🔰 #خط_حزبالله ۳۳۵ | مسجد قرآنی
🔻شماره سیصد و سی و پنجم هفته نامهی خط حزبالله با عنوان «مسجد قرآنی» منتشر شد.
🔹سخن هفته این شماره خط حزبالله، به مناسبت تأکید اخیر رهبر انقلاب در محفل انس با قرآن کریم درباره تبدیل شدن مساجد به پایگاههای قرآنی، با عنوان «مسجد قرآنی»، نگاهی به نقش مساجد در فرهنگسازی و تربیت جوانان و نوجوانان قرآنی داشته است.
📝 خط حزبالله در یادداشت هفته خود با عنوان «هنر انقلابی؛ میداندار جنگ روایتها» به مناسبت سالگرد سید شهیدان اهل قلم، شهید سیدمرتضی آوینی، ابعاد رسالت تاریخی هنرمندان در هنگامه جنگ ترکیبی دشمن را بررسی کرده است.
🌷شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم اکبر زوار جنتی، تقدیم میشود.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
4_5945060840263650669.pdf
3.22M
#خط_حزبالله ۳۳۵ : #مسجد_قرآنی
جهت مطالعه ی این شماره از نشریه #خط_حزب_الله
این فایل را دانلود کنید .
#پیشنهاد_دانلود
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ فروردین ماه ، #سالروزشهادت #سید_شهیدان_اهل_قلم راویِ عارفِ #روایت_فتح #شهید_سید_مرتضی_آوینی گرامی باد . 🥀
🗓 ولادت : ۲۱ شهریور ۱۳۲۶
(استان تهران، شهر ری)
👈 دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا
👈 شاعر، نقاش، داستان نویس و مقاله نویس
👈 عضو فعال جهاد سازندگی و فعالیت در روستاها در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی
👈 کارگردان و فیلم ساز انقلاب اسلامی
👈 رزمنده دفاع مقدس
👈 از اعضای موسس و سردبیر اول هیئت تحریریه مجله (ماهنامه) سوره از سال ۱۳۶۸ تا شهادت
👈 مسئول گروه جهاد در صدا و سیمای جمهوری اسلامی🇮🇷
👈 مسئول مؤسسه فرهنگی روایت فتح
🗓 شهادت : ۲۰ فروردین ۱۳۷۲
🔹 انفجار مین
📌 منطقه :شمال غربی استان خوزستان، #فکه
📍 مزار : تهران، گلزار شهدای بهشت زهرا (سلام الله علیها)
کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#زندگینامه
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد تحصیلات ابتدایی و متوسطهی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد او از کودکی با هنر انس داشت؛ شعر میسرود داستان و مقاله مینوشت و نقاشی میکرد تحصیلات دانشگاهیاش را نیز در رشتهای به انجام رساند که به طبع هنری او سازگار بود ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورتهای انقلاب به فیلمسازی پرداخت:
"حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکدهی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام میدهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست حقیر هرچه آموختهام از خارج دانشگاه است بنده با یقین کامل میگویم که تخصص حقیقی در سایهی تعهد اسلامی به دست میآید و لاغیر قبل از انقلاب بنده فیلم نمیساختهام اگرچه با سینما آشنایی داشتهام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است... با شروع انقلاب تمام نوشتههای خویش را - اعم از تراوشات فلسفی، داستانهای کوتاه، اشعار و... - در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که "حدیث نفس" باشد ننویسم و دیگر از "خودم" سخنی به میان نیاورم... سعی کردم که "خودم" را از میان بردارم تا هرچه هست خدا باشد، و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار ماندهام. البته آن چه که انسان مینویسد همیشه تراوشات درونی خود اوست همهی هنرها این چنین هستند کسی هم که فیلم میسازد اثر تراوشات درونی خود اوست اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند، آنگاه این خداست که در آثار او جلوهگر میشود حقیر این چنین ادعایی ندارم ولی سعیم بر این بوده است."
#شهید_آوینی فیلمسازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه دربارهی غائلهی گنبد (مجموعهی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعهی مستند خان گزیدهها) آغاز کرد.
"با شروع کار جهاد سازندگی در سال 58 به روستاها رفتیم که برای خدا بیل بزنیم بعدها ضرورتهای موجود رفتهرفته ما را به فیلمسازی کشاند. ما از ابتدا در گروه جهاد نیتمان این بود که نسبت به همهی وقایعی که برای انقلاب اسلام و نظام پیش میآید عکسالعمل نشان بدهیم مثلاً سیل خوزستان که واقع شد، همان گروهی که بعدها مجموعهی حقیقت را ساختیم به خوزستان رفتیم و یک گزارش مفصل تهیه کردیم آن گزارش در واقع جزو اولین کارهایمان در گروه جهاد بود بعد، غائله ی خسرو و ناصر قشقایی پیش آمد و مابه فیروزآباد، آباده و مناطق درگیری رفتیم... وقتی فیروزآباد در محاصره بود، ما با مشکلات زیادی از خط محاصره گذشتیم و خودمان را به فیروزآباد رساندیم. در واقع اولین صحنههای جنگ را ما در آنجا، در جنگ با خوانین گرفتیم.
گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت دو تن از اعضای گروه در همان روزهای او جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالی که تیر به شانهاش خورده بود، از حلقهی محاصره گریخت. گروه بار دیگر تشکل یافت و در روزهای محاصرهی خرمشهر برای تهیهی فیلم وارد این شهر شد:
وقتی به خرمشهر رسیدیم هنوز خونینشهر نشده بود شهر هنوز سرپا بود، اگرچه احساس نمیشد که این حالت زیاد پر دوام باشد، و زیاد هم دوام نیاورد ما به تهران بازگشتیم و شبانهروز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی دربارهی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون.
مجموعهی یازده قسمتی #حقیقت کار بعدی گروه محسوب میشد که یکی از هدفهای آن ترسیم علل سقوط خرمشهر بود.
یک هفتهای نگذشته بود که خرمشهر سقوط کرد و ما در جستوجوی "حقیقت" ماجرا به آبادان رفتیم که سخت در محاصره بود تولید مجموعهی حقیقت این گونه آغاز شد.
کار گروه جهاد در جبههها ادامه یافت و با شروع عملیات والفجر هشت، شکل کاملاً منسجم و به هم پیوستهای پیدا کرد آغاز تهیهی مجموعهی زیبا و ماندگار روایت فتح که بعد از این عملیات تا پایان جنگ به طور منظم از تلویزیون پخش شد به همان ایام باز میگردد. شهید آوینی دربارهی انگیزهی گروه جهاد در ساختن این مجموعه که نزدیک به هفتاد برنامه است چنین میگوید:
انگیزش درونی هنرمندانی که در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی جمع آمده بودند آنها را به جبهههای دفاع مقدس میکشاند وظایف و تعهدات اداری.
اولین شهیدی که دادیم علی طالبی بود که در عملیات طریق القدس به شهادت رسید و آخرینشان مهدی فلاحتپور است که در سال 1371 در لبنان شهید شد. و خوب، دیگر چیزی برای گفتن نمانده است، جز آن که ما خسته نشدهایم و اگر باز جنگی پیش بیاید که پای انقلاب اسلامی در میان باشد، ما حاضریم. میدانید! زندهترین روزهای زندگی یک "مرد" آن روزهایی است که در مبارزه میگذراند و زندگی در تقابل با مرگ است که خودش را نشان میدهد.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
اواخر سال 1370 "موسسهی فرهنگی روایت فتح" به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلمسازی مستند و سینمایی دربارهی دفاع مقدس بپردازد و تهیهی مجموعهی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود ادامه دهد. شهید آوینی و گروه فیلمبرداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کمتر از یک سال کار تهیهی شش برنامه از مجموعهی ده قسمتی "شهری در آسمان" را به پایان رساندند ومقدمات تهیهی مجموعههای دیگری را دربارهی آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند. شهری در آسمان که به واقعهی محاصره، سقوط و باز پسگیری خرمشهر میپرداخت در ماههای آخر حیات زمینی شهید آوینی از تلویزیون پخش شد، اما برنامهی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.
شهید آوینی فعالیتهای مطبوعاتی خود را در اواخر سال 1362، هم زمان با مشارکت در جبههها و تهیهی فیلمهای مستند دربارهی جنگ، با نگارش مقالاتی در ماهنامهی "اعتصام" ارگان انجمن اسلامی آغاز کرد این مقالات طیف وسیعی از موضوعات سیاسی، حکمی، اعتقادی و عبادی را در بر میگرفت او طی یک مجموعه مقاله دربارهی "مبانی حاکمیت سیاسی در اسلام" آرا و اندیشههای رایج در مود دموکراسی، رای اکثریت، آزادی عقیده و برابری و مساوات را در نسبت با تفکر سیاسی ماخوذ از وحی و نهجالبلاغه و آرای سیاسی حضرت امام(ره) مورد تجزیه و تحلیل و نقد قرار داد. مقالاتی نیز در تبیین حکومت اسلامی و ولایت فقیه در ربط و نسبت با حکومت الهی حضرت رسول(ص) در مدینه و خلافت امیرمؤمنان(ع) نوشت و اتصال انقلاب اسلامی را با نهضت انبیا علیهمالسلم و جایگاه آن با جنگهای صدر اسلام و قیام عاشوا و وجوه تمایز آن از جنگهایی که به خصوص در قرون اخیر واقع شدهاند و نیز برکات ظاهری و غیبی جنگ و ویژگی رزمآوران و بسیجیان، در زمرهی مطالبی بود که در "اعتصام" منتشر شد. در مضامین اعتقادی و عبادی نیز تحقیق و تفکر میکرد و حاصل کار خویش را به صورت مقالاتی چون "اشک، چشمهی تکامل". "تحقیقی در معنی صلوات" و "حج، تمثیل سلوک جمعی بشر" به چاپ میسپرد. در کنار نگارش این قبیل مقالات، مجموعه مقالاتی نیز با عنوان کلی "تحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غرب" برای ماهنامهی "جهاد"، ارگان جهاد سازندگی، نوشت "بهشت زمینی"، "میمون برهنه!"، "تمدن اسراف و تبذیر"، "دیکتاتوری اقتصاد"، "از دیکتاتوری پول تا اقتصاد صلواتی"، "نظام آموزش و آرمان توسعه یافتگی"، "ترقی یا تکامل؟" و... از جمله مقالات آن مجموعه است. این مقالات بعد از شهادت او با عنوان "توسه و مبانی تمدن غرب" به چاپ رسید این دوره از کار نویسندگی شهید تا سال 1365 ادامه یافت. مقارن با همین سالها شهید آوینی علاوه برکارگردانی و مونتاژ مجموعهی "روایت فتح" نگارش متن آن را بر عهده داشت که بعدها قالب کتابی گرفت با عنوان "گنجینهی آسمانی". او در ماه محرم سال 1366 نگارش کتاب "فتح خون" (روایت محرم" را آغاز کرد و نه فصل از فصول دهگانهی آن را نوشت. اما در حالی که کار تحقیق در مورد وقایع روز عاشورا و شهادت بنیهاشم را انجام داده و نگارش فصل آخر را آغاز کرده بود به دلایلی کار را ناتمام گذاشت.
او در سال 1367 یک ترم در مجتمع دانشگاهی هنر تدریس کرد، ولی چون مفاد مورد نظرش برای تدریس با طرح دانشگاه همخوانی نداشت، از ادامهی تدریس صرفنظر کرد. مجموعهی مباحثی که برای تدریس فراهم شده بود، با بسط و شرح و تفسیر بیشتر در مقالهای بلند به نام "تاملاتی در ماهیت سینما" که در فصلنامهی "فارابی" به چاپ رسید و بعد در مقالاتی با عناوین "جذابی در سینما"، "آینهی جادو"، "قاب تصویر و زبان سینما"و... که از فروردین سال 1368 در ماهنامهی هنری "سوره" منتشر شد، تفصیل پیدا کرد. مجموعهی این مقالات در کتاب "آینهی جادو" که جلد اول از مجموعهی مقالات و نقدهای سینمایی اوست. جمعآوری و به چاپ سپرده شد.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
سالهای 1368 تا 1372 دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است. آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل میشود. هرچند آشنایی با سینما در طول مدتی بیش از ده سال مستندسازی و تجارب او در زمینهی کارگردانی مستند و به خصوص مونتاژ باعث شد که قبل از هرچیز به سینما بپردازد. ولی این مسئله موجب بیاعتنایی او نسبت به سایر هنرها نشد. او در کنار تالیف مقالات تئوریک درباره ماهیت سینما و نقد سینمای ایران و جهان، مقالات متعددی در مورد حقیقت هنر، هنر و عرفان، هنر جدید اعم از رمان، نقاشی، گرافیک و تئاتر، هنر دینی و سنتی، هنر انقلاب و... تالیف کرد که در ماهنامهی "سوره" به چاپ رسید. طی همین دوران در خصوص مبانی سیاسی. اعتقادی نظام اسلامی و ولایت فقیه، فرهنگ انقلاب در مواجهه با فرهنگ واحد جهانی و تهاجم فرهنگی غرب، غربزدگی و روشنفکری، تجدد و تحجر و موضوعات دیگر تفکر و تحقیق کرد و مقالاتی منتشر نمود.
مجموعهی آثار شهید آوینی در این دوره هم از حیث کمیت، هم از جهت تنوع موضوعات و هم از نظر عمق معنا و اصالت تفکر و شیوایی بیان اعجابآور است. در حالی که سرچشمهی اصلی تفکر او به قرآن، نهجالبلاغه، کلمات معصومین علیهمالسلام و آثار و گفتار حضرت امام(ره) باز میگشت. با تفکر فلسفی غرب و آرا، و نظریات متفکران غربی نیز آشنایی داشت و با یقینی برآمده از نور حکمت، آنها را نقد و بررسی میکرد. او شناخت مبانی فلسفی و سیر تاریخی فرهنگ و تمدن جدید را از لوازم مقابله با تهاجم فرهنگی میدانست چرا که این شناخت زمینهی خروج از عالم غربی و غرب زدهی کنونی را فراهم میکند و به بسط و گسترش فرهنگ و تفکر الهی مدد میرساند. او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را "عصر توبهی بشریت" مینامید. عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور "دولت پایدار حق" منتهی خواهد شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
💠رهبر انقلاب :
به معنای واقعی کلمه؛ شهید آوینی یک الگو است! ۹۷/۲/۱۹
کاری که شهید آوینی پیشاهنگش بود و در این اواخر هم مرحوم سلحشور -که اینها پیشروان کار انقلابی در این کشورند- اینها را باید ترویج کرد، اینها را باید تقدیر کرد و نام اینها را باید گرامی داشت. کار انقلابی این است. اینکه من بارها تکرار میکنم که نیروهای انقلابی را و نیروهای حزباللّهی را باید گرامی بداریم و باید نگه بداریم، به خاطر این است؛ کار وقتی با روحیهی انقلابی شد، پیشرفت خواهد کرد. ۹۵/۱/۱
خداوند انشاءالله این شهید را با پیغمبر محشور کند. من حقیقتاً نمی دانم چطور میشود انسان احساساتش را در یک چنین مواقعی بیان و تعبیر کند؟ چون در دل انسان یکجور احساس نیست. در حادثهی شهادتی مثل شهادت این شهید عزیز چندین احساس با هم هست. یکی احساس غم و تأسف است از نداشتن کسی مثل سید مرتضی آوینی. اما چندین احساس دیگر هم با این همراه است که تفکیک آنها از همدیگر و بازشناسی هریک و بیان کردن آنها کار بسیار مشکلی است. برای ما افتخار است که هرچه میتوانیم به این حوزهی شهادت و این شهید خودمان را نزدیک بکنیم! ۷۲/۲/۲
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
🎞 فیلم کامل لحظه شهادت #شهید_مرتضی_آوینی
♦️قدمبهقدم در اشتیاق یک آرزو؛ شهادتی که برای همه عاشقان آن را ترسیم میکرد؛ اینک بیستم فروردین ۱۳۷۲ و لحظاتی قبل از شهادت و مردی که در معراج بزرگ عاشقانهاش در انفجاری از نور به خورشید میپیوندد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
1_943172649.mp3
13.58M
#بشنوید
#حامد_زمانی
با خون روایت کردن از این فتح
پیش هجوم بمب و قناسہ
هنوز خیلے مونده تا دنیا
امثال #آوینی رو بشناسه! :)
#شهید_آوینی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
3-اسلامیت یا جمهوریت؟.pdf
1.27M
📜 مقالهٔ "اسلامیت یا جمهوریت؟"
نوشته شهید سید مرتضی آوینی
"یادم هست آن روزها که تازه انقلاب اسلامی پیروز شده بود و برای نخستین بار عنوان «جمهوری اسلامی» برای این نظام تازه ای که همچون ثمره سیاسی انقلاب تلقی می شد بر سر زبان ها افتاده بود، یکی از نویسندگان سیاسی صاحب شهرت که بعدها سر از لس آنجلس در آورد، من باب تشکیک در امکان تحقق چنین نظامی به این استدلال آویزان شده بود که «اصلا جمهوری اسلامی دیگر چه صیغه ای است؟ این که جز یک ترکیب موهوم بیش نیست و... مگر جمع این دو -جمهوریت و اسلامیت - ممکن است؟»"
📔 کتاب آغازی بر یک پایان
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ فروردین ماه ، سالروز عملیات #والفجر_1 گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات : والفجر 1
زمان اجرا : 20/1/1362
مدت اجرا : 6 روز
مکان اجرا : شمال غربی فکه در جبهه میانی
رمز عملیات : یا الله – یا الله – یا الله
تلفات دشمن : 6750 نفر کشته ، زخمی و اسیر
ارگان های عمل کننده : سپاه و ارتش
اهداف عملیات : سرکوب نیروهای دشمن و باز پس گیری مناطق تحت اشغال
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۲۰ فروردین ماه ، سالروز عملیات #والفجر_1 گرامی باد . 🥀 خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات : والفجر 1
#شرح_عملیات
#عملیات_والفجر_1
نخستین تجربه سپاه پس از سازماندهی
سه ماه پس از انجام عملیات ناموفق والفجر مقدماتی ، عملیات والفجر 1 در منطقه شمال غربی فکه تا بلندی های حمرین طرح ریزی شد . در ساعت 22 و 10 دقیقه 20 فروردین ماه 1362 با رمز یا الله - یا الله - یا الله حمله یگان های سپاه و ارتش به فرماندهی سرهنگ علی صیاد شیرازی ( فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش ) آغاز شد .
از زمان عملیات ثامن الائمه که به شکست حصر آبادان انجامید ، تا آغاز عملیات والفجر یک همواره برای در هم کوبیدن خط دشمن و گرفتن فرصت عکس العمل از آنها از تاریکی شب و ساعات استراحت نیروهای آنان بهره گرفته می شد ، اما در این عملیات روش هجوم در پوشش آتش تهیه برای در هم کوبیدن دشمن برگزیده شد . بر این اساس عملیات با اجرای آتش انبوه توپخانه شروع شد . 60 هزار گلوله توپ بر مواضع عراقیها فرو ریخت و این تا آن زمان بی سابقه بود . البته شمن نیز با 100 گلوله به استقبال توپهای ایرانی آمد .
موقعیت منطقه عملیاتی والفجر بیشتر تپه ماهور ( تپه های کوتاه ) بوده و بلندی های مهم آن از 180 متر تجاوز نمی کند و در منطقه جنوب شرقی کوه های حمرین قرار دارد . قرارگاه خاتم الانبیاء عملیات را از دو محور شمالی و جنوبی به فرماندهی قرارگاه کربلا در جناح راست و قرارگاه نجف در جناح چپ پیش می برد . در این عملیات 8 لشکر از سپاه پاسداران و 2 لشکر ، 3 تیپ و یک گردان از نیروی زمینی ارتش ایران و به عبارت دیگر 30 گردان از ارتش و 80 گردان از سپاه مشارکت داشتند . هر دو جناح کار پیشروی را تا سحر گاه فردا و تا اعلام دستور توقف به خوبی انجام دادند . از صبح همان روز تا پایان ششمین روز عملیات ، عراق بارها دست به پاتک زد و چندین مرتبه بلندی ها منطقه در دست طرفین رد و بدل شد ، اما نیروهای خودی توانستند اهداف به دست آمده را تثبیت کرده و حالت پدافند به خود بگیرند .
در پایان این عملیات تعداد 6750 تن از نیروهای دشمن کشته ، زخمی و اسیر شدند و 98 دستگاه تانک و نفربر زرهی منهدم ، 5 فروند چرخبال ساقط و سه واحد 550 نفری جیش الشعبی ، سه گردان کماندویی و 4 گردان مکانیزه آسیب دید . همچنین بخشی از بلندی های حمرین ، چندین روستا در حاشیه رودخانه دویرج و پاسگاه مرزی پیچ انگیزه آزاد شد که در مجموع 150 کیلومتر وسعت را در بر می گرفت.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ فروردینماه ، سالروز عملیات #کربلای_9 گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات: كربلای9
زمان اجرا:20/1 /1366
تلفات دشمن (كشته، زخمی و اسیر) : 1855
رمز عملیات: یامهدی(عج) ادرکنی
مكان اجرا: منطقه عمومی قصر شیرین ایران – جبهه میانی جنگ
ارگانهای عملكننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: پس راندن دشمن از ارتفاعات قصر شیرین و کنترل منطقه ، آزاد سازی ارتفاعات منطقه
نیروی عمل کننده : نیروی زمینی ارتش
نتایج عملیات :
مناطق آزاد شده : ارتفاعات ۵۴۲ و پاسگاه مرزی بابا هادی
یگانهای منهدم شده دشمن : گردانهای ۱و ۳ و ۴ از تیپ کماندویی سپاه دوم - گردان ۴ نیروی مخصوص از تیپ ۳
تعداد کشته و زخمیهای دشمن : ۱۸۰۰ نفر
غنائم : تعداد زیادی خمپاره انداز - تیربار - جنگ افزار انفرادی و مقدار زیادی مهمات
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۲۰ فروردینماه ، سالروز عملیات #کربلای_9 گرامی باد . 🥀 خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات: كربلای9
#شرح_عملیات
#عملیات_کربلای_9
عملیات کربلای 9
عمليات كربلاي 9 در تاريخ 66/1/20 با رمز مبارك "يا مهدي (عج)ادركني " و با هدف آزاد سازي ارتفاعات منطقه ، در منطقه عملياتي قصر شيرين توسط نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران بوقوع پيوست و در نتيجه ارتفاعات ، 542 و پاسگاه مرزي باباهادي آزاد شدند.
از جمله يگانهاي منهدم شده دشمن ميتوان گردانهاي 3 ،1 و 4 از تيپ كماندويي سپاه دوم و گردان 4 نيروي مخصوص از تيپ 3 را نام برد .همچنين تعداد زيادي خمپاره انداز ، تير بار ،جنگ افزار انفرادي و مقدار زيادي مهمات نيز به غنيمت گرفته شد و 1800 نفر از بعثيان نيز به هلاكت رسيدند و 55 نفر آنان به اسارت نيروهاي اسلام در آمدند.
درحالي كه منطقه شلمچه شاهد درگيري و پيروزي رزمندگان اسلام است ،جبهه جديدي در غرب عليه نيروهاي عراق گشوده مي شود .رزمندگان نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران ، دشمن را در تنگه باباهادي مورد حمله قرار مي دهند و باعبور از تله هاي انفجاري و ميدانهاي مين به دشمن يورش مي برند و پس از نبردي جانانه و كم نظير در مدت 3 ساعت ، تنگه مهم باباهادي را واقع در منطقه پيشگاه به تصرف خود در مي آورند و باقيمانده نيروهاي عراق را وادار به فرار مي كنند.
فرماندهان بعثي به خاطر حساسيت منطقه ، نيروهاي پراكنده را به سرعت جمع آوري واقدام به انجام ده پاتك مي كنند كه قواي اسلام با مقاومت جانانه همه پاتكها را سركوب كرده و دشمن بعثي بدون گرفتن كمترين نتيجه اي به عقب رانده مي شود.
در جريان دفع اين پاتكها 15 ،دستگاه تانك 35 ، دستگاه نفربر 5 ، خودرو ،چندين انبار مهمات و دو آتشبار دشمن منهدم شده و مقادير قابل توجهي سلاح و مهمات آنها نيز به غنيمت رزمندگان در مي آيد.
در عملیات محدود «کربلای 9» بیش از 2 هزار و 500 نیروی عراقی توسط رزمندگان اسلام به هلاکت رسیدند و همه اهداف از پیش تعیینشده از اجرای این عملیات تأمین شد.
در منطقه عمومی سرپل ذهاب در شمال غربی کوه قراویز یک عملیات محدود یک روزه توسط نیروهای خودی انجام گرفت و با توجه به محدودیت زمان و مکان، این عملیات دستاوردهای قابل توجهی به همراه داشت.
این عملیات ساعت یک بامداد مورخ 20 فروردین 1366 با رمز «یا مهدی اردکنی (عج)» با حمله رزمندگان تیپ 3 لشگر 81 زرهی کرمانشاه آغاز شد؛ سرعت عمل مناسب همراه با غافلگیری را میتوان از عوامل اصلی پیروزی در این عملیات محدود نام برد.
این عملیات با هدف تصرف ارتفاع 542 و ارتفاع تبری در منطقه عمومی سرپل ذهاب اجرا شد.
پایگاه رزمی کرمانشاه برابر امریه ستاد هوانیروز با اختصاص قسمتی از توان رزمی خود و بکارگیری 12 فروند از انواع بالگرد ضمن ادامه پشتیبانی پدافندی از قرارگاه غرب در منطقه ایلام و سومار عملیات پشتیبانی هوایی از نیروهای عمل کننده خودی در عملیات «کربلای 9» را نیز به عهده گرفت لذا 2 روز قبل از شروع عملیات، گروه هوانیروز در پادگان ابوذر سرپلذهاب مستقر شد و خلبانان و افسران رابط در محل قرارگاه از نحوه اجرای عملیات و وضعیت نیروهای خودی و دشمن توجیه شدند.
با توجه به اینکه نیروهای خودی در همان شب نخست عملیات، اهداف از پیش تعیین شده را تصرف کردند ولی نیروهای عراق طی 3 روز متوالی اقدام به انجام چندین پاتک سنگین کردند که این پاتکها با حمایت هواپیماهای جنگی صورت میگرفت.
انگیزه بالا و فشار بیش از حد نیروهای عراق در پاتکها، نیروهای خودی را در شرایط بسیار سخت و نامناسب قرار داده بود لذا در این زمان تیمهای آتش هوانیروز وارد عمل شدند و با اجرای آتش سنگین خود هر بار چندین تانک نفربر و سایر ادوات زرهی دشمن را به آتش کشیدند و نیروهای عراق را وادار به عقبنشینی کردند.
از طرفی بالگردهای 214 ضمن حمل تدارکات و مهمات مورد نیاز رزمندگان و ترابری نیروهای تازهنفس به منطقه نبرد، مجروحان را با سرعت بالا و در حداقل زمان به بیمارستانها حمل میکردند و باعث تقویت روحیه رزمندگان میشدند.
در نهایت نیروهای عراقی پس از اجرای چندین پاتک سنگین بدون نتیجه مجبور به اخذ شرایط پدافندی در مواضع جدید شدند که چند کیلومتر عقبتر از مواضع قدیم آنها بود.
تصرف ارتفاع 542 و ارتفاع تبری، کشته و زخمی شدن بیش از 2 هزار و 500 نفر و به اسارت در آمدن 15 نفر، انهدام 8 دستگاه تانک، 7 انبار مهمات و 35 دستگاه خودرو دشمن از نتایج این عملیات بود
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani