#معرفی_کتاب_شهدایی
کتاب : #دیدم_که_جانم_میرود
این کتاب به زندگینامه، آشنایی، آشنایی با امام، عضویت در حزب الله شرق تهران، حضور در جبهه و آشنایی با رزمندگان دفاع مقدس، عملیات رمضان، وصیت نامه خوانی، تشییع و شهادت و ... به همراه آلبوم تصاویر و اسناد منتشر شده در مطبوعات کشور در هنگام شهادت #شهید_مصطفی_کاظمزاده می پردازد .
کتاب « #از_معراج_برگشتگان» که دربردارنده خاطرات #حمید_داوودآبادی در طی سال هایی ابتدایی انقلاب تا پایان جنگ است، فصلی دارد که به آشنایی وی و شهید «مصطفی کاظم زاده» می پردازد. این فصل یکی از بخش هایی بود که خیلی مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت.
به همین خاطر نویسنده تصمیم گرفت محتوای آن فصل از کتاب را با خاطراتی که از آن شهید از سال های بعد جنگ دارم ضمیمه کند و همراه با عکس و اسناد که از این شهید برجای مانده است به صورت یک کتاب مستقل منتشر کند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
بخشی از کتاب دیدم که جانم میرود نوشته حمید داودآبادی
صبح روز پنج شنبه 22 مهر 1361
✍️... به دهانهی سنگر که رسید، خندهکنان صبح به خیری گفت و دولا دولا وارد سنگر شد. دستهایش را از شوق به هم میمالید و با خوشحالی میگفت: من امروز میرم تهران!
گفتم: خب کی میخوای تشریف ببری؟
گفت: «من امروز شهید میشم».
🌷 فکر کردم این هم از همان شوخیهای جبههای است که برای همدیگر ناز میکردیم و میگفتیم: «احساس میکنم میخوام شهید بشم!»، در حالی که سعی کردم بخندم، گفتم: «از این شوخیهای بیمزه نکن».
ولی نه، شوخی نمیکرد چرا که اگر میخواست شوخی کند، با قهقهه و خندهی همیشگی همراه بود. در چهرهاش جدیّت عیان بود.
🌷گفت: «حمید دیگه از شوخی گذشته، میخوام باهات خداحافظی کنم. حالا هرچی میگم، خوب گوش کن.
من امروز بعدازظهر شهید میشم، چه بخوای و چه نخوای! دست من و تو هم نیست، هر چی خدا بخواد، همونه».
در کنار هم در جبهه سومار- نفر وسط مصطفی کاظم زاده
#شهید_مصطفی_کاظم_زاده
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🔰 #کلام_امام
واجبترین عناصر آرایش معنوی نیروهای جوان اینهاست:
تقوا، اخلاص، شجاعت، تواضع، وفاداری به اسلام و انقلاب
🔻#رهبر_انقلاب_اسلامی : ما بایست تا آنجایی که میتوانیم وسیلهی صیقل دادن این نفوس جوانهای عزیزمان را فراهم کنیم، آرایش معنوی آنها به تقوا است، به اخلاص است، به شجاعت است، به تواضع است، پایبندی به عهد است، وفاداری نسبت به قولی است که به نظام و به اسلام و انقلاب دادند اینها جزو واجبترین آنها است، اینها آرایشهای معنوی است. ۹۹/۷/۲۱
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۳مهرماه #سالروز_عملیات #پل_نادری گرامی باد . ⚘
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات : پل نادری
زمان اجرا : ۲۳/۷/۱۳۵۹
مكان اجرا : محور جنوبی جنگ در غرب شهرهای دزفول و اندیمشك
ارگان های عمل كننده : نیروی زمینی ارتش ج . ا
اهداف عملیات : بیرون راندن دشمن از غرب رودخانه كرخه و تامین مرز بین المللی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۲۳مهرماه #سالروز_عملیات #پل_نادری گرامی باد . ⚘ خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات : پل نادری زمان ا
#شرح_عملیات
#عملیات_پل_نادری
یک هفته از آغاز جنگ گذشته بود؛ در حالیکه دو لشکر مجهز ارتش عراق با نفوذ در عمق خاک ایران به رودخانه کرخه رسیده بودند و هر لحظه احتمال عبور آنها از این رودخانه و تصرف راهآهن و جاده اندیمشک ـ اهواز و قطع راههای مواصلاتی، استان خوزستان را تهدید میکرد. اگرچه نیروهای مردمی، رزمندگان سپاهی و باقیمانده عناصر «تیپ ۲ زرهی لشکر ۹۲ اهواز» در حوالی پل نادری موضع گرفته، برای جلوگیری از نفوذ دشمن از این محور در تلاش بودند، اما منطقهای خالی از مدافعان بین پل نادری تا شهر شوش با عرضی حدود ۴۰ کیلومتر، تهدیدی جدی محسوب میشد.
علاوه بر این، در جنوب شوش تا ۴۰ کیلومتری شمال اهواز نیز منطقه خالی دیگری بود که دشمن از تمامی نقاط این مناطق میتوانست از کرخه عبور کند و خود را به جاده اندیمشک ـ اهواز برساند. وجود این تهدیدات بود که مقابله با دشمن در این محور را نسبت به سایر محورهای وصولی حیاتیتر کرده بود. بر همین اساس مقرر گردید برای عقب راندن لشکرهای ۱ و ۱۰ ارتش عراق از غرب کرخه، عملیاتی طراحی گردد و پس از رسیدن نیروهای کمکی به اجرا گذاشته شود.
با ورود لشکر ۲۱ پیاده حمزه (که بهتازگی با ادغام دو لشکر ۱ و ۲ پیاده تهران تشکیل شده بود) در ۱۳۵۹/۷/۱۵ به خوزستان، این لشکر مأموریت یافت ضمن پدافند در سرپلهای موجود در ساحل غربی رودخانه کرخه، با اجرای عملیاتی تیپ ۲۴ مکانیزه عراق را که در مقابل سرپل غربی پل نادری پدافند میکرد، منهدم کند و سپس تپههای «علی گردهزد» و «ابوصلیبی خات» را آزاد کند. به لشکر ۱۶ زرهی قزوین مأموریت داده شد که عملیات را به سمت غرب ادامه داده و نیروهای دشمن را تا نوار مرزی عقب براند.
بر اساس طرح مانور،« لشکر ۲۱ پیاده حمزه» با دو تیپ وارد عمل میشد. «تیپ ۱ » مأموریت داشت با یک گردان تانک در محور جاده پل نادری ـ عین خوش پیشروی کرده و از سمت شرق به تپه علی گرده زد حمله کند و با یک گردان تانک دیگر در محور سهراهی قهوهخانه به سمت تپه ابوصلیبی خات پیشروی و آن را تصرف کند. «تیپ ۳ لشکر ۲۱ » نیز مأموریت داشت با سه گردان پیاده از ارتفاعات شمالی به سمت جنوب تک کرده و قسمت غربی تپه علی «گرهزد» را آزاد کند.
عملیات در ساعت هفت صبح ۱۳۵۹/۷/۲۳ آغاز شد. «تیپ ۳ » به علت عواملی چون باز بودن هر دو جناح و عدم آشنایی با منطقه، نتوانست هیچ حرکتی به سمت هدف انجام دهد. واحدهای تانک تیپ ۱ حول محور پل نادری ـ سهراهی قهوهخانه به حرکت درآمدند. در آغاز عملیات، دشمن واکنشی نشان نداد. یگانهای تانک نیز به تصور آنکه عراقیها هنوز نتوانستهاند پدافند خود را سازمان دهند یا احتمال اینکه از منطقه عقبنشینی کردهاند، بر سرعت خود افزودند.
درحالیکه دو ستون از یگانهای تانک کمتر از یک کیلومتر از خط خودی در غرب پل نادری دور شده بودند، آتش سلاحهای ضد زره دشمن در ساعت ۸ صبح روی تانکهای در حال حرکت گشوده شد. هرچه تانکها به خط پدافندی دشمن نزدیکتر میشدند حجم آتش ضدتانک افزایش مییافت. جنگافزارهای ضد زره عراق، تانکهای در حال حرکت به سمت سهراهی قهوهخانه را که مسیر حرکتشان تقریباً موازی جاده بود، از پهلو هدف قرار میدادند. یگانهای حملهکننده که انتظار چنین واکنشی را نداشتند و نیز اطلاعات صحیح از توان و گسترش دشمن نداشتند، با این احساس که در دام افتادهاند، برای نجات خود پراکنده شدند که همین پراکندگی موجب از هم گسیختن یگانها شد.
بدین ترتیب تاکتیک به کار گرفظه شده، مانع از کسب موفقیت شد. ۱۷ ماه بعد، عملیات مشترک سپاه و ارتش با نام «فتحالمبین» در این منطقه به اجرا درآمد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دردانه ارتش ایران اسلامی
💠 امیر شجاع و غیرتمند ارتش که رهبر انقلاب درباره اش فرمودند: اگر ارتش توسط او پل نادری را در شمال خوزستان نبسته بود، دزفول سقوط می کرد و بعد از آن آبادان را از دست می دادیم.
#مرحوم_سرلشکر_ظهیرنژاد
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۳مهرماه #سالروز_عملیات #دزفول گرامی باد . ⚘
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات : #عملیات_دزفول
تاریخ اجرا : 23 مهر ماه سال 1359
منطقه عمومی : خوزستان
محل نبرد : دزفول – پل نادری
سازمان عمل کننده : ارتش
فرماندهی عملیات : ارتش
نوع نبرد : گسترده .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۲۳مهرماه #سالروز_عملیات #دزفول گرامی باد . ⚘ خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات : #عملیات_دزفول ت
#شرح_عملیات
#عملیات_دزفول
در نخستین روزهای هجوم سراسری ارتش عــراق بــه خطوط مرزی ایران ، عملیات دزفول ( پل نادری ) صورت گرفت . ایــن حرکت سرآغاز عملیات بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوره هشت ساله جنـگ شد . طی این حمله محدود که در روز 23 مهر ماه سال 1359 به منظـور رویارویی و عقب راندن دشمن تا پشت خط مرزی آغاز شـد ؛ سـه تیـپ پیاده و یک گروهان تانـک ارتـش ایـران از غـرب شـهرهای دزفـول و اندیمشک در محور جنوبی جنگ وارد عمل شدند . ولی علیرغم پیش بینی فرماندهان نیروی زمینی ارتش ، این یورش پیروزی در خور توجهی به بار نیاورد . در عملیات دزفول ( پل نادري ) پیش بینی شده بــود کـه با بیرون راندن نیروهای دشمن از غرب رودخانه کرخه حفاظت از مرز بین المللی تامین گردد . همچنین بـا پیشـروی بـه سـوی منطقـه جلفاییه و چزابه عقبه ي نیروهای عراقی در ایــن مناطق و شهرهای بستان و سوسنگرد بسته شود کـه در نتیجـه ایــن محاصـره احتمالی مناطق مذکور نیز از اشغال دشمن به در آید اما ضــعف در بـرآورد و و طراحی عملیات سبب ناکامی نیروهای خودی شد .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۳مهرماه ، #سالروز_شهادت پنجمین #شهید_محراب آیه الله #اشرفی_اصفهانی گرامی باد . ⚘
🗓ولادت : سال ۱۲۸۲ خمینی شهر اصفهان
🔹نماینده حضرت امام در استان کرمانشاه
🗓شهادت: ۲۳ مهر ۱۳۶۱
🔹توسط : منافقین کوردل
🔹محل شهادت : نماز جمعه کرمانشاه
📍مزار اصلی: گلستان شهدای اصفهان
📍مزار دوم : گلزار شهدای کرمانشاه
(شامل تکه هایی از پیکر شهید)
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۲۳مهرماه ، #سالروز_شهادت پنجمین #شهید_محراب آیه الله #اشرفی_اصفهانی گرامی باد . ⚘ 🗓ولادت : سال ۱۲۸۲
#زندگینامه شهید #آیت_الله_اشرفی_اصفهانی
پنجمین شهید محراب
آیت الله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ ش در خمینی شهر اصفهان در خانواده ای روحانی متولد شد. شهید اشرفی تحصیلات ابتدایی مقدماتی را در خمینی شهر گذرانده و در سن ۱۲ سالگی جهت ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و طی حدود ده سال از محضر علمایی چون آیت الله سید مهدی درچه ای، آیت الله سید محمد نجف آبادی، مرحوم فشاركی مرحوم مدرس استفاده كردند.
ایشان دوران طلبگی خود را با نهایت عسرت و مشقت اقتصادی گذراند و در مدتی كه در حوزه اصفهان بودند هر هفته فاصله میان اصفهان تا خمینی شهر را كه دوازده كیلومتر بود طی می كردند خود می فرمود: دوشنبه خوراكم تمام می شد سه شنبه دو ریال پولم را خرج میكردم، چهارشنبه كه آخرین روز تحصیل بود بدون پول و غذا می گذراندم.
تحصیلات:
شهید آیت الله اشرفی از آغاز كودكی برای تحصیل علوم دینیه به حوزه علمیه آمد و ابتدا در یكی از مدارس قدیمی به نام مدرسه نوریه به تحصیل مشغول شد و مدت ۱۰ سال بطور متوالی در حوزه علمیه اصفهان اشتغال به تحصیل داشتند. سپس در سن ۲۲ سالگی جهت ادامه تحصیل و طی مدارج عالیه علوم اسلامی رهسپار حوزه علمیه قم شد.
ایشان جمعا مدت ۲۳ سال در حوزه علمیه قم و ۱۲ سال در حوزه علمیه اصفهان بود و در این مدتی كه در این دو حوزه علمیه اشتغال داشت ضمن كسب علم و دانش و نیل به درجات عالیه اجتهاد، مورد توجه خاص اساتید بزرگ و علما بود و مرحوم آیت الله بروجردی و مرحوم آیت الله حاج سید محمدتقی خوانساری به ایشان عنایت خاصی داشتند. بطوریكه هر وقت به اصفهان می رفت و سپس به قم مراجعت می كرد این دو بزرگوار و همچنین دیگر علما از ایشان دیدن می كردند.
خدمات آن شهید بزرگوار:
۱- تاسیس حوزه علمیه امام خمینی در باختران و اداره این حوزه با بیش از ۶۰ نفر طلاب.
۲- بازسازی مدرسه مرحوم آیت الله بروجردی.
۳- توسعه كتابخانه مدرسه مرحوم آیت الله بروجردی كه قریب دو هزارجلد به كتابهای آن اضافه نمودند.
۴- تاسیس حوزه علمیه جهت خواهران، كه پس از شهادت ایشان به نام حوزه علمیه شهید محراب نامگذاری شد.
۵- ایجاد وحدت كامل بین روحانیت شیعه و سنی كه از بزرگترین خدمات آن شهید است كه در طول تصدی مسئولیت بعنوان امام جمعه در این رابطه سمینارهای متعددی در شهرهای مختلف بویژه با حضور برادران اهل سنت تشكیل داد كه اثرات بسیار مطلوبی داشته است.
۶- بازسازی مسجد جامع باختران كه از بركت نماز جمعه این مسجد بازسازی كامل شده است.
۷- بازنمودن شماره حسابهای متعدد به نام مهاجرین جنگی و جبهه جنگ و بازسازی مناطق جنگی و همچنین كمك به سیل زدگان خوزستان و زلزله كرمان و طبس كه تمام وجوه این شماره حساب ها جمع آوری و برای نجات برادران و خواهران آسیب دیده و برادران رزمنده صرف شده است.
شهادت آن شهید بزرگوار:
ایشان پس از ۸۰ سال زندگی پرافتخار خود و خدمت به اسلام و قرآن توسط یكی از مزدوران امریكا و منافقین كوردل در ساعت ۱۲:۱۵ ظهر ۲۳ مهرماه ۱۳۶۱ در سنگر نماز جمعه مسجد جامع و در محراب نماز به افتخار شهادت نائل آمد و طومار زندگی پرافتخارش نه تنها بسته نشد بلكه ورقی دیگر خورد و نامش در صحنه گیتی مانند خورشید برای همیشه می درخشد، روحش شاد و نامش جاویدان باد.
شهید اشرفی اصفهانی پس از آزادی قصرشیرین به آن شهر سفر کرد و دو رکعت نماز شکر در مسجد آن شهر به رسم سپاس گذاری به جای آورد.
حضور این شهید والامقام در مناطق عملیاتی موجبات دلگرمی رزمندگان اسلام را فراهم می آورد. ایشان در همین راستا زیر بمباران شدید دشمن وارد شهر آزاد شده بستان گردید و از آنجا عازم شهر آبادان شد.
در دوم فروردین ۱۳۶۱ در قرارگاه عملیات فتح المبین حضور یافت و با پیشنهاد ایشان این عملیات به نام حضرت «زهرا» نام گذاری شد.
پس از آزادی خرمشهر نیز در دومین سفر خود عازم اهواز شد و مردم این شهر نماز شکر را به همراه ایشان به جای آوردند.
بعد از ظهر همان روز به همراه امام جمعه اهواز عازم منطقه خرمشهر شدند و ضمن حضور در مسجد جامع در جمع رزمندگان چنین فرمودند:
«امروز یکی از روزهای مهم اسلامی و یوم الله است از جمله آرزوهای من فتح خرمشهر بود که به حمدالله من زنده ماندم و این روز را دیدم»
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#اطلاع_نگاشت
پنجمین شهید محراب #آیت_الله_اشرفی_اصفهانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
💠 پیام #امام_خمینی (ره) به مناسبت شهادت #شهید_محراب #آیت_الله_اشرفی_اصفهانی :
🔹 شهید عزیز محراب این جمعه ما از آن شخصیتهایى بود که این جانب یکى از ارادتمندان این شخص والامقام بوده و هستم.
🔸 مرحوم شهید بزرگوار حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا عطاء الله اشرفى را در این مدت طولانى به صفاى نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالى از هواهاى نفسانى و تارک هوى و مطیع امر مولا و جامع علم مفید و عمل صالح میشناسم، و در عین حال مجاهد و متعهد و قوى النفس بود
🔹 او در جبهه دفاع از حق از جمله اشخاصى بود که مایه دلگرمى جوانان مجاهد بود و از مصادیق بارز رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْه بود
📅 ۲۳ مهر: سالروز شهادت امام جمعه کرمانشاه، #آیت_الله_اشرفی_اصفهانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#خاطرات_شهدا
فرزند شهید آیت الله #اشرفی_اصفهانی (شهید محراب) می گوید:
وقتی 14، 15 ساله بودم روزی برای استحمام به گرمابه ای در قم رفته بودم در بدو ورود مشاهده کردم یکی از آقایان که سر خود را صابون زده و روی چشمانش نیز از کف صابون پوشیده است با دست به دنبال ظرف آب می گردد، بلافاصله ظرفی را نزدیکم بود برداشتم و از خزینه پر آب ساختم و دو بار روی سر ایشان ریختم. آن مرد نورانی نگاه تشکر آمیزی به من انداخت و پرسید آیا شما هم سر خود را شسته اید؟
عرض کردم، خیر تازه به حمام آمده ام.
به گوشه ای رفتم و سر و صورت خود را صابون زدم، قبل از اینکه آب بر سر خود بریزم ناگاه دو ظرف آب روی سرم ریخته شد. چشم خود را باز کردم دیدم آن مرد بزرگ به تلافی خدمت من، با کمال بزرگواری محبت کرده است. در خانه موضوع را به مرحوم پدرم گفتم، لکن چون او را نمی شناختم نتوانستم معرفی کنم.
یکی از روزهای عید مذهبی که با پدر به منزل علما می رفتم ناگاه چشمم به ایشان افتاد و او را به پدرم نشان دادم. پدرم فرمود،
عجب! ایشان حاج آقا روح ا ... #خمینی است.
#سیره_ستاره_ها
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#امام_خامنه_ای :
🔸در جلسات متعدد، من این مرد بزرگوار را از نزدیک دیده بودم؛ حقاً و انصافاً مصداق یک عالمِ عامل بود. فقط زبان او تبلیغ نمیکرد؛ عمل او هم تبلیغ میکرد. تواضع او، زهد او، بیاعتنائی او به بسیاری از چیزهای ظاهری، از ویژگیهای او بود؛ مرد بزرگی بود. خدای متعال هم به او اجر داد؛ در آخرِ یک عمر نسبتاً طولانی، خدای متعال مرگ ناگزیر را برای او به شهادت قرار داد.
90/7/20
#آیت_الله_اشرفی_اصفهانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🔰 #کلام_امام | برخی اسم عقلانیت را میآورند و منظورشان ترس است، فرار از مقابل دشمن ترس است نه عقلانیت!
🔻رهبر انقلاب اسلامی: بعضیها اسم عقل و عقلانیت را که میآورند، منظورشان از عقلانیت ترسیدن است، وقتی میگویند عاقل باشید یعنی بترسید، یعنی منفعل باشید، یعنی از مقابل دشمن فرار کنید، ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند. ترسیدن و فرارکردن و میدان را خالیکردن اسمش عقلانیت نیست، اسمش همان ترس و فرار و مانند اینها است. ۹۹/۷/۲۱
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۴ مهرماه، #سالروز_شهادت #شهید_حجت_الاسلام_والمسلمین_محمدحسن_شریف_قنوتی گرامی باد. 🥀
🗓ولادت :۳ تیر ۱۳۱۳
👈 فرمانده گروه مردمی چریکی الله اکبر
👈 اولین شهید روحانی دفاع مقدس
🗓شهادت : ۲۴ مهر ۱۳۵۹
🔹مجروحیت شدید و شهادت زیر شکنجه در اسارت توسط متجاوزان ارتش بعثی عراق
📌 منطقه : استان خوزستان، خرمشهر، خیابان چهل متری
📍مزار :گلزار شهدای آبادان
📍یادبود: گلزار شهدای اردکان و گلزار شهدای بروجرد
#شهدای_روحانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
هدایت شده از کانال محتوای روایتگری راویان
شریف قنوتی کیست؟
💠او نخستین روحانی مجروح و اسیر جنگ تحمیلی، نخستین روحانی شهید دفاع مقدس، نخستین نماینده امام خمینی(ره) که در جنگ به شهادت رسید، نخستین فرمانده شهید جنگ های چریکی و پارتیزانی، تشکیل دهنده گروه های مسلح به امر امام خمینی ـ رحمة الله علیه ـ در سال 1342، نخستین برگزار کننده تظاهرات در شهرستان بروجرد تا جایی که به عنوان رهبر انقلاب بروجرد معرفی شد، نخستین تشکیل دهنده ستاد پشتیبانی از جبهه های جنگ و حمایت از جنگ زدگان در بروجرد، نخستین ارسال کننده محموله های تدارکاتی از بروجرد به مناطق جنگی به ویژه خرمشهر، نخستین گروه اعزامی از بروجرد به خرمشهر جهت دفاع ازشهر و نخستین گروه مدافع در خرمشهر به نام «لشکر الله اکبر» که همراه برادران ارتشی و سپاهی به مدت 35 روز مقاومت کردند.💠
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani