•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 #کوفته_تبریزی: 🍱 مواد لازم کوفته تبریزی: لپه ۱۰۰گرم آلو ۱۰ عدد پیاز ۱ عدد برن
👩🍳 طرز تهیه کوفته تبریزی:
1⃣ ابتدا برنج و لپه را در ظرفهای جداگانه آبپز كنید تا آب آن كاملا جذب مواد شود و سپس آنها را #چرخ كنید و آنها را با #گوشت چرخكرده مخلوط كنید.
2⃣ آرد نخودچی و ادویه را به آن اضافه كنید و سبزی ساطوری شده و تخم مرغ ها را با مواد مخلوط كنید.
3⃣ اضافه كردن آرد نخودچی را تا زمانی كه مواد شما به غلظت مناسب برسند و سفت شوند ادامه دهید.
4⃣ مقداری از ماده كوفته آماده شده را بردارید و آن را گرد كنید و با فشار دست حفره ای در آن ایجاد كنید و داخل آن #زرشك سرخ شده ، #گردو، #آلوی خیس خورده و یك چهارم #تخم مرغ آبپز قرار دهید و دوباره كوفته را گرد كنید.
5⃣ حال ظرفی انتخاب كنید و در آن #پیازداغ كنید و #رب آلو و #زعفران و مقدار زرشك باقی مانده را در آن ریخته و یك یا دو پیمانه آب به آن اضافه كنید
6⃣ كوفته های آماده شده را درون آب در حال جوش قرار دهید و اجازه دهید ۵۰ دقیقه بپزند.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی:
🍱 مواد لازم:
مرغ:یک کیلو
پودر سیر:یک قاشق مرباخوری
سیر:5 حبه بزرگ
انار دون شده:2 پیمانه
رب انار :نصف پیمانه
روغن کنجد:4 قاشق سوپ خوری
زعفران :یک قاشق مرباخوری در صورت تمایل
نمک دریا :به مقدار لازم
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی: 🍱 مواد لازم: مرغ:یک کیلو پودر سیر:یک قاشق مرباخوری سیر:5 حبه بزرگ
👩🍳 طرز تهیه:
🐓 مرغ را ابتدا بشویید و چربی های اضافی آن را جدا کنید. چون مرغ محلی پختنش طول می کشد ابتدا آنرا با آب بپزید.
👈 سپس تابه را روی حرارت قرار دهید و مرغ را بدون هیچ افزودنی مقداری روی حرارت تفت دهید و در تفت به اندازه 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از 10دقیقه تفت مجدد مرغ را از تابه بیرون بیاورید.
سیر را کاملا له کنید و با شعله خیلی ملایم سیر را کمی تفت دهید و به آن نمک ،فلفل و زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه ای تفت دهید.
با نصف پیمانه آب گرم زعفران را حل کنید و در رب انارخوب حل کنید.بعد به سیر اضافه کنید.
سپس مرغ را هم به مواد در حال جوش اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن دانه های انار را اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت به مدت یک ساعت به آرامی بجوشد جا بیفتد.
#نوش_جان
🥘 @matbakh_setad
😋#حلوای سویق و گردو
🍃 مواد لازم:
پوره خرما: ۵ قاشق سوپ خوری
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
کره گاویی: ۲۵ گرم
هل: یک قاشق سوپ خوری
سویق گندم : پنچ قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق چای خوری
گلاب : دو قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه:
برای تهیه رول سویق و گردو ابتدا کره را در ظرف ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت بگذارید آب شود، بعد از اینکه کره آب شد، پوره خرما و گردو را که قبلا نیم کوب کردیم با هل دارچین گلاب و زعفران رو به مخلوط اضافه کنید. و مواد را خوب به هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر برود و در آخر سویق گندم را به مواد اضافه کنید حلوای سویق و گردو آماده است.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 بز قرمه #کرمانی:
🍱 مواد لازم:
🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو
🍃 نخودیک پیمانه
🍃 زردچوبه، نمک دریا، فلفل به مقدار لازم
🍃 سیر شش حبه
🍃 کشک یک فنجان
🍃 نعناع خشک دو قاشق غذاخوری
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 بز قرمه #کرمانی: 🍱 مواد لازم: 🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو 🍃 نخودیک پیمانه 🍃 زردچوبه، نمک دریا،
👩🍳 طرز تهیه:
✍ صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشکها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسانتر است، میتوانید از کشک ساییده استفاده کنید.
👈 نخود را با مقداری آب در دیگی می گذاریم تا کمی بپزد.
👈 در تابه مقداری روغن ریخته وقتی سرخ شد، سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع شود و رنگش تغییر کند. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود نیم پز و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید.
👈 تقریبا یک ساعت بعد، وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب مواد را خوب بکوبید.
بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند. سپس روی غذا را با سیر داغ ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قرمه میتوانید از گردوی کوبیده شده استفاده کنید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🌮 #شامی_سبزی
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
سبزی معطر(گشنیز ،تره، نعناع، برگ چغندر،جعفری و ترخون) ۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد بزرگ
تخم مرغ۱ عدد
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه مقدار کافی
👩🍳 #طرز_تهیه:
🍀 برای تهیه شامی سبزی ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم و کمی ورز می دهیم، سپس سبزی معطر را به صورت #ساطوری خرد می کنیم و به کاسه حاوی #گوشت اضافه می کنیم. اگر سبزیجات محلی شمالی دارید حتما اضافه کنید.
👈 در ادامه پیاز رنده شده به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.
🍃 در ادامه تخم مرغ را در یک کاسه کوچک می ریزیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ان اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا تخم مرغ از لختگی در بیاید، سپس مخلوط تخم مرغ و ادویه ها را به دیگر مواد اضافه می کنیم.
🌮 حالا مواد را با دست به مدت ۵ دقیقه مخلوط می کنیم تا کاملا منسجم شوند. در ادامه یک سلفون روی درب کاسه می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد با هم تلفیق شود.
🥙 پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود. حالا به اندازه یک پرتقال کوچک از مواد بر می داریم و با دست شکل می دهیم.
#نوش_جان 😋
🥘 @matbakh_setad
🍪 چنگمال خرما (کرمان):
🍃 مواد لازم:
حدود 10 عدد خرمای هسته گرفته شده
یک استکان گردو خرد شده
کف دست نان خورد شده
زیره سبز و زیره سیاه به مقدار دلخواه
روغن حیوانی به مقدار لازم
پودر هل و زنجبیل و دارچین هرکدام به مقدار کم
👩🍳 طرز تهیه:
برای درست کردن آن باید در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره گاوی بریزید تا داغ شود.
👈 سپس خرمای هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید .در حین تفت دادن خرما ،گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند بعد زیره و ادویه های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نانها برود.
در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد ، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک های کوچکی در بیاورید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
⚫️ میگویند یک دست صدا ندارد
◾️ میگویند یک دست صدا ندارد ولی من از ماجرای شهادت شما آموختم صدای دستی که برای یاری امام زمان بلند شود در گوش زمین و زمان میپیچد حتی اگر شکسته باشد.
🏴 @setad_ehya_teb_eslami
🥘 آش شله با ماش(بجنورد):
🍱 مواد لازم:
ماش: 200 گرم
برنج: 150 گرم
گوشت قورمه شده: 250 گرم
پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
نمک دریا و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه:
🍃 ابتدا ماش و پیاز داغ را در ظرف ریخته و کمی آب روی آن میریزیم و نمک و زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و میگذاریم بپزد.
👈 بعد از نیم ساعت برنج را شسته و در داخل آن میریزیم و گوشت قورمه راهم به آن اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
برنج آن باید کاملاً له شود مانند شله. هر از گاهی آنرا هم میزنیم تا ته نگیرد و اگر آب آن کم بود کمی آب جوش به آن اضافه میکنیم. این غذا آبدار نیست و مانند شله زرد سفت میشود.
💢 نکته: در این غذا از گوشت قورمه شده استفاده میشود. بدون گوشت هم میتوانید درست کنید.
✍ طریقه قورمه کردن گوشت هم به این صورت است:
گوشت بدون استخوان را خرد کرده با کمی آب میگذاریم بپزد وقتی گوشت پخت و آب آن خشک شد گوشت به روغن میآید با چربی خود گوشت آن را سرخ میکنیم. کمی هم نمک به آن میزنیم. اگر گوشت چرب نبود همان ابتدا کمی #دنبه هم در آن خرد میکنیم.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 شامی پوک گیلان:
🍱 مواد لازم:
گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
لپه: ۵۰۰ گرم
فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط
تخم مرغ: ۴ عدد درشت
زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد: به مقدار لازم
👩🍳 طرز تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی:
🍃 برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپهها را شسته و سپس لپهها باید خوب پخته شوند.
👈 گوشت را هم بعد از شستن، با پیاز ، فلفل و زردچوبه بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیازمتوسط را به دو نیم تقسیم کنید.
👌 نکته : میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت و لپه چیزی از آن باقی نمانده باشد.
🍖 گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.
🍃 گوشت را ریش ریش کنید و لپهها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود.
👈 سپس تخممرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند. بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
🍃 مقداری روغن کنجد در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامیها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید.
#نوش_جان 😋
🥘 @matbakh_setad
🍲 آش ماش:
🍀 مواد لازم (۴ -۵ نفر):
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده: نصف فنجان
ماش: ۲۵۰ گرم
عدس: ۱۰۰ گرم
پیاز داغ: یک فنجان
برنج: نصف فنجان
جعفری و گشنیز خرد شده: ۲۵۰ گرم
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
👩🍳 طرز تهیه:
۱. عدس و ماش را بشویید و سپس درون قابلمه با آب بگذارید بپزد.
۲. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفتهها را به آش اضافه کنید.
۳. پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.
۴. در صورت تمایل میتوانید ۳ تا ۴ عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید. آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
#نوش_جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 #تاس_کباب:
🍖 گوشت سردست گوسفند 400 گرم، خرد کرده
🍃 پیاز متوسط 2 عدد، ورقهورقه
🍐 به 2 عدد، پوست کنده
🥕 زردک متوسط 2 عدد، ورقهورقه
🍃 آلوی بخارا یک پیمانه خیسانده
🍃 رب آلو یک قاشق غذاخوری
🍃 زردچوبه،نمک و فلفل قرمز
به میزان لازم
👨🍳 طرز تهیه :
🍲 در یک قابلمه متوسط به ترتیب پیاز گوشت و سبزیجات را روی هم بچینید.
👈 روی هر لایه کمی زردچوبه و فلفل بپاشید.
👈 قابلمه را روی شعله متوسط گذاشته و مقداری آب در آن بریزید.
👌 در پایان رب آلو را اضافه کرده و نمک آن را اندازه کنید.
#نوش_جان 😋
🥘 @matbakh_setad