فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جامعیت آیتالله سیدمصطفی خمینی
تفسیر جالب رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله تاریخی امام پیرامون حاجآقا مصطفی
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
13960730_21782_128k.mp3
16.71M
🎙 بشنوید|| آیتالله شهید #سیدمصطفی_خمینی در نگاه مقام معظم رهبری
🔹متن کامل بیانات را اینجا بخوانید:👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/9951
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید|| برتری علمی آیتالله شهیدسیدمصطفی خمینی نسبت به آیتالله شهید صدر به روایت آیتالله شبزندهدار
🔹آیتالله شبزندهدار: از کتابهای ایشان (شهیدسیدمصطفی خمینی) نشان داده میشود که در تتبع، اوسع از شهید صدر است. تفکرات مرحوم شهید صدر در یک محدودهای در اصول وجود دارد: مرحوم #شیخ_اعظم، مرحوم آقای #آخوند، مرحوم آقای #نائینی، مرحوم #آقا_ضیاء، و به ندرت آقای #اصفهانی و #محقق_خوئی که استادشان بودند.
🔸ایشان معمولاً در همین حدود سیر میکنند ولی مرحوم آقای #حاج_آقا_مصطفی، اینها که هست مازاد بر اینها هم دارد مثلاً فرض کنید که مرحوم #حاج_شیخ_عبدالکریم_حائری، حتی #مرحوم_علامه_طباطبایی، مرحوم آقای #بروجردی و دیگران. انسان میبیند که حرفهای اینها را هم متعرض میشود، مطالعه کرده است و یک دامنه وسیعتری را ایشان مورد مطالعه قرار میدهد.
چون بعضیها هستند که تتبع دارند ولی دقت ندارند، بعضیها هم دقت دارند ولی تتبع ندارند. ایشان جامع بین منقبتین است که هر دو را در وجود خودش جمع کرده است.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
سخنرانی تاریخی مقام معظّم رهبری در سالگرد شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
[صفحه ۱ از ۳]
#بازنشر|| حافظه تاریخی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
«ربنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا و هب لنا من لدنک رحمة انک انت الوهاب»
پروردگارا قلوب ما را بعد از آنکه هدایت فرمودی به باطل میل مده و به ما از لطف خویش رحمتی عطا فرما که تنها تویی بخشندۀ بی منت.
قال الله الحکیم: «و اذ قال موسی لقومه یا قوم لم تؤذوننی و قد تعلمون انی رسول الله الیکم فلما زاغوا ازاغ الله قلوبهم و الله لا یهدی القوم الفاسقین.» ای رسول ما به یاد آور وقتی که موسی به قوم خود گفت: چرا مرا رنج و آزار می دهید در صورتی که بر شما معلوم است که من فرستادۀ خدا به سوی شما هستم، باز چون از حق روی گردانیدند خدا هم دلهایشان را از اقبال به حق بگردانید و خدا مردمی نابکار فاسق را هدایت نخواهد کرد.
به مناسبت #سالگرد_شهادت #علامه_سید_مصطفی_خمینی(ره) ایجاب میکند که جملاتی چند دربارۀ این حادثه که به نوبۀ خود #نقطۀ_عطفی برای #مبارزات_اسلامی ایران بود و از جوانب گوناگون قابل مطالعه، استنتاج و بهره برداری است، عرض کنم.
مرحوم سید مصطفی خمینی(ره) یک از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین 48 - 47 سالگی بودند و در آن سن جزء #ممتازترین کسانی بود که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد و .... وجود داشت. بنده ایشان را به عنوان یک چهرۀ برجستۀ حوزۀ علمیۀ قم از سالها قبل می شناختم.
وقتی به قم رفته بودیم، در درس فقه و اصول امام، ممتازترین کسی که بر طبق سنت و شیوه درسهای حوزۀ علمیه، گستاخانه با امام از مباحث علمی دم می زد و اشکال می کرد، او بود.
ایشان اگر نگوییم بهترینِ شاگردان، جزء بهترین شاگردان درس امام(س) بود، و در عین حال خود یک مدرس معروف بود و فلسفه و فقه درس میداد. او به عنوان یک چهرۀ برجسته در میان طلاب، فضلا و مدرسین حوزه، معروف بود.
در سال 1341 هجری شمسی مبارزات روحانیت و حوزۀ علمیه شروع و وی در متن مبارزات قرار داشت، اما بدون هیچ گونه تظاهر. شگفت آور بود که حاج آقا مصطفی(ره) در منزل امام مانند یکی از واردین این منزل و کسانی بود که به طور طبیعی در این خانه رفت و آمد می کردند چنان که کسی احساس نمی کرد او پسر امام(س) است و حتی مراجعه او به امام(س) در حد دیگران بود. هیچ کس فکر نمی کرد که برای زیارت امام(س)، یا برای انجام کاری و یا گفتگو با امام، باید از او اجازه بگیرد زیرا او مانند دیگران بود، اگر امام مجلس محرمانه و خلوتی داشتند، او هم مثل همه مردم و مراجعین دیگر در آن مجلس شرکت نمی کرد.
اخلاق خاص او در رابطه با امام(س) و حفظ جنبه تساوی با دیگر مردم در آن روزها در حوزه معروف بود. همه می گفتند که حاج آقا مصطفی خمینی(ره) در منزل امام به گونه ای رفتار می کند که با هیچ یک از مراجعین فرقی ندارد و واقعیت هم همین بود، هرگز انتساب به امام(س) و یا نام ایشان برای او وسیله ای محسوب نمی شد.
بعد از آنکه در سال 1343 هجری شمسی تعرض شدید امام(س) نسبت به ماجرای کاپیتولاسیون منجر به تبعید امام خمینی(س) از ایران شد، ایشان را هم گرفته و به ترکیه تبعید کردند و آنجا در خدمت امام بودند. قبل از آن واقعه، مرحوم آقا مصطفی(ره) طعم زندان را چشیده بود، در زندان قزل قلعه و زندانهای دیگر در سلول های تنها، روزها و شبهای غربت، تنهایی و محنت را گذرانده بود، اما این تبعید برای او از دو جهت مهم و آموزنده بود:
1 - زندان برای همه کلاس بود، تنهایی در زندان بزرگترین معلم بود. لازم نبود که انسان در زندان، با بزرگان و یا روشنفکرانی هم سلول و هم بند باشد تا از آنها درسی بیاموزد، بلکه انسان از تنهایی زندان درس می گرفت و از مطالعه، در خود فرورفتن و شناسایی نقاط ضعف و قوت خود، مطالبی ارزشمند می آموخت. این یک جهت بود که برای او و دیگران عمومیت داشت.
2 - نقطۀ مثبت دیگری که در این تبعید وجود داشت مجاورت با امام(س) بود.
خیلی طبیعی بود که در سالهای گذشته این فرزند برومند فاضل فرصت پیدا نکند که با پدر بزرگوار خود که مشغول کارهای تحقیقی، علمی و همه گونه کار یک روحانی اندیشمند بود، چندان ساعت دراز و طولانی را بگذراند. خیلی طبیعی است پسری که خود شاغل است با پدرش هم که باز شاغل است، چندان ارتباطی ندارد. مثل دو رفیق و همکار به طور طبیعی نیستند. اما تبعید در ترکیه این فرصت را به این پسر با استعداد و لایق داد که بیش از یک سال شبانه روز با امام(س) باشد و از امام(س) بیاموزد نه فقط دانش و اندیشه انقلابی، تجربه های سیاسی عمیق یا خاطرات گذشتۀ زندگی پرماجرای امام را، بلکه بیش از همه، روحانیت، معنویت و عظمتی که در روح امام همواره وجود داشت و عرفان، بینش معنوی و حکمت آموز امام را بیاموزد. این فرصت برای این پسر لایق بسیار ارزنده بود و از این فرصت بهره ها برد.
#علامه_شهید
@rozaneebefarda
سخنرانی تاریخی مقام معظّم رهبری در سالگرد شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
[صفحه ۲ از ۳]
#بازنشر|| حافظه تاریخی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از آنکه این پدر و پسر از ترکیه به نجف منتقل شدند، در طول سالیان تبعید در نجف کسانی که توانسته بودند با ایشان ملاقات کنند، می گفتند آقا مصطفی(ره) شخصیت دیگری شده است.
آن معنویت، نفوذ معنوی، حکمت و اندیشه بلند، از او همچنان که امام(س) بعد از مرگ ناگهانی او گفتند، یک امیدی برای آینده می ساخت و به همین جهت بود که امام(س) فرمودند: «مصطفی امید آینده اسلام بود» و واقعاً هم همین طور بود و مصطفی(ره) امید آینده ما و خمینی آینده ایران بود. آن استعداد و دانش زیاد، روحیه بسیار خوب و عالی و اندیشه درست، می توانست برای آینده ایران ذخیره ای پایان ناپذیر باشد و حادثه شهادت او، می توانست نشان دهنده شخصیت معنوی او باشد.
مسأله #شهادت_ناگهانی این #روحانی_بزرگ و #شخصیت_عالیقدر، جریان مبارزات را در ایران از یک گذرگاه بسیار حساسی گذراند و مبارزات را وارد یک مرحله جدید و همه افراد را به شخصیت والای امام(س)، این پدر صبور و بردبار واقف کرد. در حقیقت مهم ترین وسیله ای که توانست این مبارزه را در شکل توده ای عجیب و جدید در عرصه تاریخ ایران حاضر کند، این حادثه بزرگ و این شهات پر ارج بود.
بنابر این همان طوری که حضرت امام(س) فرمودند: «مرگ مصطفی از الطاف خفیه الهی بود» این یک لطف الهی بود؛ لطفی که ساده اندیشان، ظاهربینان و سطحی نگران آن را به صورت «لطف» نمی دیدند و آن چنان که شایسته بود برداشت نمی کردند.
بعد از آن هم روشن است دستگاه حاکم از این حادثه چگونه می خواست، استنتاج کند. امّا رهبر عظیم الشأن انقلاب و مردم بیدار و آزاده از این حادثه چگونه استفاده کردند. این مطالب را فقط به این خاطر نگفتم که نسبت به شخصیت مردی بزرگ سخنی گفته باشم که دانستن آن برای شما خواهران و برادران لازم است، و همچنین شخصیت ناشناخته این شهید را به شما بشناسانم، بلکه بیشترین تأکید من بر سخن گهربار امام(س) است که فرمودند: «او امید آینده ما بود.»
امّا همین جمله را نیز از این نقطه نظر نگاه میکنیم که امید آینده ایران تجلیل و ستایشی از این شهید بزرگوار است و مایه غم و تأسفی برای ما، از دیدگاه دیگری می نگریم که به درستی احساس کنیم که دشمنان ما، دشمنان سوگند خورده این ملت و انقلاب تا چه اندازه آینده نگری و برنامه ریزی دارند که پیش از آن که همه ما بدانیم که این شهید امید آینده ایران بود و پیش از آن که عناصر فعال و مبارز ما به درستی شناخته باشند که چه عنصری، از دست آنها گرفته می شود، دشمن این را کشف کرده بود.
دستگاههای جاسوسی و اطلاعاتی دشمن این مطلب را پیش از ما دانسته و فهمیده بود و لذا در صدد علاج برآمده و آینده نگری کرد. فردای ایران را دید، ایرانی را دید که مردم در جستجوی شخصیت های قابل اطمینانی هستند که بر گرد آنها جمع شوند و نهضت را که هنور در نیمه است، به پایان برسانند.
دشمن کسی را که می دانست در آن روز امید آینده می تواند باشد و می تواند امید ببخشد، از میان ما برداشت.
آن چیزی را که ما می توانستیم دست مایه حیات سیاسی و اجتماعی خود کنیم، از ما گرفت. پس دشمن، آینده نگر و دوراندیش است. دشمن با ما به شکل روزمره برخورد نمی کند، او قبلاً نقشه ها را طرح می کند و فردا و پس فردا را می بیند و بر طبق محاسبات دقیق آن را حدس می زند و در مقابل آنچه پیش خواهد آمد، طرح ریزی و برنامه ریزی می کند. ما در مقابل چنین دشمنی قرار داریم.
حال نتیجۀ فهمیدن این واقعیت چیست؟ این نتیجه به نظر من نباید جز این باشد که ما هم خود را در مقابل این چنین دشمنی حس کنیم.
اولاً ما هم باید #آیندهنگری کنیم، با حوادث به شکل روزمره برخورد نکنیم، اندکی دورتر از جلوی چشم خود را ببینیم، احساس خطر کرده و احتمالات را برای آینده در نظر بگیریم؛ ثانیاً #نقشههایدشمن را هم نقشه های روزمره به حساب نیاوریم.
@rozaneebefarda
سخنرانی تاریخی مقام معظّم رهبری در سالگرد شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
[صفحه ۳ از ۳]
#بازنشر|| حافظه تاریخی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
آن روزی که شاه در نطق هایش می گفت اگر من از این مملکت بروم. مملکت دچار تجزیه خواهد شد و اگر پادشاهی در این مملکت نباشد، مردم ایران نمی توانند با هم کنار بیایند، و این را در همه مصاحبه های مطبوعاتی و نطقها می گفت، همه هوشمندان می توانستند درک کنند که آینده ایران پس از خلع ید از این غاصبان و مزدوران چه خواهد بود. هوشمندان از آن روز فهمیدند که اولین و حادترین مسألۀ ایران بعد از پیروزی انقلاب چیست، و آن تظاهرات تجزیه طلبانه است. حال در چنین شرایطی تکلیف ما چیست؟
پیش از هر بحث اصولی، فکری، ایدئولوژیکی، امروز جامعه ما نیاز به دانستن این تکلیف ها دارد. تکلیف ما این است که همچنان به انقلاب اسلامی وفادار باشیم، ممکن است بگویید همه وفادارند. مگر کسی هست که به انقلاب اسلامی وفادار نباشد؟ جواب این است که آری ممکن است کسانی باشند که به انقلاب اسلامی وفادار نمانده باشند، چه عاملی موجب می شود که کسانی با انگیزۀ اسلامی با وارد کار شده باشند ولی به انقلاب اسلامی وفادار نمانده باشند؟ آیا همه چیز باید در شمار منافع مادی بیاید؟ آیا چیز دیگری نیست که انسان را باز بدارد؟ غیر از این وجوه شناخته شدۀ معمولی که یک انسانی را در مقابل انقلاب و جریان انقلاب قرار بدهد، حتماً وجوهی وجود دارد.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) یک روز به سربازان سلحشور اسلام گفت: از جنگ کوچکتر بازگشتیم، بر شما باد جهاد بزرگتر، پرسیدند، جهاد بزرگتر چیست؟ حضرت فرمود: «جهاد با نفس»، نبرد با انگیزه ها؛ انگیزه های شخصی و نفسانی، جهاد با خواهشهای قلبی. ما خواهش قلبی را بیشتر در مسایل فکری، تفریح ها، عیاشی ها و خوش گذرانیها محدود کردیم، در حالی که این ها بخشی از خواهش های قلبی است، امّا خواهشهای قلبی رقیق تر، ضعیف تر، بسیار خطرناک ترند.
در شرایط امروز جامعه ما، وحدت غیر از فلسفه عمیق ایدئولوژیک، فلسفه سیاسی نیز پیدا می کند، این است که وحدت دیگر به صورت یک فرمایش در نمی آید به صورت یک نیاز و ضرورت در می آید. با همه اختلاف سلیقه هایتان با هم کنار بیایید، دشمن می خواهد که شما با استفاده از کمترین اختلاف نظر و اختلاف سلیقه در مقابل هم قرار بگیرید. دشمن می خواهد که برادران هم وزن که سالهای سال هم دیگر را آزموده اند، هم دیگر را شناخته اند، به مختصر بهانه و سوءظنی یکدیگر را متهم کنند، بیایید برای خشم دشمن در مقابل این خواسته های او مقاومت کنیم، البته از لحاظ فکری هر چه می توانیم بایستی نقاط مشترکمان را تقویت کنیم و باید به یکدیگر نزدیک شویم تا وحدت، یک وحدت از دل جوشیده باشد.
🔹منبع: روزنامۀ اطّلاعات – 1 / 8 / 1368؛ یادها و یادمانها از آیت الله سید مصطفی خمینی(ره)، جلد 1، ص 39.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید || آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی همتای علمی آیتالله شهید سیدمحمدباقر صدر بود.
▫️آیتالله سیفی مازندرانی:
🔸ایشان با اینکه سن چندانی نداشت اما یک فقیه مسلّم بود و کتابهایی که از ایشان باقی مانده، بسیار عالمانه نوشته شده است.
🔹به جرأت بگویم ایشان چیزی کمتر از شهید محمد باقر صدر نداشته و در عرض ایشان و همتای علمی – انقلابی ایشان بوده است.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید || زهد و معنویت حاجآقا مصطفی به روایت مقام معظم رهبری
▫️مرحوم حاجآقا مصطفی از لحاظ سادگی وضع زندگی، به معنای واقعی کلمه زاهد بود.
▫️از لحاظ رفتار، لباس، خوراک و از لحاظ رسیدگی به خانواده، واقعا معرض از دنیا و زاهد بود.
▫️اهل ذکر و حضور و سلوک بود.
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از بیداری طلاب
مجتهد شهید
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدمصطفی خمینی
📸بهترین شاگرد امام
📸آقازاده نبود!
📸آشتی ناپذیر در برابر سازشکاران
📸مرحوم آیتالله بهاءالدینی: آیتالله سیدمصطفی خمینی از نوادر زمان بود
📸تو آن طرف جوی و ما این طرف
🎥توصیه به طلاب درس خارج برای مراجعه به آثار شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🎥مقابله جدی مجتهد شهید با جریانات انحرافی
پاسخ مجتهد شهید به سؤال اساسی مبارزان انقلابی
تبعید مجتهد شهید به روایت نشریه انتقام+سند
تبعید مجتهد شهید به روایت نشریه انتقام+متن کامل
اطلاعیه مراسم بزرگداشت مجتهد شهیدعلامه سید مصطفی خمینی
جامعیت شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی به روایت مورخ خبیر انقلاب اسلامی
ولایت و حکمرانی فقیه از نگاه علامه شهید
📸نامه تشکر امام خمینی به شهید آیتالله صدوقی به دلیل برگزاری مجالس ختم شهید سیدمصطفی خمینی
روایت کمتر دیده شده شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی از قیام پانزده خرداد/1
روایت کمتر دیده شده شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی از قیام پانزده خرداد/2
🎥خاطره ویژه مرحوم دعائی از مرحوم آیتالله سیدمصطفی خمینی و راهاندازی برنامه رادیویی در نجف
📸مراقبه شهید سیدمصطفی خمینی در مقابل نامحرم
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی/ بخش اول
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی/بخش دوم
🎥روشهای تحریف در طول تاریخ
🎥نمونهای از جریانشناسی فوقالعاده مجتهد شهید
بازنشر پیام مکتوب آیت الله العظمی سبحانی در بزرگداشت مجتهد شهید
🎥ابتکار روشی شهید سیدمصطفی خمینی در اثبات ولایت فقیه به روایت آیتالله شبزندهدار
🎥بیانات مرحوم آیت الله العظمی علوی گرگانی پیرامون شخصیت مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
بهروزرسانی خواهد شد...
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
شخصیت ممتاز آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی در نگاه آیتالله جوادی آملی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹مرحوم آية اللّه شهيد حاج آقا مصطفی خمينی «رضوان اللّه تعالی عليه» در درس اصول امام راحل«رضوان اللّه تعالی عليه» حضور فعال داشتند و نيز در درس فقه ايشان شركت می كردند.
🔹در درس اصول امام، يكی از كسانی كه به خوبی اشكال می كردند و امام نيز به اشكال ايشان عنايت و توجه داشتند، مرحوم حاج آقا مصطفی بودند.
▫️آشنايی ما با مرحوم حاج آقا مصطفی به زمان تحصيل در تهران باز می گردد. ايشان گاهی به تهران و مدرسهی مروی می آمدند كه در آن جا با او آشنا شديم و ارتباط برقرار كرديم. از طرفی، ايشان با جناب آقای نظام الدين الهی قمشه ای كه آقا زادهی بزرگ مرحوم حكيم الهی قمشه ای«رضوان اللّه عليه» و نيز از علمای محترم و بزرگوار تهران بود، رفيق و مأنوس بودند و نيز ما با آقا زادهی مرحوم الهی قمشه ای به جهت اين كه ايشان شب های پنجشنبه و جمعه از قم به تهران می آمدند و در درس اشارات پدر بزرگوارشان شركت مي كردند، آشنا شده بوديم و در اين دوران با ايشان انس و ارتباط داشتيم.
از اين رو، جناب آقای نظام الدين الهی قمشه ای نيز حلقهی اتصال ما و حاج آقا مصطفی بودند و به اين ارتباط، عمق بيش تری بخشيدند.
🔹زماني كه به قم آمديم، ارتباط و علاقهی ما بيش تر شده بود؛ زيرا در درس اصول امام شركت می كرديم و ايشان از كسانی بودند كه خوب اشكال می كردند و امام نيز خوب پاسخ میگفتند.
▫️بيت امام، بيت علم بود و كسی كه پدری مهربان و عالمی فرزانه مانند امام داشته باشد و خودش هم از استعداد سرشاری برخوردار و پيوسته با علم، كتاب، بحث، مناظره و محاوره فكری همراه باشد، طبيعی است رشد بيش تری كرده و ارتقای علمی فزون تری خواهد داشت و مرحوم حاج آقا مصطفی از چنين موهبت ها و ويژگی هايی برخوردار بود.
▫️ايشان فرمايشات حضرت امام«رضوان اللّه عليه» را به خوبی تقرير و خود نيز دربارهی آن ها اظهار نظر می كردند و نيز ديدگاه ها و نوآوری هايی داشتند.
▫️روزی به منزل حاج آقا مصطفی رفتيم و ايشان كتاب شرح فصوص قيصری را به من نشان داد كه تعليقات امام«رضوان اللّه عليه» با خط زيبا در حاشيهی آن است. زمانی كه امام به دست مأموران ساواك دستگير شد، در اين گيرودار ساواكی ها به خانهی امام هجوم بردند و كتاب هايش را غارت كرده يا از بين بردند و اين كتاب مفقود شد و ساليان متمادی از آن خبری نبود؛ تا اين كه روزی يكی از علما كتاب مزبور را به منزل امام«رضوان اللّه عليه» آوردند و تقديم ايشان كردند.
🔻امام(قدّس سرّه) با ديدن اين كتاب بسيار خوشحال شدند و پرسيدند: اين كتاب را از كجا گرفتيد؟ گفتند: در حاشيهی يكی از خيابان های قم از يك دست فروشی كه كنار خيابان بساط پهن كرده بود خريدم؛ وقتی كه چشمم به اين كتاب افتاد، نظرم را جلب كرد و داخل آن را كه نگاه كردم و با ديدن خط و امضای شما فهميدم كه اين كتاب شماست. از اين رو، آن را خريدم و نزد شما آوردم.
🔹امام با ديدن كتاب ياد شده كه پس از سال ها دوباره پيدا شده بود، بسيار خوشحال شدند و از بركت آن دستور دادند تا آن را با تعليقاتی كه خودشان در حاشيهی آن نوشته اند، همراه با تعليقات مصباح الأُنس با دقت فراوان چاپ كنند.
▫️ مهر استاد، صفحه ۱۸۵.
@rozaneebefarda
⚫️مراسم نکوداشت سالگرد شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی
🎓سخنران: حجت الاسلام والمسلمین بابایی
استاد حوزه و دانشگاه- فعال فرهنگی
⏱ زمان: یکشنبه 1 آبان ماه 1401
ساعت: 16
🕌 مکان: خیابان آیت الله بهجت 8 - فرعی سوم سمت چپ-زائرسرای امام باقر(علیه السلام)- طبقه منفی یک -موسسه دارالاعلام
آدرس مراسم در اسکای روم:
https://www.skyroom.online/ch/darolelam/mashhad
#بزرگداشتمردمیعلامهشهید
#سیدمصطفیخمینی/۴
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پسر؛ آیینه تمامنمای پدر
#اختصاصی
#انتشار_برای_نخستینبار
مرحوم آیتالله یزدی:
🔹کتابهای شهید سیدمصطفی خمینی گویای درجه علمی ایشان هست. در حقیقت از گسترش بحثها، شخصیت ایشان را میشود فهمید که در فقه و اصول شخصیت بسیار خوبی داشتند، در حدی که در آن موقع در بین دوستان و فضلا و رفقا شایع بود که حاج آقا مصطفی جایگزین امام است و در حقیقت بعد از پدرش ایشان #رهبر خواهد شد، ایشان امام خواهد شد.
🔸آن موقع که هنوز حکومت نبود هنوز امام در تبعید بودند امام در #قم بودند یا تبعید در نجف بودند. گفته میشد که حاج آقا مصطفی از نظر علمی و اخلاقی و موقعیتِ - به قول ما - سِن و ظواهر و همه به گونهای بود که دوستان غالبا میگفتند ایشان مثلاً جانشین پدرشان خواهد بود.
#مجتهد_شهید
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نسخه دوم امام بود!
روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از جایگاه ویژه #آیتالله_شهید_سیدمصطفی_خمینی در تحولات انقلاب اسلامی
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
کرسی ترویجی بررسی و ارزیابی کتاب
#ولایت_و_حکمرانی_فقیه
ترجمه رساله ولایت فقیه آیت الله شهید سید مصطفی خمینی
🎙باحضور اساتید و فضلای ارجمند:
#ذبیح_الله_نعیمیان
#ابوالقاسم_کریمی
#محمدهادی_حمیدیان
#حسن_غفاری_فر
#حسن_وثوق_زاده
⏰ دو شنبه 2آبان ساعت 10-12
🏢 قم، میدان سعیدی، خیابان هفت تیر، کوچه 12، تقاطع اول، مدرسه علمیه طاهریه، موسسه امام رضا(ع)
📺 #پخش_زنده:
🔻تلویزیون اینترنتی فقه نظام ساز:
http://heyatonline.ir/irsi
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندک تعرض به امام را برنمیتافت!
🔘مرحوم #حاجآقا_مصطفی به شدّت علاقهمند به امام بود؛ به شدّت!
🔹آنچنان روی #حفظ_حیثیّت_امام حسّاس بود که اگر چنانچه کسی اندک تعرّضی یا خدشهای به شخصیّت امام وارد میکرد، حاجآقا مصطفیٰ در مقابله و مواجههی با او #بیتاب میشد و #عکسالعملهای_تند_و_شدید نشان میداد!
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از الهادی
* #امیرالمومنین #آیت_الله_سید_مصطفی_خمینی
💠 هدیه کردن سوره توحید به امیرالمومنین
🔻سوره اخلاص سوره توحید ناب و نفی شرک به اقسام مختلفش است. گاهی اصحاب به رسول خدا مي گفتند: يا رسول الله مثل اينکه علي بن ابيطالب در نمازهاي خود غير از سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَد» سوره ديگري بلد نيست! حضرت عاشق سوره توحيد بودند.
🔸 خدا رحمت کند آيت الله کشميري مي فرمودند: در نجف حاج آقا مصطفي خميني پيش من مي آمد، دائم ذکر مي گفت! به او گفتم: حاج آقا مصطفي چه ذکري مي گويي؟ گفت سوره توحيد را مي خوانم؛ پدرم گفته اند: روزي هزار مرتبه سوره «قُلْ هُوَ الله» را بخوان و به حضرت اميرالمؤمنين (علیه السلام) هديه کن چون که آقا اميرالمؤمنين اصل توحيد است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ذرهای از نشانههای #آقازادگی در حاجآقا مصطفی نبود!
زیست طلبگی #آیتالله_شهید_سیدمصطفی خمینی به روایت آیتالله العظمی خامنهای
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
49.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستشکل درس امام!
جایگاه علمی #آیتالله_شهید_سیدمصطفی خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
شهید مصطفی خمینی.pdf
4.34M
ویژهنامه #فقیهبصیر
✅ به مناسبت شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی(ره) در اول آبان 1356، ویژهنامه فقیه بصیر (شماره ۸) منتشر شد.
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
✳️مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم🇮🇷
@basij_asatid_qom
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
دستنوشته امام خمینی به مناسبت فرزند عزیزش حاجآقا مصطفی
▫️متن دستنوشته امام خمینی به این شرح است:
بسمه تعالى
انّا للَّه و انّا الیه راجعون
در روز یکشنبه نهم شهر ذى القعدة الحرام 1397 مصطفى خمینى، نور بصرم و مُهجَة قلبم دار فانى را وداع کرد و به جوار رحمت حق تعالى رهسپار شد.
«اللهم ارحمه و اغفر له و أسکنه الجنة بحق اولیائک الطاهرین- علیهم الصلوة و السلام».
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢این سند جنایت آمریکاست ...
رفیق نیمه راه من، خدا حافظ
🔸مجموعه ای از تصاویر و اسامی 28 نفر از شهدا فتنه اخیر
🌷شهید مسلم جاویدیمهر
🌷شهید عباس خالقی
🌷شهید محمدرسول دوستمحمدی
🌷شهید نورالدین جنگجو
🌷شهید احمدرضا عرفانینیا
🌷شهید سیدحمیدرضا هاشمی
🌷شهید محمدامین آبدرشکر
🌷شهید علی بیک وارازی
🌷شهید محمدامین عارف
🌷شهید ناصر براهویی
🌷شهید سعید برهانزهی
🌷شهید حسین تقیپور
🌷شهید حسین اجاقی
🌷شهید زارع مؤیدی
🌷شهید علیاصغر قورتبیگلو
🌷شهید امیررضا اولادی
🌷شهید سیدعباس فاطمیه
🌷شهید محمدحسین سروری
🌷شهید مهدی زاهدلویی
🌷شهید مجتبی امیری دوماری
🌷شهید پوریا احمدی
🌷شهید غلامرضا بامدی
🌷شهید سلمان امیراحمدی
🌷شهید محمد عباسی
🌷شهید محمد فلاح
🌷شهید فرید کرمپور حسنوند
🌷شهید داوود عبداللهی
🌷شهید مهدی لطفی
شادی روح تمامی شهدای مدافع امنیت صلوات
#بازنشر از سایر رسانهها
@rozaneebefarda
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 گزارش ویدئویی از بزرگداشت شهید سید مصطفی خمینی در مدرسه علمیه علوی
https://hawzahnews.com/xbWm4
📸 گزارش تصویری:
https://hawzahnews.com/xbWgp
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
سخنرانی امام راحل علیه کاپیتولاسیون.mp3
13.88M
سخنرانی تاریخی امام خمینی علیه #کاپیتولاسیون
🔘پیشنهاد تصویب لایحۀ مصونیت مستشاران و دیگر تبعۀ آمریکا در ایران، در اسفند۴۰، از سوی آمریکا مطرح شد، امّا به عللی پیگیری جدّی آن تا پس از قیام خونین ۱۵خرداد متوقف شد.
کاپیتولاسیون در ۱۳مهرماه ۴۲ در کابینۀ علم به تصویب رسید و در مرداد ۴۳ برخلاف رویه قانونی، اول به مجلس سنا رفت و تصویب شد و بعد از آن منصور، نخستوزیر وقت، لایحه را در ۲۱مهر۱۳۴۳ به مجلس شورای ملی برد و از تصویب نمایندگان گذراند.
▫️تصویب کاپیتولاسیون در مجلسین سنا و شورای ملی، رسما اعلام نشد و مطبوعات کشور نیز، زیر سانسور دولت، از افشای آن خودداری کردند.
چندی بعد، نشریۀ داخلی مجلس شورا حاوی متن کامل سخنرانیها و گفتگوهای نمایندگان و رئیس دولت در این زمینه، به دست امام خمینی(س) رسید و ایشان را سخت آشفته و منقلب کرد.
🔹امام خمینی در ۴ آبان ۱۳۴۳ به ایراد سخنرانی علیه این لایحه ننگین پرداخت و مواضع صریح و شجاعانه منجر به #دستگیری و #تبعید_به_ترکیه گردید.
🔹محافل سیاسی و روشنفکری ایران (از چپها تا ملیگراها و دیگران) هیچ کدامشان انتقادی به #لایحه_استعماری کاپیتولاسیون وارد نکردند!
🔹 #مبارزه_با_آمریکا به عنوان یکی از آرمانهای بنیادین انقلاب اسلامی از آغاز نهضت تا کنون بوده است؛در سالهای گذشته علیرغم این حقیقت روشن، برخی روحانيان غرباندیش ابزار نفوذ آمریکا قرار گرفته، به مخالفت با آرمان آمریکاستیزی برخاستند؛ در حالی که برخی مناصب مهم اجرایی را نیز اشغال کرده بودند!
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
سروده جدید افشین علا درباره حوادث اخیر
به رغم زخم زبانها به غم، عنان ندهم
ز کف، قرار خود از طعن طاعنان ندهم
رفیق عهدشکن! از تو کمترم آری
اگر که بر سر پیمان خویش جان ندهم
اگر چه صورتم از سیلی خودی سرخ است
چراغ سبز به بیگانگان نشان ندهم
به خیمه گه چو شبیخون بیامان زده خصم
ز تیربار کلامم به او امان ندهم
به رغم این همه تحریم، پیش چشم عدو
ز بیم، پرچم تسلیم را تکان ندهم
سبک سرانه چو پیران طالب تمجید
زمام عقل به تأیید هر جوان ندهم
بس است خوردن نیش از شکاف ها یک بار
دوباره در دهن مار، امتحان ندهم
رهین باور خویشم! هر آن چه خواهی گو
که دل به خشم و خوشایند این و آن ندهم
به رغم تازه به دوران رسیدگان حریص
مقام فقر به سرمایه جهان ندهم
زمین اگر همه دشمن شود، بگو به «امین»
که دست زخمی او را به آسمان ندهم
@rozaneebefarda
انا لله و انا الیه راجعون
خون پاک جمع زیادی از مردم مظلوم شیراز در یک واقعه تروریستی بر زمین ریخته است.
ایجاد خلا امنیتی در سایه فرسایشی کردن و طولانی شدن اغتشاشات، موجب میشود گروههای داعشی جو را به دست بگیرند و امنیت کشور به مخاطره بیفتد.
در مواجهه با اتفاقات اخیر دو نکته حائز اهمیت است:
١. گفت و گوی عمومی در شرایط فعلی مفید و در حد خود مؤثر است اما معرفی این مقوله بهعنوان تنها راهحل بحران کنونی اشتباهی راهبردی است. اولا گفت و گو، اقدامی فرهنگی است اما معضل فعلی پیش و بیش از آنکه فرهنگی باشد «امنیتی» است ثانیا گفت و گو راهحلی میانمدت است و تأمین امنیت نیازی فوری است.
٢. بازداشتن قوای نظام از حل اساسی مسائل و تضعیف قوای آنان یکی از اهداف قطعی دشمن است که مورد تصریح مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
راه مقابله با مسائل امنیتی فعلی اعتماد به مردم، تشکیل شبکههای امنیتیِ محلی و مردمی و احیای تجربه کمیتههاست. همان راهبردی که در تاریخ ٩٨.٩.۶ مورد تصریح رهبری قرار گرفت ولی بر زمین ماند!
متن کامل آن سخنرانی مهم را اینجا بخوانید:
https://khl.ink/f/44267
@rozaneebefarda