✅ برگزاری نشست معرفی رشته مطالعات اسلامی زنان سطح سه
✳️ ویژه طلاب سطح دو حوزههای علمیه خواهران
📆 زمان: شنبه 14 اسفندماه/ ساعت 10 الی 12
🎙سخنرانان؛
1️⃣ حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زیبائینژاد"رئیس پژوهشکده زن و خانواده"
2️⃣ حجتالاسلام و المسلمین امیرمهاجر میلانی"عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
3️⃣ سرکار خانم دکتر فریبا علاسوند"عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
📎لینک: https://www.skyroom.online/ch/skyuser/wrc
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اگر چالش جمعیت را به عامل فرهنگی یا اقتصادی منحصر کنیم غلط انداز است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در گفتگو با اندیشکده حکمرانی دینی مطرح کرد؛
🔹 چالش اساسی موضوع جمعیت، نه فرهنگی است و نه اقتصادی، بلکه حکمرانی است. ما در موضوع حکمرانی جمعیت ضعیف هستیم و اینکه مقام معظم رهبری در راستای افزایش جمعیت توصیه می کنند، تازه آغاز راه میباشد و داستان با این توصیه ها تمام نمیشود.
🔹 این که چالش جمعیت را به عامل فرهنگی یا اقتصادی منحصر کنیم غلط انداز است؛ زیرا ممکن است عدهای بگویند مشکل فرهنگی است و جوانها علاقهای به ازدواج و تعدد فرزند ندارند؛ یا مثلاً عدهای بگویند که شغل و کار مناسب وجود ندارد؛ اما در اصل ریشهی این دو عامل یعنی فرهنگی و اقتصادی، موضوع حکمرانی است؛ یعنی ما حکمرانی جمعیت نداریم.
🔹 ما در حوزه، فقه حکمرانی جمعیت را نداریم؛ حوزه علمیه باید پشتیبانی فقهی و حِکمی نظام را تامین کند. وقتی اسلام این میزان به جمعیت و نیروی انسانی و قوام خانواده تاکید دارد، پس این یک مقوله جدیست و فقها نمیتوانند به این مسئله توجه نداشته باشند.
🔹 فقیه باید موضوع شناسی کند ولو از کارشناسان و متخصصان کمک بگیرد. به نظر بنده موضوع جمعیت برای خیلی از فقها روشن نیست؛ این درحالی است که در آینده نزدیکی با مسئله بحران جمعیت مواجه خواهیم شد که در آن زمان جمعیت پیر و فرسوده و بازنشسته میشود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27227
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش بینالمللی «طبیعیگرایی فلسفی و چالشهای آن»
📆 روزهای شنبه تا چهارشنبه 14 الی 18 اسفندماه 1400
🏢 موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
📚 برای دریافت برنامه کامل این همایش لینک زیر را کلیک کنید:
https://irip.ac.ir/Content/media/image/2022/02/1135_orig.pdf
💻 علاقهمندان به حضور در این همایش میتوانند در ساعات تعیینشده از طریق لینک اختصاصی زیر در همایش شرکت کنند:
https://www.irip.ac.ir/u/133 (Conference Room)
💻 همچنین همایش از طریق لینکهای اختصاصی زیر نیز به صورت زنده پخش میگردد.
https://www.irip.ac.ir/u/134
https://instagram.com/irip.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقش علوم انسانی در موضوع شناسی فقهی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین علی سعیدی در نشستی تبیین کرد؛
📝 مقصود ما از موضوع حكم شرعى در اينجا قيود و شرايطى است كه حكم شرعى بر آنها بار شده و فعليت حكم متوقف بر فعليت و تحقق آنهاست. احكام شرعى در حالت متعارف در قالب (قضاياى حقيقيه) جعل و تشريع مى شوند و قضاياى حقيقيه لباً به گزارههاى شرطى باز مى گردند كه در آنها حكم شرعى مقدرالوجود بار شده است.
📝 بر اين اساس نتيجه اجتهاد و افتاء و تلاش علمى فقيهان, مجموعه گزارههايى است كه واقعاً و حقيقتاً صورت شرطى دارند، هرچند به ظاهر به صورت قضایای حملیه بيان شوند. هر حكمى از قيود و شرايطى برخوردار است كه فعليت آن حكم متوقف بر تحقق آن قيد و شرطها در خارج است. بنابراين مقدم گزارههاى شرطى فقهى بيانگر موضوع حكم است و تالى اين گزارهها مبيّن خود حكم است.
📝 آنچه در این نشست محل توجه و دقت است نقش علوم انسانی در تولید و تبیین موضوعاتی است که جنبه اجتماعی و سیال دارد، این دسته از موضوعات از آنجایی که عینی و ابجکتیو نیست فلذا مبتنی بر فهم متفاهم عرفی و سیال جامعه در برش و قطعه ای از زمان است و احراز و اصطیاد این فهمهای پراکنده که جنبه گفتمانی و بین الاذهانی دارد می بایست از طریق مکانیزم خاص و روشمند و مبتنی بر مشاهدات میدانی و تحقیقات پیمایشی و دادههایهای کمی آماری و تحلیلهای کیفی و بر اساس متغیرهای به رسمیت شناخته شده باشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27186
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅قرارگاه فرهنگی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی با همکاری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه برگزار می کند...
✍️دوره تربیت مدرس اقتصاد مقاومتی
⚪️ویژه دانش آموختگان و دانش پژوهان رشته های فقه الاقتصاد و اقتصاد اسلامی
⚪️زمان : نیمه دوم اسفند ماه ۱۴۰۰
مکان : قم ، مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه
⚪️مزایا: اعطای گواهینامه رسمی و امکان به کارگیری در قرارگاه فرهنگی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی
🔹هزینه دوره با ۵۰ ٪ تخفیف: ۲۵ هزار تومان
https://idpay.ir/eghtesad-mardomi
⚪️ثبت نام : ارسال مشخصات به آی دی
@revayatjahad_qom
یا شماره ۰۹۹۰۳۵۰۳۴۶۰ در ایتا
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔴 اطلاعیه فوری
🔔 استخدام در مرکز پژوهشهای مجلس
🔹 در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده حداکثری از نخبگان کشور و به منظور ایجاد فرصت برابر و امکان بهرهگیری از توان تخصصی نخبگان در امر قانونگذاری و نظارت، مرکز پژوهش های مجلس در راستای تحقق رویکرد کارآمدسازی و شفافسازی مورد تاکید مجلس انقلابی یازدهم فراخوان عمومی دعوت به همکاری و انتخاب همکاران پژوهشی از بین دانشجویان و سایر مراکز علمی برتر کشور و طلاب حوزههای علمیه را اعلام می دارد.
🔻بدین منظور از متقاضیان محترم در رشته گرایش های مندرج در جدول ذیل به نشانی
https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1681756
که واجد شرایط مذکور میباشند خواهشمند است حداکثر تا تاریخ 1400/12/20 مدارک خود را در فرم الکترونیکی به آدرس
https://rc.majlis.ir/fa/member/elite
ارسال نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#استخدام
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه تخصصی فقه نظام از درس خارج فقه تربیتی آیتالله علیرضا اعرافی
✅ مقصود از تربیت اجتماعی این است که افراد جامعه بر اساس ضوابط و مقرراتی که در شرع تبیین شده است، پرورش و تربیت شوند. همچنین اجتماعی باشند و بتوانند با دیگران تعامل برقرار کنند. پس در تربیت اجتماعی، هم اجتماعی بودن و توانایی تعامل با دیگران مقصود است و هم این که این تعاملات اجتماعی بر اساس ضوابط و مقررات شرعی و دینی شکل بگیرد.
✅ میتوان فقه را تحلیل اجتماعی کرد. چنین تحلیلی امری مهم و قابل توجه است. مرحوم علامه به این نکته توجه داشت که دین اسلام در ذات خود حالت اجتماعی دارد و اساساً یک دین اجتماعی است. از نظر ما تاروپود فقه و احکامی که در فقه تبیین میشوند دارای یک بُعد اجتماعی قوی هستند.
✅ از منظر کلی میتوان فقه را به دو بخش تقسیم کرد: 1 - بخش فردی و 2 - بخش اجتماعی. بخشی از احکامی که در شریعت آمده و در فقه تبیین میشوند، احکامی میباشند که جنبه فردی دارند. مراد از جنبه فردی این است که این احکام در خصوص روابط انسان با خود یا با خدای خود است.
✅ بخش دوم احکامی که در شریعت آمده و در فقه تبیین میشوند، احکامی میباشند که تنظیم کننده روابط انسان با دیگران هستند. البته این بخش از احکام، طیف وسیعی دارند. در این صورت فقه تنظیم کننده روابط اجتماعی شخص با دیگران است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27295
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📱 با استفاده از پایگاه مجلات تخصصی نور (نورمگز) به بیش از ۱٫۳۰۰٫۰۰۰ مقاله از ۲۲۴۰ عنوان مجله دسترسی خواهید داشت.
✅ مقالات در موضوعات متنوع از علوم اسلامی و علوم انسانی مورد نیاز دانشجویان، طلاب، اساتید و محققان است.
📆 اعتبار تا 17 اسفند ماه ۱۴۰۰
💻 سایت: www.noormags.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشر
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نواندیشان با عدول از تراث، زمین بازی را سوزاندند
🔰 آیتالله ابوالقاسم علیدوست:
🔹 اگر ما نواندیشی را از معنای لغوی کوچ ندهیم، نواندیشی یعنی شخصی بخواهد در زمینه دین، اندیشههای جدیدی بیاورد. در این میان، نواندیش باید به این نکات توجه داشته باشد:
🔹 تکیه بر تراث کند، به این معنا که به گذشته بهطور کامل و اغراقآمیز نه نگوید. بنده این مطلب را هم به آقای سروش و هم به آقای سید کمال حیدری گفتم، همچنین به کسانی که گاهی با آنها بحثی داشتم. بنده اختلافم ازاینجا با این تفکرات شروع میشود.
🔹 در تکمیل مطلب اول باید بگویم که نواندیش باید از چراغ عقل، این عنصر خدادادی استفاده کند: حضرت امیر میفرمایند صرفاً ناقل نباشید بلکه باعقل رعایت، عقل تأمل و اندیشه، خبر را بررسی کنید.
🔹 دین را در یک نظام حلقوی و هرمی مطالعه کند، لذا نواندیش باید تخصص داشته باشد. مگر غیر از این است. ببینید، ما یا تخصص را قبول داریم یا نداریم. بنده میخواهم یکچیزی بعد از تخصص بگویم به نام تمحض. یکوقت بنده در یک رشتهای تخصص دارم ولی تمحض ندارم.
🔹 امروزه با عدهای از نواندیشان دینی مواجه هستیم که تخصص آنها، دندانپزشکی، معماری یا مهندس راه و ساختمان است. این مسخره است. کدام فیزیکدان را میشناسید که معروف باشد به فیزیک، ولی رشته تخصصی او، این نباشد و با مطالعه چند کتاب متخصص شود؟ بعد وقتی اعتراض میکنیم میگویند شما انحصارطلب هستید.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27299
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 برگزاری اختتامیه اولین جشنواره بین المللی حل مسائل کلیدی فضای مجازی.
🎙سخنرانان:
✔️دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی
✔️حجت الاسلام و المسلمین حمید ملکی
قائم مقام مدیر حوزه های علمیه
✔️دکتر عبدالحسین کلانتری
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم
📆 زمان: دوشنبه 16 اسفندماه 1400 ساعت 15:30 الی 17:30
💻لینک: https://b2n.ir/graaph.ir
📱 کسب اطلاعات بیشتر: آیدی@oisc_amuzesh در پیامرسان ایتا.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی مفتاح از پیش نشست کنگره صدسالگی حوزه و همایش علمی آیتالله العظمی صافی گلپایگانی(ره)؛ میراث دار صد سال تاریخ حوزه علمیه
🔹 آیتالله علیرضا اعرافی: عنوان سالگشت و بازتاسیس حوزه علمیه قم به این خاطر است که تاریخ هزارساله قم، نادیده گرفته نشود. بزرگانی چون شیخ محمدتقی بافقی و ملکی تبریزی و ساوجی ضرورت پایه ریزی یک پایگاه معنوی، سیاسی، اجتماعی و دینی تحت عنوان حوزه را احساس کردند و فداکاری بزرگی داشتند.
🔹 شکل گیری حوزه علمیه قم، اعجازی در عصر جدید بود. این حوزه بعد از مشروطه و جنگ جهانی دوم شکل گرفت. یکی از نمادهای حوزه در بین سلسله مراجع، آیت الله گلپایگانی بودند، ایشان شخصیتی ذوابعاد بودند. هر وقت خدمت ایشان میرسیدم، دنیایی از اطلاعات پیرامون مسائل بین المللی دارند.
🔹 به همت کارشناسان و اساتید علوم مختلف برنامههای کلان و راهبردی برای افق پیش روی حوزههای علمیه طراحی شده است که سایر سازمانها هم جهت ارتباط گیری و همکاری با حوزه میتوانند آنها را مورد مطالعه قرار دهند.
🔸 آیتالله عبدالکریم فرحانی: اولین برنامه رسمی دبیرخانه دائمی دستاوردهای حوزه علمیه قم همایشی علمی مرجع بیدار و بصیر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی به عنوان بزرگ پرچمدار حرکتی است.
🔸 تولید مستند تاریخ حوزه، تولید مستند مرحوم مؤسس باعنوان از دیروز تا فردا، جشنواره عکس و ... از جمله برنامه های ویژه سال ۱۴۰۱ میباشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27322
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان عضویت در حلقه علمی سیاستگذاری فرهنگی
📚 حلقه علمی سیاستگذاریفرهنگی وابسته به انجمن مطالعات اجتماعی حوزه به منظور فراهم آوردن فضایی علمی برای همافزایی علمی در حوزه سیاستگذاری فرهنگ ایجاد و از عموم طلاب، دانشجویان و پژوهشگران عرصه مطالعات راهبردی و سیاستگذاری فرهنگ و رسانه عضو میپذیرد.
💻 علاقهمندان به عضویت میتوانند با مراجعه به لینک زیر، فرم عضویت را تکمیل کنند: https://survey.porsline.ir/s/dYqJ9IO
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com