#تسنیم #سوره #مرسلات
🔰پیامبر خاتم شهید شاهدان
وجود مبارک پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) هم شهيد امت است و هم شهيد امم قبلي است و هم شهيد شهداست: ﴿إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلی هؤُلاءِ شَهيداً﴾؛ يعني تو ميشوي شهيد شهدا، چون خاتميت معنايش همين است. تو نه تنها شاهد اعمال امت خودت هستي، نه تنها شاهد اعمال امم قبلي هستي، شاهد شهدا هم هستي، شاهد کارهاي انبياي قبلي هم هستي، ﴿وَ جِئْنا بِكَ عَلی هؤُلاءِ شَهيداً﴾ اين معناي خاتميت است، مُهيمن است؛ يعني چه؟ چون فقط در قرآن شما يک جا ميبينيد آن هم مخصوص پيامبر است، انبياي ديگر «مصدقاً مصدقاً» است، ﴿مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ﴾ اما تنها جايي که هيمنه و سيطره و سلطنت قائل است درباره وجود مبارک حضرت است، ﴿مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ﴾ بعد دارد که ﴿وَ مُهَيْمِناً عَلَيْهِ﴾ «هيمنه هيمنه» برای حضرت است؛ لذا خاتم است. اين هيمنه داشتن بر همه انبيا علامت آن خاتميت و عظمت و پايانپذيري وحي و نبوت و وجود مبارک حضرت است.
📼فرازی از درسگفتار سوره المرسلات جلسه سوم
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (119)
#قرآن #کارگزاران #فرهنگی
📌 ویژگی های فردی کارگزار فرهنگی
🌴🌴🌴
⏪ 26-حق گرایی و شکیبایی عامل موفقیت
وَ الْعَصْرِ(1)إِنَّ الْانسَانَ لَفِى خُسْرٍ(2)إِلَّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْاْ بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْاْ بِالصَّبرِْ(3)
سوگند به اين زمان، (1)كه آدمى در خسران است. (2)مگر آنها كه ايمان آوردند و كارهاى شايسته كردند و يكديگر را به حق سفارش كردند و يكديگر را به صبر سفارش كردند. (3)
🔹 از امام صادق ع آمده است:
خاب الوافدون على غيرك و خسر المتعرضون الا لك
" آنها كه بر غير تو وارد شوند مايوس خواهند شد، و آنها كه به سراغ غير تو آيند زيانكارند.(تفسیر نمونه ج27 ص298)
🌷🌷🌷
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 هجرت الهی
🔸 قرآن كریم نسبت به دو كوچ و دو #بسیج دستور رسمی داد _ «نَفْر» یعنی بسیج شدن و كوچ كردن _ فرمود یك عدّه باید بروند به دانشگاه ها درس بخوانند، یک عدّه باید بروند به حوزه ها درس بخوانند: ﴿فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیتَفَقَّهُوا فِی الدِّین﴾، این نَفْرِ علمی است، باید بروند یاد بگیرند؛ به یك عدّه هم فرمود نَفْر نظامی كنید تا كشورتان محفوظ باشد.
🔸 همان تعبیری كه قرآن درباره #علما دارد، درباره #مجاهدان هم دارد؛ فرمود نَفْر کنید. خب به کدام طرف نَفْر کنید؟ این کلمه طیبه «نَفْر»، هم درباره #حوزویان آمده است که فرمود: ﴿فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیتَفَقَّهُوا فِی الدِّین﴾ و هم درباره #مجاهدان آمده است که فرمود: ﴿انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالاً وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فی سَبیلِ اللَّه﴾؛ سبک بال، سنگین بال، پیاده و سواره به طرف خدا #بسیج شوید. خب او كه گفته بروید، یاری می كند یا نمی كند؟ بنابراین ما دو كار داریم: یكی اینكه باید برویم، یكی اینكه بدانیم، #محاط_به_نصرت_الهی هستیم.
#روز_بسیج_مستضعفان
#هجرت
#نصرت_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع بسیجیان و نظامیان
تاریخ: 1396/06/06
🌷🌷🌷
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۲۳ #سوره_عنکبوت
📌یأس از #رحمت خدا
#سالک الی #اللّه اگر بخواهد همیشه امید #ملاقات با پروردگارش را داشته باشد، باید از رحمت خدا #مأیوس نگردد.
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
هدایت شده از 🎇تماشاگه راز🎇
📌رحمت الهی میدان دار هستی
🔰رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله:
ما خَلَقَ اللّه ُ مِن شيءٍ إلاّ و قد خَلَقَ لَهُ ما يَغلِبُهُ، و خَلَقَ رَحمَتَهُ تَغلِبُ غَضَبَهُ
☆☆☆
خداوند هيچ پديده اى نيافريد، مگر آن كه پديده اى چيره شونده بر آن نيز خلق كرد. رحمت خويش را نيز بيافريد كه بر غضبش چيره شود.
📚كنز العمّال : ۱۰۳۹۰
🌷🌷🌷
@majalezendegi
#پرسش #پرسمان #آموزه #معارف #قرآنی
📌چگونه می توانیم از انحرافات جامعه و همچنین انحراف خود در اجتماع جلوگیری کنیم !؟
🔹مسأله انحرافات اجتماعی و ترویج فساد و فحشا، و فسق و فجور در بین اجتماع از طرف افراد فاسد مطلبی است که همواره از بدو آفرینش انسان بوده و هست و انبیای عظام علیهمالسلام و اولیای الهی همیشه با فاسدان زمان خود درگیر بودند.
🔹بعد از رسالت خاتم پیامبران، حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله دشمنان اسلام نیز در محیط های مختلف، و با استفاده از پیشرفتهترین ابزارهای تبلیغی همواره سعی در منحرف کردن مسلمانان داشتهاند که نمونه روشن آن فریب کاریهای معاویه و یزید است. که به شهادت حضرت علی علیهالسلام و امام حسین علیهالسلام منجر شد.
⏺قرآن کریم برای مبارزه و مقابله و پیشگیری از این تهاجم، برنامههای جامع و عملی را ارائه داده که نمونهای از آن چنین است:
☑️۱. شناخت خدا و اطاعت از او؛ چنانکه قرآن میفرماید: "و أن اعبدونی هـذا صرط مّستقیم؛ (یس، ۶۱) و اینکه مرا بپرستید. این راه راست است."
☑️۲. تقویت باورهای دینی: قرآن میفرماید: "قل أندعوا مِن دون اللّه ما لاینفعنا و لایضرّنا؛ (انعام، ۷۱) بگو: آیا به جای خدا چیزی را بخوانیم که نه سودی به ما میرساند و نه زیانی؟." بنابراین، به هیچ بهایی نباید در باورهای دینیمان تردید کنیم و از آنها دست برداریم.
☑️۳. بهپا داشتن نماز و احیای این فرهنگ در جامعه و مراقبت در اوقات نمازهای پنجگانه؛ چنانکه قرآن فرمود: "إنّ الصّلوة تنهی عن الفحشآء و المنکر؛ (عنکبوت، ۴۵) نماز از کار زشت و ناپسند باز میدارد".
☑️۴. اجرای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و احیای آن در جامعه و فضاهای آموزشی و فرهنگی؛ "و یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و أولـئِک هم المفلحون؛ (آلعمران، ۱۰۴) [مردم را] به نیکی دعوت کنند و به کار شایسته وادارند و از زشتی باز دارند، و آنان همان رستگارانند."
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#علوم_قرآنی
#تفسیر_موضوعی 8
🔅🔅🔅
🔰تفسیر موضوعی در کلمات علما و بزرگان پیشین
🔹همچنین کتاب هایى هم چون اعجاز قرآن از نظر علوم امروز که در آن آیاتى که مربوط به اکتشافات علمى امروز است و جزء معجزات علمى قرآن محسوب مى شود و جامعه و تاریخ یا حقوق در قرآن مجید عناوینى است که براى تلاش هاى مستمر در زمینه تفسیر موضوعى دیده مى شود.
کتاب هایى در زمینه قصص قرآن نیز تألیف یافته که داستان هاى انبیاء را با گردآورى آیات قرآن تشریح مى کند.
🔹ولى با این همه باید اعتراف کرد هریک از این کتاب ها ناظر به تفسیر موضوعى در یک شاخه محدود و معیّن است، نه یک تفسیر کلّى و جامع پیرامون تمام موضوعات قرآن. در این اواخر تلاش ها و کوشش هاى قابل توجّهى براى تفسیر موضوعى قرآن به طور گسترده صورت گرفته است که شایان هرگونه تقدیر است.
🔹از جمله کتاب هایى را که در این زمینه مى توان نام برد کتاب مفاهیم القرآن مى باشد که تاکنون چندین جلد آن به فارسى و عربى انتشار یافته و کتاب با ارزشى است.
🔹ولى با تمام این تلاش ها و کوشش هاى شایان تقدیر باید اعتراف کرد که هنوز مسأله تفسیر قرآن به شکل موضوعى دوران طفولیت خود را مى گذراند; و سال ها طول خواهد کشید تا هم چون تفسیر ترتیبى مقام شایسته خود را پیدا کند، و این ممکن نیست مگر با تلاش هاى پى گیر دانشمندان و مفسّران که با استفاده از تجارب گذشتگان این موضوع را پیش برند و به کمال مطلوب برسانند.
آنچه را در کتاب حاضر نیز ملاحظه مى کنید حلقه اى از این زنجیر است که امید است با ضمیمه شدن به حلقه هاى دیگر سلسله قابل ملاحظه اى را تشکیل دهد. مهم این است که صاحب نظران از کارهاى تکرارى در این زمینه بپرهیزند; و هر کدام به ابداع و ابتکار تازه اى دست زنند، تا در پرتو ابداعات و ابتکارات این راه طولانى طى شود.
ادامه دارد...
🌷🌷🌷
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#آموزش
#علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔰مدت نزول
مدت نزول تدريجى قرآن بيست سال است: نزول قرآن سه سال بعد از بعثت آغاز شد و تا آخرين سال حيات پيامبر صلى الله عليه و آله ادامه داشت. در اينجا سه پرسش مطرح مىشود:
١. چگونه نزول قرآن يا آغاز نزول آن در شب قدر بودهاست در حالى كه بعثت پيامبر در ٢٧ رجب با پنج آيۀ اول سورۀ علق آغاز شد؟
٢. اگر اولين آيات يا اولين سورۀ نازل شده بر پيامبر صلى الله عليه و آله سورۀ علق و پنج آيه ابتداى آن است، پس چرا به سورۀ حمد «فاتحةالكتاب» مىگويند؟
٣. چگونه نزول قرآن در شب قدر انجام گرفتهاست در حالى كه قرآن در مدت بيست سال به تدريج و در مناسبتهاى گوناگون، نازل شدهاست؟
پاسخ اين سؤالات بدينگونه است:
پاسخ سؤال اول: آغاز نزول قرآن سه سال پس از بعثت بودهاست و پنج آيۀ اول سورۀ علق كه در زمان بعثت نازل گشته، عنوان قرآن نداشته است؛ بلكه پس از آنكه سوره به طور كامل نازل شد، عنوان قرآن پيدا كرد. نزول قرآن از زمانى آغاز شد كه آيۀ «فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ...» ١ نازل گرديد و پيامبر صلى الله عليه و آله به دعوتِ علنى، مأموريت يافت. از آن زمان به بعد، پيوسته آيات و سورههاى قرآن نازل مىشد.
پاسخ سؤال دوم: اگر در زمان حيات پيامبر صلى الله عليه و آله ، نام «فاتحةالكتاب» را به سورۀ حمد اطلاق كرده باشند، به آن دليل است كه اين سوره، اولين سورۀ كاملى است كه بر پيامبر نازل شدهاست. علاوه بر آن در برخى روايات آمدهاست كه همان روز اول بعثت، جبرئيل نماز و وضو را طبق آيين اسلام به پيامبر صلى الله عليه و آله تعليم داد. بنابراين بايد سورۀ حمد نيز بهطور كامل نازل شده باشد؛ زيرا:
«لا صلاة الّا بفاتحة الكتاب؛ ٢ هيچ نمازى بدون خواندن فاتحةالكتاب پذيرفته نيست».
پاسخ سؤال سوم: دربارۀ نزول قرآن در شب قدر و تعارض آن با نزول تدريجى قرآن در مدت بيست سال حيات پيامبر صلى الله عليه و آله گفتوگوهاى بسيارى وجود دارد و آراى مختلفى در اين زمينه عرضه شده است كه برخى از آنرا در ذيل مىآوريم: .... ادامه در پست های بعدی....
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
❌ #شبهه
⭕️ قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) میفرماید: «تُرْجِي مَنْ تَشاءُ مِنْهُنَّ وَ تُؤْوِي إِلَيْكَ مَنْ تَشاءُ وَ مَنِ ابْتَغَيْتَ مِمَّنْ عَزَلْتَ فَلا جُناحَ عَلَيْكَ ...[أحزاب/ 51] (موعد) هر يك از همسرانت را بخواهى میتوانى به تاخير بیاندازى و هر كدام را بخواهى میتوانی نزد خود حاضر کنی و هر گاه بعضى از آنها را كه بر كنار ساختهاى بخواهى نزد خود جاى دهى، گناهى بر تو نيست...».
⁉️ دشمنان اسلام با تمسک به این آیه، نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) را آدمی شهوتران و زنپرست معرفی کرده و میگویند این آیه بیان میکند پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) هر کدام از زنها را که دوست دارد نزد خود نگهدارد، که به معنای میل جنسی ایشان به برخی از همسشرانش بوده است.
👈 اما اگر به شانالنزول این آیه دقت کنیم خواهیم دید این آیه دال بر لطافت و مهربانی بیش از حد پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) است؛ تاریخ مینویسد: برخی از همسران پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) به حضرت عرض كردند كه بر نفقه و هزينه زندگى ما بيافزا (زيرا چشمشان به غنائم جنگى افتاده بود و چنين میپنداشتند كه بايد از آن، مقدار زيادى به آنها برسد) آيات مذکور نازل شد و صريحاً به آنها گوشزد كرد كه اگر دنيا و زينتهای دنيا را میخواهند، براى هميشه از حضرت جدا شوند و اگر خدا و پيامبر و روز جزا را بیشتر دوست دارند، با زندگى ساده او بسازند.
❇️ همچنین در چگونگى تقسيم اوقات زندگى پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) در ميان آنها نيز، با هم رقابتهايى داشتند كه حضرت را با آن همه گرفتارى و اشتغالات مهم در مضيقه قرار میداد، هر چند حضرت عدالت در ميان آنها را کاملاً رعايت میكرد، ولى باز گفتگوهاى آنها ادامه داشت؛ آيه فوق نازل شد و پيامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) را در تقسيم اوقاتش در ميان آنها كاملاً آزاد گذاشت و ضمناً به آنها اعلام كرد كه اين حكم الهى است تا هيچگونه نگرانى و سوء برداشتى براى آنها حاصل نشود.
🔺 این آیه در واقع برای رفع مشكلی در زندگانی شخصی پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) نازل شد؛ زیرا يك رهبر بزرگ الهى همچون نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) آن هم در زمانیكه در كوره حوادث سخت گرفتار است و توطئههاى خطرناكى از داخل و خارج براى او چيده میشود، نمیتواند فكر خود را زياد مشغول زندگى شخصى و خصوصیاش كند، بايد در زندگى داخلى خود داراى آرامش نسبى باشد، تا بتواند به حل انبوه مشكلاتى كه از هر سو او را احاطه كرده است با فراغت خاطر بپردازد. آشفتگى زندگى شخصى و دل مشغول بودن او به وضع خانوادگى در اين لحظات بحرانى و طوفانى سخت خطرناك است.
💠 اختلاف ميان همسران و رقابتهاى زنانه متداول بین آنها، گاهی طوفانى در درون خانه بر پا میکرد و این مساله فكر حضرت را به خود مشغول مینمود. حضرت نیز به خاطر روحیه بالا و عالی خود بر این موارد صبر میکرد و عصبانیّتی از خود نشان نمیداد، اينجا است كه خداوند متعال، يكى ديگر از ويژگیها را براى پيامبرش قائل شده و براى هميشه به اين ماجراها و كشمكشها پايان داد و حضرت را از اين نظر آسوده خاطر و فارغ البال كرد.
_____________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/28603
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #نبوت
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
هدایت شده از 🎇تماشاگه راز🎇
💢از دریچه ای دیگر!
▫️اگر ما یک درد ظاهری داشته باشیم مثل سر درد، دندان درد، ما را بیچاره میکند تا آن را درمان کنیم.
🔹 اما گاهی، و یا هم بیشتر وقت ها این همه دردهای درونی داریم و اصلا حس نمیکنیم.
🔹این حسدها؛کینهها؛عجبها؛انانیتها چرا اصلا احساس نمیکنیم؟!
▫️متاسفانه حاکمیت ها در همه جهان برای درمان اولی میلیاردی هزینه می کنند و ملت ها خوشحال .چون اولی راهمگان بیماری می دانند و دومی را نه!
☘☘☘
@majalezendegi
برداشت از آیه ۴۱ #سوره_عنکبوت
📌ولی مطلق
#سالک الی #اللّه نباید غیر از #خدا را #ولی مطلق خود بداند. زیرا اگر #ولایت غیر خدایی را بپذیرد، مانند #عنکبوتی است که #خانه سستی را پذیرفته است.
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom