✅ تاکید وزیر علوم بر نهادینه شدن ارتباط صنعت و دانشگاه در برنامه هفتم توسعه
🔻 در گفتگو با برنامه تلویزیونی صف اول شبکه خبر سیما مطرح شد؛
🔹 اگر بخواهیم دانشگاههای ما نیز در جایگاه های نحست رتبه بندی دنیا قرار بگیرند باید دانشگاههای همجوار با هم همکاری کنند و با یک نام مشترک تولیدات علمی خودرا در نمایه های جهانی ثبت کنند برای مثال اگر تولیدات علمی دانشگاههای جامع با صنعتی و دانشگاههای وزارت علوم با علوم پزشکی که در یک شهر فعالیت می کنند با یک نام واحد در نظام رتبه بندی ثبت شود قطعا جایگاه دانشگاههای ایران در رتبه بندی های جهانی بهتر می شود.
🔹 دانشگاههای علوم پزشکی بیمارستانها را در اختیار دارند و می توانند بین اموزش و کاربرد پیوند برقرار کنند؛ اما ما در دانشگاه های وزارت علوم در کلاس درس آموزش میدهیم و بستر کاربرد و آزمایش در اختیار نداریم؛ به این دلیل است که آموزش های ما بیشتر جنبه نظری است البته دروس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی هم داریم و به مهارت آموزی هم توجه می شود.
🔹 ما نظام ملی نوآوری هم نداریم، من در شورایعالی انقلاب فرهنگی هم گفتم که ما به سند نظام ملی نوآوری نیاز داریم تا نقش دانشگاهها، پژوهشگاهها، دولت و سازمانها و تمام اجزای آموزش عالی در اکو سیستم نوآوری کشور مشخص باشد و بدانیم آموزش و پژوهش چه مسیری را طی کند تا خروجی آن به ثروت برای ملت تبدیل شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32806
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جلد سوم کتاب «فقه روابط بین الملل» منتشر شد
📚 سومین مجلد از کتاب «فقه روابط بین الملل» نوشته دکتر سید محمد ساداتی نژاد از سوی انتشارات مجلس افروز چاپ و منتشر شده است. این اثر در ۵ فصل و نتیجه گیری تنظیم شده و شامل مجموعه مقالاتی است که به بررسی مفاهیم کلیدی روابط بین الملل یعنی جنگ، صلح، نفوذ و امنیت از منظر فقه روابط بین الملل شیعی پرداخته است.
🔹 لازم به ذکر است جلد اول و دوم مجموعه فقه روابط بین الملل قبلا از سوی انتشارات مجلس افروز منتشر شده است. این دو جلد به استخراج نگاه فقهاء شیعه به روابط بین الملل و بررسی مفاهیم دارالاسلام و دارالکفر در نظام بین الملل پرداخته است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بین_الملل
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تحلیل مناظره اساتید اقتصادی برنامه جهان آرا
🔻 حجتالاسلام کمیل قنبرزاده، عضو شورای سیاست گذاری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه:
🔹به نظر من این مناظرهای که اتفاق افتاد یک مناظره علمی نبود و بیشتر به مناظره احساسی و سیاسی شباهت داشت و در جاهایی متأسفانه خط مشی های اخلاقی به خوبی رعایت نشد. واقعیت این است ما یک ادبیات بسیار گسترده و غنی در مباحث مرتبط با اقتصاد اسلامی داریم که اساساً طرفین مناظره هیچ اشارهای به محتواهای تولیدشده در این حوزه نکردهاند.
🔹متأسفانه برخی از متفکران دانشگاهی، اطلاعاتشان نسبت به دستاوردهای علوم حوزوی بهروز نیست و هنوز افکارشان در حد نوشتههای شهید صدر و شهید بهشتی باقی مانده است، در صورتی که در این ۴۰ سال دستاوردهای بزرگی در حوزههای علمی، به ویژه اقتصاد اسلامی رقم خورده است.
🔹مدل اقتصاد در اسلام خارج از دوگانه دولتی یا خصوصی است. اساساً اسلام راه سومی را معرفی کرده و آن، اقتصاد مردمسالاری دینی، متکی بر اراده مردمی تحت ولایت ولی امر است. در حقیقت مردمسالاری دینی فقط نظام سیاسی اسلام را تشکیل نمیدهد بلکه نظام اقتصادی اسلام هم جزئی از مردمسالاری دینی است. یعنی قالب و شکل برعهده مردم است و محتوا در فضای نرمافزاری دینی شکل میگیرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32818
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅پژوهشکده شورای نگهبان با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار میکند:
💢 کرسی ترویجی با موضوع سازوکار مطلوب نظارت شرعی فقهای شورای نگهبان بر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی
️️🔸 ارائه دهنده: حمید فعلی، پژوهشگر دکتری حقوق عمومی
️️🔸ناقدین:
دکتر ابوالفضل درویشوند، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
دکتر سید مجتبی واعظی، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
🕰زمان برگزاری:
یکشنبه 17 اردیبهشت ماه 1402، ساعت 16
همراه با ارائه گواهی رسمی توسط پژوهشکده شورای نگهبان
🔰 حضور در نشست به صورت مجازی: https://www.skyroom.online/ch/shora-rc.ir/law
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#کرسی_ترویجی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ عدالت و سعادت در اندیشه اسلامی با تأکید بر اندیشههای تمدنی امام رضا(ع)
🔻 حجتالاسلام والمسلیمن غلامرضا بهروزیلک، استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع):
🔹 امام رضا(ع) در تبیین عدل فرمودهاند که عدل، پایه و دوام و قوام جامعه است ولی توصیه کردهاند در عین عدالت باید جود هم وجود داشته باشد. در روایتی از امام رضا(ع) داریم که حاکم باید عدالت بورزد و وقتی قضاوت کرد، عادلانه قضاوت کند و این نشان میدهد که از امام متوقع است که با عدالت رفتار کند ولی سعادت چیزی است که باید براساس عدالت بنا شود.
🔹 در تعریف صوری از عدل این نکته وجود دارد که عدل آن است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد ولی در تعریف دقیق و غیرصوری، عدل یعنی اینکه هر چیزی در جایی که خدا قرار داده و اراده کرده است قرار بگیرد. لذا اگر منکر این شویم که شارع و خداوند جای هر چیزی را قرار داده است در این صورت چه کسی این جایگاه را باید تبیین کند و آن قوت است که بین انسانها در مفهوم عدالت اختلاف ایجاد خواهد شد.
🔹 بنابراین اصل و معیار حسن و قبح در اصل خلقتی است که خدا قرار داده است و خدا این عالم را براساس حق خلق کرده است. خداوند چون براساس اقتضاء ذات خود عادل است، محور عالم را بر حق و عدل قرار داده است و جایگاه عدل را هم خود خدا قرار داده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32792
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#امامت_و_عدالت
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتخابات هیئت رئیسه جامعه مدرسین برگزار شد
💢 در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، انتخابات هیئت رئیسه جدید جامعه مدرسین برگزار شد.
🔹 در جریان این انتخابات، آیات: سید هاشم حسینی بوشهری، عباس کعبی، سید احمد خاتمی، محسن اراکی، محمود عبداللهی و حجتالاسلام محمودرضا جمشیدی برای یک دوره جدید انتخاب شدند.
🔸 در این جلسه آیت الله مرتضی مقتدایی نیز به عنوان قائم مقام انتخاب شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_مدرسین
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📹 گفت و گو با سید مهدی زریباف درباره نظریه بازار
✅ عدالت و ارتباط آن با اقتصاد و به خصوص نظریه بازار یکی از پر مناقشهترین موضوعات فلسفه سیاسی و اقتصاد سیاسی است. دکتر سید مهدی زریباف معتقد است که نظریه بازار اساسا ضدعدالت و آزادی است و با مکانیزم بازار نمیتوان به دنبال عدالت اجتماعی بود.
🌐 لینک کامل گفت وگو: https://www.aparat.com/v/Zmej8
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نخستین پیش نشست بین المللی همایش «خانواده مقاوم»
🔹 خانم دکتر علاسوند، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده: یکی از مهمترین این ارزش ها، خانواده است، لذا ما باید در برابر تهدیدات اخلاقی مقابل خانواده ایستادگی کنیم، کما اینکه ارزش های خانواده اصیل در همه ادیان سه گانه ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام به رغم همه این تهدیدات به حیات خود ادامه داده است.
🔸 دکتر عطریسی، پژوهشگر عرصه خانواده: فردگرایی حاکم بر تفکر انسان غربی مانع اصلی تشکیل خانواده است، چرا که تشکیل خانواده از نگاه انسان فردگرا در ظاهر باعث از بین رفتن و محدود شدن آزادی های فردی اوست، در حالی که اجتماع اسلامی اجتماعی رحمانی است و محور آن نه فرد است، نه زن است و نه مرد است بلکه خانواده است.
🔹 دکتر سحر، پژوهشگر لبنانی: نه تنها نباید قوانین رسمی هیچ کشور مسلمانی مخالف قوانین حمایتی و دینی درباره خانواده باشد بلکه این قوانین باید علاوه بر آن در خدمت حمایت از رفاهیات خانواده و سرگرمی سالم اعضای آن باشد.
🔸 دکتر علیق: ما مدام می گوییم که غرب خانواده را نابود کرده است ولی اسلام می گوید حفظ آن لازم است ولی این حفظ چگونه باید باشد؟ متاسفانه گاه کسی که می خواهد خانواده را با حقوق مدنی حفظ کند در حقیقت دارد خانواده را از بین می برد لذا ما نیازمند فقه اکبر هستیم، فقهی که فلسفه ازدواج را در بستر گسترده تری آموزش دهد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32835
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش بینالمللی فقه و تربیت با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد
💢 اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت نمایندگی المصطفی در خراسان با قرائت پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در سالن صبای همایش های صدا وسیمای خراسان برگزار شد.
🔹 در ابتدای این همایش آیت الله سید منذر حکیم، حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی و حجت الاسلام دکتر علی همت بناری با موضوع فقه تربیتی؛ چیستی و چالش ها، میزگرد داشته و در ادامه حجت الاسلام دکتر سیدنقی موسوی، دانشیار علوم تربیتی و رئیس دانشگاه فرهنگیان قم نیز به ارائه علمی پرداخت و سپس مدیران کمیسیون های علمی گزارشی از پنل ها ارائه و مقالات برتر را معرفی کردند.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه: تربیت یک موضوع عمومی بشر از گذشته تا به امروز است و امروزه ابزارهای تاثیرگذاری برای تربیت وجود دارد.
🔸 در این همایش بیش از ۳۸۰ مقاله دریافت شده است که ۶۲ اثر برگزیده و از ۵ مقاله تقدیر شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32831
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_المصطفی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سه کاربرد کلیدی تکنولوژی هوش مصنوعی در مراحل مختلف فرآیند اجتهاد
🔻 حجتالاسلام محمدجواد مهری، مسئول کمیته و کارگروه فقه و حقوق ستاد راهبری فناوری هوشمند حوزه:
🔹 اولین کاربرد تکنولوژی هوش مصنوعی در فرآیند اجتهاد، کاربرد دستیاری است؛ بدین معنا که این فناوری کمک کار فقیه در مسیر استنباط احکام الهی است و لذا میتواند ثمرات فراوانی در مسیر اجتهاد داشته باشد. چرا که در فقه لایهها و وجوه استدلالی در هم تنیده و پیچیدهای شکل یافته، تحلیل و فهم گزارههای فقهی در گرو فهم دقیق عناوین و قرائن متصل و منفصل است.
🔹 پاسخگویی به موضوعات و مسائل فقهی حاصل از این اثر پذیری، ضرورتی انکار ناپذیر است و فقه به عنوان تئوری اداره حیات و نظام زندگی انسانها در قبال چنین معضلاتی که بزودی دامن بشر را خواهد گرفت و مسئول باید از الان و قبل از ابتلاء گسترده به معضلات باید به دنبال راه چاره برای آنها باشد.
🔹 پاسخگویی به مسائل و کشف احکام و موضوعات مربوط به تکنولوژی «هوش مصنوعی» و نیز کشف کاربردهای آن در مسیر اجتهاد پویا و ضابطه مند، یکی از وظائف فقه در عصر جدید است و آنچه که در راه کشف مسائل این تکنولوژی باید بسیار مورد توجه واقع شود «آینده پژوهی» و بررسی کارکردهای این تکنولوژی در دنیای فرداست؛ چراکه از ضروریات دنیای جدید بررسی مسائل مستحدثه قبل از ابتلاء به مفاسد آنها یا احیانا رسیدن آنها به حد بحران است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32851
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔷 همایش جامع اصلاح قوانین انتخاباتی مجلس شورای اسلامی:
🔵 در مسیر مردمسالاری دینی
🔸زمان: 18، 19 و 20 اردیبهشتماه 1402
🔸مکان: پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه_فرهنگ
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حذف حداقل ۲۰ درصد رشتههای تحصیلی بدون متقاضی در سال ۱۴۰۲
🔻 قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم خبر داد؛
🔹 مصوبات شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامهریزی به صورت گسترده در سال ۱۴۰۲ اجرایی و حداقل ۲۰ درصد از رشتههایی که متقاضی نداشته و استانها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارند و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از برنامه پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف میشوند.
🔹 کد رشتهها در مقاطع کارشناسی به صورت حرفهای برگزار خواهد شد که در آن حداکثر ۴۰ واحد درسی دوره کارشناسی که حداکثر ۱۵ واحد آن کارورزی و کارآموزی و ۲۵ واحد درسی آن مطابق نیاز متقاضی صنعت و جامعه است و با عقد قرارداد بورسیه اجرایی میشود.
🔹 بدین ترتیب فارغالتحصیلان این رشتهها دارای توانمندی شغلی و مهارتی بوده و جذب بازار کار خواهند شد، نبود متقاضی رشته و یا عدم تکمیل رشته تحصیلی توسط دانشجویان موجب حذف رشته و یا مسکوت ماندن آن برای پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ و بعد از آن خواهد شد.
📝 متن کامل:http://ihkn.ir/?p=32845
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com