✅ معرفی کتاب شرح خطبه فدکیه؛ رساترین دادخواهی و روشنگری (2جلد)
🖋 نویسنده: مرحوم علامه مصباح یزدی(ره)
📝 اين نوشتار شرح و توضيح خطبه نورانی حضرت زهرا (سلام الله عليها)، معروف به خطبه فدکيه است كه توسط حضرت آيتالله مصباح يزدی(ره) طی 56 جلسه از ابتدای ماه مبارك رمضان 1431 (ه.ق)، مصادف با 22 مرداد 1389 (ه.ش) تا خرداد 1390 بيان شده است.
💻 مشاهده و خرید اینترنتی: https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/2888
🔻 آدرس فروشگاه اینترنتی
🌐 hatif.ir
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشر
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
6.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 الگویی برای تربیت دخترانی شجاع
🔻 حضرت زهرا سلام الله علیها در بستر بیماری بودند، تعدادی از زنان مهاجر و انصار برای عیادت آمدند.
🔻حضرت در جواب احوالپرسی آنها یک خطبه خواندند راجع به اینکه مردان شما از نظر باور و اعتقاد در چه شرایطی هستند و علی (ع) تاوان چه چیز را پس میدهد؟ این نشان میدهد چقدر مهم است که زنان آگاه باشند.
🔻 ۱۴۰۰ سال پیش، حضرت صدیقه (س)چه چیزی در وجود زنان دیده که چنین حرف های عمیقی به آنها میزند؟ یا وقتی زنان در کوفه آمدند و گریه کردند، امام سجاد علیه السلام فرمودند آیا گریه میکنید؟ پس چه کسی ما را کشت؟
🔻یعنی زنان هم مسئولیت اجتماعی دارند.
برای انجام مسئولیت اجتماعی باید آدم عامل اجتماع تربیت کرد! سواد، شجاعت و آگاهی یک راهش است. دختران باید قدرت گفتگو داشته باشند. زن موجود اثرگذار است و باید برای این اثرگذاری تربیت شود.
🔻حضرت زینب سلام الله علیها بر مبنای شجاعت تربیت شده است. آن هم ساحتی از شجاعت که غیر جنسیتی است و آن «اظهار کلمه حق عند امام جائر» است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#ویدئو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ واکاوی شخصیت و اندیشه سیاسی مرحوم آخوند خراسانی(ره) در هفتاد و دومین شماره دوهفته نامه «عهد»
📚 هفتاد و دومین شماره از این دوهفته نامه با موضوع معرفی چهره سیاسی مرحوم آخوند خراسانی (ره) مشتمل بر آثاری با عناوین: «خدشه آخوند بر ولایت فقیه»، «الگوی ناقص از ولایت فقیه»، «تضعیف قدرت مرکزی ممنوع»، «سرکه انداختیم و شراب شد»، «اردوگاه کاظمیه»، «اختلاف مبنایی خیر، اختلاف مصداقی بله»، «از فرمان او سرنوشت ملتی تغییر خواهد کرد» منتشر شده است.
🔹 حجتالاسلام حسین کاظمزاده مینویسد: تحولات تاریخی به عیان نشان داد که چشمان تیزبین شیخ، کاملاً درست میدید و مراجع نجف هم به این اشتباه محاسباتی خود واقف شدند، مرحوم نائینی که احساس میکرد کلام حق ایشان در کتاب تنبیهالامه عملاً در چارچوب طرح انگلیسی مشروطه، معنا میشود، به جمعآوری کتاب خود در بازار میپرداخت، ورد زبان بسیاری از مدافعان مشروطه از جمله آخوند خراسانی هم این بود که «سرکه انداختیم و شراب شد«.
📝 گفتنی است، «دوهفتهنامه عهد» نشریهای علمی و فرهنگی است که با مأموریت تبیین گفتمان طلبه عصر انقلاب در صحنه عمومی حوزه و با تکیه بر فرهنگ غنی حوزه و منویات امام راحل و رهبر انقلاب در سایه هدایتها و حمایتهای بزرگان و فرهیختگان حوزوی از سوی خانه طلاب جوان منتشر میشود.
📕 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26372
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی»
📆 مهلت ارسال چکیده: 25 بهمن 1400
📝 مهلت ارسال اصل مقاله: 1 مرداد 1401
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح صیانت از فضای مجازی
✅ قانونگذاری فضای مجازی در دام سیاسیکاری/چرا مرکز پژوهشهای مجلس باید از ادبیات غیرکارشناسی اجتناب کند؟
📝 بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در نامهای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، به ضعف درک صحیح از مدیریت هوشمند فضای مجازی در طرح صیانت اشاره کرد و ابعاد حقوقی این طرح را مغایر با قانون اساسی خواند.
🔹 مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح صیانت از فضای مجازی در حالیست که ماه گذشته صدور حکم حبس برای مدیرعامل پتلفرم دیوار، یکبار دیگر یک خلأ اساسی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در مرکز توجه قرار داد؛ عدم وجود قوانین به روز و متناسب با تحولات دنیای فناوری.
🔹 آخرین قانون مربوط به این حوزه به بیش از ده سال پیضش برمیگردد. این خلأ اساسی بهویژه در سالهای اخیر که دنیای پلتفرمهای کاربرمحور رشد سریعی را تجربه کردهاند، بسیار پررنگتر شده اما از مجلس شورای اسلامی بهعنوان نهاد قانونگذار تا متولیان اصلی این حوزه یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی به وظایف خود برای تنظیم قوانین موثر و کارآمد در این فضا عمل نکردهاند و آسیب اصلی متوجه کارآفرینان حوزه ICT شده است عمدتا نخبگان جوان هستند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26347
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دومین سالنامه جامعه اندیشکدهها با همکاری ۸۰ اندیشکده، در ۱۹۶ صفحه تنظیم و منتشر شد.
🔻 سالنامه جامعه اندیشکدهها، نخستین کتاب جامع اطلاعات اندیشکدههای کشور است که نمایی کلی از وضعیت اندیشکدههای کشور را طی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نشان میدهد.
🔰 در این شماره میخوانید:
🔹 مرور یک سال اندیشهورزی در ایران؛
🔹 مروری بر مفهوم اندیشکده؛
🔹 سیر تکوینی اندیشکده در ایران در گفتوگو با مهدی خراتیان؛
🔹 نگاهی به چرایی و چگونگی برگزاری جایزه ملی سیاستگذاری؛
🔹 گفتوگو با داوران مرحله نهایی جایزه ملی سیاستگذاری؛
🔹 فهرست پژوهشهای اندیشکدههای کشور در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰؛
🔹 معرفی اندیشهورزان به تفکیک حوزههای موضوعی؛
🔹 نگاهی آماری به پژوهشهای اندیشکدهها در سال ۱۴۰۰؛
🔹 معرفی اندیشکدههای کشور؛
🔹 نگاهی به عملکرد جامعه اندیشکدهها در یک سال اخیر.
📙 لینک دانلود مستقیم فایل کامل سالنامه: iranthinktanks.com/ITT126
📝 توضیحات بیشتر: iranthinktanks.com/news505
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گفتوگوی نشریه رویش اندیشه با دکتر خیرالله پروین، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با موضوع آسیبشناسی و کارآمدی نظام قانونگذاری
🔹 مهمترین وظیفۀ پارلمان یا مجلس یا قوۀ مقننه قانونگذاری است که قلب تپندۀ دموکراسی و مردمسالاری امروز در نظام حکمرانی به شمار میرود. منظور اصلی از قوۀ مقننه، نیروی خودجوش جامعه است که به وضع قواعد میپردازد.
🔹 اگر قانونگذار بهخوبی آموزش و تربیت دیده باشد، میتواند قانونگذاری حرفهای باشد و به فنون و ظرافت قانونگذاری آگاه باشد. پس نمیشود که به همین آسانی از فردی که آموزش ندیده و وضعیتهای مناسب قانونگذاری برای او تبیین نشده است، انتظار قانونگذاری کارآمد داشت.
🔹 وجود انبوه مقررات نشانۀ توانمندی و کارآمدی یک مجلس نیست. چه بسا این امر برای دسترسی به یک قانونی که شفاف و کارآمد باشد، مُخِل است و چه بسا فراوانی کمیت قانونگذاری به کیفیت قانونگذاری صدمه بزند. لذا امروزه بهدنبال مقرراتزدایی و کاستن قانونگذاری هستند؛ یعنی میخواهند قانونگذاری را از سطح کمّی به کیفی ارتقا دهند.
🔹 قانون نباید دارای ابهام باشد. قانون باید شفاف باشد تا کمتر به تفسیر آن نیاز باشد. قانونی که از کلمات مبهم و پیچیده و سخت استفاده کند، در نهایت برای مجریان قابلیت اجرایی را نخواهد داشت و در نتیجه به تفسیر پناه میبرند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26502
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔کتب فقهی حوزه علمیه در موضوعات جدید منتشر شد
📚 این کتب تقریرات درس حضرات آیات قائنی، عندلیب، شهیدی، شوپایی و مدرسی در موضوعات فقه رمز ارزها، فقه پول، فقه پزشکی، فقه بورس و اوراق بهادار، فقه حقوق و اعتبارات مالی، فقه عقود مستحدثه؛ از سوی انتشارات حوزههای علمیه چاپ و منتشر شد.
🔰 پژوهشگران ارجمند می توانند این کتابها را از نمایشگاه کتاب حوزه واقع در قم،میدان روح الله، جنب بیت امام(رض) یا فروشگاه اینترنتی نشر حوزه به نشانی
www.nashrehowzeh.ir
تهیه نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کتاب
#نشر_حوزه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 یادداشت منتشر نشده علامه مصباح یزدی با عنوان طرح مذاکره علم
📝 فکر تشکیل یک جامعه اسلامی ایدهآل فکر مبارکی است که هدف انبیاء، اولیاء و ديگر مصلحان اجتماعی بوده است، اما میدانیم که این فکر در هیچ زمانی فرصت تحقق کامل را نیافته و در غالب اوقات با شکستهای کلی مواجه شده است.
📝 چه کنیم جامعه ما جامعهای مورد قبول و پسند امام زمان عجّلاللهفرجه شود. این رویکردها منجر به ایده تشکیل جامعه اسلامی میشوند. برای اینکه جامعهای اسلامی داشته باشیم، باید رفتار سیاسی جامعه را آسیبشناسی کنيم و با شناخت نقاط ضعف، برای آنها راهحلی بياندیشیم؛ در آسیبشناسی این جریان، یک نکته به ضعف بینش اسلامی و معنوی مربوط میشود.
📝 راهحل این طرح برگزاری جلسات مذهبی شبیه آنچه قبل از انقلاب داشتیم و امروز تااندازه زیادی فراموش شده است، میباشد. باید این سه محور در آنها مورد توجه قرار گيرد تا با اسلام آشناتر شوند، نسبت به مسائل جهانی آگاهتر شوند و روحیه تقوایشان بالاتر برود.
📝 این کمخطرترین، عملیترین و کمهزینهترین راه است، و میتوان در جلسهای بسیار ساده، آن را اجرا کرد. چنین طرحی مصداق «مذاکره علم» است که در احادیث بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26531
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ۱۴ تطبیق برای قاعده اصالت حاکمیت دین
🔰 به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه تخصصی فقه نظام، آیتالله عباس کعبی در درس خارج «قواعد فقه سیاسی»:
📝 با فحص منابع دینی، میتوان چهارده تطبیق برای قاعده اصاله حاکمیه دین پیدا کرد.
1️⃣ عدم جواز تفکیک دین از سیاست: اولین و بدیهیترین تطبیق قاعده اصاله حاکمیه دین، عدم تفکیک میان دین و سیاست است؛ چرا که اگر این قاعده را بپذیریم، دین در شریعت تجسد پیدا خواهد کرد.
2️⃣ مصدر قوای سه گانه خداوند است: بر اساس قاعده اصاله حاکمیه دین، مبنای مشروعیت قوای سهگانه حکومتی، یعنی قوه مقننه، قوه قضائیه و قوه مجریه، به حاکمیت الهی باز میگردد. از این رو، نظام اسلامی بر خلاف سایر نظامهای عرفی، مبنای مشروعیت را در آرای عمومی یا تصمیم نخبگان نمیداند، بلکه در حاکمیت الهی و منصوبان خداوند متجلی میداند.
3️⃣ حرمت اطاعت و تبعیت غیر خدا: اطاعت از غیر خدا در صورتی که همعرض با اطاعت الهی قرار گیرد، خواه در مسائل سیاسی، خواه فرهنگی و خواه اجتماعی، حرام بوده و آثار وضعی بر آن مترتب است.
4️⃣ تطبیق ارزشها، سیاستگذاریها، نظامها و تصرفات با شریعت اسلامی: همه قوانین، ارزشها، معیارها، سیاستگذاریها، نظامها، موازین و معیارها باید از شریعت اسلامی اخذ شود در صورت شک در خصوص حکم شریعت، باید به شریعت (یا شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران) رجوع کنیم.
❇️ متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26327
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com