💠 #لحمی
🍔 #همبرگر_خانگی😋
🍃مواد لازم:
بلغور گندم 1لیوان
گوشت 2لیوان
سبزیجات خشک معطر: به میزان لازم
پیاز 1عدد متوسط
روغن کنجد یا زیتون به میزان لازم
نمک(دریا یا پودر سنگ نمک)-ادویه کاری و فلفل: به میزان لازم
✨✨✨✨خواص✨✨✨✨
استفاده از این غذا برای کودکان و افراد مسن بیشتر توصیه میشود زیرا تأمین کننده حجم کافی و انرژی پایین است.
🍃دستور پخت:
بلغور گندم را 8 ساعت خیس کرده و 3بار آب آن را عوض کنید.
گوشت را با بلغور گندم سه بار چرخ کنید
در مرتبه سوم پیاز و ادویه جات و سبزی خشک را نیز اضافه کرده ؛
بیست دقیقه به خوبی با دست ورز داده
به مدت 2تا3 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
روغن را در ظرفی ریخته و مواد را به صورت گرد درآورده و پهن کرده و در روغن سرخ نمایید ویا بمدت ۱۰دقیقه در فر یا روی ذغال کباب نمایید...
@matbakh_setad
💠 #حلوای_ضیابری
(حلوای سنتی گیلان)
🍃مواد لازم
آرد برنج ۲۰۰ گرم
عسل ۲۵۰ گرم
کره آب شده ۴ قاشق غذا خوری
گردو خرد شده به مقدار لازم
هل دارچین،زنجبیل(از هرکدام) ۱ قاشق چای خوری
🍃طرز تهیه
۱- آرد برنج رو در حد اینکه بوی خامیش گرفته بشه تفت می دیم ...
۲- عسل رو حرارت ملایم گذاشته تا گرم و روان بشه ...
۳- کره رو آب کرده و دوغش و بگیرید سپس عسل و کره رو به آرد تون اضافه کرده تا خمیر نرم بدست بیاد
۴- این خمیر نه به ورز دادن زیاد نیاز داره نه به استراحت ... بابد سریع کار کنید ... نباید مواد سرد بشن باید #ولرم باشن همه شون ...
۵- خمیر رو به چند قسمت مساوی تقسیم کرده سپس سطح کار رو کمی آرد می پاشیم .. و خمیر رو پهن می کنیم (کناره های خمیر رو با چاقو مرتب کنید و به شکل مربع دربیارید)
۶- روش گردو ، هل و دارچین وزنجبیل پاشیده و به صورت پاکتی می پیچیم
🍃سایر نکات
✔️باید موقع کار تمام مواد ولرم باشه تا راحت تر خمیر درست شود
✔اگه موادتون سرد شد در حین کار یک کاسه آب داغ که بخار داره کنار دستتون باشه و مواد رو داخل ظرف رو اون بزارید تا دوباره گرم بشه.
✔️این حلوا تا چند هفته در ظرف دربسته قابل نگه داری است.
✔️باید پنجاه تا صد گرم آرد اضافه تر کنار بگذارید که برای پهن کردن خمیر باید تفت داده باشد.
@matbakh_setad
💠 #خوراک_نخود
🍃مواد لازم:
بلغور گندم : یک دوم پیمانه
پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ
نخود : دو و یک دوم پیمانه
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، و پودرزیره : به میزان لازم
لیموترش تازه یا آبغوره : در صورت تمایل
🍃روش تهیه:
نخود و بلغور را از قبل خیس می کنیم. نخود را همراه آب و کمی زردچوبه می پزیم.
مدتی که از پخت نخود گذشت بلغور گندم را همراه نمک، فلفل و زنجبیل به آن اضافه کرده و مدتی می پزیم. پیاز را با روغن و کمی زردچوبه تفت می دهیم.
پس از آن ادویه و پودرزیره را اضافه کرده و تفت می دهیم و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
در صورت تمایل و نیاز می توانیم از چاشنی آبغوره یا آب لیموترش تازه استفاده کنیم
👌 در صورت استفاده از گوشت یا آب گوشت در این خوراک ،طعم لذیذتری از آن را خواهید داشت💰😅
@matbakh_setad
هدایت شده از ستاد احیای " طب اسلامـے "
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 طرز تهیه #کشمش از انگور👆👆
👌کشمش خونگی سالم و طبیعی 😍
فقط کافیه انگور ها رو آویزون کنید و وقت خشک کردن تو سایه باشه بهتره
👌 فصل انگوره
فرصت رو از دست ندید!!!!
‼️مشکل بزرگ کشمش های بازاری اینه که برای خشک و براق شدنش بهش پارافین ، گوگرد یا تیزاب میزنن😳 و اینها مضره
#اقتصاد_مقاومتی
🌺🍃 #آگاهی مقدمه #سلامتی ست
eitaa.com/joinchat/827326468C3960e9fa2f
👌 #سلامت_باشید
💠 فهرست دستورات غذایی که تاکنون
در کانال •✾ 🥘 #مطبخ_ستاد🥘✾•
گذاشته شده 👌
✍با عضویت در مطبخ و لمس هشتگ مورد نظر به مطلب مربوطه میرسید
💠 #برنامه_غذایی
💠 #سبک_آشپزی_اسلامی
👈 آش #سکباج
👈 #املت_برگ_چغندر
👈 #سوپ_کلسیم
👈 #نان_سبوسدار_محلی
👈 #روش_پخت_نان
👈 #آش_باقلا
👈 #حلوای_خرما
👈 #کله_جوش
👈 #باقلا_قاتق
👈 #کاکای_کدو
👈 #خامه_محلی
👈 #حلیم
👈 #شامی_بابلی
👈 #حریره_بادام
👈 #کوکوی_تره
👈 #بورانی_بادمجان
👈 #کباب_بلدرچین
👈 #شیرینی_نخودی_بدون_فر
👈 #گندم_پلو
👈 #فرنی_خرما
👈 #بستنی_خانگی
👈 #رانی_عسل_خیار_لیموترش
👈 #برزنگک
👈 #نیمرو_مخصوص_باروری
👈 #لواشک
👈 #خورشت_فسنجون
👈 #کباب_لپه_تابه ای
👈 #کاچی
👈 #خورش_کرفس
👈 #گل_قند
👈 #شیروگوشت
👈 #حلیم_بوقلمون
👈 #نشاسته_ارگانیک
👈 #شیرینی_کشمشی
👈 #ناز_خاتون
👈 #مسقطی_ساده
👈 #مربای_کدوحلوایی
👈 #دلمه_کلم
👈 #فلافل
👈 #کوفته_نخود
👈 #رنگینک
👈 #شیرینی_گوش_فیل
👈 #زیتون_پرورده
👈 #کیک_سیب_دارچین
👈 #سس_مایونز خانگی
👈 #ماکارونی_خونگی
👈 #شربت_عناب
👈 #همبرگر_خانگی
👈 #حلوای_ضیابری
👈 #خوراک_نخود
😎😎 با ما به روز باشید😊
↙️لینک #عضویت کانال #مطبخ↙️↙️
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2557476882Cd2d69d66aa
هدایت شده از ستاد احیای " طب اسلامـے "
😋خوشمزه
🌱 با #وضو روغن را روی برنج ریختم و در قابلمه را بستم.
شیشه ی در قابلمه که بخار گرفت شعله ی گاز را کم کردم.
و زیر لب گفتم :صلی الله علیک یااباعبدالله!
🌱سالهاست در مطبخِ خانه ی ما غذاهایم مزه ی #نذری میدهند.
به همین سادگی! به همین خوشمزگی!‼️
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #لحمی
🍗 #شنیسل_بوقلمون
🍃مواد لازم :
🔸سینه بوقلمون: ۵۰۰ گرم
🔸نمک دریا و فلفل: به مقدار لازم
🔸پودر سیر: به مقدار لازم
🔸آرد سبوس دار و آرد سوخاری : به مقدار لازم
🔸تخم مرغ محلی: یک تا دو عدد
🍃طرز تهیه:
ابتدا تکه های بوقلمون را نیم ساعت داخل نمک و فلفل و پودر سیر قرار دهید
سپس بوقلمون ها را به آرد سبوس دار آغشته کرده و بعد داخل تخم مرغ زده شده فرو کرده و بعد داخل کنجد و آرد سوخاری که پایین دستور درست کردنش را داده ام بغلتانید و داخل تابه بگذارید تا هر دو طرف آن سرخ شود. در آخر آن را با سبزیجات تزیین کرده سرو نمایید.
✅ اگر بوقلمون ها مدت زیادی در مواد گفته شده خوابانده شود غذای شما خوشمزه تر میشود اگرچه با همان نیم ساعت هم #طعم می گیرند.
برای خوش رنگ تر شدن شنیسل مقداری زردچوبه به آرد سوخاری اضافه کنید.
#پودر_سوخاری را اینگونه اماده کنید، ابتدا نان سبوس دار خشک را کوبیده تا به صورت پودر دربیاید سپس زردچوبه را در آن اضافه کرده و بوقلمون را در آن بغلطانید...
@matbakh_setad
💠 #شربت_زرشک
🍃مواد لازم:
🔸زرشک آبگیری: ۵۰ گرم
🔸عسل یا شکر قهوه ای: به مقدار لازم
🍃طرز تهیه:
زرشک را تمیز کرده با آب سرد بشویید پنج برابر آن آب اضافه کنید و برای چند دقیقه بجوشانید
پس از خنک شدن زرشک ها را بمالید تا هسته آنها جدا شود و مدت ۲۴ ساعت کنار بزارید تا رنگ خود را به آب بدهد سپس آن را صاف کرده درون بطری بریزید و در یخچال بگذارید در هنگام مصرف با عسل مخلوط کرده و میل نمایید
🍁خواص🍁
کبد را پاک و تقویت می کند
مفید در درمان یرقان و زردی
درمان اگزما و خارش پوستی
پایین آورنده و تنظیم کننده فشار خون
تنظیم کننده و کاهش چربی خون
تنظیم دستگاه گوارش
تصفیه خون
درمان جوش صورت
مفید در قاعدگی های دردناک
درمان بیماریهای خونی
✅شکر سالم، شکر قهوه ای یا همان شکر نیشکر است.
✅در درمان بیماریها مصرف به تنهایی توصیه شده است.
✅این شربت برای افراد که غلبه گرمی و خشکی دارند و در فصل تابستان بسیار مفید است.
🆔 @matbakh_setad
💠 #رب_انار
🍃مواد لازم:
🔸انار:به میزان لازم
🔸نمک دریا: ۱قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
پوست انار را جدا کرده و دانه های انار را جدا کنید.
با آبمیوه گیری آب آن را گرفته و در ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا آب اضافه آن تبخیر شود و رب انار غلیظ گردد.
توجه کنید که در این مرحله باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد چون در این مرحله آب اضافی سریعا تبخیر میشود.
در اواخر پخت در صورت تمایل میتوانید نمک دریارو اضافه کنید.
زمانیکه رب انار به اندازه کافی غلیظ شد رب را در ظرف شیشه ای بریزید و بگذارید تا سرد شود.
✅ اگر انارتان آبدار باشد به ازای هر هشت کیلوگرم انار ، یک کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
✅ بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای و قرمز تیره است اگر از روی غلظت رب انار نتوانستید زمان برداشتنن از روی حرارت را تشخیص دهید از روی رنگ این زمان را تعیین کنید.
✅ رب انار را حتما در یخچال نگهداری کنید چون باعث میشود دیرتر فاسد شود و دیرتر تغییر رنگ دهد.
🍁خواص🍁
رفع غلظت خون
کاهش کلسترول
پیشگیری از سرطان
تقویت سیستم ایمنی بدن
سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد آلی است
👌لینک کانال #مطبخ ستاد↙️
🆔 @matbakh_setad
هدایت شده از ستاد احیای " طب اسلامـے "
💠 طرز تهیه سرکه انگوری خمری:
1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور #شسته شود سپس صبر کنید تا کاملا #خشک شود زیرا #آب سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد.
2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب
3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه
4.بستن ظرف تا 90 روز.
🍃نکته 1 :
دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود.
🍃نکته2.
پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم.
📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید».
👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده #شیرین تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و #ترش تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله #عصبانی بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!!
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #لحمی
🍵 #سوپ_کلسیم
💢موادلازم
🔸 جو یا بلغور جو ۲پیمانه
🔸 گوشت گوسفند بره نر ۲۰۰گرم
🔸 باقلا یک پیمانه
🔸 شیر ۴پیمانه
🔸سبزی برگ چغندر ۱۰۰گرم
🔸سویق سنجد یک قاشق غذاخوری
🔸هسته سنجد ۲ قاشق غذاخوری
💢طرز تهیه
✅ جو را به همراه گوشت گوسفند روی شعله گذاشته، بعد از یک ساعت باقلا را اضافه کنید.
بعد از اینکه سوپ در حال آماده شدن است شیر را به آن اضافه کنید.
وقتی سوپ آماده شد برگ چغندر خرد شده را به آن اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه خاموش کنید.
↙️ لینک کانال #مطبخ ستاد↙️
@matbakh_setad
🍛 #نارباجه
🍃مواد لازم
گردو ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب انار ۵۰ گرم
شیره انگور به میزان دلخواه
زعفران،روغن زیتون ، نمک و دارچین و سماق به مقدار لازم
✍طرز تهیه :
گردو آسیاب شده و پیاز ریز شده و مقداری آب را در قابلمه میریزیم و میگذاریم تا بپزد ،بعد که گردو روغن انداخت روغن زیتون را اضافه می کنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بجوشد.
رب انار و زعفران دم کرده و نمک و دارچین و سماق و شیره انگور و مقداری آب را به گردو اضافه میکنیم و می گذاریم تا دوباره بجوشد.
در صورت دلخواه میتوانید گوشت بره یا خروس محلی هم به این خورش اضافه کنید،در این صورت باید گوشت را جداگانه بپزید بعد به خورش اضافه کنید و بگذارید باهم بجوشند،تا خورش به غلظت مورد نظر برسد.
🍃نارباجه، چیزی شبیه «فسنجان» است که امروزه مصرف میشود. نارباج غذا و خورشتی که با دانه های انار یا رب انار پخته شود.
🔸در روایت آمده است:
إِنَّ أَحَبَ الطَّعَامِ كَانَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص النَّارْبَاجَة
📚المحاسن، برقی، ج2
🥘 @matbakh_setad
💠 #کالباس_بوقلمون
🍃مواد اولیه
قارچ ۱۰ عدد
زردک ۲ عدد
کره آب شده ۲ ق غ
آویشن ۱/۲ ق م
هل ۱/۲ق م
زنجبیل ۱/۵ ق م
دارچین ۱/۳ ق م
فلفل سیاه۱/۲ ق م
آرد ۳ ق غ
تخم مرغ (زرده) ۳ عدد
سیر ۳ حبه
و گوشت بدون استخوان ۱ کیلو
🍃طرز تهیه:
گوشت بوقلمون را همراه سیر پخته و چرخ میکنیم.
آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به گوشت اضافه می کنیم.
تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم .
کره را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید
قارچ و زردک پخته و خرد شده را هم اضافه کرد و خوب ورز میدهیم
قسمت بالای بطری آب معدنی رو میبریم و مواد رو داخلش ریخته و میگزاریم داخل یخچال . حداقل ۸ ساعت باید بماند تا خودش را گرفته و آماده شود.
✍میشود از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده کرد
لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد .
↙️↙️ تشریف بیارید به کانال خوردنی ها😋😋
@matbakh_setad
💠 #عدسی
🍃مواد لازم:
عدس ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
آرد گندم ۱ ق غ
زعفران ، نمک ، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
🍃طرز تهیه
برای تهیه خوراک عدسی، ابتدا عدس را شسته و همراه با چند لیوان آب، داخل قابلمه بریزید
پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود. (اگر دوست ندارید پیاز زیر دندان بیاید میتوانید آن را رنده کنید).
آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید
هنگامی که عدس نیمپز شد، مخلوط آماده شده از مرحله قبل را داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید و بگذارید تا کاملا بپزد.
🍃در صورت تمایل میتوانید از کمی قارچ خرد شده نیز استفاده کنید
🍃 عدس رو حتما با آب سرد خیس بدید، حداقل یک ساعت، اینطوری همه یک اندازه میشن و یکسان هم میپزن، وگرنه بعد از پخت میبینید نصفش له شده و پوستش هم جدا شده ولی یه مقداری اون وسطا سفت مونده وبازم نیاز به پخت داره
🍃میشه به جای آرد ، از یک پیمانه بلغور گندم استفاده کرد و همون اول گذاشت با عدس بپزه و لعاب بندازه
🍃اینم میدونید که استفاده از آب گوشت یا خود گوشت مزه بهتری به غذا میده😋😉
خوردن عدسی باعث دل نازکی میشه
ضمن اینکه طبع عدس سرد و خشکه و هر چند استفاده از گندم از سردی اون کم میکنه ؛ ولی زیاده روی در مصرف عدسی می تونه باعث افزایش افسردگی و وسواس فکری بشه ،خصوصا تو پاییز که فصل غلبه سوداست!!!
↙️↙️↙️ لینک کانال آشپزی اسلامی
🍜🍲 @matbakh_setad
💠 #مربا_زنجفیل
🍂 روش تهیه
زنجبیل را تکه تکه شده و با عسل مخلوط شود.
مخلوط حاصله را در ظرف سربسته و در آفتاب یا جای گرم گذاشته تا به مرور نرم و قابل خوردن شود.
✔️ نکته: این روش کلی در تهیه انواع مرباست و تهیه مربا با حرارت اشتباه است بلکه باید به مرور نرم شود.
🍃 خواص
- این مربا بصورت خاص، موثر در تقویت حافظه و درمان آلزایمر و ضعف حافظه میباشد.😍
🍮 @matbakh_setad
🔴 #آش_شلغم
♻ مواد لازم :
شلغم متوسط : 4عدد
پیاز : 1 عدد
نعنا، پونه و آویشن خشک : 1 قاشق
کشک : 2 لیوان
جو : 1 لیوان
گوشت : 300گرم
♻ مصرف #شلغم در این غذا باعث تقویت تخمدان شده و رحم را تقویت میکند .
برای تقویت کبد و پاکسازی روده ها مفید است.
برای مبتلایان به #سرماخوردگی و #سنگ_کلیه مصرف این غذا توصیه میشود.
♻ دستور پخت :
در اوایل پخت گوشت؛ جو
ودر اواسط پخت آن شلغم و پیاز خرد شده را نیز افزوده و اجازه میدهیم کاملا بپزد .
در آخر کشک و نعنا و پیاز داغ آش را اضافه میکنیم.
🥘 @matbakh_setad
💠 #دسر_به (جایگزین مناسب #ژله)
🍃مواد لازم:
🔸به: نیم کیلو
🔸شیره انگور یا عسل یا شکرسرخ: به مقدار دلخواه
🔸گلاب : نصف استکان
🔸بادام و پسته خلال شده : به مقدار لازم
🔸کره حیوانی : ۵۰ گرم
🔸نشاسته گندم: دو قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
به را خرد کرده و می پزیم آن را از صافی عبور داده و شیره انگور و کره حیوانی را نیز اضافه میکنیم.
مجددا روی حرارت گذاشته و چند بار هم میزنیم تا سفت و غلیظ شود .
نشاسته گندم را به صورت جداگانه درون آب یخ حل کرده سپس روی شعله قرار دهید تا غلیظ شود سپس به مواد اضافه کنید و مدام مخلوط کنید. در این لحظه گلاب را افزوده و شعله را خاموش میکنیم .
و در آخر خلال بادام و پسته را اضافه کنید.
کف ظرف را چرب کرده و مواد را روی آن ریخته و در یخچال گذاشته تا سرد شود.
🍁خواص🍁
یک میان وعده مناسب برای #کودکان بوده، در عین حال که ژله ای است ، فاقد هرگونه مواد افزودنی بوده و حالت #پاستیلی دارد .
افرادی که قند خون بالا دارند با احتیاط مصرف کنند .
حاوی مقدار مناسب از پتاسیم و ویتامین A و فیبرها است .
🥘 @matbakh_setad
💠 #بیسکویت_ساده
🍃مواد لازم:
آرد سبوس دار 2 پیمانه
نمک دریا یک چهارم قاشق چایخوری
کره نرم شده در دمای محیط 200 گرم
شکر نیشکر یا عسل نصف پیمانه
هل یک چهارم قاشق چایخوری
🍃طرز تهیه :
کره و شکر نیشکر را با همزن زده تا کرم رنگ شود هل را اضافه کرده و مخلوط کنید
سپس آرد سبوس دار را به همراه نمک در کاسه ای جداگانه الک کرده و به مواد اضافه کرده و با دور کند هم زن مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
خمیر آماده شده را در ظرفی گذاشته روی آن نایلون کشیده و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
روی سطح کار را آرد پاشی کرده خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کرده و با کاتر بیسکوییت یا هر کاتر دلخواه خمیر را قالب بزنید. سپس در سینی که کاغذ روغنی انداخته اید گذاشته و به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید.
فر را از قبل با دمای 180درجه سانتی گراد گرم کرده و بیسکویت ها را 8 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند در آن قرار دهید.
پس از پخته شدن از فر خارج کرده و چند دقیقه زمان دهید تا کمی خنک شوند سپس روی توری گذاشته تا کاملا خنک شوند.
🥘 @matbakh_setad
💠 #مسقطی_انار
🍃مواد لازم برای چهار نفر
آب انار حدود 4 لیوان
شکر نیشکر 2 لیوان
نشاسته مرغوب حدود 7 تا 8 قاشق
غذاخوری
گلاب نصف لیوان
کره 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا نشاسته را داخل قابلمه ای ریخته و آب انار را به تدریج افزوده و هم بزنید تا حل شود.
قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و اجازه دهید بجوشد ، شکر را اضافه کرده مواد را مدام هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود.
حالا گلاب و کره را هم افزوده مواد را هم بزنید ، بعد از اینکه کره آب شد شعله گاز را خاموش کنید.
داخل یک سینی را چرب کرده و مواد را داخل ان بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد.
مسقطی را از یخچال بیرون آورده به شکل مربع های کوچک برش بزنید و در پودر مغزها بغلطانید.
🥘 @matbakh_setad
😋 #سس_انار (۱)
🍃مواد لازم:
🔸آب انار ملس: یک دوم پیمانه
🔸نمک دریا و فلفل سیاه: بمیزان لازم
🔸پودر نعناع خشک: یک قاشق چایخوری
🔸پودر آویشن: یک دوم قاشق چایخوری
🔸روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
تمام مواد را مخلوط نمایید و خوب هم بزنید.
🍁خواص🍁
مزاج گرم رو به معتدل
تقویت سیستم ایمنی
ضد عفونت
صاف کننده خون
✅مناسب برای غذاهای کوبیدنی ، سالادها ، الویه و.......
🥘 @matbakh_setad
💠 #لحمی
😋 #کباب_زردک
شامی کباب اصفهانی یا کباب زردک
نوعی شامی با طعم ترش و شیرین و ملس
🍃مواد لازم برای 6 نفر :
سرکه به میزان کم
آب 1 استکان
شیره انگور 150 گرم
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
آرد نخودچی 125 گرم
پیاز (رنده شده) پیاز 1 عدد
زردک (پخته و رنده شده) 3-4 عدد
گوشت (چرخ کرده) 500 گرم
🍃طرز تهیه
گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.
آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه شامی سفت شود.
از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و به شکل سوسیس حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.
شامی های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد (شیره انگور + آب + سرکه را مخلوط میکنیم) را روی شامی ها بریزید.
سپس روی حرارت کم به مدت 30 الی 45 دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کبابها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
🍃این مقدار مواد 24 عدد شامی به ما میدهد.
🍃در صورتی که مایه کباب قوام پیدا نکرد میتوانید یک تخم مرغ به مایه کباب اضافه کنید.
🥘 @matbakh_setad
💢کماج تابه ای
✅مواد لازم:
🔸آرد برنج یک لیوان
🔸آرد سبوس دار یک قاشق غذاخوری
🔸تخم مرغ ۳عدد
🔸شکر سرخ نصف لیوان
🔸گلاب یک چهارم لیوان
🔸زعفران یک قاشق چایخوری
🔸پودر هل مقداری
🔸آب یک چهارم لیوان
روغن شحم گاو یا روغن زیتون برای سرخ کردن
✅طرز تهیه:
👈ابتدا آرد برنج و آرد گندم را مخلوط کنید، بعد تخم مرغها را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
شکر نیشکر، گلاب، آب و زعفران و هل را اضافه کنید و هم بزنید(چون شکر آب میندازد خیلی هم نزنید)
حالا روغن را داخل تابه ریخته و بگذارید داغ شود.
سپس حرارت را کم کرده و کل مواد را داخل تابه بریزید.
در تابه را بگذارید تا پف کند(حدودا چهل دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید)
بعد برگردانید تا طرف دیگرش هم کاملا سرخ شود.(برای رویه ی دیگر، در آن را نگذارید)
همچنین میتوانید مثل کوکو با ملاقه بریزید و سرخ کنید.
نوش جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 #کال_کباب😋
کال کباب یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید با مواد سادهای مانند سیر و بادمجان درست کنید.
کال کباب گیلانی گاهی با نازخاتون مازندرانی اشتباه گرفته میشود. حقیقت هم این است که این دو غذا فرق چندانی با هم ندارند. مازندرانیها به کال کباب گردو اضافه نمیکنند، ولی در آن آبغوره میریزند و به این ترتیب کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی میشود.
🍃مواد لازم:
بادمجان: یک کیلو
رب انار یا آب انار: یک فنجان
گردو: ۲۰۰ گرم
نمک: یک ق چ
گلپر: یک ق چ
سبزی خالواش و چوچاق یا نعناع خشک: یک ق غ
سیر: ۴ حبه
🍃طرز تهیه:
بادمجانها را بشویید و کباب کنید. بادمجانها باید با پوست کباب شوند.
پوست بادمجانهای کباب شده را بگیرید و با گوشتکوب له کنید. سایر مواد رب انار یا آب انار را به بادمجان له شده افزوده و تمام آنها را با هم بکوبید.
سپس رب انار یا آب انار را بیفزایید و تمام مواد را خوب هم بزنید.
شاید باورتان نشود، اما کال کباب اصیل گیلانی بههمین سادگی آماده میشود
🍃نکات مهم:
اگر گردو را حذف و به آن آبغوره اضافه کنید، کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی میشود.
اگر خالواش و چوچاق ندارید، در کنار نعناع خشک از کمی گشنیز هم استفاده کنید تا طعم غذا دوچندان شود.
برای اینکه بادمجانها زودتر و آسانتر کبابی شوند، با نوک چاقو یک برش عمودی از طول در آنها ایجاد کنید.
بعد از درست شدن غذا درب طرف را بگذارید و چند ساعت در یخچال نگه دارید تا مواد به خورد هم بروند..
🥘 @matbakh_setad
💠 #لحمی
🔴 #فسنجان با #کدو_حلوایی
♻️ مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
مغز گردوی چرخ کرده : 500 گرم
روغن : به میزان لازم
کدو حلوایی : 500 گرم
نمک ، زردچوبه : به میزان لازم
پیاز : یک عدد متوسط
رب انار : 2 قاشق غذاخوری
فیله بوقلمون یا گوشت قلقلی : 300 گرم
♻ این غذا تمام خواص خورشت فسنجان را دارد.
برای کنترل #قند و #چربی خون نیز بسیار مفید هست.
♻️ دستور پخت:
#پیاز را خرد و کمی تفت دهید تا طلایی شود
#گردو را از قبل کوبیده به پیاز اضافه کنید و تفت دهید
#کدوحلوایی را رنده کرده و با گردو کمی تفت دهید
به مواد آب اضافه کنید تا با حرارت ملایم بجوشد و میتوانید برای آنکه خوب به روغن بیفتد هر نیم ساعت یک تکه کوچک یخ در خورش بیندازید
وقتی خورش جاافتاد ، رب انار را اضافه کنید
در آخر تکه های فیله بوقلمون پخته شده یا گوشت قلقلی شده را اضافه کنید
شعله را کم کنید تا خورش کامل به روغن بیفتد
اگر ترش دوست دارید به آن رب انار بیشتری اضافه کنید
و اگر ملس دوست دارید به آن کمی شیره انگور یا شکرسرخ بیفزایید.
🥘 @matbakh_setad
🍃 #لحمی
#قورمه_به(زیرباجه)
🍃مواد لازم:
گوشت راسته چربیدار ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
لپه یک پیمانه
آب غوره،عسل،زعفران،نمک،فلفل و زردچوبه
به نیم کیلوگرم
✍طرز تهیه:
۱. گوشت را به صورت تکههای کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
۲. دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.
۳. در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آب غوره ، عسل و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.
🔹حضرت علی (ع):
خوردن به، نیرویی برای قلب است که ضعیف شده باشد،معده را پاک می کند،بر توان قلب می افزاید،ترسو را دلیر می کند و فرزند را نکو می سازد.
📚خصال،ص۶۱۲
🥘 @matbakh_setad