🔶 فوت همسر روند زوال عقل را تسریع می کند
میگنا- تحقیقات نشان میدهد وقتی که یکی از #همسران فوت میکند، سلامت روانی جفت دیگر شروع به زوال مینماید.
در حقیقت افرادی که بیوه میشوند و دارای میزان بالای پلاکهای بتاآمیلوئید (نشانه بیماری آلزایمر) در مغزشان هستند، در مقایسه با افراد مشابه که همسرشان را از دست نداده اند روند #زوال_عقل شان سه برابر سریعتر است.
سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان بریگام و زنان بوستون، در این باره میگوید: «ارتباط بین بیوه شدن و وجود آمیلوئید در مغز نشان میدهد بیوه شدن فاکتور پرخطر زوال شناختی است که منتهی به #آلزایمر میشود.»
به گفته وی، «به نظر میرسد ازدواج مجدد بواسطه حمایت احساسی روزانه، ترغیب به همراه بودن، رفتارهای سلامت بهتر و شبکههای اجتماعی بزرگتر دارای تأثیرات سودمندی باشد.»....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49868/preview/
🔶 توصیههایی به خودکرونا انگاران!
میگنا- یک روانشناس سلامت می گوید: در شرایطی که مسئله کروناویروس در جهان مطرح شده برخی افراد به دلیل استرس بیش از اندازه دچار «خودبیمارانگاری» شدهاند تا جایی که نمیتوانند هیجانات خود را کنترل کنند؛ به این افراد نیز توصیه میشود که علاوه بر انجام تکنیکهای آرامسازی درصورت بالا بودن استرس برای حفظ سیستم ایمنی متاثر از استرس به روانپزشک مراجعه و از کمک دارویی استفاده کنند. زیرا اگر این استرس و اضطراب در آنها کنترل نشود، سیستم ایمنی دچار مشکل شده و هورمون کورتیزول بیش از حد لزوم در بدن ترشح میشود و این روند درنهایت موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن آنها خواهد شد.
لیلا عزیزی همچنین به خانوادهها توصیه کرد که با داشتن برنامههای مفرح در خانه فضای خانه را شاد نگهدارند، دورهمی و گفتوگو داشته باشند و برای کاهش استرس از #تکنیکهای طنز و شوخی و بازی استفاده کرده و موارد بهداشتی را در قالب بازی با فرزندان خود انجام دهند.....
http://www.migna.ir/news/49869/preview/
🔶 توصیههای روانشناسانه برای داشتن زندگی بهتر؛ سبک زندگی متناسب با شرایط کنونی باشد
میگنا- رئیس دانشکده تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز درباره استرس و تاثیر آن بر زندگی افزود: داشتن میزانی از استرس که سبب شود فرد خودمراقبتی کند، خوب و مثبت است اما مشکل اینجاست که ما این شرایط را یک شرایط تهدیدزا تلقی کنیم و به لحاظ سبک زندگی آماده کنار آمدن با این تغییرات نباشیم.
دکتر مسعود حسینچاری با بیان اینکه 2 واکنش دیگر در برخورد با چنین شرایطی ممکن است از افراد سر بزند، بیان کرد: واکنش نخست این است که بیش از حد لازم و معمولی این شرایط را ترسآور و استرسزا تلقی کنیم، حالت دیگر این است که انکار کنیم. هر کدام از این حالتها میتواند به بنیان خانواده و #سبک_زندگی آسیب بزند و زمانی که سبک زندگی آسیب دید حتما کیفیت زندگی نیز آسیب خواهد خورد.
وی با بیان اینکه باید #استرس را در حد بهینه و مطلوب بپذیریم، عنوان کرد: باید آگاهانه بدانیم که یک شرایط جدیدی است و ما باید براساس دانش و باور شرایط را بپذیریم، انکار نکنیم که خطری نیست بلکه بدانیم این خطر بستگی به رفتار ما دارد.
این استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه بیماری کرونا تا حد زیادی به سراغ ما نمیآید مگر اینکه با بیمبالاتی، عدم پیشگیری یا مراعات نکردن اصول بهداشتی مبتلا شویم، تصریح کرد: از لحاظ روانی تمرکز ما باید بر این باشد که این #ویروس به سرعت منتشر میشود نه بر میزان خطرناک بودنش، همه دنیا میدانند که میزان مرگومیر در این بیماری از بسیاری بیماریهای دیگر کمتر است.
حسینچاری با اشاره به تاثیر رفتار والدین بر فرزندان گفت: والدین الگوی فرزندان هستند پس در این شرایط نیز کودکان رفتار والدین را تکرار میکنند، اگر والدین آرام، آگاه و به اندازه کافی هوشیار بودند میتوانیم امیدوار باشیم که بچهها نیز آرام و هوشیار باشند اما اگر کلافه باشند و بترسند فرزندان هم دچار کلافگی و ترس میشوند. از سوی دیگر اگر والدین بیخیال باشند و نکات بهداشتی را رعایت نکنند فرزندان هم همان بیخیالی را پیشه میکنند که در این صورت خطر نه تنها خانوادهها را بلکه کل جامعه را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه برای آموزش به کودکان باید از زبان خاص استفاده شود، افزود: والدین باید با زبانی قابل فهم، واضح، آرام و با تکرار و در قالب بازی و نمایش و طنز اصول بهداشتی را به کودکان آموزش دهند تا ترس نیز بر کودکان غلبه نکند؛ این شرایط فرصتی برای کودکان و والدین است که هم با یکدیگر بازی کنند و هم اصول بهداشتی بیشتر رعایت شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49871/preview/
🔶 تفاوت نگرانی و استرس و اضطراب چیست؟
♦ نگرانی چیست؟
نگرانی چیزی است که زمانی روی میدهد که ذهن شما درگیر افکار منفی، نتایج غیرقابل اطمینان و یا چیزهایی میشود که ممکن است درست پیش نروند. نگرانی معمولا به شکل افکار مکرر و #وسواسی بروز میکند. در واقع نگرانی، مولفه ادراکی اضطراب است. به زبان سادهتر، نگرانی فقط در فکر و ذهن شما روی میدهد، نه در جسمتان.
♦ استرس چیست؟
استرس یک واکنش #فیزیولوژی مرتبط با یک حادثه بیرونی است. برای اینکه یک سیکل از استرس شروع شود، باید یک عامل استرس برانگیز وجود داشته باشد. این عامل معمولا یک موقعیت بیرونی، مثلا یک آزمون سخت، است. استرس به صورت واکنشی به تغییرات یا نیروهای محیطی تعریف میشود که فراتر از چاره جوییها و توان فرد است.
♦ اضطراب چیست؟
فهمیدیم که استرس و نگرانی از نظر #ذهنی یا جسمی بودن با هم متفاوتاند و علائم خاص خود را دارند. اما #اضطراب هم جنبه ادراکی دارد (نگرانی) و هم واکنش فیزولوژیکی به دنبال دارد (استرس). یعنی ما اضطراب را هم در ذهن و هم در جسم خود تجربه میکنیم. اضطراب اتفاقی است که زمانی روی میدهد که شما با #نگرانی و #استرس فراوانی دست و پنجه نرم میکنید.
💠 اضطراب چگونه عمل میکند؟
یادتان هست که گفتیم استرس یک #واکنش طبیعی نسبت به یک خطر است؟ بسیار خب، اضطراب نیز همین طور است فقط با این تفاوت که خطری وجود ندارد!.....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49874/preview/
↙ ترجمه: هدی بانکی
🔶 آیا شما هم به "سندروم دانشجوی پزشکی" مبتلا شده اید؟!
🔻 یکی دو تا سرفه خشک می کند و #وحشت، تمام وجودش را فرا می گیرد: "نکند من هم کرونا گرفته ام!"
🔻 این وضعیتی است که بسیاری افراد با مطالعه نشانه های بیماری دچارش می شوند. هر چه بیشتر درباره #بیماری می خوانند و می شنوند، "خودبیمار پنداری" شان تقویت می شود.
🔻 اگر شما نیز این گونه هستید، نگران نباشید؛ این وضعیت بسیار متداول است و به آن، "سندرم دانشجوی پزشکی" می گویند.
🔺 تحقیقات نشان داده است که بین 70 تا 80 درصد دانشجویان پزشکی ، به ویژه در سال های نخست تحصیل شان، با مطالعه هر بیماری، احساس می کنند علائم آن بیماری را دارند. آنها وقتی درباره بیماری های قلب می خوانند، بدون این که واقعاً قلب شان مشکلی داشته باشد، در قفسه سینه شان احساس درد می کنند یا در کلاس درس ریه، ممکن است واقعاً حس کنند که تنگی نفس دارند و تازه متوجه اش شده اند!
🔺 وقتی در جامعه ای یک بیماری گسترش پیدا می کند، پزشکان، نهادهای مسوول، رسانه ها و ... مدام درباره آن صحبت می کنند و مدام علائم بیماری را گوشزد می کنند؛ این گونه می شود که سندروم دانشجوی پزشکی، کل جامعه، حتی آنان که #دانشجوی پزشکی نیستند را فرا می گیرد و افراد دچار #خودبیمار_پنداری می شوند.
🔺 وقتی بدانیم آنچه دچارش هستیم، بیماری واقعی نیست بلکه سندروم دانشجوی پزشکی است، بخش مهمی از استرس مان کم می شود.
♦ نکته مهم این است که در اغلب موارد، یک یا دو علامت نمی تواند نشانه بیماری حتمی باشد بلکه باید مجموعه ای از نشانه ها که توسط پزشک و گاه با آزمایش های پیچیده تشخیص داده می شود، وجود داشته باشد تا پزشک به نتیجه برسد که واقعاً بیمار هستیم.
🔺 به عنوان مثال، کرونا نوعی بیماری است که برای تشخیص آن از کیت های بسیار خاصی استفاده می شود و نمی توان به صرف تب یا چند سرفه خود را بیمار پنداشت.
🔺 البته که اگر کسی دارای علائم جدی بیماری بود باید به پزشک مراجعه کند ولی در هر حال متوجه باشیم که ممکن است درگیر سندروم دانشجوی پزشکی باشیم که در این صورت می توانیم با کمترین نگرانی از کنار موضوع بگذریم و به زندگی عادی خودمان ادامه دهیم.
✅ همچنین مشغول شدن به کار، تفریح، ورزش، کاستن از حجم مطالعه درباره بیماری و اکتفا به منابع محدود و معتبر و نیز عوض کردن بحث، هنگامی که اطرافیان مان دارند بیش از حد درباره بیماری سخن می گویند، راه های دیگری است برای مهار سندروم دانشجوی پزشکی.
↙ شاید بهتر باشد وقتی دچار خودبیمار پنداری شده ایم، لبخندی بزنیم و بگوییم: اگر پزشک نشدیم لااقل سندروم دانشجوی پزشکی را تجربه کردیم!👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49876/preview/
▫ نویسنده: جعفر محمدی
احتمالا بعد از خواندن این مطلب دیگه زیاد پفک نخورید !⛔️
▫️خوردن پفک چسبندگی روده را افزایش میدهد
▫️باعث یبوست میشود
▫️عمل دفع بدن را سخت تر میکند
▫️در نهایت باعث سرطان روده میشود
▫️همچنین عامل ایجاد کیست های تخمدان در زنان میشود
+ پفک تا 9 برابر وزنش، آب جذب میکند، پس معده را پر کرده و سبب بی اشتهایی میشود؛ و کودکان در اثر مصرف آن به کمخونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش مو دچار میشوند.
🔶مواظب استرس کودکان باشید
هر چقدر که موضوع کرونا بیشتر عنوان شود، کودکان استرس بیشتری تجربه میکنند و باعث خودبیمارانگاری در آنها شده به همین خاطر کودک احساس ناتوانی در مقابل این مشکل خواهد کرد و دچار آسیب روانی و احساس حقارت می شود. جهت کاهش آسیبهای روانی در محیط خانه در مورد بیماری بیش از حد صحبت نکنید، برای کودکان بیماری کرونا را فاجعه آمیز و غیر قابل کنترل عنوان نکنید و به صورت غیرمستقیم به کودکان رعایت نکات بهداشتی را آموزش دهید. به خاطر ماندن طولانی مدت در محیط خانه، حتما وقت کافی برای خندیدن و داشتن سرگرمی با کودکان اختصاص دهید و محیط خانه باید به دور از افکار منفی و باید باعث آرامش کودک باشد.
@Mignair
🔶 اخبار فضای مجازی از کرونا را به سالمندان اعلام نکنیم
میگنا- استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت عدم ایجاد نگرانی بیش از حد برای افراد #سالمند توسط اطرافیان و نزدیکان، یادآور شد: اطرافیان افراد #مسن باید بدون ایجاد #اضطراب و #نگرانی اضافی، رعایت نکات بهداشتی را به آنان تذکر دهند.
دکتر جمال شمس همچنین به ایجاد نگرانی بیش از حد ازسوی برخی منابع در #فضای_مجازی اشاره کرد و افزود: اگر اطرافیان اینگونه اخبار را دنبال می کنند نباید محتوای آن را به افراد مسن انتقال دهند.
این متخصص روانپزشکی افزود: افراد سعی کنند با روش هایی مثل تن آرامیدگی و توجه به #بهداشت خواب خود را آرام کنند، اما اگر بهبودی در حالشان ایجاد نشد، ترجیحا بدون مراجعه حضوری با پزشک خود مشورت کنند، در صورت لزوم مراجعه حضوری نیز بهداشت فردی را رعایت کرده و از ازدحام در سالن های انتظار مراکز درمانی بپرهیزند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49880/preview/
💎
🔶روشهای برخورد با #زبان_درازی كودك
۱ـ رفتارهای جایگزین
رفتار كودك و تأثیر منفی حاضرجوابی او را بر بزرگترها و اساساً دیگران، با خونسردی و آرامش كامل برای او توضیح دهید و عبارات جایگزینی را برایش مثال بزنید. اگر كودكتان آشفته وعصبانی به نظر می رسد، حرفهای او را برایش تكرار كنید و به او نشان دهید منظور او را می فهمید. مثلاً «فكر می كنم از اینكه باید اسباب بازیهایت را جمع كنی عصبانی شده ای.» درباره احساس او و خودتان با هم صحبت كنید و تأثیر رفتار بی ادبانه او را صادقانه توضیح دهید. به او بگویید به جای این رفتار، مثلاً می توانست بگوید: «الان كمی خسته هستم اما چند دقیقه دیگر آنها را جمع می كنم»؛ وقتی هم كه كودكتان از عبارات مؤدبانه استفاده می كند و #رفتارهای بی ادبانه قبلی را پس می زند، حتماً او را تشویق كنید.
۲ـ اجازه دهید بین «رفتاری تند» و «پیشنهاد شما» یكی را انتخاب كند
وقتی رفتار بی ادبانه ای از بچه سر می زند، با قاطعیت اما كاملاً خونسر و آرام به او بگویید: «یا مؤدبانه حرف بزن یا اصلاً با تو صحبت نمی كنم.» به بچه بگویید اگر باز هم بخواهد زبان درازی یا بی احترامی كند، اتاق را ترك خواهید كرد و هنگامی به حرفهایش گوش خواهید داد كه او مؤدبانه و آرام صحبت كند. بعد از اینكه مدتی بچه را تنها گذاشتید تا خوب آرام شود، مؤدبانه از او بپرسید آیا برای درست صحبت كردن آماده است یا خیر؛ هرگز فراموش نكنید كه در همه حال و همیشه، باید عشق و محبت خود را به كودكتان نشان دهید.
۳ـ زبان درازی او را نادیده بگیرید
بچه ها محتاج جلب توجه والدین هستند. اگر نتوانند این توجه را از طرق مثبت به دست آورند، آن را از روشهای منفی هم كه شده به دست خواهند آورد؛ بنابراین وقتی بچه برای جلب توجه شما « زبان درازی » می كند، این كار را نادیده بگیرید. اگر پیامد «بد حرف زدن كودك» را به او نشان ندهید، (به عبارتی به او در جواب زبان درازی اش توجه نشان دهید، حتی اگر عكس العمل شما منفی باشد) در این صورت كودكتان این كار (زبان درازی كردن ) را دوباره تكرار خواهد كرد؛ اما اگر در این گونه مواقع به او هیچ توجهی ـ نه مثبت و نه منفی ـ نداشته باشید، او از تكرار آن پرهیز می كند.
۴ـ فقط بگویید «نه»!
از كودك خود بخواهید زبان درازی را متوقف كند و محترمانه حرف بزند. از «نه» گفتن به كودك نهراسید و این كار را تا وقتی ادامه دهید كه كودك تغییر رفتار مثبتی از خود نشان دهد. اینكه به #كودك اجازه دهید با شما یكی به دو كند اصلاً به نفع كودك نیست. بچه، بی ادبی را به سرعت یاد می گیرد و تغییر دادن این رفتار در كودك در آینده بسیار دشوار خواهد بود. اگر امروز به او یاد دهید چگونه با عصبانیت خود كنار بیاید و به روشی مناسب و مؤدبانه سخن بگوید، در درازمدت نتیجه بهتری خواهد داشت تا اینكه فقط بخواهید عصبانیت او را فرونشانید.
↙️کانال اخبار روانشناسی در ایتا👇
@Mignair
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 #روانشناسی
🔶آشنایی با اختلال دو قطبی
↙️کانال روانشناسی در ایتا 👇👇👇👇👇
🆔 @Mignair
🗣قدرت کلام
💢جایگاه فعلی شما در زندگیتان،وابسته به نوع کلام شما در گذشته است.
💢 کلمات مانند دانه هستند. هنگامی که شما کلمهای را بر زبان میآورید، شما به آن جان میبخشید و اگر به گفتن آن ادامه دهید، در نهایت به واقعیت شما تبدیل میشود.
💢همواره زندگی شما در جهت کلام شما حرکت میکند. خواه بدانید یا ندانید شما در حال پیشگویی آیندهتان هستید. بر زبان آوردن جملاتی مانند: من خوشبخت هستم، من قوی هستم، من رویایم را تحقق میبخشم، تنها مثبت اندیشی صرف نیست. با گفتن چنین جملاتی، شما در حال پیشگویی پیروزی و موفقیت برای آیندهتان هستید.
💢 اما متأسفانه اکثر مردم خلاف این را پیشگویی میکنند، آنها میگویند: من هیچوقت به موفقیت چشمگیری دست نمییابم، هیچوقت تناسب اندام خود را بدست نمیآورم، کسب و کار کِساد است، به احتمال زیاد اخراج میشوم. آنها نمیدانند که با این کار در حال پیشگویی شکست خود هستند. به عبارت دیگر، آنها با کلام منفیشان شکست، متوسط بودن و کمبود را به زندگی خود فرا میخوانند.
💢زمانی که شما صحبت میکنید، شما در حال کاشت دانه هستید و در نهایت شما محصولی را مطابق با کلام خود برداشت میکنید، مطمئن باشید که در حال کاشت دانههای مناسب هستید. به بیان دیگر، شما نمیتوانید منفی صحبت کنید و در عین حال زندگی مثبتی داشته باشید. شما نمیتوانید درباره شکست صحبت کنید و انتظار پیروزی داشته باشید. امکان ندارد درباره کمبود و فقر و نداری صحبت کنید و در عین حال فراوانی در زندگی شما جاری شود.
💢اگر شما کلام فقیری داشته باشید، زندگی فقیری خواهید داشت.
💢در طول روز از خود سوال کنید:
🌀آیا کلامی را را که بر زبان میآورم، همان چیزی است که میخواهم در زندگی من متجلی شود؟
💢زیرا هر آنچه شما بر زبان میآورید، آن را به زندگی خود دعوت می کنید.
💯کانال روانشناسی ایتا
@Mignair
🔶 «کرونا»؛ عاملی که باعث تغییر سبک زندگی مردم شد
میگنا- دکتر محمد حاتمی در خصوص نگرانی و #اضطراب ناشی از ویروس #کرونا اظهار کرد: کرونا یک مهمان ناخوانده است و یکی از ویژگیهایش این است که به صورت غیرمترقبه وارد کشور شده؛ هر عامل غیرمترقبه و ناگهانی اضطراب خاص خودش را دارد و طبیعی هم است که چنین پدیدهای ترس و اضطراب داشته باشد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی افزود: تا زمانی که این ترس و اضطراب منجر به اقدامات #پیشگیرانه و بهداشتی شود قابل قبول است، اما در دو حالت از نظر #روانشناسی قابل قبول نیست؛ اول اینکه کسی اصلا استرس نداشته باشد و موضوع را جدی نگیرد و در واقع آن را شوخی تلقی کند، در چنین حالتی از نظر ما اشکال وجود دارد. دوم اینکه همانطور که مشاهده میشود اضطراب بالاتر از حد طبیعی در درون افراد و خانوادهها وجود دارد که اثرات منفی دارد؛ اولین اثر منفی نیز روی سیستم ایمنی بدن است.
وی ادامه داد: فرض کنند شاید تا سه ماه آینده این قضیه وجود داشته باشد. در این سبک زندگی استرس وجود نداشته باشد، کار و تلاش باشد، اگر مجبوریم در خانه بمانیم کارهایی که میتوانیم در خانه به صورت دورکاری انجام دهیم پیش بگیریم. دومین کار نیز خود مراقبتی است. ویژگی #خودمراقبتی این است که هر فردی برای خودش یک خود مدیریتی داشته باشد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49881/preview/
🔶 علت ترس همهگیر از کرونا چیست؟
میگنا- استیون تیلور، استاد و روانشناس بالینی در دانشگاه بریتیش کلمبیا با اشاره به خالی شدن بسیاری از فروشگاههای کشورهای درگیر #کرونا از اقلام مختلف میگوید: "خرید ناشی از وحشت" هنگامی اتفاق میافتد که مردم از #کمبود منابع نگران شوند.
به گفته این روانشناس برخی از مردم از #هراس کرونا به فروشگاهها هجوم آورده و به زعم خود در تلاشاند تا از جمعیت پیشی گرفته و اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند اما در واقع این افراد دچار هراس از همهگیری شدهاند.
یکی از مشکلات "خرید ناشی از وحشت" این است که منجر به "وحشت" بیشتر میشود. به گفته تیلور زمانی که مردم در فروشگاهها فردی را میبینند که دچار #حمله هراس شده و چرخ خرید خود را به طور افراطی از اقلام مختلف و بیش از اندازه پر میکند، دیگران نیز دچار این ترس و نگرانی میشوند که با کمبود منابع غذایی، دارویی و بهداشتی مواجه شده و در نتیجه به خرید بیشتر روی میآورند.
ترکیب ترس، اضطرار و تصور کمیاب شدن منابع میتواند منجر به موارد غیرعادی در رفتارهای افراد شود. برای مثال در روزهای اخیر بسیاری شاهد دعوای افراد بر سر خرید آخرین اقلام ضدعفونیکننده در فروشگاهها بودهاند.
این احساس اضطرار مردم را به سمت خرید بیشتر از آن چه که نیاز دارند، میبرد و این خرید اگرچه در واقع برای آنها ضروری نیست اما به آنها حس امنیت میبخشد. این امر میتواند جامعه را به سمت کمبود و کمیاب شدن منابع به طور واقعی ببرد. بنابراین، ترس از کمبود منابع میتواند کمبودهای واقعی ایجاد کند.
⚪ انبار کردن کالاها میتواند یک #مکانیسم مقابلهای باشد
پل اسلوویچ، استاد روانشناسی دانشگاه میگوید انبار کردن کالاها و مواد غذایی و دیگر اقلام ضروری از سوی مردم راهی برای مقابله با بلاتکلیفی و دیگر مشکلاتی است که کووید-۱۹ با خود به همراه میآورد.
اسلوویچ میگوید کنترل یک عامل #روانی بسیار مهم برای آرامش ما است. در صورتی که احساس کنیم راهی برای محافظت از خود داریم، به آرامش درونی بیشتری دست خواهیم یافت. استفاده از مواد ضدعفونیکننده و شستوشوی دستها از معدود کارهایی است که افراد میتوانند از آن برای محافظت از خود در برابر کرونا استفاده کنند. از همین رو هجوم مردم برای خرید بیش از حد این اقلام جای تعجب ندارد، چرا که گزینههای محافظتی بیشتری برای مردم در این زمینه وجود ندارد.
تیلور میگوید خرید ناشی از وحشت میتواند #اضطراب را کاهش دهد اما اثرات آن معمولاً کوتاه مدت است. وی میگوید افرادی که تمایل به #خرید وحشت دارند، احتمالاً نگران موارد دیگر مانند آلوده شدن هنگام مسافرت با مترو یا اتوبوس نیز خواهند شد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49882/preview/
🔶خطرخودکشی در اختلال #دوقطبی نوع دو
خطر #خودکشی در اختلال دوقطبی نوع II بالاست. تقریباً یک سوم افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع II از سابقه اقدام به خودکشی در طول عمر خبر می دهند. به نظر می رسد که میزان شیوع اقدام به خودکشی در طول عمر، در اختلال دوقطبی نوع II و نوع I مشابه باشد(به ترتیب ۴/۳۲ و ۳/۳۶ درصد). مهلک بودن این اقدامات، که به صورت نسبت پایین تر اقدامات خودکشی به خودکشی های به انجام رسیده تعیین شده است، امکان دارد در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع II در مقایسه با افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I، بالاتر باشد.
ممکن است در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، بین شاخص های ژنتیکی و خطر بیشتر رفتار خودکشی گرا ارتباط وجود داشته باشد، از جمله ۵/۶ برابر خطر بالاتر خودکشی در خویشاوندان درجه اول افراد شاخص دوقطبی نوع II در مقایسه با افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I.
🔻پیامدهای کارکردی اختلال #دوقطبی نوع II
گرچه شماری از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع II بین دوره های خلقی به سطح کامل عملکرد برمی گردند، اما حداقل ۱۵ درصد همچنان کژکاری میان دوره ای دارند و ۲۰ درصد مستقیماً به دوره خلقی دیگر، بدون بهبود میان دوره ای، منتقل می شوند. بهبود کارکردی به طور قابل ملاحظه ای از بهبود نشانه های اختلال دوقطبی نوع II عقب می ماند، مخصوصاً در رابطه با بهبود شغلی، که با وجود سطح برابر تحصیلات با کل جمعیت، به جایگاه اجتماعی-اقتصادی پایین تر می انجامد.
🔻افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع II در آزمون های شناختی، به استثنای حافظه و فصاحت معنایی، ضعیف تر از افراد سالم عمل می کنند، و اختلال شناختی آنها شبیه افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I است. اختلالات شناختی مرتبط با اختلالات دوقطبی نوع II در مشکلات شغلی دخالت دارند. بیکاری طولانی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی با دوره های بیشتر افسردگی، سن بالاتر، میزان بیشتر اختلال وحشتزدگی کنونی، و سابقه اختلال مصرف الکل در طول عمر، ارتباط دارد.
@Mignair
🔶 افراد دارای علائم چه زمانی باید به مراکز درمانی مراجعه کنند؟
میگنا- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گقت: اگر افراد عادی که مشکلات زمینهای ندارند و دچار #علائم سرماخوردگی از قبیل تب، سرفه و آبریزش بینی شده اند فقط در منزل بمانند و با رعایت نکات بهداشتی مراقب باشند #ترشحات بینی و دهانشان با سایر افراد منزل تماس نداشته باشد. افراد دارای این علائم در منزل از #ماسک استفاده کرده و در منزل استراحت کنند.
▫ دکتر عابدینی ادامه داد: این افراد میتوانند از داروهای معمول #سرماخوردگی استفاده کنند و لازم نیست به پزشک مراجعه کنند.
▫ این فوق تخصص ریه تاکید کرد: اما اگر افراد در بین این علائم، دچار #تنگی نفس شدند به این معنا که در راه رفتن و در حالت نشسته احساس تنگی نفس دارند حتماً به نزدیک ترین مرکز درمانی معرفی شده برای معاینه بیماران کرونایی مراجعه کنند.
▫ این فوق تخصص ریه فزود: در فصل اپیدمی اگر تست میکروبی که از ته حلق بیمار و بینی گرفته میشود، منفی هم باشد به این معنا نیست که کرونا ندارد به همین خاطر در فصل اپیدمی در مورد تمام کسانی که دچار علائم سرماخوردگی شده اند احتمال کرونا را در نظر میگیریم و به آنها توصیه اکید میکنیم که تمام احتیاطات لازم را برای پیشگیری از انتقال بیماری انجام دهند.
▫ عابدینی تاکید کرد: این مسئله به معنای آن نیست که افراد از سرماخوردگی دچار وحشت و ترس شوند بلکه باید احتیاط و مراقبتهای لازم را در نظر بگیرند و نگذارند که ترشحات بینی، سرفه و عطسه شأن با افراد دیگر تماس داشته باشد و بهداشت فردی را با شدت بیشتری رعایت کنند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49884/preview/
🔶 اختلال تعامل اجتماعی بی قید و بند یا DSED
ميگنا- اختلال تعامل اجتماعی بی قید و بند در راهنمای تشخیصی و آمار اختلالات روانی (DSM-5) الگوی رفتاری تعریف شده که در آن “کودک با افراد غریبه ارتباط برقرار کرده و #تعامل دارد” ( انجمن روانشناسی آمریکا، ۲۰۱۳).
🔹 اختلال تعامل اجتماعی بی قید و بند یک اختلال اضطرابی و #تروما در نظر گرفته می شود که ناشی از کمبود محبت و رفتارهای غفلت گونه #والدین در دو سال اول زندگی کودک می باشد. اگرچه بسیاری از کودکانی که در کودکی مورد بی مهری و غفلت قرار گرفته اند می توانند نشانه هایی از این اختلال را داشته باشند اما اختلال تعامل اجتماعی بی قید و بند بیشتر در بین کودکانی مشاهده می شود که دوران کودکی خود را در مؤسسات پرورش کودک گذرانده اند. این کودکان امکان برقراری ارتباط مناسب و سالم با اطراف خود را ندارند.
🔹 اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند یا DSED چیست؟
اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند یکی از اختلالات روانی مرتبط با تروما و استرس است که در کودکان بروز پیدا میکند. برجستهترین نشانهی اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند این است که کودک رفتاری نامتناسب با فرهنگ و بیش از حد صمیمی و نزدیک با افراد ناآشنا و نسبتا غریبه دارد. این رفتار دوستانهی افراطی مرزهای اجتماعی و فرهنگی را که کودک در آن زندگی می کند زیر پا میگذارد. شوربختانه برخی از خانوادهها بر این باورند که این رفتار کودک نشاندهندهی روابط عمومی بالای کودک و اجتماعی بودن اوست. اما این رفتار بسیار آسیبزاست و میتواند سو استفاده از کودک را به دنبال داشته باشد. این اختلال روانی به دلیل شیوههای فرزندپروری نادرست، ارتباط اجتماعی ضعیف والدین با کودک و غفلت والدین نسبت به نیازهای روانی – احساسی کودک بروز پیدا میکند. هنگامی که کودک دلبستگی عاطفی خود را نسبت به والدینش از دست میدهد به دنبال جبران کاستیها و کمبودهای خود خواهد بود و به تعامل اجتماعی بیقید و بند روی میآورد. پس در اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند هم مانند اختلال دلبستگی واکنشی، رفتار نادرست والدین و مراقبان با کودک زمینهساز بروز اختلال روانی میشود.
🔹 نشانهها و معیارهای DSM 5 برای اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند
در DSM 5 معیارها و نشانههای گوناگونی برای شناسایی اختلال تعامل اجتماعی بیقید و بند یاد شده است. به یاد بسپارید تشخیص اختلال روانی از سوی روانشناس انجام میشود. پس اگر احساس میکنید که کودکتان چنین نشانههایی دارد به روانشناس کودک مراجعه کنید تا مطمئن شوید کودکتان دچار اختلال دلبستگی واکنشی هست یا نه.
A: مجموعهای از رفتارها که در آن کودک به طور فعال و افراطی به بزرگسالان ناآشنا نزدیک میشود و با آنها ارتباط برقرار میکند. این رفتارها را حداقل با ۲ مورد از ۴ مورد زیر نشان میدهند:
۱- کودک از نزدیک شدن و برقراری ارتباط با بزرگسالان ناآشنا خجالت نمیکشد یا خجالتش بسیار اندک است.
۲- رفتار فیزیکی و کلامی کودک بیش از اندازه خودمانی است که با فرهنگ جامعه و با اصول اجتماعی نسبت به سن او مغایرت دارد.
۳- هنگامی که رفتارهای ماجراجویانه از کودک سر میزند اصلا برنمیگردد و به والدین یا مراقب بزرگسالش نگاه نمیکند که ببیند آیا این رفتار را تایید میکنند یا نه. یا اینکه کمتر برای تایید به والدینش نگاه میکند حتی در #محیطها و شرایطی که ناآشنا باشد.
۴- کودک دوست دارد به همراه بزرگسالان ناآشنا برود و در این کار هیچ تردید و شکی نشان نمیدهد یا این شک و تردید بسیار کم است......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49886
🔶انواع اسکیزوفرنی در DSM-IV
۱) اسکیزوفرنی پارانوئید Paranoid
وجود هذیانهای نظامیافته و یا توهمات شنیداری وسیع، از مهمترین علایم این نوع اسکیزوفرنی میباشد. بیمار اسکیزوفرنی پارانوئید به هذیانهای گزند و آسیب مبتلا است که بسیار نظاممند، پیچیده و شبیه به معماهای ناشناخته میباشد. این بیماران بسیار خودبزرگبین بوده و به مکانها و افراد مشهور بسیار علاقهمند هستند. به عنوان مثال سعی بر این دارند که دولت را برای چگونگی اداره مملکت راهنمایی کنند. به این دسته از اختلالات، هذیان عظمت گفته میشود. علاوه بر این ممکن است هذیان حسادت نیز در آنها دیده شود. یعنی فرد اعتقاد قوی نسبت به اینکه شریک جنسی آنها خیانتکار است، داشته باشد. این بیماران، به ندرت چهار A بلولر را از خود نشان میدهند.
۲) اسکیزوفرنی آشفته یا سازماننیافته Disorganized
بارزترین ویژگی رفتاری در این بیماران، حماقت و گسیختگی افکار است. این نوع #اسکیزوفرنی قبلا هبفرنیک خوانده میشد. آنها بدون هیچ محرکی، خندههای شدید سر داده و شکلک درمیآورند. رفتارهای شاد ولی مضحک و نامانوس و همچنین پرحرفیهای بیمعنی از دیگر ویژگیها میباشد. گاهی نیز توهمات و هذیانهای گذرا و نامنظم ایجاد میشود. این بیماران اغلب نسبت به حمام کردن و تمیز کردن خود بیتفاوتند و گاهی ممکن است مواد دفعی بدن خود و کثافات دیگر را نیز بخورند.
۳) اسکیزوفرنی کاتاتونیک Catatonic
مهمترین ویژگی این اختلال رفتار حرکتی است که یا به شدت برانگیخته و یا کاملا منجمد و بیحرکت است و گاهی هم بین این دو حالت در نوسان میباشد. شروع این اختلال ناگهانی است. این اختلال را میتوان به دو نوع تقسیم کرد:
الف) کاتاتونیک هیجانی Excited
معمولا همراه با فعالیتهای حرکتی شدید و گاهی خشونتآمیز است.
ب) کاتاتونیک انزواگرا Withdran
معمولا توام با بازداری کلی، بهتزدگی، عدم تکلم، منفیگرایی، انعطافپذیری مومی شکل و در برخی موارد وضعیت نباتی میباشد.
۴) اسکیزوفرنی باقیمانده Residual
ویژگی این نوع اسکیزوفرنی فقدان نشانههای شاخص چون #هذیان، #توهم، عدم انسجام و رفتار بسیار آشفته میباشد. شواهد موجود برای این اختلال حاکی از وجود چند نشانه است که اگر چه نسبتا جزئی هستند ولی بسیار ناگوارند که عبارتند از:
انزوا یا کنارهگیری اجتماعی مشهود – اختلال آشکار در انجام وظایف – رفتارهای عجیب – اختلال شدید در بهداشت و نظافت شخصی- ابراز هیجانی کند، سطحی و یا نامناسب – تفکر عجیب، افسونی یا نامانوس – بیتفاوتی یا فقدان ابتکار عمل
۵) اسکیزوفرنی نامتمایز یا نامشخص Undifferentiated
این نوع اسکیزوفرنی با دیگر انواع آن متفاوت بوده و در طبقهبندیهای دیگر جای نمیگیرد. این تشخیص برای افراد پریشانی است که شواهدی از اختلال تفکر و ناهنجاریهای رفتاری و عاطفی نشان میدهند.
🌀کانال روانشناسی در ایتا
🆔 @Mignair
🌀 ویروس کرونا COVID 19
▫ افشان نیک نفس دانشجوی دکترای روانشناسی دانشگاه تهران
✨ این روزها با بحرانی بنام ویروس کرونا مواجه شدیم.و این سوال مطرح میشود که با ویروس پرشیوعی مثل کرونا چه کنیم؟ ویروسی که در اکثر نقاط جهان پخش شده و بسیاری از افراد را مبتلا کرده است.
این بحران باعث بالا رفتن اضطراب افراد جامعه شده است. اضطرابی که میتواند از خود ویروس کرونا به بدن بیشتر اسیب بزند.
#اضطراب یک نوع واکنش طبیعی بدن در مواقع خطرناک است و اضطراب افراد در این شرایط نباید اختلال محسوب شود. اما اگر اضطراب از حدی فراتر رود میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف نماید.
هنگامیکه سیستم ایمنی بدن تضعیف میشود پذیرش بدن برای ورود ویروس بالاتر میرود. هر یک از افراد به شکلی اضطراب خود را نشان میدهند بعضی اضطراب را به شکل سر درد- دردهای جسمانی نشان میدهند و بعضی دیگر اضطراب را به شکل روانی مثل خشم- بی حوصلگی-بداخلاقی نشان میدهند
باید به این موضوع توجه کرد که واکنش افراد در این شرایط طبیعی است و نباید برچسب ترسو بودن- ضعیف بودن به افراد بزنیم.
استرس خود را مدیریت کنید:
از موقعیت های استرس زا دوری کنید.
اخبار بیماری را کمتر دنبال کنید.
در مورد نگرانیهای خود حرف بزنید.خجالت نکشید و خشم و گریه خود را ابراز کنید.
با احساسات خود نجنگیم.
این موضوع را در نظر بگیرید که این ویروس همیشه کشنده نیست.
این موضوع را بپذیریم که همه چیز در کنترل ما نیست اما با رعایت نکات بهداشتی-محدود کردن محیط- در خانه ماندن- مصرف روزانه ویتامین و... میتوانیم از مبتلاشدن به این ویروس جلوگیری کنیم.
در مواقع هجوم افکار اضطراب زا موسیقی و فیلم ارامش بخش و مورد علاقه خود را ببینید.
به افکار اضطراب زای خود بیش از اندازه بها ندهید.
تکنیک های ارام سازی و تمرین تنفس از لحاظ علمی تایید نشده است.
خواب کافی و تغذیه مناسب داشته باشید.
امیدوارم در این شرایط #بحرانی همه بتوانند بر اضطراب خود غلبه کنند .در صورت عدم توانایی بر کنترل اضطراب از روانشناسان و روانپزشکان کمک بگیرید.
🔶 افراد تاب آور چه ویژگی هایی دارند؟
میگنا- روان شناسان معتقدند افراد تاب آور پس از وقوع یک اتفاق سخت و ناگوار سریع تر از دیگران خود را پیدا می کنند و به روال عادی زندگی بازمی گردند. تغییرات ناگهانی زندگی، بلایای طبیعی، مرگ عزیزان، شکســـت عاطفی، از دست دادن شغل، شکست تحصیلی، مالی و نظیر آن، همه نمونه هایی است که می تواند در زندگی بحران ایجاد کند؛ اما فرورفتن در بحران یا عبور ســـالم از آن در گرو آن اســـت که چقدر تاب آوریم و از چه مهارت هایی برخوردار هستیم.
✨ افــراد تاب آور دارای مهارت هایی هســـتند که در شرایط بحرانی با رفتارهای خاص خود از سایرین متمایز می شوند. این ها تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کرده و اوضاع را جمع وجور می کنند، به جای آنکه پشت مشکلات پنهان شوند یا مشکل را پنهان کنند و یا لب به شکایت از زمین و زمان بگشایند، با مشکلات مواجه شـــده، و اگر راه حلی برای آن باشد آنرا می یابند، وگرنه خود را برای پذیرش آن آماده می کنند. افراد تاب آور با حفظ آرامش اولیه در خود، مسائل را با نگاه واقع بینانه ارزیابی می کنند، نه خوش بینی غیرواقـع بینانه دارند و نه بــدبینی غیــرواقع بینانه. آنها درد عمیق حاصل از یک واقعه را کاملا درک می کنند؛ پس بی احساس و یا خوش خیال نیستند. اما می دانند که نباید در روند جاری زندگی ایستاد؛ بلکه باید جاری شد و حرکت کرد؛ درست مثل خود زندگی. بـــرای آنکه بتوانیم تـــاب آوری را در خود پرورش دهیم، لازم است با چند ویژگی کلیدی افراد دارای آن بیشتر آشنا شویم:
۱- افراد تاب آور از خودآگاهی بالایی برخوردارند
این افراد نسبت به ویژگی های خود کاملا واقف اند. احساســات، افکار، رفتار، ویژگی های مثبت و منفی، نقاط قوت و ضعف خود را می شناسند و بر مدیریت #هیجانات خود تسلط دارند؛ یعنی می دانند احساساتی نظیر خشم، اضطراب و غم را چگونه با شیوه های سالم مدیریت کنند، پس حواسشـــان جمع است و برخود تسلط دارند.
۲- افراد تاب آور مهارت حل مسئله قوی دارند.
مهارت حل مســـئله، یک مهارت اصلی و ضروری است. زمانی که یک بحران اتفاق می افتد، افراد #تاب آور قادرند راه حل های مناســـبی انتخاب کنند تا به نتایج مناسب برسند. آنها قادرند با درک همه جانبه از مشکل و دیدن موضوع از زوایای مختلف، راه حل های خلاقانه ای کشف کنند و با تحلیل عمیق از پیامد های هر راه حل، بهترین آن را انتخاب کنند.
۳- افراد تاب آور روابط اجتماعی قوی دارند.
وقتی درحال جدال با مشکلی هستیم، این خیلی مهم اســـت افرادی را در اطرافمان داشته باشیم که بتوانیم برروی حمایتشان حساب کنیم. صحبت کردن درباره مشکلات شـــاید یکی از ساده ترین روش های تخلیه هیجانات باشد که بســـیار هم ضرورت دارد. علاوه براین، حضور افراد در کنارمان موجب می شود که گاهی باری از دوش مـــا بردارند و درد موجود کمی سبک تر شود.
۴- افراد تاب آور احساس کنترل بر زندگی خود دارند
آیا خود را فردی می دانید که بر زندگی اش تسلط دارد یا دیگران را ســـرزنش می کنید که زندگی شما را چنین و چنان کرده اند؟ به طور کلی افراد تاب آور به چیزی اعتقاد دارند که روان شناســـان آن را «مکان کنترل درونی» نام گذاری کرده انـــد.
5- افراد تاب آور درنهایت خود را یک برنـــده می بینند، نه بازنده.
وقتی درحال دست و پنجه نرم کردن با یک بحران واقعی هسـتیم، خیلی مهم است که خود را همانند یک فرد پیروز ببینیم. از فکرکردن مانند یک قربانی جـــدا پرهیز کنید، چرا که این ایده، قدرت #خلاقیت و حل مسئله را از ما می گیرد و ما به یک فرد منفعل و غیراثرگذار تبدیل می شویم، فردی که دست روی دست گذاشته تا زمین و زمان برایش تصمیم بگیرند..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49889/preview/
🔔📃 چگونه « نه »بگوییم
✍️ مهارت « نه » گفتن یکی از مهارت های جرأت ورزی است. اگر نگران هستید که چگونه نه بگویید، برای شروع بهتر است جملات زیر را مد نظر قرار دهید:
1️⃣ می شه چند لحظه بهم فرصت بدید؟
2️⃣ الان یه مقدار گرفتارم چطوره بعدا باهم صحبت کنیم؟
3️⃣ اجازه میدید یه مقدار درموردش فکر کنم، بعدا بهتون خبر میدم.
4️⃣ خیلی دوست دارم بهتون کمک کنم، ولی متاسفانه نمیتونم.
5️⃣ الان خودم لازمش دارم نمیتونم بهتون قول بدم.
@Mignair
🔶 تروما چیست؟!
میگنا- تروما ریشه یونانی دارد و به معنای "زخم" ، "جراحت" است . اما در روانشناسی تروما به تاثیر منفی و بدی که یک واقعه در یک فرد برجای میگذارد اشاره دارد .
▫ زنده ماندن از زلزله میتواند در یک نفر تاثیر به شدت منفی بگذارد و برایش تروماتیک باشد، اما در یک فرد دیگر تاثیر ملایم تری بگذارد و فرد زودتر از پیامد های عاطفی و هیجانی ناشی از آن آزاد شود .
تروما 4 عنصر دارد:
1) رویدادی به شدت از پای درآورنده، زمین گیر کننده و #استرس آمیز است و فرقی نمیکند بزرگ است یا کوچک..
2) تروما زندگی را به خطر می اندازد (زندگی شما یا یکی از عزیزانتان را).
3) تروما غیر منتظره است (مثلاً تصادف اتومبیل،تهاجم فیزیکی یا تجاوز جنسی، یا فاجعه طبیعی درست زمانی که اصلا انتظار و آمادگی ندارید).
4) رویدادی است که باعث ایجاد ترس، درماندگی، یا وحشت میشود.
▫ در یک تصادف رانندگی ممکن است فقط شما تروماتیزه بشوید و سایر سر نشینان اتومبیل، حتی اگر جراحت بیشتری از شما داشته باشند ممکن است تروماتیزه نشوند یا شدت تروماتیزاسیون آنها به شدت شما نباشد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49893/preview/
🔶 حکایت مسمومیت با الکل صنعتی
🔴 فاجعه ای به نام ترس از کرونا
میگنا: متأسفانه عدم آگاهی و بی توجهی به توصیههای بهداشتی در روزهایی که ترس از #کرونا همه را #نگران کرده است، باعث گردیده یک عده ناخودآگاه #مرگ خود را جلو بیندازند. این روزها از گوشه و کنار میشنویم که آمار مراجعات به اورژانس بیمارستانها به دلیل مسمومیت با الکل صنعتی، افزایش یافته است. این در حالی است که عدهای از هموطنان بدون توجه به توصیههای وزارت بهداشت در مورد رعایت بهداشت فردی، خود را گرفتار بیمارستان میکنند.
#مرگ و میر به علت #مسمومیت با الکل صنعتی را نمیتوان نادیده گرفت، حالا که باید حداقل سه ماه با بیماری کرونا کنار بیاییم تا شاید موج آن فروکش کند، میبایست بیش از پیش به نکات بهداشتی توجه داشت.
یکی از موارد بروز مسمومیت با الکلهای صنعتی، عدم توجه به توصیههای بهداشتی است که این روزها از طریق صدا و سیما انعکاس مییابد. بر اساس آنچه که سازمان غذا و #دارو، نسبت به استفاده از متانول و یا الکل صنعتی برای ضد عفونی سطوح و دست هشدار داده است، مردم باید به تفاوت آنها دقیق شوند.
ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت، سازمان غذا و دارو اعلام کرد: با توجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا #ویروس جدید یا کووید -۱۹ در کشور و تاکید بر بهداشت دستها و گندزدایی مناسب سطوح در منازل و اماکن و نقش مهم استفاده از اقلام ضدعفونی کننده از جمله فرآوردههایی بر پایه الکل اتیلیک (اتانول) به منظور پیشگیری از این عفونت، متأسفانه بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی #بیمارستانهای کشور، مواردی از مسمومیت در اثر مصرف خوراکی محلولهای حاوی الکل اتیلیک (اتانول) و حتی مرگ بر اثر مصرف خوراکی الکل متیلیک (متانول) به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید و کووید -۱۹ در برخی از بیماران گزارش شده است.
◽ بر اساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیتهای شدید، #کوری و مرگ همراه است.
◽ بر خلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوستهای آسیب دیده بالا بوده و میتواند سبب بروز مسمومیت شود.
◽ با توجه به خصوصیت سمی #متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی، هیچ گونه توصیهای مبنی بر استفاده از متانول جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح (مانند دستگیره در، میز کار، کف و…) وجود ندارد. بر همین اساس، توصیه میشود به هیچ وجه از الکل متیلیک (متانول) و یا #الکل_صنعتی که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول است، برای ضد عفونی دست و پوست استفاده نکرده و چنانچه قصد دارید از فرآوردههای #ضدعفونی بر پایه #الکل استفاده کنید، تنها از محلولهای آبی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآوردههای استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب (۶۲ تا ۷۰ درصد) و رعایت اصول توصیه شده باشد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49894
🔶 چطور با ترس افراطی و اضطراب ناشی از کرونا کنار بیایم؟
میگنا- ملینا شیرانی در رابطه با تأثیر شیوع #ویروس کرونا بر روحیه افراد در جامعه، اظهار کرد: ترس، اضطراب و نگرانی در مواجهه با پدیدههایی که خطر مرگ برای افراد به همراه دارد، کاملا طبیعی است. #مغز انسان از دو بخش تشکیل شده؛ بخش اول، مغز پایه است که در حیوانات نیز وجود دارد و عملکرد آن به صورت واکنش بر اساس هیجانات است و به بقای موجود #زنده کمک میکند. اگر جایی بقا با خطر مواجه شود انسان به کمک مغز پایه، واکنش مناسب نشان میدهد که مهمترین آنها جنگ و گریز است.
▫ این روان شناس بالینی، آغاز مشکلات روانی را به تمرکز افراطی بر یک مسئله نسبت داد و افزود: زندانی شدن در یک پدیده باعث بزرگ کردن بیش از حد و تبدیل آن به #فاجعه توسط #ذهن میشود، در نتیجه نمیتوان به ابعاد بزرگتر و وسیع تر این پدیده توجه کرد که از جمله آن پیامد منفی ترس و اضطراب است.
▫ نتایج معکوس ناشی از ترس زیاد باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب به سلامت جسمانی میشود. از جمله تاثیرات منفی #ترس بر جنبههای دیگر زندگی را میتوان هجوم افراد جامعه به سمت ماسک یا دستکش و تاثیر آن بر اقتصاد کشور دانست یا جنبههای بسیار دور از ذهن انسان که شاید به آن توجه نکرده باشیم.
▫ شیرانی با تاکید بر اینکه قشر خاکستری مغز باعث تفاوت واکنشهای انسان در هنگام تهدیدها، بحرانها یا موقعیتهای خاص زندگی میشود، گفت: انسان توانایی توجه به مسائل ماوراء تهدید را دارد. اگر انسان در موقعیت ترس باقی بماند، #مغز پایه به فعالیت خود ادامه میدهد و باعث درست استفاده نشدن از بخش خاکستری مغز میشود، بنابراین همه این اتفاقات باعث پیشرفت نکردن انسان میشود.
▫ وی نتیجه ادامه این وضعیت ترس زده تا پس از اتمام بحران را نه تنها پوچ دانست، بلکه ضایعات و عوارض بسیاری را که در آینده به جامعه تحمیل میشود را مورد توجه قرار داد و همچنین دلیل وجود این عوارض را گذر نکردن انسان از مرحله ترس ابتدایی یا همان کنش مغز پایه دانست.
🌀 تکنیک ACT برای مقابله با شرایط بحرانی
▫ این روان شناس بالینی یکی از تکنیکهای کارآمد برای چنین موقعیتهایی را #تکنیک روان درمانی ACT، عنوان کرد و گفت: طبق این تکنیک از فرد خواسته میشود که به صورت تصوری، از کالبد خود خارج شده و از بالا به موقعیت موجود در محیط به خود نگاه کند. این تکنیک فرد را از موقعیتی که مثل زندان است خارج میکند و به آزادی میرساند.
▫ شیرانی اظهار کرد: اگر همه ما این تکنیک را در موقعیت مواجه با شرایطی مثل #کرونا اجرا کنیم، یعنی بر فراز بام ایران نشسته و به وضعیت موجود نگاه کنیم، خواهیم دید که این ویروس تنها بخشی از جامعه ایرانی را درگیر کرده و بسیاری از افراد جامعه ما بدون درگیری با ویروس کرونا به وسیله عوامل دیگر جان خود را از دست میدهند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49896
🔶 مردم! اوضاع بدتر از آن است که فکر میکنید؛ در خانه بمانید
◽ آمارهای اعلامی #کرونا، کمتر از مبتلایان واقعی است چرا که مسوولان فقط می توانند افرادی که تست کرونایشان مثبت شده را اعلام کنند، این در حالی است که افراد بسیار بیشتری مبتلا به کرونا و ناقل ویروس هستند.
◽ این گروه در روزهای آینده یا بدون علامت از بیماری عبور می کنند، یا با علائم خفیف در خانه بستری می شوند و یا با علائم شدید تست کرونا می دهند و بیمارستانی می شوند. آمارها ، فقط ناظر به بخش سوم است.
◽ پس خطر، بسیار بزرگتر از آنی است که تصور می کنید. به تازگی هم اعلام شد که میزان کشندگی کرونا از انفلوآنزا پیشی گرفته است. با این حساب با ویروسی سر و کار داریم که هم قدرت #شیوع بالایی دارد و هم #مرگبارتر از انفلوآنزاست.
◽ وضعیت وقتی نگران کننده تر می شود که به یاد بیاوریم کادر پزشکی و پرستاری محدودی برای مقابله با کرونا داریم.
◽ بسیاری از پزشکان و پرستاران و سایر کادرهای درمانی، نزدیک ۲۰ روز است که شبانه روز کار می کنند و دیگر رمقی برایشان باقی نمانده است.
◽ بسیاری از آنها ، خود به کرونا مبتلا شده اند و متاسفانه تعداد قابل توجهی از ایشان نیز جان خود را از دست داده اند.
◽ حال بماند که برخی پزشکان نیز ترک کار کرده اند به طوری که در بعضی شهرهای کوچک حتی یک پزشک هم وجود ندارد!
◽ پزشک و پرستار را نیز نمی توان از انبار محتکران پیدا یا در شرایط کنونی از کشورهای دیگر وارد کرد.
اگر همین کادر موجود خسته شود یا به هر ترتیبی از دست برود، فاجعه انسانی خواهیم داشت.
◽ کمبود وسایل بهداشتی مانند ماسک و مایع ضدعفونی کننده و ... هنوز مردم را می آزارد و معلوم نیست اگر ماجرای کرونا ادامه پیدا کند، چه وضعیتی خواهیم داشت.
◽ در این شرایط می توانیم دولت و حکومت و این مسوول و آن مسوول را به باد انتقاد گرفت که البته جای انتقادات فراوان هم دارند اما اولویت با خود ماست.
اصلا گیریم که با یک دولت کاملا نامسوول مواجهیم، آیا باید خودمان را با دست خودمان به دامن بیماری و مرگ بیندازیم؟
◽ هنوز که هنوز است عده ای بی آن که کار واقعا مهمی داشته باشند از خانه بیرون می آیند، هنوز که هنوز است در برخی محلات، بازار شب عید داغ است و تراکم خریدار و فروشندگان وجود دارد . تصاویری که دیشب از منطقه تهرانپارس تهران در کانال عصر ایران منتشر شد واقعا تکان دهنده بود. پیاده روها آکنده از دستفروشان و مردمی بود که با ولع اجناس را وراندز می کردند.
◽ یکی از دکترهای داروساز آن محل نکته تامل برانگیزی در این باره می گفت: فقط کافی است یک کرونایی با دست های آلوده از این سر خیابان راه بیفتد و به آن سرش برسد و در طول مسیر، اجناس را لمس کند. چند روز بعد با انفجار کرونا در منطقه مواجه خواهیم شد.
یا هنوز عده ای از شهرهای آلوده ای چون تهران و قم و ... به سایر جاها سفر می کنند.
◽ اگر امروز وضعیت گیلان و مازندران به "اضطرار" رسیده و شمال ایران شده است کانون بحران، علتش افراد بی مبالاتی است که با تعطیل شدن مدارس به شمال لشکرکشی کردند و کرونا را با خود به آن دیار بردند.
◽ همین است که بسیاری از متخصصان با ناامیدی می گویند اگر هر چه زودتر مردم قرنطینه را رعایت نکنند، با یک بحران واقعی و مرگبار مواجه می شویم.
✨ هموطنان!
👈 رک و صریح می گویم: فاجعه بزرگ تر از آن است که تصور می کنیم:
-هم امکانات محدود است.
- هم کادر درمانی تاب و توان متعارف انسانی دارند. آنها ربات نیستند که بی وقفه کار کنند.
- هم تعداد مبتلایان واقعی بسیار بیشتر از مبتلایان شناسایی شده است.
- هم با فرا رسیدن عیدنوروز، بیم آن می رود که عید دیدنی ها، به انفجار اتمی کرونا منجر شود.
- و هم، هنوز دارویی برای کرونا کشف نشده است.
👈 پس:
-برای این که بارِ کادر درمانی را بیشتر نکنیم
-برای این بیماری را به دیگران منتقل نکنیم
-برای این که در مصرف مواد بهداشتی که در اختیار داریم، صرفه جویی کنیم
-و برای این که بیمار نشویم و احیانا نمیریم
👈 در خانه بمانیم، سفر نکنیم و یادمان باشد که انسان هستیم و در برابر خودمان و دیگران مسوول.
جدی بگیرید، اوضاع خراب تر از آنی است که فکر می کنید. هنوز به پِیک کرونا نرسیده ایم... .
✨ عصر ایران- جعفر محمدی
🔶 تفاوت اختلال پانیک با ویروس کرونا
میگنا- مرجان پلویی روانشناس، درباره تفاوت اختلال #پانیک با ویروس کرونا اظهار کرد: ویژگی مشترک اختلالات اضطرابی ترس، اضطراب مفرط و آشفتگیهای رفتاری مرتبط به آن است، ترس یک واکنش هیجانی به تهدیدات قریب الوقوع واقعی یا خیالی بوده در حالی که اضطراب پیش بینی خطرات و تهدیداتی است که قرار است در آینده روی بدهد این دو باهم تفاوتهای زیادی دارند.
▫ در اختلال پانیک مکرر و غیرمنتظره ترس شدید یا ناراحتی شدید و ناگهانی که در عرض چند دقیقه به اوج خود میرسد و فرد در آن مدت دچار برخی از موارد مانند تپش سریع و نامنظم قلب، با صدای بلندیا افزایش سرعت، تپش قلب، عرق زیاد، لرزیدن، احساس تنگی نفس یا #خفگی، احساس گیر کردن چیزی در گلو، درد یا ناراحتی در قفسه سینه، تهوع یا درد در ناحیه شکم، احساس سرگیجه، عدم تعادل، رسیدن به مرز غش کردن، احساس سردیا گرم شدن بدن، احساس بی حس شدن، مورمور یاسوزن سوزن شدن بدن، واقعیت زدایی، #ترس از دست دادن خود یا دیوانه شدن و ترس از مردن میشود.
▫ این روانشناس گفت: برخی از افراد دچار اختلال پانیک هستند و نباید با بیماری کرونا اشتباه گرفته شود، یعنی بیماری کرونا علاوه بر علایمی، چون تنگی نفس که شاید در پانیک هم مشترک باشد، و یا علایم مشترک دیگر، با یک تست سی تی اسکن و آزمایشات تکمیلی بیمار تشخیص واضحی از این بیماری را نشان میدهد. اما در حملات پانیک در عرض چند دقیقه به پایان میرسد، ولی ویروس #کرونا علایم مداوم دارد. همچنین افرادی که به این اختلال دچار شدن نباید پیگیری اخبار کرونا ویروس باشند........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49898
🔶 اعلام آمادگی ۴۹ روان شناس جهت درمان اضطراب کرونا
میگنا- در نامه دکتر محمدعلی بشارت با اشاره به ترس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا در کشور آمده است: «پیرو بحران #کرونا در کشور، تعداد زیادی از هموطنان تحت تاثیر این شرایط استرس زا، از سندرم #اضطراب ابتلا به این بیماری رنج می برند..... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49899
🔔📃 ده ویروس کلامی که موجب تخریب ارتباط می شود:
1⃣ نصیحت تکراری
2⃣ تذکر مداوم
3⃣ سرزنش
4⃣ منت گذاشتن
5⃣ مقایسه کردن
6⃣ جرو بحث کردن زیاد
7⃣ برچسب منفی زدن
8⃣ پیش بینی منفی (نفوس بد)
9⃣ گله و شکایت مداوم
🔟 متهم کردن
💯 روانشناسی در ایتا
@Mignair
🔶 همکاری ۷۰۰روان شناس با سامانه ۴۰۳۰ وزارت بهداشت
میگنا- در این جلسه مقرر شد؛ ۷۰۰ نفر از روانشناسان و مشاوران داوطلب همکاری با سامانه " ۴۰۳۰ " ستاد ملی مقابله با "بحران کرونا" توسط سازمان نظام روانشناسی معرفی شوند.
همچنین در این جلسه قرار شد درخصوص هدایت رسانهها و نظارت بر چگونگی کاهش #استرس و #اضطراب کرونا، از ظرفیت ۳۰ هزار نفری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استفاده شود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49903/preview/