بازخوانی روایت هفت بطن قرآن.عبداللهی 26-4-400.mp3
13.55M
📌 بازخوانی روایت هفت باطن قرآن
حرف قرآن را بدان که ظاهری است
زیر ظاهر باطنی بس قاهری است
زیر آن باطن یکی بطن سوم
که درو گردد خردها جمله گم
بطم چارم از نبی خود کس ندید
جز خدای بینظیر بیندید
تو ز قرآن ای پسر ظاهر مبین
دیو آدم را نبیند جز که طین
ظاهر قرآن چو شخص آدمی است
که نقوشش ظاهر و جانش خفی است
مرد را صد سال عم و خال او
یک سر مویی نبیند حال او
🌿🌿🌿
چون تو در قرآن حق بگریختی
با روان انبیا آمیختی
هست قرآن حالهای انبیا
ماهیان بحر پاک کبریا
ور بخوانی و نهای قرآن پذیر
انبیا و اولیا را دیده گیر
ور پذیرایی، چو بر خوانی قصص
مرغ جانت تنگ آید در قفس
مرغ کو اندر قفس زندانی است
مینجوید رستن از نادانی است
از برون آوازشان آید ز دین
که ره رستن تو را این است این
🌿🌿🌱🌱
#سید
مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
یوسف ۷.mp3
20.91M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی #تفسیر_روان
#سوره_یوسف #یوسف
#جلسه 7
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #یوسف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
دعای نجات از فتنه های آخر الزمان.pdf
630.8K
📄 دعای نجات از فتنههای آخرالزمان
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
دعای نجات از فتنههای آخرالزمان.mp3
12.74M
🔊 صوت دعای زیبای
«نجات از فتنههای آخرالزمان»
🎙با صدای آقای #بحرالعلومی
💢 انتشار برای اولین بار
📚 (این دعای زیبا در کتاب سلاح المؤمنین برای نجات از فتنههای آخرالزمان نقل شده است)
🔆
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۳۱ – ۲۵ #سوره_حج
📌وظیفه حج
#سالک الی #اللّه باید به خاطر انجام وظیفه #حج به مسائل زیر توّجه کاملی داشته باشد:
۱ – با گفتار و اعمالش مردم را از رفتن به #حج دلسرد نکند.
۲ – در #مسجد الحرام کارهای #ملحدانه انجام ندهد.
۳ – از #قربانی خود، هم خودش بخورد و هم به #فقراء بدهد.
۴ – تعظیم #شعائر الهی را رعایت کند.
۵ – از سخنان #بیهوده مخصوصا در آن مکان مقدس بپرهیزد.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#استفتائات
📌آیا مس کردن کلماتی از قرآن مثل ابلیس ، شیطان ، ابولهب و ... بدون وضو جایز است ؟
جایز نیست. ( همه مراجع )
@rahighemakhtoom
#یک_نکته_از_این_معنی
#علوم_قرآنی
#تفاسیر
📌معرفی اجمالی #تفاسیر قرن پانزدهم هجري(١٠)
🔰تفسیرهای امام خمینی
امـام خـمـیـنـی (سـیـد روح اللّه بن سید مصطفی، 1320 ق - 1368 ش) رهبر انقلاب اسلامی، بـنـیـانـگذار جمهوی اسلامی ایران، از حکما و عرفا و مراجع تقلید بزرگ شیعه در عصر حاضر (- خمینی، امام روح اللّه).
🔹 امـام خـمینی به قرآن کریم و تاثیر فرهنگ آفرین و انقلاب انگیز آن توجه خاصی داشت و در اغلب سخنرانیها و آثارش مخاطبان را به تدبر در آیات و بینات قرآنی دعوت می کرد.
🔹نـمـونـه ای از اهـتـمـام ایـشان به تفسیر قرآن شرکت در برنامه با قرآن در صحنه در تلویزیون جـمـهوری اسلامی ایران در سال 1358 ش بود که تفسیر عرفانی عمیقی بر دو سوره حمد و علق عرضه داشت و بازتاب اجتماعی وسیعی یافت. (نشر البرز، 1359، 102 ص و طبعهای دیگر).
🔹 اثـر دیـگـری کـه عـمـق قرآن پژوهی و قرآن شناسی امام خمینی - قدس سره - را نشان می دهد مجموعه ای است به نام قرآن، باب معرفت اللّه (مجموعه بیانات و نوشته های امام خمینی - قدس سـره - دربـاره قرآن) گردآوری و تالیف و نشر چند مسجد از مساجد تهران، شامل یک مقدمه و چند فصل.
▫️فصل اول : قرآن چگونه کتابی است ؟
▫️فصل دوم : مقاصد و مطالب کتاب الهی.
▫️ فصل سوم : شئون و فضیلت تعلیم و تعلم قرآن.
▫️فصل چهارم : آیات باطنی تلاوت قرآن. تتمیم : سفارش به انس با قرآن و معرفی ابعاد مختلف آن. در سـایر آثار جدیدالانتشار امام از جمله سر الصلوة و آداب الصلوة و صحیفه نور و نیز آثار فقهی و اصول فقهی ایشان به تناسب موضوع، تفسیر بسیاری از آیات قرآن مطرح شده است.
📌 منابع : کتابهایی که در متن مقاله از آنها یاد شده است.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#برگزیدگی #علی_بن_ابیطالب(ع) #جانشینی_محمد(ص) #غدیر
📌چرایی تعیین جانشین از سوی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
🔰قبول زندگی جمعی در حیات انسانها نمیتواند از مسأله رهبری جدا باشد؛ چرا که برای مشخص کردن خط اصلی یک جمعیت، همیشه نیاز به رهبر و پیشوائی است. اصولاً پیمودن راه تکامل، بدون استفاده از وجود رهبر ممکن نیست؛ و سرّ ارسال پیامبران و انتخاب اوصیاء برای آنان همین است.
💢قاعده لطف
در علم عقاید و کلام، با استفاده از «قاعده لطف»، و توجّه به نقش رهبر در نظم جامعه و جلوگیری از انحرافات، بعثت انبیاء و لزوم وجود امام در هر زمان اثبات شده است؛ که بیان دلائل آن از حوصله این پاسخ نامه خارج است.
🔹این که پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله در غدیر خم فقط حضرت علی علیهالسلام به جانشینی خود انتخاب کرد، به خاطر این است که در جای خود ثابت شده که جانشین پیامبر و امام مردم باید دارای علم لدنی و عصمت باشد. و به اجماع شیعه و سنی جز امیرالمؤمنین علیهالسلام واجد صفات مذکور نبوده است پس خداوند او را تعیین کرد و این از الطاف ویژه خداوند متعال است؛ زیرا خداوند به مقتضای این که «رب» است (و پروردگار مالک و مربی عالم هستی جهان انسانیت است) و لطف و عنایتش بر سر بندگانش دائمی است کسی را برای رسالتش برمیگزیند که بتواند مردم را در مسیر تکامل و تربیت، رهبری کند؛ «أَمْ عِندَهُمْ خَزَآئِنُ رَحْمَةِ رَبِّکَ الْعَزِیزِ الْوَهَّاب؛ (ص، ۹) مگر خزائن رحمت پروردگار قادر و بخشنده است نزد آنها است؟!»؛ «أَهُمْ یَقْسِمُونَ رَحْمَتَ رَبِّک؛ (زخرف، ۳۲) آیا آنها رحمت پروردگارت را تقسیم میکنند؟!» از تعبیر «رحمت» به خوبی استفاده میشود که تعیین نبوت و امامت، لطف خدا بر جهان انسانیت است.
▫️ و در اینباره به مقتضای «عزیز» بودنش، مغلوب خواسته هیچ کس نیست، تا رسالت و امامت را به فرد نالایقی واگذارد، و اصولاً مقام نبوت و امامت مقامی بس عظیم است که تنها خدا قدرت دارد به هر کس که شایسته واقعی آن است بسپارد.
▫️ روشن است که مصداق واقعی جانشینی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله کسی جز امام علی علیهالسلام نیست. لذا در غدیر خم خداوند متعال به پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرماید:
«یَـأَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ؛ (مائده، ۶۷) ای پیامبر! آن چه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شده، ابلاغ کن... .»۱
===========
۱. ر.ک: تفسیر نمونه، آیهاللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج ۱۲، ص ۲۰۳ و ۲۰۴، دارالکتب الاسلامی؛ همان، ج ۱۹، ص ۲۲۵ ؛ همان، ج ۱۱، ص ۳۵۰.
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شباهت روز عرفه به ماه مبارک رمضان
💠 امروز، #عرفه است و عرفه از بهترین روزهای ایام سال است. و در #ادعیه و #روایات ما به عنوان روزی که خداوند او را عظیم و شریف و کریم قرار داد، مطرح است. همان تعبیرهایی که درباره #ماه_مبارک_رمضان هست که می گوئیم: ( هذا شهر عظّمته و کرّمته و شرّفته و فضّلته علی الشهور )،* مشابه آن تعبیر * درباره #روز_عرفه هم هست، منتها علی الایّام یا علی الشهور ندارد؛ یعنی فی نفسه این روز #عظیم ، #شریف و #کریم است.
________________________________________________
* اقبال الاعمال / صفحه ۲۴
* الصحیفه السّجادیّه / دعای ۴۷ _ (و کان دعائه (علیه السّلام) فی یوم عرفه)
✅ درس خارج تفسیر قرآن کریم _ قم ؛ ۱۳۹۰/۰۸/۱۵
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#دعای_عرفه
📎تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
(جلسه درس اخلاق، مورخ ١٣٩٦/٢/٥)
#عرفه #دعای_عرفه #امام_حسین #امام_سجاد #صحیفه_سجادیه #دعا #بندگی #گناه #قرآن #خدا #حوزه #دانشگاه #عید #عیدقربان #حج #جوادی_آملی #آیت_الله_جوادی_آملی
📎تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💦 اهمیت «عید قربان» در قرآن و روایات
واژه «#قربان» در فرهنگ اسلامی به معنای هر چیزی است که سبب «قُرب» و نزدیکی انسان به خدا میشود تا جایی که یکی از روزهای مبارک #مسلمانان به این نام اختصاص یافت.
🔹روز #عید_قربان در کنار عید فطر از اعیاد شریف مسلمانان است که در روایات به آن «یوم النحر» و «یوم الاضحی» گفته میشود. اهمیت این عید به قدری زیاد است که اهلبیت(ع) نماز این روز را از واجبات معرفی کردند و فرمودند:«صَْلاةُ الْعِیْدِینِ فَریضَةٌ؛ #نماز_عید_فطر و قربان واجب است.» (استبصار، ج1، ص443) اما فقها این نماز در عصر غیبت را به استناد روایت امام باقر(ع) که فرمود «لَا صَلَاةَ یَوْمَ الْفِطْرِ وَ الْأَضْحَی إِلَّا مَعَ إِمَام؛ نماز دو عید باید همراه با امام باشد»، واجب نمیدانند.
🔹ذبح حیوان یکی از اعمال عید قربان
اما در فرهنگ اسلامی به هر چیزی که سبب «قُرب» و نزدیکی انسان به خدا شود واژه «قربان» بر آن اطلاق میشود. به عنوان نمونه در روایت میخوانیم: «الصَّلَاةُ قُرْبَانُ کُلِّ تَقِی؛ نماز نزدیک کننده متقیان به خداوند متعال است.» (کافی3/265). از این رو یکی از اعمال مهم این روز که «ذبح حیوانات حلالگوشت» است، بهانهای برای نزدیکی به خداوند متعال است.
🔹خداوند نیز در آیات قرآن این عمل(ذبح) را از مصادیق تقوا معرفی کرده و فرموده است: «لَنْ یَنالَ اللَّهَ لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لکِنْ یَنالُهُ التَّقْوى مِنْکُمْ کَذلِکَ سَخَّرَها لَکُمْ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلى ما هَداکُمْ وَ بَشِّرِ الْمُحْسِنینَ؛ هرگز [نه] گوشتهاى آنها و نه خونهایشان به خدا نخواهد رسید، ولى [این] تقواى شماست که به او مىرسد. این گونه [خداوند] آنها را براى شما رام کرد، تا خدا را به پاس آنکه شما را هدایت نموده به بزرگى یاد کنید، و نیکوکاران را مژده ده.» (حج، 37)
از این رو اهلبیت(ع) بر اساس سنت قرآنی و سنت پیامبر(ص) به این عمل پایبند بودند؛ به عنوان نمونه معمول بود امیرالمؤمنین(ع) روز عید فطر قبل از رفتن به مصلّى چیزى میخورد، ولى روز عید قربان چیزى نمیخورد تا وقتى که قربانى میکرد. همچنین حریز از زراره و او از امام محمد باقر(ع) روایت کرد آن حضرت فرمود: «روز عید فطر از خانه بیرون نرو تا اینکه چیزى بخورى، و در روز عید قربان چیزى نخور مگر از گوشت قربانى خود [چنانچه توانایى و مکنت آن را دارى] و اگر قدرت تمکن مالى براى قربانى کردن ندارى در این صورت معذورى.» (من لا یحضر، ج1، ص508)
💦💦💦
📎مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom