9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ انتقاد بر نحوه تقسیم انفال
🔻 آیت الله میرباقری:
🔹زمین های انفالی که در اختیار حکومت اسلامی است بر اساس الگوی سرمایه داری توزیع می شود.
🔹در سواحل مکران چندهزار هکتار به سرمایه داران می دهند. چه کسی گفته است انفال را اینگونه خرج کنید؟
🔹مقداری از زمین های انفال که احیا شده و در دست ضعفا قرار دارد بر اساس سیاست جدید کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و به بهانه کشاورزی مکانیزه، از دست آنها گرفته میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انفال
#صوت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 فراخوان دریافت مقاله فقه حکومتی
⬅️ به اطلاع میرساند دو فصلنامه علمی-ترویجی فقه حکومتی، تحت اشراف #مرکز_پژوهشی_مبنا در موضوعات مرتبط با فقه حکومتی، برای شماره جدید، مقاله میپذیرد.
🔹این مرکز از پژوهشگران محترم دعوت مینماید تا مقالات علمی-ترویجی فقه حکومتی خود را که با رسالت و اهداف فصلنامه منطبق است، برای مجله ارسال نمایند.
🔹 مقالات دریافتی پس از طی فرآیند غیرطولانی ارزیابی و پاسخ سريع مجله به نويسندگان محترم، داوری خواهد شد و در صورت پذیرش، علاوه بر سایت مجله، در پایگاههای معتبر مانند نورمگز، سیویلیکا، مگیران و ... نمایه میگردند.
👈جهت ارسال مقاله، به آدرس پایگاه اینترنتی: fh.smhi.ir
و رایانامه: f_h@mabnarc.ir مراجعه نمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ارسال_مقاله
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیندهپژوهی مسائل حوزه زنان و خانواده در دانشگاه تهران
📝 اولین رویداد «نوآیند» با دستور کار شناسایی مسائل نوپدید با نگاه آیندهنگرانه در حوزه زنان و خانواده، توسط مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
🔹نخستین نشست این رویداد مبتنی بر مسابقه، در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد و مخاطبان پس از پشت سرگذراندن مباحثی نظری در خصوص روشهای آیندهپژوهی، با چیستی مسائل نوپدید و روش پرکردن بوم پیشبینی مسائل نوپدید آشنا شدند.
🔸 در این رویداد، همچنین برخی از چالشهای نوظهور مانند فناوریهای تحولآفرین، رخدادهای محتمل مبتنی بر تغییرات اجتماعی و سایر موضوعات نوین آینده مورد بحث قرارگرفتند.
💢 دکتر فاطمه قاسمپور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، دکتر مریم اردبیلی مدیرکل بانوان شهرداری تهران، دکتر عطایی مشاور امور زنان و خانواده رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر زهرا سادات مشیر از فعالان حوزه زنان و خانواده، دکتر کوهی نماینده مرکز پژوهشهای مجلس و دکتر امیر عسگری مدیر خانه خلاق و نوآوری ترمه، داوران نخستین رویداد نوآیند بودند که طرحهای منتخب این رویداد را انتخاب و تقدیر کردند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31227
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست کاربرد هوش مصنوعی در فرآیند اجتهاد
🔻 حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹 اجتهاد منتهی به فتوا یا قانون گذاری است که غیر از اجتهاد پژوهشی در جهت توسعه علم است و چون اجتهاد اول را نداریم، اجتهاد معطوف به فتوا یا قانون گذاری پشتیبانی نمیگردد که آیا ما میتوانیم پروندهای به هوش مصنوعی بدهیم تا فتوا را خروجی بدهد؟
🔹 اجتهاد فقط یک گمان نسبت به نتیجه نیست، بلکه محصول گمانهای متراکمی است که برآیند مطالعه چندگانه و تخصصی است که تنها تحلیل نیست و بلکه گاهی فراتحلیل نیز دارد و حتی گاهی مطالعه فراترکیبی در آن پیدا میشود.
🔹 تجمیع، تنظیم و تنسیق از کارکردهای آن است که هوش انسانی نمیتواند چنین کار کند، بحث بر سر این است که آیا میتوان اجتهاد را به طور کلی به هوش مصنوعی واگذار کرد، هوش انسانی در این سه زمینه به هوش مصنوعی نمیرسد و به جاهایی که نمیتوان راه برد، میرسد.
🔹 البته هوش مصنوعی میتواند ارتکازات در کلام فقیهان را جمع آوری کند؛ اما کافی نیست؛ بنابراین باید حدود این توانمندی هوش مصنوعی را نیز در نظر داشته باشیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30958
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اجتهاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم پیوند دانشگاهها با مسالهها و مزیتهای منطقهای در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه
🔻 رئیس سازمان امور دانشجویان مطرح کرد:
🔹 تا زمانی که دانشگاهها نتوانند با منطقهای پیوند ایجاد کنند و پاسخ گوی نیازهای جامعه محلی نباشند، به رسالت خود عمل نکرده اند و تفاوت میان دانشگاهها تنها از گذر پاسخگویی به نیازهای منطقهای حاصل میشود.
🔹 عدم ارتباطات منطقهای حلقه مفقوده دانشگاههای ما است و تعامل و پیوند دانشگاههای منطقهای که عامل اصلی ارتقاء دانشگاهها بواسطه انتقال تجارب علمی، همافزایی، بالندگی و پویایی است، نباید مورد غفلت واقع شود.
🔹 دانشگاههای صنعتی در دهه هشتاد در کشور شکل گرفت تا بتواند پیشقراول حرکت و نیروی محرک توسعه صنعتی و فناوری منطقهای و ملی باشد و اگر بازتعریفی در ماموریتهای این دانشگاههای صنعتی تاسیس شده صورت نگیرد، به نوزایی، نوآوری و در مسیر خدمت به جامعه محلی و منطقه ای قرار نخواهد گرفت و و از چهار دیواری دانشگاه بالاتر نخواهد رفت.
🔹 تا دانشگاههای صنعتی متصل به بازار و مزیتهای منطقهای نشوند، دستاوردی برای توسعه ملی و منطقهای نخواهند داشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31257
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#آمل
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «مالیات بر ثروت؛ مبانی و کارکردها»
🔹 مهدی سرمست، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی: در ادبیات مالیاتی، تنها مواردی ذیل مالیات بر ثروت جای میگیرد که بر افزایش دارایی اعمال شود. مالیات بر ارث، مالیات سالانه املاک، مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خالص ثروت، پایههای مالیاتی هستند که ذیل مالیات بر دارایی مطرح میشوند.
🔸 مصطفی جعفری پرور، کارشناس شورای عالی مالیاتی: اینکه چرا جایگاه مالیات بر ثروت در اقتصاد ایران آنطور که باید نیست، بیش از هر چیز به نظام مالیاتی ضعیف ما برمیگردد. هر قانونی تصویب میشود در اجرا با ناکارآمدی مواجه میشود.
🔹 احمد غفارزاده، عضو سابق شورای عالی مالیاتی: در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۴ هزار میلیارد تومان از مجموع ۳۳۶ هزار میلیارد تومان کل درآمد وصولی مالیاتی، سهم مالیات بر ثروت بوده است. بنابراین سهم مالیات بر ثروت از کل درآمدهای مالیاتی حدود ۴ درصد است.
🔸 ناصر یارمحمدیان، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر اصفهان: در بحث مالیات بر ثروت، تعریف مفهوم ثروت بسیار مهم است. در واقع دو نوع ثروت داریم، یکی دارایی و دیگری سرمایه. ثروتی که جریان درآمدی میآفریند سرمایه (کپیتال) است و ثروتی که بازدهی ندارد و فریز شده، دارایی (پروپرتی) است.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31231
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 فراخوان جشنواره شعر طلاب تهران با عنوان «به رنگ خدا»
🔰 انجمن شعر مدرسه علمیه دارالسلام فراخوان داد.
🔹 جشنواره شعر طلاب تهران با عنوان «به رنگ خدا» و با محوریت حضرت زهرا(س) و موضوع حجاب و زن مسلمان برگزار میشود.
❗️مهلت ارسال آثار 30 دیماه 1401
✍️ارسال آثار به شماره : 09024009579 در پیامرسان ایتا
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شعر
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پژوهش و تولید در حوزه علوم انسانی اسلامی را سیاست گذاری میکنیم
🔻 حجت الاسلام والمسلمین هادی منش در گفتوگویی مطرح کرد؛
🔹 ما بیش از ۲۰ سنت اصیل پژوهشی را در تاریخ حوزههای علمیه بازشناسی کردهایم اعم از تقریر نویسی، تحریر نویسی، امالی نویسی، حاشیه نویسی، تقریظ نویسی، ردیه نویسی و... اما شیوههای جدید را هم فروگذار نکردهایم و یکی از مهمترین این شیوهها نظام «آموزش پژوهشمحور» است اگرچه در سوابق حوزههای علمیه خصوصا در مکتب حوزه سامرا نیز سوابق روشنی دارد.
🔹 بهترین طراحی و برنامهریزی، برنامهریزیای است که بر پایهی آینده پژوهی برای رسیدن به یک نقشه جامع برای تعین یک مسیر در آینده باشد. بسیاری از طرحها و برنامهها، حالنگر و دور از نگاه جامعنگری و آیندهنگری است. پژوهش یک حرکت نو به نو، فزاینده و رو به رشد و توسعه است. اگر ما برای فردا، طرحی نداشته باشیم و با سرعت تغییرات علمی و پیشرفتهای آن، همگام نباشیم،یقیناً در آینده نزدیک دچار رکود و رخوت خواهیم شد.
🔹 یکی دیگر از برنامههای ما ارائه الگوی سیر مطالعاتی علوم انسانی- اسلامی است که این پروژه به دنبال طراحی اصول، سیاستها و چهارچوبی برای ارائه برنامه سیر مطالعاتی در دانشهای مختلف انسانی - اسلامی برای آشنایی طلاب با علوم انسانی اسلامی به صورت خودخوان است. این طرح را ما با همکاری و حمایت دبیرخانه حمایت از پژوهشهای حوزوی در بیش از ۲۰ دانش شروع کردهایم.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31035
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هشتمین نشست تخصصی لذت فلسفه با موضوع «چیستی و نحوه وجود فرهنگ؛ نگرشی نوین به فلسفه فرهنگ» با حضور و سخنرانی آیتالله استاد سید یدالله یزدانپناه برگزار میشود.
🔹 در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا قائمینیا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی، دکتر رضا ماحوزی، دکتر رضا صمیم و دکتر جبار رحمانی به عنوان ناقد حضور خواهند داشت.
🔹زمان: چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در محل تالار ابونصر محمد فارابی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار میشود.
🔹 مکان: تهران، پاسداران، خیابان شهید مؤمننژاد(گلستان یکم)، شماره ۱۲۴
🔸لینک مجازی نشست:
b2n.ir/iscs
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#نشست_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جهاد اکبر و جهاد اصغر دو راهکار اسلام برای مقابله با تعارض منافع
🔻استنطاق مسئلۀ تعارض منافعِ فناوریهای تسخیرگر از منظر اندیشۀ شهید صدر؛
📚 تعارض منافع موقعیتی است که میتواند از عوامل درونی نظیر بینش، گرایش، عادت رفتاری و… یا از عوامل بیرونی نظیر هنجار، الزام یا فشار اجتماعی سرچشمه بگیرد. بهعبارت بهتر شکلگیری تعارض منافع متأثر از عوامل انسانشناختی و عوامل جامعهشناختی است
📚در موضوعاتی نظیر خصوصیسازی و کالاهای مشاع، تناسبنداشتن حقوق مالکیت به شکلگیری فساد و محققنشدن منفعت عمومی منجر میگردد. بهعبارت دیگر حقوق مالکیت تنظیمکنندۀ حدود اختیارات است. درواقع به افراد حقیقی یا حقوقی اختیاراتی داده میشود که این اختیارات به منفعت عمومی منجر نمیشود
📚 گاهی ساختارهای اجتماعی به فعالیتهای مخرّبِ منفعت عمومی، پاداش و انگیزه میدهند؛ نظیر جامعهای که افراد سوداگر و سرمایهدار در آن روزبهروز ثروت، قدرت و جایگاه بالاتری کسب میکنند. افراد در چنین جامعهای به دنبال منفعتهای دانی حرکت میکنند و این ساختار ناعادلانه افراد را در موقعیتی قرار میدهد که تعارض منافع را مسئلهدار میکند.
📚یکی از علل ساختاری شکلگیری موقعیت تعارض منافع حالتی است که کنشگر خودش نفع خودش را تنظیم میکند و درنتیجه میتواند در نقش قاعدهگذار یا مشاور یا ناظر یا … قرار گیرد. در این حالت برای رفع این اتحاد باید نهاد تنظیمگر بیرونی نقشآفرینی کند.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31199
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعارض_منافع
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار میکند:
♻️ میزگرد علمی «واکاوی مسئله حجاب و عفاف در فقه و قانون»
🎙 اساتید محترم:
🔹 حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید داوودی، عضو هیأت علمی و گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹 آقای دکتر حسینعلی بای، عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ اندیشه اسلامی
🔹 بانو مجتهده گل گیری، استاد درس خارج حوزههای علمیه خواهران
🔸 دبیر علمی: سرکار خانم فاطمه عرب زاده، پژوهشگر گروه مطالعات جنسیت موسسه شناخت
🗓 شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱، ساعت ۹ تا ۱۱
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب_عفاف
#میز_گرد_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_comکانال رسمی جامعه الزهرا
✅ راه اندازی دانشکده تعلیم و تربیت در دانشگاه کرمان / عدم ارائه مقاطع تحصیلات تکمیلی به واحدهایی که ظرفیت هیأت علمی و توان لازم را ندارند
🔻 دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان مطرح کرد؛
💢 ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه، مأموریت مهم ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و به همین دلیل با ارائه مقاطع تحصیلات تکمیلی به ویژه مقطع دکتری به واحدهایی که ظرفیت هیأت علمی و توان لازم را ندارند، به هیچ وجه موافقت نخواهد شد
💢 استان کرمان یک شهر معدنی و صنعتی است و انتظار داریم واحدهای دانشگاهی به عنوان دانشگاه جوار صنعت در این زمینه نقش آفرینی کرده و با استفاده از اساتید و اعضای هیأت علمی برجسته، برای آموزش ضمن خدمت صنایع و معادن اقدام کنند.
💢 مسئله تعلیم و تربیت یکی از موضوعات بسیار مهم این دانشگاه است و سختگیرانه این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا در هر مدرسه سما، استاد و عضو هیأت علمی تربیتی داشته باشیم تا معلمان، مدیران و معاونان شیوه مدرسهداری اصولی و صحیح را بیاموزند.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31268
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#کرمان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com