eitaa logo
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
1.2هزار دنبال‌کننده
128 عکس
8 ویدیو
1 فایل
🍃🥘 ارائه دستورات آشپزی مطابق با طب اسلامی از مواد اولیه سالم و مورد تایید •✾🥘 مطبخ ستاد🥘✾• 🥘 @matbakh_setad 🕌 کانال مرجع 🆔 @setad_ehya_teb_eslami
مشاهده در ایتا
دانلود
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🍲 آش ماستابه(غذای سنتی استان مرکزی): 🍀 مواد لازم (برای چهار نفر): برنج نیم دانه معطر یک پیمانه
👩‍🍳 طرز تهیه: 🍲 در قابلمه ای کوچک پیاز نگینی خرد شده را به همراه یک قاشق سوپ خوری روغن ، روی حرارت ملایم تفت دهید، تا حدی که پیاز نرم شود. 👈 سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهید تا آب گوشت چیده شود،سپس به گوشت زردچوبه اضافه کرده مقداری دیگر تفت دهید ؛ در آخربه آن یک لیوان و نیم آب اضافه کنید، درب ظرف را ببندید و بگذارید که کاملا پخته شود. و آب آن تبخیر گردد. 🍲 همزمان در قابله ای بزرگ نخود را به همراه چهار لیوان آب بر روی اجاق قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا جوش آید ؛ سپس حرارت را کم کنید. زمانی که نخود نیم پز شد برنج را به آن بیافزایید. 🍖 در همین حین گوشت پخته بدون آب را با غذا ساز له کنید. 🍲 وقتی نخود پخته و برنج نیز کاملا له شده و لعاب انداخت ، گوشت له شده را به همراه کشک ، نیمی از پیاز داغ و نمک وفلفل را به مخلوط نخود و برنج بیافزایید و بگذارید چند جوش با هم بخورند و آش کاملا جا افتاده شود. نوش جان😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🍲 آش مصطفی اراک: 🍀 مواد لازم(برای شش نفر): برنج 200 گرم نخود 100 گرم برگ چغندر 500 گرم کشک 150 گرم پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری نعنا خشک و زردچوبه 1 قاشق غذاخوری نمک به مقدار لازم   👩‍🍳 طرز تهیه: نخود را که از شب قبل خیس کرده‏اید با مقداری آب روی حرارت قرار می ‏دهید. پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کرده‏ اید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود. سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده می ‏شود و آن را خیس نموده ‏اید به آش اضافه کنید. هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید. مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد 1 قاشق زردچوبه بعد 1 قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می‏ شود تا آش شما طعم‏ بهتری داشته باشد. کشک در آخر اضافه می ‏شود و شعله را خاموش کنید. در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته می ‏شود. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🥘 خورشت به آلو: 🍛 مواد لازم برای ۴ نفر: به بزرگ ۲ عدد پیاز متوسط  ۲ عدد آلو خورشتی ۱۰ عدد روغن دنبه یا گاوی گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم رب آلو ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی 👩‍🍳 دستور پخت: 🍐 یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل قابلمه بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند. 👈 در ادامه گوشت خورشتی را که به صورت قیمه ای خرد شده را افزوده و اجازه می دهیم خوب تفت بگیرد و رنگ گوشت تغییر کند... سپس کمی زردچوبه و فلفل رو به گوشت و پیاز تفت خورده اضافه می‌کنیم و خوب مخلوطشون می‌کنیم. سپس مقداری آب در حدی که روی گوشت‌ها رو با فاصله یک بند انگشت بگیره می‌ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشه یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشه. درب قابلمه رو روش قرار میدیم و اجازه میدیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزه. 🍐 به‌ها رو بعد از شستشو به صورت مکعب‌های درشت برش می‌زنیم. بعد از خرد کردن به، آن را در ماهیتابه که کره گاوی در آن ذوب کردیم با حرارت ملایم باشه یک تفت کوچیک بهشون میدیم تا کمی طلایی شوند. به‌های تفت داده شده رو به گوشت پخته شده اضافه می‌کنیم و درب قابلمه رو میگذاریم.  در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو‌هایی رو که از قبلا با مقداری آب سرد خیس کرده بویدم، آبکش می‌کنیم و به خورش اضافه می‌کنیم و زعفران و نمک نیز اضافه می کنیم. 👌 در صورتی که می خواهید خورشت شما خوشرنگتر شود یک قاشق رب آلو قرمز به آن اضافه می کنید. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🥘 خورشت کدو حلوایی کرمانشاهی: 🍲 مواد اولیه برای خورشت کدو حلوایی: گوشت گوسفند خورشتی ۳۰۰ گرم کدو حلوایی یک کیلوگرم پیاز متوسط دو عدد آلو بخارای شیرین صد گرم نمک، فلفل، زردچوبه، روغن، دارچین و زعفران به مقدار لازم رب انار یا آلو 👩‍🍳طرز تهیه خورشت کدو حلوایی: پیازها را بر روی شعله ملایم قرار دهید تا طلایی رنگ شود. گوشت‌ها را با پیاز تفت دهید تا کمی پخته شود. اجازه دهید تا این ترکیب بر روی شعله ملایم قرار گیرد که از سوخته شدن گوشت نیز جلوگیری شود. بهتر است که این کار را در یک قابلمه انجام دهید تا در مرحله بعدی برای پخته شدن گوشت و آب‌دار شدن خورشت یک تا دو لیوان آب در درون آن بریزید. این کار موجب می‌شود تا ذره ذره با آب کم و بخار، این خورشت جا افتد و غلظت مناسبی داشته باشد. اضافه کردن زعفران در این مرحله ضروری است. حالا باید آلوهایی که از قبل خیساندیم را در خورشت قرار دهید و علاوه بر آن کمی رب آلو یا انار هم اضافه نمایید. اجازه دهید تا خورشت غلیظ شود. این زمان به صورت تقریبی دو ساعت خواهد بود. کدو حلوایی را برش بزنید. این برش‌ها باید در حد متوسط باشند کدوهایی که برش زده‌اید را در روغن تفت می دهیم.اجازه دهید تا کدو به خوبی پخته شود و بوی خامی آن از بین برود. در نیم ساعت پایانی می‌توانید کدوها را در آب خورشت قرار دهید زیرا هرچه زودتر این کار را کنید سبب له شدن تکه‌های کدو می‌شود. در حین پخت خورشت می‌توانید نمک و فلفل و زردچوبه را بیافزایید. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🍛 خورشت ناردون: مرغ ۴ تکه پیاز ۱ عدد آلو بخارا ۱ پیمانه دانه انار ۲ پیمانه دارچین کمی رب انار ۲ قاشق سوپ خوری آب انار ۱ لیوان زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم 👩‍🍳 طرز تهیه: ابتدا بعد از شستن مرغ ها اونها رو مزه دار یا به اصطلاح مرینیت می کنیم، به این ترتیب که تکه های مرغ رو داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دیم و به به اندازه دلخواه از نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های مورد علاقتون همراه با یکی دو قاشق روغن زیتون، به همه جای مرغ مالیده و بعد از گذاشتن درب ظرف اون رو به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار می دیم. بعد از گذشتن زمان کافی، مرغ را در روغن سرخ می کنیم. مرغ ها رو از تابه خارج کردم و در همون روغن پیازی رو که به صورت خلالی ریز خرد کرده بودم سرخ کردم. رب انار و یک کمی دارچین اضافه کردم.حالا یک لیوان آب انار بهش اضافه کنید. بهتره بگم که مزه انتهایی غذا رو رب انار و آب انار اگر شیرین، ملس یا رو به ترش باشه تعیین می کنه.حالا در تابه یا قابلمه رو می ذاریم و اجازه می دیم تا مخلوط جوش بیاد و بعد تکه های مرغ رو اضافه می کنیم. حدوداً یک ربع آخر پخت، دانه های انار و زعفران رو اضافه می کنیم. در این مرحله درب ظرف رو نمی بندیم چون باعث میشه رنگ دونه های انار سفید بشه. 😋 🆔 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🥘 : 🍱 مواد لازم کوفته تبریزی: لپه ‎ ۱۰۰گرم آلو ۱۰ عدد پیاز ۱ عدد برنج ۲۰۰ گرم تخم مرغ خام ۲ عدد تخم مرغ آبپز ۳ عدد گوشت ۵۰۰ گرم گردو و زرشک به مقدار لازم زرشک به مقدار لازم نمک و فلفل به مقدار لازم رب آلو ۱ قاشق غذا خوری زعفران سبزی (شامل مرزه ، ترخون ، نعنا و جعفری) ۵۰ گرم آرد نخودچی ۵۰ گرم 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 #کوفته_تبریزی: 🍱 مواد لازم کوفته تبریزی: لپه ‎ ۱۰۰گرم آلو ۱۰ عدد پیاز ۱ عدد برن
👩‍🍳 طرز تهیه کوفته تبریزی: 1⃣ ابتدا برنج و لپه را در ظرفهای جداگانه آبپز كنید تا آب آن كاملا جذب مواد شود و سپس آنها را كنید و آنها را با چرخكرده مخلوط كنید. 2⃣ آرد نخودچی و ادویه را به آن اضافه كنید و سبزی ساطوری شده و تخم مرغ ها را با مواد مخلوط كنید. 3⃣ اضافه كردن آرد نخودچی را تا زمانی كه مواد شما به غلظت مناسب برسند و سفت شوند ادامه دهید. 4⃣ مقداری از ماده كوفته آماده شده را بردارید و آن را گرد كنید و با فشار دست حفره ای در آن ایجاد كنید و داخل آن سرخ شده ، ، خیس خورده و یك چهارم مرغ آبپز قرار دهید و دوباره كوفته را گرد كنید. 5⃣ حال ظرفی انتخاب كنید و در آن كنید و آلو و و مقدار زرشك باقی مانده را در آن ریخته و یك یا دو پیمانه آب به آن اضافه كنید 6⃣ كوفته های آماده شده را درون آب در حال جوش قرار دهید و اجازه دهید ۵۰ دقیقه بپزند. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی: 🍱 مواد لازم:  مرغ:یک کیلو پودر سیر:یک قاشق مرباخوری سیر:5 حبه بزرگ انار دون شده:2 پیمانه رب انار :نصف پیمانه روغن کنجد:4 قاشق سوپ خوری زعفران :یک قاشق مرباخوری در صورت تمایل نمک دریا :به مقدار لازم   🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 خورشت سیر انار مازندرانی: 🍱 مواد لازم:  مرغ:یک کیلو پودر سیر:یک قاشق مرباخوری سیر:5 حبه بزرگ
👩‍🍳 طرز تهیه: 🐓 مرغ را ابتدا بشویید و چربی های اضافی آن را جدا کنید. چون مرغ محلی پختنش طول می کشد ابتدا آنرا با آب بپزید. 👈 سپس تابه را روی حرارت قرار دهید و مرغ را بدون هیچ افزودنی مقداری روی حرارت تفت دهید و در تفت به اندازه 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از 10دقیقه تفت مجدد مرغ را از تابه بیرون بیاورید. سیر را کاملا له کنید و با شعله خیلی ملایم سیر را کمی تفت دهید و به آن نمک ،فلفل و زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه ای تفت دهید. با نصف پیمانه آب گرم زعفران را حل کنید و در رب انارخوب حل کنید.بعد به سیر اضافه کنید. سپس مرغ را هم به مواد در حال جوش اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن دانه های انار را اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت به مدت یک ساعت به آرامی بجوشد جا بیفتد. 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
😋 سویق و گردو 🍃 مواد لازم: پوره خرما: ۵ قاشق سوپ خوری مغز گردو: ۱۰۰ گرم کره گاویی: ۲۵ گرم هل: یک قاشق سوپ خوری سویق گندم : پنچ قاشق غذاخوری دارچین: یک قاشق چای خوری گلاب : دو قاشق غذاخوری زعفران: به مقدار لازم 👩‍🍳 طرز تهیه: برای تهیه رول سویق و گردو ابتدا کره را در ظرف ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت بگذارید آب شود، بعد از اینکه کره آب شد، پوره خرما و گردو را که قبلا نیم کوب کردیم با هل دارچین گلاب و زعفران رو به مخلوط اضافه کنید. و مواد را خوب به هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر برود و در آخر سویق گندم را به مواد اضافه کنید حلوای سویق و گردو آماده است. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🥘 بز قرمه : 🍱 مواد لازم: 🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو 🍃 نخودیک پیمانه 🍃 زردچوبه، نمک دریا، فلفل به مقدار لازم 🍃 سیر شش حبه 🍃 کشک یک فنجان 🍃 نعناع خشک دو قاشق غذاخوری 🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🥘 بز قرمه #کرمانی: 🍱 مواد لازم: 🍃گوشت گردن گوسفندنیم کیلو 🍃 نخودیک پیمانه 🍃 زردچوبه، نمک دریا،
👩‍🍳 طرز تهیه: ✍ صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشک‌ها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها با آب داخل کاسه در مخلوط‌کن بریزید. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسان‌تر است، می‌توانید از کشک ساییده استفاده کنید. 👈 نخود را با مقداری آب در دیگی می گذاریم تا کمی بپزد. 👈 در تابه مقداری روغن ریخته وقتی سرخ شد، سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع شود و رنگش تغییر کند. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود نیم پز و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید. 👈 تقریبا یک ساعت بعد، وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب مواد را خوب بکوبید. بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند. سپس روی غذا را با سیر داغ ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قرمه می‌توانید از گردوی کوبیده شده استفاده کنید. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌮 گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم سبزی معطر(گشنیز ،تره، نعناع، برگ چغندر،جعفری و ترخون) ۲۰۰ گرم پیاز۱ عدد بزرگ تخم مرغ۱ عدد نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه مقدار کافی 👩‍🍳 : 🍀 برای تهیه شامی سبزی ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم و کمی ورز می دهیم، سپس سبزی معطر را به صورت خرد می کنیم و به کاسه حاوی اضافه می کنیم. اگر سبزیجات محلی شمالی دارید حتما اضافه کنید. 👈 در ادامه پیاز رنده شده به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. 🍃 در ادامه تخم مرغ را در یک کاسه کوچک می ریزیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ان اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا تخم مرغ از لختگی در بیاید، سپس مخلوط تخم مرغ و ادویه ها را به دیگر مواد اضافه می کنیم. 🌮 حالا مواد را با دست به مدت ۵ دقیقه مخلوط می کنیم تا کاملا منسجم شوند. در ادامه یک سلفون روی درب کاسه می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد با هم تلفیق شود. 🥙 پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود. حالا به اندازه یک پرتقال کوچک از مواد بر می داریم و با دست شکل می دهیم. 😋 🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا