🌀 محوریابی بیانات آیت الله سبحانی در اجلاسیه اساتید
🔸فرهنگ و سنتهای گذشته حوزه حفظ شود.
🔹 برای تربیت مبلغ باید کوششهای بسیاری انجام شود تا بتوانیم در عرصه ملی و بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
🔹 یکی از محاسن حوزه نسبت به دانشگاه در گذشته انتخابی بودن اساتید بوده است.
🔹 حوزه در دوران بعد از انقلاب اسلامی پیشرفتهای بسیاری داشته است.
🔺 شیوه امتحانات باید تغییر کند، امتحان ما باید امتحان قوه باشد نه سنجش حافظه.
ارزیابی طلبه با امتحان کتبی و شفاهی محقق میشود نه با امتحانهای تستی
🔻 تعبیرهایی که در حوزه بکار میرود همان حجت الاسلام، آیت الله و ... است و نباید از کلمات خارج در این راستا استفاده شود.
hawzahnews.com/xcgVp
📌 مناهج:
پیشتر درباره عناوین و القاب اصیل حوزوی و لزوم قاعدهمندشدن آن و همچنین لزوم پرهیز از عناوین دانشگاهی برای روحانیت سخن گفتیم؛ اما علیرغم مطالبه و تأکید رهبری و مراجع، اتفاق مبارکی در این زمینه از سوی شورای عالی و مرکز مدیریت رقم نخورد.
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#سنن_حوزه
@Manahejj
🌀 استبداد طاغوت، بر حوزه و روحانیت
📝 برکت استقلال حوزه از انقلاب خمینی است
🔸 وقتی میگوییم: «اگر انقلاب خمینی نبود، آقایانی که امروز به هر بهانهای انقلاب و جمهوری اسلامی را آزادانه نقد میکنند، جرأت ابراز انتقاد نداشتند چون طاغوت اجازه تنفس به آنها نمیداد» یعنی چه؟
❇️ یک نمونه تاریخی که نشان میدهد پیش از انقلاب، حوزه و روحانیت استقلالی نداشتند، حتی منبریها برای منبر رفتن باید از حکومت طاغوت اجازه میگرفتند!!
🗒 مرحوم حجتالاسلام والمسلمین علی دوانی در خاطراتش مینویسد:
🔹 [در زمان طاغوت] آقای حاج سید مهدی یثربی -امام جمعهی بعد از انقلاب کاشان- (پدر سید محمد یثربی از سران نشست اساتید) پنج روز از من [برای منبر] دعوت کرد. آن زمان، اوج انقلاب و بگیر و ببند منبریها بود.
🔻 یکی دو ساعت بعد از ورودم به خانه آقای یثربی، رئیس آگاهی شهربانی آمد و نوشته متحدالمآلی (بخشنامه/ ابلاغیهای) را جلوی من گذاشت و گفت:
«به احترام آقای یثربی، شما را به شهربانی نخواستهایم. این ورقه را پر کنید تا بتوانید اینجا منبر بروید.»
🔻 دیدم نوشته متحدالمآل (بخشنامه) قریب به این مضمون است و جای امضای آن را خالی گذاشتهاند: «این جانب ... در منبر، جز بیان مسائل دینی و مواعظ مذهبی چیزی نمیگویم. و اگر برخلاف مصالح مملکتی سخنی گفتم، به جرم سردستۀ خرابکاران تحت تعقیب قرار گیرم.»
❗️گفتم: «استاد و مرجع تقلید ما، حضرت آیت الله خمینی در نجف اشرف به حال تبعید است، و من بیایم برای چند منبر چنین تعهدی به شما بسپارم؟ امضا نمیکنم.»
گفت: نمیشود.
گفتم: نمیخواهید، برمیگردم.
🔻 گویا اعلامیه [دعوت به مجلس منبر و روضه] هم صادر شده بود.
[مأمور شهربانی] از آقای یثربی خواست که مثل دیگری که قبل از من آمده و نوشته را امضا کرده بود، مرا وادار کند که من هم چنان کنم، ولی او ساکت بود.
♨️ سید محمد یثربی (از اعضای اصلی نشست اساتید و پسر امام جمعه بعد انقلاب کاشان) که هنوز عمامه نگذاشته بود گفت:
«ورقه را پر کنید و امضا کنید. آقای ... (از فضلای معروف قم) امضا کرد و داد.»‼️
❓گفتم: فلانی؟
‼️ گفت: بله، آخر او قرض دارد!
❇️ گفتم: «ما طلبهها اغلب قرض داریم. این موجب میشود که چنین چیزی را امضا کنیم و به اینها بدهیم؟
محال است که من امضا کنم. تعجب است که آن آقا تن به این ذلت داده است.
🔹 پس از بگومگو، به رئیس آگاهی گفتم:
«چون اعلامیه [منبر] صادر کردهاند و مردم از امشب منتظر منبر هستند، اگر بخواهید من نوشته را پر نمیکنم، ولی خطی زیر آن میکشم و خودم چیزی مینویسم و میدهم.»
گفت: بنویسید ببینم!
خطی زیر نوشته و محل امضا کشیدم و نوشتم: «اینجانب گوینده و نویسنده دینی مدت پنج روز به کاشان دعوت شدهام و طبق وظیفه دینی با کمال نظم و آرامش برنامه را اجرا میکنم.»
سپس امضا کردم.
گفت: یعنی چه؟ این بیاعتنایی به متحدالمآل (بخشنامه) ماست که شهربانی به #همه_اهل_منبر میدهد و از آنها و امضا میگیرد.»
گفتم: از من همین است. نخواستید، همین حالا به قم برمیگردم.
🔹 همانجا به شهربانی تلفن کرد و گفت: «این طور نوشته است و میگوید اگر نخواستید، برمیگردم. شب هم باید منبر برود.»
✅ گوشی را گذاشت و گفت: خیلی خوب. ما همین را قبول داریم.
نوشته را برداشت و رفت.
📗 نقد عمر، مرحوم علی دوانی، ج ۱، ص ۴۴۲
📌 مناهج:
امثال این حقایق تاریخی را به افرادی که با شعار استقلال حوزه، مدام آرزوهای خود را به عنوان خاطرات پیش از انقلاب، مطرح میکنند، باید نشان داد؛ بلکه حافظه تاریخی این جماعت احیا شود...
وگرنه واضح است که استقلال و عظمت و برکت امروز حوزه، مدیون خمینی کبیر (قدس سره) است.
#امام_حوزه
#امام_خمینی
#استقلال_حوزه
#نشست_اساتید
@Manahejj
هدایت شده از شیخ فرهاد فتحی
.
📝 نکاتی پیرامون توئیت اخیر حساب توئیتری آقای علوی بروجردی دربارهٔ منشور کوروش:
💬 توئیت آقای علوی دربارهٔ منشور کوروش را بخوانید: "#منشور_کوروش، یک بیانیه است که در سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است و حقوق بشر را در دنیا مطرح میکند، یعنی حقوق اقلیتهای غیرحاکم در کشور را بیان میکند. اینکه #تمدنی در آن روزگار به #حقوق_اقلیتها توجه داشته است، نشان میدهد که در گذشته ایران #دیدگاه_وسیعی وجود داشته است."
◾️ آقای علوی، دیدگاهشان نسبت به کوروش و منشور آن، همیشه همین بوده؛ مثلاً چندسال پیش، گفتند: "یکی از مواردی که به من عیب و خرده میگیرند و از من انتقاد میکنند، سر قضیه منشور کوروش است. زیرا بنده از منشور کوروش تجلیل میکنم و عدهای معتقدند اسلام قبل از خودش را از بین برده است. این تفکر، تفکر علیبنابیطالب (ع) نیست."
💭 چنانکه قبلاً هم عرض شد، حمله به آقای علوی، خدمت به ایشان است. اما باید بدانند وقتی دیگران را نقد میکنند، طبیعتاً باید آماده شنیدن نقد دیگران نسبت به خودشان هم باشند. «انتقاد» با «حمله شخصی» و «تخریب» فرق دارد و ما بارها ایشان را نقد کردیم. حمله شخصی صورتگرفته توسط برخی دوستان، دور از انصاف است.
✍ اما نقد ما به آقای علوی:
اولاً از ایشان میخواهیم یکبار بفرمایند که با کدام دلیل و سند، این منشور را قبول دارند؟! بهصِرف اینکه سازمان ملل چیزی را قبول کرده، آیا برای منِ طلبه و شمای استاد، حجیت پیدا میکند؟ آنهم سازمان مللی که نه پشتوانه رأی واقعیِ مردمی دارد و نه پشتوانه شرعی. لابد میدانید که جز اظهارنظرهای متناقض و پریشان هرمزد رسام! هیچ گزارش مستندی از روند حفاری و کشف این استوانه، وجود ندارد.
➕علاوه بر این، خانم آملی کورت (Amélie Kuhrt) که خود ترجمهای از منشور کورش را در ضمن مقاله «استوانه کورش و سیاست شاهنشاهی هخامنشی» (The Cyrus Cylinder and Achaemenid imperial policy) آورده، تلویحاً در اصالتداشتن این کتیبه تردید میکند و اظهار میدارد که: «این متن که روی گل نوشته شده، در طی یک حفاری با شیوههای متداول پیدا نشده و جزئیات و محل دقیق بهدستآمدن آن، نامعلوم است.
♻️ پس ابتدا لازم است که اصلیبودن این منشور محرز و ثابت شود و پساز آن، نوبت به آن است که اثبات بفرمایید که چگونه سخن کوروش، برای منِ مسلمان، حجّت است؛ کوروشی که اختلافات دربارهاش بسیار است.
⭕️ بنابراین اگر کوروش، ولی خدا بود و این منشور هم اصلی بود، محتوای آن صرفاً درصورتیکه مطابق اصول شیعه باشد، برای من و شما، حجیت خواهد داشت.
⏳بیصبرانه منتظریم تا جنابعالی این کار را بکنید و این گرهٔ کور تاریخی را حل کنید؛ ولی اگر سندی برای این ادعا نداشتید، لطفاً این ادعا را تصحیح کرده و دوباره تکرار نفرمایید؛ چراکه صدور کلام بدون سند از سوی یک شخصیت علمی، قبیح است.
🔘 اما فارغ از نقدی که عرض شد، پیشنهاد دارم تا نسبت به توضیحات استاد شفیعی کدکنی در کتاب «شبخوانی»، (چاپ دوم، سال ۱۳۶۱) که حاکی از تغییر عقیده اوست، تأمل بفرمایید؛ چهبسا به تجدیدنظر جنابعالی کمک کند.
➖ایشان مینویسد: "به چیزهایی که زیاد هم برای من چندان مقدس نبودهاند _و آن جنبههای قبلاز اسلامی ایران است_ چهقدر تحتتأثیر اوضاع و احوال _و شاید وجود همشهری پیشکسوت بزرگواری که از صدور ائمه شعر معاصر است_ (اشاره به استاد أخوان ثالث که علایق باستانگرایی داشت و اسم پسرش هم زرتشت گذاشت)، از خود شیفتگی نشان دادهام، شاید هم در آن لحظات واقعاً حالاتی در من بوده است، اما در این لحظه، ایران در جانب اسلامیاش و با فرهنگ اسلامیاش با عینالقضات و حلّاج و سهروردیاش و با فضلالله حروفی تبریزیاش و هزاران هزار دیگرش بیا، تا خیابانی و کوچکخان و دهخدایش بسیار مقدستر است از ایران هوخشتره و کوروش کبیر و مردی که بر دریا تازیانه میزد، و در آن جانب هم، آنقسمتی را دوست دارم که در دورهٔ اسلامی، حیات خود را استمرار داده، مثل سیاووش و رستم و نه آنها که از میان سنگنوشتههای احتمالاً موهوم، سر بدر آوردهاند."
🔻و اما کلام آخر با آقای علوی:
اصلا هدف از توئیت چیست؟ مگر در ایرانِ امروزِ ما، حقوق اقلیتها رعایت نمیشود؟ حتی فرقهٔ ضالّهٔ بهائیت که اقلیت دینی نیستند و در واقع یک تشکیلات سیاسی با مختصات امنیتی هستند و توسط بیتالعدل تسجیل میشوند هم از حقوق شهروندی برخوردارند و بنده با تحقیق به شما عرض میکنم که حتی یک بهائی هم نداریم که از حقوق شهروندی محروم شده باشد. بله بهائی داریم که علیه امنیت ملی اقدام کرده و دستگیر و زندانی شده که اگر شیعه و یا حتی آیتالله هم بود، همین رفتار با او میشد و نظام ما هم مثل همه نظامهای دنیا، سر امنیت ملی خودش، با أحدی تعارف ندارد.
☑️ بهقول طلبهها هم صغرای استدلالتان باطل است و هم کبرای آن؛ که طبیعتاً نتیجه هم باطل خواهد بود. یاعلی✋
🔘👈 شیخ فرهاد فتحی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 رهبر انقلاب ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) سخنرانی میکنند
🔹 مراسم سیوچهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمةاللهعلیه) با حضور و سخنرانی رهبر انقلاب برگزار خواهد شد.
⏰ این برنامه صبح روز یکشنبه چهاردهم خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) آغاز میشود و سخنرانی رهبر انقلاب نیز حدود ساعت ۹ صبح خواهد بود.
📽 این مراسم به صورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش خواهد شد.
💻 آدرس پخش زنده KHAMENEI.IR👇
Farsi.khamenei.ir/live
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 هماکنون؛ حرم امام خمینی(ره)
📹 رهبر انقلاب: امام از سرآمدان تاریخ ما است
📽 پخش زنده در KHAMENEI.IR👇
Farsi.khamenei.ir/live
هدایت شده از KHAMENEI.IR
10.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب: ببینید جوان ایرانی چه عظمتی از خود نشان میدهد. هزاران هسته مقاومت در مساجد داریم
📢 هماکنون؛ حرم امام خمینی(ره)
📽 پخش زنده در KHAMENEI.IR👇
Farsi.khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 وصیت امام خمینی درباره دروس حوزه
🔺 لازم است علما و مدرسین محترم نگذارند در درسهایی که مربوط به فقاهت است و حوزههای فقهی و اصولی از طریقه مشایخ معظم که تنها راه برای حفظ فقه اسلامی است منحرف شوند، و کوشش نمایند که هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتکار و تحقیقها افزوده شود؛ و فقه سنتی که ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن ارکان تحقیق و تدقیق است، محفوظ بماند وتحقیقات بر تحقیقات اضافه گردد.
✅ و البته در رشتههای دیگر علوم به مناسبت احتیاجات کشور و اسلام برنامههایی تهیه خواهد شد و رجالی در آن رشته تربیت باید شود.
✅ و از بالاترین و والاترین حوزههایی که لازم است بهطور همگانی مورد تعلیم و تعلم قرار گیرد، علوم معنوی اسلامی است، از قبیل علم اخلاق و تهذیب نفس و سیر و سلوک الی الله - رزقنا الله و ایاکم - که جهاد اکبر میباشد.
#امام_حوزه
#امام_خمینی
@Manahejj
17.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 نذر عباس
🎥 به یاد طلبه شهید مدافع حرم، مصطفی صدرزاده که امروز رهبر اتقلاب از او یاد کرد
رهبر معظم انقلاب امروز در حرم امام خمینی:
✅ مجاهدان فداکار، مدافعان حرم، فعالان سختکوش جهاد تبیین، گروههای کمک مؤمنانه، اردوهای جهادی اینها همه جوانهای این کشورند. با وجود اینترنت، با وجود شبکههای اجتماعی، با وجود این همه لغزشگاهها جوانهای ما در این راه دارند حرکت میکنند.
✅ گاهی اوقات شما میبینید از یک روستا یک شخصیت منور و نورانی برمیخیزد از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفیهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم اینها همه امیدبخش است!
#شهدای_روحانیت
@Manahejj
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 قبل و بعد از پیدایش او!
🎥 همین فقه و قرآن و نهجالبلاغه بود، اما او نبود...
#هویت_ما
#امام_خمینی
@Manahejj
🌀 تغییر ساعت کاری مرکز مدیریت
⏰ ساعات کاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه از فردا ساعت ۰۶:۰۰ آغاز میشود و تا ساعت ۱۳:۰۰ خواهد بود.
این تصمیم تا ۱۶ شهریور پابرجا خواهد بود.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 پانزده خرداد بارقهای از اخلاص، بصیرت، شجاعت، عزم مجاهدانه و جامعیت امام
1⃣ آیتالله شبیری زنجانی:
«دو سه شب قبل از پانزده خرداد ۱۳۴۲، شب عاشورا از طرف آقای گلپایگانی به منزل حاج آقای ما آمدند و گفتند که آقای خمینی میخواهد در روز عاشورا سخنرانی کند و اطلاع داریم که حکومت تصمیم دارد ایشان را دستگیر کند و این کار جدّی است و آقای خمینی حرف ما را قبول نمیکند و از حاج آقای والد خواسته بودند چون با آقای خمینی رفیق است، آقای خمینی را از این کار منصرف کند.
شب عاشورا نیمهشب هم بعضی از زنجانیها حاج آقا را بیدار کردند که شما آقای خمینی را از این کار منصرف کنید.
عصر روز عاشورا مرحوم والد من را فرستادند که به منزل آقای خمینی بروم و از طرف ایشان بخواهم سخنرانی نکند. منزل آقای خمینی خیلی شلوغ بود، چون میخواست برای سخنرانی بیاید. موفق نشدم آقای خمینی را ببینم. آقای شهاب اشراقی داماد ایشان را دیدم و مطلب را به او گفتم. آقا شهاب رفت و به آقای خمینی اطلاع داد ولی آقای خمینی گفته بود که اینها تهدید و ارعاب است و اعتنا نکرده بود.» (جرعهای از دریا، ج ۳، ص ۶۶۰)
2⃣ وقتی امام عظیمالشأن ما، تشخیص دادند که دوران تقیه و مدارا با طاغوت به سرآمده است و باید علنی علیه ظلم قیام کرد، دیگر هیچچیزی مانع او نشد؛ نه ترس از حبس داشت و نه ترس از تبعید و نه حتی خوف از شهادت.
تفاوت امام با بسیاری از علمای دیگر همین جامعیت و اجتهاد وی در فقه و سیاست و تشخیص دقیق تکلیف بود.
اگر امام آن روز به خاطر خوف از دستگیری کوتاه آمده بود، امروز خبری از انقلاب نبود؛ چراکه هر قیامی هزینهای دارد.
بماند که بعدها مشخص شد: در وهلههای مختلف، نفوذیهای ساواک -با چند واسطه- در بین علما و اطرافیان امام، سعی در تغییر نظر حضرت امام و انقلابیون داشتند.
✅ حق هم همین بود، امامی که «عالم بزمانه» بود، جامعنگر و تکلیفگرا بود، به همین دلیل هم توانست از سال ۴۲ تا آخر عمر، بر اساس فقاهت و افق وسیع دیدگاه و شجاعت و فداکاری و تدبیر و مدیریت فوقالعاده، یک انقلاب عظیم را راهبری و رهبری کند.
✅ البته که اوج فقاهت، بصیرت و هدایت الهی ناشی از اخلاص و مجاهدت حتما چنین اثری دارد که آن فقیه عظیمالشأن را در برابر نظرات غیر عمیق و کوتاه مدت و در مواردی هدایت شده و یا تقویت شده از سوی سازمانهای پیچیده اطلاعاتی و امنیتی صیانت کند.
#امام_خمینی
#پانزده_خرداد
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 وظیفه علما در قبال جمهوری اسلامی
📝 خطر کنار نشستن علما
🎥 امام خمینی
#امام_حوزه
#امام_خمینی
@Manahejj