⚫️ سلام و عرض تسلیت، خدمت همراهان فرهیخته و گرامی.
▪️در گروه ها و کانال های مختلف، اعمالی را برای شب و روز اربعین، نشر می دهند.
◾️ضمن تاکید بر این نکته که، استغفار و گفتن اذکار دیگر در هر حالی مطلوب است، مشخص کردن ذکر خاص و تعداد معین و به عنوان عمل وارد شده در اربعین نیاز به سند و انتساب به حضرات معصومین علیهم السلام دارد.
🔘تا اندازه ای که تحقیق و تفحص کردم، هیچ کدام از این اذکار و اعمال، مستند دینی ندارد و نمی توان به عنوان عمل وارد شده در اربعین به جا آورده شود.
بله به عنوان ذکر مطلق و عمل مستحبی به نیت قرب و امید ثواب، بلامانع است.
🔲 قرائت زیارت اربعین که از وجود مقدس امام صادق علیه السلام و با سند متصل و صحیح در منابع معتبر بیان شده، مورد سفارش هست.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
💠 وضو گرفتن با آب معدنی نذری
💬 سؤال:
آیا وضو گرفتن با آب معدنی که برای زوار اربعین نذر شده و مشخص نشده که برای خوردن است یا کار مشخص دیگر، و نذر عام زوّار می باشد، اشکال دارد؟
✅ پاسخ:
در فرض سؤال جایز نیست، مگر این که بداند مالک آب رضایت دارد.
📚 پینوشت:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری - احکام زیارت اربعین - leader.ir
#احکام
@pasokhsara
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا امام اجازه می داد دستش را ببوسند؟🔸
#تواضع، غذای ساده خوردن نیست. تواضع، #عمل_کردن_به_وظیفه است. اگر وظیفه انسان بالای مجلس نشستن است، همین ثواب را دارد. امام در دوره شاه از زندان آزاد شد. خدا رحمت کند برادرم آمده بود امام راحل را در این وضعیت دیده بود. گفت دو تا متکا این طرف و آنطرف امام گذاشته بودند. مردم می آمدند و دست امام را بوسه می زدند! امام دستش را نمی کشید!
این تواضع است. چون وظیفهاش است. می خواهد #قدرت_خودش را به رژیم نشان بدهد. می خواهد ارادت مردم به خودش را به دشمن نشان دهد. وگرنه این نیست که از دست بوسیدن لذت ببرد. وظیفهاش را انجام می داد.
مأمون به امام رضا (ع) مجبور کرد که ولیعهد باشد، حضرت گفت: این کار را از من نخواه. گفت: اختیاری نیست. می خواهی با من مقابله کنی؟ من هم نوع دیگری رفتار می کنم؛ یعنی تو را می کشم. حضرت کرهاً (از روی کراهت) قبول کرد. حالا ولیعهد شده، دو برادر بودند به نام حسن بن سهل و فضل بن سهل. اینها همه کارههای مأمون هستند. این وزیر ارشد می آید پیش امام رضا -پیش ولیعهد-. حضرت دارند با یکی از یارانشان صحبت می کنند. ایستاده جلوی درب. حضرت به حرفشان ادامه دادند. مدتها اذن (اجازه) داخل شدن به او نمی دهند. بعد حضرت می گوید کاری داری؟ اجازه می دهند که بیاید داخل. اما اذن نشستن را به او نمی دهند. #ایستاده مطلبش را می گوید و حضرت جوابش را می دهند، می رود.
دیگران نباید این کار را بکنند. برایشان #خطرناک است. امام در یک تواضعی است نسبت به خدا که اینگونه بی اعتنایی ها، او را متکبر نمی کند. او آنچنان ذلت باطنی دارد که این بی اعتنایی ها غرور برایش نمی آورد.
آقای گورباچف، آقای شوارت ناتزه را فرستاده بود که پاسخ پیام امام را بیاورد. امام خیلی عادی آمد. این وقتی می خواست پیام را بدهد میلرزید. امام هم وقتی که این فرد پیام را ابلاغ کرد گفت: اینها جواب من نیست. دستش را به علامت ردّ حرکت می داد. گفت: اینها جواب من نیست، من می خواستم دری بر دنیای جدیدی به روی شما باز کنم.
ببین! پس اخلاق و تواضع و بندگی خدا کردن، حرف خدا گوش دادن است. تواضع، این است. باید نگاه کند ببیند تکلیف چیست؟ عمده این است که انسان وقتی می خواهد کاری کند #حجت داشته باشد.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
💬سؤال: آيا در گفتگوى زن و مرد نامحرم فرقى بين گفتگوى مستقيم و از راه دور است؟
✅ پاسخ:
خير، هيچ تفاوتى در حكم نمىكند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشكال دارد. (1)
💬سؤال: آيا چت كردن با جنس مخالف و رد و بدل كردن صحبتهاى معمولى حرام است؟
✅ پاسخ:
در صورتى كه خوف افتادن به گناه باشد جايز نيست. (2)
❌ نكته: دختران بايد توجه نمايند، #گرم گرفتن با نامحرمان، #كمك خواستن از نامحرم براى كارهاى #غيرضرورى، #سؤال كردن از نامحرم در صورتى كه مىتوانند از محارم بپرسند، از زمينههاى وسوسههاى شيطان است و معمولًا اين گونه تماسها با لذّت همراه بوده و شرعاً حرام است.
📚 پی نوشت:
1. استفتائات امام، ج 3، س 52؛ استفتائات مكارم، ج 1، س 819.
2. استفتاء از دفاتر مراجع.
#احکام
@pasokhsara
چالشهای دوران نوجوانی:
👈3- بحران هویت
دوره نوجوانی یکی از مراحل مهم در رشد شخصیت است. یکی دیگر از چالشهای مهمی که نوجوان با آن روبه رو میشود مسئله هویت فردی است. هویت دستاورد مهم دوره نوجوانی است سوالهای زیادی درباره مفهوم زندگی در ذهن او شکل میگیرد، سوالهایی مانند «من کیستم، الان کجا قرار دارم، به کجا میخواهم بروم، چه مسیری را میخواهم در زندگی طی کنم؟ هدف من در آینده چیست؟».
هر چه ارزشهایی که از طرف دوستان و همسالان ابراز میشود با ارزشهای خانواده همخوانی بیش تری داشته باشند به همان نسبت، بحران هویت آسانتر طی میشود.
👈4-چگونگی ارضای نیازهای جنسی در دوران نوجوانی
تعییرات بیولوژیکی و افزایش هورمونها در سن بلوغ میتواند بر روی رفتار فرد به طور مستقیم تأثیر بگذارد و باعث افزایش تمایلات و همچنین فعالیتهای جنسی در آنها شود. با آموزش های صحیح در این زمینه میتوان آسیبهای احتمالی ناشی از روابط جنسی را کاهش داد.
لازم است نوجوانان در این دوران مدیریت نیازهای جنسی خود را بیاموزند. افزایش صمیمیت بین والدین و فرزندان و به دنبال آن آگاهی بخشی به نوجوانان در مورد نیازهای جنسی از اهمیت زیادی برخوردار است. (برگرفته از سایت هنرزندگی)
#کارشناس_مشاوره
#چالشهای_نوجوانی
@pasokhsara
دروغگویی
انسان موجودی اجتماعی است که در سایهٔ اجتماع میتواند نیازهای خود را رفع نموده و خود نیز عاملی برای رفع نیاز دیگران باشد. حیات انسان در اجتماع به صداقت او بستگی دارد. تا زمانی که راستگویی را پیشه خود نماید میتواند از حیات معنوی بهرهمند شود؛ اما همینکه به دروغگویی عادت کرد کمکم نور حیات معنوی در وجودش کمسوتر شده تا جایی که تنها مردهای متحرک است و حیاتی ندارد.
امام علی علیهالسلام فرمودند:
«الْکذّابُ وَ الْمَیتُ سَواءٌ فَانَّ فَضِیلَةَ الْحَی عَلَی الْمَیتِ الثِّقَةُ بِهِ، فَاذا لَمْ یوثَقُ بَکلامِهِ فَقَدْ بَطَلَتْ حَیاتُهُ» (1)
«دروغگو و مرده یکسان است، زیرا برتری انسان زنده بر مرده همان اعتماد به او است، هنگامیکه به گفتار او اعتمادی نباشد زندهبودن او بیاثر است».
آنچه امروز در جامعه شاهدش هستیم تکثیر ویژگی دروغ است. دروغ با دوزهای متفاوت بهعنوان داروی دردهای مردان و زنان و حتی کودکان جامعه ما مورد مصرف قرار میگیرد و این دارو هرچند بهظاهر و بهزعم این افراد درمان سطحی برای دردهای آنی است، اما در درازمدت بیماریهای مهلک اخلاقی را به وجود خواهد آورد. در جامعه ما دروغگوها بهدروغ گفتن عادت کردهاند و فاجعهٔ بدتر از آن این است که ما نیز به شنیدن دروغ عادت نمودهایم.
برای رهایی از این رذیلهٔ اخلاقی لازم است کمی به خود آییم. دروغ نگوییم ودروغگوها را نیز تمجید ننماییم.
پینوشت:
1. شرح غررآمدی، خوانساری، آقا جمال، تهران، دانشگاه تهران، چاپ چهارم، 1366، ج 2، ص 139
#کارشناس_اخلاق
#دروغ
@pasokhsara
چالشهای دوران نوجوانی:
👈5. ترس از آینده
ورود به نوجوانی و پیدایش نیازهای جدید در فرد و میل به مستقل شدن، نگرانی در مورد آینده را در او افزایش میدهد. در واقع نوجوان باید هدف و مسیر زندگی خود در آینده را تعیین کند. داشتن تحصیلات دانشگاهی، چگونگی تأمین اقتصادی و تشکیل خانواده از جمله مسائلی است که برای نوجوانان میتواند مبهم باشد.
👈6. پیروی از همسالان در دوران نوجوانی
در این دوره دوستیها در گروه همسالان شکل جدیتری به خود میگیرد و پیروی از همسالان در اوایل و اواسط نوجوانی افزایش مییابد. پیروی از دوستان در حدود چهارده سالگی به بیشترین حد خود میرسد در واقع بیشترین آسیب پذیری از فشار همسالان در این دوره میباشد که میتواند به رفتارهای ضد اجتماعی مانند دزدی، مصرف مواد مخدر، تجاوز جنسی و... منجر شود. گاه این رفتارها در نوجوان باقی مانده و در شخصیتی ضد اجتماعی را در او آشکار میسازد.
گرایش به مصرف مواد مخدر بر اثر وسوسهی دوستان و همسالان بحران آسیبزنندهای است که نوجوانان را درگیر میکند و زندگی آینده آنها را تباه میسازد. عدم توجه کافی والدین به نوجوانان و عدم کنترل آنها زمینه این بحران را ایجاد میکند.
با توجه به مطالب گفته شده به اهمیت انتخاب دوست در این دوران پی برده اید.(برگرفته از سایت هنرزندگی)
#کارشناس_مشاوره
#چالشهای_نوجوانی
@pasokhsara
💠 پرسش:
سلام. پسري 24 ساله دارم که از کودکي علاقه ي زيادي به حيوانات داشت. تازگي میخواهد توله ي سگي به خانه بیاورد. حرف مرا قبول ندارد که سگ نجس است بلکه صدتا دليل علمي مياورد که عیبی ندارد. چه کار باید کرد؟
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
با سلام خدمت شما مادر گرامی.
دغدغه شما بهعنوان یک مادر مؤمنه و اهل پاکی و طهارت قابلستایش است. اما برای حل موضوعی که به آن اشاره نمودهاید، قبل از هر اقدامی باید دلیل و علت رفتار پسرتان را کشف کنید و سپس اقداماتی متناسب انجام دهید.
گاهی این نوع از رفتارها واکنشی به رفتارها و عقاید والدین است خواه آنکه والدین در امور مذهبی خود سختگیر و اهل وسواس باشند یا آنکه اینگونه نباشند لکن فرزند جوانشان را نمیتوانند در اعتقادات خود همراه نمایند.
علت دیگر، ارتباط فرزند ما با دوستانی است که اهل نگهداری سگ هستند و لذا در طی این رابطه او را نیز به این کار تشویق میکنند.
مجردی و فراغت وقت و نداشتنِ مسئولیت زندگی مشترک از دیگر دلایل محتملی است که باعث میشود فرد به هر نوع سرگرمی(صحیح یا غلط) پناه ببرد.
در کنار همه موارد فوق، همان چیزی که به آن اشاره نمودهاید نیز ازجمله علل مهم به شمار میآید. یعنی علاقه به حیوانات و تربیت آنها و حتی کسب درآمد از این طریق.
بههرحال توصیههایی خدمت شما تقدیم میکنیم:
1. از جروبحث در این موضوع و حتی مباحثههای علمی خودداری کنید چراکه اگر فرزندتان قصد داشت استدلالهای شمارا قبول کند تا الآن این اتفاق افتاده بود. ترجیحاً از او بخواهید که در این زمینه با افراد کارشناس صحبت نماید زیرا معمولاً فرزندان در مواردی که نظرشان و علایقشان با خواستِ والدین مخالف است بهراحتی زیر بار حق نمیروند گویا تصور میکنند که والدین به خاطر مصلحتاندیشی خودشان این صحبتها را دارند اما زمانی که یک فرد غریبه همان استدلال والدین را بیان میکند، راحتتر میپذیرند.
2. بیکاری و نداشتنِ دغدغههای اصیل، جوان را به سمتوسوی مسائلی سوق میدهد که حتی ممکن است در آینده خودش اظهار پشیمانی کند و حسرت وقتِ ازدسترفته را بخورد. بر این اساس بهجای اصرار و نصیحت در این موضوع، سعی در ایجاد اشتغال و فراهم نمودنِ بسترهای لازم برای داشتنِ سرگرمیهای مفید برای او داشته باشید.
باید موضوع ازدواج ایشان را جدی بگیرید چراکه انجام یک ازدواج موفق و به دوش گرفتنِ تعهدات و مسئولیتهای واقعی، به زندگی جوان جهت میدهد و وقت او را پر میکند تا جاییکه علایقش تغییر میکند و یا فرصت کافی برای رسیدگی به برخی علایق دوران مجردی را پیدا نمیکند.
3. اگر احتمال میدهید که این کار را از سر علاقه انجام میدهد سعی کنید بهجای ایستادگی و مقاومت در برابرش، این علاقه را به سمت سرگرمی و پرورش حیوانات و پرندههای دیگر جهت دهید. مثلاً به او بگویید که اگر بهجای سگ از سایر پرندگان مانند کبوتر، قناری و ... استفاده کنی هم قول همکاری مالی به تو میدهیم و هم فضای لازم در اختیارت قرار میگیرد.
4. نهایتاً اگر به هیچ راهکاری دست نیافتید ضمن بروز ناراحتی خود در برابر فرزندتان، میتوانید با قاطعیت به او اعلام کنید، اکنونکه میخواهی سگ به خانه و محل زندگی بیاوری، محل نگهداریاش را من تعیین میکنم و سپس مکانی مانند پشتبام که خارج از محل زندگی است در اختیارش قرار دهید و مطمئن باشید اگر رابطه خوبی به لحاظ صمیمیت با فرزندتان داشته باشید، بعد از مدتی که حس و اشتیاقش اقناع شد و ناراحتی و دلخوری شمارا دید، دست از این کار برخواهد داشت. لذا مراقب باشید که با رفتارتان او را در برابر اعتقادات خود قرار ندهید و حس لجبازیاش را تحریک نکنید.
لازم به ذکر است که برخی از این اعمال به خاطر جلبتوجه و نشان دادن اقتدار خود و یا بهنوعی انتقاد از وضع موجود در خانواده است که با بهانههایی مانند نگهداری سگ و هر آنچه باعث اذیت والدین میشود انجام میپذیرد.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
پاسخ سرای اصفهان
💠 پرسش: سلام. پسري 24 ساله دارم که از کودکي علاقه ي زيادي به حيوانات داشت. تازگي میخواهد توله ي سگي
احسنت به پاسخ علمی و منطقی شما👏👏👏
پرسش:
خانوادهای مذهبی هستیم ولی دختر نوجوانم نسبت به نماز به شدت کاهلی میکند. راهنمایی بفرمائید؟
پاسخ:
در سن نوجوانی اکثر والدین شاهد این تغییرات هستند.
لطفا برای رفع مشکل به نکات زیر توجه نمایید:
۱.به هیچ وجه برای نماز تذکر پشت سر هم ندهید. تذکرات پشت سر هم باعث دلزدگی میشود.
۲. تحقیق کنید و یک هیئت یا موسسه یا گروه دخترانه پیدا کنید و ایشان را وارد آن گروه کنید. گروههایی که کارهای فرهنگی و قرآنی انجام میدهند. گروهی که با همسن و سالهای خودش در ارتباط باشد؛ اما همسن و سالهای مومن ونمازخوان.
۳.در بین دوستان و فامیل و آشنایان، خانواده مومن و معتقد به حجاب و نماز را پیدا کنید و رابطهی خود را با آنها تقویت کنید. گردش و تفریح و سینما را در برنامه خودتان با آن خانواده قرار بدهید. خانوادهای که دختر داشته باشند و اهل حجاب و نماز و...
۴. خودتان و پدرشان تقید کامل داشته باشید به نماز و سر وقت بخوانید تا در عمل ببینند.
۵. محبت و مهربانی را نثار دخترتان کنید در کلام و رفتار و ...فارغ از اینکه نماز بخواند یا نخواند. یعنی شرطی محبت نکنید که اگر خواند دوستش داشته باشید و اگر نخواند نه! با محبت به او ثابت کنید که خیلی برایتان عزیز است و عاشقش هستید.
۶.رابطه ایشان را با پدرشان تقویت کنید. با پدر تنهایی و حتی بدون حضور شما بیرون بروند، پدر دختری
۷. برای رفع مشکل باید به دنبال علت اصلي کاهل بودن درنماز بگرديد. چه عاملي منجر شده تا ایشان نماز را کنار بگذارند؟ آيا حضور و ارتباط با دوستان جديد منجربه ترک نمازشده است؟ يا وقت گذاشتن ایشان براي تلويزيون و يا حضور درشبکههاي اجتماعي منجربه بيتفاوتي او نسبت به نماز شده است؟ و يا مشکل خاصي در زندگي شما وجود دارد و آن عامل منجر به اين شده که ایشان نماز را کنار بگذارند؟
۸. کنارگذاشتن نماز میتواند نشان از اين امر باشد که ایشان از حيث اعتقادي هنوز به حقيقت نماز و اهميت آن پي نبردهاند، لذا توصيه ميشود با برنامهریزی دقیق برای تقویت بعداعتقادی ایشان قدم بردارید. حضور در کلاسهای فرهنگی و معرفتی میتواند مشکل اعتقادی ایشان را حل کند و خدا را بهتر بشناسند. تا وقتي مشکلات اعتقادي وجود داشته باشد، تزلزل در اعمال عبادي هم وجود دارد.
۹.گاهی تنبلي، بي برنامهگي، سهلانگاري، عدم اولويت بندي در کارها، وسواس فکري و يا مشکلات روحي و حتي جسمي باعث میشود تا شخص، نماز را سبک شمارد که براي رفع هرکدام ازاين عوامل بايد از راهکار متناسب با آن بهره برد.
۱۰. باز هم تاکید میکنم تذکردائم شما نسبت به نمازنخواندن ایشان، کاردرستي نيست قطعا تاثير امربه معروف عملي از امربه معروف لساني بيشترخواهد بود. سعي کنيد با عمل خود او را تشويق به نماز اول وقت و اعمال عبادي كنيد. يعني خودتان نمازتان را سروقت بخوانيد و بدين ترتيب ديدگاه ايشان را نسبت به نماز تغيير دهيد.
۱۱. درهيچ يک از مراحل ارشاد و راهنمايي از برخورد نيک وملاطفت آميز و احترام نهادن دورنشويد. با فشارو اجبار نمي توان کسي را هدايت نمود.دقيقاً بايد راههاي نفوذ و تأثيرگذاري بر دختر خود را بشناسيد و متناسب با آن برنامهريزي کنيد.
۱۲. از پيوند عاطفي كه در روابط مادرو دختری داريد استفاده نمائيد وبا بذل محبت بيشترو بيشتربه دخترتان در زندگي، لحظه به لحظه زندگي و با شما بودن را برايش شيرين نماييد به گونه اي که شيريني اين زندگي را درک نمايد و وقتي احساس رضايتمندي از با شما بودن داشت همه اينها رانعمت خداوند تلقي کرده و به او متذکرشويد که در برابر اين نعمت بايد سپاسگزار بود و نماز سپاسگزاري ازخداست.
۱۳.نصیحت و تذکر مستقیم سودی ندارد. سعی کنید مطالبتان را غیر مستقیم به او بگویید. قبل از اینکه بخواهید تذکری به او بدهید بهتر است نکات مثبت او را برجسته کنید و او را به عنوان فردی موفق جلوه دهید.
۱۴. در این سن بچهها جذب داستان و قصه میشوند. اگر کتابی تهیه میکنید در قالب داستان باشد تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
#کارشناس_اخلاق
#کاهل_نماز
@pasokhsara
✍چالشهای دوران نوجوانی:
👈7- داشتن استقلال مالی در دوران نوجوانی:
نیازهای اقتصادی نوجوان ابتدا به صورت نیاز به پول جیبی توسط والدین تأمین میشود، در دوره راهنمایی و متوسطه نیاز اقتصادی فرد شکل جدیدتری به خود میگیرد. به موازات رشد نوجوان به سوی دوره جوانی، بر میزان نیاز اقتصادی وی نیز افزوده میشود. یکی از روشهای ارضاء حس استقلال طلبی نوجوانان، دادن استقلال مالی به آنان است تا حدی که بتوانند برخی از نیازهای خود را رفع کنند. برای مثال به جای دادن پول تو جیبی به صورت روزانه، مقدار پولی را برای مدت طولانیتر مثلا هفتگی یا ماهانه تعیین کنید. استفاده از ادبیات متفاوت نیز تأثیر گذار است. برای مثال به جای اصطلاح «پول تو جیبی» والدین میتوانند از «کمک هزینه تحصیلی» استفاده نمایند.
رسیدن به استقلال مالی در نوجوانان به میزان زیادی در موفقیت آنها تأثیر گذار است. در صورتی که امکان کار کردن در جای مناسبی برای آنها فراهم است، اجازه دهید تا این کار را انجام دهند و از سختگیریهای بیهوده در این مورد بپرهیزید.
👈8. ناتوانی در برقراری ارتباط مناسب با دیگران:
فشارهای روانی، اجتماعی، خانوادگی و عاطفی در این دوران باعث میشود نوجوان دچار تعارض شده و ارتباط مناسب با دوستان، اعضای خانواده و معلمان را ازدست بدهد. در این دوران اعتماد به نفس کاهش پیدا میکند و در صورتی که مهارتهای ارتباطی در کودکی به خوبی یاد گرفته نشدهباشد، نوجوان توانایی خود را برای رویارویی با دیگران و برقراری ارتباط مؤثر با آنها از دست میدهد.(برگرفته از سایت هنرزندگی)
#کارشناس_مشاوره
#چالشهای_نوجوانی
@pasokhsara
❓پرسش
❔آیا پیامبر اسلام شهید شدند یا به مرگ طبیعی از دنیا رفتند❓
💠پاسخ؛
❗️آنچه که از روایات شیعه و سنی بدست می آید آن است که پیامبر گرامی مسموم شده و از دنیا رفتند.
👌امام حسن علیه السلام فرمود:
«هیچ یک از ما نمی باشد جز آنکه یا توسط شمشیر از دنیا می رود و یا توسط سم از دنیا می رود»
📚بحار الانوار ج27 ص217
📚کفایه الاثر ص227
👌امام رضا علیه السلام فرمود:
«همه ما مقتول و شهید از دنیا می رویم»
📚الفقیه ج2 ص585
📚عیون الاخبار ج2 ص203
👌شیخ صدوق می نویسد:
«اعتقاد شیعه آن است که پیامبر در خبیر مسموم شد و توسط همان سم به شهادت رسید»
📚اعتقادات ص109
👌شیخ مفید می نویسد:
« پیامبر در روز 28 صفر در مدینه در حالی که مسموم شده بود از دنیا رفت»
📚المقنعه ص456
👌شیخ طوسی می نویسد:
«پیامبر گرامی در حالی از دنیا رفت که مسموم شده بود»
📚التهذیب ج6 ص2
❗️علامه حلی نیز همین مطلب را می نویسد
📚تحریر الاحکام ج2 ص118
👌امام صادق فرمود:
«پیامبر در روز خیبر گوشت مسموم را خورد و زمان مرگش فرمود همان گوشت مسموم روز خیبر مرا از پای درآورد و هیچ پیامبر و جانشین پیامبری نیست مگر آنکه شهید میشود»
📚بصائر الدرجات ج1 ص503
👌وفرمود:
«زن یهوی گوشت را مسموم ساخت و به خورد پیامبر داد و سبب فوت پیامبر شد»
📚همان مدرک
❗️شیخ کلینی و دیگران از علما نیز مسموم شدن پیامبر گرامی توسط سم زن یهودی را نقل می کنند
📚الکافی ج6 ص315
📚المحاسن ج2 ص470
📚وسائل الشیعه ج25 ص57
👌وفرمود:
«گمان می کنید پیامبر به مرگ طبیعی از دنیا رفت یا کشته شد؟
❗️پیامبر قبل از مرگ توسط آن دو نفر مسموم شد و از دنیا رفت»
📚تفسیر عیاشی ج1 ص200
👌علامه مجلسی می گوید محتمل است هر دو سم در شهادت پیامبر گرامی دخیل بوده است
📚بحار الانوار ج22 ص516
🔴مساله شهادت پیامبر گرامی در کتب اهل سنت نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
🗯بخاری می نویسد:
«عایشه می گوید:در روزهای پایانی حیات پیامبر به زور در دهان آن حضرت دوایی ریختیم،حضرت با اشاره به ما فهماند که به من دوا نخورانید، ما گفتیم این خودداری پیامبر به خاطر آن است که مریض از دوا بدش می آید ووقتی بهوش آمد فرمود:ایا من شمارا از این کار نهی نکردم؟اکنون به جز عباس که شاهد ماجرا نبوده باید جلوی چشمان من به دهان همه آنان که دراین خانه هستند از همان دوا ریخته شود»
📚صحیح بخاری،ج5 ص120 ح5382
❔چرا عایشه حرف پیامبر را گوش نداد و به زور در حلق پیامبر گرامی دارو ریخت در حالی که خداوند اطاعت پیامبر را در هر حال لازم و واجب می داند
🔷حشر7
❔چرا پیامبر از خوردن دوا خود داری کرد مگر پیامبر کودک بوده است که از دوا بدش بیاید❔ایا نعوذ بالله او درک نمی کرد که چه چیزی برایش مفید است و چه چیزی مضر❔
❔چرا پیامبر دستور به قصاص داد که خودشان نیز از آن دوا بخورند❔ایا پیامبر بدون استحقاق دستور به مجازات می دهد
❗️حاکم در مستدرک می آورد:
«به خدا سوگند پیامبر وابوبکر وحسن بن علی با سم و عمر عثمان، علی وحسین با شمشیر کشته شدند»
📚المستدرک علی الصحیحین،ج3 ص61 ح 4395
🗯بزرگان اهل سنت از ابن مسعود نقل کرده اند:
«اگر 9 بار سوگند یاد کنم که پیامبر کشته شده است برایم بهتر است تا یک بار سوگند یاد کنم که او کشته نشده است زیرا خداوند اورا پیامبر وشهید قرار داده است»
📚مسند احمد،ج1 ص408 ح3873
📚طبقات الکبری،ج2 ص201
📚المصنف،ج5 ص269
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
بنر نصب شده در دانشگاه آزاد : مراقب باش در کدام جبهه شلوارت پاره میشود
🔹این بنر را بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد در یکی از واحدهای این دانشگاه به نمایش گذاشته. این عکس در فضای مجازی وایرال شده است.
@pasokhsara
✾﷽✾ ═══════💎💎══
🔰احڪـ🔎ـام وضــ💦ــو و غســـ🚿ــل
💢 وضو و غسل با وجود ناخن بلند🤔
📥 سوال :
❓ آیا بلند بودن ناخن مانع رسیدن آب به زیر ناخن و در نتیجه باعث باطل شدن وضو می شود؟
📤 پاسخ :
✍🏻 صرف بلند بودن ناخن، مانعی برای وضو محسوب نمی شود و موجب بطلان آن نیست؛ اما اگر زیر آن مقدار از ناخن که از حدّ معمول بلندتر است، مانعی باشد بايد برطرف شود.
🖥 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@pasokhsara
💠 جبران خسارت های زمان کودکی
💬 سوال:
جبران خسارت هایی که کودک به دیگران وارد کرده، بر عهده کیست؟
✅ پاسخ:
اگر به گونه ای باشد که خسارت زدن منتسب به کودک می شود، خود او ضامن است و پدر می تواند از مال او خسارت را بپردازد اما اگر پدر حتی از اموال فرزند پرداخت نکرد بعد از بلوغ، باید خودش جبران کند و یا از شخص خسارت دیده، طلب حلالیت نماید.
📚 استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای
@pasokhsara
پرسش:
آیا اعتمادبهنفس ممدوح است یا مذموم؟
پاسخ:
اعتمادبهنفس اگر به معنی تکیه کردن بر تواناییها و استعدادهای درونی خویش باشد و نهایتاً نتیجه این تکیه کردن بر خود، قدم برداشتن در جهت پرورش همان استعدادها باشد امری ممدوح تلقی میشود چراکه این ویژگی همسو باهدف خلقت و آفرینش انسان است و نتیجه آن اثبات استقلال و خودباوری و نفی وابستگی و خودکمبینی است.
هدف از آفرینش، رسیدن انسان به کمال شایسته خویش است و این رسیدن درگرو پرورش استعدادهاست و اعتمادبهنفس نیز میتواند در پرورش این استعدادها مؤثر باشد لذا ممدوح است.
امام صادق (ع) میفرمایند:
«من با نفس خود هیچ موجودی را برابر نمیکنم، جز پروردگارم. تمام دنیا و غیر خدا را با این گوهر نفیس برابر نمیکنم». (1)
اما اگر منظور از اعتمادبهنفس، تکیهبر خود و برتر دانستن خود و بینیاز دیدن خود از دیگران باشد و شخص، خودش را منشأ همه خوبیها و موفقیتها بداند امری مذموم است چراکه ریشهاش نفسمداری است و ممکن است عجب و خودبرتربینی و تکبر را برای صاحبش به ارمغان بیاورد و یا حتی به انکار عملی توحید افعالی منجر شود.
حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند:
«من وثَقَ بنفسه خانتهُ»
«کسی که به نفس خود اطمینان کند نفس به او خیانت کند». (2)
اعتمادبهنفس ممدوح زمانی برای انسان ایجاد میشود که شخص، نسبت به خود، نگرشی مثبت داشته باشد و خود را باور نماید و این باورمندی میتواند انگیزهای برای عمل محسوب شود.
همچنین اعتمادبهنفس ممدوح میتواند عزتنفس انسان را بالا ببرد و انسان را متوجه کرامت ذاتیاش نماید. علاوه بر این تصور منفی ضعیف بودن و بهدردنخور بودن را در وجود انسان از بین ببرد و او را نسبت به ارزشمند بودنش آگاه نماید.
پینوشتها:
1. المجلسی، الشیخ محمدباقر بن محمدتقی، بحارالانوار، مؤسسه الوفاء، 1403 ه ق، ج ۴۷، ص 25
2. تمیمی آمدی، عبدالواحد بن محمد، غررالحکم و درر الکلم، محقق / مصحح: رجائی، سید مهدی، قم، دار الکتاب الإسلامی، چاپ دوم،1410 ق، ص 579
#کارشناس_اخلاق
#اعتماد_به_نفس
@pasokhsara
⭕️#خرافات
🔵خرید طلا در ماه صفر، آن هم چهارشنبه ی آخر ماه، برای رونق در ثروت و رفع نحوست، خرافه ای بیش نیست و هیچ سند و مدرکی این مطلب را تایید نمی کند.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
سوال:
خواندن رمانهایی که در آن بعضی مسائل عاشقانه بی پروایانه بیان می شود برای نوجوانان چه حکمی دارد ؟
پاسخ:
در صورتیکه مطالعه این کتاب ها به قصد لذت باشد و یا اگر انسان بترسد با مطالعه آنها به گناه آلوده شود، حرام است و در غیراینصورت جایز است هر چند در اینگونه موارد توصیه می شود چون غالبا خواندن اینگونه کتابها برای نوجوانان منجر به گناه یا غفلت از خدا می شود از کتاب هایی با داستانهای مناسب سن خود استفاده کنند. مراقب باشند چه چیزی را به عنوان خوراک فکری، استفاده می کنند.
------
🌎 سایت آیت الله خامنه ای/احکام نوجوان
@pasokhsara
✍چگونه با نوجوانان پرخاشگر برخورد کنیم ؟
دوران نوجوانی برای هر والدینی دوران سختی است. نوجوانان بد اخلاق، بی ادب، بی پروا و غیرقابل پیش بینی می شوند. با این حال، برخورد با نوجوان پرخاشگر و بی ادب این سال ها را برای والدین دشوار تر می کند. در حالی که بسیاری از نوجوانان پرخاشگر و عصبی نیاز به درمان حرفه ای دارند، والدین نیز می توانند تکنیک هایی برای برخورد و کنترل خشم نوجوان خود بیاموزند. با حمایت و درمان مناسب از داخل و خارج از خانه، نوجوانان می توانند روشهای جدیدی را برای مدیریت احساسات خود فرابگیرند و موفقیت و خوشبختی را در زندگی بیابند.
رفتار پرخاشگرانه نوجوانان بسیار فراتر از رفتارهای بی ادبانه معمولی، درهای کوبیده و مشاجره با والدین است. خشم، هیجانی عادی میان نوجوانان است و می تواند پاسخ احساسی سالم به عوامل استرس زای بیرونی باشد. خشم یک احساس ثانویه برای نوجوانان است زیرا اغلب سایر مسائل اساسی از جمله غم، صدمه، ترس و شرم را پوشش می دهد. هنگامی که این احساسات اساسی بیش از حد می شود، یک نوجوان اغلب به تندی پاسخ نشان می دهد. از آنجا که دوران نوجوانی می تواند استرس زا باشد، اغلب نوجوانان بارها و بارها دچار خشونت می شوند. با این حال، برای نوجوانانی که مشکل خشم دارند، طغیان هیجانی یک اتفاق معمولی است.
نوجوانانی که مشکلات عصبی جدی دارند تحت تاثیر خشم قرار می گیرند. این افراد می توانند نافرمان باشند و ممکن است به عنوان راهی برای مقابله با احساسات قوی خود به خشونت، آسیب رساندن به خود، رفتارهای خطرناک و فعالیت های غیرقانونی روی آورند. آنها ممکن است در پاسخ به عوامل استرس زای خارجی یا یک اختلال روانی درمان نشده یا تشخیص داده نشده، با عصبانیت ظاهر شوند.
عوامل دخیل در پرخاشگری نوجوانان:
برخی از محرک های رایج عصبانیت در نوجوانان عبارتند از:
عزت نفس پایین
قربانی قلدری یا فشار مداوم و ناسالم همسالان
درگیری درون خانواده
رویداد آسیب زا
مرگ یکی از عزیزان
مسائل مربوط به فرزندخواندگی
سوء مصرف مواد
طلاق
مورد سواستفاده قرار گرفتن
اندوه
علاوه بر لیست فوق، یک مساله حل نشده مانند افسردگی نوجوانان، اضطراب، اختلال بیش فعالی با نقص توجه (ADHD) و اختلال نافرمانی (ODD) می تواند در ایجاد خشم در نوجوانان نقش داشته باشد. این اختلالات اغلب بر مهارت های اجتماعی، خودکنترلی و کنترل تکانش ها تأثیر می گذارد که منجر به این می شود که کودک بیشتر مستعد حملات عصبانی باشد.(برگرفته از سایت کلینیک ذهن آرا)
#کارشناس_مشاوره
#پرخاشگری_نوجوان
@pasokhsara
21.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #غیر_عادی
◀️ خونه ی نگار و آرش
↩️ زن، زندگی، آزادی
♦️ زن =مرد
#حجاب
#غیرت
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara