#شله_مشهدی
شله از خانواده آش هاست که در مشهد در مهمانی هاپخته میشود
مواد لازم:
گوشت گوسفند : 500 گرم
پیاز خرد شده : 2 عدد
نخود نیم پیمانه : 90 گرم
لوبیا سفید : نیم پیمانه ( 90 گرم )
لوبیا چیتی : نیم پیمانه ( 90 گرم )
بلغور گندم : 1 پیمانه ( 165 گرم )
برنج : نیم پیمانه ( 80 گرم )
ماش : نیم پیمانه ( 90 گرم )
عدس : نیم پیمانه ( 75 گرم )
فلفل سیاه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
دارچین : یک قاشق چای خوری
جوز هندی : نیم قاشق چای خوری
زنجبیل : یک قاشق چای خوری
دستور پخت آش شله مشهدی
حبوبات را از 24 ساعت قبل و بلغور گندم را از 12 ساعت قبل در ظروفی جداگانه حاوی مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آبِ آن را عوض کنید.برنج را از سه ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید.گوشت را به همراه پیاز، نخود، لوبیاسفید و لوبیا چیتی در قابلمه ای حاوی 10 پیمانه آب ریخته، سپس روی حرارت زیاد قرار دهید، زمانی که جوش آمد، درِ قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم کنید تا به مدت سه ساعت بپزد؛ پس از پختِ گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده، ریش ریش کنید و کنار بگذارید؛پس از یک ساعت، بلغور گندم، برنج، ماش، عدس، نمک، فلفل و گوشت (ریش ریش شده) را به قابلمه بیفزایید و مرتباً هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط و له شوند (دقت کنید، آش ته نگیرد)، بگذارید آش به مدت 45 دقیقه دیگر بپزد (البته می توانید با گوشت کوب برقی کمی از مواد آش را له کرده تا آش زودتر جا بیفتد)؛زمانی که مواد آش کاملاً لِه و کش دار شدند، دارچین، جوز هندی و زنجبیل را به آن اضافه کرده، در ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با قیمه تزیین و سرو کنید.
نکات مهم در درست کردن شله مشهدی
1. قابلمه آش باید کاملاً بزرگ و جادار باشد تا مواد، جای کافی برای پخت داشته باشند.
2. با توجه به متفاوت بودنِ زمانِ پختِ مواد آش، دقت لازم را در ترتیب افزودن مواد به آش انجام دهید.
3. در تمام مدت زمان پختِ شله، هم زدن مداوم آن از اهمیت زیادی برخوردار است، به خصوص بعد از زمان اضافه کردن بلغور، زیرا خیلی سریع ته می گیرد.
4. در تهیه آش شله مشهدی، هر چه مقدار گوشت (ریش ریش شده) بیشتر باشدو بیشتر هم بخورد، شله، خوشمزه تر و کش دارتر می شود.
5. توجه داشته باشید که در هنگام پخت، اگر شله احتیاج به آب اضافی داشت، حتماً آب جوشیده به آن اضافه کنید.
6. شله مشهدی را می توانید به همراه شکر یا نمک سرو کنید.
7-می توانید در تهیه شله از لوبیا قرمز به جای لوبیا چیتی استفاده کنید، توجه داشته باشید حتماً باید آن را جداگانه جوشانده و پس از پخت، آب قرمز آن دور ریخته شود تا رنگ شله تغییر نکند.
8- هنگام سرو شله میتوانید مقداری خورشت قیمه را روی آن تزیین کنید که بسیار خوشمزه تر خواهد شد
#نیت_نذری_بپز
🍔🍧🍎🍰🍗
@menoeslami
آشپزی ونکات اسلامی
#شله_مشهدی شله از خانواده آش هاست که در مشهد در مهمانی هاپخته میشود مواد لازم: گوشت گوسفند : 500 گرم
شوخی😂
شله مشهدی چیه؟
یکجور سبک زندگیه،
آداب دِرِه،مُگُم خدمتتان:
انواع حبوبات رِه باکلی ادویه وگوشت گوسفندی مثل حلیم هم شب تاصبح با کَمچه اِقَد چُمبه مِزَنن تا له بِرِه خیلی زور و بازو مِخه،
بعدچندساعت که به دم بود،روش قیمه بدون گوشت مریزن بانوشابه نوش جان مُکُنَن همونجه پا سفره ولو مِرن😁
#شله_مشهدی
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
مواد مورد نیاز
۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۳ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۵۰۰ گرم هویج
مقدار کافی آلو خورشتی
۲ عدد پیاز
۲ لیوان آب
۲ عدد تخم مرغ
به میزان نیاز نمک و فلفل
۱ قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه کوفته هویج با طعمی خارق العاده
در ابتدا باید بگوییم برای تهیه این غذای ایرانی خوشمزه لبخند به لب داشته باشید، لبخند بهترین چاشنی است که هنگام تهیه غذا برای عزیزانتان می توانید بیافزایید که قطعا موجب می گردد این غذای بینظیر به گرمای صمیمانه تان افزوده و آنها این چاشنی را حس خواهند نمود.
مرحله اول طرز تهیه کوفته هویج, گوشت چرخ کرده و هویج ها را دو بار با یکدیگر چرخ نمایید، در کاسه ای دیگر پیاز ها را رنده کنید( آب پیاز ها کشیده شود) و آرد نخودچی و تخم مرغ، با هم مخلوط کنید، این مخلوط را به هویج و گوشت چرخ شده اضافه کنید، و دارچین و نمک و فلفل را نیز بیافزایید.
مایه کوفته شما به دست آمد، باید به خوبی ورز داده شود تا چسبندگی آن از بین برود و مواد مایه خوب یکسان شود، درون ماهیتابه مقداری روغن ریخته بگذارید خوب داغ شود و پس از آن کوفته هایی کوچک به مقدار گردو جدا نموده و در ماهیتابه محتوی روغن داغ قرار دهید تا پخته شود.
جهت آماده سازی سس کوفته پیازها را رنده نموده و در روغن تفت دهید تا سرخ شود، رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده تفت دهید، چند عدد آلوی خورشتی و ۲ لیوان آب و مقداری فلفل و نمک را افزده و ترکیب نمایید.
پس از به جوش آمدن سس میزان حرارت را کم کنید و کوفته هایی را که طبخ نموده اید را درون سس می گذارید، با غلیظ شدن سس غذای خوش طعم آماده ی سرو است
نباید در حال جوشیدن باشد.
اگر متوجه شدید که مایه ی کوفته شما آبکی و شل است مقدار کمی دیگر آرد نخود چی به آن بیافزایید.
در صورت تمایل به استفاده از گوشت مرغ می توانید مرغ ها را نیز مانند گوشت قرمز چرخ نموده و تمامی مراحل بیان شده را به همان روش انجام دهید.
هنگام گذاشتن کوفته ها درون سس باید میزان آن زیاد نباشد، که کوفته ها داخل سس بروند.
@ASSHPAZEE
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شامی_بادمجون
ابتدا بادمجون ها رو رنده کرده و نمک اضافه می کنیم نیم ساعت کنار می گذاریم
حال گوشت چرخ_کرده گوساله رو با نمک و فلفل و سیر و جعفری خرد شده و تخم مرغ و بادمجون ها ده دقیقه کامل با دست ورز می دهیم تا مخلوط یک دست و همگن داشته باشیم و در آخر به شکل کتلت درآورده و با شعله کم دو طرف را سرخ میکنیم
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
پای درس لقمان حکیم
💠ادبِ خوردن
🌸لقمان به پسرش گفت: «پاكيزه ترين غذا را بخور و بر بستر گسترده بخواب».
تنبيه الخواطر: ج 1 ص 48 .
🌹لقمان به پسرش گفت: «اى پسرم! وقتى سير هستى، از روى سيرى چيزى نخور، كه اگر آن را به سوى سگ بيندازى، برايت بهتر است».
الدر المنثور: ج 6 ص 515 .
💐لقمان به پسرش گفت: «اى پسرم! وقتى كه معده پر شد، انديشه مى خوابد و حكمت، گنگ مى گردد و اعضا از عبادت، باز مى مانند.
تنبيه الخواطر: ج 1 ص 102
🌺لقمان به پسرش گفت: «اى پسرم! از سير خوردن بپرهيز؛ زيرا اين كار، شب، ضرر مى رساند و روز، به لغزش و گناه مى كشاند». يا اين كه گفت: «و روز، مذمّت آور است».
حلية الأولياء: ج 6 ص 82.
🌷لقمان گفت: «گرسنگى، بهترين خورش است».
📚البصائر و الذخائر: ج 2 ص 173
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
♦️کیک کشک بادمجان:
🔸طرز تهیه:
▫️بادمجان 5 عدد
▫️پیاز 2 عدد
▫️سیر 5 حبه
▫️نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
▫️کشک 5 قاشق غذاخوری
▫️گردوی خرد شده 3 قاشق غذاخوری
▫️نمک و فلفل به مقدار لازم
🔸طرز تهیه:
بادمجان ها را پوست کنده و چند قسمت کنید، سپس نمک بزنید و 15 دقیقه کناری بگذارید تا اب بادمجان خارج شود و در زمان سرخ کردن روغن کمتری مصرف کنید. پس از این مدت زمان بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید. بادمجان ها را پس از سرخ کردن با سیر رنده شده مخلوط و خوب له کنید.
نعنای خشک را 10 دقیقه در اب خیس دهید. سپس درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت دهید. پیازها را نیز خرد کنید و با مقداری روغن سرخ نمایید.
نعنا داغ ، گردوهای خرد شده و بادمجان را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. کشک را با 1/4 لیوان آب سرد مخلوط کنید و به بادمجان ها اضافه نمایید و کمی تفت دهید تا اب اضافی غذا کشیده شود.
برای تزیین ظرفی رو انتخاب کنید و یک لایه نان تست را در ظرف بگذارید و روی آن را با کشک بادمجان بپوشانید , به ترتیپ این کار را ادامه میدهیم و در آخر دیواره و روی نان را با کشک بادمجان میپوشانیم و به دلخواه خود تزیین میکنید . من برای تزیین از پیاز داغ و گردو و برای پاپیون از پوسته بادمجان استفاده کردم
🔸نکات:
میتوانید از مقدار کمتر یا بیشتری سیر استفاد کنید. استفاده از گردو نیز سلیقه ای میباشد ( گردو برای رفع طبع سرد کشک مصرف میشود ). این کشک بادمجان به نوعی مجلسی است و اگر میخواهید کشک بادمجان کم چرب تری داشته باشید بجای سرخ کردن بادمجان ها را کبابی یا اب پز کنید. کشک بادمجان بعنوان غذای اصلی نیز میتواند مصرف شود.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#شامی_بادمجان
گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
بادمجان متوسط ۲ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
جعفری خورد شده ۳ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری سر پر
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن
پیاز را رونده کرده و آبش رو دور می ریزیم و با گوشت مخلوط میکنیم.
نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و جعفری خورد شده رو هم ریخته و با هم ورز میدهیم.
بادمجان ها را با رنده درشت رنده کرده و آبش رو گرفته و با مواد مخلوط می کنیم.
در انتها آرد سوخاری را اضافه کرده و مواد را خوب ورز میدهیم.
به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم تا مواد کمی استراحت کند.
روغن را در تابه ریخته و گرم میکنیم.
از مواد به اندازه کمی بزرگتر از گردو برداشته و تو دستمون صاف کرده و داخل سینی می چینیم. شامی های آماده شده را درون تابه حاوی روغن گرم شده چیده و با حرارت خیلی ملایم سرخ میکنیم.
زمانیکه یک طرف شامی سرخ شد طرف دیگر را برگردانده و سرخ میکنیم
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#آموزش
مراحل رنگ کردن رو طبق عکس پیش برید
میتونید یه سرویس آشپزخونه میوه ای با شیشه و بطری های دور ریختنی بسازید با رنگ اکرولیک رنگ کنید فقط فیکساتیو یادتون نره
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💕💕
#گل_تزیینی برای انواع سالاد و دورچین بشقاب 🌹
فیلم آموزشی مرحله به مرحله 👇
🍕🌮🍔🌯
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#شامی_لوبیا_چشم_بلبلی
✍️مواد لازم:
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
سیب زمینی متوسط 1 عدد
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
تخم مرغ 4 عدد
آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
سبوس گندم 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زرد چوبه هر کدام 1 قاشق چایخوری
روغن کنجدبرای سرخ کردن 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1- ابتدا لوبیا را در آب بجوشانید و وقتی آب تیره شد آن را بیرون بریزید. روی لوبیا آب جوش بریزید و دوباره بگذارید تا بپزد.
2- وقتی لوبیا پخت آن را آبکش کنید و داخل مخلوط کن بریزید. سیب زمینی و سیر پیاز را هم خرد کنید و به آن اضافه کنید. پالس بزنید تا به خوبی پوره شوند.
3- حال، نمک، فلفل، زردچوبه، آرد نخودچی و سبوس را اضافه کنید و هم بزنید. تخم مرغ ها را هم بشکنید و به مواد اضافه کنید.
4- مایه را به خوبی هم بزنید و به صورت تکه تکه سرخ کنید. شامی های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
🔸نکته: میتوانید به جای میکس کردن پیاز و سیب زمینی آنها را رنده کنید.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#شامی_پوکه
✍️مواد لازم: گوشت چرخکرده: 350گرم ، لپه: 400 گرم، پیاز: 2 عدد، نمک و فلفل: به میزان لازم، سبزی معطر شامل ترخون و مرزه خشک: 2 قاشق غذاخوری ، روغن: به میزان لازم ، تخممرغ: 2 عدد
♨️طرز تهیه: ابتدا لپه را بشویید و بپزید. آب آن را صاف و بعد دو تا سه بار چرخ کنید. پیاز را با رنده ریز، رنده کرده و آب آن را بگیرید.
گوشت چرخکرده را با لپه چرخکرده و نمک و فلفل، تخممرغ و سبزی معطر مخلوط کنید و خوب ورز دهید. روغن را در تابه ریخته و بگذارید داغ شود. از مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست صاف کنید و فرم دهید و در روغن سرخ کنید. این شامی به دلیل مصرف کم روغن و مغذی بودن آن، غذای مناسبی برای افطار و سحر است.
#شامی
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
دیگه باید چجوری بگم از غذاهای پختنی و تکراری خسته ام خستهههههههههه 😅😂😂 #سالاد_پاستا#سالاد_مرغ
#سالاد #salad
اینم #سالادم که ساعت ده صبح آماده بود ، مرغ و سیب زمینیش رو از شب قبل پختم گذاشتم یخچال،
امروزم، مقداری پاستا رو مث همیشه پختم و آبکش کردم،
هویج نگینی، سینه مرغ خورد شده، سیب زمینی آب پز شده، نخود فرنگی، خیار شور نگینی، ذرت کنسروی، کاهو و جعفری تازه خورد شده،
همه این مواد رو با سس سالاد مخلوط کردم و گذاشتم یخچال که طعم بگیره... جای شما خالی 😊
برای سس: کمی ماست شیرین و سس مایونز و فرانسوی، نمک، فلفل سیاه و کمی پودر آویشن، کمی آبلیمو و روغن زیتون ترکیب کرده و سالاد رو باهاش مرینیت میکنیم ، ( چون خیارشور و نخود و ذرت و پاستا نمک دارن، مرغ هم که نمک و ادویه داره، مراقب باشید سالاد شور نشه )
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
قسمت سالم میوه و غذای کپک زده را تحت هیچ شرایطی نخورید
👇 عوارض ومضرات مصرف قسمت سالم غذا یا میوه کپک زده عبارت است از :
🔅 آلرژی بسیار شدید
🔅 مشکلات تنفسی شدید
🔅 سرطان
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم_آموزشی
#فریتر_ترکی
یجور بامیه کوچولو موچولو با مزه دونات مانند و به شیرینی و خوشمزگی بامیه
نوش جان ❤️
#بامیه
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالادسبزیجات🥗🥗😋🥗🥗
مواد استفاده شده 👇
کدو رنده شده تفت داده
هویج رنده شده تفت داده
ذرت
خیارشور
سیر رنده شده
ماست
گردوی خرد شده
شوید خرد شده
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
✍️ نسخه استاد خیراندیش برای لاغری
✅ ترک ناهار
✅ پیاده روی (3 تا 5 کیلومتر روزانه)
✅ ترک سردی ها مخصوصا در شب
✅ شام و صبحانه مقوی و گرم مزاج
#حکیم_خیراندیش
#صبحانه_را_جدی_بگیریم
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#ترشی_انار_و_لبو
لبو ۵عدد
سیب ۲ عدد
انار دون شده ۲ عدد
گلپر ۱ ق چ
سیاهدونه ۱ ق چ
نمک ۱ ق چ
شکر ۱/۲ پ
سرکه قرمز به مقدار لازم
لبو و سیب رو رنده میکنید لبوها رو میریزید تو قابلمه تا سر لبوها سرکه میریزید با شعله ملایم میزارید یه جوش بخوره بعد سیبها رو میریزید میزارید اونم یه جوش بخوره بعد نمک و شکر و گلپر و سیاهدونه رو اضافه میکنید یه جوش که خورد خاموش کنید بزارید خنک بشه
بعد دون انار رو بهش اضافه کنید و بریزید تو ظرف بزارید جا بیفته بعد نوش جان کنیدالبته باید بگم اگر دوست دارید ترش باشه کلا شکر رو حذف کنید
#ترشیجات_خانگی
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#نکته_آشپزی_خانه_داری
⭕️👈برای برداشتن چربی خورشت یا سوپ در کیسه تایلونی تمیز چند قطعه یخ بندازید و در آن رو محکم ببندید و در ظرف غذا بندازید چربیها به دور یخ جذب شده و شما به آسانی میتونید اون رو بردارید 👇
#ترفند
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#مربای مغز گردو
🍧
برای تهیه مربای گردوی سبز یا همان مربای مغز گردو ابتدا باید گردوها را در آب کاملا جوشانده و پوست رویش را بگیریم.
مواد لازم مربای گردو :
گردوا کیلو
شکر 1/5 کیلو
گلابنصف استکان
آبلیمو ١ قاشق
🍧
طرز تهیه مربای گردو :
گردوها را در آب جوشانده و سپس پوست رویشان را می گیریم. گردوهای پخته شده را با آب و شکر مخلوط کرده و روی حرارت می جوشانیم. پس از اینکه آب مربا غلیظ شد و قوام آمد به آن آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم. شربت این مربا باید خیلی غلیظ باشد.
نکات تکمیلی در مورد مربای گردو
مربای گردو جزو مربا و کمپوت میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
مربای گردو را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .
#مربا
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
هيچوقت انگور را بعنوان دسر بعد از غذا نخوريد !🍇
اگر انگور با گوشت و ماهی خورده شود براي كبد بسيار مضر است و خون مسموم ميشود
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#میوه_آرایی
با پرتقال و نارنج پروانه درست کنید و تزیین و #دورچین غذا استفاده کنید
#ایده
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸
عروس خودپسندی، آشپزی بلد نبود و نزد مادرشوهرش زندگی مي كرد.
مادرشوهر پخت و پز را بعهده داشت. يک روز مادرشوهر مريض شد و از قضا آن روز مهمان داشتند.
عروس می خواست پلو بپزد ولی بلد نبود ، پيش خودش فكر كرد
اگر از كسی نپرسد پلويش خراب می شود و اگر از مادر شوهرش بپرسد
آبرويش می رود و او را سرزنش می كند.
پيش مادر شوهرش رفت و سعي كرد طوری سوال كند كه او متوجه نشود كه بلد نيست آشپزی كند.
از مادرشوهر پرسيد: چند پيمانه برنج بپزم كه نه كم باشد، نه زياد؟
مادر شوهر جواب سوال را داد و پرسيد : پختن آن را بلدی؟
عروس گفت: اختيار داريد تا حالا هزار بار پلو پخته ام. ولی اگر شما هم بفرمائيد بهتر است.
مادرشوهر گفت: اول برنج را خوب بايد پاک كنی
عروس گفت: ميدانم.
مادرشوهر گفت : بعد دو بار آن را می شویی و می گذاری تا چند ساعت در آب بماند.
عروس گفت : ميدانم.
مادرشوهر گفت : برنجها را توی ديگ می ريزی و روی آن آب می ريزی
و كمی نمک می ريزی و می گذاری روی اجاق تا بجوشد.
عروس گفت : اينها را می دانم.
مادرشوهر گفت : وقتی ديدی مغز برنج زير دندان خشک نيست، آن را در آبكش بريز تا آب زيادی آن برود .
بعد دوباره آنرا روی ديگ بگذار و رويش را روغن بده.
عروس گفت : اينها را می دانم.
مادر شوهر از اينكه هی عروس می گفت خودم می دانم ناراحت شد
و فكر كرد به او درسی بدهد تا اينقدر مغرور نباشد...
برای همين گفت: يک خشت هم بر در ديگ بگذار
و روی آنهم آتش بريز و بگذار تا يک ساعت بماند و برنج خوب دم بكشد.
عروس گفت : متشكرم ولی اينها را می دانستم.
عروس به تمام حرفها عمل كرد و آخر هم يک خشت خام بر در ديگ گذاشت.
ولی بعد از چند دقيقه خشت بر اثر بخار ديگ وا رفت و توی برنجها ريخت.
عروس كه رفت پلو را بكشد ديد پلو خراب شده و به شوهرش گله كرد.
شوهرش پرسيد : چرا خشت روی آن گذاشتی؟
عروس گفت : مادرت ياد داد. راست كه ميگن عروس و مادرشوهر با هم نمی سازند.
مادر شوهر رسيد و خنده كنان گفت : دروغ من در جواب دروغهای تو بود،
من اينكار را كردم تا خودپسندی را كنار بگذاری و تجربه ديگران را مسخره نكنی .
عروس گفت : من ترسيدم شما مرا سرزنش كنيد.
مادر شوهر گفت : سرزنش مال كسی است كه به دروغ می خواهد بگويد كه همه چيز را می دانم .
هيچ كس از روز اول همه كارها را بلد نيست ولی اگر خودخواه نباشد بهتر ياد می گيرد .
حالا هم ناراحت نباشيد ، من جداگانه برايتان پلو پخته ام و حاضر است برويد آنرا بياوريد و سر سفره ببريد.
#ضرب_المثل «یک خشت هم بگذار در دیگ» وقتی به كار ميرود كه كسی چيزی بپرسد و بعد از شنيدن جواب بگويد :
خودم همين فكر را می كردم.
🍔🍧🍎🍰🍗
@menoeslami