eitaa logo
اندیشکده پیک شفا
11.4هزار دنبال‌کننده
576 عکس
53 ویدیو
2 فایل
📚علمی _ آموزشی ✍️جهاد تبیین 🔆ارتباط با ادمین @nasim_114 🔆فروشگاه محصولات @peyke_shefa
مشاهده در ایتا
دانلود
اندیشکده پیک شفا
✍آداب تغذیه بر اساس مبانی طبّ سنّتی ایرانی ( ۴ ) 8⃣قانون هشتم: عدم مداومت بر یک نوع غذا و رعایت تنو
آداب تغذیه بر اساس مبانی طبّ سنّتی ایرانی ( ۵ ) ✴️۱۱←قانون یازدهم: رعایت ترتیب در غذاها یک نوع دیگر تقسیم­ بندی غذاها در طبّ سنّتی ایرانی، تقسیم آن­ها به غذاهای لطیف و کثیف است. غذاهای لطیف اجزای ازهم فاصله ­دارتری دارند و به راحتی هضم می­شوند و زودتر هم در بدن تحلیل می­روند. امّا غذاهای غلیظ بافت متراکم­تری دارند و همین­طور بافت سفت و محکمی در بدن تولید می­کنند و دیرتر تحلیل می­روند. کسانی که بیشتر کارهای فکری دارند و فعالیت بدنی کم­تری دارند، باید بیشتر غذاهای لطیف مصرف کنند و اگر غذاهای غلیظ دریافت کنند، دچار سوءهاضمه و مشکلات دیگر می­گردند. ولی ورزشکاران و افراد دارای فعالیت بدنی زیاد مانند کارگران باید غذاهای غلیظ بیشتری دریافت کنند تا دچار ضعف جسمانی نشوند. یک نکته دیگر هم این است که هرچه حرارت معده بالاتر بوده و قوّه هاضمه قوی­تر باشد، غذاهای غلیظ را راحت­تر هضم می­کند. ←اگر همزمان خواستید دو نوع غذای غلیظ و لطیف را مصرف کنید، بهتر است اوّل غذای لطیف مصرف شود تا به­ زودی هضم گردد و از معده عبور کند و سپس غذای غلیظ مصرف شود. درغیر این صورت، غذای لطیف روی غذای غلیظ مانده و فساد می­پذیرد. برای نمونه، میوه­ها یا سالاد کاهو قبل از غذا مصرف شود و سپس غذای اصلی. 🔹مثال­هایی از غذاهای لطیف: کاهو، سیب، انار، نان گندم، نان جو، ماهی، سوپ ساده سبزیجات، آش برنج، عسل و ..... 🔹مثال­هایی از غذاهای غلیظ: رشته و غذاهایی که با رشته درست می­شوند مثل آش رشته، ماکارانی، لازانیا، ته­دیگ، غذاهای شیرین و چرب مثل حلوا، سس مایونز، سیب زمینی و تخم مرغ آب­پز و سالاد الویه، گوشت گاو و گوشت­های فریزری، غذاهای سرخکرده مثل کتلت و کوکو و ... ✴️۱۲←قانون دوازدهم: رعایت ناسازگاری­های غذایی در طبّ سنّتی ایرانی بعضی غذاها با هم ناسازگارند؛ یعنی نباید همزمان مصرف شوند. دلایل این ناسازگاری­ها مختلف است و بعضی از آن­ها امروزه هم شناخته شده است. اگر کسی یک بار این­ها را با هم مصرف کرد و عارضه­ ای برایش پیش نیامد، نباید تصوّر کند که هیچ مشکلی ندارد و درصورت تکرار این عادت، باید منتظر بروز عوارض جبران­ ناپذیری باشد. برای نمونه مصرف همزمان گوشت­ها بویژه گوشت طیور با لبنیات (مثل ماست) به شدّت نهی شده است و تکرار این عادت غذایی موجب بروز بیماری­های پوستی مثل ویتیلیگو (برص) و دردهای مفاصل می­شود. ❌برخی از موارد ناسازگار با هم: لبنیات با ترشی­ها، لبنیات با میوه­ ها مثل شیرموز، نوشیدن آب و مایعات بعد از میوه­ ها، ماهی با تخم­ مرغ 👈باز تکرار می­شود که مصرف غذای جدید قبل از این که غذای قبلی کاملاً هضم شود، به شدّت برای بدن مضر بوده و باعث بروز بیماری­های مختلف می­گردد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش ۵ #مزاج_شناسی ✍ همه چیز در اطرافمان مزاج یا طبع دارد 🔻این نکته قابل توجه است که ه
مبحث امزجه، بخش ۶ انواع مزاج یا طبع   🔵 مزاج چون از ترکیب با یکدیگر پدید می آید لذا بسته به میزان ترکیب هر رکن(آب، آتش، خاک، هوا) مزاج متفاوتی حاصل می گردد ولی اگر بخواهیم مزاجها را دسته بندی نماییم چون تعداد چهار رکن در هم ترکیب می شوند، مزاجهای اصلی را می توان در نه طبقه به شرح ذیل دسته بندی کرد 🔸۱- در تعدادی رکن بیشتر ازسایر ارکان است این افراد مزاج  و  دارند آن ها را می گویند. 🔹٢- در تعدادی رکن بیشتر از سایر ارکان است این افراد مزاج گرم و  دارند آن ها را می گویند. 🔸۳- در تعدادی رکن بیشتر است این افراد مزاج  و تر دارند، لذا آن ها را می گویند. 🔹۴- در تعدادی رکن بیشتر است این افراد مزاج سرد و خشک دارند که آن ها را می گویند. 🔸۵- در تعدادی نیز این ارکان نسبتاً در حالت هستند این افراد مزاج  دارند. 🔹۶- در تعدادی ارکان آتش و هوا بیشتر از سایر ارکان هستند این افراد مزاج گرم دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند. 🔸٧- در تعدادی ارکان هوا و آب بیشتر از سایر ارکان هستند این افراد مزاج تر دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند. 🔹٨- در تعدادی ارکان آب و خاک بیشتر است این افراد مزاج سرد دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند. 🔸٩- در تعدادی ارکان خاک و آتش بیشتر است این افراد مزاج خشک دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند. 🔰بنابراین هر فرد از بدو تولدش دارای و غریزی می باشد که به آن می گویند. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش ۶ #مزاج_شناسی ✍ انواع مزاج یا طبع   🔵 مزاج چون از ترکیب #ارکان با یکدیگر پدید می
مبحث امزجه، بخش ۷ ✍ تعریف خلط یا مایع موجود در بدن ←یکی دیگر از اصطلاحاتی که در این مبحث نیاز است با آن آشنا شویم یا همان موجود در بدن می باشد.  ←هر که می خوریم هنگامی که وارد بدن ما می شود در هضم آن آغاز می گردد، به می رود در کبد چهار خلط یا چهار نوع مایع تولید می شود. در واقع زمانی که غذا در بدن شروع به هضم شدن می کند، با شيره ی موجود در کبد مخلوط شده و به مواد مفيد در بدن تبديل مي شود. اين مواد چهار خلط اصلی موجود در بدن يعنی ، ، و را به وجود می آورد. که خصوصیات آن ها به قرار ذیل است : ❶⇦ خلط دم که دارای و تر است. ❷⇦خلط صفرا که دارای و خشک است. ❸⇦خلط بلغم که دارای و تر است. ❹⇦خلط سودا که دارای و خشک است. ←اگر چه همه این در موجودند اما خدا برای صفرا و سودا جایگاه ذخیره در نظر گرفته است. 🔻 : جایگاه ذخیره سوداست 🔻 : جایگاه ذخیره صفراست که در آن جمع باشند و درصورت نیاز به اندازه لازم در بدن انتشار یابند. 🔹اما "دم" و "بلغم" در و و... در حال گردش اند. 🔸وجود هر چهار خلط در بدن انسان ضروریست اما در حد خاص و معین. کمبود و یا فزونی هر یک از آنها در بدن باعث تغيير شکل در ساختمان بدن، تفاوت در ، ، يا ، رنگ ، شکل و رنگ و پنهانی يا آشکاری رگ ها در بدن می شود و نيز توانايی ها و رفتارهای متفاوتی را در انسان به وجود می آورد. به همين دليل است که هر فردی ، دارای خاص با اشکال گوناگون و تمايلات ، ، و علاقه مندی متفاوت است. 🔰 لازم است بدانیم کم یا زیاد شدن هر کدام از این اخلاط در بدن و خروج آنها از حالت طبیعی موجب و می گردد که در این حالت برای رفع مشکل باید تدابیر مربوطه رعایت و درمان صورت پذیرد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
✍آداب تغذیه بر اساس مبانی طبّ سنّتی ایرانی ( ۵ ) ✴️۱۱←قانون یازدهم: رعایت ترتیب در غذاها یک نوع دی
آداب تغذیه بر اساس مبانی طبّ سنّتی ایرانی ( ۶ ) ✴️ ۱۳←قانون سیزدهم: رعایت حال معده ←بعضی افراد هستند که حجم معده­ شان کم بوده و توانایی دریافت غذای زیاد در یک وعده را ندارند. بنابراین باید حجم غذای هر وعده را کاهش داده و بر تعداد وعده­ ها بیافزایند. از طرفی برخی افراد می­باشند که حرارت معده­ شان بالاست و غذاهای لطیف در معده آن­ها می­سوزد. این افراد باید غذاهای غلیظ بیشتری مصرف کنند. ←افرادی که معده سستی دارند و غذا در آن نمی­ماند تا هضم کامل بیابد و سریع عبور می­کند؛ باید قبل از غذا مقداری قابضات (مثل رب به یا سیب یا انار) میل کنند. ←آن­هایی که بعد از غذا قی می­کنند یا حالت تهوّع می­گیرند و یا دچار سردرد و سرگیجه می­شوند؛ باید بعد از غذا از قابضات استفاده کنند تا دهانه معده به خوبی بسته شده و از تصاعد بخارات معده به سمت مغز پیشگیری شود. ←کسانی هم که معده ضعیفی دارند و هر غذایی بخورند، بلافاصله دچار نفخ و سنگینی و احساس پری معده می­شوند، باید بعد از غذا مقداری از شربت­های مقوّی معده بنوشند؛ مثلاً مقداری شربت جالینوس (یا سکنجبین سفرجلی) که از عصاره میوه به، زنجبیل، عسل و سرکه درست شده است. ←نکته دیگر این است که بعد از ورزش یا اعراض نفسانی شدید مثل خشم و غضب، از مصرف غذاهایی که سریعاً در معده فساد می­پذیرند (مانند شیر، خربزه، هندوانه، خیار، گوجه و .... ) باید اجتناب کرد. همچنین در مواردی مثل آلرژی­های فصلی، مصرف این غذاها باعث تشدید عوارض بیماری می­گردد. ✴️ ۱۴←قانون چهاردهم: ظروف پخت و مصرف غذا ←بهترین ظرف برای پخت و پز، ظرفی است که وارد واکنش شیمیایی با غذا نشود. بنابر این شیشه و پیرکس از همه بهتر است. بعد از آن ظروف استیل است که هیچ چیز داخل غذا آزاد نمی­کند. 👈( چون امروزه بخاطر ارزان­تر بودن سرب، از آن برای سفید کردن ظروف مسی به­ جای قلع استفاده می­شود، لذا خیلی به ظروف مسی هم توصیه نمی کنیم. اما اگر خواستید از ظروف مسی استفاده کنید، باید حتماً قلع­ اندود شده باشد و نیز از پختن غذاهای خیلی آبکی و غذاهای ترش در آن اجتناب شود.) ظروف تفلون مخصوصاً اگر خورده شده باشد، سرطان­زا هستند و ظروف آلومینیوم هم باعث ایجاد کم­خونی و آلزایمر می­شوند. ←برای صرف غذا هم ظروف شیشه­ ای، چینی و ملامین (اگر خورده نشده باشد) مناسب است. در ظروف یکبار مصرف نباید مایعات داغ ریخته شود. ریختن غذاهای داغ در ظروف پلاستیکی باعث آزادسازی مونومرها و سرطان­زایی می­گردد. 🔹با مطالعه این قوانین احتمالاً متوجّه شده­ اید که بسیاری از عادات غذایی ما نادرست می­باشد. پس به یکباره از رعایت آن­ها صرف نظر نکنید و تا جایی که امکان دارد، به­ مرور عادات اشتباه را تغییر دهید. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش ۷ #مزاج_شناسی ✍ تعریف خلط یا مایع موجود در بدن ←یکی دیگر از اصطلاحاتی که در این
مبحث امزجه، بخش ۸ انواع طبع(مزاج) و اعلایم آنها ✴️ به طور کلی چهار نوع ، ، و وجود دارد. ←افراد مزاج، دارای طبع گرم و خشک هستند ←افراد مزاج، دارای طبع سرد و خشک هستند ←افراد مزاج، دارای طبع سرد و مرطوب هستند ←افراد مزاج، دارای طبع گرم و مرطوب می باشند. 🔘نکته ی قابل توجه اين است که اگر در بدن فردی، ميزان هر کدام از چهارگانه در حال تعادل باشد، او دارای طبع معتدل است. ولی اگر به علل مختلف مانند ی نامناسب، اخلاقی نامناسب و ... دو يا سه خلط در خونش بالا رفته و با يکديگر مخلوط شود، به طوری که از خصوصيات هر کدام از اخلاط چهارگانه در وجودش پيدا شده و باعث تغيير رفتار يا تغيير مزاج ظاهری او شود می گوييم فرد، دارای طبع مختلط است. 🔘علت اين که گاهی اوقات فرد در يک روز، رفتارهای متفاوتی از خود(از تمام اخلاط) نشان می دهد نيز ممکن است همين امر باشد؛ مثلاً فردی که طبع اصلی اش سودا است در اثر اختلاط طبعش با صفرا پرخاشگر، منفی نگر و کم حوصله تر می شود. ▪️نکته : بدترين نوع طبع مختلط از نظر ، اختلاط دو طبع اکتسابی صفرا و بلغم است و از نظر ، اختلاط دو طبع اکتسابی صفرا و سوداست و به اين ترتيب دارنده ی طبع مختلط صفرا و بلغم تعادل وضعیت جسمی و فیزیکی ندارد و دارنده طبع مختلط صفرا و سودا تعادل روحی و روانی ندارد. (گرچه ممکن است دارنده طبع مختلط صفرا و‌ سودا نیز از نظر جسمی درگیر مشکلاتی باشد، اما منظور این است که بیشترین فشار به روح و روان وی وارد میشود) ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
💊آنتی بیوتیک ها مخرب ترین ارمغان طب غربی ✍می توان به جرأت گفت: های دائم و آبریزشهای فصلی، ، انواع ، کودکان، سوم، ویروسی و غیر ویروسی، ، ضعف عضلانی، بداخلاقی و بطور کلی مستعد نمودن طفل به دریافت بیماریها یا به عبارتی ضعف نیروی دفاعی و بدن، از ره آوردهای طب شیمیایی محسوب می گردد. 💊تحمیل غیر طبیعی، ناشی از مصرف و غلبه خشکی در اندام های درونی و بیرونی است. 🔻مزاج خشک غیرطبیعی چه کارها که با بدن کودکان ما نمی کند. 🔻بیشترین میزان ابتلا به و بسیاری از عقب ماندگیهای ذهنی در جامعه، ناشی از مصرف و غلبه مزاج خشک ناشی از داروهای شیمیایی است. 🔻 تعادل مزاجی را به نفع خشکی بر جای جای اندامها تغییر می دهند، لذا اختلالات انسدادی در کل بدن افزایش یافته و مسیرها و آوندهای مربوط به خون و مواد میان بافتی و بخارات بدن و ارواح و جریانات الکتریکی را کند نموده یا سَد میکند که بستر بیماری ها را موجب می شود. ✅آنچه نوزادان و فرزندان ما را به سوی بهبودی، نشاط و بالندگی میبرد تکیه بر علوم پایه طب سنتی و تنظیم رفتارهای بهداشتی و درمانی همه فرزندان کشورمان می باشد. ✍استاد حکیم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش ۸ #مزاج_شناسی ✍ انواع طبع(مزاج) و اعلایم آنها ✴️ به طور کلی چهار نوع #طبع #گرم، #
مبحث امزجه، بخش۹ راه هاي تشخيص طبع (الف) 🔸براي ، ابتدا بايد را از جدا کنيد. براي اين کار، بايد ببينيد که در بيشتر حالات، لباس زياد مي پوشيد يا نه، خصوصاً در ، زيرا کساني که دارند، تحمل را ندارند و کساني که دارند تحمل را ندارند. 🔹پس نتيجه مي گيريم که ، کسي است که در همه ي و يا فقط در فصول سرد، طبع سردي دارد و برعکس کسي است که در همه ي فصول طبع گرمي دارد و در بيشتر اوقات سال لباس زيادي نمي پوشد. 🔸در بين سرد مزاجان، مزاج ها در هر چهار فصل سال احساس سرما مي کنند ولي مزاج ها، تنها در فصول و احساس سردي مي کنند و در ساير فصول، اين گونه نيستند. 🔹در بين گرم مزاجان، مزاج ها در هر چهار فصل سال بدن شان بالاست و هميشه از شاکي هستند اما مزاج ها، فقط در فصول و از گرما شاکي هستند و در بقيه ي فصول خيلي احساس بدي ندارند. ▪️پس نتيجه مي گيريم که: ۱←صفراوي ها در تمام سال، خصوصاً در تابستان بدن شان بالاست، آن قدر که در هيچ فصلي نياز به پوشاندن بدن خود با لباس گرم ندارند. ۲←دموي ها فقط در بهار و تابستان حرارت بدن شان بالاست ولي در پاييز و زمستان به لباس گرم احتياج پيدا مي کنند. ۳←بلغمي ها در تمام سال، خصوصاً در زمستان نياز شديد به پوشيدن لباس گرم دارند. ۴←سوداوي مزاج ها، هم مثل دموي ها فقط در فصول سرد سال ( پاييز و زمستان ) به لباس گرم احتياج دارند و در ساير فصول برخلاف بلغمي ها، خيلي احساس سرما نمي کنند. 🔸افراد ديگري هم هستند که اگر چه داراي يکي از شرايط گفته شده در بالا مي باشند ولي قسمتي از بدن شان (مثل نوک انگشتان دست شان ) هميشه سرد و يا هميشه گرم است ( مثل کف پاها ) که ممکن است اين امر موجب اشتباه در تشخيص طبع آن ها شود. امّا بايد بگوييم که علايم برخي از ها اين است که قسمتي از بدن را سرد يا گرم مي کنند؛ مثلاً يکي از علايم اين است که باعث سردي نوک انگشتان و مي شود و برعکس ، باعث و و ، موجب داغي کف پاها مي شود. همچنين ممکن است باعث احساس شديد در و باعث احساس سردي زياد در وسط قفسه ي گردد. بنابراين لازم است که شما اين گونه موارد استثنايي را بشناسيد. مثلاً ممکن است که شما در همه جاي بدن و در همه فصول سال احساس سردي کنيد ولي کف پاهايتان اکثراً داغ باشد، اين بدان معناست که شما بلغمي مزاج هستيد ولي در عين حال تان هم بالاست. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
✍کاربرد مزاج شناسی 🌹 با استشمام هر عطری در بدن انسان حالتی پدید می آید که موجب بروز گرمی و سردی، انرژی، بیحسی و بیحالی، آرامش، رخوت و سستی، فراموشی و یا تیزهوشی میگردد. 🌷عطرها نیز غذای مغز محسوب میشوند و ما باید بر اساس قواعدی از آن عطرها بهره بگیریم. اگر از این قواعد استفاده نکنیم عطرها نیز میتوانند برای ما عوارضی پدید بیاورند. مثلا یک فرد گرم مزاج با استشمام بوی عطر گرم، دچار سردرد میشود، ولی همین بوی گرم موجب آرامش فرد سرد مزاج می گردد. بر عکس این حالت وقتی فرد سرد مزاج بوی ترشی و یا هر بوی سرد دیگری استشمام کند، موجب ایجاد سردرد و سستی مغز و بیحوصلگی وی میگردد. از اینرو لازم است مزاج عطرها را بدانیم. 🌸عطر گل محمدی ، گل مریم، گل یاس و عطر تیروز عطرهای گرم و لطیف هستند. عطرهایی مانند بوی مشک خیلی گرم است. 🍷و سرکه، آبلیمو، ترشیها، بوی اسیدی و بوی تعفن از بوهای سرد هستند. بوی مواد شیمیایی مانند تینر، وایتکس، بنزین، نفت، استریل کننده ها اثرات سردی برای مغز دارند و بوهای سرد تعریف میشوند و استمرار استشمام آن بوها موجب اختلال اعصاب و حتی فراموشی میشود. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
🚿حمام کردن: کردن باعث باز شدن منافذ و تعریق می شود. درحالت پری و خالی بودن نباید به حمام رفت و ضرر خالی بودن، بیشتر از پر بودن آن است. در حمام نباید چیزی خورد، در حمام ایستاده نمانید و به صورت نشسته دوش بگیرید. ⭕ ناشتا رفتن سبب خشکی مزاج زیاد می شود و تن را و ناتوان میکند. ⭕ حمام رفتن با شکم تازه سیر شده موجب فربه(چاق) شدن بدن میشود، زیرا مواد غذایی به سطح تن روی می آورد، لیکن ممکن است در اندامهایی مانند و راه بندان هایی رخ دهد چراکه غذاهای ناپخته بر اثر هوای حمام به سوی این اندامها روی می آورند. ▫️زمان مناسب حمام : قبل از گرسنگی و بعد از اولین هضم بهترین زمان حمام است، در این حالت تن فربهی(چاقی) را به اعتدال می یابد. ✍جذب رطوبت بوسیله حمام: ❶⇦ پس از حمام خصوصاً در فصول خشک مثل بدن را مالی کنید تا مانع خروج از منافذ پوست به بیرون گردد. ❷⇦ در حمام زیاد نمانید ❸⇦ در حمام بخار زیاد ایجاد کنید ❹⇦ پس از حمام استراحت کنید و زیاد حرکت نکنید و از رطوبت بخش ها مانند شیر بخورید. ❺⇦ پس از حمام عطرهای سرد به خود بزنید ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش۹ #مزاج_شناسی ✍ راه هاي تشخيص طبع (الف) 🔸براي #تشخيص_طبع، ابتدا بايد #سرد_مزاجي را
مبحث امزجه، بخش ۱۰ راه های تشخیص طبع (ب) ▫️يکی ديگر از راه های تشخيص طبع، اين است که افراد سردمزاج نمی توانند دوش آب سرد بگيرند ولی افراد گرم مزاج خصوصاً صفراوی مزاج ها اين توانايی را دارند. همچنين افراد گرم مزاج به راحتی نمي توانند عسل آويشن ميل کنند چون آويشن، گياهی گرم است و موجب گرمي بيشتر در عسل مي شود و اگر چنانچه بخواهند عسل را با آب بنوشند بايستی آن را با آبليمو و يا سرکه ی بيشتری مخلوط کنند يا به همراه غذاهای سرد ميل نمايند. ▪️ممکن است خانمی دارای مزاج گرم و مرطوب باشد ولي بعد از بارداری دختر و به روش ، دچار غلبه ی مزاج سرد شود. اين شخص از ويژگی های قبل از بارداری خود می تواند، به مزاج خود پی ببرد و از تغييراتی که در او ايجاد شده، نوع خلطی که بر او غلبه کرده است را پيدا کند و بر اساس نوع مزاج جديد، کارهاي لازم را برای رسيدن به مزاج اصلی اش انجام دهد. ▫️البته بايد به اين نکته اشاره نمود که مزاج فرزند يک زوج که هر دو طبع گرم دارند، حتماً گرم خواهد بود و تنها در صورتی مزاج فرزند آن ها سرد خواهد شد که مادر در دوران بارداری به شدت تحت تأثير عوامل سرد مثل قرار گرفتن مداوم در مقابل سرمای کولر، رفتن زياد و... باشد يا خوراکی های سرد بخورد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
مبحث امزجه، بخش ۱۱ تشخيص طبع با توجه به سن ▫️عمر انسان چهار مرحله دارد و هر مرحله به علت تغييرات مختلفي که به همراه دارد، داراي مزاج هاي مختلفي است. مثلاً از لحظه ي تولد تا سي سالگي طبع دم و صفرا، در سن جواني يعني از 30 تا 40 سالگي ، در يعني از 40 تا 60 سالگي و در پيري يعني بعد از 60 سالگي در فرد غلبه دارد. ▪️نکات مهم : ❶⇦هر وقت مزاج اصلي انسان تمايل بيشتري به خشکي داشته باشد او در طول عمر خود به شباهت بيشتري دارد. ❷⇦هر وقت مزاج اصلي انسان تمايل بيشتري به سردي و رطوبت داشته باشد شخص در خود از نظر ويژگي هاي ظاهري و رفتاري، به افراد پير شباهت بيشتري دارد. ❸⇦هر وقت انسان به سني برسد که مزاج او در آن مرحله مانند مزاج اصلي اش باشد دچار بدحالي و بيماري مي شود؛ زيرا دو مزاج از يک نوع در بدن او افزايش پيدا کرده است. براي مثال شخصي که مزاج اصلي اش گرم و خشک است وقتي به سن جواني برسد دچار بيماري مي شود زيرا طبع گرم و خشک در بدن او افزايش پيدا کرده است؛ به همين دليل بدن اين فرد از حالت تعادل فاصله مي گيرد و اين حالت تا زماني که شخص مرحله ي جواني را پشت سر بگذارد، ادامه دارد. اما برعکس اگر شخصي مزاج اصلي اش سرد و مرطوب باشد، در مرحله ي جواني به حالت و مي رسد زيرا در جواني گرمي و خشکي در بدن افزايش پيدا مي کند و باعث تعادل سردي و رطوبت در بدن اين فرد مي شود. ▫️نکته: امروزه محدوده ي سني غلبه ي اخلاط تغيير کرده است. براي دم از جنيني تا 17 سالگي، براي صفرا از 17 تا 35 سالگي، براي سودا از 35 تا 51 سالگي و براي بلغم از 51 سالگي به بالا مي باشد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
مبحث امزجه، بخش ۱۱ #مزاج_شناسی ✍ تشخيص طبع با توجه به سن ▫️عمر انسان چهار مرحله دارد و هر مرحله ب
مبحث امزجه، بخش۱۲ تشخيص طبع با توجه به و 🔹اعتدال در خواب و بيداري نشانه ي خصوصاً اعتدال در است. مزاج و باعث مي شود، به همين علت افراد و ، به خواب بيشتري نياز دارند، و موجب بيداري ( کم خوابي ) مي شود، به همين دليل افراد و در خوابيدن مشکل دارند و معمولاً خواب شان سبک است. 🔸خواب از بيرون بدن را سرد و از درون بدن را گرم مي کند. اگر خواب در روز کوتاه باشد، درون را مرطوب و اگر طولاني باشد درون را خشک مي کند. 🔹 معمولاً بيشتر مي خوابند زيرا رطوبت بيشتري دارند و به تدريج و با افزايش سن که رطوبت مزاجي آنها کاهش پيدا مي کند خوابشان نيز کمتر مي شود. 🔸خواب طولاني در بدن شخص صفراوي به علت ايجاد سردي و رطوبت به کاهش حرارت بدن آنها کمک مي کند و برعکس شخص بلغمي با خواب طولاني دچار افزايش بلغم مي شود. 🔹بيداري ضد خواب است يعني ظاهر بدن را گرم و از درون بدن را خسته و سرد مي کند و هر چه کار سنگين تر بوده و مدت زمان بيداري بيشتر باشد اين حالت افزايش پيدا مي کند. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 💢اندیشکده پیک شفـا @peyke_shefaa