🔰 کلیدی ترین عوامل در تربیت فرزندان
🔻 یکی از کلیدیترین عوامل در تربیت فرزندان، صبر و تحمل مشکلات از سوی پدر و مادر است. پدر و مادر هر وقت عصبانی شدند هر چه از دهانشان درآمد نگویند. بچه میفهمد «مامان، غمگین شده اما لبخند میزند». بچه صبر مادر را که میبیند، در جا ده سال بزرگ میشود و از بچگی بیرون میآید. صبر و تحمل بابا را که میبیند، میداند که بابا زجر میکشد اما صبر میکند. ادب زمانی مؤثر است که ببیند کسی او را اذیت کرده و او باز هم با ادب برخورد میکند .
حجت الاسلام پناهیان- سخنرانی با موضوع نقش صبر در تربیت فرزندان
#تربیت_فرزند
#استاد_پناهیان
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مستقل شدن کودکان
🔻 کودکان از حدود 5 سالگی متوجه میشوند که پدر و مادر منشأ قدرت نیستند و به دنبال منشأ اصلی قدرت میگردند. تعلیم نماز، تعلیم منشأ قدرت به کودک است. وقتی کودک، خضوع پدر و مادر در مقابل خداوند را میبیند، متوجه منشأ اصلی قدرت میشود. بنابراین اگر فرآیند تربیت به درستی انجام شود ضعف، تبدیل به قدرت و وابستگی تبدیل به استقلال میشود؛ مگر در برابر پروردگار عالم.
حجت الاسلام پناهیان
#تربیت_کودک
#استاد_پناهیان
✅ @keraamat_ir
🔰 طبیعت و بازیِ کودکان
🔻مرّ رسول الله، علی صبیان و هم یلعبون بالتراب فنها بعض اصحاب النبی (ص)، فقال دعهم فان التراب ربیع الصبیان. (هیثمی، 1408،جلد8، صفحه 159)
پیامبر اکرم (ص) به کودکانی برخورد که خاک بازی میکردند؛ یکی از یاران پیامبر (ص) آنها را از این کار منع کرد. پیامبر (ص) فرمودند: رهایشان کن؛ زیرا خاک، بستانِ کودکان است.
تشبیه خاک، به بستان سرسبز بیانگر این است که همانطور که بهترین چراگاه برای رشد حیوانات، بستان بهاری است، «خاک، طبیعت، بازی و ارتباط با آن» بهترین وسیله برای رشد و پرورش کودکان است. بنابراین مربیان و والدین به بهانههای مختلف مانند بهداشت و نظافت نباید کودکان را از ارتباط با طبیعت و اشیای طبیعی محروم سازند و تنها آنها را سرگرمِ اسباب بازیهای مصنوعی کنند.البته توجه به بهداشت نیز ضروری است و باید از خاکهای تمیز استفاده کرد اما این کار نباید مانع از کار مهم دیگر شود.
سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام- دکتر محمد داوودی- صفحه 93
#رحلت_پیامبر_(ص)
#روایات
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
#ثبت_نام
#دوره_مطالعات_تربیتی_آثار_استاد_عباسی_ولدی
📆 زمان ثبت نام: ۱۹ مهر الی ۹ آبان
🌐 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
https://evnd.co/3asxY
✅ @keraamat_ir
🔰 هویت سازان فرهنگی جامعه
🔻تمدن، متکی به فرهنگ است. اگر فرهنگ، قوی و غنی نباشد تمدن بهوجود نمیآید. اینجاست که اهمیت سند ۲۰۳۰ معلوم میشود؛ لُب کلام این سند این است که نظام آموزشی ما باید سبک زندگی و فلسفهی حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد. یعنی شما معلمان در کلاس درستان برای غرب، سرباز درست کنید! دلیل اینکه روی سند ۲۰۳۰ آنقدر کار میکنند، چون در این سند دستورات و توصیهها این است که آموزش و پرورش، مناسبات فکری شاگردان را جوری تنظیم کند که اساس زندگیشان طبق تفکر غربی باشد.
بیانات رهبری در دیدار با معلمان،98/2/11
#مقام_معظم_رهبری
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نسبت تربیت غربی و اسلامی
🔻وضعیت کنونی ما و غرب در حالتی از «درهم آمیختگی» تا «به هم ریختگی» است و ما نمی توانیم در تربیت، مرزبندی شفافی بین خودمان و غرب داشته باشیم. چه در ارتباط بین مربی و متربی و چه در سطح کلان مثل اسنادی چون 2030! الگوگیری و روش های ما کاملا غربی است و به دلیل نداشتن خودآگاهی تاریخی دچار به هم ریختگی در این عرصه شده ایم.
استاد حبیب رحیم پور- دوره کرامت3
#استاد_حبیب_رحیم_پور
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 تربیت سرگیجه آور
🔻کودک به «شخصی» که سخنی را میگوید نگاه میکند، نه به «محتوای سخن». در گفته ها نمیتواند احتمال خلاف بدهد و اگر عمل خلاف دید نمیتواند علت آن را بفهمد و توجیه کند. از این رو اگر محیط خانوادگی صاف و مساعد نباشد، کودک گرفتار سرگیجه و تناقض روحی میگردد. نیمی از روحش به طرفی و نیم دیگر به طرف دیگر میرود و یک کشمکشِ دردناک در روح او پیدا میشود.
يادداشت هاي شهيد مطهري جلد5
#تربیت_کودک
#شهید_مطهری
✅ @keraamat_ir
🔰 همه باید معلم باشند
🔻مسئولیت تربیت جوانان مسئولیت کمی نیست. تمام ملت باید معلم باشند، معلم فرزندان خود. اسلام تمام افرادش معلم باید باشند، و تمام افرادش متعلم. بانوان هم باید معلم باشند برای فرزندان خود، در دامن خود مثل استادان، مثل معلمان تربیت کنند. پدران باید معلم باشند از برای فرزندان خود. خانواده شما باید مدرسه باشد، تعلیم احکام اسلام، تهذیب اخلاق نونهالان. شما باید نونهالانِ مهذب تحویل معلمان بدهید و معلمان باید آنها را بیشتر تهذیب کنند.
امام خمینی(ره) صحیفه نور جلد ۶ صفحه ۱۴۰ .
بیانات امام در جمع معلمین منطقه تجریش ۵۸/۲/۲۰
#امام_خمینی_ره
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 قتل عام نوجوانان در فضای مجازی!
🔻 برای اینکه بارتربیت به سرمنزل مقصود برسد، باید خانوادهها در میدان تربیت باشند. چرا که «هسته نخستین تربیت»، «خانواده» است. مدرسه و مجموعههای دیگر نقش کمکی دارند و اگر مدارس و مجموعههای فرهنگی با پدر و مادر و خانواده همراه نباشند، تربیت به ثمر نمیرسد.
استاد وافی- کرامت3
#استاد_وافی
#خانواده_و_تربیت
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 هویت جنسیتی و تربیت
🔻هدف تعلیم و تربیت، تعالی هویت است و بخشی از هویت، هویت جنسیتی است. نه مرد بودن ارزش یا نقص است، نه زن بودن ارزش یا نقص. هر زن یا مردی که عقل فطریشان رشد کرده و ایمان قوی تر، عمل و مجاهدت بیشتر داشته باشد، ارزششان بیشتر است. ولی در ابزارها، محتوا و مهارتهای زندگی قطعاً تفاوت وجود دارد.
پسران باید تربیت شوند برای کار کردن، دختران باید تربیت شوند برای کار علمی و کار تربیتی.
استاد ذوعلم- کرامت2
#استاد_ذوعلم
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 جایگاه مدرسه و خانواده در تربیت
🔻اگر بپذیریم که اولین گام های حرکت تعالی جویانه یک انسان باید در درون خانواده طراحی و پایه ریزی شود، پس باید از یک منظر دیگری به مدرسه نگاه کنیم و آن اینکه مدرسه باید همراه و همسوی خانواده قرار گیرد. البته مدرسه جزء مهمی از فرآیند رشد و توانمندسازی بچه هاست، چراکه بچهها مدت زمان بسیار مهم و طولانی از بهترین ساعات و سالهای زندگیشان را در مدرسه سپری می کنند. اما مدرسه به هیچ عنوان نباید جایگزین سایر نهادهای موثر زندگی و به ویژه خانواده شود و خانواده به هیچ عنوان نباید نقش خودش را به نهادهای دیگر، از جمله مدرسه واگذار کند. خانواده باید فرآیند تربیت را در نقطه آغاز در درون خود ببیند، پیش از آنکه چیزی به نام مدرسه را مورد لحاظ قرار دهد. یعنی فرایند تربیتی فرزند، در خانواده باید شروع شود.
دکتر صحرائی- تربیت در محیط مدرسه- کرامت4
#دکتر_صحرائی
#خانواده_و_تربیت
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تنظیم سبد رسانه در خانواده
🔻 خانواده باید سبد رسانه، میزان مصرف تصویر و فضای مجازی را مدیریت کند. وقتی خانواده همراه با بچهها بی هدف رسانه را دنبال میکند، وقت کشی را به فرزندان خود میآموزد. در حالیکه اسلام چنین چیزی را از ما نخواسته است. اسلام دین سارعوا و سابقوا است. به ثانیه ها هم اهمیت میدهد. آنچه به شدت از ما حساب کشی میشود، دقایق زندگی ماست. اما ما به بچههایمان تلف کردن وقت را یاد میدهیم. حتی اگر رسانه مفید هم باشد، نباید بیشتر از دوساعت برای آن وقت گذاشت.
استاد اسماعیلی. کرامت۳
#تربیت_رسانه
#استاد_اسماعیلی
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 تربیت با عصبانیت فرزندان
🔻تربیت در حالی که شما عصبانی هستید ممکن است نتیجه مطلوب نداشته باشد، بلکه نتیجه عکس هم داشته باشد .تربیت همراه غضب، اصلا تربیت نیست. انسان اگر در حالتی که خشمگین است بخواهد تربیت کند، چون هنوز نتوانسته خود را کنترل کند، ممکن است حرکتی کند و پرده دَری شود. به تعبیر دیگر وقتی خشمگین هستیم بخواهیم کسی را تربیت کنیم، مقابل ما میایستد و این دقیقا همان پرده دَری است. وقتی حیا که در تربیت زیر بنا است دریده شود ، نتیجه عکس خواهد داد .
حاج آقا مجتبی تهرانی- تربیت فرزند- صفحه ۱۱۶
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
🔰 تربیت فرمول ندارد
🔻 از میان سه حیطهی علم، فن و هنر در روشهای تربیتی، یکی از حیطههای تعیینکننده هنر و ذوقی است که هر کس باید به تناسب ابتکار خویش و موقعیتهایی که حاصل میشود، آن را ابداع کند. وقتی تربیت به مفهوم یک فن و علم ، به صنعت، فرمول و دستورالعمل تبدیل میشود، از روح زندگی و خلوص تهی شده و اثرش مصنوعی، ناپایدار و نهایتا نفرتآور میگردد و اگر اینچنین شد، تربیت نیست؛ بلکه صنعت است. سازندگی نیست؛ بلکه ویرانگری است.اصلاح نیست؛ بلکه تخریب است.
تربیت چه چیز نیست؟ دکتر عبدالعظیم کریمی. صفحه ۵۷ و ۵۸
#دکتر_عبدالعظیم_کریمی
#ویژگی_های_مربی
✅ @keraamat_ir
🔰 فرصت تجربه اشتباه در کودکی
🔻 ای پدر و مادر! به بچه فرصت اظهار نظر بدهید. بگذارید یک حرف پَرت بزند. بگذارید یک استدلال غلط کند. یک نتیجه غلط هم بگیرد و حتی تا آنجا که خسارت شکننده ندارد دنبال این نتیجه غلط برود و یک تجربه بدست آورد. تجربه های تلخی که بچهها با «اختیار» خود بدست میآورند از یک کتاب نصیحت بالاتر است. حتی میتواند از همه قرآن ارزندهتر باشد. خود قرآن میفرماید من کتاب هدایت هستم. اما برای «انسانِ انتخابگر»! حال اگر چنین اتفاقی نیفتند، انسانی کِز کرده و حقیر بارمیآید که در جوانی عُرضه اظهارنظر در یک جمع ده نفری را هم نخواهد داشت!
آیت الله شهید بهشتی- نقش آزادی در تریبت کودکان- صفحه ۲۱ و ۲۲
#تربیت_فرزند
#شهید_بهشتی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آرزو و شناخت شخصیت
🔻انتهای آرزوی هر کسی نشان دهنده شخصیت اوست. یک مربی اگر بخواهد از طریق آرزوی متربی، شخصیت او را بشناسد، باید بتواند آرزوی او را خوب تحلیل کند و هم چنین برسی کند که آیا آرزوی حقیقی خود را بیان میکند یا نه؟
استاد صداقت زاده- کرامت3
#استاد_صداقت_زاده
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 هوش زبانی دختران
🔻هوش زبانی، یکی از توانمندیهایی است که زنان بیش از مردان از آن بهرهمند هستند . تحقیقات متعدد نشان داده است، زنان به دلیل استفاده از هر دو نیم کره مغز، استعداد کلامی بالاتری نسبت به مردان دارند. همچنین مغز زنان، نسبت به مردان بزرگتر است و در آن سلولهای بیشتری به گفتار اختصاص یافته است. این یکی از دلایلی است که منجر می شود زنان آسان تر باب گفتگو را باز کرده و توانایی بیشتری در مهارت کلامی داشته باشند. بنابراین یکی از مسئولیتهای دختران و بانوان، مدیریت و شکوفا سازی این توانایی و به کار گیری درست آن است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری - الگوی تعالی دختران- صفحه ۱۰۱
#تربیت_دخترانه
#استاد_حاج_علی_اکبری
✅ @keraamat_ir
🔰 بگذاریم کودک کشف کند!
🔻هرگاه سعی میکنیم چیزی را زودتر از موعد طبیعی به کودکان بیاموزیم، آنها را از کشف دوباره آن بهوسیله خودشان بازداشتهایم. اگر به کودکان اجازه دهیم که برای کشف یک مطلب سه روز وقت صرف کنند، به سرعتِ رشدِ فکری آنها بیشتر کمک کردهایم تا اینکه همان مطلب را در مدت سه دقیقه به آنها یاد بدهیم. این سرعتِ شتابنده برای انتقال مطالب و تزریق سریع دانش به کودک نه تنها به یادگیری معنی دار و تربیت درونی او کمکی نمیکند، بلکه موجب کندی و یا حتی توقف نیز میگردد.
تربیت چه چیز نیست؟ دکتر عبدالعظیم کریمی، ص ۸۷ و ۸۸
#تربیت_کودک
#دکتر_عبدالعظیم_کریمی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چگونگی تربیت کودکان با رفتار
🔻عامل مهم برای شکوفایی فطرت بچهها این است که با آنها رفتار فطری داشته باشیم. خداوند در آیه ۱۹۵ آل عمران میگوید ای پیامبر اگر خشن و سخت قلب بودی همه از اطرافت پراکنده میشدند. یعنی پیامبر با این همه معجزه، اگر خشن بود فایده نداشت. ما با رفتار دینی میتوانیم بچهها را جذب کنیم، اخلاق خوب و رفتار و ظاهر دینی داشته باشیم و فقط بین بچهها باشیم، از هزارتا کلاس دینی ارزشش بیشتر است. مربیان در مهد کودک به بچهها سواری بدهند، اگر قصه میگویند صدای حیوانات را درآورند. پیامبر هم همین طور با بچهها بازی میکردند. شأن کاذب برای خود درست نکنیم. مگر از پیامبر بالاتریم؟
استاد عباسی ولدی. دوره کرامت ۲.
#استاد_عباسی_ولدی
#تربیت_کودک
#ویژگی_های_مربی
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 #تیزر
کارگاه جامع روش تدریس ریاضی دبستان
📆 مهلت ثبت نام: 16 آبان
🌐 ثبت نام و اطلاعات بیشتر: evnd.co/3LsDh
✅ @keraamat_ir
🔰 رمان و تعلیم سبک زندگی
🔻رمان را فقط برای این نمی نویسند که کسی سرگرم بشود؛ رمان نحوه زندگی را به خواننده خودش تعلیم میدهد! در بین شیوههای بیان هنری، آن چیزی که در مجموع بیشتر موثر است، رمان است؛ من جوانان بسیاری را دیدم که حتی به مطالعه رمان هم میل ندارند، یک رمان را چند صفحه میخوانند بعد می گویند دیگر حوصله خواندن نداریم، در حالی که حاضرند تبلیغات ۲۰ دقیقهای تلویزیون را ببینند اما حاضر نیستند در این ۲۰ دقیقه چند صفحه رمان بخوانند. این ناشی از عدم اعتیاد به کتاب است متاسفانه مردم ما میل کتابخوانی ندارند و معتاد کتاب نیستند!
مقام معظم رهبری- گزیدهای از سخنان در سالهای ۷۷،۷۶،۷۲
#مقام_معظم_رهبری
#تربیت_و_کتابخوانی
✅ @keraamat_ir