🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫
✨
👈 #درمحضر_استاد
🔻جوانی مثل باد میرود! هيچوقت منتظر نمیماند که شما مهيا شويد و از اين جوانی استفاده کنید.
🔻«شب جمعه» منتظر ما نمیماند که آماده شویم.
🔻«سحر» منتظر ما نمیماند که سیر بخوابیم.
🔻ماه رمضان منتظر ما نمیماند...
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
❇️«کسی که در اين عالم میخواهد به امام(ع) برسد و با امام خودش سالک شود و راه را با امامش طی کند، منتظر آن لحظه است؛
همۀ عمر مراقب است که ثانيهها از کف او نرود. اين میشود «سرعت». حادثهها بر او سبقت نمیگيرند.
❇️گاهی انسان صبر میکند، حادثهها هم میآيند و از انسان جلو میزنند!
هيچ وقت شب جمعه منتظر من نمیماند. من اگر میخواهم شب جمعه را درک کنم، بايد از قبل آماده شده باشم. هيچ وقت سحر منتظر من نمیماند که من سير خواب شوم و بعد بيدار شوم. من اگر میخواهم سحر را درک کنم، بايد خوابم را تنظيم کنم تا فرصت از من سبقت نگيرد. اگر این نباشد تا بفهمم که سير خواب شدهام یا نه، سحر گذشته است. نماز اول وقت هم همينطور است.
جوانی مثل باد میرود. هيچوقت منتظر نمیماند که شما مهيا شويد و از اين جوانی استفاده کنید. اکثر انسانها اينگونهاند که وقتی جوانی از کفشان میرود، تازه به پشت سر نگاه میکنند و میفهمند که چه استفادههايی میتوانستند بکنند.
⏪اينها اهل سرعت نيستند.
✅«اهل سرعت» کسی است که قبل از اينکه جوانی تمام شود، بار جوانیاش را بسته است. بعد که به پشت سرش نگاه میکند ميبيند همه بهرهاش را برده است. اگر از نو هم تکرار شود، همينطور است. بيش از اين، کاری از او نمیآيد. او خودش را برای شب جمعه، برای ذیالحجه، برای رمضان، برای شب امتحان آماده کرده است. اهل سرعت بودن يعنی همین». ۹۲/۸/۱۱
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫
✨
🌸«رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ»🌸
✍... در مجموعه #آیات_نور، یعنی ۴آیه از سوره نور که عبارت است از آیات: ۳۵، ۳۶، ۳۷ و ۳۸، #معارف_عظیمی وجود دارد؛ و ما إنشاءالله به یاری خدا، برای مدتی به این آیات، بیشتر پرداخته و #مباحثی را خدمت دوستان و همراهان عرضه خواهیم داشت.
🆔 @maarefquran13951
🕊
┅══ 💫👇👇⚜ 👇👇💫 ══┅
🌙⭐️🌙⭐️🌙⭐️
⭐️🌙⭐️🌙⭐️
🌙⭐️🌙⭐️
⭐️1⃣⭐️
🌸«رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۱)
✍... اگر از منظر باب ورودی به #آیات_نور نگاه کنیم؛ خواهیم دید که برای ورود به این آیات و بهرهمندی از آنها، باید #مقید به یک #رفتارهایی باشیم؛ بهعنوان مثال، ابتدای آیه ۳۷ نور، با واژهی ﴿رِجالٌ﴾ شروع میشود؛ این ﴿رِجالٌ﴾ به چه معنا و در چه ماجرایی است؟
📚﴿رِجالٌ﴾ یعنی #اهل_استقامت بودن؛ کسانی که اهل #پایمردی و #استقامت هستند؛ صحبت از مرد و زن نیست؛ بلکه تمام کسانی که اهل پایمردی و استقامت هستند. ﴿لا تُلْهيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ﴾ تجارت و خرید و فروش آنها را مشغول نمیکند. کلی بودن واژه ﴿رِجالٌ﴾ و اطلاق آن به هر #زن و #مردی، معانی را عمیقتر میکند؛ پس صرفاً صحبت از #تجارت نیست و مسائل اقتصادی نیست، یکی دوتا جمله بعد میفرماید: ﴿وَ إيتاءِ الزَّكاةِ﴾، این ایتای زکات هم صرفاً #زکات_اقتصادی نیست، چون اصلاً مسائل اقتصادی فکر این افراد را از #ذکر_خدا منحرف نمیسازد؛ اصلاً مانعشان نمیشود؛ پس این زکات هم، #زکات_اقتصادی نیست.
💠#پایمردانی، #اهل_استقامتی که زرق و برق دنیا، لذت سود اقتصادی، لذت تجارت و... آنها را به خود مشغول نمیکند. از چه چیزی؟ از دو رفتار و یک صفت؛ صفتی که در انتهای همین آیه بیان شده است. صفتی که به تبع این دو رفتار به وجود آمده؛ نه صفتی که قبل از این دو رفتار باشد؛ یعنی یک نوع #خوف_خاصی از #قیامت، لذا باید با همین تقدم و تأخری که در آیه مطرح شده؛ رفتار کرد. {وَ إقامِ الصَّلاةَ} یعنی #پایمردانی که وارد #نماز میشوند؛ و هیچ چیز آنها را از نماز و حال و هوای نماز #غافل نمیکند.
⛔️اگر انسان مدام در #پیشگاه_خدا #احساس_محضر کند؛ این محضریّت، شدیداً بر رفتار او اثر میگذارد؛ و اینگونه {رِجالٌ} درباره او تحقق مییابد.
🏇#با_ما_همراه_باشید
⏪ ادامه دارد...
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🌙⭐️🌙⭐️🌙⭐️
⭐️🌙⭐️🌙⭐️
🌙⭐️🌙⭐️
⭐️2⃣⭐️
🌸«رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۲)
✍...#پایمردانی که وارد #ذکر_خدا میشوند؛ مردانه #پای_ارزشهای_الهی میایستند؛ چون به شدت #احساس_محضر میکنند. #ذکر_الله را باید احساس محضر خدا ترجمه کنیم؛ و مدام احساس کنیم که در #پیشگاه_خدا هستیم.
⛔️اگر انسان مدام در #پیشگاه_خدا #احساس_محضر کند؛ این محضریّت شدیداً بر رفتار او اثر میگذارد؛ و اینگونه {رِجالٌ} درباره او تحقق مییابد؛ و این #زیرساخت است.
🔺کسانی که این #زیرساخت را داشته باشند؛ یعنی پیِ ساختمانشان محکم باشد، باید ساختمانی به نام آیه ۳۶ نور را بر روی آن بنا کنند. پیِ ساختمان باید چه باشد؟ ﴿رِجالٌ﴾، #پایمردی بر #ذکر_خدا، #استقامت در رعایت #محضریت_خدا، و سپس ورود به فضای #بیوت...
🌺پس ایمان و زیرساخت وجودی این افراد باید بسیار محکم باشد؛ یعنی در #ایمانشان ﴿رِجالٌ﴾، در #احساس_محضریتشان (رِجالٌ﴾، در #اقامه_نمازشان ﴿رِجالٌ﴾، در #ایتای_زکاتشان ﴿رِجالٌ﴾، در حفظ #ارزشهای_الهی (رِجالٌ﴾، اصلاً این زیرساخت اصلی وجود آنهاست و با این زیرساخت وارد #بیت میشوند؛ وارد نعمات درون آیه ۳۶ نور میشوند.
🏇#با_ما_همراه_باشید
⏪ ادامه دارد...
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫3⃣
✨
🔐💠#نکته_مهم_ترییتی:
🌺#کانون_خانواده_ما باید #اهل_بیتی باشد🌺
☀️در #سوره_نور آیه 35 میخوانیم: «اللّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکاةٍ فیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فی زُجاجَةٍ الزُّجاجَةُ...»، یعنی خدا مالک نور آسمانها و زمين است؛ مَثَل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی و آن چراغ در شيشهای است؛ و آن شيشه گويی اختری درخشان است...
✍... این آیه یعنی #فضاهای_تودرتو، زجاجه درون مصباح، مصباح درون مشکات و به همین ترتیب، اما #نقطه_مشترک تمام این فضاها #نور است؛ نور در تمام آنها وجود دارد؛ #مرکزیت دارد و از #کانون این مجموعهی تودرتو، به همه نقاط آن ساطع میشود، چون خداوند در همین آیه میفرماید: «نُورٌ عَلی نُور»، نوری که برفراز نوری دیگر قرار گرفته و از یک #کانون_الهی به همه فضاها #ساطع میشود.
📝در آیه بعد میفرماید: «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ» یعنی اول فضاهای تودرتو، سرتاسر خوبی، شفافیت و نورانی، سپس #بیوت، لذا #بیت باید #اینگونه باشد؛ #فضای_خانه باید اینگونه باشد؛ باید «نُورٌ عَلی نُور» باشد. هرچند که طبق احادیث ذیل این آیات، مصداق اصلی، #اهلبیت عصمت و طهارت(ع) هستند و این آیات درباره #فضای_زندگی ایشان است، اما مصداق آن تعمیم دارد، یعنی #هر_خانهای که خدایی است؛ باید اینگونه باشد؛ و در چنین خانهای، #خانواده باید ارتفاع گرفته و رشد داده شود.
🌦حال و هوا و فضای #خانه_مؤمنین، باید مناسب با «نُورٌ عَلی نُور» طراحی شده باشد؛ باید طبق این مثال تشکیل شود؛ چراکه خدا میفرماید: «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یذْکَرَ فیهَا اسْمُهُ»
💢در این مثال، در آیه اول فرموده: «نُورٌ عَلی نُور»، در مصداق آیه نیز فرموده #خانه است؛ «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ أَنْ تُرْفَعَ»، یعنی خداوند در #چنین_خانهای نور قرار داده است تا براساس آن، خودش #عبادت شود؛ #تسبیح شود و درمجموع انسانها به وظیفه عبادت و رشدشان بپردازند، درون خانهای که براساس #نور_ولایت اهلبیت(ع) #بنا شده؛ باید خدا عبادت شود؛ و افراد خانواده ارتفاع داده شوند.
💐دوستان!
📌#کانون_خانه و خانواده ما باید اینگونه باشد؛ باید «نُورٌ عَلی نُور» باشد. #نور_ایمان، #نور_ولایت، #نور_تقوا، #نور_اخلاق، #نور_محبت و...
⁉️آیا #خانههای ما فضاهای تودرتوی #نورانی دارد؟ آیا خانه و فضای درون خانه ما ✨«نُورٌ عَلی نُور»✨ است...؟
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸
🌸🕊
🍃
#معرفی_کتاب
📚نجوانامه بر سر سفره نور،
به سوی سرزمین نور✨
🖌سعید اصفهانیان
👈موسسه مطالعات راهبردی و فرهنگی اصحاب الحسین (ع)
🕊
🆔 @maarefquran13951
✨✨✨✨✨✨
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
🍃🌸🍃🌸 🌸🕊 🍃 #معرفی_کتاب 📚نجوانامه بر سر سفره نور، به سوی سرزمین نور✨ 🖌سعید اصفهانیان 👈موسسه م
🌸🕊🍃🌸🍃🌸
🍃
#معرفی_کتاب
📚نجوانامه بر سر سفره نور،
به سوی سرزمین نور✨
🖌سعید اصفهانیان
سالها است که بر زبان داریم : «مولا جان ! میخواهیم هزاران سفره برایت بگسترانیم به وسعت عالم ، تا همگان بر خوان نعمتت مهمان باشند؛ ما غلام باشیم و تو پادشاه، ما غلام باشیم و خوبان، مهمانان سفرهات. میخواهیم هزاران هزار اطعمه و اشربه رنگین بر خوان کرامتت قرار دهیم تا همگان ، سفره حریمت را غنی یابند و خود را محتاج تو. چه باشیم و چه نباشیم، عزم کردهایم که عالم را برایت گلستان کنیم.»
و اینک نجوانامهای کوتاه را به یادش سامان دادهایم تا در ایام بهشتی سال که سفره خداوندی در عالم گسترانده میشود از او سخن بگوییم، با او باشیم و به سوی وجود بهشتیاش گام برداریم؛ «نجوانامه» «بر سفره نور، به سوی سرزمین نور». امید که پیوسته بر سفره نورانی ماه مبارک رمضان باشیم و به سوی سرزمین نور مهدی(عج) در حرکت ، انشاءالله.
رمضان 1439
🕊
🆔 @maarefquran13951
✨✨✨✨✨✨
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
🌙⭐️🌙⭐️🌙⭐️ ⭐️🌙⭐️🌙⭐️ 🌙⭐️🌙⭐️ ⭐️2⃣⭐️ 🌸«رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۲) ✍...#پایمردانی که وارد #
🌙⭐️🌙⭐️🌙⭐️
⭐️🌙⭐️🌙⭐️
🌙⭐️🌙⭐️
⭐️3⃣⭐️
🌸«رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۳)
📌بیایید باهم وارد آیه ۳۶ سوره نور شویم:
✍... اگر آیه ۳۷ سوره نور #زیرساخت ورود به #بیت باشد؛ هرکس که با این #زیرساخت_عملی به خانههایی که در آیه 36 اذن رفعت در آنها قرار دادهشده؛ داخل شود، #رفعت داده میشود؛ پس سعی کنیم که زیرساخت را در خودمان #تقویت کنیم.
📌برای بهرهبرداری از آیه ۳۶ سوره نور باید چهکار کنیم؟ خدا فرموده ﴿في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ﴾، یعنی خداوند اذن رفعت داده، پس ما اینجا کاری نمیکنیم، فقط باید طبق دستورالعمل آیات ۳۰ و ۳۱ برای ورود به این خانهها #تزکیه شویم؛ سپس کاری که گفتهشده؛ یعنی ﴿وَ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ﴾ مدام #محضر #اسم_الله را مراعات کنیم.
📚در آیه ۳۷ فرموده: ﴿ذِكْرِ اللَّهِ﴾، در آیه ۳۶ نیز فرموده ﴿يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ﴾، ﴿ذِكْرِ اللَّهِ﴾ یعنی محضر خدا، اما ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾ چه میشود؟ طبق #روایات، منظور از اسمالله اهلبیت(ع) هستند. ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾ یعنی #محضر_اهلبیت(ع). پس سعی کنیم در فضایی از #محضریت_خدا، #محضریت_اهلبیت(ع) را تجربه کنیم.
🏇#با_ما_همراه_باشید
⏪ ادامه دارد...
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
🍃✨
#آیات_المهدی 9⃣1⃣
✨سوره آل عمران، آیه ۲۰۰
✅ برای ادای فرایض صبر کنید
با دشمنانتان پایداری کنید
و به امامتان بپیوندید.
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫
✨
بسم الله الرحمن الرحیم
#مناجات_اول ؛ سپاسی به پیشگاه صاحب عالم
⏪ الف؛
✨خدایا ! سلام و صلوات ما ، و سلام و صلوات تمام فرشتگان و مقربان الهی بر محمد ( ص) و آل محمد (ع) فرو فرست .
✨خدایا ! ماه رمضان مبارکت آمد ، چگونه آن را سپاس گویم و قدرش شناسم ؟
✨خدایا ! بگذار از ابتدا بگویم ، از خلقتم ، چگونه خلقتم را سپاس گویم ؟ چگونه ، که تو مرا در ( أَحسَنِ تَقویم ) آفریدی و در بهترین شرایط زمانی و مکانی و عوالمی !
❓چگونه خلقتم را سپاس گویم ، که مرا جماد نیافریدی ، مرا نبات خلق نفرمودی ، مرا سنگ و گیاه و درخت و پرنده قرار ندادی ! چگونه خلقتم را سپاس گویم ، که نه تنها مرا ذی روح ، که شعاعی از انوار خوبان درگاهت قرار دادی !
✨خدایا! چگونه قدر دان این نعمت عظیم باشم که خود به آن مباهات کردی و ( فَتَبارَکَ اللهُ أَحسَن ُ الخالِقینَ ) فرمودی ! و باز همچون گذشته حیات مادی ام را رقم زدی و مرا بر سفره رمضان مبارکت جای دادی !
✨خدایا! ابتدای ماه تو است و شروع مناجات . تو خود بیاموزم که در این سفره چگونه بهره برم و چگونه نعماتت را سپاس گویم .
⏪ ب؛
🌛به آسمان «رحمتت» می نگرم و وسعت آن ، ای صاحب ( وَرَحمَتی وَسِعَت کُلَّ شَیءٍ ) به بلندای «فضلت» نظر می کنم ای صاحب ( وَ یُؤتِ کُلَّ ذی فَضلٍ فَضلَهُ ). خلقت اشیاء عالم را به چشم قلب ، رَصَد می کنم ای هویت بخش عالم و آدم .
✨خدایا! ای صاحب رحمت و فضل و وجود! ای خالق اشیاءِ عالَم! ای صاحب مکان ها و زمان ها! تو خود فرمودی : (یَابنَ آدَم ! خَلَقتُ الاَشیاءَ مِن اَجلِکَ وَ خَلَقتُکَ مِن اَجلی ) که ای آدمیان ! همه چیز را برای شما خلق کردم و شما را برای خود .
✨خدایا ! ای کاش به کلامت ایمان داشتم ، ای کاش دستِ دوستی ات را رد نمی کردم ، ای کاش حیاتم را تنها و تنها برای تو قرار می دادم . ای کاش می شد مرا برای خود می خریدی و برای خود نگاه می داشتی، اما باکی نیست ، تو خود یادمان دادی که به گذشته مان به نگاه یأس ننگریم .
✨خدایا! ماه رمضان است و باز هم ، دست دوستی ات را از اوج آسمان ها به سوی ما عمقیان دراز کرده ای . تو خود یاریمان فرما ، تو خود آداب سفره بیاموزمان ، آداب نورانی شدن ، آداب بهرة از نور و از نور شدن .
👈حجت الاسلام والمسلمین اصفهانیان
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅