⚜ به مناسبت #هفته_وحدت و میلاد پیامبر رحمت
👈 اوایل سال ٩٣ در #مسجدالنبی با جوانی از کشور دورافتاده موریتیس(*) که از جزایر بین جنوب آفریقا و استرالیا است آشنا شدم. #سنی بود و از پیروان ابوحنیفه.
🕌 در میان صحبتهایمان به وضعیت مسجدالنبی رسیدیم و از برخورد به اصطلاح خادمان حرم ناراضی بود. از رشد #وهابیت در کشور کوچکش ناراحت بود. میگفت هر روز صبح که درب #بقیع را برای ساعاتی باز میکنند به زیارت قبور بقیع و ائمه مدفون در آنجا میرود! مشغول خواندن زیارت #پیامبر (ص) بود و میگفت #فاطمه_زهرا (س) را هم زیارت میکند.(**)
🌍 در پنج روزی که مهمان پیامبر(ص) در #مدینه بودیم با چندین جوان سنی از کشورهای مختلف صحبت کردم. همگی محجوب و معتقد و ساده. اکثرا تنها تفاوتشان با ما همین اعتقاد به خلفا بود و بس.
⚡️ متاسفانه تصور رایج در کشور ما از #اهل_سنت، شکل گرفته از دید مردممان به وهابیت #عربستان است در صورتی که قاطبه اهل سنت در دنیا برخلاف اعتقادات وهابیت هستند و در صورتی که برخورد صحیحی از ما ببینند و ارتباط خوب و مستمر با آنها داشته باشیم هیچگاه گرفتار فتنه وهابیت نخواهند شد که هیچ... حافظان منافع #شیعه و #ایران هم در کشورشان خواهند بود...
✅از محبت خارها گل میشود...
—---------------------
🔻 پی نوشت:
(*) موریتیس حدود یک میلیون و چهارصدهزار نفر جمعیت دارد که 15% آنها مسلمانند.
(**) وهابیت زیارت اموات را حرام میدانند حتی زیارت پیامبر (ص) را.
💐 عید شما مبارک.
🆔 @MarkazeDonya
مسجد یکی، مناره یکی و اذان یکیست
قبله یکی، کتاب یکی، آرمان یکیست
ما را به گرد کعبه طوافیست مشترک
یعنی قرار و مقصد این کاروان یکیست
فرموده است: «واعتصموا…، لا تفرّقوا»
راه نجات خواهی اگر ریسمان یکیست
توحید حرف اول دین محمد است
اسلام ناب در همه جای جهان یکی است
مکر یهود عامل جنگ و جدایی است
پس دشمن مقابلمان بیگمان یکی است
سنی و شیعه فرق ندارد برایشان
وقت بریدن سرمان تیغشان یکی است
سادات، پیش اهل تسنن گرامیاند
اکرام و احترام به این خاندان یکی است
دشمن! دسیسه تو به جایی نمیرسد
تا آن زمان که رهبر بیدارمان یکی است
#سید_محمد_صادق_آتشی
🆔 @MarkazeDonya
👆 این آدم رو بشناسید. احتمالا در سالهای آینده فتنههای بیشتری تولید خواهد کرد.
🚫 شیخ توحیدی، طلبه اخراجی حوزه علمیه قم، ساکن استرالیا، مسلط به زبان انگلیسی، یکی از عوامل اصلی فتنه دو سال پیش در اندونزی و اختلاف بین شیعیان و اهلسنت. البته اون سال با هوشیاری شیعیان اندونزی این فتنه خنثی شد ولی این آدم همچنان با حمایتهای برخی دولتها پتانسیل اختلافافکنیش خیلی بالاست.
😕 خدا میدونه تو این کتاب چی نوشته!!
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
👆 این آدم رو بشناسید. احتمالا در سالهای آینده فتنههای بیشتری تولید خواهد کرد. 🚫 شیخ توحیدی، طلبه
You are not Imam of Peace, but Imam of CONFLICT!!☹️
A restatement of the history of islam & Muslims.pdf
3M
در chapter 71 این👆 کتاب:
📋 لیستی است از اولین ها در اسلام با عنوان
A List of "Firsts" in Islam
🌻 ببینید. جالب است.
🆔 @MarkazeDonya
🌍 http://mobahesat.ir/16154
👆این گزارش👆توصیفاتی است از برخی موسسات و شخصیت های حوزوی قم
👤 این توصیفات را #رابرت_گلیو استاد برجسته اسلام شناسی دانشگاه اگزتر انگلستان بیان میکند. قبلا در پستی گزارشی از حضور ایشون در قم نوشته بودم. لینک:
https://eitaa.com/markazedonya/14
⚡️ نکات جالب توجهی در این گزارش هست از جمله:
✏️ برخی دیدگاههای خاص شخصیتهای مورد اشاره برای آنها بسیار جذاب و چشمگیر است در حالیکه معمولا ما این شخصیت ها را جامعتر از یک دیدگاه خاص میشناسیم.
✏️ با اینکه دکتر رابرت گلیو بارها به #ایران و #قم سفر کرده است باز هم برخی مطالب را اشتباه بیان کرده است. مثلا در مورد تاریخ تاسیس #جامعة_الزهراء (س) که در دهه 1980 بوده نه 70، و نوع ارتباط #آیت_الله_بروجردی با شاه، و نیز در مورد نوع نگاه #آیت_الله_وحید به سیاست و همچنین در مورد لزوم تحصیل در حوزه برای دانشجویان دانشگاه مفید!
🌴 با همه اینها نگاه ایشان به مسائل حوزه و #شیعه همدلانه است و این در مقالات او هم به روشنی دیده میشود.
📋 گزارش را بخوانید. جالب است و کوتاه.
🆔 @MarkazeDonya
⚡️#سوژه_مقاله:
مقایسه تطبیقی راهکارهای مسیحیان و مسلمانان در دفاع از پیامبرشان⚡️
☄ میراث گذشته قطعاً ارزشمند است ولی باید تصفیه و استخراج و به نحو درست و روزآمد عرضه شود. از تجارب مفید و موفق دیگران نیز میتوان استفاده کرد.
☄ برای مثال کارهایی که الهیدانهای مسیحی معاصر در رشته «مسیح شناسی» میکنند میتواند به عنوان یک مدل و الگو به محققان ما در تحقیق کمک کند. بویژه در بحثهای «پیامبر شناسی مقایسهای» که شخصیت دو یا چند پیامبر اکرم(ص) را با هم مقایسه میکنند.
☄ آنها البته ساز خود را میزنند و به دفاع از باورهای دینی خودشان میپردازند. ما نیز باید از این تجارب بهرهگیری کنیم با حفظ تفاوتها و اصالت ها.
برشی از یادداشت زیبای دکتر #همایون_همتی با عنوان «محمد (ص) و مکتبش»
https://www.tabnak.ir/fa/news/459870
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
⚡️#سوژه_مقاله: مقایسه تطبیقی راهکارهای مسیحیان و مسلمانان در دفاع از پیامبرشان⚡️ ☄ میراث گذشته قطعا
خدمت دوستان محترم
🔹 زین پس برخی سوژههای مهمی که قابلیت تبدیل به مقاله و پروژه تحقیقاتی را دارند معرفی میکنیم، باشد که شخصی دست بگیرد و قدمی علم و معرفت را جلو ببرد.
🔹 ضمناً برخی مقالات و کتابهای انگلیسی که ترجمه نشدهاند و ارزش ترجمه دارند هم معرفی خواهیم کرد.
🆔 @MarkazeDonya
✝ بسیاری از آنچه معمولا در مورد عقاید #مسیحیان و تعلیمات عهدین (#عهد_عتیق و #عهد_جدید) در میان ما رواج دارد صحیح نیست. آرای مسیحیان را باید از خودشان بشنویم و در کتابهای خودشان بخوانیم. و بالاتر از آن با تفاسیرش هم آشنا باشیم.
☄ فرض کنید غیرمسلمانی بخواهد توصیف #الله را از #قرآن بدون تفسیرش بخواند: یدالله، وجه الله، علی العرش استوی، و بسیاری از تعبیرات دیگر که هر کدام تفسیری بلند و پرمعنا دارند ولی بدون تفسیرش میشود بسیاری از آنچه برخی #اهل_سنت از جسمانیت خداوند ترسیم کرده اند. همین فهم اشتباه را ما گاهی از متون و گفتههای مسیحیت داریم.
🎈 دیروز استاد خاطرهای گفت از یکی از بزرگان که سخنرانیاش بر اساس جمله ای از #تورات 12 نقیب #بنی_اسراییل را به 12 امام ما تطبیق داده بود؛ غافل از اینکه در چند صفحه بعد در تورات اسامی این نقبا آمده است! و این خیلی ضایع و بد شده بود برای ما.
شاید در آینده بیشتر در این باره نوشتم...
🆔 @MarkazeDonya
⚡️ #سوژه_مقاله:
☪ نامهای پیامبران در سنت اسلامی و سنت مسیحی ـ یهودی✝
👥 اسامی #پیامبران در #منابع_اسلامی و منابع یهودی ـ مسیحی متفاوت است. مثلا حضرت یعقوب (ع) نامش Jacob است، حضرت یوسف (ع) Joseph، حضرت نوح (ع) به صورت Noah نوشته میشود، و حضرت یحیی (ع) با نام John the Baptist شناخته میشوند.
📝 دانستن این تفاوت ها به پژوهشگران کمک میکند که تطبیق را بهتر انجام دهند.
👌 با توجه به اینکه در مورد تطبیق این نامها در مورد برخی از پیامبران اختلاف نظر وجود دارد تحقیقی جامع در مورد آن میتواند نتایج خوبی را برای جامعه علمی به همراه داشته باشد.
✏️ پانوشت:
اگر دوستی قصد تحقیق در این زمینه را داشت در حد توانم و تحقیقاتی که انجام دادهام کمک خواهم کرد.
🆔 @MarkazeDonya
🔍 برای تحقیقات پایاننامهام آثار تعدادی از اسلامشناسان غربی را بررسی میکردم. رسیدم به خانم #پاتریشیا_کرون (Patricia Crone)، نویسنده دانمارکی آمریکایی، منتقد جدی در مورد تاریخ اسلام و اصالت داشتن آن؛ دو دهه تدریس در دانشگاههای آکسفورد و کمبریج انگلستان و در نهایت هفده سال کار تحقیقاتی در دانشگاه پرینستون آمریکا. مهمترین کتابش Hagarism است که به همراه #مایکل_کوک نوشته شده و در آن تلاش میکنند تاریخ صدر اسلام را بر اساس متون غیرعربی جامانده از آن دوران بررسی کنند. بماند...
✏️✏️برای یافتن آنچه دنبالش بودم لیست آثارش را پیدا کردم. عجیب پرکار بوده در نوشتن در مورد اسلام. در موضوعات مختلف مربوط به اسلام مقاله دارد. درست است که بسیاری از آنها مقالات ژورنالیستی است و نه علمی تحقیقی، ولی به دلیل اینکه شخصیت شناخته شدهای است همین مقالات چاپ شده در رسانهها هم از نظر علمی پذیرفته میشود.
🤔 فکر میکنم بسیاری از اسلامشناسان زباندان ما هم اگر از نظر زبانی بتوانند خود را تقویت کنند و راه ارتباطیشان با رسانههای تأثیرگذار را پیدا کنند میتوانند در فضای فکری اسلامشناسی تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
📝 پانوشت:
لیست آثار پاتریشیا کرون: https://www.hs.ias.edu/crone/publications
🆔 @MarkazeDonya
😏 یکی از مشکلات عمده کسانی که زبان میخوانند این است که بعد از مدتی کلاس و تمرین، به دلیل اینکه نمیتوانند خوب صحبت کنند ناامید میشوند و رها میکنند.
👌 نکته ای یکی از اساتید زبان گفتند که به نظرم بسیار مفید و کاربردی است. آنقدر حرف درستی است که حیفم آمد با دوستان به اشتراک نگذارم. ایشون گفتند شما روزی فقط پنج الی ده دقیقه با خودتان بلند بلند انگلیسی صحبت کنید. قطع و یقین بدانید بعد از سه ماه تأثیر شگرفی در اسپیکینگتان ایجاد خواهد شد.
🎈 مهم نیست که کلمات را درست یا غلط به کار ببرید یا حتی برخلاف قواعد و ساختار زبانی باشد. موضوعش هم اصلاً مهم نیست. فقط حرف بزنید.
💫 البته این روش مخصوص انگلیسی نیست و برای تمرین هر زبانی جواب خواهد داد.
🆔 @MarkazeDonya
🍲 در بسیاری از فروشگاههای کشورهای دیگر سبزیجاتی که برای ساخت یک وعده سوپ لازم است را اینطور بستهبندی میکنند. اتفاقاً خیلی هم خوب است و از اسراف جلوگیری میشود.
🆔 @MarkazeDonya
🔗 شناخت رابطهها
👥 در تحلیل شخصیت افراد و آثارشان شناخت رابطه ها بسیار اهمیت دارد. این مسأله در مباحث حدیثی در بحث #رجال هم گاهی بحث میشود.
💫 یادم هست استاد بزرگوارمان جناب #دکتر_همتی در بیان مستشرقینی که وجود تاریخی #پیامبر(ص) را انکار میکردند از #پاتریشیا_کرون و #مایکل_کوک نامبردند که هر دو از شاگردان #جان_ونسبرو بودند و هر سه اینها از مهمترین اشکال کنندگان به وجود تاریخی پیامبر(ص) هستند.
📔 مطالعه کتاب #محمد_در_مکه، اثر مهم #ویلیام_مونتگومری_وات، رو امروز شروع کردم. در اولین صفحه و در دیباچه کتابش و قبل از ارائه مقدمه از شخصی به نام #ریچارد_بل تقدیر میکند. بل هم از مهمترین مستشرقین در زمینه پیامبر است. جملاتی (در تصویر👆) که وات در مورد بل میگوید نشانه تقارب فکری محکم این دو میتواند باشد.
🆔 @MarkazeDonya
⚡️ برای مقاله نویسی #انگلیسی سه اصطلاح وجود دارد: paper, essay, article. معمولا زبانآموزان این سه اصطلاح را به جای همدیگر استفاده میکنند.
1⃣ پِیپر Paper: اصطلاحی کلی است که هر نوع #مقاله از مقاله یک صفحهای تا هر چند صفحه باشد را شامل میشود و خود میتواند به دو شکل باشد: essay و article.
2⃣ اِسِی Essay: که در آن معمولا ایدههای شخصی (personal) مطرح میشود و زبانش هم غیررسمی (informal) است.
3⃣ آرتیکل Article: معمولا نظر علمی و غیرشخصی (impersonal) در آن مطرح میشود با عدد و رقم و شواهد و ادله و بر اساس و مبتنی بر واقعیات (factual) است نه تصورات.
🔹 به عبارت دیگر در essay نویسنده نظر شخصیاش را بیان میکند ولی در article اگر هم نظر شخصی است باید مبتنی بر ادله علمی بیان شود.
👌 اگر در کنفرانسی خواستید مقاله علمیتان ارائه دهید برای اشاره به آن حتما از لفظ article استفاده کنید نه essay.
🆔 @MarkazeDonya
مونتگومری وات ـ کشیش پیامبرشناس ـ مهدی فرمانیان.pdf
391.6K
🔺🔺این مقاله از محقق فرزانه، جناب آقای #مهدی_فرمانیان، بسیار خوب و کامل جناب #مونتگومری_وات (از پرکارترین و مشهورترین مستشرقین در زمینه زندگی پیامبر(ص)) را معرفی کرده، نقاط ضعف و قوت و مهمترین نظراتش را بیان کرده است. نسبتاً مختصر است و مفید.
🆔 @MarkazeDonya
🗣 اعترافی بزرگ از دانشمندی بزرگ
🔹 جناب ویلیام #مونتگومری_وات که از مشهورترین #خاورشناسان در زمینه زندگی پیامبر (ص) میباشد در مقدمه کتابش (#محمد_در_مکه) اصلی اساسی و نکتهای بسیار بسیار مهم در مورد رابطه تحقیقات علمی دانشمندان غربی با عقاید اسلامی میگوید. بهتر است بدون توضیح اضافه، اصل این متن(👆) یا ترجمهاش (👇) را خودتان با دقت بخوانید:
👈به خوانندگان مسلمان کتابم...
من، درحالیکه به استانداردهای علمی تاریخی غربی پایبند هستم، تلاش کرده ام که هیچ سخنی نزنم که مستلزم ردکردن یکی از عقاید بنیادین اسلام شود. نباید هیچ جدایی غیرقابل اتصالی بین تحقیقات غربی و عقاید اسلامی وجود داشته باشد. اگر برخی از نتایج تحقیقات دانشمندان غربی برای مسلمانان غیرقابل قبول باشد، ممکن است به خاطر این باشد که این طور نیست که دانشمندان همواره به اصول تحقیقاتی خود پایبند باشند؛ فلذا در موارد اینچنینی (حتی در مسائل تاریخی محض) باید نتیجه تحقیقات آنها اصلاح شود.
از سویی دیگر این هم ممکن است صحیح باشد که برای اصلاح برخی عقاید اسلامی (بدون هیچ تغییری در عقاید بنیادین) هم شاید راههایی وجود داشته باشد.👉
✏️پ.ن: این اصل باید سرلوحه تحقیقات دانشمندان غربی باشد.
🆔 @MarkazeDonya
✍🏻 کسانی که علاقه به نوشتن مقالات به زبان #انگلیسی دارند باید با قواعد #ترنسلیتریشن (transliteration) آشنا باشند. ترنسلیتریشن به معنای شیوه نگارش کلمات و عبارات غیرانگلیسی با رسم الخط انگلیسی است به شکلی که خواننده بتواند دقیقا کلمه را درست تشخیص دهد.
⚠️ به خصوص در مقالات مرتبط با علوم انسانی اگر شما متنی را بنویسید و برای کلمات عربی و فارسی که در آن استفاده میکنید از قواعد ترنسلیتریشن تبعیت نکنید ارزش علمی مقاله شما به شدت پایین آمده و حتی میتواند منجر به عدم پذیرش آن در مجلات و کنفرانسهای معتبر شود.
🚩 برای ترنسلیتریشن قواعدی وجود دارد که یکی از شیوهنامههای آن را در فایل زیر میبینید. این شیوهنامه مورد استفاده از انتشارات آیکس (ICAS) لندن است. که به نظر میرسد جزء بهترین و مورد قبولترینها در این زمینه باشد.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
✍🏻 کسانی که علاقه به نوشتن مقالات به زبان #انگلیسی دارند باید با قواعد #ترنسلیتریشن (transliteration
ICAS_Press_Transliteration_Method.pdf
310.7K
شیوهنامه ترنسلیتریشن مورد استفاده در انتشارات آیکس لندن
ICAS Press Transliteration Method
مرکز دنیا
شیوهنامه ترنسلیتریشن مورد استفاده در انتشارات آیکس لندن ICAS Press Transliteration Method
🔹 برای استفاده از این شیوهنامه لازم است با نحوه درج این حروف در نرم افزار word آشنا باشید.
🔹برای راحتی کار افزونه ای بر روی یک فایل ورد اضافه شدهاست. هر کدام از دوستان نیاز داشتند میتوانند به من پیام دهند تا ضمن ارسال شیوه استفاده را هم توضیح دهم.
@HBahrami
👇اصطلاحات زیر را همراه با توضیحاتشان بخوانید:
🔹nasi: the privilege of deciding when a month was to be intercalated into the lunar calendar to keep it in line with the solar year.
🔹the siqayah: the superintendence of the water-supply, especially with a view to the needs of pilgrims.
🔹the rifadah: provisioning of pilgrims.
🔹liwa': carrying the standard in war, or arranging for this.
☄ اینها توضیحاتی است که یکی از #مستشرقین در کتابش برای این اصطلاحات در میان متن آورده، زمانی که در حال توضیح مسئولیتهای مهم مکه زمان پیامبر بوده است.
☄ یکی از کارهای مهم در #مطالعات_اسلامی فهم اصطلاحات به کار رفته در متون مرتبط با دانشهای اسلامی است. در عین اینکه فهم اصطلاحات کار زمانبری است، عدم فهم آنها فهم متون را با اشکال جدی مواجه میکند.
☄ لازم است گلسوریهای مناسب این علوم که اصطلاحات را به صورت بسیار کوتاه (در حد یک جمله) برای مخاطب #انگلیسی زبان توضیح دهد تهیه شود.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
خدمت دوستان محترم 🔹 زین پس برخی سوژههای مهمی که قابلیت تبدیل به مقاله و پروژه تحقیقاتی را دارند معر
⚡️ #سوژه_مقاله
⚡️ #سوژه_کتاب
🚩استدلال های عقلی محض در قرآن🚩
☄ توضیح اینکه معمولا برای غیرمسلمان آیه و روایت شاید اثر نداشته باشد؛ طبیعی هم است که آنها مثل ما نیستند که این قبیل محتواها برایشان تقدسی داشته باشد. باید اقناعکننده صحبت کرد.
☄ خیلی اوقات ائمه ما و پیامبران هم با زبان فطرت با مردم صحبت میکردند. خود #قرآن گاهی دلیل عقلی محض میآورد، به طوری که برای هر کس که هر دین و مذهب و آیینی هم دارد میتواند قابل قبول باشد.
✍🏻 پیدا کردن این استدلالات قرآنی محض و تشریح آنها در قالب #کتاب و #مقاله کار بسیار خوبی است و خدمتی است به اسلام.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
👇اصطلاحات زیر را همراه با توضیحاتشان بخوانید: 🔹nasi: the privilege of deciding when a month was to b
🌺 خبر خوبی که دیشب به دستم رسید این که اولین واژه نامه تخصصی القاب #امام_حسین (ع) به زبان انگلیسی در حال ویرایش نهایی است و به زودی منتشر خواهد شد.
🔺 این واژهنامه معانی اسامی و القاب امام حسین (ع) که عمدتاً در زیارات آمده است را به زبان #انگلیسی روان ترجمه کرده است.
☄ مترجم و گردآورنده این واژهنامه استاد بزرگوار جناب آقای دکتر #فخر_روحانی است که بیش از دو دهه است به صورت تخصصی در موضوع امام حسین (ع)، عاشورا و زیارات مرتبط به زبان انگلیسی در حال ترجمه و تحقیق است و چندین کتاب در این زمینه منتشر کرده است.
🆔 @MarkazeDonya
سخنرانی حاج آقای دکتر شمالی در منچستر سال ۲۰۰۸.pdf
159.3K
🌎 فایل فوق، متن یکی از سخنرانیهای حاج آقای #دکتر_شمالی است که در سال 2008 در شهر #منچستر ایراد شده است.
نکات تأمل برانگیزی برای مبلغان، بخصوص مبلغان #بین_الملل دارد.
🆔 @MarkazeDonya