سايت فرارو: فيلتر حبابي؛ حبس اطلاعاتي در كهكشان مجازي
✍️دكتر حجت اله عباسي
✍️بر خلاف تصور رایج، نتایج جستجو در موتورهای اینترنتی در موضوعات یکسان برای کاربران، نتایج مشابهی ببار نمی آورد و نتایج برحسب مختصات کاربران شخصی سازی می شود.
✍️این موضوع بن مایه نظریه "حباب فیلتر" و در کتابی با همین عنوان منتشر شده است. در این نظریه مرتبط با رسانه های جدید "الي پاريسر" انگشت روی یکی از پیچیده ترین مسائل رسانه های اجتماعی گذاشته و آن شخصیسازی نتایج در موتور های جستوجوی اینترنتی است. در باور او در کهکشان مجازی كاربران بطور لحظه ای، از طریق الگوریتم های بسیار پیچیده و هوشمند تحت کنترل سیستم جمع آوری اطلاعات هستند.
✍️در هر جستجوی اطلاعات در غول های ارتباطی مانند یاهو، مایکروسافت، فیس بوک و بویژه گوگل و دیگر موتورهای جستجو مختصات جستجوهاي قبلی ملاک و پایه دست یابی به یافته های جدید اطلاعاتی است. این روند شگفت انگیز کاربران را در حلقهای بسته گرفتار کرده و موجب محرومیت از دستیابی به اطلاعات و اخبار جدید یا ایدههای مخالف سلیقه خود حتی به صورت تصادفی هستند.
✍️غول هاي بزرگ ارتباطی بر اساس سوابق جستجوي اطلاعات، كليك ها، باز انتشار پست ها، نوع كامپيوتر، منطقه جغرافيايي، ترجيحات شخصي، علايق سياسي، فرهنگي و مذهبي کاربران و حتی ترجیحات نزديكان و دوستان و همفكران؛ صدها نشانه و مختصات فكري کاربران را جمع آوري و براي هر كاربر منظومه اطلاعاتي منحصربفرد سامان می دهند.به عبارت دیگر مانيتور رايانه در حال تبديل شدن به يك آينه يك طرفه است كه فقط علايق کاربران را منعکس می کند.
✍️اين الگوريتم ها ناشي از منافع تجاري غول هاي ارتباطي است. به طور مثال گوگل درباره هر فرد صدها نشانه را جمع آوري مي كند و در موقع جستجو به شخصي سازي جريان اطلاعات مي پردازد. اين بدين مفهوم است كه جستجوهاي كاربران متفاوت در موضوعات يكسان به نتايج همسان مختوم نمي شود و كاربران بيشتر اطلاعاتي را دريافت مي كنند كه باورهاي قبلي خودشان را تاييد مي كند.
متن كامل يادداشت در لينك زير👇👇👇
https://fararu.com/fa/news/445284
باز هم آیدی کوهین روزنانه نگار مشهور و دروغ پرداز صهیونیستی منبع رسانه های معاند شده!
انقدر این خبر فضای و غیر قابل باور است که شبکه منوتو بخشی از توییت کوهین را سانسور میکند. از روایت چرنوبیل وار کوهین بگذریم ایشان سابقه طولانی در ساخت اخبار نادرست هدفمند دارد حتی برای کشور عراق !
ایدی کوهین، روز گذشته ضمن اعلام خبر بمباران یک مرکز غنی سازی در ایران توسط اسرائیل نوشته است که به دلیل آلودگی هسته ای و تشعشعات رادیواکتیو ایجاد شده پس از این بمباران، مقامات ایرانی از کارشناسان روسی درخواست کمک کردهاند. کوهین در توییت خود ادعا کرده اسرائیل با هواپیمای اف ۱۶ نطنز را بمباران کردن اما منوتو این قسمت را سانسور میکند چون این دروغ را غیر قابل باور میکند!
پ ن:
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: «بامداد امروز پنجشنبه به دنبال وقوع حادثه ای که چگونگی آن در دست بررسی است یکی از سوله های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد.»
سیدعلی موسوی
📜 #یادداشت (فیلترینگ حبابی)؛
🖊 #فیلترینگ_حبابی چیست؟
🔰یکی از تکنیکهای شبکههای اجتماعی مجازی، فیلترینگ حبابی است. یعنی آنکه شما و همفکرانتان در حبابی قرار میگیرید که پیامهای همدیگر را میبینید و مخالفان شما نیز در حبابی دیگر هستند. بنابراین حباب شما را بیاثر میکنند و حباب رقیب را پراثر میکنند.
♻️برای مثال، به پیادهروی عظیم اربعین حسینی توجه نمایید. طبق آمار حدود ۲۰ میلیون نفر در این مراسم باشکوه شرکت میکنند. اگر هر فرد فقط ۲ تصویر یا ویدئو را در شبکههای اجتماعی مجازی به اشتراک بگذارد، #کل_جهان باید با امام حسین (ع) و واقعهی عاشورا آشنا شوند. اما نمیشوند. چرا⁉️⁉️
⬅️و یا اینکه در اینستاگرام، هوش مصنوعی بواسطهی شناختی که از شما بوسیلهی راههای چهارگانه کسب کرده است، پیجها یا اشخاص همفکر یا همجهت با شما را پیشنهاد (suggestion) میکند.
▪️پاسخ به یک شایعه؛
آیا نیروگاه زرگان اهواز، هدف حمله خرابکاران وابسته به اسراییل قرار گرفته است⁉️
🔻ساعتی قبل کانالهای وابسته به منافقین و سلطنتطلبان با انتشار تصاویری از آتشسوزی در نیروگاه زرگان اهواز مدعی انفجار مهیب در این نیروگاه شده و آن را ادامه انفجارها و آتشسوزیهای متمادی گذشته و ناشی از خرابکاری کشورهای بیگانه از جمله رژیم صهیونیستی دانستند.
🔻با بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص گردید این حادثه مربوط به اتش سوزی ناشی از اتصال ترانسفورماتورهای نیروگاه بوده و هیچگونه انفجاری در نیروگاه زرگان اهواز گزارش نشده است.
🔻بنابر بررسیهای بعمل آمده ترانس ۷۰ مگاوات نیروگاه زرگان پیش از انفجار به دلیل تعمیرات از مدار خارج شده و پس از تعمیر مجدد وارد شبکه شده بود که چند دقیقه پس از ورود به مدار دچار آتشسوزی میشود.
🔻طبق این گزارش، این آتشسوزی موجب از مدار خارج شدن ۱۱ پست برق منطقهای و خاموشی مقطعی در بخشی از شهر اهواز شدن که با اقدام به موقع کارکنان نیروگاه زرگان و واحدهای آتشنشانی، این آتشسوزی در زمانی حدود ۲۰ دقیقهای مهار و آتش خاموش شده است.
🔻به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری، آتشسوزی ترانسهای برق در نیروگاه زرگان اهواز، موضوع تازهای نیست و در سال گذشت نیز، بیش از ۴۰۰ ترانس برق در استان خوزستان به علت مصرف و دمای بالا دچار حریق شدهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آرشیو بخش خبری دیبیسی فارسی 🔴
🔰 ۱۲ تیر ۱۳۶۷ | 3 ژوئیه 1988🔰
گفتگویی داشتهایم با رهبر حزب سبز آلمان به همراه گزارشی از شهریار رادپور پیرامون یک سانحه هوایی پر حاشیه
🔴 #جنگ_شناختی
یادداشتی قابل تامل درباره فیلم سینمایی #تلقین
روز ۱۳ تیر ماه در شبکه نمایش فیلمی تحت عنوان "تلقین" پخش شد داستان این فیلم بر اساس استخراج اسرار ارزشمند مورد نیاز سازمان های جاسوسی و شرکت های تجاری و چند ملیتی از ذهن نمایندگان، روسا و ... است.
توانایی دزدی اطلاعات توسط گروهی چیره دست از روان کاوان ، معماران زبردست و ... که با نفوذ در رویاها و خواب افراد ، اسرار کلیدی آنان را از ذهن آنان خارج می کند.
💠نکته حائز اهمیت نفوذ به لایه های متفاوت از ذهن افراد و تلفیق این لایه ها در ذهن دیگران است طوری که در سکانسی از فیلم، از دزدیدن اطلاعات پا را فراتر گذاشته و در فکر کاشتن اطلاعات جدید در ذهن سوژه است. ظاهرا ماموریتی ناممکن می باشد، اما در این فیلم تلاش می شود این اندیشه در ذهن ناخوداگاه مخاطب قرار گیرد .
💠یکی دیگر از مسائلی که در این فیلم به آن اشاره شده، مخاطب فیلم ( رابرت فیشر) اصول محافظت از ضمیر ناخودآگاه خود را تعلیم دیده، لذا مقاومتی سرسختانه از خود در خوابش به نمایش می گذارد و تیم نفوذ مجبور به نفوذ به لایه های پایین تر از ذهن او می شوند.
داستان فیلم با توجه به صنعت فیلم سازی امریکا با هیجانی خاص ادامه پیدا می کند ( درگیری در کوهستان، درگیر هایی در هتل، و ... )
💠نکته حائز اهمیت در این فیلم پرداخت به عملیات مهندسی ذهن در #جنگ_شناختی است. نکته ای که متاسفانه ما از آن غافل هستیم و تلاش دشمن در این سال ها نفوذ و تغییر ذهن با عنوان مهندسی رفتار می باشد و عملیات های پدافندی- مقابله ای که در این فیلم نیز به آن اشاره گردیده است. ولو در حد صحنه های جذاب یک فیلم علمی – تخیلی باشد اما نشان دهنده حرکت دشمن در این زمینه ( جنگ شناختی ) می باشد و لازم است انقلاب اسلامی به طور جدی به این مسئله (مقابله با جنگ شناختی دشمن در مهندسی رفتار ) ورود نماید .
✍: محمود کشاورز
asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار جدی #پلیس_فتا
درآمدهای میلیاردی کلاهبرداران اینترنتی در سایه غفلت و ناآگاهی کاربران فضای مجازی.
#کلاهبرداری_اینترنتی
asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سید علیرضا آل داود در بخش خبری ۲۰:۳۰:
⭕️توضیح نقش منافقین و مرکز اعتدال عربستان در جنگ شناختی بر ضد انقلاب اسلامی
⭕️بهره گیری منافقین از توییتر و اینستاگرام
⭕️توضیح دلایل بستن اکانت های جریان انقلاب در توییتر و اینستاگرام
🔴ببینید و بازنشر کنید🔴
#سواد_فضای_مجازی
⁉️در بستر اینترنت هزاران دستگاه، گجت، سیستم و… در حال فعالیت بوده که در اکثر مواقع نیازمند برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات برای پایدار ماندن اینترنت و رفع نیاز کاربران هستند، ولی آیا تاکنون از خود پرسیدهاید این دستگاهها چگونه یکدیگر را در شبکه یافته و دچار خطا نمیشوند؟
✅در حقیقت IP آدرس از یک سری عدد و رقم تشکیل شده که با قاعده و گرامر خاصی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند تا شمارههای شناسایی یکتایی برای دستگاههای فعال در بستر اینترنت فراهم آورند، به زبان سادهتر IP یک شماره شناسایی است که با استفاده از آن میتوانیم بین دستگاههای فعال در شبکه تمایز ایجاد کرده و آنها را از یکدیگر تشخیص دهیم.
🚨سمت؛ آموزشگاه مجازی سواد رسانهای
resanesamt
فرزندپروری فست فودی در اینستاگرام؛ مفید یا مخرب؟ رفتارهای پرخاشگرانه، نافرمانیها و کنترل قشقرقهای کودکان از دغدغههای همیشگی والدین بوده است. فعالیت روانشناسان کودک در اینستاگرام کار را برای والدینی که با بهانههایی چون بالا بودن هزینههای مشاورههای روانی و اشتغال از دریافت درمانهای روانشناختی سر باز میزنند؛ راحت کرده است.
در رویکرد شناختی_رفتاری به والدین تکنیکهای برای فرزندپروری ارائه میشود و از آنجایی که اینتکنیکها به صورت عینی به آنها میگوید چه طور باید رفتار کنند، پتانسیل ارائه شدن در اینستاگرام و کسب محبوبیت را هم دارند.
پستهایی با عناوینی مانند اینکه «با قشقرق کودک چه کنیم» یا «چگونه به کودک مدیریت خشم یاد دهیم» یا « با بد غذایی کودک چه کنیم» و از این دست پستها که تلاش دارند با تکنیکهایی مانند زمان ساکت، پاداش، نادیده گرفتن، چارت رفتاری به شما آموزش دهند با مشکلات کودک خود چه کنید،از این نوع پستها هستند.
اما نکتهای که در این فرزندپروریهای فستفودی نادیده گرفته میشود این است که این تکنیکها به صورت پلکانی تجویز میشوند. به این معنا که پیش از انجام داده هر تکنیک لازم است تمامی مراحل قبل از آن طی شود. در غیر این صورت ممکن است در کوتاه مدت رفتار مورد نظر با این تکنیکها برطرف شود اما به دلیل طی نکردن مراحل پیشین و در نظر نگرفتن چرایی رفتار کودک و عدم فراهم سازی بستر لازم در دراز مدت , رفتاری با شدت بیشتراز کودک مشاهده کنید.
به یاد داشته باشید که تجویز هر تکنیک برای کاهش و یا افزایش رفتار دلخواه والدین در کودک، مستلزم شناخت فردی از کودکتان و بستر خانوادگی شماست. تکنیکهای روانشناختی برنامهای است که فرد به فرد متفاوت است. استفاده از این تکینکها بدون نظارت روانشناس ممکن است بیش از این که مفید باشد، برای کودکتان آسیبزا شود.
⭕️از کجا بفهمیم گوشیمان تحت کنترل و جاسوسی است؟
🔻درست همانطور که برنامههای هوشمند ویژه تامین امنیت گوشیها رو به افزایش است، همزمان برنامههای خطرناک جاسوسی نیز روندی افزایشی دارند. درواقع بسیاری از افراد نگرانند که با برنامههای جاسوسی مواجه شوند که قصد دارند اطلاعات کاربران را رصد کنند.
💢برنامههای هک و جاسوسی میتوانند بسیار خطرناک باشند. دانستن علائم هک شدن یا نصب برنامههای جاسوسی در تلفن شما میتواند بسیار مفید باشد. تلفنها و رایانههای ما دو وسیله ارتباطی اصلی هستند که هر روز از آنها استفاده میکنیم؛ بنابراین اگر کسی تلفن شما ما را هک کند. دسترسی به اطلاعاتی مانند آدرسهای ایمیل و شماره تلفنها (از لیست مخاطبین شما)، تصاویر، فیلمها، اسناد و پیامهای متنی میتواند خطرات زیادی را ایجاد کند. اما نصب جاسوس افزار یا برنامههای هک چه علائمی دارد؟
💢باتری گوشی شما سریع تخلیه میشود
🔺یکی از علائم بارز هک شدن تلفن شما این است که باتری گوشی شما بسیار سریعتر از حد لزوم تخلیه میشود. درواقع با توجه به این که جاسوس افزار تلفنی همیشه فعال است، بنابراین از انرژی زیادی استفاده میکند و باتری شما در این فرآیند تخلیه میشود.
💢تلفن شما بیش از حد داغ است
🔺در کنار سرعت بالای خالی شدن شارژ تلفن همراه شما، گاهی تلفن شما بیش از حد داغ میشود که این موضوع احتمالی مصرف سریعتر دادههای اینترنت از حد معمول است.
💢پیامهای خطرناک و مشکوکی دریافت میکنید
🔺شاید پیامی برای حضور در یک مهمانی ناشناس دریافت کنید، شاید یک لینک از شما تقاضای پول میکند، شاید افرادی ناشناس تقضای اطلاعات شخصی شمار را دارند و بسیاری از موارد مشابه که میتوانند خطرناک باشند.
💢شما از شارژ عمومی استفاده کرده اید
🔺درست است که این روزها در بسیاری از کافهها و مراکز عمومی ایستگاههای شارژ وجود دارد، اما گاهی هکرها با کمک درگاههای USB اطلاعات کاربران را سرقت میکنند بنابراین باید بسیار مراقب باشید که در اماکن ناشناس و با USB دیگران گوشی خود را شارژ نکنید.
💢دریافت تماس یا متن از شمارههای ناشناس
🔺ممکن است شما تماسها و متونی دریافت کنید که ناشناسند و از آن خطرناک تر، ممکن است شمارههایی به دفترچه تلفن شما اضافه شوند که نمیشناسید، این موضوع میتواند نشانهای بسیار خطرناک باشد. شاید یک بدافزار جاسوسی روی گوشی شما نصب شده باشد که میتواند شما را در معرض خطر قرار دهد.
#جنگ_سایبری
آرما
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تکنولوژی یا تسخیر جن
💢اخیرا کلیپی تحت عنوان "اجرای کودک در مسابقه استعداد یابی به وسیله جن! " در شبکههای اجتماعی و فجازی در حال انتشار است
💢نکته ی قابل توجه در این کلیپ استفاده از تکنیک "live cromaki" است که مخاطبین افراد بازیگر در حین اجرا را نمیبینند اما فعالیت آنها ملموس است.
▪️در برابر عملیات روانی امثال ایدی کوهن منفعل نشوید. کارویژه بخشی از افسران امنیتی اسراییل، رصد اخبار حوادث ایران و جا زدن آن بهعنوان دستاورد عملیاتی صهیونیستهاست..
مثل کاری که سازمان CIA، در دوران جنگ سرد، علیه شوروی میکرد و هر اتفاق به ضرر بلوک شرق را به سود خود فاکتور میکرد!
💬 آسید
@Fars_plus
#مختصر_و_مفید (اعتیاد اینترنتی)؛
✔ اصطلاح #اعتیاد_اینترنتی نخستین بار توسط ایوان گلدبرگ در سال 1995 به کار برده شد.
✔ #اعتیاد_اینترنتی چیست؟ اعتیاد اینترنتی گونهای از مشکلات روانی محسوب میشود که کاربر به عناصر اجتماعی و ارتباطی اینترنتی مانند شبکههای اجتماعی، اشتراک گذاری، بازیهای رایانهای، وبلاگنویسی، (خصوصا) پورنوگرافی، خرید اینترنتی و... معتاد میشود و زمان زیادی را بدون هدف در اینترنت سپری میکند.
آلمان مجازاتهای تولید محتوای مجرمانه در فضای مجازی را تشدید کرد
بر اساس قوانین جدید در آلمان هرگونه توهین، تهدید، تهمت و دروغ در اینترنت، جرم محسوب میشود و حتی لایککنندگان چنین پستهایی نیز مجازات خواهند شد.
کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری فدرال در این باره میگوید: «این قوانین پیام روشنی برای همه کاربران شبکههای اجتماعی و وبسایتهای اینترنتی دارد. ما با تصویب این قوانین به همه اعلام کردیم که نشر محتوای مجرمانه را نمیپذیریم و با آن مقابله میکنیم. از نگاه من، چنین اقداماتی در اینترنت به خشونت در جامعه دامن میزند.»
از جمله قوانینی که به تازگی تصویب شده است، میتوان به قانون مقابله با تهدید آنلاین اشاره کرد. براساس این قانون، هرگونه تهدید به صدمات جسمی، تجاوز یا آسیب مالی، دو سال زندان درپی خواهد داشت. پیش از این، تنها تهدید به مرگ افراد، مشمول دو سال زندان میشد که در قوانین جدید به ۳ سال افزایش یافته است. توهین به افراد نیز میتواند تا دو سال حبس در پی داشته باشد. قانونگذار اینبار حتی برای کسانی که مطالب نژادپرستانه را تایید میکنند نیز مجازاتهایی را در نظر گرفته است. در این راستا، تایید مطالب نژادپرستانه، بازنشر پست یا نوشتن دیدگاه مثبت زیر آن نیز جریمه دارد.
نمایندگان حزب آلترناتیو برای آلمان این قوانین را مغایر با آزادی بیان عنوان کردهاند. با این وجود، نمایندگان اتحادیههای مسیحی، قوانین جدید را مدافع آزادی بیان میدانند. به گفته آنها، این قوانین باعث سرکوب عقاید کاربران اینترنت نمیشود، بلکه در راستای حمایت از آزادی بیان وضع شده است.
فیشینگ ؛ اینبار با پیامک واریز وجه! این بار نه همانند حملات فیشینگ برای انتقال وجه به سراغ درگاههای پرداخت اینترنتی میروید و نه به بهانه دریافت جایزه یک مسابقه پای دستگاه عابر بانک کشیده میشوید، بلکه پیامکی برای شما ارسال میشود که در لحظه اول احتمالاً شمارا هیجانزده میکند و شاید حتی به فکر فروببرد که این مبلغ مربوط به حقوقتان است، واریز وامتان و یا بازگشت قرض به یکی از دوستانتان! اما درواقع در آستانه قرار گرفتن در دام جدیدترین نوع از کلاهبرداری پیامکی هستید.
مشترکانی که در وضعیتی مشابه قرارگرفتهاند، میگویند که پیامکی مبنی بر اینکه مبلغی به حسابشان واریزشده دریافت کردهاند و بعد با آنها تماس گرفته میشود که مبلغ، اشتباهی بهحساب آنها واریزشده و پول را به شماره کارتی که اعلام میشود، برگردانند.
این درحالی است که پیامک واریز وجه اصلاً از سامانه پیامکی بانک ارسال نشده و از شماره تلفنی متفرقه ارسال شده است که البته ظاهراً کلاهبرداران برای فریب بیشتر از شماره تلفنهای نسبتاً رند و با تکرار چند صفر پشت سر هم استفاده میکنند، تا به خیالشان اختلافی میان این پیامک با پیامکهای بانک به نظر نرسد.
اما جریان از چه قرار است؟ پیشازاین هم گفتهشده بود که در سناریوی ذکرشده، درواقع کلاهبردار از فرد دیگری یک پیشپرداخت گرفته است و قرار نیست کالایی به سوژه خود تحویل بدهد. او برای اینکه دنبال نشود، شماره کارت شمارا به سوژه خود داده است. سوژه وجه پیشپرداخت را به کارت شما واریز میکند و شما به کلاهبردار برمیگردانید. در برخی موارد حتی شما وجه را به یک مغازه که کلاهبردار در آن منتظر خرید طلاست واریز میکنید. بنابراین هیچ اثری از او باقی نخواهد ماند و شما و طلافروش مسئولیت جرم را خواهید داشت.
در برخی از نمونههای ارائهشده این دست پیامکها، شماره و موجودی حساب مشترک در پیامک آمده است اما اینکه این کلاهبرداران از اعداد احتمالی استفاده میکنند یا اطلاعات صحیح را از طریق فیشینگ، نشست احتمالی اطلاعات مشتریان بانک و … بدست میآورند، هنوز مشخص نیست.
البته اطلاعاتی از حساب بانکی نظیر موجودی و شمارهحساب، از مواردی است که مشتریان کمتر به حفظ آن توجه میکنند چون معتقدند که امکان دسترسی بهحساب آنها را فراهم نمیکند اما درواقع میتواند موجب جلب اعتماد در حین کلاهبرداریهایی نظیر آنچه گفته شد، باشد. هرچند که این شیوه، نخستین راه کلاهبرداری پیامکی از حسابهای بانکی نیست.
موضوع «آزادسازی سهام عدالت» و «ثبتنام در سامانه سجام» نیز از دیگر مواردی است که سبب شده در روزهای اخیر پیامکهای مختلفی تحت این عناوین یا تحت عنوان یک کارگزاری بورسی به دست مشترکین برسد. برخی از مشترکین حتی میگویند تعدد پیامکهای اینچنینی گاه به حدی است که نمیتوان پیامکهایی که بهراستی از سوی سامانه اصلی ارسال میشود را تشخیص داد.
در این میان البته عدهای پس از راهاندازی سیستم «رمز دوم یکبارمصرف» گمان میکنند که دیگر صفحات «فیشینگ» و در پی آن کلاهبرداریهای پیامکیای که به این صفحات ختم میشوند، معنا نخواهد داشت و باوجود رمز یکبارمصرف، امکان کلاهبرداری از بین رفته است اما واقعیت چیز دیگری است.
پیشتر یک کارشناس دراینباره گفته بود: اگرچه فیشینگ با فعال شدن رمز پویا کاهشیافته، اما رمز یکبارمصرف بههیچوجه امنیت ۱۰۰ درصدی را فراهم نمیکند و حتی همان سایتهایی که سرویسهای درگاه بانکی میدهند، میتوانند رمز یکبارمصرف هم ارائه دهند و حسابتان را خالی کنند.
درهرحال در شرایطی که کلاهبرداران از هر موضوعی راهی برای فریب و از هر اطلاعاتی مسیری برای کلاهبرداری پیدا میکنند، همواره توجه به هویت پیامکهایی که دریافت میکنیم، صفحاتی که از طریق آنها پرداخت انجام میدهیم و … از نکات ضروری هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ (حمایت #آذری_جهرمی از پیام رسان های داخلی؛ پشت و جلوی دوربین)؛
🔺یکی از دلایلِ راه نیفتادنِ #شبکه_ملی_اطلاعات و #اینترنت_پاک در کشورِ ما وجود تفکریست که با دگم اندیشیِ تمام آلوده به انگلِ #کد_خدا_محوری و #جهان_باز شده است؛
✍ #محمد_سخایی ؛
#تئوری_رسانه_ها
🔴تئوری های اثر گذاری رسانه ها🔴
🔵4-نظریه ی استفاده و رضامندی🔵
🔻آنچه در نظریه های مختلف رسانه ای بررسی می شود، نقش و نوع ارتباط عناصر رسانه ای از قبیل مخاطب، پیام، سازنده ی پیام، فرستنده ی پیام، اهداف و... است. در نظریه های کلاسیک، عموما جریان مفروض، جریانی یک طرفه و از فرستنده به گیرنده است. اما در نظریات پست مدرن و نو پست مدرن، ارتباط و پیچیدگی این اجزا، در سطح پیچیده تر و گسترده تری مورد بررسی قرار می گیرد.
🔻آنچه در نظریات نو پست مدرن بسیار برجسته می شود، مخاطب فعال، به مثابه ی نوعی کنشگر رسانه ای است. از جمله در نظریه ی «استفاده و رضامندی»، توجه ویژه ای به مخاطب به عنوان عنصری فعال (و نه منفعل) وجود دارد. مطابق این دیدگاه، مخاطب خود تصمیم میگیرد که از کدام نوع رسانه استفاده کرده و کدام پیام را دریافت کند. آنچه تعیین کننده میزان تمایل فرد به وسایل ارتباط جمعی است، این است که فرد از رسانه چه میخواهد و در آن به دنبال چه می گردد.
🔻نظریه ی رضامندی بیان می دارد که افراد در جهت کسب دو پاداش به رسانه روی می آورند:
1. پاداش آنی، مثل حوادث و رويدادها ( نياز به داشتن اطلاعاتی كه در زندگی جاری و روزمره مؤثر است.)
2. پاداش آتی، خدمات و مقوله های آموزشی و دراز مدت ( نياز به يافتن شغل و جستجوی آگهی ها، استفاده های آموزشی و...)
🔻بنابراین فرایند انتقال پیام پنج ویژگی دارد:
1️⃣ مخاطب فعال است.
2️⃣رسانه با خود رقابت میکنند تا نیاز مخاطبان را بر آورده سازند.
3️⃣مخاطب جستجوگر است یعنی برای تامین نیازها و رضایت خودش روش های مختلفی را تجربه می کند.
4️⃣مخاطبان از نیاز خود آگاه هستند و برای تامین نیازهای خود آگاهانه رسانه مورد نظر را انتخاب می کنند.
5️⃣مخاطبان براي تأمين نيازهاي معرفتي خود، آگاهانه رسانه مورد نظر را انتخاب مي كنند.
🔸نقد:
1-مهم ترین انتقادی که به این نظریه وارد شده، این است که تاثیر رسانه را بر ایجاد نیازها و تامین آنها نادیده می گیرد
2-انتقاد دیگر به این نظریه، مسئله ی دفاع از وضع موجود است. به طوریکه با توجه به این نظریه، چگونگی مدیریت پیام های رسانه ای و مالکیت رسانه ها، مورد پرسش واقع نمی شود. از نگاه دیگر این بحث نتیجه اش آن است که آنچه رسانهها عرضه میکنند حاصل نیاز، خواست و اراده خود مخاطبان است و این نوعی دفاع از وضعیت موجود عملکرد رسانه هاست.
#سواد_رسانه_ای
عملیات رهایی
#رژیم_مصرف_رسانه
برای مدیریت زمان استفاده از تلفن همراه، میتوانید از اپلیکیشن زیر ( اندروید ) استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم که برای شروع رژیم مصرف، حتما این اپ را داشته باشید
"QualityTime"
در پلی استور:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zerodesktop.appdetox.qualitytime
در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.zerodesktop.appdetox.qualitytime&ref=share
📌افزایش سهم فضای مجازی در بشقاب رسانه ای کودکان/ تاکید بر هوشیاری والدین
🔺«فضای مجازی بیش از هر زمان به بشقاب رسانه ای کودکان و نوجوان در دوران کرونایی اضافه شده و ضمن نظارتهای لازم از سوی خانواده ها و...، باید این روند به لحاظ نکات مثبت و منفی و چالش های احتمالی در ایام پساکرونا به تعدیل برسد.»
🔺این بخشی از صحبت های مریم سلیمی عضو سیاست، گذاری و تألیف کتاب تفکر و سواد رسانه ای آموزش و پرورش، مدرس و کارشناس حوزه رسانه است.
این کارشناس رسانه معتقد است: در روند آموزش سواد رسانه ای به کودکان و نوجوانان نقش رسانه ها، بهزیستی و آموزش و پرورش باید بیش از پیش پررنگ شود و با یک برنامه ریزی جامع و تقسیم وظایف، آموزش به گروه سنی مدنظر و خانواده ها شکل گرفته و ادامه یابد.
🔸منبع: خبرگزاري فارس
🔸لينك متن كامل خبر:
https://www.farsnews.ir/news/13990223000469/افزایش-سهم-فضای-مجازی-در-بشقاب-رسانه-ای-کودکان-تاکید-بر-هوشیاری
📌نقشه و مسیریاب نشان بهدنبال رقابت با گوگل مپ است.
🔺نقشه و مسیریاب نشان در آستانهی رسیدن به ۵میلیون نصب فعال، ویژگیهای جدید و برنامههایی درراستای رقابت با گوگل دارد.
🔺براساس اطلاعات ارائه شده، ۹۰ درصد از رانندگان تاکسیهای اینترنتی در شهر تهران از مسیریاب استفاده میکنند که سهم نشان ۴۰ درصد است. بهصورت کلیتر، ۶۰ درصد از رانندگان تاکسیهای اینترنتی در سراسر کشور از مسیریاب استفاده میکنند و درمجموع بیشترین و فراگیرترین استفاده از مسیریاب نشان توسط این رانندگان است.
🔺نشان در زمان شیوع ویروس کرونا اقداماتی انجام داد تا به رفتوآمد راحتتر مردم کمک کند و مانع از انتشار بیشتر بیماری شود؛
ازجملهی این اقدامات باید به «لایهی نواحی
پرتردد ویژه کرونا» اشاره کرد که برای استفادهی دیگران بهصورت Open Data دردسترس قرار گرفت و توسط شهرداری در دو شهرستان برای گندزدایی مناطق از آن بهره گرفته شد.
🔺نشان همچنین امکان ردیابی ساعتهای شلوغ مناطق پرتردد و زیرساخت برای اپلیکیشن ماسک را فراهم کرد؛ درواقع «ماسک» با بهرهگیری از نقشههای نشان توانست خدمات خود را به جامعه ارائه کند
منبع: سایت زومیت
📌در یک طرح نظرسنجی تلفنی در خردادماه 1399، میزان استفاده مردم از رسانه ها مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری طرح دربرگیرنده مردان و زنان بالای 18 سال در کل کشور و تعداد افراد نمونه 1582 نفر بوده است.
🔺 یافتههای نظرسنجی درباره میزان استفاده مردم از رسانههای مختلف نشان میدهد 45.8 درصد پاسخگویان بیشتر از صداوسیما، 31.2 درصد از شبکههای اجتماعی مجازی، 10.3 درصد از سایتهای اینترنتی، 6.9 درصد از شبکههای ماهوارهای و 1.3 درصد از روزنامهها و مجلات استفاده میکنند.
🔺 در میان برنامههای مختلف صداوسیما 59.3 درصد از کل پاسخگویان اخبار، 55.1 درصد فیلم و سریال، 15.8 درصد برنامههای ورزشی، 14.6 درصد برنامههای مستند، 13.6 درصد برنامههای طنز و 11 درصد برنامههای کودک و نوجوان را بیشتر از سایر برنامه های این رسانه دنبال میکنند. لازم به ذکر است در این سؤال پاسخگویان از میان گزینه های متعدّد می توانستند سه گزینه انتخاب نمایند.
🔺 در پرسشی از پاسخگویان پرسیده شده است «به نظر شما صداوسیما واقعیت جامعه را منعکس میکند؟» که 46.5 درصد پاسخگویان به این پرسش پاسخ منفی دادهاند و در مقابل، 32.6 درصد معتقدند صداوسیما واقعیتهای جامعه را منعکس میکند.
منبع: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)
▪️ما کارگران #هفت_تپه اگر نخواهیم صدایمان را BBC منتشر کند، چه کسی را باید ببینیم؟
#صداوسیما
💬Ahmad Khanifar
@Fars_plus
▪️مایک پمپئو گفته که ایالات متحده آمریکا قصد داره شبکه ها و نرم افزارهای اجتماعی چینی مثل تیک تاک رو فیلتر و ممنوع کنه.
منطق غرب اینه نرم افزارهایی که در راستای اهدافشون باشه و براشون اطلاعات کشورها رو جمع کنه خوبه بقیه بد و باید فیلتر بشن.
💬 استیونی که هاون میکوبید
▪️وزیر خارجه آمریکا! گفته که میخوان اپلیکیشنهای چینی رو فیلتر کنن. اخیرا تیک تاک رشد خیلی بالایی در بین نوجوانان و جوانان آمریکایی داشته و طبعا آمریکا جایی که اشراف اطلاعات نداشته باشه، براش خط قرمز هست.
وقتشه که به برادران و خواهران آمریکایی مون وی پی ان برسونیم😇
💬 zahrahb
@Fars_Plus
🔴پشت پرده انتقام خیالی #موساد در «تهران»
این روزها در فضای مجازی مینی سریال اسرائیلی با نام «تهران» دست به دست میشود، سریالی که تولید شبکه کان ۱۱ رژیم صهیونیستی است و پخش آن چند روزی است آغاز شده است.
🔻سازندگان این مینیسریال تلویزیونی که به موضوع نبرد اطلاعاتی موساد اسرائیل و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میپردازد برای ارتقای کیفی سریال خود با هزینه های نجومی، گروهی حرفه ای را در کنار هم جمع کرده است بطوری که یکی از دو نویسنده این مینیسریال، موشه زوندر است. کسی که «فائودا»، سریال پرمخاطب سال ۲۰۱۵ شبکه نتفلیکس را هم نویسندگی کرده است و در کنار وی از چهره های برجسته ای از سینمای هالیوود همچون "نوید نگهبان" و "شان توب" نیز به ایفای نقش پرداخته اند.
🔻اما یکی از نکات جالب این سریال بازسازی طبیعی فضای شهری تهران در این سریال ضدایرانی است که در بخش هایی از این سریال و فیلم پشت صحنه آن خودنمایی میکند، بازسازی بخش هایی از تهران به حدی باور پذیر درآمده که چندی پیش برخی ها در فضای مجازی اعلام کرده اند که برخی سکانس های سریال در تهران و مخفیانه تصویربرداری شده اما انتشار تصاویری از پشت صحنه این سریال نشان داد عوامل آن با ساختن شهرک سینمایی کوچک در جنوب آتن یونان با یک برنامه ریزی مدون به فکر بازسازی دقیقی از نماهای شهر تهران بوده اند که آنطور که شواهد پیداست در این امر موفق بوده اند و حتی در این مسیر از چندین نابازیگر ایرانی هم بهره برده اند.
🔻در معرفی این سریال آمده است: موساد بدنبال از کار انداختن برنامه اتمی ایران از طریق هک کامپیوتری است و برای این کار یک مأمور زن جوان را که «ریشه ایرانی» دارد، به تهران اعزام میکند این زن جوان در قامت افسر تازه کار موصاد ظاهر میشود و از آنجا که در شش سالگی به اتفاق خانواده اش به اسرائیل مهاجرت کرده نخستین ماموریت خود برای موصاد می بایست به تهران سفر کند.
🔻اما در این میان دو نکته باید بیشتر از موارد دیگر مورد توجه مسئولان فرهنگی کشور قرار گیرد، یک مورد آن است وقتی یکی از یک شبکه متعلق به یک رژِیم اشغالگر با هزینه های نجومی برای این سریال دست به ساخت شهرک سینمایی در کشور یونان می زنند و در کنار آن عوامل خود را از حرفه ای ترین های سینمای دنیا تشکیل میدهد ، ساده لوحانه است که تصور کنیم صهیونیست ها این مینی سریال را صرفا برای مخاطبان داخلی خود ساخته اند بلکه همانطور که اشاره شد مسئولین این شبکه اسرائیلی در پی پخش جهانی این اثر ضدایرانی خود هستند.
🔻نکته دوم بحث محتوایی سریال باید مورد توجه قرار گیرد ، همانطور که در چند قسمت منتشر شده از سریال "تهران" مشخص است، این سریال به یک نبرد خیالی میان موساد و سازمان اطلاعاتی کشورمان می پردازد و بدون شک در این نبر خیالی عوامل موساد برنده خواهند بود اما واقعیت چیز دیگری است و طی سال های اخیر بارها عوامل اطلاعاتی موساد و سیاه در دنیای واقعی طعم تحقیر و شکست را در مقابل افسران امنیتی ایران چشیده اند و حال رژیم صهیونیستی با دروغ پراکنی و سیاه نمایی به فکر انتقام این شکست ها در دنیای غیرواقعی و مجازی است و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
🔻اینکه این سریال تا چه اندازه در اهداف از پیش تعیین شده خود موفق عمل خواهد کرد، باید منتظر واکنش مخاطبان در فضای مجازی بود اما نکته ای که اینجا مورد اهمیت است، بحث خواب خرگوشی مسئولین فرهنگی کشور است که شاید با مطالعه این گزارش به اهمیت ساخت سریال ها و فیلم های سینمایی امنیتی در دنیا پی ببرند و با یک برنامه ریزی نسبت به تولید آثاری که قابلیت پخش جهانی به لحاظ کیفی را داشته باشد اقدام کنند.
📸 b2n.ir/550886
CINEMAENGHELA
▪️تا حدود ۱۰ سال پیش تصور میشد که اعتیاد فقط شامل الکل و مواد مخدر است. ولی روانشناسان کمکم از نوع دیگری از اعتیاد به نام «اعتیاد رفتاری» نام بردند. اعتیاد به مصرف اینترنت و شبکههای اجتماعی نیز از همین نوع است.
▪️هر بار که شخصی مطلبی را در یکی از صفحات شبکههای اجتماعی منتشر میکند، به نوعی در حال قمار کردن است. آیا لایک یا ریتوییت خواهد گرفت یا بدون بازخورد رها میشود؟
▪️در حالت اول شخص دچار حس شادی و سرخوشی کاذب میشود و در حالت دوم، احساس ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد. این تأثیر، تمام عملِ پستگذاشتن را به فعالیتی بهشدت خوشایند تبدیل میکند.
🔸بخشی از وقتی که ما در فضای دیجیتال میگذرانیم، مفید و مولد نیستند و میتوان آن را هدررفت دانست. ناراحتیِ ما در رابطه با فناوریهای جدید، اصلاً به مفید یا غیرمفید بودن آنها ربطی ندارد، بلکه مشکلِ ما از دست دادنِ حسِ استقلال در زندگی روزمرهمان است.
▪️ظرفیت ذهن ما، هر چقدر هم که باشد، در هر لحظه صرفاً برای تعداد محدودی رابطه و حجم محدودی اطلاعات و اخبار کافی است. اما اتصال دائمی به اینترنت و شبکههای اجتماعی باعث شده که حتی وقتی از اخبار رو برمیگردانیم، خبرها به سراغمان بیایند.
♦️دیجیتال دیتاکس، تأکیدی بر این است که استفاده از ابزارهای دیجیتال آنلاین در حدی با وجود ما آمیخته شده که برای حفظ فاصله مطلوب از آنها لازم است برنامهریزی آگاهانه و جدی داشته باشیم.
#آموزشی
لایف وب
asre hooshmandi
جنگ روایتها؛ از حادّواقعیت شدن تا ربایش افکارعمومی
▫️ردپای «حادواقعیت» را شاید بتوان در نظریات فلسفی ژان بودریار به عنوان یکی از نظریه پردازان پسامدرنیته یافت که سعی در بیان جابهجایی جایگاه حقیقت و مجاز یا واقعیت و غیرواقعیت داشته است. اساساً این مفهوم که از آن به عنوان فراواقعیت نیز یاد میشود به تشریح و توصیف مولفهها و نشانهایی میپردازد که واقعیتر از واقعیت به نظر میرسند و این یعنی تصاویر و روایتهای رسانهای ارائه شده به مردم، گونهای از واقعیتهای حادّ شده هستند که سبب میشوند مباحث بهگونهای دیگر و با ضریبی متفاوت در ذهن مخاطب رمزگشایی و فهم شوند.
▫️در عصر اینفودمیها و همهگیری اطلاعات، در میانهی نبرد رسانهای تمام عیار تلاشهای فراوانی برای ساخت کلان روایت ایران ناتوان و دارای مشکل با به خدمت گرفتن خردهروایتهای گوناگون رسانهای مورد اشاره، در راستای حرکت برای ساخت «حاد واقعیت» صورت گرفته است. مبنای اصلی نیز در ساخت روایتهای رسانهای در جنگ روایتها توسل به شایعات، اخبار جعلی، اطلاعات گمراهکننده و تعمیم جز به کل است تا جایی که یک خبر یا تصویر مبنای تفسیر و ترسیم کلیتی در کشور میشود.
▫️کرونا البته برخی نداشتههای ما مثل سیاستگذاری رسانهای برای مواقع بحران و همافزا نبودن رسانهها برای مقابله با جنگ رسانهای، جنگ روایتها و جنگ شناختی یادآوری کرد. یادآوری کرد که در جنگهای پیش روی جهان، برنده کسی است که بهترین روایتها را میسازد و میتواند معناسازی کند. ما دریافتیم برای موفقیت در جنگ روایتها باید بتوانیم روایتهایی بسازیم که مبتنی بر تجربه زیسته افراد بیشتری در جامعه هدف باشد؛ این رویکرد باعث غلبه و پیروزی روایت ما میشود. همچنین یادآوری کرد در ساختن یک روایت رسانهای موفق دو عنصر زمان و جذابیت دارای جایگاهی تعیین کننده هستند. نظامهای رسانهای موفقتر هستند که بتوانند به سرعت و بدون از دست دادن زمان، نخستین روایتها را برای افکار عمومی خود و جهان ساخته و آن را هنرمندانه و جذاب پردازش کرده و بازنشر دهند.
✍️ یادداشت مذکور به قلم معصومه نصیری در همایش بین المللی آوردگاه کرونا به عنوان یادداشت ممتاز تقدیر شد.
👉 mehrnews.com/xSdS5