✍ هوش چند گانه انسان
✅ #گاردنر با توجه به تعریفی که از هوش مطرح میکند، نمیتواند بپذیرد که هوش صرفاً به هوش ریاضی (همان چیزی که نام IQ میشناسیم) محدود شود.
✅ چون حل مسائل اجتماعی و تولید #محصولات ارزشمند، میتواند بر پایهی توانمندیهای بسیار متفاوتی انجام شود.
✅ بر این اساس، او بحث هوش چندگانه یا Multiple Intelligences را مطرح میکند و پیشنهاد میکند که هوش های انسانی را در هشت گروه طبقه بندی کنیم:
✅ هوش منطقی و ریاضی (Logical / Mathematical)
▪منطق حل مسائل ریاضی
✅ هوش وجودی
▪بررسی مسائل عمیق و فلسفی
✅ هوش درون فردی (Intrapersonal)
▪درک مناسب از خود
✅ هوش میان فردی (Interpersonal)
▪پی بردن به احساس افراد دیگر
✅ هوش موسیقیایی (Musical / Rhythmic)
▪تحلیل و ارزیابی جزییات مختلف
✅ هوش دیداری و فضایی (Visual / Spatial)
▪قدرت تجسم بالا
✅ هوش طبیعت گرا (Naturalistic)
▪شرک طبیعت و موجودات زنده
✅ هوش بدنی و جنبشی (Bodily / Kinesthetic)
▪هماهنگی ذهن و بدن
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان
✅ در سالهای گذشته با افزایش عدم قطعیت و تغییرات محیط کسب و کار منابع انسانی هم تغییرات قابل توجهای یافته است. یکی از روندهای این تغییر، اهمیت بیشتر تجربه کارکنان (People Experience) از کار است. تجربه کارکنان به معنی مشاهده، احساسات، و دریافت کارکنان از دوره همکاری خود در یک سازمان است. اهمیت این تجربه، هم برای کسب مزیت رقابتی سازمانها و هم برای افزایش نوآوری و رضایت مشتریان در سازمان ضروری است. آنچه در پی میآید پیشنهادات اولیهای برای ارتقای این تجربه در فرایندهای کاری سازمان است.
🔴 مبنای تجربه کارکنان
1⃣ سنجش و ارزیابی تجربه کارکنان
2⃣ برقراری حلقههای بازخورد و اصلاح سریع در فرایندها
بر اساس این دو اصل، اهمیت تجربههای کارکنان در نقاط کلیدی چرخه عمر کارکنان در سازمان افزایش مییابد. مراحل اصلی که بیشترین اثرگذاری را در این بین دارد عبارتند از:
1⃣ شناسایی حوزههای اولویتدار
2⃣ همدلی با کارمند
3⃣ گزینه های طوفان فکری
4⃣ تست راهحل های بالقوه
5⃣ اجرای طرح نهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دیگر وقتی سکوت کرد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بارها و بارها گفت، خواهش کرد، التماس کرد، فریاد زد، غرولند کرد، دعوا به راه انداخت و برای داشتن و رسیدن به چیزی که میخواست، مشتاقش بود و بدان نیاز داشت زمین و زمان را به هم ریخت. امّا؛ تو با این که حالش را دیدی، دردش را فهمیدی، میدانستی حق با او بود و میتوانستی خواستهاش را برآورده کنی، مرهم زخمهایش باشی و دردش را درمان کنی؛ چشمانت را بستی، باد به غبغب انداختی، ژست آدم منطقی، مرشد کامل و عاقلِ سالم به خود گرفتی و در دل به چشمان سرخش، بغض گلویش و چهرهی برافروختهاش پوزخند زدی و نخواستی برای جسم خستهاش روح و روان باشی و راحت جان.
⛱ دیگر وقتی سکوت کرد، کاری به کارَت نداشت، چیزی نگفت، در تاریکی دراز کشید، به دوردستها خیره شد، به فکر فرو رفت، تماسی نگرفت و به پیامهایت نامنظم پاسخ داد بدان خیلی خوب حالش را گرفتهای، به شدّت دلش را شکستهای، امیدش را ناامید کردهای و زنده زنده او را در برهوت نامهربانیهایت و در گورستان تنهاییاش به خاک سپردهای. پس دست از سرش بردار، بدان کار از کار گذشته، حس و حالش از میان رفته و بود و نبود هیچ کس و هیچ چیز، دیگر برایش اهمیّتی ندارد.
⛱ آدمهای پرشور، عاشق و احساسی انتقام نمیگیرند، تلافی نمیکنند، جواب بدی را با بدی نمیدهند، اهل قهر و آشتی هم نیستند، به قدر کافی صبر میکنند، دست و پا میزنند، فرصت میدهند امّا؛ به یکباره همچون شمعی خاموش میشوند، فرو میریزند و از همه چیز و همه کس حتی خودشان گذر میکنند. پس حالا که همچون پروانهای دور سرش نگشتی حق این است که بر بالینش بنشینی، اشکهایی که به پهنای شمع وجودش ریخته خوب بنگری و هرگز فراموش نکنی تا دل نسوزد اشک جاری نمیشود. اینک تو بمان و همهی مهر و نازی که دریغ کردی و بدان تاوان این گناه بیپناهی عاطفی است.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ باید یاد بگیرم که ...
✅ همیشه چیزهایی وجود دارد که در مدرسه و #دانشگاه یاد نگرفتیم و به نظرم میرسد که گاهی اوقات این یاد نگرفتهها از بسیاری از چیزهایی که یاد گرفتهایم مهمتر است.
✅ #سیستم_آموزشی برای این به وجود آمده که ما را برای ورود به جامعه آماده کند اما به نظر میرسد به جای این که واقعاً برای ورود آماده باشیم، بیشتر برای عدم ورود آماده شدیم!
✅ پس باید #یاد_بگیریم که:
▪سلامت روان چقدر اهمیت دارد
▪چگونه اضطراب و استرس را مدیریت کنم
▪چگونه از مقایسه خودم با دیگران دست بردارم
▪چگونه احساسات و رفتارهایم را بهتر مدیریت کنم
▪چگونه شکست هم می تواند گاهی اوقات خوب باشد
#یادگیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تجربه های شکست؛ عوامل موفقیت هستند
✅ فردی که #شکست را تجربه کرده است، می فهمد که موفقیت هرگز تضمین نمی شود. گاهی اوقات، شکست به دلیل عوامل خارج از کنترل شما اتفاق می افتد. هنگامی که یک شکست بزرگ را پشت سر گذاشته اید، متوجه می شوید که علی رغم تلاش شما، همه چیز ممکن است اشتباه پیش برود، اما شما یاد می گیرید که اجازه ندهید ترس از شکست مانع تلاش و پشتکار شما شود.
✅ تجربه ناکامی های اتفاق افتاده در زندگیتان شما را هل می دهد که به دنبال رویاهای خود بروید. این تجارب به شما می آموزد تا زمانی که به نتیجه نرسیدید، به تلاش خود ادامه دهید، این همان چیزی است که به عنوان درس اول از درس های مهم از شکست نهایتا منجر به موفقیت می شود. همانطور که #وینستون_چرچیل گفته است: (موفقیت در حال تغییر از شکستی به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق است).
#موفقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقایسه هیجانات، احساسات، خلق و خو
در روانشناسی مفاهیمی از جمله خلق (Moods)، احساس (feeling) و هیجان (Emotion)؛ با یکدیگر متفاوت هستند:
✅ #خلق_و_خو (Moods)
ترکیبی از احساسات و عواطف است که در طول روزهای خود میگذرانیم. خلق انسان؛ یک حالت نیمه پایدار ذهنی، جسمی و عاطفی میباشد. اغلب تهدیدها و فرصتهایی که عواطف و احساسات نشان میدهند فقط یکبار نیستند. با داشتن یک خلق پایدار، ما برای رسیدگی به کارهای بعدی هماهنگ میمانیم.
✅ #احساس (feeling)
یک تجربه ذهنی و ارگانیک است که از تفسیر وضعیتی که بدن ما در آن قرار دارد ناشی میشود. این تجربیات، زمانی ظاهر خواهند شد که مغز احساسات را پردازش میکند. برای بسیاری از متخصصان، احساسات ارزیابی ما از یک هیجان میباشد، بنابراین یک عامل شناختی دخیل است که در احساسات وجود ندارد. اگر فردی احساسی مانند ترس داشته باشد، ممکن است یک احساس مرتبط با آن رنج باشد، دیدن آن ترس او را فلج کرده و از پاسخ به موقع، جلوگیری میکند.
✅ #هیجان (Emotion)
به عنوان احساس شوق، اشتیاق یا نشاط و یا به عنوان چیزی که باعث ایجاد چنین احساسی شده، تعریف میشود. برای مثال، احساسی که کودک در صبح کریسمس در انتظار باز کردن هدایایش است، نمونهای از هیجانات میباشد. صبح کریسمس که الهام بخش نشاط و شادی زیاد است، نمونه ای از یک هیجان خواهد بود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 لایه های تغییر رفتار
✍ #جیمز_کلر
کتاب عادت های اتمی
✅ بدون #تغییر_عادت_ها، هیچ کتاب موفقیت، ویدئوی انگیزشی، کارگاه آموزشی، تلاش، برنامه ریزی، رؤیابافی، راه اندازی کسب و کار و… آنطور که باید نتیجه نخواهد داد. احتمالا اگر مواردی که گفتیم را انتخاب کردهاید اما آنچه منتظرش بودید را دریافت نکردهاید، همه چیز زیر سر عادتهاست، زیرا عادتهای ما بر هر چیز پیروز میشوند.
✅ اگر مدام این جمله را با خود تکرار میکنید که سالها مثل برق و باد گذشتند و من سر جایِ اولم ماندهام، عادت هایتان، شما را میخکوب کرده اند! البته #تغییر آنها نیز شما را میخکوب خواهد کرد! اگر اهدافتان از لیست کارها خط نمیخورند؛ وسط کار رها می شوند یا حتی قدمی به سوی آنها برنمیدارید، زیرا عادتهایتان به جای شما زندگی میکنند و شما را به هر سو بخواهند، میکشانند.\
✅ لایه اول:
▪تغییر در خروجی و نتیجه
✅ لایه دوم:
▪تغییر در فرایند
✅ لایه سوم:
▪تغییر در هویت و شخصیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣تکنیک پومودورو
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
3⃣ ماتریس آیزنهاور
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
5⃣ روش ABC
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری 1⃣تکنیک پومودورو 2⃣ قورباغه ات را قورت بده 3⃣ ماتریس آیزن
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣ تکنیک پومودورو
#فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو (به ایتالیایی: Tecnica del pomodoro ) یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است.
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
#قورباغه_ات_را_قورت_بده به ما میگوید که در زندگی هر انسانی، حداقل یک قورباغه وجود دارد که بزرگترین و مهمترین کاری است که آن انسان باید انجام دهد؛ کاری که اگر همین الان فکری به حالش نکنیم، به احتمال زیاد، دیگر انجام نخواهد شد. نویسندۀ کتاب میگوید «اگر قرار است دو تا قورباغه را بخوری، اول آنیکی که زشتتر است را انتخاب کن!
3⃣ ماتریس آیزنهاور
#ماتریس_آیزنهاور به ماتریس فعالیتهای ضروری و مهم گفته میشود. این ماتریس ابزاریست که به شما در الویتبندی و تعیین کارها و فعالیتها براساس ضرورت و اهمیت آن کمک میکند و به راحتی پی میبرید چه کارهایی را میتوانید واگذار کنید و یا اصلا انجام ندهید.
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
#اصل_پارتو یا همان قانون ۸۰ ۲۰ بیان میکند که ۸۰ درصد نتایج فقط از ۲۰ درصد تلاشهای شما میآید. قانون پارتو متعلق به ویلفردو پارتو است که در اوایل دهه ۱۹۰۰ متوجه شد که ۸۰ درصد زمینهای ایتالیا را تنها ۲۰ درصد مردمان ایتالیایی تصاحب کردهاند. در کسبوکار نیز، ۸۰ درصد سود شما از ۲۰ درصد فروشتان حاصل میشود.
5⃣ روش ABC
#هزینه_یابی_بر_مبنای_فعالیت (Activity-Based Costing System) یا به اختصار ABC یک روش هزینه یابی است که هزینههای سربار و غیر مستقیم را به محصولات و خدمات مرتبط اختصاص میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان
✅ #فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است. پومودورو بر یک ایده اصلی استوار است: اینکه انسان نمیتواند به صورت پیوسته و برای مدت طولانی، تمرکز ذهنی و توان فیزیکی خود را بر روی یک موضوع یا یک هدف مشخص حفظ کند.
#Tecnica_del_pomodoro
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar