🔰 با چوب وفاق قانون ذبح نشود! (۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸حزب دموکرات ایران وابسته به نخستوزیر وقت (احمد قوام) که در تیر ماه ۱۳۲۴ تشکیل شده بود به مناسبتی جشنی را در تهران برپا کرده بود. در این جشن، نخستوزیر و مظفر فیروز (خواهرزاده مصدق که در زمان نخستوزیری قوام به ریاست تبلیغات و معاونت سیاسی نخستوزیری رسیده بود) و عدهای از رجال سیاسی برای تماشا در بالکن یکی از ادارات نشسته بودند که مظفر فیروز برای خودشیرینی و شاید هم به تناسب مسئولیت تبلیغاتی خود و البته با هدف ارتقاء جایگاهش در دولت، سر در گوش نخستوزیر کرد و گفت: قربان، این جمعیت انبوه فقط برای خاطر حضرت اشرف اینجا آمدهاند. قوام که در میان سیاستمداران روزگار خویش از ذکاوت بیشتری برخوردار بود، خنده معناداری کرد و گفت: روزی که پزشک احمدی را دار میزدند در میدان توپخانه جمعیت بیش از اینها بود!
در این حکایت خدای نکرده قصد قرینهسازی رئیسجمهور محترم با عنصر نامطلوب و بدنامی همچون قوام یا دیگر دولتمردان فاسد دوران قاجار یا پهلوی را نداریم که این قیاسی بسیار غلط و معالفارق است. این حکایت تاریخی از آن رو گفته شد که این روزها رفتار برخی اصلاحطلبان با مقوله «وفاق» مورد توجه و تاکید رئیسجمهور محترم که شعاری اعتقادی و برگرفته از مبانی دینی است، دستاویزی شده تا خواستههای دیکتاتورمآبانه جماعتی، باب هرگونه انتقاد قانونی آنهم انتقاداتی از سوی مراجع رسمی همچون مجلس شورای اسلامی و رئیس آن که وظیفه اصلی آنها نظارت برحسن اجرای قانون است را به بهانه «مخالفت با وفاق» ببندند. چاپلوسانی که درِ گوشی و در بستر مشاوره دادنهای پشت اتاقهای در بسته یا با نوشتن تحلیلها و تیترهای جهتدار در رسانهها به رئیسجمهور محترم، مخالفت با یک رویه غلط غیرقانونی انجام شده در بخشی از دولت را مخالفت رئیسمجلس با «وفاق» مورد تاکید دولت تلقی میکنند. در اینجا به چند گزاره اشاره میشود:
🔻۱- پنجشنبهای که گذشت نه تنها تیتر یک، بلکه تمام صفحه اول روزنامه «هممیهن» غلامحسین کرباسچی اختصاص داده شده بود به انتقاد قانونی محمدباقر قالیباف رئیسمجلس درباره انتصاب غیرقانونی محمد جواد ظریف در مسئولیت معاونت راهبردی رئیسجمهور با تیتر«عبور از وفاق». همچنین در دو مطلب سرمقاله «تکرار خودزنی سیاسی» و یادداشت سردبیر با عنوان «خود را نشناختن»، رئیس یک قوه فقط به دلیل بیان یک واقعیت قانونی «حضور ظریف در دولت غیرقانونی است»، مورد شماتت و سرزنش قرار گرفته بود. این در حالی است که آنچه قالیباف مطرح کرده بود، صرفا یک بند قانونی است که در حال حاضر برای بررسی به کمیسیون مربوطه مجلس ارجاع شده است و طبیعی است تا زمان بررسی موضوع، هرگونه انتصابی بدون توجه به مفاد قانون، خارج از روال قانونی است و تخلف محسوب میشود و قرار نیست اختلاف دیدگاه یا انتقاد از موضوعی، با برحسب «عبور از وفاق» و اتهامزنیهای بیاساس همچون؛ «جناب آقای قالیباف! قرار نیست هر فرد بیصلاحیتی به دلیل حمایت شما یا وابستگی به شما همچنان در مصدر کار بماند. بهتر است خودزنی سیاسی را پایان دهید»، مواجه شود. صرفنظر از دعوای آقایان با رئیسمجلس، سؤال این است که چرا در حالی که روزنامههای اصلاحطلب تا پیش از هرگونه آتشبسی در لبنان، مکرر در اخبار و تحلیلهای خود سخن از ضرورت هرچه زودتر آتشبس در لبنان و ایضا در غزه میکردند، ولی در فردای روز آتشبس در حالی که همه رسانهها از آتشبس و شادی مردم لبنان نوشتند، به یکباره موضوعی که بیش از سه ماه است در رسانهها میچرخد را محور خبری آن روز قرار دادند؟ آیا هدف آنها به حاشیه بردن یک موضوع مهم منطقهای و برجسته کردن یک موضوع حاشیهای که در بستر قانونی خود قابل حل است، نبوده است؟!
🔻۲- تجربه رفتارهای گذشته برخی اصلاحطلبان نشان میدهد که آنها کمترین وفاداری به قانون اساسی و قوانین مصرح جاری کشور که از قضا در این دوره مورد تاکید ویژه رئیسجمهور است را ندارند که نمونه بارز آن را در لوایح دو قلو «افزایش اختیارات رئیسجمهور» که در دوره دوم رئیسجمهوری خاتمی در شهریور ۱۳۸۱ به مجلس داده شد و در نهایت پس گرفته شد را دیدیم. در لایحه افزایش اختیارات رئیسجمهوری، برخی اصلاحطلبان ساختارشکن حتی بهدنبال بستر قانونی برای افزایش اختیارات رئیسجمهور نبودند و فراتر از آن تغییر قانون اساسی را دنبال میکردند. برای روشن شدن این موضوع کافی است به مقاله علیرضا علوی تبار- که این روزها یک طرف ثابت گفتوگو با رسانههای اصلاحطلب و نسخه پیچیدن برای دولت پزشکیان است- دولت پزشکیان است-در شماره ۱۹ ماهنامه «آفتاب» عیسی سحرخیز در مهر ۱۳۸۱ با عنوان «گذاربه مردم سالاری در سهگام » توجه داشته باشیم.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 با چوب وفاق قانون ذبح نشود! (۲)
🔸او در این مقاله مینویسد: «جنبش اصلاحات در ايران خواهان گذار به مردم سالاري در سهگام اصلي بوده است.در گام اول؛ اصلاحطلبان از همان آغاز پذيرفته بودند كه ايران در كوتاه مدت و ميان مدت «حاكميتي دوگانه» خواهد داشت. لذا در گام نخست، در پيِ اين هدف بودند كه بخش مردمسالار را در درون حاكميت تثبيت كنند و براي اين منظور، ضمن پذيرش وجود بخشِ غيرمردمسالارِ درون حاكميت بكوشند تا بار ديگر قدرت نامحدود و غيرمسئول آن را در چارچوب يك «حاكميت دوگانه كاركردي» تعريف كنند.» این بود که در مقاله خود تاکید بر قانونگرایی برای طی کردن گام اول مردمسالاری داشت. در گام دوم؛ اصلاحطلبان معتقدند باید تفسيري مردم سالارانهتر از قانون اساسي ارائه داد. از نظر او؛ «پذيرش تفسيرهاي مردمسالارانهتر از قانون اساسي، توسط بخش غيرمردم سالار حاكميت، تنها از طريق بحث و گفت وگو و اقناع ذهني صورت نمیپذيرد. نبايد فراموش كرد كه قدرت را تنها قدرت محدود ميكند. از اين رو، برداشتن موفق اين گام، مستلزم نشان دادن و اعمال قدرت، هم در عرصه اجتماعي و هم در عرصه سياسي، توسط اصلاحطلبان است.» آنچه در جامعه در مقاطع مختلف و فتنههایی که در سال ۸۸ در بستر انتخابات یا ۱۴۰۱ در بستر شورشهای اجتماعی اتفاق افتاد را باید در راستای این گام و رسیدن به قدرت برای گذار از این گام دانست. اما در گام سوم؛
او مینویسد: «اگر گام دوم به خوبي برداشته شود، ممكن است همگرايي عمومي به اين نقطه برسد كه به تغيير قانون اساسي و جايگزين كردن يك تعبير ديگر از حكومت ديني (غير از تعبير ولايت انتصابي مطلقه فقيه) و يا مردمسالاري غيرديني به جاي آن، نيازي نيست. ولي اين امكان نيز هست كه عرف اهل نظر و فعالان عرصه سياست به اين نتيجه برسند كه گذار كامل به مردمسالاري در چارچوب اين قانون اساسي امكان پذير نيست». علوی تبار در این مقاله به صراحت بیان میکند لایحه افزایش اختیارات رئیسجمهوری که خاتمی ارائه داده است فقط برای عبور از گام اول و دوم مردمسالاری است و برای گذار به گامهای بعدی مردمسالاری چهبسا به تغییر قانون اساسی که از درون آن نگاه مردمسالارانه بیرون بیاید، نیاز باشد.
🔻۳- رئیسجمهور محترم در نشست با جمعی از اساتید سیاست خارجی و روابط بینالملل بار دیگر بر وفاق ملی تاکید کردند و گفتند: «وفاق ملی در داخل کشور پشتوانه محکم سیاست خارجی دولت است و هرکسی که طبق سند چشمانداز، قوانین مصرح در قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام به کشور خدمت کند، نیروی من است و ازحضور او در دولت استقبال خواهم کرد.» این سخن درستی است که همواره باید مبنای عمل رئیسجمهور باشد. اما سؤال اینجاست همه این کسانی که در این مدت سه ماه توسط رئیسجمهور در بخشهای مختلف دولت بهکار گرفته شدهاند، پایبند به قانون اساسی و قوانین مصرح کشور هستند؟ اگر چنین است پس اظهارات خلاف قوانین کشور و بعضا قانون اساسی که میثاق ملی کشور محسوب میشود و یا توئیتهای ساختارشکنانه آنها تا پیش از انتصاب جدیدشان در فضای رسانهای رسمی و غیررسمی چه میگوید؟!
🔻۴- ۱۲ آذرماه روزی است که اولین همهپرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ برگزار شد و ملت ایران با 5/99 درصد آرا پای صندوق رای رفتند و به این میثاق ملی رای مثبت دادند. بنابراین، بر رئیسجمهور محترم و البته دیگر قوای کشور است که نگذارند برخی خناسان، این میثاق ملی را دستخوش امیال نفسانی و جریانی خود قرار دهند و مراقب پوست خربزههایی باشند که برخی سیاسیون با تفسیرهای ناصواب خود و توسل به واژههای جذابی همچون «وفاق» زیر پای آنها قرار میدهند تا در بستر آن، قانون اساسی و قوانین کشور را ذبح کنند.
🔸رئیسجمهور محترم باید مراقب «مظفر فیروز»هایی که در اطراف او بهدنبال خوشرقصی و البته شیطنتهای سیاسی برای ایجاد اختلاف بین قوای کشور در این مقطع که بیش از همه به وحدت و انسجام ملی نیاز داریم، باشند.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 بهانه انتشار فیلم «سال گربه» در نمایش خانگی
ارتجاع فرهنگی
👤 #پژمان_کریمی
🔸با نگاهی به آثار سینمای ایران -از شروع شکل گیری این سینما تاکنون- تصور میشد و میشود که خنداندن و کمدی ساختن ترادفی ناگریز با ابتذال کلامی و تصویری دارد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به انگشت شماری فیلم برمیخوریم که سازندگان آن ساخت فیلم کمدی خود را بر عفونت ابتذال بنیان نگذاشتهاند.
🔸بنای نگارنده، صحبت درباره ی فیلمی نبود که تماشای آن جز اتلاف وقت، حاصلی ندارد. قصد تنها بهانه قرار دادن این فیلم برای اشاره به نکاتی بود که مدام باید یادآوری شود. سینمای ایران مدتهاست که از کمدی نجیب فاصله گرفته است. از این حیث تنها میتوانیم سینمای کمدی کنونی را محدود به بازتولید فیلمفارسی بدانیم.
🔸این ارتجاع فرهنگی به سایر گونههای سینمایی گسترش یافته است چنان که طی سالهای پیش و کنون شاهد تولید آثاری سخیف بودهایم که بنا به بیپروایی اخلاقی، قابل نمايش از رسانهی ملی نيستند!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GGe
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 تیر خلاص ترامپ به پول آمریکا با تهدید ارز بریکس
🔸تهدید تعرفهای رئیسجمهور منتخب آمریکا علیه بریکس به دلیل هراس آمریکا از تضعیف بیشتر دلار و جایگزینی ارز این گروه است و نشاندهنده پایان اقتصاد بازار آزاد و تمام ادعاهای لیبرالیسم و نئولیبرالیسم در حوزه اقتصادی و تیر خلاص به پول آمریکاست.
🔸وی در پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: «این ایده که کشورهای بریکس در تلاش برای کنار گذاشتن دلار بوده در حالی که ما بایستیم و نظارهگر آن باشیم به پایان رسیده است. ما نیازمند تعهدی از سوی این کشورها هستیم که نه ارز جدید بریکس را ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارز دیگری که ممکن است جایگزین دلار باشد حمایت خواهند کرد. در غیر این صورت این کشورها با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با هرگونه فروش به اقتصاد فوقالعاده آمریکا خداحافظی کنند.»
🔻وی ادعا کرد: «هیچ شانسی برای بریکس برای جایگزین کردن دلار در اقتصاد بینالملل وجود ندارد و هر کشوری که در این زمینه تلاش کند باید با آمریکا خداحافظی کند.»
🔸ادعاهای ترامپ درباره اقتصاد فوقالعاده آمریکا و عدم امکان جایگزینی دلار، خندهدار و تهدید توخالی است چرا که دلار به عنوان یک ارز یا ابزار مبادله، با توجه به بدهیهای آمریکا که از تولید ناخالص داخلی این کشور عبور کرده، عملاً ارزش اقتصادی ندارد و با پشتیبانی نیروی نظامی و اعمال قدرت سیاسی زنده است.
🔻البته حدود ۵۰ سال است (از زمان نیکسون) که دلار با پشتوانه نظامی و سیاسی بر جهان تحمیل شده و تهدید منفعلانه اعضای بریکس به وضع تعرفههای ۱۰۰ درصدی، نشان میدهد که آمریکا در برابر بریکس نمیتواند از حربه زور استفاده کند.
🔸البته بحث دلار، وسیله فرار آمریکا از اعتراف به پایان اقتصاد بازار و شکست لیبرالیسم و نئولیبرالیسم اقتصادی است اما ترامپ اعتراف بکند یا نکند؛ تهدید اخیر او به معنای پایان ادعای اقتصاد رقابتی و دلار است؛ چرا که تحریم گروه بریکس با دارا بودن ۳۰ درصد اقتصاد جهان با ابزار «تعرفه»، در روزگار برآمدن دولتهای ملی گرا در اروپا، به معنای منزوی شدن آمریکاست.
🔻تهدید ترامپ، بریکس را علاوهبر ایجاد ارز اختصاصی به سوی ایجاد یک سوئیفت جایگزین و دیگر ابزارهای مبادله هم سوق میدهد، کما اینکه چنین ایدهای با پیشنهاد ایران هم اکنون در دست بررسی است. همچنین موجب دوری دیگر کشورهای غیر عضو بریکس (حتی اروپاییها) از آمریکا خواهد شد؛ چرا که سوءاستفاده آمریکا از دلار و سوئیفت و... در تحریم ایران، روسیه و حتی چین بود که همه جهان را به فکر سازوکارها و ارزهای جایگزین دلار انداخت.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GGq
@Kayhan_online
توسط دفتر پژوهشهای کیهان صورت گرفت
🔰چاپ ششم کتاب مطبوعات و انقلاب
🔸کتاب «مطبوعات و انقلاب (۱)» که جلد هفدهم از مجموعه ماندگار نیمه پنهان است به چاپ ششم رسید. این کتاب نگاهی به عملکرد مطبوعات ماسونی در انقلاب اسلامی دارد و توسط انتشارات کیهان روانه بازار شده است.
🔸مجموعه کتابهای پژوهشی و مستند «نیمه پنهان» شامل بیش از۶۰ جلد است که به همت «دفتر پژوهشهای کیهان» تالیف شده است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GGw
@Kayhan_online
🔰 مصلحتشناسی نویسنده التقاطی به روش اسلامشناسی کارتر!
🔸یکی از گردانندگان روزنامه زنجیرهای هم میهن، ضمن تحریف و مصادره به مطلوب نظر حضرت امام درباره مصلحت حکومتی مدعی شد حامیان الزام قانونی حجاب، خلاف منطق مصلحتسنجانه امام رفتار میکنند!
🔸«الف- ز» که سابقه همکاری با گروهک ملی مذهبی دارد، نوشته است: مرحوم آیتالله خمینی معتقد بود که «حکومت دینی» بنا به «مصلحت» میتواند نماز و روزه و حج و بالاتر از آنها را «تعطیل» کند! تعیین مصلحت هم با کارشناسان و متخصصان هر حوزه است.با این راهی که مرحوم آقای خمینی گشود، تکلیف لوایحی چون «حجاب و عفاف» روشن است. تصویب و ابلاغ این لایحه خلاف بیّن «فقهالمصلحۀ» آیتالله خمینی و در واقع نوعی انتقامگیری از نظرات اوست. به نظرم گروهی که مرحوم آقای خمینی در زمان حیاتش آنان را تحویل نمیگرفت و تعابیر بسیار تندی علیه نوع قرائت آنان از اسلام به کار میبرد، با پافشاری بر برخی ظواهر شرعیِ مغایر مصلحتِ جامعه، در درجۀ اول قصدشان این است که راه فقهی گشوده شده توسط بنیانگذار نظام را مسدود کنند و در درجۀ دوم با بیاعتبار کردن دولت پزشکیان و فلج کردن آن، برای قبضۀ دستگاه اجرائی توسط خود زمینهسازی کنند. بنابراین، اصلِ داستان سیاسی است و انتساب آن به دغدغۀ دینی، با توجه به ادعای حامیان لایحه از فقه آیتالله خمینی، ادعایی گزاف است!».
🔸این ادبیات آمیخته با بیسوادی و بیصداقتی در حالی است که حضرت امام(ره) درباره اهمیت حجاب فرمود: «باید توجه داشته باشید که حجابی که اسلام قرار داده است، برای حفظ آن ارزشهای شماست. هر چه را که خدا دستور فرموده است – چه برای زن و چه برای مرد- برای این است که آن ارزشهای واقعی که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسههای شیطانی با دستهای فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال میشدند، زنده بشود. (صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۱۸۵)
🔸امام خمینی، بانی الزام قانونی و اداری حجاب بلافاصله پس از پیروزی انقلاب بود، در حالی که کسانی، اما و اگر میآوردند. در این باره، حضرت آیتالله خامنهای در تاریخ 1396/12/17، ضمن بازخوانی واقعیت یادآور شدند: «امام در مقابل یک منکر واضحی که بهوسیله پهلوی و دنبالههای پهلوی در کشور به وجود آمده بود، مثل کوه ایستاد، گفت باید حجاب وجود داشته باشد. در مقابل همه منکرات، امام همینجور محکم ایستاد. ما در شورای انقلاب جلسات مشترکی با دولت داشتیم، کسانی بودند که معتقد بودند تجارت مشروبات الکلی برای کشور فایده دارد، ما از این فایده چطور صرفنظر کنیم؛ مایل بودند این تجارت ادامه پیدا بکند. امام قرصومحکم ایستاد؛ در مقابل حرام الهی».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GHH
@Kayhan_online
وزیر جنگ پیشین اسرائیل: مرتکب جنایت جنگی شدهایم
🔰 زلزله سیاسی در سرزمینهای اشغالی پس از اعتراف به نسلکشی در غزه
🔸«موشه یعلون» وزیر پیشین جنگ و رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اذعان کرد که ارتش رژیم در حال پاکسازی نژادی در شمال نوار غزه است. صحبتهای «یعلون» واکنش سخت مقامات کنونی رژیم را درپی داشت.
🔸«موشه یعلون» وزیر پیشین جنگ و رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که «ارتش اسرائیل درحال پاکسازی نژادی در شمال نوار غزه است.» طبق گزارش شبکه المیادین، «یعلون» در این باره افزود: دیگر «بیت لاهیا» و «بیت حانون» وجود ندارد و ارتش درحال حاضر درحال فعالیت در «جبالیا» است و تلاش میکند این منطقه را از حضور اعراب خالی کند.
🔸هدف اصلی رژیم از ۷ اکتبر تا به امروز اخراج فلسطینیها از سرزمین اجدادیشان بوده است ولی مقاومت تا پای جان اجازه نداد که رژیم به هدف شیطانی خود برسد. به همین روی از نیمههای مهر ماه امسال رژیم صهیونیستی طرح جدیدی برای کشتار و اخراج اجباری را پیش برد که تخریب کامل غزه از شمال تا جنوب این باریکه را دنبال میکند و درصورتی که اهالی غزه حاضر به ترک خانههایشان نشوند یا از گرسنگی و سوتغذیه جان میبازند یا با بمبارانهای رژیم شهید میشوند.
🔸«یعلون» در همین رابطه بیان میکند که «به شمال نوار غزه نگاه کنید، این یک کوچ اجباری است که در حال انجام است، حالا شما هر نامی که دلتان میخواهد بر آن بگذارید، این یک طرح برای کوچ اجباری فلسطینیان جهت اسکان مهاجران یهودی به جای آنها است.» این ژنرال سابق رژیم صهیونیستی افزود: «ما نباید دست و پای خود را گم کنیم، کسی که به دنبال ایجاد این شرایط برای ما است، دقیقا همانی است که اکنون ما را رهبری میکند، اسرائیل امروز در مسیر پاکسازی نژادی قدم بر میدارد و این حوادث به طور بالفعل امروز رخ میدهند، دیگری خبری از بیت لاهیا و بیت حانون نیست و نوبت به جبالیا رسیده است، اصولا آنها در حال پاکسازی این مناطق از هر فلسطینی هستند.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GG8
@Kayhan_online
🔰 برنامههای هجدهمین جشنواره سینماحقیقت اعلام شد
🔸هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» از روز ۱۸ آذر آغاز میشود و به این مناسبت محمد حمیدیمقدم دبیر این رویداد و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به تشریح برنامههای این رویداد پرداخت.
🔸وی در این نشست با بیان اینکه در این دوره، ۵۳۳ فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند، گفت: تولید آثار نسبت به سال گذشته پایاپای بود ولی میزان رجوع به مرکز گسترش بیشتر شده است.
🔸او ادامه داد: از بین فیلمهای متقاضی، تعداد ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه ملی انتخاب شدند که ۲۴ فیلم بلند، ۲۱ فیلم نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. همچنین در بخش شهید آوینی ۲۶ فیلم داریم که ۹ فیلم با بخش ملی مشترک است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GGu
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سفیر ایران در لبنان پس از بازگشت و حضور در محل کار خود مورد استقبال نمایندگان حزبالله و جنبش امل در مجلس و نیز نمایندگان گروههای سیاسی لبنان قرار گرفت
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف ۲ - بخش هشتاد و نهم
🔰 یک هفته فیلم بیهدف و نسبتاً غیرمعتبر!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸بالاخره در سال ۱۳۹۴، بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر از بخش فیلمهای داخلی آن جدا شد و در تاریخی جداگانه و در اردیبهشت ۱۳۹۵ تحت عنوان جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد. جشنوارهای که در دوره نخست به یک هفته فیلم بیشتر شباهت داشت تا جشنوارهای بینالمللی و جهانی. چرا که اعتبار و رتبه و درجه جشنوارههای جهانی معمولا با چند عامل سنجیده میشود:
🔻اول؛ کیفیت فیلمهای شرکتکننده، دوم بکر بودن این فیلمها که پیش از جشنواره فوق، اکران جشنوارهای یا حداقل نمایش عمومی نداشته باشند، سوم هیئتهای داوری و اعتبار جهانی اعضای آنها، چهارم بازار فیلم و استودیوها و کمپانیهای شرکتکننده در آن و بالاخره میهمانان خاص جشنواره و شهرت و معروفیت جهانی آنها.
🔸همه این موارد را قدمّت و سابقه یک جشنواره در تداوم عناصر فوق، استحکام و قوت میبخشد و البته موضوعاتی مانند عنوان و نشانه و علامت اختصاری جشنوارهها و سالنهای برگزاری آن به ویژه کاخ جشنواره (که بسیار درکادر دوربینها و تبلیغات قرار میگیرد) هم همواره از نکات قابل توجه و تامل به شمار آمده است.
🔻فی المثل جشنوارههای گروه الف جهانی مانند کن، برلین و ونیز که سابقه طولانی در حضوری پیوسته و قابل توجه داشتهاند، همواره سعی میکنند که در زمره فیلمهای هر سال بخش اصلی خود یعنی مسابقه فیلمهای بلند داستانی، نامها و عناوین مشهور که حداقل در جشنوارهها و سینمای هنری جهان شناخته شدهاند، وجود داشته باشد.
🔸متاسفانه دوستان نتوانستند متوجه شوند که اگر مثلا در تمام طبقات پاساژ «آرکادین» میدان «پست دامر» برلین، پوسترهای جشنواره این شهر در ایام برگزاری آن، آویخته شده و محصولات مختلفش به فروش میرسد اما کاخ جشنواره برلین در همان نزدیکی و در مکان «برلیناله پالاس» قرار داشته و فیلمها نیز در سایر سالنهای سینما از جمله مجموعه سینمایی میدان «پست دامر» نمایش داده میشوند.
🔻دومین نشانهای که از جشنواره موسوم به جشنواره جهانی فیلم فجر جلب توجه کرد، علامت اختصاریاش بود که گویا در سال ۱۳۹۵ با درایت و هوشمندی مدیران و مسئولان جشنواره برای اولین بار طراحی و اجرا شد! اما متاسفانه وقتی این علامت اختصاری را در اینترنت جستوجو کردیم، به جشنواره دیگری به نام «فرایبورگ» برخوردیم که اگرچه جشنوارهای درجه دوم در سوییس بود ولی خیلی پیشتر، علامت اختصاری خود را متشکل از «یک اف بزرگ انگلیسی و یک آی بزرگ و سپس ۲ اف کوچک» FIff قرار داده بود!!
🔸اما مهمترین پارامتر برای اعتبار یک جشنواره فیلم، آثار شرکتکننده در آن به خصوص در بخشهای اصلی مسابقه محسوب شده که معمولا در جشنوارههای معتبر چه از گروه الف یا گروههای پایینتر سعی میکنند فیلمهایی را در بخشهای اصلی خود شرکت دهند که قبل از آن در جشنواره دیگری (یا لااقل در جشنوارههای درجه ۲ و ۳) نمایش نداشته و در نهایت اگر در جشنوارهها هم نمایش داشته، تا قبل از جشنواره یاد شده به اکران عمومی درنیامده باشند.
🔸در بخش مسابقه اصلی (سینمای سعادت)، تنها ۱۱ فیلم حضور داشت که ۳ فیلم آن ایرانی بودند. این در حالی بود که معمولا تعداد فیلمهای بخش مسابقه اصلی جشنوارههای معتبر مانند کن یا برلین حداقل از ۲۰ فیلم تشکیل شده است. (آیا این قلّت فیلمهای بخش مسابقه اصلی جشنواره نخست به معنای استقبال کم فروغ فیلمسازان از این جشنواره نبود؟)
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GGc
@Kayhan_online
🔰 گرجستان به اتحادیه اروپا پشت کرد مغضوب آمریکا شد
🔸همزمان با تشدید اعتراضات غربگرایان گرجستانی علیه تصمیم دولت این کشور مبنی بر تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا، دولت گرجستان مغضوب آمریکا شد. واشنگتن اعلام کرده است که شراکت استراتژیک خود را با گرجستان تعلیق میکند.
🔸از پنجشنبه تا به امروز خیابانهای اطراف پارلمان تفلیس عرصه درگیریهای شدید غربگرایان و نیروهای پلیس بوده است. بر اساس گزارشها دیروز نیز اروپاگرایان برای چندمین روز متوالی دست به تظاهرات زدند و دهها نفر نیز در این اعتراضات بازداشت شدهاند.
🔸منتقدان این تصمیم حزب «رویای گرجی» که بیش از یک دهه بر مسند قدرت است را به ایجاد فاصله بین تفلیس و اتحادیه اروپا به منظور نزدیک شدن هرچه بیشتر به روسیه متهم کردهاند. حزب حاکم این اتهام را رد کرده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GGB
@Kayhan_online
🔰 استقبال از ممنوعیت فضای مجازی برای افراد زیر ۱۶ سال در آلمان و استرالیا
🔸۷۷ درصد مردم آلمان با ممنوعیت استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکههای اجتماعی موافق هستند.
🔸بر اساس نظرسنجی مؤسسه «یوگاو» که به تازگی منتشر شده، اکثریت بزرگی از آلمانیها یعنی ۷۷ درصد آنها میگویند که از وضع قانون درخصوص منع استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکههای اجتماعی، «کاملاً» یا «تا حدی» استقبال میکنند. فقط ۱۳ درصد گفتند «کاملاً» یا «تا حدی» با وضع چنین قانونی مخالف هستند.
🔸نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که ۸۲ درصد مردم آلمان «کاملاً» یا «تا حدی» مطمئن هستند که استفاده از شبکههای اجتماعی بهنوعی برای کودکان با ضرر همراه است. برخی از آنها محتوای موجود در شبکههای اجتماعی را عامل اصلی تأثیرات منفی بر کودکان معرفی کردند و گروهی دیگر، استفاده از این شبکهها را اعتیادآور دانستند. تنها ۹ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی، مطمئن یا تا حدی مطمئن بودند که شبکههای اجتماعی «به هیچ وجه» به کودکان آسیب
نمیزنند.
🔸گفتنی است اتحادیه اروپا در اسفندماه ۱۴۰۲، تحقیقات رسمی خود را در مورد نقض احتمالی قوانین این اتحادیه از سوی تیکتاک، بهویژه در زمینه محافظت از کودکان، آغاز کرد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GHG
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰باز هم یک مجرم سابقهدار در دولت مسئولیت گرفت 🔸جعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور در حکمی امی
🔰 تغییر در معاونت اجرایی و سرپرستی نهاد ریاست جمهوری؛ آریازند برکنار و رضایی ثمرین جایگزین شد
🔸محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیسجمهور و سرپرستی نهاد ریاست جمهوری طی حکمی عباس رضایی ثمرین را به سمت مدیرکل حوزه معاونت اجرایی و سرپرست نهاد ریاستجمهوری منصوب کرد.
🔸پیش از رضایی ثمرین، آریازند که از بازداشتیهای فتنه ۸۸ و عضو حزب منحله مشارکت، این مسئولیت را برعهده داشت.
🔸او سال ۹۲ در حمایت از ۵۵ مجرم زندانی، همراه با ۴۶۵ نفر از فعالان اصلاح طلب به اوباما نامه نوشتند و خواستار برطرف کردن نگرانیهای بینالمللی از طرف ایران شدند! وی همچنین سابقه حمایت و دوستی با کاوه مدنی، جاسوس فراری را در کارنامه دارد.
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اژه ای: وضعیت عفاف و حجاب به هیچ وجه و با هیچ منطقی درست نیست؛ قانونی وضع شده که باید ابلاغ و اجرا شود
🔸رییس قوه قضاییه امروز صبح در صحن علنی مجلس:
🔺قانون حجاب و عفاف کم دارد کاستی دارد؟ اشکالی ندارد نمی گویم وحی منزل هست.
🔺اگر کم دارد کاستی دارد اصلاحی هم دارد باز خود نمایندگان محترم مجلس میتوانند اصلاح بکنند. می تواند تفسیر یا ابهامی دارد مجلس تفسیر بکند اما باید به این نکته توجه داشته باشیم مسئله امنیت و مسئله اجتماعی را مهم بشماریم.
@Kayhan_online
بازگشت به تنظیمات کارخانه
🔰 مروری بر حرکت سریع ژاپن به سمت نظامیگری
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸ما امروز ژاپن را به توسعه تکنولوژیک، نظم، احترام و... میشناسیم و کمابیش کلیشههای مشترکِ اینچنین در مورد این کشور شرقی داریم اما خیلی از دورانی نگذشته است که این کشور یکی از کشورهای نظامی استعماری بود.
🔸خیلی نگذشته است از آن زمان که امپراتوری ژاپن دل در آرمانی داشت که بر اساس آن باور داشت که نیروهای نظامی باید بر ارکان سیاست و زندگی اجتماعی مردم مسلط شوند. درواقع نظامیگری در «تنظیمات کارخانه» ساموراییها بود و مطابق با این دیدگاه، ژاپنیها، نیروی نظامی قدرتمند را مساوی با ملت قدرتمند میدانستند. اما پس از جنگ جهانی دوم و بمباران هستهای این کشور توسط آمریکا، ژاپن که چارهای جز پذیرش شروط لشکر پیروز (آمریکا) را نداشت، ارتش خود را به نوعی تعطیل کرد و وظیفه دفاع از خود را به کشور متخاصمِ پیشین یعنی آمریکا داد.
🔸باری، باید دههها میگذشت تا در سال ۲۰۰۵ تشكیلات دفاعی ژاپن به سطح وزارت دفاع ارتقا مییافت. این موضوع با تغییر قانون اساسی و تصویب آن در دو مجلس نمایندگان و مشاوران ژاپن صورت گرفت.
🔸حالا کار به جایی رسیده است که دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا - دشمن پیشین و متحد کنونی ژاپن - در مطلبی توافق جدید واشنگتن و توکیو بر سر گسترش دامنه همکاریهای نظامی، همزمان با افزایش بیسابقه بودجه نظامی ژاپن را گامهایی مثبت در ابعاد امنیتی ارزیابی میکند.
🔸باید توجه داشت که حالا منافع آمریکا هم در حمایت از نظامیگری ژاپن است که خود ۸۰ سال پیش سرکوب کرده بود.
🔸میتوان این نظامیگری را بیش از هر چیز در رقابت نظامی ژاپن با چین ارزیابی کرد چرا که رشد قابل توجه هزینه و قدرت نظامی چین طی سالهای اخیر یکی از انگیزههای نظامیگری نوین ژاپن نیز بوده است. تصمیمات نخست وزیر کنونی را نیز باید در ذیل همین نظامیگری فهمید.
🔸«شیگرو ایشیبا»، نخستوزیر جدید ژاپن، در طول مبارزات انتخاباتی خود از تقویت توان دفاعی ژاپن از جمله ایجاد یک سیستم امنیت جمعی منطقهای به عنوان «ناتوی آسیایی»، حمایت جدی کرد و حالا آن را دارد پیگیری میکند. ایشیبا همچنین ایده استقرار موشکهای هستهای آمریکایی در آسیا را مطرح کرده است. این یعنی گرچه ژاپن در پی آن است که استقلال نظامی خود را به طور کامل بازیابی کند، اما میخواهد از آمریکا در این مسیر به طور کامل استفاده کند و این یعنی گویا ژاپن دارد به «تنظیمات کارخانه» باز میگردد و دوباره طلیعه همان ژاپن نظامی ظهور کرده است.
#نگاه
https://kayhan.ir/001GG9
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 قالیباف: بدون شک حجاب یک موضوع شرعی و قانونی است
🔸محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی:
🔺بدون شک حجاب یک موضوع شرعی و یک موضوع قانونی است.
🔺اگر کسی از این موضوع دوقطبیسازیهای کاذب درست کند خیر سیاسی و دینی کشور را نمیخواهد.
🔺موضوع حجاب احتیاج به درایت و توجه است و یک موضوع هویتی است و هرگز اجازه ندهیم در این بسترها دشمن اختلاف ایجاد کند.
@Kayhan_online
🔰وزیر خارجه ترکیه: به تمامیت ارضی سوریه احترام میگذاریم؛ هرگز به سازمان های تروریستی اجازه فعالیت نمی دهیم
🔸هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ایران:
🔸 برای اینکه آتش بس در لبنان دایمی و پایدار باشد باید به رژیم صهیونیستی فشار بیاوریم
🔸سران رژیم صهیونیستی باید در برابر جنایات خود پاسخگو باشند.
🔸هیچ تحولی نباید منجر به فراموشی غزه شود
🔸نسل کشی در غزه ادامه دارد و دولت نتانیاهو از ارسال کمک های بشردوستانه به غزه جلوگیری می کند
🔸برای جلوگیری از نسل کشی و جنایت در غزه و تشکیل کشور فلسطین باید به تلاش های خود ادامه دهیم.
🔸صلح در منطقه با صلح در فلسطین امکان پذیر خواهد بود.
🔸ما بارها به همه طرفهای زیربط به همه طرفها (در سوریه) هشدار دادهایم. دولت باید با مخالفان به سازش برسد.
🔸همواره از حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه حمایت کردهایم و آن را ادامه میدهیم. ترکیه هرگز به سازمانهای تروریستی اجازه فعالیت نمیدهد.
@kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰وزیر خارجه ترکیه: به تمامیت ارضی سوریه احترام میگذاریم؛ هرگز به سازمان های تروریستی اجازه فعالیت نم
🔰عراقچی: حضور تروریست ها در سوریه دامن همه کشورها را در برخواهد گرفت
🔸وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ترکیه:
🔸تبعات حضور تروریست ها در سوریه دامن همه کشورها را در برخواهد گرفت.
🔸بازگشت مجدد تروریسم به سوریه امنیت و ثبات سوریه را با خطر جدی مواجه کرده است.
🔸نادیده گرفتن نقش رژیم صهیونیستی در ناآرامی و جنگ در منطقه اشتباه است.
🔸 با ترکیه توافق نظر داریم باید از دستاوردهای روند آستانه حفاظت کنیم. توافق کردیم جلسه بعدی روند آستانه به زودی در سطح وزرا برگزار شود.
@kayhan_online
🔰 غير ارتباط با خارج نمىشود كارى كرد!
📝 #در_مکتب_امام
@Kayhan_online