🔘تعیین وقت برای ظهور
❓آیا میشود برای ظهور وقت تعیین کرد؟
🔅انتظار ظهور حجّت در آيندهای نامشخّص هم بيمدهنده و هم نويدبخش است. بيمدهنده است؛ زيرا منتظر با خود میگويد شايد همين سال، همين ماه يا همين روز ظهور رخ دهد. پس بايد آماده حضور در پيشگاه حجّت خدا و تقديم اعمال خود به آن حضرت باشم. اميدبخش است؛ زيرا منتظر میانديشد شايد در آيندهای نزديك، ظهور رخ دهد و سختیها و مشكلات او به پايان برسد. پس بايد پايداری و مقاومت ورزيد و تسليم جريانهايی نشد كه در پی غارت سرمايههای ايمانی و اعتقادیاند.
🔅 میتوان گفت تعيين زمان برای ظهور بر خلاف مفهوم، فلسفه و نقش تربيتی انتظار است و چه بسا منتظر را به سستی يا نااميدی بكشد. وقتی گفته شود تا فلان زمان مشخّص، هر چند آيندهای نه چندان دور، ظهور رخ نخواهد داد، به طور طبيعی دچار سكون و ركود میشويم و به اين بهانه كه هنوز تا ظهور فاصله داريم، از به دست آوردن آمادگی لازم براي ظهور خودداری میكنيم. همچنين اگر ظهور به هر دليل، در زمانی كه وعده داده شده است، رخ ندهد، دچار نااميدی میشويم و چه بسا در اصل اعتقاد به ظهور منجی آخرالزّمان نيز ترديد كنيم.
🔅 امام باقر(ع) در جواب به سؤال: «آيا برای اين امر [برخاستن قائم(ع)]، وقت [مشخّص] وجود دارد؟»، فرمودند:
کسانی كه برای اين امر وقت تعيين میكنند، دروغ میگويند (آن حضرت سه مرتبه اين سخن را تكرار كرد و آنگاه فرمود:) زمانی كه موسی(ع)، قومش را برای رفتن به قراری كه با پروردگارش داشت، ترك كرد، به آنها وعده داد كه تا سی روز ديگر برمیگردد، ولی زمانی كه خداوند ده روز ديگر بر آن سی روز افزود، قومش گفتند: موسی خلاف وعده كرد. پس آن كردند كه كردند...1
📚 1. الكافي، ج1، صص 368 و 369، ح 5
:📚 #پرسش_از_موعود
📭 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/PAM
#پرسش_و_پاسخ
@mouood_org
🔘 #آخرین_توقیع
🔸 شيخ #طوسی نقل میکند:
در سالی که شيخ #علی_بن_محمد_سمری ( #نایب_چهارم) از دنيا رفت، در #بغداد بودم. چند روز قبل از درگذشتن به خدمتش رسيدم. او توقيعی را برای مردم خارج ساخت که نسخه آن چنين است:
🔸 بسم الله الرَحمن الرَحیم
ای علی بن محمد سمری!
خداوند پاداش برادرانت را در مرگ تو بزرگ گرداند. تو تا شش روز ديگر میميری. پس کارت را سامان ده و به کسی به عنوان جانشين پس از خود، وصيت مکن که ديگر غيبت دوم [تامه] واقع شده است.
🔸 ديگر ظهوری نيست مگر به اذن خداوند و آن پس از مدتی دراز و بعد از آنکه دلها سخت شد و زمين از ستم پر شد، رخ خواهد داد.
🔸 به زودی از شيعيانم کسانی خواهند آمد که #ادعای_ديدار مرا میکنند. آگاه باشيد هر کس پيش از خروج #سفيانی و صيحه آسمانی ادعای ديدار مرا کرد، دروغگو و مفتری است. وَلا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ.
🔸 راوی گويد: از اين توقيع نسخهبرداری کرديم و از نزد او بيرون آمديم و چون روز ششم فرا رسيد، نزد علی بن محمد بازگشتيم و ديديم نزديک است جان بدهد. از او پرسش شد: چه کسی جانشين تو خواهد بود؟
گفت: خدا را امری است که خود، رساننده آن است و درگذشت.
🔸 پس از وفات نایب چهارم, دوران غیبت کبرا آغاز شد. دورانی که تا امروز نیز ادامه یافته است.
📚 برگرفته از کتاب #درسنامه_فرهنگ_مهدویت_و_انتظار, ج 1: #منم_مهدی_ع»؛ اثر #ابراهیم_شفیعی_سروستانی
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/darsnameh
#امام_زمان_شناسی
@mouood_org
▫️ ... در گذر ايّام «ورزش» نيز به سان ديگر مناسبات و امور مردم اين سرزمين از دگرگونی و تغيير در امان نماند و طیّ قرون پياپی (تا عصر قاجار) بسياری از صورت ها و هم چنين اخلاق و سيرت اين امر دستخوش دگرگونی شد.
▫️بخشی از اين تغييرات ضروری عصر و سبب اقتضای تاريخی بود؛ امّا بخشی ديگر از«غفلت» عارض شده بر مردم به ويژه گردانندگان امور مردم و اهل علم حكايت می كرد...
▫️ برای مطالعه به شناسه زیر مراجعه نمایید:
@mouood_ketabkhani
📚 #مطالعات_فرهنگی_اجتماعی || #تربیت_پهلوانی
#واحد_پژوهش_و_تحقیق_موعود
@mouood_org
@mouood_ketabkhani
May 11
🔘 سال پر زلزله پیش از ظهور
⌛️از نشانه های قیام آن حضرت این است كه در سالی پر از زلزله و سرما اتّفاق می افتد.
⌛️ در روایتی آمده است:
مهدی را به شما بشارت می دهم كه پس از پدید آمدن اختلافات در میان امتم و زلزله های بسیار ظهور خواهد كرد.
⌛️همچنین فرمودهاند:
در آن زمان اختلافات شدید و فتنه های بسیار در زمین پیش می آید.
⌛️ در روایتی معصومان به بیوح اشاره کردهاند و می فرمایند:
پیش از این كشتار «بیوح» پیش خواهد آمد. حاضران پرسیدند: «بیوح» یعنی چه؟ حضرت فرمودند: «یعنی دایمی است و بدون وقفه ادامه می یابد.
⌛️ پیش از آمدن قائم دو مرگ مشاهده خواهد شد، مرگ قرمز و مرگ سفید به طوری كه از هر هفت نفر، پنج نفر بمیرند.
حضرت علی(ع) هم فرمودند:
پیشاپیش حضرت مهدی مرگ سرخ و مرگ سفید پیش می آید و حمله ملخها در زمان او و در غیر زمانش مانند رنگ های خون كشتار قرمز (ناشی از جنگ) و شمشیر است و مرگ و میر سفید به خاطر طاعون خواهد بود.
📚 #شش_ماه_پایانی
📭 خرید از یاران شاپ ytre.ir/weV
#نشانه_های_ظهور
@mouood_org
🔘 بی مرگی: #همراهی با صاحب سوگواری
🔸 یکی از وظایف منتظران در دوران غیبت، «گریستن بر مصایب #امام_حسین(ع)» است و اقامه این عزا محدود به ماه #محرم نیست.
🔸 امام صادق(ع) می فرمایند:
«..هیچ گریه کننده ای بر او نگرید؛ مگر اینکه به #فاطمه (س) هدیه داده و #حق_ما را ادا نموده است...»
🔸 هر چند گریه و توجه ما به امام حسین(ع) محدود به روزهای خاصی در سال می شود، باید بدانیم که امام زمان(عج)، از آنجایی که #منتقم و #خوانخواه امام حسین(ع) هستند،و از آنجا که تنها #بازمانده از نسل ایشان هستند، همواره و به قول خودشان در #زیارت_ناحیه_مقدسه، صبح و شام برای جدشان می گریند.
🔸 آیا مایی که دوستدار مولایمان هستیم، نباید خود را شریک درد و رنج ایشان بشناسیم و با درد ایشان اندوهگین و با شادی ایشان، شاد شویم؟
🔸 به توصیه عالمان مهدوی، #سلامـبهـامامـحسین(ع) بعد از هر #نماز و خواندن #زیارتـعاشورا میتواند نشانه همراهی منتظران با امامشان باشد.
🔸 این یک لطف نیست! #وظیفه ای است بر دوش هر #مومن و #منتظر.
📚 برگرفته از « #انتظار_منتظر_و_تکلیف_منتظران»؛ به نقل از #مکیال_المکارم.
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/Entezarmontazer
#وظایف_منتظران
@mouood_org
هدایت شده از چندرسانهای موسسه موعود عصر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 سینمای غرب و آخرالزّمان (۷)
1️⃣ دسته بندی های فیلم های هالیوودی آخرالزمانی کدامند؟
2️⃣ تأثیر تکنولوژی در مفهوم این فیلم ها چگونه است؟
🔻 پاسخ این سؤالات را در ویدئو مشاهده میفرمایید.
📚 #سینمای_غرب_و_آخر_الزمان
📬 لینک خرید از یاران شاپ b2n.ir/61660
@mouood_org
4️⃣
🔘 سفارش امام زمان(عج) به خواندن زیارت #آل_یس
🔹 اوّلین مرتبه، این زیارتنامه از « #ناحیة_مقدّسه» و ضمن یک #توقیع از سوی حضرت برای ابوجعفر محمّدبن عبدالله #حمیری قمی، از علمای به نام اواخر دوران غیبت صغرا صادر شده است.حضرت(ع) در بخشی از این توقیع شریف میفرمایند:
🔹 هرگاه خواستی به وسیلة ما، به خداوند تبارک و به ما توجّه کنید، پس بگویید چنانکه خداوند تعالی فرمود: «سلامٌ علی آلیس.»
🔹 حضرت، خود و خاندان رسالت را «آلیس» میخوانند و با ذکر زیارتنامه، از آن به عنوان واسطهای برای توجّه به ارتباط با خداوند متعال و خودشان یاد میکنند.
📚 کتاب « #آل_یاسین» اثر #اسماعیل_شفیعی_سروستانی از مجموعه #حریم_یار
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/YaSin
#دعای_مهدوی
#زیارت_آل_یاسین
@mouood_org
🔘 نشست ۱۳۶ ام از سلسله نشست های فرهنگ مهدوی با موضوع «مبسوط الید نبودن امام زمان (عج) و عهد و میثاق ما» به همت موسسه فرهنگی هنری #موعود_عصر پنجشنبه ۳۰ آبان در حوزه هنری برگزار شد.
🎙 استاد اسماعیل شفیعی سروستانی در این نشست گفت:
وفای به عهد شرط ظهور است و تا وفای به #عهد تحقق پیدا نکند ظهور به تأخیر می افتد. #بیعت از سوی بیعت شونده اتفاق می افتد. نه این که هر کس بگوید من می خواهم بیعت کنم. باید بیعت شونده حضور حاضر داشته باشد تا به او مراجعه کنیم. او طلب بیعت می کند و ما به جا می آوریم و آماده ایم که همه داشته هایمان را فدا کنیم.
#سلسله_نشستهای_ماهانه_فرهنگ_مهدوی
@mouood_org
💠شایستگی های روحی
💧گرچه آیت الله دستغیب در خدمت به مردم مضایقه نمی کرد و زمان بسیاری به این کار اختصاص می داد و حال و هوای دعا و مناجات را رها می کرد؛ امّا چون در عرصه اجتماع آسیب پذیری بیشتری وجود داشت، ایشان از سلاح و سپر دعا و یاد حق بیشتر سود می جست.
💧همسر ایشان نقل می کند: در برخی از شب ها ناله های پرسوز و گداز آقا خواب را از من می ربود و نمی توانستم بخوابم. ایشان به غذایی ساده بسنده می کرد و زیاد می شد که به نان و پنیری راضی بود. بعضی روزها با نان و پیاز سر می کرد و هرگز معترض نبود.
💧بعضی از شبها با دوست بزرگوارش حاج مؤمن پیش هم بودند و به مناجات مشغول و شب های ماه رمضان تا صبح به دعا و نیاز به درگاه دوست قیام می کردند.
💧برخوردهای اجتماعی، خانوادگی و تربیتی اش همه از خودسازی های پیوسته در طول عمرش حکایت می کرد. با اینکه هشت فرزند داشت، به امور همه با صبر و حوصله می پرداخت و خیلی مراقب بود بچّه ها مادرشان را اذیّت نکنند. اساساً او نسبت به همسرش احترام خاصّی قائل بود.
💧هیچ گاه برای بیدار کردن بچّه ها برای نماز صبح یا کار دیگر سرزده بر آنها وارد نمی شد، بلکه در می زد و آنها را صدا می کرد. یکی از دختران آن سالک پرهیزگار می گوید:
برای نماز صبح در می زد و مرا چون خیلی زود بیدار می شدم و سحرخیز بودم با این عنوان زیبا صدا می زد: خانم بهشتی، خانم بهشتی، وقت نماز است پاشو!
📚 #مجموعه_کشکول
📗 #سیره_نیکان
📬 خرید از یاران شاپ yon.ir/Zf0QZ
#اخلاق_اسلامی
@mouood_org
🔸 چندی پیش، نشانههایی از وقوع یک اتّفاق مهم در کشمیر دیده میشد.
🔸 دهها هزار نیروی نظامی ارتش هند به این منطقه وارد شدند، برنامه مراسم زیارت مذهبی هندوها لغو شد، مدارس و دانشگاهها بسته شد و از گردشگران خواسته شد که منطقه را ترک کنند.
🔸 خطوط تلفن و سرویسهای موبایل و اینترنت قطع شده و سیاستمداران محلّی در بازداشت خانگی قرار گرفتند.
🔸 اغلب پیشبینی کرده بودند که این تدابیر مربوط به تغییر مادّه «۳۵ ای» قانون اساسی هند است؛ قانونی که امتیازات ویژهای به مردم ایالت جامو و کشمیر میداد.
🔸 امّا در میان ناباوری بسیاری، دولت هند روز دوشنبه، ۵ اوت، کلّ اصل ۳۷۰ قانون اساسی را که مادّه ۳۵ ای، بخشی از آن بود، لغو کرد.
رابطه دولت مرکزی هند و ایالت جامو و کشمیر برای مدّت هفتاد سال، بر اساس این اصل قانون اساسی هند، تعریف شده و شکل گرفته بود....
📚 مقاله «چه اتّفاقی برای کشمیر افتاده و چرا اهمّیت دارد؟»، #ماهنامه_موعود، شماره 225-226.
#اشاره
@mouood_org