6.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ ویژه
📍 رئیسی، آغازی بر پایان روحانی و آغازی بر پایان تعطیلی کارخانه ها
#انتخابات_۱۴۰۰
#مشارکت_حداکثری
@qurantehran
📇 خلاصه تفسیر آیه ۱ سوره #طلاق
📚 مفسر: حجت الاسلام #قرائتی (تفسیر نور)
🔸سوره طلاق دوازده آيه دارد و در مدينه نازل شده است. هفت آيه نخستين اين سوره، پيرامون موضوع طلاق و احكام آن است و به همين جهت نيز، «طلاق» نام گذارى شده است.
🔹بخش دوم سوره، عاقبت دو گروه را بيان مىدارد نخست كسانىكه از فرمان خدا سرپيچى كرده و به كيفر شديد رسيدهاند، دوم كسانىكه با عمل صالح و پيروى ازپيامبران، مشمول هدايتهاى ويژه الهى ونعمتهاى بهشتى گرديدهاند.
🔸«أَحْصُوا» از «احصاء» به معناى شمارش و اصل آن، «حِصى» به معناى سنگريزه است، زيرا در قديم با ريگ و سنگريزه، حساب را نگه مىداشتند.
🔹مراد از «بِفاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ»، زنا دادن يا آزار اهل خانه است كه مجوّز اخراج همسر مطلّقه از خانه مىشود.
🔸از زمانى كه مرد همسرش را طلاق مىدهد، زن بايد تا سه بار عادت ماهيانه و پاك شدن از آن صبر كند و سپس اگر خواست شوهر ديگرى اختيار كند. به اين فاصله زمانى، «عده» مىگويند و زن بايد خود حساب آن را داشته باشد. در دوره عدّه، مرد وظيفه دارد #نفقه همسر مطلقه را پرداخت كند و #نمىتواند او را در طلاق رجعى از منزل خارج كند. البتّه در اين صورت، زن نيز نمىتواند #بدون_اجازه مرد از منزل خارج شود.
🔹در دوران عدّه، مرد حق دارد به همسر خود رجوع كند و زندگى را دوباره از سرگيرند، بدون آنكه نياز به اجراى عقد مجدّد باشد. شايد يكى از فلسفههاى قراردادن عدّه و اين فاصله سه ماهه براى زن، آن هم در خانه شوهر، همين امكان بازگشت باشد تا جدايى به آسانى و شتابزده محقّق نشود. «لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذلِكَ أَمْراً»
🔸اسلام براى جلوگيرى از طلاق بى مورد، محدوديتهايى را وضع كرده است.
🔹مخاطب قراردادن پيامبر، در ابلاغ دستورات كلى كه عموم مردم مخاطب آن هستند، هم نشانه احترام به آن پيامبر است و هم لزوم نظارت آن حضرت بر حسن اجراى حدود الهى. «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذا طَلَّقْتُمُ»
🔹 براى بيان اهميّت دستور و ايجاد انگيزه در سايرين، شخص اوّل را مورد خطاب قرار دهيد. «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذا طَلَّقْتُمُ»
🔸عقد ازدواج زمان خاصى ندارد ولى طلاق بايد در زمانى باشد كه شروع عدّه ممكن باشد، يعنى زن در عادت ماهانه نباشد و مرد نيز در پاكى پس از عادت، با همسرش آميزش نكرده باشد. «فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ»
🔹طلاق به دست مرد است. «طَلَّقْتُمُ، فَطَلِّقُوهُنَّ»
🔸 زمان بندى در احكام الهى را با دقّت مراعات كنيم. «أَحْصُوا الْعِدَّةَ»
🔹 جدايى و طلاق نبايد همراه با گناه باشد. رعايت تقوا در امر طلاق و خصوصاً عدّه آن، از سوى مرد و زن لازم است. «أَحْصُوا الْعِدَّةَ وَ اتَّقُوا اللَّهَ»
🔹زن طلاق داده شده تا زمانى كه در حال عدّه است، گويا در منزل خودش ساكن است و حق سكونت از او سلب نمىشود. «لا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ»
🔸 طلاق نبايد همراه با اهانت و تحقير زن باشد. «لا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ»
🔹راههاى منّت گذاردن و منّت كشيدن را مسدود كنيد. براى اين كه شوهر منّت نگذارد و زن منّت نكشد، خدا مىفرمايد: خانه خودش است. «مِنْ بُيُوتِهِنَّ»
🔸خراب كردن پلهاى پشت سر و بستن راههاى آشتى ظلم به خود است. «لا تُخْرِجُوهُنَ ... لا يَخْرُجْنَ ... فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ»
🔹 سوء استفاده از قانون ممنوع. (زن نمىتواند از حق مسكن خود سوء استفاده كند و براى انتقام گرفتن از شوهر، خانه را تبديل به محيطى براى فحشا و منكر نمايد). «إِلَّا أَنْ يَأْتِينَ بِفاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ»
@qurantehran
⭕️زیر سوال بردن تصمیم های شورای نگهبان، تکمیل نقشهی خطرناک دشمن است
❇️حضرت #امام_خامنه_ای:
🔸نتیجهی زیرسؤال بردن تصمیمهای شورای نگهبان، القای غیرقانونی بودن انتخابات است.
🔹بیشتر این افراد متوجه صحبتهای خود نیستند و نمیتوان آنهارا متهم به خیانت کرد، اما آنها باید متوجه شوند که نتیجهی این همصدایی، تکمیل کردن نقشهی خطرناک دشمن است ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
🍃 گاهی ممکن است انسان به نظرش برسد اینجا بر طبق قانون اگر عمل کنیم مصلحت نباشد، در همان جا رعایت قانون از رعایت آن مصلحت بالاتر است.
دیدار اعضای شورای نگهبان با رهبری۱۳۸۶/۴/۲۰
#شورای_نگهبان
#تخریب_شورای_نگهبان_ممنوع
@qurantehran
🚩 مکتب ما
ما با شما عهد بستهایم که تا یوم ظهور
از نهضت شما پاسداری کنیم
ما با خون خود پیمان بستهایم که تا خون در رگ ماست
از انقلاب بنام خدا و اسلام حراست کنیم
ما قسم یاد کردهایم که پا به رکاب نائبان ولی عصر عجل الله تعالی فرجه بمانیم ولو به قیمت آبرو و جان
ما از جان گذشتهایم
برای حسین زمان از سر گذشتهایم
شهید نشویم، خواهیم مرد
به مکتب و مرام و امام خود یقین داریم
همه خواص و همه نخبگان و همه کله گنده ها را به زباله دان می فرستیم اما دست از بیعت خود با ولی فقیه زمان بر نمی داریم
ما بهشتی هستیم
ما رجایی هستیم
ما همت هستیم
ما باکری هستیم
ما حججی هستیم
ما سلیمانی هستیم
ما ملت امام حسینیم
@qurantehran
🔰 رهبر انقلاب: مردم بدانند اثر انتخابات تا چند سال باقی خواهد ماند / کسانی که نرفتن به پای صندوق را ترویج میکنند دلسوز مردم نیستند
🔻 حضرت آیت الله خامنهای، امروز در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی: به مردم عزیزمان عرض میکنم؛ ملت عزیز ایران! انتخابات در یک روز انجام میگیرد امّا اثر آن در چند سال باقی میماند.
👈 در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلق به خودتان بدانید که متعلق به شماست و از خدا کمک و هدایت بخواهید که شما را هدایت کند به آنچه که درست و حق است و به کسی که شایسته است و بروید پای صندوق و رأی بدهید.
⛔️ به حرف این کسانی که ترویج میکنند که فایدهای ندارد، نرویم، نمیرویم پای صندوق رأی اعتنا نکنید. اینها دلسوز مردم نیستند. کسی که دلسوز مردم است مردم را از رفتن پای صندوق منع نمیکند. ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
@qurantehran
📇 خلاصه تفسیر آیه ۶ سوره #طلاق
📚 مفسر: حجت الاسلام #قرائتی (تفسیر نور)
🔸اين آيه به مسئله حفظ حقوق و حريم زن، حمل او، تغذيه كودك، شيربها و دايه گرفتن در صورت طلاق اشاره دارد.
در اين آيه پنج فرمان آمده است كه تمام آنها فرامين عاطفى و عقلى بوده و بسترى براى بازگشت به زندگى است: «أَسْكِنُوهُنَ، لا تُضآرُّوهُنَ، فَأَنْفِقُوا عَلَيْهِنَ، فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَ، أْتَمِرُوا بَيْنَكُمْ بِمَعْرُوفٍ»
🔹«أْتَمِرُوا» از «ايتمار» به معناى پذيرش دستور يا مشورت است كه در واقع به معناى توافق و تفاهم بر انجام امرى است.
🔸شايد دليل آن كه در ايّام عدّه مسكن زن و مرد يكى است، #بسترسازى براى رجوع و فراهم شدن زمينه آشتى باشد. به علاوه كه اخراج زن از خانه يا تهيه مسكن جداگانه نوعى توهين و تحقير در حق زن است و نيز در جدايى تدريجى، پاى عقل و عاطفه و فكر و مشورت بيشتر از جدايى دفعى و يكباره به ميان مىآيد و امكان سازش فراهم مىشود.
🍀 پیام ها:
1⃣ تأمين مسكن زن حتّى بعد از طلاق تا مدّتها بر عهده مرد است. «أَسْكِنُوهُنَّ» و بايد در همان مكانى باشد كه مرد در آن سكونت دارد. (جدايى و طلاق نبايد سبب جدايى مسكن شود). «مِنْ حَيْثُ سَكَنْتُمْ»
2⃣ مرد، حق ندارد براى صرفه جويى، انتقام و تحقير، جاى نامناسبى را براى سكونت زن انتخاب كند و همسر مطلّقه را مجبور به سكونت در آن محل كند. «مِنْ حَيْثُ سَكَنْتُمْ» در انتخاب مسكن، بايد به سكينه و آرامش زن توجّه شود، نه آنكه فقط سرپناه داشته باشد. (تعبير به مسكن كه از سكينه است به جاى بيت، دلالت بر همين معنا دارد.)
3⃣ ملاك در انتخاب مسكن از نظر كميّت و كيفيّت، مقدار توانايى مرد است، نه ميزان توقّع و تقاضاى زن. «مِنْ وُجْدِكُمْ»
4⃣ مرد حق ندارد به همسرى كه طلاق داده هيچ ضررى برساند. «لا تُضآرُّوهُنَّ» و هيچ گونه تنگنايى قرار دهد.«لِتُضَيِّقُوا عَلَيْهِنَّ»
5⃣ تأمين هزينه زنان باردار حتّى بعد از طلاق، واجب است. «فَأَنْفِقُوا عَلَيْهِنَّ حَتَّى يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ»
6⃣ زن مطلّقه مىتواند در برابر شير دادن به طفل خود، از شوهر درخواست مزد نمايد. «فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ» شير مادر حتّى در صورتى كه از شوهر مزد دريافت كند، بهتر از شير دايه است. «فَإِنْ أَرْضَعْنَ لَكُمْ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ» ضمناً زنان مطلقه در شير دادن مختارند. «فَإِنْ أَرْضَعْنَ لَكُمْ»
7⃣ مشورت زن و مرد به قدرى ارزش دارد كه حتّى در شرايط جدايى، اسلام به آن سفارش كرده است. «وَ أْتَمِرُوا بَيْنَكُمْ»
8⃣ در همه مسايل خانوادگى، ملاك پذيرش عرف و عقل است. فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ، فارِقُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ ...، وَ أْتَمِرُوا بَيْنَكُمْ بِمَعْرُوفٍ
9⃣ مشورت لازم است، گرچه هميشه و همه جا نتيجه نمىدهد. «وَ إِنْ تَعاسَرْتُمْ»
0⃣1⃣ در تصميمگيرىهاى خانوادگى بايد حقوق نوزاد و كودك حفظ شود:
الف) تا مادامى كه كودك در شكم است، پدر هزينه او را بدهد.
ب) بعد از تولد مادر به او شير بدهد.
@qurantehran