33.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی (نجوا)
👈بهرام زاهدی (کارشناس مسائل آسیای مرکزی)
🔹هنگامی که در جامعهای با چنین مردم آرامی، حاکمیت به بهانه مقابله با تروریسم با بسیاری از مظاهر اسلام مقابله میکند، مانند بیحجابی اجباری برای زنان زیر ۵۰ سال، ممنوعیت ورود افراد زیر ۱۸ سال به مسجد و..(البته به دلیل سنتی بودن جامعه این قوانین بهطور جدی نافذ نبود اما) برخی را به سوی کارهای افراطی سوق میدهند...
👈با موضوع: نگاهی به وضعیت اجتماعی و سیاسی تاجیکستان و ریشهیابی دلایل عضوگیری داعش از این کشور
@mavaraonnahr
📰 اولین نشست سران آسیای مرکزی و جو بایدن
⬅️ ۱۸ آگوست، خبرگزاری uzdaily ازبکستان، از نامه جو بایدن به شوکت میرضیایف رئیس جمهور این کشور خبر داد.
📄 این نامه در ۱۱ آگوست به رئیس جمهور ازبکستان ارسال شده و در آن از شوکت میرضیایف و سران آسیای مرکزی برای شرکت در یک نشست مشترک دعوت به عمل آمده است.
📄 در این نامه آمده است: امیدوارم شما و سایر همکارانمان از آسیای مرکزی برای نشست رسمی C5+1 در روزهای 19 و 20 سپتامبر به ما بپیوندید؛ تا در مورد چگونگی ادامه همکاری ها برای پیشبرد اهداف امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی مشترکمان بحث کنیم.
🔸️ لازم به ذکر است، طول یک سال اخیر شاهد افزایش دیدار و نشست های مقامات آمریکایی و آسیای مرکزی بودیم. در حاشیه این رویدادها، کارشناسان زيادی از منطقه و آمریکا، معتقد به کم کاری ایالات متحده و خواستار ارتقای سطح روابط و پلتفرم C5+1 بودند. از این رو در محافل گوناگونی به جو بایدن، پیشنهاد برگزاری نشستی با سران آسیای مرکزی (به نیت تحکیم و ایجاد حسن ظن در روابط) ارائه شده بود.
#آسیای_مرکزی
#همکاری
#اجلاس #همکاری
#بازی_بزرگ
کانالهای#مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
🔴 «زهویت بن هیلل» سفیر رژیم صهیونیستی در ازبکستان، از نشست خود با وزیر کار ازبکستان خبر داد
🔻او نوشت:
🔸نشستی بزرگ با جناب موسایف، وزیر کار ازبکستان برای اجرای توافق دوجانبه ما درمورد استخدام پرستاران ازبک در اسرائیل. این یک سرمایهگذاری بزرگ است که هم برای اسرائیلیها و هم ازبکها سودآور خواهد بود.
🔴 او همچنین در توییت دیگری با انتشار عکسی از خود با رئیس جدید کمیته گردشگری ازبکستان، انتصاب او را تبریک گفته و نوشت:
🔹 به آقای شادیاف، سفیر سابق ازبکستان در یونسکو و رئیس جدید کمیته ملی گردشگری تبریک میگویم. ازبکستان یک مقصد فوقالعاده برای گردشگران [صهیونیست] است و در حال حاضر با وجود پروازهای مستقیم از تلآویو به سمرقند، اطمینان دارم که اسرائیلیهای بیشتری را خواهیم دید که از این کشور [ازبکستان] دیدن خواهند کرد.
#آسیای_مرکزی
#رژیم_صهیونیستی
#تاجیکستان #ازبکستان
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 ملاقات سناتور آمریکایی با وزیر خارجه تاجیکستان
⬅️ ۲۲ آگوست، سناتور آمریکایی، رئیس کمیته امنیت داخلی و امور دولتی سنای آمریکا گری پیترز و سراجالدین مهرالدین وزیر امور خارجه تاجیکستان، ملاقات و گفت و گو کردند.
📄 طرفین در زمینه روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تاجیکستان و ایالات متحده گفتگو و برای ایجاد و بهره گرفتن از فرصتهای گسترده، به تبادل نظر پرداختند.
❗️ گفتنیست، گری پيترز برای یک سفر کاری وارد آسیای مرکزی شده و تا این لحظه، با رؤسای جمهور قرقیزستان و قزاقستان و وزرای خارجه تاجیکستان و قرقیزستان ملاقات کرده است.
✍️ لازم به ذکر است، سفر گری پیترز به کشورهای آسیای مرکزی و دیدار با مقامات عالی آنها، پس از دعوت جو بایدن از سران آسیای مرکزی برای برگزاری یک نشست مشترک در ماه آتی، صورت گرفته است. گفتنیست، در گفتگوی توکایف و گری پیترز، از این اجلاس صحبت به میان آمد و با استقبال رئیس جمهور قزاقستان مواجه شد.
#آسیای_مرکزی
#آمریکا
#تاجیکستان
#نفوذ #همکاری
#امنیتی #اجتماعی
#اقتصادی
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 سفیر جدید ایران در تاجیکستان
⬅️ علیرضا حقیقیان به عنوان سفیر جدید ایران در تاجیکستان منصوب و پس از یک ملاقات رسمی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی، ۶ شهریور وارد "دوشنبه" پایتخت تاجیکستان شد.
📄 علیرضا حقیقیان، پیش از این به عنوان دستیار وزیر و دبیرکل بخش اوراسیای وزارت خارجه ایران مشغول به خدمت بود. وی فعالیت در سمت مشاور امنیتی وزیر و مدیرکل حراست وزارت امور خارجه، سفیر جمهوری اسلامی در پاکستان و ارمنستان و کارداری ایران در عراق را در سابقه دارد.
📄 پیش از حقیقیان، محمدتقی صابری به مدت ۵ سال در این سمت حضور داشت.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان
#ایران #سفیر
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
مرکز مطالعات آسیای مرکزی | ماوراءالنهر
📰 ملاقات سناتور آمریکایی با رهبران آسیای مرکزی؛ آمادگی برای اجلاس سران C5+1
لاوروف: غرب می خواهد شریکان مسکو را فریب بدهد و وادارشان کند که از همکاری با روسیه دست بکشند
⬅️ ۱۸ آگوست سال جاری، مجله فوربس از نامه جو بایدن به شوکت میرضیایف پرده برداشت؛ نامه ای که ۱۱ آگوست به رئیس جمهور ازبکستان ارسال گشته و از وی برای شرکت در اولین نشست "سران آسیای مرکزی و آمریکا" دعوت به عمل آمده بود.
📄 ۲۱ آگوست، سه روز پس از انتشار این نامه در رسانه ها، رئیس کمیته امنیت ملی و امور دولتی سنای آمریکا گری پيترز، وارد آسیای مرکزی شد. سفری پرکار و فشرده که برای ملاقات با رهبران آسیای مرکزی، با هدف احیای روابط و ایجاد آمادگی برای نشست آتی صورت گرفت.
📄 اولین مقصد او در آسیای مرکزی بیشکک بود؛ گری پیترز با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس پارلمان قرقیزستان ملاقات کرد؛ در این گفتگوها چشم انداز روابط طرفین، همکاری های امنیتی، سرمایهگذاری اقتصادی و راهبردهای ارتقای همکاری در قالب C5+1 مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله مهمترین نکات گفتگوی گری پیترز با مقامات قرقیزستان این بود، که گری پیترز از ساز و کار تحریم های آمریکا و اقدامات لازم کشورها برای جلوگیری از شامل شدنشان در تحریم، سخن به میان آورد. همچنین، گری پيترز در گفتگو با رئیس جمهور قرقیزستان، دعوت جو بایدن از صدیر جبارف برای شرکت در اجلاس آتی را ابلاغ نمود.
❗️ به نقل از رادیو آزادی، لاوروف وزیر خارجه روسیه، در یک مصاحبه به طور غیر مستقیم به سفر این سناتور آمریکایی به آسیای مرکزی اشاره نمود و گفت: غرب می خواهد شریکان مسکو را فریب بدهد و وادارشان کند که از همکاری با روسیه دست بکشند.
📄 مقصد بعدی نماینده آمریکا، دوشنبه بود. وی در تاجیکستان، تنها با سراجالدین مهرالدین وزیر خارجه گفتگو کرد. طرفین در این نشست، حول طیف گسترده ای از مسائل سیاسی، اقتصادی، امنيتی و چشم انداز گسترش روابط به گفتگو پرداختند. در این گفتگو نیز، گری پيترز دعوت جو بایدن از رئیس جمهور تاجیکستان را ابلاغ نمود.
❗️ لازم به ذکر است، ۳۰ آگوست معاون وزیر خارجه تاجیکستان در یک مصاحبه اعلام نمود، که تاجیکستان در قبال شرکت در نشست "سران آسیای مرکزی و آمریکا" هنوز تصمیمی اتخاذ نکرده است.
📄 روز بعد در تاریخ ۲۳ آگوست، گری پيترز دوشنبه را به مقصد آستانه ترک نمود. وی به طور جداگانه با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس پارلمان قزاقستان به گفتگو نشست. می توان گفت، گفتگوی گری پیترز و قاسم جومارت توکایف از مهمترین بخش های سفر سناتور آمریکایی به آسیای مرکزی بود.
📄 سناتور آمریکایی در گفتگو با توکایف، بر اهمیت استراتژیک آسیای مرکزی و نقش محوری قزاقستان در منطقه تاکید کرد و واشنگتن را متعهد به تلاش مستمر برای گسترش همکاری ها دانست. در این نشست، طرفین حول زمینه های کلیدی در روابط دو کشور و برخی مسائل بین المللی به گفتگو پرداختند. توکایف با قدردانی از طرف آمریکایی، از دعوت جو بایدن استقبال نمود و آمریکا را از مهمترین شریکان قزاقستان و شریک استراتژیک خود دانست. توکایف گفت: ایالات متحده همیشه شریک استراتژیک ما در زمینه های امنیت جهانی، عدم اشاعه سلاح های هسته ای، تضمین ثبات اقتصادی و ترویج ارزش های دموکراتیک بوده است. من فکر میکنم که ما توانستهایم به دستاوردهای زیادی برسیم، اما با این وجود، باید برای تقویت همکاریهای متقابل در زمینههای مورد علاقه بیشتر تلاش کنیم.
📄 ۲۵ آگوست، گری پيترز وارد تاشکند شد. در ازبکستان نیز به طور جداگانه با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس پارلمان این کشور به گفتگو نشست. رئیس جمهور ازبکستان نیز در گفتگو با سناتورآمریکایی، از دعوت جو بایدن برای شرکت در نشست "سران آسیای مرکزی و آمریکا" استقبال نمود.
❗️ لازم به ذکر است، این سفر و مأموریت گری پیترز در آسیای مرکزی، با سکوت خبری عمیق رسانه های غرب مواجه بود. تاریخ سفر، همراهان و از جزئیات گفتگوها اطلاعات دقیقی وجود ندارد. از طرفی، کارشناس این سکوت خبری را از روی بی توجهی یا عدم ارزش رویداد نمی دانند؛ از این رو شاهد نشر تحلیل ها و تئوری های گوناگونی حول مأموریت گری پيترز هستیم.
#آسیای_مرکزی
#آمریکا #نفوذ
#بازی_بزرگ
#چین #روسیه
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
مرکز مطالعات آسیای مرکزی | ماوراءالنهر
📰 بازداشت نویسنده و ویراستار یک کتاب در تاجیکستان
بازداشت عبدالقادر رستم (نویسنده، محقق و اندیشمند شناخته تاجیکستان) و عبدالخلیل خالقزاده (نویسنده، فعال اجتماعی و کارآفرین تاجیک) به جرم نگاشتن یک کتاب انتقادی
⬅️ ۱۵ مارس سال جاری، کتاب "حوادث روزگار من" نوشته عبدالخلیل خالقزاده، در شهر دوشنبه رونمایی شد. این کتاب به فراز و نشیب ها و تحولات اقتصادی و فرهنگی ۳۰ سال اخیر تاجیکستان می پردازد و در یک نگاه کلی، نویسنده در این کتاب، فساد گسترده موجود در دستگاه دولتی تاجیکستان و برخی مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه را به تصویر کشیده است.
📄 ۱۱ آگوست، عبدالخلیل خالقزاده نویسنده این کتاب بازداشت شد و پس از چهار روز، ۱۵ آگوست، دادستان کل تاجیکستان در یک نشست خبری از دلیل بازداشت این نویسنده خبر داد. یوسف رحمان اظهار داشت، که این نویسنده در کتاب خود، مقامات دولتی و محلی تاجیکستان را تحقیر کرده و سعی بر ایجاد کینه و عداوت داشته است. از این رو عبدالخلیل خالقزاده بر اساس بند ۱۸۹ قانون جنایی تاجیکستان بازداشت شده و ۵ الی ۱۰ سال حبس در انتظار او می باشد.
❗️ بیست روز پس از بازداشت نویسنده کتاب مذکور، ۳۱ آگوست، ویراستار این کتاب، عبدالقادر رستم، نویسنده، محقق و اندیشمند شناخته تاجیکستان نیز بدون اعلام جرم بازداشت شد.
📄 بازداشت عبدالقادر رستم با واکنش گسترده ای از سوی نویسندگان، شاعران و ساير فعالان فرهنگی و اجتماعی تاجیکستان مواجه شده است.
📄 گفته میشود، بازداشت این فرهیخته تاجیک نیز با پرونده کتاب "حوادث روزگار من" مربوط می باشد.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان
#کتاب #قانون
#فساد
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 توکایف از اراده کشورش برای قطع وابستگی نظامی سخن گفت
⬅️ ۱ سپتامبر، رئیس جمهور قزاقستان قاسم جومارت توکایف، در یک سخنرانی، از لزوم توسعه صنایع نظامی کشور و تجهیز ارتش به پهپاد، ماشین های زرهی، سلاح های گرم قابل حمل و سایر تسلیحات پیشرفته نظامی سخن گفت.
📄 وی اولویت را ایجاد چرخه تولید با بومی سازی حداکثری اعلام کرد و خواستار استمرار انتقال فناوری و بومی سازی تولیدات نظامی شد. به گفته توکایف، این روند، کاهش وابستگی را برای قزاقستان به ارمغان خواهد آورد.
📄 در ادامه نیز از ایجاد صندوق ویژه ای برای حمایت مالی مستقیم از شرکت ها و مجتمع های نظامی داخلی خبر داد.
#آسیای_مرکزی
#قزاقستان
#امنیت
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 ملاقات معاون USAID با معاون وزیر خارجه تاجیکستان
⬅️ ۱ سپتامبر، آنجلی کائور معاون دستیار بخش آسیای USAID با فرهاد سلیم معاون وزیر خارجه تاجیکستان ملاقات کرد.
📄 طرفین در این نشست، حول چشمانداز همکاری همکاری های تاجیکستان و ایالات متحده در زمینه اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و آموزشی به بحث و بررسی پرداختند.
🔸️ قابل ذکر است، آنجلی کائور، از ۲۴ تا ۲۵ آگوست در قزاقستان نیز حضور داشت و با مقامات این کشور، در زمینه گسترش منافع مشترک و بررسی اولویت ها به گفتگو نشسته بود.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان #قزاقستان
#ایالات_متحده
#نفوذ #بازی_بزرگ
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 مسدودیت تیک تاک در قرقیزستان
⬅️ وزارت های فرهنگ، ورزش و اطلاعات قرقیزستان، پیگیر مسدودیت TikTok در این کشور هستند.
📄 وزارت فرهنگ این کشور در یک بیانیه تاکید نمود: روان کودکان اغلب ضعیف و آسیب پذیر است؛ زیرا در سنین رشد و در حال تکامل هستند. محتوای تیک تاک می تواند موجب اعتیاد شده و به سلامت جسمی و روانی کودک آسیب برساند. تیکتاک محتوای مضر نامحدودی را در دسترس کاربران قرار داده و نوجوانان، اغلب پس تماشا تقلید و آنها را تکرار می کنند.
📄 در این بیانیه آمده است: این پلتفرم تدبیری برای حفاظت از محتوا در برابر خردسالان ندارد و اطلاعات را از نظر رده سنی متمایز نکرده است.
📄 قرقیزستان بمنظور جلوگیری از آسیب های این پلتفرم، تصمیم به مسدودیت آن گرفته است. همچنین گفته می شود، این اقدام، گوشه ای از طرحی کلانتر در این کشور برای تضمین سلامت و جلوگیری از آسیب ها به نسل جدید است که پیرو آن اقدامات گسترده ای تا سال ۲۰۲۵ لازم الاجرا خواهد شد.
#آسیای_مرکزی
#قرقیزستان
#تهاجم_فرهنگی
#نفوذ
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 سفر تحصیلی ۵ هزار دانشجوی تاجیک به خارج از کشور در سال جاری
⬅️ امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان با سخنرانی در دانشگاه دولتی پزشکی ختلان، از سفر تحصیلی ۵ هزار دانشجوی تاجیک به خارج از کشور در سال ۲۰۲۳ خبر داد.
✍️ این در حالی است، که بر اساس آمار سال گذشته وزارت آموزش و پرورش تاجیکستان، حدود یک سوم ظرفیت دانشگاه های خود این کشور خالی است؛ سال تحصیلی ۲۳-۲۰۲۲، آمار دانشجویان جدید در این کشور ۶۶ هزار نفر اعلام شده بود که از این رقم، تنها ۴۱ هزار نفر در دانشگاه های تاجیکستان پذیرش شدند. بر این اساس حدود ۲۵ هزار نفر دیگر که باید در دانشگاه تحصیل می کردند، یا ترک تحصیل کرده اند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرده اند.
🔸️ کارشناسان از جمله دلایل این پدیده را ضعف سیستم آموزشی این کشور، علاقه جوانان به تحصیل در کشورهای غربی و روسیه، ترک تحصیل به خاطر مشکلات اقتصادی و البته عدم امید جوانان به آینده تحصیل در کشورشان می دانند. از این رو، به طور فاجعهواری تاجیکستان با پدیده فرار مغزها روبرو است.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان
#آمریکا #روسیه
#دانشگاه #دانشجو
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 برگزاری دوره آموزشی-امنیتی آمریکا برای قرقیزستان
آمریکا تجهیزات امنیتی-سایبری به قرقیزستان اهدا کرد
⬅️ به نقل از AKIprees، ماه گذشته، ایالات متحده آمریکا یک دوره آموزشی "مقابله با تروریسم در فضای مجازی" را برای ۱۲ نیروی امنیتی وزارت امور داخلی قرقیزستان برگزار نمود.
📄 در مرحله اول، در یک مراسم رسمی با حضور افسر امنیتی سفارت آمریکا در بیشکک و مدیر دفتر مالی وزارت داخلی قرقیزستان، ۲۶ دستگاه تخصصی لپتاپ برای فعالیت امنیتی-سایبری و سایر تجهیزات لازم به وزارت داخلی این کشور اهدا شد.
📄 از ۳۱ ژوئیه تا ۴ آگوست، این دوره آموزشی-امنیتی برای ۱۲ نیروی امنیتی قرقیزستان از سوی برنامه ضد تروریسم وزارت خارجه ایالات متحده برگزار گشت. در بخشی از این دوره، آموزش ها بر چگونگی استفاده سازمان های تروریستی از رسانه های اجتماعی برای عملیات، جذب نیرو، انتشار تبلیغات و هماهنگی فعالیت ها متمرکز بود. علاوه بر این، شرکت کنندگان با تکنولوژی و نرم افزارهای موجود در سطح جهانی نیز آشنا شدند.
#آسیای_مرکزی
#قرقیزستان
#آمریکا #امنیت
#نفوذ
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 سفر پر کار معاون دستیار USAID به تاجیکستان
⬅️ آنجلی کائور معاون دستیار بخش آسیای USAID، سفر خود به تاجیکستان را با ملاقات مانوئل میکالر سفیر ایالات متحده در تاجیکستان آغاز نمود. در این گفتگو، حول چشم انداز آمریکا در تاجیکستان و بسترهای همکاری USAID با این کشور برای تقويت امنیت و شکوفایی در حوزه های گوناگون، تبادل نظر صورت گرفت.
👇👇ادامه
📄 همان روز، آنجلی کائور به همراه میکالر، با فرهاد سلیم معاون وزیر خارجه تاجیکستان به گفتگو نشستند.
📄 روز بعد، کائور به همراه سفیر، به بازدید نیروگاه برق آبی راغون رفت. در پی این بازید، سفارت آمریکا از همکاری ایالات متحده و بانک جهانی برای توسعه انرژی سبز در تاجیکستان خبر داد.
📄 در ادامه، مقامات آمریکایی به ناحیه خراسان ولایت ختلان سفر کردند. آنجلی کائور از بیمارستان تخصصی (زنان و کودکان) USAID در این منطقه بازدید کرد و در پی این بازدید، سفارت آمریکا در یک توییت از اینکه ایالات متحده در سراسر تاجیکستان برای سلامت جامعه فعالیت می کند، ابراز خوشحالی و افتخار کرد.
📄 مقصد بعدی، بازدید از شرکت Azot تاجیکستان بود. این شرکت در زمینه کشاورزی و تولید کود فعالیت می کند و USAID از جمله سهامداران این شرکت محسوب می شود. (قابل ذکر است، Azot سالانه ۹۰ هزار تن کود تولید می کند.)
📄 بر اساس توییت سفارت آمریکا در تاریخ ۱ سپتامبر، آنجلی کائور، با معاون اول وزیر اقتصاد تاجیکستان آشوربانی صالحزاده ملاقات کرد. در این گفتگو، طرفین در زمینه ظرفیت ها و راهبردهای همکاری درازمدت USAID با تاجیکستان و راه های تحکیم روابط به بحث و تبادل نظر پرداختند.
📄 در ادامه، مراسمی بمنظور حمایت از حقوق زنان و برابری جنسیتی از سوی سفارت آمریکا با حضور نمایندگان دولتی تاجیکستان، برخی نمایندگان دیپلماتیک کشورها، فعالان جامعه شهروندی و مدافعان حقوق زن و حقوق بشر در تاجیکستان با سخنرانی آنجلی کائور برگزار شد.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان
#آمریکا
#جامعه #نفوذ
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
⬅️ رسانه الشرق الاوسط عربستان در حاشیه اولین نشست "آسیای مرکزی + شورای همکاری خلیج فارس"، با وزیر امور خارجه تاجیکستان سراجالدین مهرالدین، در زمینه چشم انداز نشست جده و روابط تاجیکستان و عربستان به گفتگو پرداخت. الشرقالاوسط می نویسد: وزیر خارجه تاجیکستان از طرح مشترکی رونمایی کرد که نشان دهنده نقشه راه اقدامات شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای آسیای مرکزی در سال های 2023-2027 است. سراجالدین مهرالدین تاکید کرد که شرایط ژئوپلیتیکی موجود، ایجاب می کند که یک طرح جدید برای همکاری بین دو منطقه ترسیم بشود.
سراجالدین مهرالدین از چالش های مشترکی سخن گفت، که به همکاری دو منطقه ضرورت می بخشد: واضح است که تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و از طرفی تغییرات آب و هوایی در منطقه و سراسر جهان، تهدیدها و خطرات مشترکی را نه تنها برای ما، بلکه برای کل جهان ایجاد کرده است. ناآرامیها و درگیریهای نظامی در نقاط مختلف جهان از جمله بحرانهای خاورمیانه و منطقه آسیا؛ از سویی دیگر، تهدیدات مربوط به آب، بهداشت، کمبود مواد غذایی و تغییرات آب و هوایی، همکاری مشترک برای مقابله با این بحران ها را طلب می کند. برای حفظ صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای و زندگی مسالمت آمیز مردم جهان باید در یک مبارزه مشترک شرکت کرد.
همچنین افزود: چالش ها و بحران های موجود، از جمله رشد گروه های تروریستی و افراطی، قاچاق مواد مخدر و تغییرات آب و هوایی، تهدیدهای مشترکی هستند که نیازمند حفظ امنیت در امتداد مرز کشورهای مربوطه است.
وزیر خارجه تاجیکستان در پاسخ به سوالی در مورد اولین نشست "آسیای مرکزی + شورای همکاری خلیج فارس" گفت: تغییرات سریع وضعیت ژئوپلیتیکی و تحولات سیاسی و اقتصادی در منطقه و جهان، نشان دهنده نیاز به مرحله جدیدی از روابط بین کشورهای دو منطقه، نیاز به ایده های جدید و ایجاد پلتفرمی برای همکاری مشترک است.
وی افزود: جمهوری تاجیکستان از تلاشهای پادشاهی عربستان سعودی برای تضمین توسعه اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و بشردوستانه در کشورهای جهان اسلام، استقبال می کند.
در ادامه، سراجالدین مهرالدین از تصویب طرح مشترکی بین شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای آسیای مرکزی برای سالهای 2023 تا 2027 که در نشست جده به توافق طرفین رسید، خبر داد.
سراجالدین در پاسخ به سوالی درباره روابط عربستان سعودی و تاجیکستان گفت: روابط ما مبتنی بر ارزش های فرهنگی مشترک و پیوندهای تاریخی است. وی تاکید کرد، که همکاری های تجاری و اقتصادی یکی از اولویت ها در روابط دوجانبه تاجیکستان و عربستان است.
وی با اشاره به تشکیل شورای تجاری مشترک بین عربستان و تاجیکستان گفت: چشم انداز مساعدی برای گسترش همکاری و اجرای پروژه های مشترک در مناطق آزاد اقتصادی جمهوری تاجیکستان وجود دارد. بنابراین، من از سرمایه گذاران عربستان می خواهم که از این فرصت نهایت استفاده را ببرند. دولت تاجیکستان از ابتدای سال 2022 به شهروندان عربستان سعودی اجازه داد تا بدون ویزا وارد این کشور شوند؛ این گام ها برای توسعه و تقویت همکاری های تجاری بین دو کشور مهم است.
سراجالدین ادامه داد: بیش از 98 درصد برق در تاجیکستان از منابع تجدیدپذیر، یعنی انرژی سبز، به ویژه نیروی آبی تامین می شود. منابع آب نقش مهمی در سازگاری با تغییرات اقلیمی و همچنین کاهش پیامدهای آن دارد. افزایش بلایای طبیعی مرتبط با آب، پیوند ناگسستنی با منابع آب و تغییرات آب و هوایی دارد. ما قصد داریم تا سال 2050 با توسعه انرژی سبز، سهم خود را در اجرای استراتژی «ضایع صفر»، سازگاری با تغییرات اقلیمی 2030 و چندین سند ديگر، افزایش دهیم.
(الشرقالاوسط، مصاحبه کامل خود با این دیپلمات را نشر نکرده و به اشاره به نکات مهم بسنده کرده است.)
(این مصاحبه مربوط به ماه های گذشته بوده و به دلیل اهمیت آن، امروز در ماوراءالنهر منتشر گردید.)
#آسیای_مرکزی #خلیج_فارس
#عربستان_سعودی #تاجیکستان
#امنیت #تروریسم #تغییرات_اقلیمی
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
⚫️ اربعین حسینی بر همه آزادگان جهان تسلیت باد
امام حسین علیه السلام، زندهی جاویدی است
که هر سال، دوباره شهید می شود و همگان را به یاری جبهه حق زمان خود دعوت می کند. "علی شریعتی"
#امام_حسین علیه السلام
#محرم #عاشورا #اربعین
#صفر #کربلا #شام
#انقلاب #مکتب #قیام
#حضرت_زینب (س)
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 تاجیکستان میزبان رزمایش نظامی مشترک آمریکا و آسیای مرکزی
سومین رزمایش نظامی مشترک آمریکا و آسیای مرکزی پس از وقوع جنگ اوکراین
⬅️ ۱۲ تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، رزمایش نظامی "همکاری منطقه ای ۲۰۲۳" آمریکا به همراه سه کشور آسیای مرکزی، به میزبانی تاجیکستان برگزار خواهد شد.
📄 این رزمایش نظامی به مدت هشت روز در ولایت ختلان تاجیکستان با حضور پرسنل نظامی ایالات متحده آمریکا، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان برگزار می شود.
(امروز ۶ سپتامبر، رسانه News Track هند از این رویداد قریبالوقوع پرده برداشت.)
✍️ لازم به ذکر است، ۱۹ و ۲۰ سپتامبر سال جاری، اولین نشست سران "آسیای مرکزی + آمریکا" به ریاست جو بایدن در نیویورک برگزار خواهد شد.
🔸️ گفتنیست، این سومین رزمایش نظامی مشترک آمریکا و آسیای مرکزی پس از وقوع جنگ اوکراین محسوب می شود.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان #ازبکستان #قرقیزستان
#آمریکا #رزمایش_نظامی #همکاری
#روسیه #اوکراین
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 تاجیکستان از انحلال یک عملیات تروریستی در آستانه جشن استقلال این کشور خبر داد
⬅️ شب ۳۰ اگوست، سه تاجیک تبار مسلح از خاک افغانستان وارد بدخشان تاجیکستان شدند. خبرگزاری دولتی تاجیکستان به نقل از کمیته امنیت ملی این کشور گزارش داد، سهشنبه ۵ سپتامبر پس از گذشت ۶ روز، محل استقرار تروریست ها شناسایی شد و نیروهای های امنیتی این کشور پس از محاصره سوژه ها، با مقابله مسلحانه آنها مواجه شدند که در آخر منجر به کشته شدن هر سه تروریست شد.
📄 بر اساس این گزارش، هر سه تروریست تاجیکالاصل و عضو گروه جماعت انصارالله بودند که با هدف اجرای یک عملیات تروریستی در آستانه جشن استقلال تاجیکستان، وارد خاک این کشور شده بودند.
📄 در پی این عملیات، تعداد زیادی سلاح، مهمات جنگی، تجهیزات درمانی، نقشه، اطلاعات مراکز دولتی و ۱۰ هزار دلار پول نقد نیز از مقر این سه نفر کشف شد.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان #افغانستان
#طالبان #تروریسم
#امنیت
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 طالبان برنامه خود برای آینده تاجیکستان را منتشر کرد؛ آزادسازی تاجیکستان از اشغال و حاکمیت اسلام
⬅️ ۱۲ ژوئیه سال جاری، تحریک طالبان تاجیکستان، در قالب یک کتاب تحت عنوان "قضیه تاجیکستان، و شیوه آزادسازی آن از اشغال و استبداد"، چشم انداز و برنامه خود برای آینده این کشور و طرح اجرای آن را منتشر کرد.
👇👇ادامه
✍️️ این کتاب در ۱۰۰ صفحه، ۴ فصل (۱.هدف و رسالت ما؛ ۲.از کجا آغاز کنیم؛ ۳.نشانه هایی در راه مبارزه؛ ۴.اسلام راه حل است) و در ۲۴ بخش، تحت عناوینی همچون وضعیت فعلی تاجیکستان، مشروع آزادسازی، پیام به علما، پیام به زمامداران حکومت و... با شعار "به امید پایان اشغال و حاکمیت اسلام در تاجیکستان" به قلم تحریر درآمده و توسط انتشاراتی به اسم "رسالت" منتشر شده است.
📝 طالبان تاجیکستان، در باب هدف خود می نویسد: هدف و رسالت ما از برنامه و تغییراتی که میخواهیم، بیرون نمودن مسلمانان تاجیکستان از حالت اسفبار کنونی، پایان بخشیدن به اشغال کشور و اقامه دین الله عزوجل در تاجیکستان می باشد. چون تاجیکستان سرزمین اسلامی و ملک مسلمانان است؛ پس باید اسلام فرهنگ اسلامی و ارزشهای والای اسلام در آن حاکم باشد. مبارزه بخاطر آزادسازی کشور از اشغال فعلى نه تنها حق مشروع فرزندان کشور است، بلکه تکلیف شرعی و فرض بر گردن هر شهروند کشور میباشد.
📝 و در جایی دیگر نوشته است: هدف از مبارزه ما از بین بردن نظام دست نشانده مستبد فعلی است، همچنین هر نظامی که بعد از آن و مبتنی بر ارزشهای غیر اسلامی می آید.
❗️ در ادامه، مداخله کشورها، ایجاد مانع در مسیر جهاد مردم تاجیکستان و حمایت از رژیم حاکم را دشمنی با مردم تاجیکستان و اسلام اعلام نموده و نوشته است: این به معنای اعلام جنگ عليه صاحبان حق میباشد؛ این بدون تردید عواقب بدی برای این کشورها و شهروندان آنها دارد.
❗️ در این کتاب، از افغانستان به عنوان خاک اسلام و از حکومت طالبان به عنوان نظام الهی یاد شده و وجود فساد، ظلم، تجاوز و حضور بیگانگان در کشورهای منطقه را مایه شرمندگی دانسته است.
📝 در بخش "فرایند کلی مبارزه و تغییر"، نیروها را به دو جبهه داخلی و بیرونی تقسیم نموده و در شرح وظایف آنها نوشته است: جبهه داخلی، موظف به تعلیم و تربیت نسل متدین برای آینده، اصلاح اخلاق و سلوکیات توده ها، اهتمام به نظام خانواده و اعتنای فراوان روی تربیت، تلاش زنان برای مساهمت آنها در ساختار نسل آینده و... و جبهه بیرونی موظف به قیام به مبارزه سیاسی و نظامی علیه رژیم اجیر مستبد بوده تا این که زمام امور دولت در دست مردم بیافتد.
✍️️ این برنامه به طور کلی، در صدد بسیج نمودن تمامی اقشار جامعه برای اجرای طرح مذکور بوده و با دعوت جامعه به جهاد، برای هر قشری از جامعه یک پیام، چندین توصیه و برنامه عملی ارائه نموده است.
✍️ طالبان تاجیکستان، مدعی است، جامعه مورد نظر با هدف اقامه دین بنا خواهد شد و به اختلافات مذهبی دامن نخواهد زد؛ از این رو از تمامی مسلمانان تاجیکستان و پیروان مذاهب چهارگانه اهل سنت، برای جهاد زیر سایه پرچم مورد نظر دعوت به عمل آورده است.
✍️ این طرح، قدم اول و آغاز این نهضت را تغییر و تحول مردم از درون و روحیات دانسته و در ادامه پس از بیداری مردم، جنگ مسلحانه را لازم و بدیهی دانسته است. از این رو برای تفهیم لزوم تحقق هر مرحله، به تفسیر و شرح برخی سنت های الهی و آیات و روایات پرداخته است. در ادامه، با ارائه برنامه های عملی و تعیین جناح ها و کادرها، وظایف هر بخش را معین نموده است.
❗️ قابل ذکر است، تیر ماه سال گذشته، تحریک طالبان تاجیکستان(TTT) تحت حمایت طالبان و به رهبری مهدی ارسلان اعلام حضور نمود. همان ایام، طالبان مسئولیت کنترل مرزهای افغانستان با تاجیکستان را به این گروه محول کرد و تاکنون نیروهای (TTT) در مرز مستقر هستند.
#آسیای_مرکزی
#تاجیکستان #طالبان
#تحریک_طالبان_تاجیکستان
#امنیت
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
📰 توافق ازبکستان و رژیم صهیونیستی برای حذف محدودیت ها از خطوط حمل و نقل هوایی
⬅️ چهارشنبه ۶ سپتامبر، به نقل از UzDaily، تاشکند و تل آویو برای اصلاح و رفع محدودیت ها از "توافقنامه حمل و نقل هوایی ازبکستان و رژیم صهیونیستی(امضا شده در ۴ ژوئیه۱۹۹۴)" به توافق رسیدند و پروتکلی توسط میری رگو وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی و فیروزه محمودآوا سفیر ازبکستان در تل آویو به امضا رسید.
📄 این پروتکل، با حذف برخی محدودیت ها از جمله تعداد خطوط هوایی و تعداد شرکت ها، موجب تسهیل در روابط تجاری، گردشگری، خدماتی و فرهنگی ازبکستان و رژیم صهیونیستی می شود.
📄 سفیر ازبکستان اظهار داشت: امضای این سند فرصت های جدیدی را برای بازارهای هوایی دو کشور، برای جذب خطوط هوایی جدید و افزایش جریان متقابل گردشگران فراهم می کند.
🔸️ لازم به ذکر است، از سال 2018 صهیونیست های فلسطین اشغالی شرایط حضور ۳۰ روزه بدون اخذ ویزا در ازبکستان را دارند و سال ۲۰۲۲، شاهد بازدید ۱۲۰۰۰ اسقاطیلی از ازبکستان بودیم.
#آسیای_مرکزی
#ازبکستان #تل_آویو
#رژیم_صهیونیستی
#همکاری #نفوذ
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr