✍ مردمان خوب شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۴۰
#خوبی_های_مردم
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مردمان خوب شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در یک ماه اخیر شاهد هجرت جانسوز سه روحانی مردمی بودیم. در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ تصادف مرگبار #علی_شاملو موسس کتابرسان و در روزهای آغازین سال ۱۴۰۱ محمد اصلانی و محد صادق دارایی دو روحانی مجاهد که در حرم حضرت رضا علیه السلام توسط تکفیری از خدا به خبر به شهادت رسیدند. فرای تحلیل های سیاسی خصوصاً در جریان هتک حرمتی که در حرم شریف رضوی رخ داد این دو اتفاق چند پیام مهم و آموزنده به همراه دارد.
▪️اول اینکه در گوشه و کنار این شهر مردمان شریفی زندگی می کنند که در آسمان ها مشهور هستند و در زمین گمنام ولی مجاهدانه و خالصانه برای #رضای_الهی تلاش می کنند و آتش به اختیار راه خدمت به مردم را برگزیده اند. این گونه افراد تعدادشان کم نیست اما متأسفانه جریانات رسانه ای و تبلیغاتی تنها زردی ها و کاستی ها را ترویج داده و جار می زنند و این گونه رفتارهای انسانی و فرهنگی که موجب رضای الهی و کمک به مردم است را نادیده می گیرند.
▪️دوم نتیجه اخلاص در عمل است. زمانی که گفتار و رفتار انسان با #خلوص_نیت همراه باشد هرچند هم گمنام باشد با اراده الهی می تواند به عنوان الگویی حسنه برای مردم مطرح شده و شهرت یابد و عاقبت به خیر گردد و این پاداش نیکوکاران است.
▪️سوم اینکه ما باید «مردمان خوب شهر» را بشناسیم، رفتار خیر آن ها را ترویج دهیم و در طوفان های سهمگین #تبلیغاتی که قصد دارد بی اخلاقی را ترویج دهد از آن ها به عنوان الگوهای شایسته رفتاری در جامعه یاد کنیم.
✅ کاسبی که حبیب خداست و در ارتباط با مردم کم فروشی نمی کند، مدیری که #بیت_المال را تضییع نمی کند و برای بهبود زندگی مردم همه توان خویش را به کار می گیرد، مردمان شریفی که این گونه گمنام و مشتاق به مردم محروم در حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار کمک می کنند، کادر درمان که از جان و سلامت خود برای مردم مایه می گذارند و ده ها گروه دیگر از این جنس هستند که بی ریا و خالصانه تلاش می کنند، لقمه حلال را ترویج می دهند به جامعه خدمت می کنند و از مردمان خوب شهر محسوب می شوند.
✅ خوبی های مردم و مردمان خوب در شهر ما کم نیست. همان هایی که اسباب اجابت دعا و برکت زندگی آدمی بر روزی زمین هستند و خداوند متعال به خاطر نیکی های آن ها انسان را مورد رحمت قرار می دهد. این سه مرگ تلخ می تواند برای همه #مردم_شهر روی دیگری از زندگی در جهان مادی امروز را به نمایش بگذارد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۴۰
#خوبی_های_مردم
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دانش باوری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۹۱۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دانش باوری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» عنوان مهمی است که برای سال جاری انتخاب و ابلاغ شده است. در اهمیت تولید و اثرات آن بر پیشرفت، توسعه و #بالندگی_کشور شک و تردیدی وجود ندارد. اما زمانی که این عنوان مهم با دو پیوست دانش و اشتغال پیوند می خورد و مورد تأکید قرار می گیرد اهمیتی بیش از پیش پیدا می کند. دانش تعیین کننده قدرت و قابلیت کشورها، ملت ها و دولت هاست. امروزه شرکت ها و سازمان های مدرن، براساس «سرمایه فکری کارکنان و مدیریت» قیمت گذاری می شوند.
✅ به عبارتی ارزش آنها به #سرمایه_فکری و نیروی دانشی آنهاست. شاید زمانی که در میان اشعار ادبیات کهن فارسی شاه بیت «درخت تو گر بار دانش بگیرد / به زیر آوری چرخ نیلوفری را» می خواندیم حقیقت معنایی آن در اندازه ای که امروز و در عصر حاضر رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته است احساس نمی شد. دانش کاربردی که نظام حرکت و تصمیم جامعه باشد می تواند سبب ساز پیشرفت چشمگیر و افزایش قدرت ملی گردد. در کشور ما نیز سال هاست که مقوله ی دانش مورد توجه و تأکید قرار دارد.
✅ اما در زمینه های بسیاری این توجه بیشتر حالت تبلیغاتی و شعاری داشته و باور جدی نسبت به آن وجود ندارد. یا لااقل در اندازه ای که نشان داده می شود در عمل مورد توجه نیست. اگر می خواهیم تولید پر بازده و #اشتغال_آفرین باشد ضرورت دارد بر مبنای نظام دانشی شکل بگیرد. نظام دانشی مجموعه ای به هم پیوسته شامل عناصری همچون مدیران دانشی، سرمایه انسانی دانشی، کار دانشی و تفکر دانشی است. که هر یک دارای ابعاد و اجزایی است که زمینه تحقق نظام دانشی را فراهم می سازد.
✅ کار دانشی، کار ذهنی آدمی است که جهت تولید اطلاعات و دانش مفید اجرا می شود. به بیان ساده تر #کار_دانشی انسان ها را به عنوان پایشگران اطلاعات و تصمیم گیرندگان بکار می گیرد و نیازمند تمرکز و توجه چشمگیر می باشد. کار دانشی شامل کسب دانش، مدل سازی ذهنی، تصمیم گیری و ارتباط می شود و ساختار تولید کشور باید با رویکرد دانشی این مهم را تحقق بخشد. بخش تولید کشور برای تحقق عنوان سال باید به مهارت هایی از قبیل:
✅ مربی گری، خلاقیت و نوآوری، مستندسازی فرآیندها و رویه ها، ارتباطات بین فردی، مهارت رهبری، مدیریت عملکرد، مهارت های حل مسئله، مهارت توانمندسازی، مهارت تیم سازی و کارگروهی مجهز شود و خود را در این مسیر توسعه بخشد و توانمندی حاصل نماید. برای تبلور دانش در جامعه، نیازمند باور و فرهنگ دانشی هستیم. در واقع فرهنگ، بستر تفکردانشی و عامل بنیادین رشد، توسعه و ارتقای آن از سطوح عالی تا سطوح پایین اجتماع است. برای توسعه تولید مبتنی بر دانش، لازم است باورها و نگرش ها و رفتارها به سمت #تولید_دانش متمایل گردد.
✅ سخن پایانی این که نه تنها تولید بلکه تمامی فعالیت های انسان در عصر حاضر باید دانش بنیان و مبتنی بر علم و آگاهی باشد. این یک اصل است که #عوامل_محیطی از قبیل سرعت فزاینده فناوری های نوین آن را به توفیق اجباری برای توسعه کشورها مبدل ساخته است. به بیان دیگر هر کشوری که می خواهد در عرصه رقابت جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد چاره ای جز این ندارد که در عرصه های مختلف طراحی، تصمیم گیری و اجرا خود را به دانش روز مجهز و مسلح سازد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۹۱۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ به سوی شهرهای دانشبنیان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۴۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ به سوی شهرهای دانش بنیان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» زمان مناسبی برای تمرکز ویژه و تصمیمات بنیادین در ارتباط با مسائل مهمی است که می تواند #آینده_کشور را به نحو شایسته ای تضمین نماید. به بیان ساده تر اگر همین عنوان سال جاری به نحوه مطلوبی در فرایندهای اجرایی و مدیریتی کشور تحقق یابد به جرأت می توان ادعا کرد که آینده اقتصادی کشور ساخته شده است. مجموعه های دانش بنیان در سطوح مختلفی می توانند خلق شوند و به انجام فعالیت بپردازند. یکی از سطوح مرسوم آن دانش بینان های شهری هستند. مجموعه هایی که در پهنه ی شهر به مطالعه، تولید دانش، افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی، اختراع، اکتشاف و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه خویش می پردازند.
✅ امروزه با توجه به افزایش نقش آفرینی #مدیریت_شهری در حکمرانی مطلوب کشورها اتخاذ روش های مناسبی که از طریق آن نظام های دانشی جانشین روش های سنتی گردد اهمیت روز افزون یافته است. اداره شهرها فعالیتی پیچیده است که نیاز به دانش و تخصص متنوع در سطوح مختلف دارد. اگر مجموعه های دانشی در سطح شهرها حمایت شوند و در جریان اداره و اصلاح امور در چارچوب قوانین جاری کشور مسئولیت هایی به عهده بگیرند و بتوانند با تصمیم سازی های مناسب و تولید دانش به روز مدیران را در فرایند تصمیم سازی کمک نمایند اتفاق مهمی است که می تواند آرام آرام عرصه اداره شهر را دانش بنیان نماید.
✅ شهرهای #دانش_بنیان چارچوب و عناصر دانشی دارند. شهر، شهرداری، شهروندان و رویکردها، اهداف، باورها و ابزار مورد استفاده آن ها همگی باید بر مدار دانش و آگاهی حرکت نمایند تا اتفاق مهم شهر دانش بنیان محقق شود. شاید بخش قابل توجهی از این مهم از طریق جامعه پذیری و فرهنگ سازی رخ دهد. به گونه ای که در مرور زمان شهروندان و مدیران شهری در بستر توسعه آگاهی های عمومی و هوشمندی شهرها نظام دانشی را در شهر مستقر می سازند.
✅ #مراکز_نوآوری و کارآفرینی شهرداری ها، مرکز پژوهش های شوراهای شهر، مراکز و نهادهای مطالعاتی مدیریت شهری و سایر نقاط راهبردی مربوط به این امر باید با وحدت رویه و باور و عزم جدی چارچوب های شهر دانش بنیان را طراحی نمایند و با فعال سازی شهروندان و بخش خصوصی و جوانان مستعدی که ظرفیت تولید فکر و دانش دارند نسبت به تولید دانش و توسعه رویکردهای مبتنی بر آن اقدام نمایند. شهرهای هوشمند یکی از بهترین محصولات نگاه دانش بنیان در توسعه شهرها است. خصوصاً زمانی که نگاه جهان شهر داشته باشیم اهمیت این امر بیش از پیش خواهد بود.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، شماره ۳۶۴۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar