فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | توصیه مهم آيتالله جوادی آملی به طلاب در رابطه کتب حدیثی- ۹۷/۵/۱۸
https://eitaa.com/mr13_72
📌 فَتَامَّل
یکی از نکات مهم این است که انسان باید مراقب باشد #طبق اعتقادات #دینی #زندگی خود را #سامان داده و بگذراند. اینکه اعتقاد یک #نماد #سمبلیک در زندگی باشد و در رفت و آمد و درآمد، پوشش و مهمانی ما نمود نداشته باشد این در واقع یک #خطری است #جدّی که انسان را وارد یک وادی دیگر خواهد کرد.
✍رحیمی
https://eitaa.com/mr13_72
📌 شجاع و قهرمان بی نظیر
باقر قرشی:
امام زين العابدين علیه السلام از #نیرومند ترین عوامل #جاودانه ساختن انقلاب حسینی و #تاثیرگذاری آن بر #عواطف و احساسات جامعه به شمار میرود و این، به خاطر #موضع گیری های #جالب آن حضرت است که #تاریخ در دنیای #شجاعتها و #قهرمانیها #نظیری برای آن سراغ ندارد و یکی از زیباترین #اسناد_سیاسی در اسلام، #سخنرانی آن بزرگوار در #دربار_یزید است.
📚 حیاة الامام زین العابدین. ج۱. ص۸
https://eitaa.com/mr13_72
📌 نان خوردن با نام اهل بیت علیهم السلام
الطبقات الكبرى: قالوا: لَمّا بايَعَ مُعاوِيَةُ بنُ أبي سُفيانَ النّاسَ لِيَزيدَ بنِ مُعاوِيَةَ، كانَ حُسَينُ بنُ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه السلام مِمَّن لَم يُبايِع لَهُ، و كانَ أهلُ الكوفَةِ يَكتُبونَ إلى حُسَينٍ عليه السلام يَدعونَهُ إلَى الخُروجِ إلَيهِم في خِلافَةِ مُعاوِيَةَ، كُلُّ ذلِكَ يَأبى. فَقَدِمَ مِنهُم قَومٌ إلى مُحَمَّدِ بنِ الحَنَفِيَّةِ، فَطَلَبوا إلَيهِ أن يَخرُجَ مَعَهُم، فَأَبى و جاءَ إلَى الحُسَينِ عليه السلام فَأَخبَرَهُ بِما عَرَضوا عَلَيهِ، و قالَ : إنَّ القَومَ إنَّما يُريدونَ أن يَأكُلوا بِنا و يُشيطوا دِماءَنا.
گفتهاند كه چون #معاوية بن ابى سفيان از مردم براى #يزيد #بيعت گرفت، امام حسين عليه السلام از كسانى بود كه با او ب#يعت نكرد.
#كوفيان به او #نامه مىنوشتند و در روزگار خلافت معاويه، او را به بيرون آمدن به سوى خود، فرا مىخواندند؛ ولى امام عليه السلام به همه آنها جواب #رد مىداد.
گروهى از كوفيان به نزد #محمّد_بن_حنفيه آمدند و از او خواستند كه وى با آنان #خروج كند؛ امّا او هم خوددارى كرد و نزد امام حسين عليه السلام آمد و #پيشنهاد آنان را به ايشان عرضه كرد.
امام حسين عليه السلام فرمود: «اين مردم مىخواهند با [پيش انداختن] ما [نان] بخورند و #خون ما را در #معرضِ ريخته شدن بگذارند».
📚الطبقات الکبری. ج۱. ص۴۳۹. تاریخ دمشق. ج۱۴. ص۲۰۵
https://eitaa.com/mr13_72
فَإِذَا انْسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ...
هنگامی كه ماههای حرام پايان گرفت مشركان را هر كجا بيابيد به قتل برسانيد و آنها را اسير سازيد و محاصره كنيد و در هر كمينگاه بر سر راه آنها بنشينيد...
سوره توبه آیه ٥
➖🔥منتظر آتش سوزان جبهه مقاومت بر سر کفار صهیونیستی هستیم.
https://eitaa.com/mr13_72
📌 لشگر نادانی و جهالت
مورخان، #نادانی و دنیاطلبی مردم #شام را، از #مهمترین عوامل #اطاعت کورکورانه آنها از بنی امیه دانستهاند.
قزوینی در کتاب آثار البلاد و اخبار العباد در توصیف مردم شام مینویسد: «اهل آن به کمفهمی و زیرک نبودن مشهورند.»(۱)
به عنوان نمونه؛
1⃣ مسعودی در کتاب مروج الذهب می نویسد: مردی از اهل #کوفه در موقع بازگشت از #صفین در راه #دمشق بر #شتر سوار بود، مردی از شام به او پیچید و گفت: این ناقه از من است، سرانجام نزاعشان بالا گرفت و هر دو نزد معاویه حاضر شدند.
پس آن مرد ۵۰ شاهد آورد که این ناقه و #ماده_شتر از آن من است.
معاویه نیز دستور داد ناقه را به صاحبش برگرداند.
ناگهان مرد عراقی گفت: خدا خیرت دهد این شتر، #ماده نیست و شتر #نر است.
معاویه گفت: حکمی داده ام و برگشت ندارد.
بعد از متفرق شدن مردم، معاویه آن مرد عراقی را طلبید و قیمت شترش را بلکه بیشتر از آن به او داد و به او گفت: برای «علی» خبر ببر که من برای جنگ با او صد هزار مرد دارم که ناقه را از جمل فرق نمی گذارند.
2⃣ مسعودی پس از نقل این ماجرا می نویسد: اطاعت مردم و نفوذ امر معاویه (به خاطر تهدید و ترس) به جایی رسید که هنگام رفتن به جنگ صفین روز چهارشنبه ای نماز جمعه خواند و همه به او اقتدا کردند.(۲)
پی نوشت:
۱) آثار البلاد و اخبار البلاد. ص۲۰۶
۲) مروج الذهب، ترجمه پاینده، ج ۲، ص ۳۳
۳) سیره پیشوایان. ص۲۰۱
https://eitaa.com/mr13_72
📌 تحقیقی در مورد دروازه ساعات
مترجم گويد: #نديدم در كتب #مقاتل باب الساعات را تفسير كنند و دوست ندارم تا بتوانم نكتۀ #مبهم و مطلبى تاريك در ترجمه بماند مگر تفسير آن بر من معلوم نباشد يا از خوف #تطويل و ملال خوانندگان از ذكر آن خوددارى كنم.
❌ بيشتر مردم امروز مىپندارند آلت #ساعت را #فرنگيان نزديك به عهد ما ساختهاند و باور نمىكنند در زمان يزيد بالاى دروازۀ شهر #دمشق ساعت بود و ليكن چنين نيست بلكه در آن عهد و پيشتر هم ساعت بود و #مخترع اصلى آن معلوم نيست، مردم او را #فراموش كردهاند.
👈 منتها اهل فرنگستان رقّاص در ساعت به كار بردهاند براى تنظيم حركات و در قديم بغير رقّاص تنظيم مىكردند.
امام فخر رازى كه معاصر خوارزمشاهيان است در تفسير خود در جلد اول در ذيل آيۀ هاروت و ماروت و اقسام سحر به مناسبت گويد:
قسم پنجم كارهاى شگفتانگيزى است كه از تركيب آلات به نسبت هندسى ظاهر مىشود و گاهى قوه متخيّله را به ادراك امورى مىدارد مانند دو سوار كه با يكديگر نبرد مىكنند و يكى ديگرى را مىكشد (خيمه شب بازى) و مانند اسب سوار كه در دست شيپور دارد و هر ساعت كه از روز مىگذرد و شيپور مىزند بىآنكه بر آن دست گذارند. و روم و هند صورتها مىسازند كه ببينند ميان آنها و انسان حقيقى فرق نمىگذارد حتى گريه و خنده بلكه ميان خندۀ شادى و خندۀ خجلت و خندۀ سرزنش و شماتت تميز مىدهند.
تا اينكه گويد:
از اين باب است تركيب صندوق ساعات و علم جرّ اثقال كه چيز بزرگ و سنگين را با آلتى سبك و سهل بر مىدارند و اينها در حقيقت نبايد از اقسام سحر شمرده شود.
و در شرح حال احمد بن على بن تغلب بغدادى فقيه حنفى گويند:
پدرش ساعتهاى مشهور در مدرسۀ مستنصريۀ بغداد ساخت.
و نيز خاندان ساعاتى در دمشق و قاهره بودند از فرزندان رستم بن هردوز، و او در ساختن #ساعت ماهر بود و به امر نور الدّين محمود زنگى #ساعت_جامع دمشق را اصلاح كرد و فرزند ابو الحسن على بن رستم شاعر معروف به ابن الساعات را ابن خلكان گويد در قاهره ديدم.
و جرجى زيدان در آداب اللّغة گويد: رضوان بن محمد كتابى در #علم_ساعات تصنيف كرد و صورت آلات آن را در آن كتاب كشيده است و كار هر يك و نام آن و جاى آن را به تفصيل ذكر كرده است و نسخهاى از آن در كتابخانۀ خديويّه است و چون از حسن نقل كرده است قول او را در اينجا آوردم، وگرنه به جرجى زيدان و امثال وى از مؤلّفين عصرى مسيحى براى كمى تدبّر و مسامحه در نقل و قلّت فهم اعتماد ندارم و اغلاط فاحش در كتاب او بسيار است. مثلا؛ در قرّاء سبعه كه از همۀ چيز معروفترند نام كسانى را نياورده و به جاى آن يزيد بن قعقاع را ذكر كرده است.
📚 دمع السجوم. ( ترجمه نفس المهموم علامه شعرانی رحمه الله) ص۳۹۳
https://eitaa.com/mr13_72
حجت الاسلام رحیمی
📌 تحقیقی در مورد دروازه ساعات مترجم گويد: #نديدم در كتب #مقاتل باب الساعات را تفسير كنند و دوست ند
علت ذکر این مطلب برای این بودکه برخی از گویندگان و مادحین گرامی اینگونه بیان می کنند که: به قدری اهل بیت علیهم السلام را پشت دروازه نگه داشتند که بعدها معروف شد به دروازه ساعات ...
حال آنکه این دروازه از قبل چنین نامی داشته است و علت را نیزاز لسان علامه شعرانی رحمه الله نقل کردیم.
لذا سهلبن سعد گويد: مردم به یکیاز دروازه ها اشارهکردند که باب ساعات نام داشت.
👈 طبق نقل اکثر مورخان اسیران کربلا را از باب ساعات یا باب توما ( نام قدیمی و رومیاین دروازهاست که به عربی باب ساعات نامیده شده است.)
📖 «نقدی بر یک انگاره مشهور/ شمربن ذیالجوشن "جانباز جنگ صفین" یا مُلازم پا در رکاب سپاه معاویه؟!»
نوشتاري از: محسن خاتمي
در لينک زير👇:
https://moharam.com/fa/archive/3311
✅ حتما مطالعه بفرمایید مطالب مفید و دقیق هستند.
https://eitaa.com/mr13_72
آداب کوی جانان.pdf
6.92M
آداب کوی جانان
نویسنده: علامه امینی
ترجمه: محسن رجبی
✅ به نظرم کتاب جالبی است در طول ایام زیارت اربعین مطالعه نماییم.
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اشک های کارساز و جریان ساز
چنانچه در تحلیل تاریخ، ژرف بنگریم و بسترهای رویدادهایی را که با حادثه کربلا همراه بوده است، دنبال کنیم، در خواهیم یافت؛
#نبرد کربلا #هنوز به #پایان نرسیده است و #تنها #خون های سرخ به #قطره های داغ و سفید رنگ #اشک تبدیل شده که از دیده ها روان میشود و ریشه های #ستم را می سوزاند و پس مانده های #انحراف را با خود میبرد و در نتیجه، ریشه های #حق و #عدالت را سیراب میکند.
📚 جهاد الامام السجاد علیه السلام. ص۲۰۵
https://eitaa.com/mr13_72
📌 صحیفه سجادیه یعنی؛
صحیفه سجادیه یعنی؛
کتاب جهاد در تنهایی!
کتاب فریاد در سکوت!
کتاب آمادگی در شکست!
کتاب فریاد در سکوت مرگبار!
کتاب آموزش با دهان بسته!
کتاب مسلّح شدن در هنگام خلع شدن از همه سلاح ها !
با همه این حالات، صحیفه، کتاب دعا است.
دعا در مکتب امام زين العابدين علیه السلام بُعد زیبایی به خود میگیرد و این بُعد زیبا، همان تاثیر ویژه اجتماعی آن است.
📚 جهاد الامام السجاد علیه السلام. ص۲۲۰
https://eitaa.com/mr13_72
📌 طلب مغفرت برای زوّار الحسین علیه السلام
معاویه بن وهب عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ:
إنَّ فاطِمةَ بِنتَ مُحمّد صلی الله علیهما و آله تَحضُرُ لِزُوارِ قَبرُ اِبنَها الحُسينِ علیه السلام فَتَستَغفُر لَهِم ذُنُوبَهُم.
حضرت فاطمه سلام الله علیها دختر پیامبر گرامی اسلام، نزد #زائرین فرزندش حسین علیه السلام #حاضر می شود و از خدا می خواهد که #گناهان بندگانش را #ببخشد.
📚 کامل الزیارات. ص۱۱۸
#زیارت
#اربعین
https://eitaa.com/mr13_72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شیخ سعودی:
هر کس امروز مسلمانان را به جهاد دعوت کند، به فرض حسن نیت، قرآن و سنت را زیر پا میگذارد و کارگزار کفار است!
@bidariymelat
👈 اين شيخ وهابي ميگويد: چون مسلمانان ضعيف هستند و (به زعم او) نميتوانند پيروز شوند، نبايد در برابر زورمداران دنيا مقابله و جهاد کنند و اگر چنين کنند خلاف قرآن و سنت است. قرنهاست همين عالمان درباري، امت اسلام را به رکود و خودتحقيري کشيدهاند. جاي تأسف است که نميگويد: «قوي» و «متحد» شويد!
به تعبیر شهید مطهری:
ما يك #اصل داريم به نام #اصل_قدرت، و يك اصل ديگر داريم به نام #اصل_اعمال زور.
اصل قدرت يعنى اصل توانا بودن؛ توانا بودن براى اينكه دشمن #طمع نكند، نه توانا بودن براى تو سر دشمن زدن.
تصريح قرآن است: وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ.(۱)
اصل #اقتدار، اصل مقتدر بودن، اصل نيرومند بودن در حدى كه دشمن #بترسد از اينكه #تهاجم كند.
همه مفسرين گفتهاند مقصود از «تُرْهِبونَ» اين است كه دشمن به خودش #اجازه_تهاجم ندهد.
حال اين اصل آيا يك اصل مطلق است يا يك اصل نسبى؟
آيا اسلام اين اصل را در يك زمان خاص معتبر مىداند يا در همه زمانها؟
در همه زمانها. ما دام كه دشمن وجود دارد اصل قدرت هم هست.(۲)
📚 انفال/۶۰. مجموعه آثار شهید مطهری. ج۱۶. ص۸۲
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اربعین فرصتی حسّاس
تاریخ روابط دو جامعه ی ایران و عراق آکنده از #حساسیت ها و بزنگاه هایی است که هر لحظه #ممکن است دوباره با #شکل و شمایلی #تازه و حتی ناشناخته سر برآورد و فرصت ها را از بین ببرد.
#تضادهای کهنه ای مانند #عرب، عجم_ #شیعه، سنّی_ #صفوی، عثمانی_ و #جنگ هشت ساله به اندازه ی کافی زمینه برای #تخریب روابط را درون خود دارند.
#زیارت_اربعین زمان و زمینه ای منحصر به فرد برای #ترمیم و بازسازی #شکاف ها و گسل های #کهنه و ساختن #بنایی نو دارد.
https://eitaa.com/mr13_72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر ایران میزبان المپیک بود و مثل فرانسه میزبانی میکرد آنگاه واکنش برخیها به این موضوع چه بود؟
هوش مصنوعی پاسخ میدهد
https://eitaa.com/mr13_72
📌 گلایهکنندگان گرمای هوا در اربعین بخوانند
امام صادق علیهالسلام:أنَّ زَائِرَهُ لَیَخْرُجُ مِنْ رَحْلِهِ فَمَا یَقَعُ فَیْئُهُ عَلَى شَیْءٍ إِلَّا دَعَا لَهُ، فَإِذَا وَقَعَتِ الشَّمْسُ عَلَیْهِ، أَکَلَتْ ذُنُوبَهُ کَمَا تَأْکُلُ النَّارُ الْحَطَب. وَ مَا تُبْقِی الشَّمْسُ عَلَیْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ شَیْئاً، فَیَنْصَرِفُ وَ مَا عَلَیْهِ ذَنْب
🚩 زائرِ حسین علیه السلام وقتى به #قصد زیارت از خانهاش خارج میشود، #سایهاش بر چیزى نمیافتد، مگر اینکه آن چیز برایش #دعا میکند و هنگامى که #آفتاب بر او بتابد، #گناهانش را از بین میبرد، همانطور که #آتش_هیزم را از بین میبرد.
📚 کامل الزیارات، ص۲۷۹
https://eitaa.com/mr13_72
50.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 پاسخ شیخ عصام تلیمه مصری به تردید برخی از اهل سنت معاند دربارۀ نماز رهبر شیعیان بر شهید اسماعیل هنیه:
«شما در کشور خودتان نه در نماز شرکت کردید و نه تسلیت گفتید...، حالا بر طبل اختلاف می کوبید»!
👈 چند نکته:
یک- نماز میت در تسنن و تشیع در تعداد تکبیر و قرائت تفاوت هایی دارد.
دو- نماز میت بنابر مشهور قابل تکرار است.
سه- اقتدای اهل سنت و شیعیان به نمازهای یکدیگر معمولا بحث برانگیز بوده است. شیعیان بنابر فتوای برخی از مراجع از جمله امامَین انقلاب در جماعات نمازهای یومیه اهل سنت اقتداء می کنند و نیازی به اعاده هم نیست.
شهید اسماعیل هنیه خود در اقامه نماز بر پیکر سردار دلها شهید سلیمانی به رهبر معظم اقتداء کرد. این خود نشان میدهد که این شهید عزیز چنین نمازی را صحیح می دانست.
دراین باره فتوای شیخ شلتوت مفتی جامع الازهر مصر (بر اثر مراوده علمی با آیت الله العظمی بروجردی ) در جواز تبعیت از مذهب تشیع امامی نیز بااهمیت است.
چهار- تاکنون رهبران متعددی از مجاهدان فلسطینی به شهادت رسیده اند؛ اما معمولا برای هیچ یک مراسم نماز و تشییع باشکوهی برگزار نشده بود.
پنج- ویدیوی بالا شاهدی بر تعمیق پیوند مذاهب اسلامی در حوادث «غزه» است.
✍ حامد منتظری مقدم
https://eitaa.com/mr13_72
📌 فرازی از دعای امام ششم در حقّ زائران کربلا (۱)
اللّهُمَّ اِغْفِرْ لِي وَ لِإِخْوَانِي وَ زُوَّارِ قَبْرِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع اَلَّذِينَ أَنْفَقُوا أَمْوَالَهُمْ وَ أَشْخَصُوا أَبْدَانَهُمْ رَغْبَةً فِي بِرِّنَا وَ رَجَاءً لِمَا عِنْدَكَ فِي صِلَتِنَا وَ سُرُوراً أَدْخَلُوهُ عَلَى نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ ص وَ إِجَابَةً مِنْهُمْ لِأَمْرِنَا وَ غَيْظاً أَدْخَلُوهُ عَلَى عَدُوِّنَا أَرَادُوا بِذَلِكَ رِضْوَانَكَ فَكَافِهِمْ عَنَّا بِالرِّضْوَانِ
خدایا! من و برادرانم و زيارتگران #مزار امام حسين عليه السلام را ببخشای،
آنان كه به سبب #اشتياق در #نيكی به ما و #اميد به پاداش هایی كه در #دوستی و پيوند با ما نزد توست و برای #شادمان نمودن #پيامبر تو محمد صلي الله عليه و آله و پذيرفتن #فرمان ما و #خشمگين ساختن دشمنان ما #دارایی خويش را #انفاق نموده و به سوی ما رهسپار شده اند و از اين #انفاقگری و راهسپاری، #خشنودی تو را می جويند، پس آنان را از جانب ما #خرسندانه پاداش ده،
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ج ۲، ص ۹۴
https://eitaa.com/mr13_72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺دوازده جز حفظ #قرآن توسط حضرت آیت الله سید ابوالقاسم #خویی(ره) در مسیر کوفه به نجف در بیان حجت الاسلام سیدجواد گلپایگانی
#خاطرات_علما
#سیره_علما
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اربعین نشان داد ...
#اربعین نشان داد که #قدرت_خون تا چه حد می تواند باشد.
#اربعین نشان داد آنچه #هدایت می کند #خون است نه #شمشیر.
#اربعین نشان داد می شود #رفت ولی همچنان #ماند.
#اربعین #راهِ_ماندن را نشان داد و می دهد.
#اربعین نشان داد #حسین و #کربلای حسین هنوز هم #زنده است و #هدایتگری می کند.
#اربعین
#کربلا
https://eitaa.com/mr13_72
📌اربعین
#اربعین #صرفاً یک #عدد نیست، صرفاً یک #یاد_بود نیست.
بلکه #پایان یک #ماموریت است برای #شروع...
ماموریتی برای #بقاء، برای #رُشد، برای #ماندن، برای #مکتب_سازی، برای #نمایش_تمدّن، برای #شکوه_اسلام، برای #اضمحلال #تفکر_اُمَوی
اربعین #اثبات #قدرت_ماندگاری_حق و #پوشالی بودن #قدرت_باطل است.
#اربعین
#کربلا
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اربعین تجلّی گاهی از کلام زینبی
حضرت زینب سلام الله علیها در مقابل یزید در بخشی از سخنان خویش فرمودند:
«كِدْ كيدك، واسْعَ سعيك، وناصِبْ جُهدَك، فوالله لا تمحو ذِكْرَنا، ولا تُميت وحْيَنا
هر چه #نيرنگ دارى به كار بند و #نهايت #تلاشت را بكن و هر #كوششى كه دارى به كار گير؛ امّا به خدا سوگند [با همه اين تلاش ها] #ياد_ما را [از خاطره ها] #محو نخواهى كرد و [چراغ] #وحى ما را #خاموش نتوانى نمود».
و این اربعین بود که وعده زینب بنت امیرالمومنین علیه السلام را بر همگان ثابت نمود.
📚 مثير الأحزان ص ۸۰. اللهوف ص۷۰
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اهمیت اربعین در چیست؟؟؟
#اهمیت اربعین از کجا است؟
صرف اینکه #چهل_روز از شهادت شهید میگذرد، چه خصوصیتی دارد؟
#خصوصیت اربعین به این است که در اربعین حسینی، #یادِ شهادت حسین علیه السلام زنده شد؛ و اين بسیار مهم است.
شما #فرض کنید اگر این شهادت عظیم در تاریخ اتفاق می افتاد، یعنی حسین بن علی و بقیه شهیدان در کربلا شهید می شدند، اما بنی امیه #موفق می شدند همانطور که خود حسین را و یاران عزیزش را از صفحه #روزگار برافکندند و #جسم پاکشان را در زیر خاک پنهان کردند، #یاد آنها را هم از #خاطره نسل بشر در آن روز و روزهای بعد #محو کنند.
ببینید در این صورت آیا این شهادت #فایده ای برای عالم اسلام داشت؟
یا اگر هم برای آن روز یک #اثری می گذاشت، آیا این خاطره در #تاریخ هم، برای نسل های بعد هم، برای گرفتاری ها و سیاهی ها و تاریکی ها و یزیدی های دوران #آینده تاریخ هم اثری #روشنگر و افشا کننده داشت؟
اگر حسین شهید می شد، اما مردم آن روز و مردم نسل های بعد نمی فهمیدند که حسین شهید شده، آیا این خاطره چه اثری و چه نقشی می توانست در #رُشد و #سازندگی و #هدایت و برانگیزانندگی #ملت ها و اجتماعات و تاریخ بگذارد؟
📚جاذبه حسینی. ص۶۸
https://eitaa.com/mr13_72
📌اگر اربعین نتونستی زائر بشی
قال مولانا الرِّضَا علیه السلام:
مَنْ غَابَ عَنْ أَمْرٍ فَرَضِيَ بِهِ كَانَ كَمَنْ شَهِدَهُ وَ أَتَاه.
حضرت رضا علیه السلام فرمودند:
کسی که در #صحنه انجام عملی #حاضر_نباشد، امّا به آن کار #راضی باشد، #مانند کسی است که #حاضر بوده و آن را انجام داده است.
📚التوحید، ص۳۹۲
https://eitaa.com/mr13_72
📌 پر جمعیت ترین مراسم دینی جهان
#کومبه_میلا به معنای #جشن_کوزه نشات گرفته از یک #اسطوره هندی است که در این کشور هر سه سال به نوبت در چند شهر، طی دو ماه با جمعیت بین ۴۰ الی ۱۵۰ میلیون نفر برگزار میگردد.
💯 #تفاوت با #اربعین حسینی که در واقع #دومین #تجمع دینی جهان است که در جمعیتی حدود ۲۰ میلیون همه ساله برگزار میگردد.
۱) #خاستگاه جریان اربعین صرفاً #حرکت #امام_حسین علیه السلام و بازگشت اهل بیت علیهم السلام ایشان به کربلاست. بلعکس #کومبه که شرکت کنندگان هر کدام #خدای خود را دارد و برای همان آمده است.
۲) #کومبه اساساً بر اساس #رهایی از #گناه است رابطه /بنده با خدا/ ولی در اربعین هدف اول #زنده نگه داشتن یک حرکت و جریان است. اقدامی علیه #ظلم که در واقع رابطه /انسان با انسان/ لذا جنبه #اجتماعی اربعین قابل قیاس با کومبه نیست.
۳) نگاه #گردشگری و #اقتصادی دولتمردان هند به جریان کومبه بلعکس جریان اربعین.
۴) در مراسم اربعین #دولت #نقش اساسی ندارند بلعکس کومبه که نقش دولت مهم است.
۵) کومبه جنبه #اسطوره_ای دارد در حالیکه اربعین جنبه #واقعی دارد که بر اساس یک #مستند_تاریخی و #پشتوانه نظری کاملاً #عقلانی و قابل دفاع است.
۶) اهمیت #نظافت و #تمیزی اربعین با کومبه قابل #مقایسه نیست.
۷) اختلاف #طبقاتی در جریان اربعین هیچ نمودی ندارد. حال آنکه در کومبه این مسأله وجود دارد و بزرگان و #مرتاضان به صورت متفاوت و بعضا #سواره در مسیر حضور دارند.
✍رحیمی
#اربعین
#کومبه_میلا
https://eitaa.com/mr13_72
noormags-پژوهشی_درباره_فرجام_و_محل_دفن_سر_مطهر_امام_حسین_علیه_السلام_و_سرهای_دیگر_شهدا-614227_1689326.pdf
679.9K
✍پژوهشی درباره فرجام دفن سر مطهر اباعبدالله علیه السلام و سایر شهدا
👈 دکتر محسن رنجبر
✅پیشنهاد مطالعه
❌ جالب اینکه برخی علت سفارش زیارت اربعین الحاق سر مطهر حضرت به پیکر می باشد. لذا خواندن این مقاله خالی از لطف نیست.
https://eitaa.com/mr13_72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صوت شنیده نشده از حاج قاسم: ما به مردم قول دادیم ببریمشان کربلا! ولو اینکه با دادن خونمان باشد.
#اربعین #سردار_سلیمانی
https://eitaa.com/mr13_72
⚠️آزردگی امام زمان عليه السلام از شیعیان جاهل
من توقيع صاحب الزمان صلوات الله عليه إلی محمد بن علي بن هلال الكرخي:
« يا محمد بن علي، قد آذانا جُهلاء الشيعة و حمقاؤهم، ومن دينه جناح البعوضة أرجح منه...».
🔻 قسمتی از توقیع حضرت امام زمان علیه السلام به محمد بن علی بن هلال الکرخی:
«ای محمد بن علی!به درستی که #نادانان و #احمقان_شیعه، و آنان که #دینشان از بال #پشه ای #سبکتر است، ما را #آزردند».
📚 احتجاج. ج۲. ص۴۷۳
https://eitaa.com/mr13_72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تاسیس اسلام وهابی در منطقه
🎙اعتراف جنجالی کلینتون:
«ما اسلام "وهابی" را وارد خاورمیانه کردیم»
https://eitaa.com/mr13_72