🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#چهارده قرن از #بعثت آخرین رسول می گذرد. از چهارده قرن پیش، کاروان مقدس اسلام با #رسالتی بزرگ به راه افتاده است.... و ما امروز #میراث بر حرکتی هستیم که هیچ گاه از کمیِ تعداد و نفرات نهراسید. آرام آرام #بزرگ شد و آرام آرام #حرکت کرد تا رسید به امروز که ما خودمان را در این کاروان میبینیم.. برخود فرض می دانیم که به #شکرانه این نعمت با #گذشته حرکت کاروان آشنا شویم..
این که من در #تشهد نمازم میگویم:«أشهد أن محمدا رسول الله»،و در #مأذنه شهر وولایتم به عنوان یک #شعار عمومی، به عنوان نمایشگر سیمای کلی این جامعه گفته می شود «أشهد أن محمدا رسول الله»، این شهادت به #نبوت، این ایمان به نبوت و اعلام این ایمان، #تعهدی بردوش منِ متشهد، بردوش آن جامعه ای که این تشهد به عنوان شعار او گفته می شود می گذارد و آن #تعهد عبارتست:
🔸از #دنباله گیری از راه نبی و #قبول مسئولیتِ به منزل رساندنِ بارِ نبی...
#مؤمن آن وقتی مؤمن است که به #تعهدات و #مسئولیت هایی که ایمان به نبوت برای انسان می آورد پایبند باشد.
این تعهد چیست؟
تعهد رسالت، #ساختن یک #دنیایی به شکلی است که اسلام گفته است. پیغمبر برای این #مبعوث میشود تا #شکل زندگی و #نظام زندگی انسان ها را به صورتی که خدا می گوید درست کند....
#نشست_تربیت_و_تعالی
#نبوت
#مربی_ذوالفقاری
#حوزه_128_ام_البنین_س
🔰🔰🔰🔰
#منبر_مکتوب
#اخلاق
#بدبینی
✴️در مورد #بدبيني نظر #اسلام باتوجه به آیات و روایات چیست؟
✅آيات و احاديث متعددي در مورد اين «صفت بد» وارد شده است و نکات ظريفي در اين باره بيان شده است، البته بيان همه ابعاد آن ممکن نيست و فقط به چندنکته اکتفا مي شود.
📔خداوند در#قرآن کریم مي فرمايد:
💫يا اَيُّها الَّذينَ آمنَوا اِجْتَنِبُوا كثيراً مِنَ الظَنِّ اِنَّ بَعْضَ الظنِّ اِثْم وَلاتَجَسَّسُوا وَلا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً، اَيُحِبُّ اَحَدُكُمْ اَنْ يَأكُلَ لَحْمَ اَخيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ، وَاتَّقُوا اللّهَ اِنَّ اللّهَ تَوّاب رحيم💫
🔸اي افرادباايمان!
از بسياري #گمانها بپرهيزيد؛ زيرا برخي از گمانها #گناه (و بي اساس) است؛ در امور مردم #كنجكاوي نكنيد و از يكديگر #غيبت ننماييد؛ آيا كسي از شما دوست دارد كه #گوشت برادر خود را در حالي كه مرده است، بخورد حتماً اين كار را بد وناپسند مي شماريد.(غيبت برادر مسلمان همانند اين عمل است) و از #مخالفت خدا بپرهيزيد؛ خداوند #توبه پذير و رحيم است.
🔺دراين آيه،خداوند#جامعه اسلامي را ملزم مي سازد كه #سه_اصل_اخلاقي را به عنوان #حق_ِلازم كه از لوازم و آثار #اخوت اسلامي و برادري ديني است را نسبت به يكديگر رعايت نمايند:
🔸#بدگماني و #بدبيني نسبت به مسلمانان #ممنوع است.
🔸#کنجکاوی در #امورمردم #ممنوع است.
🔸#غيبت و #بدگويي پشت سر مسلمان #حرام است.
🔴از آن جا كه اصول ياد شده از مباحث اساسي #اخلاق_اسلامی هستندو در #اصلاح_اجتماع نقش مهمي ايفا مي كنند و از پيشوايان بزرگ ما بيانات جالب و شيوايي در اين زمينه وارد شده، شايسته است كه هر كدام را جداگانه مورد بحث و تجزيه و تحليل قرار دهيم.
✓اكنون نخستين اصل يعني
#بدگمانى را مورد بحث قرار مي دهيم.
🔹#بدبيني يك حالت #رواني #منفي است كه شخصيت و احترام و تقوا و پاكي افراد در #فضاي فكر و #قضاوتِ دارنده آن، #لطمه مي بيند.
🔹#افراد بدبين از ميان هزاران نقاط #روشن و جلوه هاي خوب زندگي مردم، فقط به نقطه هاي #مبهم و تاريك و تيره زندگي آنان، متوجه مي گردند.
🔹همه ما مي دانيم كه #جان و #مال و #آبروي مسلمان محترم و هرگونه تعدي به آن #حرام است، ولي در آيه به تعدّي ديگري اشاره نموده و مي فرمايد:
#حيثيت و #آبرو و #شخصيت هر مسلمانى، حتي در #عالم فكر و پندار و در #دايره داوري #دروني ما نيز #محترم است. هيچ فرد مسلمانى، #نبايد بي جهت در درون خود، به حريم شخصيت و پاكي مسلماني با بدبيني وبدگماني و داوري بد، #تجاوز نمايد.
🔸به قول يكي از دانشمندان معاصر، حدود امنيتي كه اسلام براي جامعه مسلمانان به وجود آورده، منحصر به جان و مال و آبرو نيست، بلكه علاوه بر اين امنيتهاي سه گانه، امنيت چهارمي را نيز خواستار شده است و آن، #امنيت #قضاوتهاي ديگران است؛ يعني افراد ديگر را در #محيط فكر خود، مورد #هجوم افكار و #داوريهاي بد و ناروا قرار ندهد؛ احترام و شخصيت مسلمان، علاوه بر #مرحله عمل، بايد حتي در #محيط افكار ديگران نيز محفوظ بماند.
🔹از اين نظر، اسلام هرگونه بدگماني و بدبيني را كه منجر به لكه دار ساختن شخصيت كسي در محيط فكر و پندار مي شود، تحريم نموده و دستور داده است كه جامعه با ايمان از هرگونه #سوء_ِظن نسبت به همديگر #بپرهيزند.
🔶پيامبر اكرم(ص)در يكي از بيانات شيواي خود به #امنيتهاي_چهار_گانه مزبور اشاره نموده و چنين مي فرمايد:
🔹✨اِنَّ اللّهَ حَرَّمَ عَلَي الْمُسْلِمِ دَمَهُ، وَمالَه وعِرْضَهُ، وَاَنْ يَظُنَّ به سُوءَ الظّنِ✨
📜خداوند، #تجاوز به خون، مال و آبروي مسلمانان را #حرام نموده و هرگز اجازه نداده است كه كسي به يك #فرد_مسلمان بدگمان شود و حتي در #ذهن و فكر خود، به او نسبت #ناروا بدهد.
💠امنيتهاي سه گانه، نخست در پرتو حكومتهاي مادي و سازمانهاي اداري تأمين می گردد، ولي امنيت از نظر #قضاوت مردم، جز در سايه #ايمان_به_خدا عملي نمي شود؛ زيرا #حدود_حكومتهاي مادي منحصر به #ظواهر است و جلوگيري از تجاوزهاي باطنى، از حريم قدرت عوامل مزبور، بيرون مي باشد؛
🔸فقط #ايمان به خداست كه مي تواند جلو اين گونه تجاوزها را بگيرد؛ زيرا يك #فرد_مسلمان ايمان دارد كه #خداوند از كارهاي #برون و #درون او #آ گاه است.
📣ادامه دارد ...
📚المحجة البيضاء،ج۵،ص۲۶۸
#حوزه_128_ام_البنین_س
هدایت شده از حوزه۱۲۰ حضرت آسیه(س)
#انتخابات
#طرح_لبیک
#نشست_سیاسی
#گفتمان_انقلاب
برگزاری نشست سیاسی با حضور جوانان انقلابی
#پایگاه_شهیدان_ترکیان
#حوزه_120_حضرت_آسیه
@hoze120
هدایت شده از سراج اندیشه
16.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 جلسه 4 | نور مبین (آموزش ترجمه و تدبر در مفاهیم قرآن کریم)
🎙حجت الاسلام والمسلمین علی رضایی
📌دریافت از آپارات:
aparat.com/v/FHiz8
📌لیست جلسات (دریافت فیلم، جزوه، پردهنگار و...) :
serajnet.org/post/detail/Fa/2-59-1-16-1-0
#نور_مبین_1400
#قرآن
#حجت_الاسلام_رضایی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ ۚ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ ۚ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ
و هنگامى که به آنها گفته شود: «از خدا بترسید!» لجاجت و تعصب، آنها را به گناه مى کشاند. آتش دوزخ براى آنان کافى است. و چه بد جایگاهى است!
(بقره/206)
(خارج از متن تفسیر:
وقتی گفته میشود قرآن فراتر از زمان و برای همه دورانهاست یعنی این، برخی از افراد را با این صفات مقایسه کنید، انگار این آیه همین الان برای اینها نازل شده)
سپس مى فرماید: هنگامى که او را از این عمل زشت نهى کنند و به او گفته شود: از خدا بترس (آتش لجاجت در درونش شعلهور مى گردد) و لجاج و تعصب، او را به گناه مى کشاند (وَ إِذا قیلَ لَهُ اتَّقِ اللّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ).
او نه به اندرز ناصحان، گوش فرا مى دهد، و نه به هشدارهاى الهى، بلکه پیوسته با غرور و نخوت مخصوص به خود، بر خلافکارى هایش مى افزاید، چنین کسى را جز آتش دوزخ رام نمى کند، و لذا در پایان آیه مى فرماید: آتش دوزخ براى او کافى است و چه بد جایگاهى است ! (فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَ لَبِئْسَ الْمِهادُ).
در حقیقت، این یکى از صفات زشت و ناپسند منافقان است که بر اثر تعصب و لجاجت خشک و خشونت آمیز، در برابر هیچ حقیقتى تسلیم نمى شوند، و همین تعصب و غرور، آنها را به بدترین گناهان مى کشاند، بدیهى است این چوب هاى کج، جز با آتش دوزخ راست نمى شوند!
به گفته بعضى از مفسران، خداوند این گونه اشخاص را به پنج وصف در آیات فوق توصیف کرده.
۱ ـ سخنانى فریبنده دارند.
۲ ـ درون قلب آنها آلوده و تاریک است.
۳ ـ سرسخت ترین دشمنان اند.
۴ ـ به هنگامى که زمینه اى پیش آید، نه بر انسان ها رحم مى کنند و نه بر حیوان و زراعت.
۵ ـ بر اثر غرور و نخوت، اندرز هیچ ناصحى را پذیرا نیستند.
تفسیر نمونه جلد دوم صفحه ۹۴
#دارالقرآن_پایگاه_مقاومت_بسیج_شهیدان_پناهی
#فرهنگی_اجتماعی_پایگاه_شهیدان_پناهی
#پایگاه_شهیدان_پناهی
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری_س حوزه۱۲۰حضرت آسیه -س-
بسم الله الرحمن الرحیم
وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ
بعضى از مردم (با ایمان و فداکار، همچون على(علیه السلام)در «لیلة المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر(صلى الله علیه وآله)) جان خود را بخاطر خشنودى خدا مى فروشند. و خداوند نسبت به همه بندگان مهربان است.
(بقره/207)
شأن نزول:
مفسر معروف اهل تسنن ثعلبى مى گوید: هنگامى که پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله)تصمیم گرفت به مدینه مهاجرت کند، براى اداى دین هاى خود و تحویل دادن امانت هائى که نزد او بود على(علیه السلام) را به جاى خویش قرار داد و شب هنگام که مى خواست به سوى غار ثَور برود و مشرکان، اطراف خانه او را براى حمله به او محاصره کرده بودند،
دستور داد على(علیه السلام) در بستر او بخوابد و پارچه سبز رنگى (بُرْد حَضْرَمى) که مخصوص خود پیغمبر بود روى خود بکشد، در این هنگام خداوند به جبرئیل و میکائیل وحى فرستاد:
من بین شما برادرى ایجاد کردم و عمر یکى از شما را طولانى تر قرار دادم کدام یک از شما حاضر است ایثار به نفس کند و زندگى دیگرى را بر خود مقدم دارد؟
هیچ کدام حاضر نشدند.
به آنها وحى شد، اکنون على(علیه السلام) در بستر پیغمبر خوابیده و آماده شده جان خویش را فداى او سازد، به زمین بروید و حافظ و نگهبان او باشید.
هنگامى که جبرئیل بالاى سر و میکائیل پایین پاى على(علیه السلام) نشسته بودند جبرئیل مى گفت: بَه، بَه آفرین بر تو اى على! خداوند به واسطه تو بر فرشتگان مباهات مى کند.
در این هنگام آیه فوق نازل گردید و به همین دلیل آن شب تاریخى لیلة المبیت نامیده شده است.
ابن عباس مى گوید: این آیه هنگامى که پیغمبر از مشرکان کناره گرفته بود و به سوى غار مى رفت درباره على(علیه السلام) که در بستر پیغمبر خوابیده بود نازل شد.
ابو جعفر اسکافى مى گوید: جریان خوابیدن على(علیه السلام) در بستر پیغمبر(صلى الله علیه وآله)به تواتر ثابت شده و غیر از کسانى که مسلمان نیستند و افراد سبک مغز آن را انکار نمى کنند.
ادامه دارد...
تفسیر نمونه جلد دوم صفحه ۹۶
#دارالقرآن_پایگاه_مقاومت_بسیج_شهیدان_پناهی
#فرهنگی_اجتماعی_پایگاه_شهیدان_پناهی
#پایگاه_شهیدان_پناهی
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری_س
هدایت شده از محله مصباح
برگزاری حلقه های معرفتی توسط پایگاه بسیج خواهران حضرت معصومه(س)؛
موضوع کتاب خوانی این هفته در حوزه دفاع مقدس :
(عنوان کتاب:خاکهای نرم کوشک)
#مسجد_پویا
#مسجد_انقلابی
@masjedazamkaraj
هدایت شده از پایگاه شهیدان پناهی
38.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ تهیه شده از نشست بصیرتی و سیاسی با موضوع انتخابات ۱۴۰۰ توسط واحد رسانه دختران هیات بنات الزهرا و کارگروه فرهنگی رانیا
#طرح_لبیک
#انتخابات_۱۴۰۰
#مشارکت_حداکثری
#هیات_دخترانه_بنات_الزهرا
#کار_گروه_فرهنگی_رانیا
#پایگاه_شهیدان_پناهی
#حوزه_۱۲۰_حضرت_آسیه