🍛 خورشت ناردون:
مرغ ۴ تکه
پیاز ۱ عدد
آلو بخارا ۱ پیمانه
دانه انار ۲ پیمانه
دارچین کمی
رب انار ۲ قاشق سوپ خوری
آب انار ۱ لیوان
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه:
ابتدا بعد از شستن مرغ ها اونها رو مزه دار یا به اصطلاح مرینیت می کنیم، به این ترتیب که تکه های مرغ رو داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دیم و به به اندازه دلخواه از نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های مورد علاقتون همراه با یکی دو قاشق روغن زیتون، به همه جای مرغ مالیده و بعد از گذاشتن درب ظرف اون رو به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار می دیم.
بعد از گذشتن زمان کافی، مرغ را در روغن سرخ می کنیم.
مرغ ها رو از تابه خارج کردم و در همون روغن پیازی رو که به صورت خلالی ریز خرد کرده بودم سرخ کردم. رب انار و یک کمی دارچین اضافه کردم.حالا یک لیوان آب انار بهش اضافه کنید.
بهتره بگم که مزه انتهایی غذا رو رب انار و آب انار اگر شیرین، ملس یا رو به ترش باشه تعیین می کنه.حالا در تابه یا قابلمه رو می ذاریم و اجازه می دیم تا مخلوط جوش بیاد و بعد تکه های مرغ رو اضافه می کنیم.
حدوداً یک ربع آخر پخت، دانه های انار و زعفران رو اضافه می کنیم. در این مرحله درب ظرف رو نمی بندیم چون باعث میشه رنگ دونه های انار سفید بشه.
#نوش_جان😋
🆔 @matbakh_setad
🥘 #کوفته_تبریزی:
🍱 مواد لازم کوفته تبریزی:
لپه ۱۰۰گرم
آلو ۱۰ عدد
پیاز ۱ عدد
برنج ۲۰۰ گرم
تخم مرغ خام ۲ عدد
تخم مرغ آبپز ۳ عدد
گوشت ۵۰۰ گرم
گردو و زرشک به مقدار لازم
زرشک به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
رب آلو ۱ قاشق غذا خوری
زعفران
سبزی (شامل مرزه ، ترخون ، نعنا و جعفری) ۵۰ گرم
آرد نخودچی ۵۰ گرم
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 #کوفته_تبریزی: 🍱 مواد لازم کوفته تبریزی: لپه ۱۰۰گرم آلو ۱۰ عدد پیاز ۱ عدد برن
👩🍳 طرز تهیه کوفته تبریزی:
1⃣ ابتدا برنج و لپه را در ظرفهای جداگانه آبپز كنید تا آب آن كاملا جذب مواد شود و سپس آنها را #چرخ كنید و آنها را با #گوشت چرخكرده مخلوط كنید.
2⃣ آرد نخودچی و ادویه را به آن اضافه كنید و سبزی ساطوری شده و تخم مرغ ها را با مواد مخلوط كنید.
3⃣ اضافه كردن آرد نخودچی را تا زمانی كه مواد شما به غلظت مناسب برسند و سفت شوند ادامه دهید.
4⃣ مقداری از ماده كوفته آماده شده را بردارید و آن را گرد كنید و با فشار دست حفره ای در آن ایجاد كنید و داخل آن #زرشك سرخ شده ، #گردو، #آلوی خیس خورده و یك چهارم #تخم مرغ آبپز قرار دهید و دوباره كوفته را گرد كنید.
5⃣ حال ظرفی انتخاب كنید و در آن #پیازداغ كنید و #رب آلو و #زعفران و مقدار زرشك باقی مانده را در آن ریخته و یك یا دو پیمانه آب به آن اضافه كنید
6⃣ كوفته های آماده شده را درون آب در حال جوش قرار دهید و اجازه دهید ۵۰ دقیقه بپزند.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی:
🍱 مواد لازم:
مرغ:یک کیلو
پودر سیر:یک قاشق مرباخوری
سیر:5 حبه بزرگ
انار دون شده:2 پیمانه
رب انار :نصف پیمانه
روغن کنجد:4 قاشق سوپ خوری
زعفران :یک قاشق مرباخوری در صورت تمایل
نمک دریا :به مقدار لازم
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی: 🍱 مواد لازم: مرغ:یک کیلو پودر سیر:یک قاشق مرباخوری سیر:5 حبه بزرگ
👩🍳 طرز تهیه:
🐓 مرغ را ابتدا بشویید و چربی های اضافی آن را جدا کنید. چون مرغ محلی پختنش طول می کشد ابتدا آنرا با آب بپزید.
👈 سپس تابه را روی حرارت قرار دهید و مرغ را بدون هیچ افزودنی مقداری روی حرارت تفت دهید و در تفت به اندازه 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از 10دقیقه تفت مجدد مرغ را از تابه بیرون بیاورید.
سیر را کاملا له کنید و با شعله خیلی ملایم سیر را کمی تفت دهید و به آن نمک ،فلفل و زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه ای تفت دهید.
با نصف پیمانه آب گرم زعفران را حل کنید و در رب انارخوب حل کنید.بعد به سیر اضافه کنید.
سپس مرغ را هم به مواد در حال جوش اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن دانه های انار را اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت به مدت یک ساعت به آرامی بجوشد جا بیفتد.
#نوش_جان
🥘 @matbakh_setad
😋#حلوای سویق و گردو
🍃 مواد لازم:
پوره خرما: ۵ قاشق سوپ خوری
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
کره گاویی: ۲۵ گرم
هل: یک قاشق سوپ خوری
سویق گندم : پنچ قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق چای خوری
گلاب : دو قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه:
برای تهیه رول سویق و گردو ابتدا کره را در ظرف ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت بگذارید آب شود، بعد از اینکه کره آب شد، پوره خرما و گردو را که قبلا نیم کوب کردیم با هل دارچین گلاب و زعفران رو به مخلوط اضافه کنید. و مواد را خوب به هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر برود و در آخر سویق گندم را به مواد اضافه کنید حلوای سویق و گردو آماده است.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 بز قرمه #کرمانی:
🍱 مواد لازم:
🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو
🍃 نخودیک پیمانه
🍃 زردچوبه، نمک دریا، فلفل به مقدار لازم
🍃 سیر شش حبه
🍃 کشک یک فنجان
🍃 نعناع خشک دو قاشق غذاخوری
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 بز قرمه #کرمانی: 🍱 مواد لازم: 🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو 🍃 نخودیک پیمانه 🍃 زردچوبه، نمک دریا،
👩🍳 طرز تهیه:
✍ صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشکها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسانتر است، میتوانید از کشک ساییده استفاده کنید.
👈 نخود را با مقداری آب در دیگی می گذاریم تا کمی بپزد.
👈 در تابه مقداری روغن ریخته وقتی سرخ شد، سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع شود و رنگش تغییر کند. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود نیم پز و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید.
👈 تقریبا یک ساعت بعد، وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب مواد را خوب بکوبید.
بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند. سپس روی غذا را با سیر داغ ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قرمه میتوانید از گردوی کوبیده شده استفاده کنید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🌮 #شامی_سبزی
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
سبزی معطر(گشنیز ،تره، نعناع، برگ چغندر،جعفری و ترخون) ۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد بزرگ
تخم مرغ۱ عدد
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه مقدار کافی
👩🍳 #طرز_تهیه:
🍀 برای تهیه شامی سبزی ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم و کمی ورز می دهیم، سپس سبزی معطر را به صورت #ساطوری خرد می کنیم و به کاسه حاوی #گوشت اضافه می کنیم. اگر سبزیجات محلی شمالی دارید حتما اضافه کنید.
👈 در ادامه پیاز رنده شده به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.
🍃 در ادامه تخم مرغ را در یک کاسه کوچک می ریزیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ان اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا تخم مرغ از لختگی در بیاید، سپس مخلوط تخم مرغ و ادویه ها را به دیگر مواد اضافه می کنیم.
🌮 حالا مواد را با دست به مدت ۵ دقیقه مخلوط می کنیم تا کاملا منسجم شوند. در ادامه یک سلفون روی درب کاسه می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد با هم تلفیق شود.
🥙 پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود. حالا به اندازه یک پرتقال کوچک از مواد بر می داریم و با دست شکل می دهیم.
#نوش_جان 😋
🥘 @matbakh_setad
🍪 چنگمال خرما (کرمان):
🍃 مواد لازم:
حدود 10 عدد خرمای هسته گرفته شده
یک استکان گردو خرد شده
کف دست نان خورد شده
زیره سبز و زیره سیاه به مقدار دلخواه
روغن حیوانی به مقدار لازم
پودر هل و زنجبیل و دارچین هرکدام به مقدار کم
👩🍳 طرز تهیه:
برای درست کردن آن باید در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره گاوی بریزید تا داغ شود.
👈 سپس خرمای هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید .در حین تفت دادن خرما ،گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند بعد زیره و ادویه های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نانها برود.
در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد ، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک های کوچکی در بیاورید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
⚫️ میگویند یک دست صدا ندارد
◾️ میگویند یک دست صدا ندارد ولی من از ماجرای شهادت شما آموختم صدای دستی که برای یاری امام زمان بلند شود در گوش زمین و زمان میپیچد حتی اگر شکسته باشد.
🏴 @setad_ehya_teb_eslami
🥘 آش شله با ماش(بجنورد):
🍱 مواد لازم:
ماش: 200 گرم
برنج: 150 گرم
گوشت قورمه شده: 250 گرم
پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
نمک دریا و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه:
🍃 ابتدا ماش و پیاز داغ را در ظرف ریخته و کمی آب روی آن میریزیم و نمک و زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و میگذاریم بپزد.
👈 بعد از نیم ساعت برنج را شسته و در داخل آن میریزیم و گوشت قورمه راهم به آن اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
برنج آن باید کاملاً له شود مانند شله. هر از گاهی آنرا هم میزنیم تا ته نگیرد و اگر آب آن کم بود کمی آب جوش به آن اضافه میکنیم. این غذا آبدار نیست و مانند شله زرد سفت میشود.
💢 نکته: در این غذا از گوشت قورمه شده استفاده میشود. بدون گوشت هم میتوانید درست کنید.
✍ طریقه قورمه کردن گوشت هم به این صورت است:
گوشت بدون استخوان را خرد کرده با کمی آب میگذاریم بپزد وقتی گوشت پخت و آب آن خشک شد گوشت به روغن میآید با چربی خود گوشت آن را سرخ میکنیم. کمی هم نمک به آن میزنیم. اگر گوشت چرب نبود همان ابتدا کمی #دنبه هم در آن خرد میکنیم.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 شامی پوک گیلان:
🍱 مواد لازم:
گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
لپه: ۵۰۰ گرم
فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط
تخم مرغ: ۴ عدد درشت
زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد: به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی:
🍃 برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپهها را شسته و سپس لپهها باید خوب پخته شوند.
👈 گوشت را هم بعد از شستن، با پیاز ، فلفل و زردچوبه بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیازمتوسط را به دو نیم تقسیم کنید.
👌 نکته : میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت و لپه چیزی از آن باقی نمانده باشد.
🍖 گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.
🍃 گوشت را ریش ریش کنید و لپهها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود.
👈 سپس تخممرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند. بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
🍃 مقداری روغن کنجد در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامیها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید.
#نوش_جان 😋
🥘 @matbakh_setad