632.5K
⭕️ آیا خدا می تواند سنگی را خلق کند که قادر به بلند کردن آن نباشد؟
#کارشناس_کلام
#قدرت_خدا
@pasokhsara
✍الگو پذیری نوجوانان از همسالان
با بزرگ شدن کودکان، آن ها سعی می کنند وقت خودشان را بیشتر با دوستان سپری کنند. در نتیجه، دوستان می توانند در تفکر و رفتار کودک شما تأثیر بگذارند. فشار همسالان می تواند تأثیر مثبت و حتی منفی داشته باشد. تاثیر منفی همسالان می تواند کودک شما را وادار به سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، استفاده از مواد مخدر یا انجام رابطه غیراخلاقی یا سایر رفتارهای پرخطر کند.
ارزش هایی را که برای شما و خانواده تان مهم است را در کودک خود تقویت کنید.
توانایی ها و عزت نفس نوجوان خود را تقویت کنید تا تحت تأثیر دیگران قرار نگیرد.
با فرزند خود رابطه صمیمی برقرار کرده و ارتباطات باز و صادقانه را تشویق کنید.
کودکانی که با والدین خود روابط خوبی دارند، بیشتر در مورد تصمیمات یا مشکلات با آن ها مشورت می کنند.به کودک خود کمک کنید تا درک کند که فشار همسالان چیست. اگر کودک فشار همسالان را درک کند می تواند در برابر تأثیرات منفی همسالان خود مقاومت کند
@pasokhsara
#کارشناس_مشاوره
#نوجوان
#تاثیر_پذیری
پرسش:
یکی از دوستان من بهتازگی با نامحرم ارتباط برقرار کرده است وظیفه من در برابر او چیست؟
پاسخ:
برای دریافت پاسخ، توجه شمارا به چند نکته معطوف میداریم:
1. یکی از روابط مهم اجتماعی ازنظر اسلام، رابطهٔ دوستی است که ملاکها و معیارهای خاص خودش را دارد.
2. به دلیل تأثیرپذیری عمیق انسان از دوست و دوستیها، اسلام ما را از دوستی با برخی افراد بر حذر داشته است.
3. تاثیردوستیها بهقدری است که میتواند سعادت و سلامت انسان را تضمین نموده و یا به خطر اندازد.
4. خردمندی، صلاحیت اخلاقی، پایبندی به تعهدات و ... ازجمله صفاتی است که باید در انتخاب دوست موردتوجه قرار گیرد.
5. امربهمعروف و نهی از منکر دستور واضح و روشنی در اسلام است که قرآن بر آن صحه میگذارد آنجا که میفرماید:
«کُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر» ِ
«شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریدهشدهاند (چه اینکه) امربهمعروف و نهی از منکر میکنید». (1)
بر شما لازم است در ابتدا بابیان لطیف و کاملاً مؤدبانه و با بهکارگیری الفاظ دوستانه ایشان را متوجه اشتباهشان کنید و نسبت به تأثیر نامطلوب و عوارض این ارتباطها، ایشان را در پذیرش اشتباه مجاب نمایید و به او گوشزد کنید که راهی که انتخاب کرده چه عواقب و ضررهایی خواهد داشت.
برای فراهم شدن زمینههای تأثیر امربهمعروف و نهی از منکر لازم است که ازنظر رفتار، طرف مقابل احساس کند که از سر دلسوزی و خیرخواهی امرونهی شده است. شما میتوانید از طریق هدیه دادن کتابهایی در همین زمینه، او را بهطور غیرمستقیم دعوت به مطالعه نمایید تا انشاءالله نسبت به رفتار خود تجدیدنظر نماید.
اگر دوست شما در اثر لجاجت حاضر به برگشت در مسیر درست نباشد و تذکر و نصیحت شما نیز فایدهای نداشته باشد و از طرفی احتمال تأثیری پذیری نامطلوب شما نیز از او در این جریان زیاد باشد در این شرایط توصیه میشود رابطه با او کم و یا حتی قطع شود. گاهی همین قطع ارتباط ممکن است تلنگری برای شخص باشد تا از این طریق به اشتباهات خود پی ببرد.
یادتان باشد که افسوس برخی از افراد در روز قیامت این است کهای کاش با فلانی دوست نشده بودم پس حواستان به تأثیرپذیری نامطلوب از دوستان باشد چراکه قرآن میفرماید:
«یا وَیلَتی لَیتَنی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلیلاً»
«ایوای بر من، کاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نکرده بودم». (2)
پینوشت:
1. سوره آلعمران، آیه 110
2. سوره فرقان، آیه 28
#کارشناس_اخلاق
#انتخاب_دوست
@pasokhsara
پرسش:
لطفا به این شبهه پاسخ دهید.
پاسخ:
نظام خلقت دارای قانون است. نام این قانون، سبب و مسبب یا همان علت و معلول است. در این نظام خداوند بهگونهای تدبیر کرده که هر معلولی علتی مشخص داشته باشد و از هر علتی، هر معلولی ایجاد نشود.
تفنگ خاصیتش این است که میکُشد. حالا برای تفنگ فرقی ندارد که آنچه مقابلش است کودک است یا پرنده، کوچک است یا بزرگ!
شکارچی نیز دارای اراده است. خدا به انسان اختیار و اراده داده، اگر قرار باشد خدا در مقابل اراده انسان جبر ایجاد کند ما میتوانیم بهانه بیاوریم که میخواستیم فلان کار را انجام دهیم اما خدا نگذاشت!
پس خدا انسان را در انتخاب آزاد گذاشته تا خودش انتخاب کند و بهانه نداشته باشد. اگر شکارچی، قصدش شکار پرنده است قرار نیست خدا جلوی او را بگیرد چون جلوگیری از تصمیم او نوعی تحمیل جبر است و این بر خلاف عدل الهیست.
#کارشناس_اخلاق
#عدل_الهی
@pasokhsara
20.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | الکل و آسیبهای اجتماعی
🌀 کاری از نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🍀 #پرسش_کلید_دانایی
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/309461000C26df2b53cf
✍برای پیشگیری از اعتیاد نوجوان چه کنیم؟
خانواده اصلی ترین نقش را در سلامت فرزند خود دارد. برای اینکه بتوانید فرزندتان را از گزند اعتیاد در امان نگه دارید، موارد زیر را جدی بگیرید:
1_ارتباط رفتاری و عاطفی مناسبی با همسرتان داشته باشید. زیرا بدین تریتیب، کانون خانواده دلگرم کننده است و آرامش کافی را به روح و روان فرزند تزریق می کند.
اگر پدر یا مادری با پسر یا دختر خود دچار اختلاف شد، همسر به طرفداری بیجا از فرزند جبهه نگیرد! حتی اگر حق با فرزندتان است قضاوت اشتباه همسرتان را در خلوت به او بگویید.
2_با فرزندتان مهربان باشید، به او توجه کنید و برای او به میزان کافی وقت بگذارید.
3_از همان کودکی، طوری رفتار کنید که فرزندتان بتواند مشکلات و اشتباهات خود را بیان کند و با شما درمیان بگذارد.
4_گهگاه به عنوان پدر یا مادر، با فرزندتان به گپ و گفت بپردازید.گاهی با فرزندتان به خرید بروید. این کار علاوه بر ایجاد صمیمیت بیشتر، سبب می شود با روحیات او بیشتر آشنا شوید.اختلافات و مشاجره های همسرانه خود را دور از حضور فرزند رفع کنید.
#کارشناس_مشاوره
#نوجوان_اعتیاد
@pasokhsara
ما که از نسل حضرت آدم هستیم چرا بعضیها میگویند ما از نسل میمون هستیم؟
🔶 اول: اینکه انسان از نسل میمون است فقط یک نظریه است که ثابت نشده است و موافق و مخالفهایی دارد. هر کدام برای خودشان دلایلی دارند که دلایل آنها قطعی و ثابت شده نیست بلکه دلیل آنها از روی حدس و گمان است.
🔷 اما آنچه که مسلم است و ما دلیل قطعی بر آن داریم این است که ما از نسل حضرت آدم هستیم که خداوند از روز اول او را انسان خلق کرده، نه موجودی از نسل موجود دیگر.
🔻 و دلیل آن هم خدا و قرآن و روایات و تمام ادیان الهی است که این مطلب را تایید کردند.«وَهُوَ الَّذِيَ أَنشَأَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ؛ او كسي است كه شما را از يك انسان آفريد».[1]
🔻 «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى؛ اي مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم».[2]
🔷 دوم: بر فرض اینکه قبول کنیم انسان بر اساس نظریهی تکامل از یک تک سلولی درست شده باشد و این نظریه میخواهد بگوید انسان و این جهان خود به خود و بدون نیاز به خالق به وجود آمده است.
🔻 میگوییم انسان بر اساس آن تک سلولی به وجود آمده ولی آن تک سلول را چه کسی به وجود آورده است؟!
🔻 یا حتی پایینتر، ذره وجودی آن را چه کسی به وجود آورده است؟!
🔻 نمیشود که از هیچ به وجود آمده باشد؟! باید یک ذره و چیزی بوده باشد که آن تک سلولی از آن به وجود آمده باشد. و کسی که آن ذره و تک سلول را آفریده است آن خالق و خداست. پس انسان و این جهان را یک خدایی آفریده است حال چه مستقیم خدا از گل انسان را خلق کرده باشد یا با واسطه از ذرات و سلولها به مرور زمان به طور طبیعی آفریده باشد.
🔶 سوم: طبق شواهد تاریخی و باستانی و دینی با توجه به آیات و روایات این مطلب ثابت شده است که قبل از حضرت آدم انسانهای دیگری وجود داشتهاند. و از طرفی هم از خلقت انسان تا به امروز بیش از 6، 7 هزار سال بیشتر نمیگذرد در حالی که فسیلها و آثاری که از انسانهای گذشته به دست آمده است که بیش از یک میلیون سال قدمت دارند.
🔻 بر فرض اینکه بپذیریم انسان از یک تک سلولی به وجود آمده، آنها انسانهای اولیه بودند که عقل و شعور نداشتند و مثل میمون و حیوانات بودند و در جنگل زندگی میکردند ولی خدا از یک زمانی تصمیم گرفت یک انسان تکامل یافته خلق کند و به او عقل و شعور و علم و دانش بدهد و از آن زمان آدم را خلق کرد و نسل او از انسانهای قبل قطع شد و دیگر از نسل انسانهای قبل نبودند. چون از زمان حضرت آدم به بعد، انسان شروع کرد به خانهسازی و دامداری و کشاورزی و و ایجاد تمدن و حکومت و ... ولی تا قبل از آن هیچ یک از اینها نبود.
🔷 چهارم: دلیل دیگر بر اینکه انسانهایی که از نسل حضرت آدم هستند از نسل میمون نیستند این است که چرا از زمان حضرت آدم به بعد هیچ میمونی تبدیل به انسان نشده است اگر شده است دلیل و نمونه بیاورید؟!
🔻 پس میتوان گفت آن انسانهایی که با میمونها از یک نسل بودهاند قبل از حضرت آدم بودهاند. به عبارت دیگر شاید لفظ انسان نشود بر آنها گذاشت بلکه موجوداتی که شبیه انسان بودند. (و پسر عموی میمونها بودند.)
🔶 پنجم: چرا ما از این طرف به قضیه نگاه نکنیم و نگوییم میمونها از نسل انسان هستند. چون طبق شواهد قرانی وبرخی تفسیرها بعضی انسانها بخاطر خطاهایی که داشتند به میمون تبدیل شدند ..
💠 منابع:
[1]ـ انعام، آیه6.
[2]ـ حجرات، آیه 49.
#کارشناس_کلام
#داروینیسم
#نسلـ انسان
@pasokhsara
✍بیش فعالی درنوجوانان
یکی از اختلالات شایع در میان کودکان و نوجوانان، بیش فعالی است. احتمالاً شما نیز با این اختلال آشنایی داشته و نام این اختلال را شنیده باشید. امروزه بسیاری از کودکان درگیر این اختلال هستند. معمولاً در صورت عدم تشخیص این علائم در کودکی، در دوره نوجوانی نیز شاهد علائم خواهید بود. اختلال بیش فعالی یکی از اختلالات دارای درمان است. تاکنون مطالعات بسیاری در زمینه این اختلال صورت گرفته است. در نتیجه این مطالعات، درمانهای متعددی نیز برای رفع این اختلال، از سوی متخصصان پیشنهاد شده است.
بیش فعالی در نوجوانان زمانی که نشانههای بلوغ ظاهر شوند، تشدید پیدا میکند. در دوران بلوغ، تغییرات عمدهای در هورمونها اتفاق میافتد و این تغییرات اثر منفی بر اختلال بیش فعالی میگذارند. بهترین زمان برای درمان اختلال ذکر شده، در دوره کودکی است. همراه شدن بلوغ و بیش فعالی، کار درمان را بسیار سخت میکند. این اختلال از جمله اختلالاتی است که نباید در شناسایی و درمان آن سهل انگاری کرد. این اختلال میتواند زندگی نوجوان را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
از علائم بیش فعالی در نوجوانان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حواس پرتی
کودکان بیش فعال، حواس پرت هستند و در اکثر موارد بسیاری از چیزها را فراموش میکنند. بهعنوانمثال نوجوان مبتلا به بیش فعالی ممکن است تکالیف خود را فراموش کند.
عدم تمرکز و بی توجهی
نوجوانان مبتلا به بیش فعالی نمیتوانند بر روی مسائل تمرکز کنند. یکی از اصلیترین علائم بیش فعالی در نوجوانان، عدم تمرکز است. به علت عدم تمرکز و مشکلات تمرکز در این نوجوانان، افت تحصیلی اتفاق میافتد.
بی قراری
بی قراری در نوجوانان بیش فعال شایع است. این نوجوانان نمیتوانند به مدت طولانی بنشینند. نشستن روی صندلی به مدت یک ساعت در کلاس درس نیز برای این نوجوانان دشوار است.
تحرک زیاد
نوجوانانی که به اختلال بیش فعالی مبتلا هستند، مدام بالا و پایین میپرند. ممکن است این نوجوانان به طور مداوم در حال قدم زدن و تحرک باشند.
مشکلات خواب
مشکلات خواب، از دیگر علائمی است که میتواند در نوجوان مبتلا به اختلال بیش فعالی ظاهر شود. شاید همه بیش فعالان، این نشانه و مشکل را نداشته باشند.
بی نظمی
بیش فعالی در نوجوانان، با نشانههایی مثل بی نظمی همراه است. این نوجوانان در اکثر مواقع شلخته هستند و علاقهای به نظم ندارند. این بی نظمی در پوشش و اتاق نوجوان قابل مشاهده است.
ادامه دارد...
#کارشناس_مشاوره
#بیش_فعالی
#نوجوان
@pasokhsara
✍تأثیرات بیش فعالی در زندگی نوجوان :
افت تحصیلی و گاهی ترک تحصیل از رایجترین تأثیرات بیش فعالی در زندگی نوجوانان محسوب میشود. بیش فعالی در نوجوانان اثرات مخربی را بر زندگی آنها میگذارد. طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده در این زمینه، نوجوانانی که به این اختلال دچار هستند، اغلب مقطع دبیرستان را به پایان نمیرسانند. این دانش آموزان، انرژی خود را با راههای خطرناک تخلیه میکنند. این انرژی بیش از حد، میتواند بر زندگی نوجوان تأثیر منفی بگذارد. در نتیجه اقدام برای درمان این اختلال در نوجوانی امری واجب و ضروری است.
بیش فعالی در نوجوانان، میتواند تأثیرات منفی دیگری را نیز زندگی آنها بگذارد. مطالعات نشان میدهند که احتمال انجام کارهای نادرست و بزهکاری در این نوجوانان بیشتر است. آمارها نشان میدهند که این نوجوانان به قوانین اهمیتی نمیدهند و میزان قانون شکنی و انجام کارهای غیرقانونی در این افراد بیشتر است. یکی از معمولترین کارهایی که ممکن است از این نوجوانان سر بزند، دزدی است. همچنین احتمال گرایش به اعتیاد در این نوجوانان بیشتر است. در واقع میتوان گفت این نوجوانان در عین حال که خطرناک هستند میتوانند آسیبپذیر نیز باشند. برای جلوگیری از آسیب به نوجوان و جامعه بهتر است والدین وضعیت سلامت فرزندان خود را پیگیری کرده و در صورت مشاهده علائم به متخصص مراجعه کنند.
#کارشناس_مشاوره
#بیش_فعالی
#نوجوان
@pasokhsara