگر بهره نگرفته باشد، ولى سخن در كيفيت بهرهگيرى و استفاده است.
يك نوع بهرهگيرى آن است كه فرهنگ و تمدن ديگر را بدون هيچ تصرفى در قلمرو خودش قرار دهد. اما نوع ديگر اين است كه از فرهنگ و تمدن ديگر تغذى كند؛ يعنى مانند يك موجود زنده آنها را در خود جذب و هضم كند و موجودى تازه به وجود آورد.
فرهنگ اسلامى از نوع دوم است، مانند يك سلّول زنده رشد كرد و فرهنگهاى ديگر را از يونانى و هندى و ايرانى و غيره در خود جذب كرد و به صورت موجودى جديد با چهره و سيمايى مخصوص به خود ظهور و بروز كرد و به اعتراف محققان تاريخ فرهنگ و تمدن، تمدن اسلامى در رديف بزرگترين فرهنگها و تمدنهاى بشرى است."
مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (كليات علوم اسلامى، ج 1)، ج5، ص: 39
⏹ اما اینکه این مدعا، با ادعای دیگر مرحوم شهید مطهری در خصوص #حقیقی_و_اصیل_بودن_جامعه چه نسبتی دارد، در یادداشت بعدی بدان پرداخته میشود.
#تمدن_نوین_اسلامی
#عقلانیت_انقلاب_اسلامی
#توسعه_تفاهم_اجتماعی
#هماندیشیها
#تمدن_غرب
ـ 1399/1/31
https://eitaa.com/joinchat/3967942701C3d57d3b16b
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
💢در دیدگاه شهید مطهری، چرا تغذیه یک تمدن از تمدن دیگر، ضرورتاً باعث التقاط آن نمی گردد؟💢
🔹شهید مطهری برای پاسخ به پرسش، از مبنای خود در خصوص حقیقی بودن شخصیت و اصیل بودن روح یک فرهنگ و تمدن بهره گرفته است.
🔹توضیح این که شهید مطهری از اندیشمندانی است که به صراحت قائل به اصالت داشتن جامعه و برخورداری آن از وحدتی حقیقی است. ایشان در ابتدا چهار ایده زیر را رد می کند:
1ـ #اعتباری_بودن_جامعه،
2ـ #مرکب_حقیقی_بودن_جامعه به مثابه #مرکب_طبیعی مانند آب به نسبت هیدروژن و اکسیژن،
3ـ #مرکب_حقیقی_بودن_جامعه به مثابه #مرکب_صناعی مانند ماشین به نسبت اجزاء و قطعات،
4ـ #مرکب_اتحادی_و_انضمامی_بودن_جامعه و یا به عبارت دیگر اصالت الاجتماعی بودن محض و اعتباری دانستن افراد،
و سپس ایشان در نهایت
نظریه #مرکب_حقیقی_بودن_جامعه به معنای «تركيب روحها و انديشهها و عاطفهها و خواستها و اراده ها» را می پذیرد و برای جامعه، وحدتی حقیقی از جنس #فرهنگی قائل می شود. (ر.ک مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (جامعه و تاريخ)، ج2، ص: 337)
◀️ ایشان به مانند #مرحوم_علامه_طباطبایی و همچنین #مرحوم_شهید_سیدمحمدباقر_صدر، این نظریه را #نظریه_قرآن نیز معرفی می کند و آیات زیر را دال بر آن برمی شمرد:
✔️ ندْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ (إسرا/71)
✔️فقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْر (توبه/12)
✔️فإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ (اعراف، آيه 34)
✔️كلُّ أُمَّةٍ تُدْعى إِلى كِتابِهَا (جاثيه، آيه 28)
✔️زيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ (انعام، آيه 108)
✔️منْهُمْ أُمَّةٌ مُقْتَصِدَةٌ (سوره مائده/ 66)
✔️ أمَّةٌ قائِمَةٌ يَتْلُونَ آياتِ اللَّهِ آناءَ اللَّيْلِ (آل عمران/113)
✔️و هَمَّتْ كُلُّ أُمَّةٍ بِرَسُولِهِمْ لِيَأْخُذُوهُ وَ جادَلُوا بِالْباطِلِ لِيُدْحِضُوا بِهِ الْحَقَّ فَأَخَذْتُهُمْ فَكَيْفَ كانَ عِقابِ (غافر/5)
✔️و لِكُلِّ أُمَّةٍ رَسُولٌ فَإِذا جاءَ رَسُولُهُمْ قُضِيَ بَيْنَهُمْ بِالْقِسْطِ (یونس/47)
(مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (فلسفه تاريخ(1 - 4))، ج15، ص: 775)
🔹نکته مهم این است که ایشان این اصیل بودن شخصیت و فرهنگ یک جامعه را #رمز این نکته میداند که یک جامعه یا تمدن می تواند در عین تغذیه از تمدنی دیگر، دچار التقاط نشود و مانند هر #موجودی_زنده، امکان هضم و تغذی (جذب و دفع) از دیگران را داشته باشد، بدون اینکه این تغذی، موجب از دست رفتن #وحدت آن شود؛ به عبارت دیگر، اصالت داشتن جامعه این #امکان را فراهم می کند که یک جامعه و تمدن بتواند بدون اینکه دچار التقاط و آسیب شود، بتواند از تمدنی دیگر تغذیه کند:
◀️ "ملاك اينكه ما يك تمدن را التقاطى بدانيم- يعنى ماهيت جداگانه برايش قائل نباشيم- يا اصيل بدانيم چيست؟ هيچ تمدنى نيست كه از تمدنهاى ديگر استفاده نكرده باشد ولى استفاده كردنها دو جور است. يك تمدن كه استفاده مىكند مثل بعضى از طلبههاست كه همه معلوماتش محفوظاتى است كه از اين و آن گرفته است، ولى يك تمدن ديگر خودش مثل يك موجود زندهاى است كه از مواد موجود تغذيه میكند، ممكن است از هزار ماده تغذيه كند ولى بالاخره خودش حيات مستقل دارد و از مواد بيرونى به عنوان ماده غذايى استفاده میکند؛ نه اينكه مجموع آنها را كنار هم گذاشته و اسمش شده تمدن؛ و اين اختلاف در كيفيت استفاده، بستگى دارد به روح تمدنها."
(مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى ؛ ج13 ؛ ص804)
#تمدن_نوین_اسلامی
#عقلانیت_انقلاب_اسلامی
#توسعه_تفاهم_اجتماعی
#هماندیشیها
#تمدن_غرب
#شهید_مطهری
ـ 1399/2/1
https://eitaa.com/joinchat/3967942701C3d57d3b16b
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
معماری یعنی تلاش برای ساختن دنیایی که تا اندازهای هر چند کوچک شبیه به رویاهای ماست.
اندیشهات برای ساختن توانا باد...
🔹امروز سوم اردیبهشت ماه، زادروز شیخ بهایی "روز ملی معمار" روز نکوداشت مردمیترین هنر این سرزمین کهن است. مردمی که هزاران سال در اقلیمهای گوناگون این دیار، هنر را به شگرفترین گونه ممکن با تمدن و فرهنگ آمیختهاند؛
روز معمار مبارک🌷
🔰 عدالت پیشینی و پسینی
🔷 مفهوم سکولار عدالت یا عدالت عینی در زندگی فردی ، به رعایت حقوق و مقررات از سوی فرد مربوط میشود که از دو مرحله تکاملی عبور میکند: در مرحله ابتدایی تنها به خاطر ترس از مجازات و پرهیز از کیفربینی است که شخص به وظایف خود عمل میکند. در مرحله تکاملیافته بعدی است که انسان به رفتار عادلانه خو میگیرد و آن را نه از روی ترس، بلکه با درک و اعتقاد به درست بودن آن، انجام میدهد.
🔶 در این نگرش، ارزشمندترین چیزی که انسان کسب میکند، رهیافت فایدهگرایانه آن است. در تفکر سکولار، عدالت در بالاترین مرتبه به این دلیل رعایت میشود که عادت انسان شده و انسان بدان خو گرفته است. در این دیدگاه، رفتار عادلانه امری پسینی است که در اثر فشارها و هنجارهای اولیه در مرحله ابتدایی به وجود میآید و انسان خود را با آن منطبق میکند.
♦️اما در منطق اسلامی، رفتار عادلانه از امری ذاتی و پیشینی منبعث است و کنشهای فرد از درونمایهای نشأت میگیرد که وی را با رغبت به سوی آن کنشها کشانده است. این درونمایه نه بر اثر فشارهای ساختاری یا هنجارهای اجتماعی بلکه بر اثر آموزشهای عقیدتی و اهتمام به بنیانهای معرفتی باورها به وجود آمده است.
📖کتاب گفتمان عدالت در انقلاب اسلامی، نوشته سید حسین فخرزارع
#عدالت
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
#ببینید
📣 ویژهبرنامهی #زندگی_پس_از_زندگی شبکه چهار سیما
تجربه گران مرگ موقت؛ روایتهای محیرالعقول افرادی که از جسم خود بیرون رفته و عالم را بیرون از کالبد تن مشاهده کردهاند. روایتهایی واقعی و نادر حاصل ۴سال جستوجو در ایران و جهان
♦️ طراح، تهیه کننده و کارگردان: عباس موزون
♦️ کاری از گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما در ایام ماه مبارک رمضان
♦️ هر روز ساعت ۱۹
تكرار ساعت ۲بامداد
مسجد و هیئت در پساکرونا .mp3
29.69M
🎧 استاد میرباقری | جایگاه #مساجد_و_هیئات در #پساکرونا، ۹۹/۲/۲
💥 فضای مجازی سه لایه دارد: #کاربران، #مدیریت، #حکمرانی.
💥 جامعۀ مؤمنین تسلیمِ #حکمرانیِ_مجازیِ_غرب نخواهد شد.
💥 مساجد و هیئات و #حرکتهای_جهادی نباید #رخنهپوشِ دولت مدرن باشند.
💥 #هم_پروتکلهای_بهداشتیِ وزارت بهداشت را رعایت کنیم و #هم_توسعۀ_نقشِ #مساجد_و_هیئات را باید دنبال کنیم.
💥 شبکۀ مساجد و شبکۀ هیئات و حرکتهای جهادی باید #الگوسازی کنند و آرامآرام #مدل_اداره و الگوی «فرهنگ، اقتصاد، سیاست» را تحتتأثیر قرار دهند.
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2656
☑️ @mirbaqeri_ir
در آستانۀ ماه رمضان .mp3
11.71M
🎧 استاد میرباقری | توصیههای اخلاقی در آستانۀ ورود به ماه مبارک رمضان، ۹۹/۲/۳ (حرم مطهر حضرت معصومه، سلام الله علیها)
💥 شیطان با #خبر_کرونا، ما را #خبر_بزرگ_ماه_رمضان و شهر الله الاعظم غافل نکند.
💥 اگر خبر کرونا باعث شده که از فرصتهای ماه رجب و ماه شعبان غفلت کنیم، نباید باعث شود از فرصتهای باقیمانده و از فرصت ماه مبارک رمضان غافل شویم.
💥 اگر کوتاهی کردهایم، به #فضل_خدا پناه ببریم.
💥 #مواسات_با_مؤمنین از عبادات بزرگ است. (تفاوتِ انفاق، مواسات، ایثار)
💥 طرح مواسات باید بهحدی توسعه پیدا کند که جایگزین سازوکارهای مدرن شود و الگوی جدیدی برای روابط اجتماعی بدهد؛ نه اینکه رخنهپوشِ دولت مدرن شود.
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰پرسش یکی از مخاطبین محترم
✅سلام علیکم جناب استاد.
ضمن تشکر بابت مطالب خوب تون درباره تمدن اسلامی که در کانال قرار دادید، سوالی به ذهنم رسید. رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته(97)با عزیزان تمدن پژوه، شما را دعوت به تقویت نگرش تمدنی در میان مردم کردند.
اولا نگرش تمدنی یعنی چه؟
ثانیا چطور میشود آنرا تقویت کرد؟
ثالثا آیا طی یکسال گذشته، اقدام ویژه ای در زمینه تقویت نگرش تمدنی در میان مردم انجام شده و آیا پیشنهاد اجرایی خاصی دارید؟
از بذل توجه و پاسخگویی حضرتعالی سپاسگذارم🌹
🔴جواب :
🔵نجفی :
با تشکر از شما ، جواب این پرسش ها مفصل و دارای ابعاد بسیاری است ۰ برای رسیدن به تمدن و بخصوص یک تمدن "دینی متعالی" باید در همه زمینه ها تلاش نمود و برنامه نظری و عملی توامان ارائه داد ؛ قبلا در پست ها و پرسش های قبلی همین کانال گفته بودیم که تمدن در ساده ترین تعریف ، تجلی و ظهور عملی فرهنگ و عینیت یافتن آن است ؛ از آنجایی که تمدن یک "کلان روایت" است لذا فرهنگی که به ظهور می رساند ابعاد گسترده ای دارد و همه متفکران و صاحبان رای و اندیشه در همه رشته ها میتوانند نگاه تمدنی و به هم پیوسته داشته باشند ۰
🔶برای ما ترویج این سطح از نگرش در این مقطع انقلاب اسلامی تدوین متون و منابع جهت آشنایی اولیه جامعه است ، کاری که در جای خود شایسته و ضروری است؛ چرا که با این سطح از تفکر و روابط و مدنیت است که میتوان متوجه بینش و فهم مباحث تمدنی گردید ۰ از جمله این کارهای مفید تهیه کتب و نوشته های علمی و قابل فهم در همه سطوح علمی است ؛ رسالتی که این کانال هم خود را ملزم به تحقق بخشی از آن می داند ۰ ما هم به سهم خودمان در این مسیر هر چه بتوانیم کتب سودمند و مفید معرفی می نماییم ؛ از جمله این کتب درس گفتارهای تمدن نوین اسلامی نوشنه دوست خوبمان آقای دکتر فرزاد جهان بین است ۰ کتابی که در حالی که ساده و روان نوشته شده ولی وزانت علمی خود را حفظ نموده و به شکل درسی و تربیتی میتواند مورد استفاده رشته های مختلف قرار بگیرد۰ دوستان توجه نمایند موضوع تمدن صرفا نظری و ذهنی نیست بلکه این مطالب باید مسیری به سمت زندگی مردم پیدا نماید و این راهی است که همه صاحب نظران در بحث تمدن باید به آن توجه نمایند و این مهم از نظر کتاب مذکور دور نمانده است؛ به عناوین این کتاب بیشتر توجه کنیم ۰👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰 درسگفتار تمدن نوین اسلامی
تألیف فرزاد جهان بین، عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد -
۱۶۸ صفحه -شمارگان هزار نسخه و در قطع وزیری، انتشارات آفتاب توسعه
✅این کتاب متن پیاده شده و ویراسته اولین دوره تربیت مدرس تمدن نوین اسلامی است که در تیر و مرداد ۱۳۹۸ ویژه اساتید دانشگاههای تهران به ارائه شد.
کتاب درس گفتار تمدن نوین اسلامی در هشت فصل و دوضمیمه، سازمان یافته است.معناشناسی تمدن و فرهنگ، تمدن اسلامی، تمدن نوین اسلامی،مناسبات فرهنگ و تمدن، تحلیل وصف نوین، تبیین تفصیلی مراحل ۵ گانه تحقق تمدن نوین اسلامی، تمدن اسلامی؛ پروسه یا پروژه، مقایسه ۴ کشور مدعی تمدن سازی در جهان اسلام و مقایسه ایران و آمریکا بر اساس مؤلفه های تمدنی از جمله بخش های این کتاب است.
🔴در این کتاب تلاش شده است تبیین جامع و دقیقی از تمدن نوین اسلامی ارائه و به مهمترین مسائل در این زمینه پرداخته شود.
این کتاب حاصل سالها تلاش علمی و تاملات مولف در حوزه تمدن نوین اسلامی است و به محضر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، تقدیم شده است.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
🔻 این کلیپ از زبان ادوارد سعید نشان میدهد که آبشخور ساخت فیلمهای آقایوسف، جدایی نادر از سیمین، خانه پدری، پایتخت۶ و غیره چیست!
@khosropanah_ir
#همایش
#کروناویروس
📌 #کانون_اندیشه_جوان برگزار می کند:
🔰 همایش مجازی جهان در دوران #کرونا
🎙با سخنرانی آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📅 شنبه ۶ ارديبهشت ۹۹
🏬 ارتباط لایو اینستاگرام ساعت ۱۸
🆔 @iictchannel
🔔 برای اطلاع از سایر رویدادهای #علوم_انسانی_اسلامی به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
توصیه هایی از مرحوم آيت الله كشميري (ره) براي بهره مندی هرچه بیشتر از ضیافت الله
۱- حتما دقایقی از ساعات رازآمیز روزه داری خود را به برترین عبادت اختصاص دهید وآن هم چیزی نیست جز « تفکر»
باخود وخدای خود خلوتکنید.
خصوصاً به نوع رابطه حضرتش با خودتان بیندیشد امید است ابوابی از معرفت به رویتان باز شود.
هرچه کوته نظرانند برایشان پیمای
که حریفان ز مُل و من ز تأمل مستم
۲- یکی از مهمترین حالتهای بندگی خصوصا در رمضان المبارک حالتیست که توصیه مؤکد نبی مکرم(ص) است و آن « سجده طولانی» می باشد.
فقط خداو اولیاء الهی می دانند می دانند هنگام سجده عبودیت چه بارانی از ابر رحمت و چه برکاتی از عالم ربوبیت بر سرشما می بارد.
حتماً در روز یک سجده طولانی داشته باشید.
بر آستان جانان گر سر توان نهادن
گلبانگ سر بلندی بر آسمان توان زد
۳- آغاز ماه رمضان حتماً نیت کنید که لله روزه بگیرید فقط لله.
آداب روزه داری را تا آنجا که نشاط دارید انجام دهید .
کمیت گرا نباشید کیفیت جو باشید.
دنبال ختم آیات وادعیه نباشید. درپی هضم آنها باشید.
غذای اندک را خوب بجوید تا جزء جانتان شود.
بزرگترین مشکل ما قشری نگری به دین و شریعت است.
با خود فکر کنید آنقدر در سال های قبل با ولعِ زیاد خوانی اعمال انجام دادید به کجا رسیدید.
به مجاز این سخن نمی گویم
به حقیقت نگفته ای الله
۴- حتی المقدور بر سفره خانه خود افطار کنید حتی در مساجد افطار نکنید.
بگذارید برکت افطار و دعای مستجاب لحظه ی افطار به خانواده وخانه شما تعلق گیرد.
در ضمن هنگام افطار دِلال کنید.
لقمه کآمد از طریق مشتبه
خونخور وخاک وبرآن دندان منه
کان تورا در راه دین مفتون کند
نور عرفان از دلت بیرون کند
دلال چیست ؟
در اول دعای افتتاح عرض می کنیم « مدلاً علیک»
دلال با کسر دال یعنی ناز کردن
هنگام افطار برای خدا ناز کنید چون براش روزهگرفتین وحضرتش خوان کرم گسترده لقمه اول را نزدیک دهان ببرید اما نخورید ودعاکنید یعنی به خدا عرض می کنید اگه حاجتم را بدی افطار می کنم به این حالت میگن دلال.
معجزه میکنه
۵-رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان کیمیای« حُسن خلق » است.
با فرزندان؛ خویشان و دوستان خود با اکسیر حسن خلق ومهربانی برخوردکنید.
همیشه خصوصاً در این ماه خوش برخورد باشید.
لحظه عصبانیت و خشم شما همان لحظه اخراج شما از این مهمانی الهیست.
به حسن خُلق توان کرد صیدِ اهل نظر
به دام و دانه نگیرند مرغ دانا را
۶- کشتی رؤیایی رمضان سوار بر امواج دریای «اشک »به ساحل نجات می رسد.
ازخدای سبحان در این ماه خصوصاً اسحار سحرآمیز آن اشک و گریه درخواست کنید.
البته شرط سحرخیزی واشک ریزی دل شکسته داشتن است.
اشک را کز بهر حق بارند خَلق
گوهراست و اشک پندارند خلق
۷- از ابتدای ماه رمضان باید هدف گذاری شما « لیلة القدر” باشد که جان جان رمضان است.
در این خصوص سخن زیاد است لیکن« مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز»
فقط سعی کنیم شب قدر در ما واقع شود نه درماه.
تو لیلة القبری برو تا لیلة القدری شوی
چون قدر مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو
۸- این ماه ماه «ربیع القرآن» ماست.
در این بهار قرآنی هرروز یک آیه را انتخاب کنید و تا افطار به طور متناوب تلاوت و در پیرامون آن تدبر نمایید امید است دم دمای افطار آن آیه برای شما پرده از رخسار بردارد .
معنی قرآن زقرآن پرس وبس
وزکسی کآتش زده اندر هوس
۹- بالامام تمام الصلاة والصیام.
در سراسر ماه رمضان توجه شما به روزه دارحقیقی وانسان کامل یعنی وجود ذی جود حجة بن الحجج البالغة (عج)نمی بایست منقطع شود.
روزه و نماز وبندگی شما از کانال آن حضرت به بارگاه باری تعالی بار می یابد.
تومگو ما را بدان شه بار نیست
با کریمان کارها دشوار نیست
التماس دعای فراوان
💐💐💐💐💐💐
پژوهشی درباره امام مهدی (عج) اثر استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، بهرغم حجم اندک خود، یکی از مهمترین آثار معاصر درباره اندیشه مهدویت است. ترجمههای چندباره این کتاب به زبانهای گوناگون، نقد و بررسی آن از سوی علمای مذاهب مختلف و استقبالی که اندیشمندان اسلامی از مضامین و شیوه پژوهش این کتاب داشتهاند، گواه اهمیت این اثر ارجمند است. شاید کمتر کتابی بتوان پیدا کرد که بهرغم حجم اندک در عمده کتابهای همموضوع پس از خود بهعنوان منبع پژوهشی تأثیر گذاشته باشد.
شهید صدر در این کتاب به شماری از پرسشهایی که ذهن علمگرا و مادینگر انسان امروز ممکن است نسبت به مهدویت و باور به امام مهدی(ع) در اندیشه اسلامی داشته باشد، پاسخ میدهد. شهید صدر در ابتدا با توضیحی کوتاه درباره اندیشه مهدویت و ریشههای آن در تاریخ، شماری از پرسشهایی را که ممکن است درباره امام مهدی(ع) به ذهن برسد برمیشمارد و هر یک را در فصلی به میدان بررسی میکشد و پاسخ میدهد. این پرسشها بهترتیب عبارتند از: چگونه این عمر بلند برای مهدی فراهم شدە است؟ چرا این همه پافشاری برای بلندی عمر مهدی؟ آمادەسازی راهبر منتظَر چگونه به انجام رسیدە است؟ چگونه باور کنیم که مهدی وجود یافته است؟ چرا هنوز این راهبر ظهور نکردە است؟ آیا یک فرد میتواند این همه نقش ایفا کند؟ روش تغییر در روز موعود چیست؟
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
پژوهشی درباره امام مهدی (عج) اثر استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، بهرغم حجم اندک خود، یکی از م
📘این کتاب با چکیدگی و درعینحال عمق و دقت در جوانب گوناگون و با بهرهگیری از زبان نو و ادبیات استدلالی، به این پرسشها، نه بهشکل سنتی و با استفاده از ادلۀ نقلی محض، بلکه بهگونهای هماهنگ با فضای علمی رایج در جهان معاصر و مبتنی بر روش تجربی پاسخ میدهد. ازاینرو این کتاب کوچک همچون دیگر دستاوردهای فکری شهید صدر مورد توجه ویژه فرهیختگان و اندیشمندان جهان اسلام قرار گرفت و بهشکل مجزا بارها به چاپ رسید. شهید صدر در یکی از نامههای خود به مرحوم شیخ علی اسلامی به استقبال گسترده از این کتاب اشاره کرده و میگوید: «بحث حول المهدی را دوباره در بغداد چاپ کردیم و استقبال از آن بینظیر بود و در کمتر از یک هفته بیش از دههزار نسخه آن به فروش رفت و این نشان میدهد که امت چه اندازه به این موضوع نیاز دارد».
بیان خردپذیر و استدلالهای نوین شهید صدر عالمان اهلسنت را نیز به شگفتی و تقدیر از این کتاب واداشت و کسانی چون استاد حامد حفنی داود بر این کتاب مقدمه نوشتند. دکتر حامد حفنی، فارغالتحصیل الازهر و رئیس گروه زبان عربی دانشکده زبان دانشگاه عینشمس قاهره و از چهرههای برجسته تقریب بین مذاهب اسلامی در مصر بود. مقدمه او دربردارنده مطالبی مهم در تبیین نگرش اهلسنت به مهدویت است و نیز بهخوبی نشان میدهد که منطق سلیم و زبان شیوا و بیتعریض در بحث از باورهای مذهبی تا چه حد میتواند در تقریب بین مذاهب اسلامی مؤثر باشد و فضایی مساعد را برای گفتوگو درباره تفاوتهای فکری و اعتقادی میان مذهبهای گوناگون اسلامی بگشاید.
او درباره این کتاب مینویسد: «استاد محمدباقر صدر، دانشمندی متبحر و شخصیتی درخشان است که اندیشه معاصر بهوجود او مباهات میکند. ویژگی کتابها و پژوهشها و مقالههای او واقعگرایی، دوری از جانبداری و تأثیر نپذیرفتن از عاطفه و منافع شخصی است…او در کتابی که درباره موضوع بسیار مهم «مهدی» نوشته است، اندوختهای جدید را به این بحث گرانقدر افزوده است… ازآنجاکه این مسئله از امور مربوط به مسائل معنوی و اعتقادی است، تلاش برای استدلال بر آن یکی از سختترین کارها، حتی برای راسخان در علم است. البته منظورم از استدلال در این باره، استدلال علمی است که متفکران معاصر و بهویژه رئالیستها و تجربهگرایان و عملگراها و دیگر زیردستههای ماتریالیسم را قانع میکند. در این میان علامه صدر با مهارت عالمی اصیل توانسته از پس این مهم برآید و مطالب پراکنده نقلی و عقلی علوم شرعی و علوم طبیعی را گرد هم آورد و بهشکلی کمنظیر از همهجانبگی ارائه کند. او به لطف استعداد ذاتی و با بهره از روشهای علمی اکتسابی، توانسته است این اعجاز را در چهرهای علمی بررسی کند؛ درست مانند همان کاری که طبیعتشناس یا شیمیدان در آزمایشگاهش انجام میدهد تا مخالفان و منکرانش را با آزمایش قانع کند. من دست او را بهگرمی میفشارم و برای این موفقیت بزرگ در تفسیر موضوع اعجازین مهدویت به او تبریک میگویم و نمیتوانم ستایش خودم را بر حماسه دستان پرتوان علامه صدر در دفاع از امر اعجازین امام مهدی کتمان کنم؛ دفاعی با روشی علمی و همراه با ادبیاتی هماهنگ با روح اندیشه معاصر.»
پژوهشی درباره مهدی(ع) بهرغم حجم اندک، از سطح والایی از نوآوری در محتوا و روش بحث از مسائل اعتقادی برخوردار است و همانند دیگر آثار استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، جایگاهی والا یافته و همواره مورد توجه و مراجعه علاقهمندان و اندیشهورزان بوده و بااینهمه مایه شگفتی است که آن شهید والامقام چنانکه خود بیان میکند این اثر گرانبها را تنها در پنج روز به رشته تحریر درآورده است.
شایان ذکر است که شهید صدر ابتدا این کتاب را بهعنوان دیباچهای بر کتاب «موسوعة الإمام المهدي (عج)» تألیف شاگردش، شهید بزرگوار آیتالله سید محمد صدر، به رشته تحریر در آورد و بعدها بهصورت اثری مستقل و با نام «بحث حول المهدي(ع)» به چاپ رسید. موسوعة الإمام المهدي (عج) اثری ارجمند دربارۀ موضوعات گوناگون مرتبط با اندیشه مهدویت است که چهار جلد چاپشدۀ آن به ترتیب با عناوین تاریخ دوران غیبت صغری، تاریخ دوران غیبت کبری، تاریخ پس از ظهور و روز موعود در اندیشه دینی و مادی، به بررسی جنبههای مختلف این اندیشه میپردازد.
شهید سید محمدباقر صدر در پاسداشت از این اثر گرانقدر و برای تکمیل جنبۀ تحلیلی و اقناعی آن، مقدمهای برای این کتاب مینویسد و در پایان با تأکید بر ویژگی جامعیت و عمق این اثر، آن را دائرةالمعارفی بینظیر در موضوع خود مینامد و میگوید:
«در این جا به همین بیان مختصر از این اندیشهها بسنده میکنم و شرح گسترده و مباحث مربوط به آنها را به کتاب ارجمندی وامیگذارم که اکنون پیش روی ماست؛ دائرةالمعارفی گرانبها درباره امام مهدی(ع) که یکی از فرزندان و شاگردان عزیز ما، یعنی علامه پژوهشگر سید محمد صدر – خدایش نگاه دارد – تألیف نموده است.»
هدایت شده از اجتهاد
📸 تصویری از مرحوم آیت الله گلپایگانی مرجع تقلید شیعیان در حال تقسیم غذای خود با جوجه های رنگی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🏴 ️آیتالله امینی درگذشت
● روح آیتالله "ابراهیم امینی" نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و نایب رییس سابق این مجلس به ملکوت اعلی پیوست.
ایشان که چند روز گذشته در "بیمارستان شهید بهشتی قم" بستری بود شامگاه امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ و همزمان با شب اول ماه مبارک رمضان دار فانی را وداع گفت.
@HawzahNews
@majlesekhobreganerahbari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎼 ترانهٔ Morning
ترانهٔ انگلیسی «صبح»
🔸 اثر جدیدی از وِتر با موضوع ظهور منجی انسانها
🌔 هیچ شبی نیست که بالاخره به پایان نرسد اگر چه هزار سال طول بکشد و اکنون که به تاریک ترین لحظات شب رسیده ایم و انسان بیش از هر زمانی، از چنگ زدن به ریسمانهای خودساخته ناامید شده، امید است که به سوی صبح حقیقی دست دراز کند و کسی که خداوند او را برای نجات نهایی زمین برگزیده است از راه برسد. بلی، صبح نزدیک است.
Instagram: instagram.com/vetrmusic_farsi
@VetrMusic
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
«زندگی پس از زندگی» ویژه برنامه افطار شبکه چهار سیما
شبکه چهارسیما برای لحظات عرفانی افطار، ویژه برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی » را هرروز ساعت 19روی آنتن می برد.
«زندگی پس از زندگی» برنامه ای دیدنی است از بیان تجربیات مرگ موقت افرادی که در شرایط مرگ کلینیکی و یا خروج موقت روح از جسم قرار گرفته اند. در این برنامه با تجربه گران مختلف از شهرها و روستاهای متعدد ایران طی 4 سال پژوهش و مصاحبه حضوری انجام شده است.
این برنامه در 30 قسمت 55 تا 60 دقیقه ای به تهیه کنندگی عباس موزون در گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما تولید می شود.
«زندگی پس از زندگی» در ایام ماه مبارک از شنبه تا پنجشنبه ساعت 19 و جمعه ها ساعت 17 پخش می شود. این برنامه در ساعت 2 بامداد بازپخش می شود.
در ماه مبارک رمضان
ساعت هفت شبکه چهار تلویزیون این برنامه جالب را تماشا و این برنامه را به آشنایانتان معرفی نمایید .