مسلمنا muslimnair
⚡️جابر عصفور؛ روشنفکری در افق فکری طه حسین(واکاوی زیرپوست فرهنگ حاکمان مصر، در مواجه با جریانات اسلامی)
✍️به قلم:سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از یادداشت:
🔹جابر عصفور(Gaber Asfour) وزیرفرهنگ مصر در دوران پسامُرسی، فعّال فرهنگی، رئیس هیأت مدیره موزه طه حسین، منتقد، روشنفکر، دانشنامه نویس و پیشقراول در جدال میان اسلام روشنفکری با سایر جریانات فعّال در مصر معاصر؛ در واپسین روز از سال ٢٠٢١ میلادی درگذشت. یادداشت پیش رو که تنها نوشتار فارسی در مورد اوست، به نقش او در مقابله با جریانات اسلامی می پردازد.
🔶 جابر عصفور حامی جدی انتشار و مروّج پروپاقرص کتاب «الاسلام واصول الحکم» علی عبدالرزاق(١٩٦٦م) در بین نسل جدید مصر بود. او بر این اثر، مقدمه ای مدافعانه نوشت. کتاب الاسلام و اصول الحکم جنجالی ترین نوشته تاریخ مصر پس از ورود صنعت چاپ به فُسطاط است و عنوان «منشور سکولاریسم» در جهان اسلام را یدک می کشد. مقدمه او بر این اثر و حمایت همه جانبه اش از این کتاب؛ حاکی از دلبستگی تامّ او به سکولاریسم و حذف ایده خلافت در سپهر حکمرانی از نظر حاکمان مصر دارد.
🔷 جابر در طول عمر خود، همواره با «اسلام سنتی» و جامعه الازهر در ستیز بود. جمله ای از او در لسان روشنفکران مصری مشهور است که: «الأزهر ليس من شأنه الفتوى ومن حق كل مسلم أن يفتى». عصفور بزرگترین مانع برای تغییر گفتمان دینی در مصر را، مزاحمی به نام «الازهر» می دانست و می گفت: با وجود بحرانی به نام ازهر، نمی توان بحران های دیگر را حل کرد.
🔸مخالفت عصفور با «اسلام سیاسی» و اِخوان المسلمین هم حکایتی درازدامن دارد. او می گفت که از دهه هفتاد میلادی تاکنون، این اِخوان المسلمین است که نبض آموزش مصر را در دست گرفته و تا آموزش و فرهنگ را از چنگال اخوان المسلمین پس نگیرم؛ آرام نخواهم گرفت. وی می افزود که با اِخوان المسلمین هیچ آشتی وجود ندارد، زیرا پروژه اِخوان المسلمین، ساختن یک کشور مذهبی است و برپایی یک دولت مذهبی مصر را به سمت فاجعه بزرگی می کشاند. اِخوان المسلمین و مصر را در زمان قدرت گرفتن مُرسی را ببینید که در سالهای قبل قدرت را در مصر به دست گرفتند. اخوانیون از پایه مخالف دولت مدنی هستند، زیرا به ایده خلافت اعتقاد راسخی دارند.
🔷 روی دیگر مبارزه عصفور با «اسلام سلفی» و ابواسحاق الحُوِینی بود. هر چند«جمعیته الشرعیه»، «جماعه انصار السنه المحمدیه» و «الدعوه السلفیه» از جریانات رایج سلفی در مصر هستند؛ ولی جابر انگشت روی حوینی ها میگذارد. سلفی گری نسخه حُوینی، مشهورترین جریان سلفی در مصر است. او ضمن تأیید راهبرد عدم ورود سلفیت حُوینی به قلمرو سیاست، و این جمله مشهور حوینی به نقل از استادش اَلبانی که «بهترین سیاست، ترک سیاست است» را مدح وتمجید می کرد و حُوینی ها را بخاطر این شعار می ستود. ولی از سوی دیگر، خاموش نشدن آتش جنگ و خونریزی در جهان اسلام را بخاطر روشن شدن تفکر سلفیت می دانست.
☑️ مطالعه کامل
⬅️↙️yun.ir/hua0o
#جهان_اسلام_را_عالمانه_بشناسیم
#اسلام_روشنفکری
#جابر_عصفور
#سید_علی_بطحائی
#مصر
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️اشک ها و لبخندهای جهان اسلام، در مرگ ژورنالیستِ چیره دست ضداخوان المسلمین
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از یادداشت:
🔷 انتشار خبر مرگ «وائل ابراشی» در چندروز گذشته، رسانه های حامی خط فکری اخوان المسلمین مثل «الجزیره» را غرق در شادی کرد و اسلام گرایان این مرگ را، دست انتقام خدا از آستین کُرونا خواندند.
🔸از آن سو خط خبری ضد اسلام سیاسی همانند خبرگزاری های دولتی مصر و مخالفین بین المللی اخوان؛ همچون«الشرق الاوسط» و «العربیه» لوگوی خود را به رنگ عزا تغییر و زانوی غم در بغل گرفتند.
🔶اما وائل ابراشی کیست و با اخوان المسلمین چه کرد که خبر مرگش این چنین آنها را غرق در شادی و مرگ زودرس او را، انتقام خدا از مظلومین خطاب کردند؟ در یادداشت پیش رو به نقش او در سرکوب ها و فشارها بر اخوان المسلمین در دوران مشهور به «المحنه الثانیه» اشاراتی خواهیم داشت.
🔷 وائل ابراشی، ژورنالیست شهیر مصری و عامل ایجاد اختلاف در این کشور در سالهای اخیر بود. مهمترین نقش ابراشی در دستگیری های پس از کودتای مصر است. دولت دنبال بهانه ای بود تا سران اخوان را زندانی و محدود کند؛ اینجا بود که دستان آلوده کودتاگران، از زبان مسموم ابراشی بیرون آمد. او با تحریک وفراخواندن مخالفین اخوان المسلمین در قاهره، و رویارویی آنها با تحصن کنندگان در میدان رابعه و النهضه؛ بهترین بهانه را به ارتش داد تا به قلع و قمع طرفداران اخوان و دستگیری رهبران آنان بپردازند.
🔶 مرگ وائل ابراشی، روزنامهنگار مصری، باعث ایجاد اختلاف و جنجال در این کشور شد، واکنش نسبت به مرگ او در شبکههای اجتماعی بازتاب گسترده ای یافت. در حالی که دوستداران و همکاران رسانه ای اش به سوگ او نشستند؛ اهالی رسانه در مصر تحت تأثیر خبر مرگ الابراشی قرار گرفتند و برخی از مجریان تلویزیونی هنگام اعلام این خبر به شدت گریه کردند.
🔷 شادی اخوانیون در این مرگ به حدی بود که «دارالافتای مصر» در صفحه رسمی خود در این باره بنویسد: «نظر دادن در مورد سرنوشت و فرجام اخروی انسان هایی که مرده اند؛ از ویژگی های مؤمنان نیست!»
🔶 رسانه های منتسب به اخوان از شادی در پوست خود نمی گنجند و در یکی از رسانه های وطنی منتسب به اخوان چنین آمده است:
«کرونا جان ابراشی را گرفت تا درس عبرتی باشد برای دوستانش که دیر یا زود به دام مرگ خواهید افتاد و به تنهایی در حضور خداوند منتقم حضور خواهید یافت، پس از کارهای خداناپسندانه دست بردارید که دادگاه پر از عدل و داد اخروی منتظر شما ستم پیشگان است. ابراشی در بارگاه خداوند باید پاسخگوی تحصن کنندگان مظلوم رابعه و نهضت باشند و تاوان حمایت از ستمگران چون السیسی را بدهد. راستی اگر قیامتی در کار نبود مظلومان برای گرفتن حقشان چه کار باید می کردند؟ خدایا شکر که تو را داریم.»
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/40kdz3
#اسلام_سیاسی
#اخوان_المسلمین
#وائل_ابراشی
#سید_علی_بطحائی
#مصر
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️آشنایی با «مهندس محمد علی میرزا» مبلغ مشهور ضدسلفیت در پاکستان
✍️ ارسالی اختصاصی از طرف دکتر جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی ج.ا. ایران در لاهور
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️ برشهایی از متن:
🔷 مهندس محمد علی میرزا از مبلغان مشهور و تأثیرگذار در پاکستان است که با شیوه تبلیغی منحصر به فرد خود در فضای مجازی ده ها میلیون نفر از جوانان این کشور را مجذوب خود کرده است. وی آکادمی قرآن و سنت را در سال ٢٠١٢ راه اندازی کرد و هر هفته یک کلاس مشتمل بر تفسیر قرآن، تاریخ صدر اسلام و حدیث برگزار می کند که در آن علاقه مندان از همه طبقات اجتماع در آن شرکت می کنند. زندگی بسیار ساده و بی پیرایه از دیگر نکات مهم و قابل توجه شخصیت وی است. محمد علی میرزا برای فعالیت های خود هیچ نوع کمک مالی از مردم دریافت نمی کند.
🔶 مهندس محمد علی میرزا بر عکس دیگر علمای پاکستان، خود را تنها مسلمان می داند. شعار مشهور وی "میں ہوں مسلم علمی کتابی" یعنی من مسلمان هستم و دیدگاه من نیز کتب علمی اسلام است.
🔹وی در سخنانش به اختلافات بین پیروان مذاهب بریلوی، دیوبندی و اهل حدیث از اهل سنت اشاره می کند و می گوید که اهل سنت در پاکستان به همان اندازه که با شیعیان در عقیده اختلاف دارند؛ با یکدیگر نیز اختلافات شدیدی دارند و این نشان می دهد که آنها سنی واقعی نیز نیستند و علمایی که این مذاهب را در شبه قاره هند بوجود آورده اند تنها به تکفیر یکدیگر پرداخته اند.
🔸وی از پیروان اهل تسنن می خواهد از پرداختن به مسائل اختلافی و فرقه گرایانه خودداری کنند و از بیان حقایق موجود در کتاب صحاح سته (از کتب حدیثی معتبر در نظر اهل سنت) که در صورت پرداختن به آن باعث تقویت شیعیان می شود نهراسند و ضمن عمل به آن این تابو را بشکند.
🔷 مهندس محمدعلی میرزا به دلیل موضع گیری های خود نه تنها تکفیری های وهابی و پیروان اهل حدیث را به شدت به خشم آورده است؛ بلکه علمای ارشد جریان های مذهبی بریلوی و دیوبندی نیز بارها از او اعلام برائت کرده اند.
🔶 مهندس محمد علی میرزا، بسیاری از افکار و سنت های رایج در میان شیعیان شبه قاره هند را از جمله زنجیرزنی و چاقو زنی در ایام عزاداری امام حسین(ع)، پرورش اسب منتسب به اسب امام حسین(ع) در حسینیه ها و ساختن شبیه مرقد امام حسین(ع) و حمل آن در ایام محرم را بدعتِ بد می نامد و از افکار وحدت آفرین رهبر جمهوری اسلامی ایران و علمای معتدل شیعه در پاکستان تمجید می کند.
مطالعه کامل: ⬅️↙️
yun.ir/3ynmt7
🆔 آدرس رسمی سایت اینترنتی:
https://www.ahlesunnatpak.com
#جهان_اسلام_را_عالمانه_بشناسیم
#اسلام_سنتی
#پاکستان
#محمد_علی_میرزا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
🎉۲۰ ٪ تخفیف + ارسال رایگان🎉
🔸مجموعه آثار دكتر مهدی فرمانیان در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ۱۴۰۰
#اسماعیلیه
#تصوف_درمصر
#زیدیه
#سلفیه_ازگذشته_تاحال
#فرق_تسنن
#مذاهب_درایران
💫خرید اینترنتی از سایت:
👇🏻👇🏻👇🏻
🌐www.book.icfi.ir
🌐www.adyanpub.com
✨باما همراه باشید✨
کتابسرای ادیان 🔻🔻🔻
@ketabsara_adyan
✴️ نزاع حنفی- سلفی در افغانستان
✍️به قلم: علی مقدس
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از متن:
🔷افغانستان از دیرباز مهد حنفیت بوده است، ولی در چندسال اخیر مهمان ناخوانده ای به نام «سلفی گری» در آنجا رشد و نضج یافته است.
🔶 جنگ شوروی، زمینه مناسبی برای ورود صدها شبه نظامی سلفی غیر افغان، در این کشور را رقم زد.
🔷پیشاور افغانستان که مهمترین پایگاه سلفی ها برای جمع آوری و آموزش جنگجویان، علیه شوروی محسوب می شد، از حمایت کشورهای ثروتمند عربی برخوردار بود.
🔹 تقویت و حمایت مالی مدارس سلفی توسط ثروتمندان عرب، عامل چشمگیری برای گسترش مکاتب سلفی بود.
🔹افغانستان که کانون حنفیت به شمار می رفت، تعارض و تناقض جدی با ایدئولوژی سلفیت داشت؛ اما رویکرد ها و وقایع پیش آمده در افغانستان، افغان ها را مجبور ساخت تا از حیث سیاسی با سلفی ها توافق کنند.
🔸توافق احناف با سلفی ها آن هم به خاطر مصالح سیاسی، به دو ائتلاف تاریخی منجر شد.
1️⃣ ائتلاف نخست بطور غیر منتظره در دهه 1980م اتفاق افتاد، زیرا هجوم بُلشویک های کمونیست به افغانستان، نقطه عطفی برای آغاز گفتگوی حنفی_سلفی با محوریت دفع دشمن کافر انجام گرفت.
2️⃣ ائتلاف دوّم به دهه 2000م باز می گردد، زیرا اگرچه این بار مخاطب آن ها کمونیست های شوروی نبودند بلکه دغدغه این بار آنان، صلیبی ها و ماجراجویان یازده سپتامبر بودند. آنچه حنفی ها و سلفی ها را به توافق دوباره ترغیب نمود، اتفاق و اجماع طالبان و سلفیان بر کفر و کافر بودن آمریکائی های متجاوز در افغانستان بود.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/fq5wif
#طالبان
#افغانستان
#علی_مقدس
#حنفیت
#سلفیت
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️اردن هاشمی، سوگوار رهبر اِخوانی و مفسر نامدار جهان اسلام
✍️به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از یادداشت:
◾️رسانه های جهان اسلام امروز صبح خبر درگذشت دکترصلاح الدین عبدالفتاح الخالدی ملقب به ابواسامه، استاد تفسیر و علوم قرآنی دانشکده مبانی دین از جامعه «البلقاء التطبيقيه» اردن، خطیب شهیر تلوزیونی، مفسرصاحب سبک قرآن ویکی از رهبران پرنفوذ اخوان المسلمین اردن دراثر ابتلا به ویروس اومیکرون را منتشر کردند. در همین راستا در یادداشت ذیل به نکاتی در مورد زندگی ونقش تلاشهای علمی او در زمینه تحولات علمی جهان اسلام اشاراتی خواهیم داشت.
◾️یکم: دکترصلاح الدین عبدالفتاح الخالدی در سال 1947میلادی در شهر «جنین» واقع در کرانه باختری فلسطین متولد شد. اردوگاه جنین تا مدتها محل نگهداری آوارگان فلسطینی بود و این سبک زندگی بر آثار وحمایت او از دفاع از قدس شریف تأثیر شگرفی برجای نهاد. اوبعدها بالاجبار به همراه خانوادهاش به کشور اردن مهاجرت کرد.
▪️دوم: این مفسر پرکار و محقق برجسته در سال ۱۹۷۰با بورسیه الازهر در مقطع کارشناسی از دانشکده شریعت جامعه الازهر مصر فارغالتحصیل شد. الخالدی در سال ۱۹۷۷ مدرک کارشناسی ارشد، و در سال ۱۹۸۴ مدرک دکترا را در رشته تفسیر و علوم قرآن از دانشگاه امام محمد بن سعود ریاض دریافت کرد.
▪️سوم: از الخالدی بالغ بر 44کتاب منتشر شده که نخستین اثر وی با عنوان (سید قطب، شهید زنده) منتشر شده است. او به شدت تحت تأثیر اندیشه های سید قطب قرار داشت و از این جهت همواره به دانشجویان وطلاب توصیه می کرد که خواندن تفسیرفی ظلال القرآن برای همه مسلمانان ضروری است.
✅ چهارم: کتابی کمتر توجه شده از او باعنوان«الكليني وتأويلاته الباطنيه للايات القرآنيه في كتابه أصول الكافي» منتشر شده است. در این اثر مولف با رویکردی سلفی به بررسی انتقادی تاویلات باطنی روایات قرآنی کلینی پرداخته است. وی در این اثر با بررسی صفات خبریه خداوندسبحان و تاویلات آیات قرآن مجید به بررسی انتقادی آنها به زغم خویش پرداخته است.ناگفته نیست که رساله ای در مقطع دکترا در دانشگاه ادیان مذاهب قم به ارزیابی این کتاب پرداخته است.
📚النهایه: با توجه به تألیفات گسترده قرآنی الخالدی وتمرکز او بر مکتب تفسیری متفاوت و همچنین ترجمه عمده آثار وی به زبان فارسی، پیشنهاد بررسی وتطبیق آرای تفسیری او با یکی از مفسرین بلندپایه قرآن مجید معاصرشیعه همچون علامه طباطبایی(ره)، آیت الله معرفت(ره) وآیت الله جوادی آملی(حفظه الله) در توجه به تأویلات قرآنی و سبک شناسی تفسیری وبویژه آیات کتاب الکافی مورد تأکید است.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/yg7qa6
#اردن
#صلاح_الدین_عبدالفتاح_الخالدی
#پیشنهاد_پژوهش
#سید_علی_بطحائی
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu