روشنگر مدیا
🔺رهبران در شرف مرگ: تحلیل تازه از خودکشی دستهجمعی در فرقهها
✍️در بررسی علل خودکشيهای دستهجمعی در چند #فرقه مهم مانند معبد خورشید، دروازه بهشت و معبد مردم، اغلب روی اندیشه هزارهگرایی تأکید شده ، حال آنکه در تحلیلهای همهجانبه باید نقش رهبران و خصایص ایشان را نیز لحاظ کرد. طبق تحقیقات برخی محققان وجود بیماری و در شرف مرگ بودن رهبران سه فرقه فوق، نقش مهمی در انگیزهبخشی برای انتخاب خودکشی دستهجمعه توسط ایشان ایفا کردهاست. در این رابطه، «لويیس» مینویسد:
⏮«چندین سال پیش در حین تحقیقی درباره گروه دروازه بهشت برای ارائه تحلیلی از راهکارهایی که بر طبق آنها اپلوایت(رهبر فرقه دروازه بهشت) خودکشی را موجه جلوه داد، به منابع متعددی رسیدم که سلامتی وایت را رو به تحلیل نشان میداد. او باور داشت که در حال مرگ بر اثر ابتلا به سرطان است. ..وی هرگز به گزینه انتخاب جانشینی برای هدایت گروه پس از مرگش توجه نکرد و همین امر احتمالاً گزینه خودکشی را جالبتوجهتر میساخت...درباره سلامت دیمامبرو(رهبر فرقه معبد مردم) نیز باید اذعان داشت که از نوعی نارسایی کلیوی و دیابت شدید رنج ميبرد و باور داشت که به سرطان مبتلا شدهاست. و جیمز جونز(در حادثه جونز تاون) نیز به دلیل تسکین مشکل جسمانی واقعی و همچنین اعتیاد خود ویرانگرانهاش، با مصرف بیش از حد آرامبخشها در حال از بین بردن تدریجی خویش بود. .. به این ترتیب، اگر این سه احساس کردند که مرگشان نزدیک است در آن صورت با همراه کردن تمام گروه -که برخاسته از خصوصیت خودشیفتگی بود- [انتخاب خودکشی دستهجمعی] در سفر عبور از مرگ برایشان جذاب به نظر میرسید. علاوه بر این هر سه مرد میدانستند که نهتنها رشد گروهشان متوقف شده بلکه به صورت فزایندهای در مسیر افول در آینده نیز قرار دارد.»
🌀به این ترتیب، به جای تعیین جانشین در هالهای ناامید به آینده ترجیح دادند #خودکشی دستهجمعی را برای خو د و صدها پیروانشان رقم زنند.
📚منبع: کتاب ادیان چالشانگیز نوظهور، اثر مشترک جمیز آر.لويیس و یسپر اویور پترسون
🌎#با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔅@𝑹𝒐𝒔𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂𝒓𝑴𝒆𝒅𝒊𝒂🔅
•┈┈••✾•◈🔆◈•✾••┈┈•
🧘♂یوگا و آیین برهمن
✍یک نکته بسیار مهم – و شاید عمداً پنهان نگاهداشتهشده- در ارتباط با یوگا، این است که #یوگا به عنوان یک «دارشنه»(مکتب و دیدگاه فلسفی) از مکاتب متشرع هندویی (آستیکه) محسوب میشود.
♋️ مکاتب آستیکه #هندو به شش مکتب فکری هندی گفته میشوند که به حجیت کتب مقدس هندو یعنی «ودا»ها معتقدند. به این ترتیب متوجه میشویم که یوگا اگرچه یک دین نیست اما پیوستگی و همبستگی مطلقی با آیین هندویی و نظام برهمنی دارد.
⭕️اعتقاد یوگا به وداها به همراه دیگر تعالیمی که بر آنها اصرار دارد، از جمله باور به #تناسخ، قانون کارما یا کرمه (تولد مجدد فرد بعد از مرگ بر روی زمین در سیری صعودی یا نزولی) و اعتقاد به چرخه بازپیدایی(سمساره) و ابداع روشی جهت خروج از این چرخه (به معنی نجات و آزادی)-که همگی از عقاید مشترک مکاتب گوناگون هندی محسوب میشوند- در واقع نشاندهنده این است که یوگا در همه اشکال و شاخههایش مانند تانترا، بهاکتی، هاتا، کریا و...، در حقیقت مبلغ تفکرات و باورهای برهمنان هندو است.
↙️تقریباً میتوان گفت تمامی کتب، مجلات و مقالات تخصصی مرتبط با یوگا به صورت آشکار و نهان، شامل تبلیغ عقاید و باورهای این آیین هستند.
➕به این ترتیب، با نگاهی دقیق میتوان گفت ادعای غیر وابسته بودن یوگا به دینی خاص و صرفاً یک روش برای ارتقای سلامت جسمانی و روانی بودن، به طور جدی زیر سؤال میرود.
🆔@RoshangarMedia
🔺مهمترین انگیزههای فرقههای خودکشی
▫️از هزارهگرایی تا بیماری سرکردگان
✍️در تحلیل انگیزهها و عوامل مؤثر در بروز خودکشیهای دسته جمعی و اغلب نادر فرقههای خودویرانگری مانند #معبدخورشید، #دروازه_بهشت و #معبدمردم -که عمق و شدت این حوادث تاسفبار، تا مدتها افکارعمومی را جریحه دار ساخت- فرضیههای بسیاری مطرح شده است.
🔰ورای نظریههای توطئه محبوب میان عامه، تحلیلهای علمی بیشتر حول محور یک باور مشترک در فرقههای فوق میگردد؛ هزارهگرایی و اعتقاد به آخرالزمان که در هر سه فرقه به منزله یکی از عناصر اقناع پیروان به خودکشی نقش آفرینی کرده است. اما به اعتقاد برخی محققان مانند "جیمز لوئیس"، باید نقش عوامل تهدیدزای بیرونی و ویژگی های سرکردگان را نیز لحاظ کرد. بر این اساس، امواج انتقادات رسانه ای و برخی اقدامات پلیس علیه فرقه های مزبور در کنار انزوای اجتناعی خودخواسته فرق طی سال های قبل از خودکشی، تا حدودی به منزله عنصری انگیزه بخش تلقی می شود.
⏮همچنین تمامیت خواهی سرکردگان در کنار ابتلای هر سه سرکرده به بیماری هایی لاعلاج نیز مهم هستند. ایشان با مشاهده خود در شرف مرگ، ترجیح می دادند پیروان را نیز در این سفر با خود همراه سازند. عدم تعیین جانشین در این فرقهها نیز به این تحلیل، قوت میبخشد. در هر حال تحلیلهای روندشناسانه میبایست از کلیشهها و عناصر برجسته بیرونی فراتر رفته و تحلیلهای درونی را نیز مدنظر قرار دهند.
🌎#با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔅@𝑹𝒐𝒔𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂𝒓𝑴𝒆𝒅𝒊𝒂🔅
•┈┈••✾•◈🔆◈•✾••┈┈•
14.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺آیا امیرعباس هویدا بهائی بود؟
🆔@RoshangarMedia
▫️رئیس روابط بینالملل کلیسای اچمیادزین:
🔹پیام ادیان الهی صلح و دوستی است
🔸اسقف ناتان هوانسیان در نخستین دور گفتوگوی مشترک اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین تأکید کرد: پیام ادیان الهی صلح و دوستی است.
🔰به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین دور گفتوگوی مشترک #اسلام و #مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین با موضوع «ادیان ضامن زندگی مسالمت آمیز ملتها» با حضور عباس ظهوری، سفیر و سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در #ارمنستان، آیتالله سید منذر حکیم، رئیس پژوهشکده ذریه نبوی (مجمع جهانی تقریب مذاهب)، حجتالاسلام والمسلمین جواد جعفری، رئیس حوزه علمیه زنجان و خانمها فریبا علاسوند، عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران و انسیه قنادزاده، سرپرست گروه گفتوگوی ادیان و آئینهای شرقی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مقر مقدس اچمیادزین برگزار شد.
🖇ادامه در سایت روشنگر: https://roshangar-online.com/4818/
🌎#با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔅@𝑹𝒐𝒔𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂𝒓𝑴𝒆𝒅𝒊𝒂🔅
•┈┈••✾•◈🔆◈•✾••┈┈•
🔺میراث "نورعلی"
🌀چند سال پیش در چنین روزی، یکی از جنجالی ترین اقطاب
✍️فرقه نعمت اللهی سلطانعلی شاهی گنابادی یعنی #نورعلی_تابنده درگذشت تا اکنون برخی میراث داران رویکردهای خاص و البته به دور از مرام درویشی وطریقت وی، این سالگرد را با اغتشاشات اخیر پیوند زنند. چنانکه ماذون خارج نشین فرقه، مصطفی آزمایش در شبکههای اجتماعی مبادرت به انتشار سخنانی با این مضمون ساخته است.
به واقع، تعلق خاطر و عضویت سابق تابنده در برخی جریانهای سیاسی مانند جبهه ملی و نهضت آزادی از یک سو و کارنامه رهبری وی که به وقایع مختلف و سرآمد آن سوم اسفند و گلستان هفتم انجامید، در مجموع بذری بر زمین طریقت #فرقه پاشید که محصول آن سال ها بعد در اقدامات طیف افراطی فرقه موسوم به #مجذوبان_نور و جرگه دراویش مدرن با عینیت یافتگی آزمایش، نمود یافت. اینچنین است که این دسته دست پرورده مکتب سیاسی تابنده، با وجود چند سال از مرگ وی و برخلاف مرام طریقتی، جانشین تعیین شده را برنتابیده و در عین حال از نام وی برای مقاصد و مطامع خویش، بهره برداری می کنند و این است میراث تابنده؛ میراثی متناقض با مبانی اعتقادی و مرام #درویشی.
🆔@RoshangarMedia
روشنگر مدیا
🔺بلاتکلیفی رندانه بهائیت در برگزاری مناسبتهای غیربهائی
🔰رویکرد بهائیت نسبت به کریسمس
✍️بهائیان هر اتفاق و مناسبتی را از دریچه سود و زیان تشکیلاتی و مناسبات سازمانی مورد بررسی قرار میدهند، به عنوان مثال همین جشن #کریسمس که از یک طرف به دلیل جمعیت زیاد #مسیحیان و بستر مناسبی که برای تعامل و تقریب افراد فراهم میآورد، چشمپوشی از آن برای بهائیت ضرر بزرگی محسوب میشود و از طرف دیگر مسئولان #تشکیلات برای اغنای افکار خود بهائیان و تناقضاتی که حضور و تبلیغ #بهائیت در این فضا ایجاد میکند، مجبورند دستور واضحی در مورد عدمشرکت در این مناسبت پر زرق و برق صادر نکنند. هرچند در لفافه اعضا را به استفاده ابزاری از کریسمس سوق میدهند و در میان خود، کنار گذاشتن کامل چنین مناسبتهایی را به عصر ذهبی و حکومت خیالی بهائی موکول مینمایند:
🔚«بهائیان باید جشن گرفتن ایام مقدسه مسیحی از قبیل کریسمس را متوقف سازند... امّا لزومی ندارد که در حال حاضر محافل روحانی این اصل را تنفیذ نمایند..؛
بهائیان، در اتخاذ تصمیم که آیا در این قبیل فعالیتهای سنتی شرکت کنند یا خیر، باید در مقابل دو مورد افراط و تفریط مراقبت تام داشته باشند. یکی قطع ارتباط غیرضروری از مراسم و آئینهای فرهنگی بیضرر و بالتبع منزوی کردن خود از دوستان و خانوادههای غیر بهائی خویش است؛ و دیگر ادامه دادن به مراسم منسوخ ادوار سالفه و بالتبع تضعیف استقلال امر بهائی و ایجاد تمایزات نامطلوب بین خود و دیگر احبای الهی است. در این رابطه بین آنچه که #بهائیان بین خود انجام میدهند و آنچه که در ارتباط و مصاحبت با دوستان و منسوبین غیربهائی انجام میدهند، تفاوتی وجود دارد. »(بخشی از پیام مرکز اصلی فرقه)
🆔@RoshangarMedia
🔺فجایع فرقهای و تئوریهای توطئه
✍یکی از مهمترین آسیبهای جریانهای فرقهای، خشونتگرایی داخلی و خارجی است که به ترتیب با اقدامات #تروریستی و گونههایی از خودویرانگری(خودکشی) بروز می یابد.
✴️حادثه تروریستی انتشار گاز در مترو توکیو توسط #فرقه اوم شین ریکیو و خودکشیهای دسته جمهی در فرقه معبد مردم و دروازه بهشت، مصادیقی از #خشونت علیه دیگران و خود در فرقههاست. لیکن پس از وقوع این فجایع، اغلب طی بمباران رسانهای پیرامون آن، افکار عمومی به گونهای فرضیهسازی توطئهباورانه، گرایش مییابند که بر اساس آن، پای نیروهای فشار خارجی -اغلب دولتی- و به خصوص سیاست به میان میآید و با داستان سازیهای فضای مجازی، رنگ و بویی پوپولیستی یافته، مورد استقبال عامه قرار میگیرد.
🔰به اعتقاد محققان، یکی از دلایل روی آوردن عوام به تئوریهای توطئه، آسیب دیدن اخلاق و انسانیت در این گونه فجایع است. در واقع مردم برای فرار از واقعیتهایی همچون کشتار فرزندان توسط والدین در فرقههای خودکشی، تمایل دارند داستانهایی را باور کنند که عنصری خارجی را به #قاتل معرفی میکند تا به این صورت با قربانی خواندن اعضا، به نوعی از ایشان نیز احقاق حق کنند.
↙️به همین خاطر است که تئوریهای توطئه پی از فجایج خودکشیهای دستهجمعی فرقههای مزبور یا حادثه "ویکو" به سرعت منتشر و پذیرفته شد.
🛑#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔺قرآنبسندگان یا سنتمنکران
✍قرآن و حديث، از مهمترين منابع فهم #اسلام هستند که غالب شیعیان و اهلسنت، حجیت آن را قبول داشته و احکام و قوانین الهی را از آن منابع، استنباط و استخراج میکنند.
📚آيات و احاديث زيادی برحجیت این دو رکن، به همراه هم تأکید داشته و آنها را مايه سعادت مسلمانان میدانند، اما رویه #افراط برخی مسلمانان در #قرآن و #حديث، سبب به وجود آمدن جريانهايی خاص شدهاست. در بحث حديث، افراطگرايی به شکل «اخباریگری» در شیعه و «سلفیگری» در اهل سنت بروز کرد.
📎ادامه در سایت روشنگر:
https://roshangar-online.com/4832/
🛑#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
💢گذشتهگرایی؛ شاخصه مشترک رنسانس فلورانس و رنسانس قدسی
✍حرکت #رنسانس در واکنش به دوران قرون وسطی و در سلب آن، هویت خود را بازیافت. بدینسان توجه به یونان و روم باستان، اندیشه اندیشمندان رنسانس را به خود مشغول داشت.
✴️عصر رنسانس همانگونه که از جهات مختلف، عصر ترقی، پیشرفت و تعالی بود، از جهاتی عصر ارتجاع و انحطاط به شمار میآید؛ زیرا علم جدید، میل و توجه به ادبیات و فلسفه قدیم را در قلوب افراد ایجاد کرد، آنان را به سوی اخلاق بتپرستی برگرداند و باعث شد پشتپا به دین #مسیحیت بزنند.
🔰در همین گذشتهگرایی بود که آکادمی افلاطون در #فلورانس شکل گرفت و سنت هرمسی(متون مصری) توسط «فیچینیو» ترجمه شد و گسترش یافت.
⚛در جنبشهای معنوی نوپدید به عنوان فرزندان رنسانس قدسی( درعصر پستمدرن) نیز برخی ادیان قدیمی مانند #تائوئیسم و #بودائیسم در جریانهایی مانند فنگشویی، ذن، یوگا، عرفان ویندایر و... بازخوانی شدهاند یا #عرفان_سرخپوستی و مکزیکی در اندیشههای «پال توئیچل» و «کارلوس کاستاندا» فرصت طرح یافتند. «پائولو کوئیلو» هم با «کیمیاگر» خود کوشید تا انسان و #کیهان_هرمسی را به زبان داستان و رمان مورد پسند بشر عصر پستمدرن تبدیل کند.
☯بدینسان، جریانهای معنوی معاصر پستمدرن نیز چونان عصر رنسانس فلورانس کوشیدند تا در نفی #مدرنیته به گذشتههای پیش از آن رجوع کنند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09