آیتالله مصباح و #شهید_بهشتی؛ دو یار دیرینه
خاطره ای از همکاری صمیمانه سیاسی به روایت علامه مصباح
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹آیتالله مصباح در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 90-1389 با اشاره به شخصیت ممتاز شهید بهشتی، از ایشان به عنوان پیشگام پژوهش در مسائل مربوط به حکومت دینی یاد کرده، چنین فرمودند:
⭕️از همان اوایل #نهضت، مرحوم آیت اللّه بهشتی به فکر تحقیق در #حکومت_اسلامی افتاد و جمعی از بزرگان را تحت عنوان #طرح_ولایت گرد هم جمع کرد.
🔻همین مقدار آشنایی که حوزه علمیه قم و بعضی از فضلای قدیمی با مسایل حکومت اسلامی دارند، تا حدودی مرهون زحمات مرحوم آیتالله بهشتی است.
🔶به نظر علامه مصباح وجود ابهام ها و کمبودهای تئوریک فراوان در مسایل حکومتی از دیدگاه اسلام، به معنای این است که متن منابع دینی برای اجرای احکام اسلامی کافی نیست و چیزهای دیگری هم لازم است و برای تبیین این مسایل به کار بیشتری نیاز است.
برای مشاهده متن کامل سخنان ایشان بنگرید به؛
http://mesbahyazdi.ir/node/2740
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 انتشار برای اولین بار
⭕️در جلسه خصوصی روحانیان منتقد با رهبر معظم انقلاب اسلامی(۳۰ تیر ۸۸) چه گذشت؟
🔹بازخوانی بخشی از مواضع صریح رهبر درباره #جناح_چپ در اوج #فتنه۸۸
@rozaneebefarda
#دروغ ابزار کاسبی کثیف لیبرالهای برجامی است!
جریان انحرافی که سر در آخور #حجتیه و #سکولاریسم_مقدس دارد، تنها به طرف همفکران خود از امثال شما، غش میکند. آنها را چه کار با عمار انقلاب.
به لطف خدا احمدی نژاد برای فقدان مرحوم علامه پیام تسلیت هم نداد تا معلوم شود که او را نسبتی با جریان ناب انقلابی نیست؛ اگرچه روزگاری برای کسب وجاهت، از آبروی انقلابیون استفاده برده باشد.
حالا پسر مو فرفری مرحوم ابطحی که برای پدرش در نشریه توقیف شده خورشید مکه و برخی کتب، خواب و کرامت و این حرفها نقل می کردند، توهم زده شده یا مخاطب خود را می خواهد فریب بدهد.
شاید از علاقه زیاد و پیوندهای فکری نامرئی باشد که او در دل جمعیت تشییع کنندگان احمدی نژاد را در خیال خود تصور کرده و همان خیال را بهانه تهاجم و تمسخر قرار داده است.
این شیخ بی سواد و پرمدعا که حتی لیاقت ریاست دفتر رئیس دولت اصلاحات را هم نداشت و از آن برکنار شد، هر از چندی برای دیده شدن، چرندی می پراند. یکبار هم مزاحم یک خانم در فضای مجازی شده بود و مایه رسوایی شد.
این جماعت مایه سرافکندگی و خجالت روحانیت شیعه اند.
@rozaneebefarda
HajGhasem RGB lite.pdf
16.94M
🔰 حاج قاسم 🔰
ویژه نامه سالگرد شهادت #حاج_قاسم_سلیمانی
وابسته به ماهنامه #مقام_امین-ارگان مدرسه علمیه آیت الله حق شناس(ره)/ جمادی الاول ۱۴۴۲
📄برای ارتباط با ماهنامه مقام امین
@Magham_Amin
eitaa.ir/hhaghshenas
@hhaghshenas
@rozaneebefarda
◾️مراسم بزرگداشت حضرت علامه #مصباح_یزدی (ره)
🗓 شنبه ٢٠ دی ماه بعد از نماز عشاء
🔘مدرسه علميه امام خمینی (ره) تهران
لینک پخش زنده :👈 aparat.com/imam_hawzah/live
@rozaneebefarda
#تحولات_آمریکا به مرحله حساسی رسیده است.
عجیب آنکه رسانه های داخلی چندان به موضوع نمی پردازند. دیشب برخی رسانههای مهم آمریکایی مثل نیویورک تایمز، از جلسه کنگره #پخش_زنده داشتند.
یادداشت ذیل در تاریخ ۲آذر ۹۹ در روزنه منتشر شده و سه سناریوی محتمل در مورد انتخابات آمریکا را مورد بررسی اجمالی قرار داده بود.
بازخوانی آن در این روزها، خالی از لطف نیست👇
هدایت شده از روزنه
#انتخابات_امریکا و سه سناریوی محتمل
[صفحه ۱ از ۴]
💥 اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸 انتخابات امریکا سیرک بزرگی برای رسوایی لیبرال دموکراسی بود خصوصا آنکه چنین شرمندگی بزرگی در یکی از موطنهای اصلی آن یعنی ایالات متحده -به عنوان قبله آمال سرمایهداری -به وجود آمد. غوغای این روزهای امریکا باعث شده تا طرفداران و دوستدارن الگوی حکومتی غرب، با چالشهای زیادی برای آرایش و فریب اندیشههای غربگرایانه خود مواجه شوند. هرچند آنها نشان دادهاند برخلاف زمانی که در مورد وطن خود سخن میگویند، تمام تلاششان را خواهند به کار خواهند گرفت تا از میان لجنزارهای بیگانهی ظالم و مستکبر، نقاط مثبتی هرچند ساختنی و بافتنی بیابند!
🔹 ترامپ و بایدن در مناظرات خود به حدی موجب خفت و بیآبرویی ایالات متحده شدند که رسانههای پرمخاطب امریکایی نیز بارها به آن اذعان و ابراز شرمساری کردهاند. روزگاری بود که مناظرههای نامزدهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، به درست یا غلط، موجب آن میشد که طرفداران غرب، خوراک مناسبی برای تبلیغ اندیشه های خود داشته باشند اما اکنون در وضعیتی کاملا معکوس، آنها میبایستی پس از هر مناظره، مشغول ترمیم اندیشه کدخدامنشی امریکا باشند.
🔸اهمیت آنچه در این اواخر در امریکا رخ داده و متاسفانه در ایران کمتر انعکاس یافته، کم نیست اما شاید بهتر باشد تا کمی آیندهنگرانه در مورد وضعیت ایالات متحده فکر کرده و سناریوهای آتی قریب الوقوع را بررسی کنیم. آنچه میتواند سناریوهای مختلف را در مورد آینده پس از انتخابات رقم بزند، شکست یا پیروزی ترامپ برای اثبات وقوع تقلب مؤثر به نفع بایدن در ایالتهایی است که عموما دولتهای محلی دموکرات، اداره آنها را بر عهده دارند. در این صورت میتوان سه سناریوی عمده را در این چالش حقوقی تصور کرد:
1️⃣ سناریوی اول: ترامپ در چالش حقوقی خود موفق و در نتیجه رئيسجمهور دوره بعدی امریکا خواهد شد:
🔹در صورتی که چنین سناریویی محقق شود به روشنی دلالت بر آن خواهد داشت که از منظر دادگاه عالی این کشور، در امریکا تقلب گسترده و مؤثر رخ داده و همچنانکه ترامپ به روشنی و صراحت گفته، سیستم انتخاباتی این کشور فاسد است؛ هرچند از آنجا که ترامپ به عنوان رئیسجمهور امریکا چنین سخنی را بر زبان رانده، به حکم اعتراف بالاترین مقام رسمی آن کشور، از سوی ما کاملا مورد پذیرش واقع میشود و حتی نیازی به رسمیت یافتن از سوی رأی دادگاه عالی نیز ندارد.
🔸در اینجا اتفاق جالبی رخ خواهد داد و آن اینکه سیستم حکومتی ایالات متحده در سال ۲۰۲۰، به گفته ترامپ و همچنین به اذعان دادگاه عالی این کشور، مرتکب تقلب شده و چنین چیزی یک لکه ننگ بر پیشانی رژیمی است که پیشقراول لیبرالدموکراسی است؛ رژیمی که خشم، خشونت و خونٰریزی در جایجای سرزمینش گسترش یافته و مأموران خونآشامش گاه فرد دستگیر شدهای را در معرض چشم جهانیان میکشند و گاه با خوردروهای نظامی به تجمعکنندگان بیدفاع حمله میکنند. شکنجه و سرکوب معترضان در خیابانهای امریکا امری شایع و رایج است چنان که آشوب، بلوا و درگیری خیابانی نیز رواج دارد. حال چنین رژیمی، در مقاطع مختلف، حکومتهای مردمی و مستقل مانند جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر و سایر اتهاماتی که خود شایسته آن بوده و علنا مرتکب میشود، متهم میسازد. یادمان نرفته در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) رژیم امریکا، حکومت ایران را به تقلب گسترده متهم کرد اما بازی روزگار به دست خداوند قهار، طوری رقم خورد که آنچه جمهوری اسلامی را به دروغ بدان متهم میساختند، امروز در مورد رژیم رو به افول خودشان تحقق یافته است. کارشناسان وقوع تقلب گسترده در امریکا از سوی ستاد انتخاباتی هر دو کاندیدای اصلی را تایید کردهاند و جالب آنکه این رئیسجمهور مستقر امریکاست که رقیب خود را به تقلب بزرگ متهم کرده است.
🔹 از این گذشته پیروزی ترامپ در چالش حقوقیاش، برای غربگرایان داخل ایران نیز یک شوک بزرگ خواهد بود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد حقیقتا چهره آنهایی که از ماهها قبل برای بایدن فرش قرمز پهن کرده بودند، دیدنی خواهد بود. قطعا ادامه ریاست جمهوری چهره منفوری به نام ترامپ برای هیچ انسان مسلمان و آزادهای قابل تحمل نیست اما از این نیز متنفریم که همچنان شاهد باشیم، غربگرایان ایرانی به دنبال کسی هستند که سردار ما را مستحق ترور میدانست و در عمل نیز همانند اوبامای مکار، میتواند آنها را به بازی گرفته و از طریق آنان مؤلفههای قدرت ایران را کم کند.
@rozaneebefarda
ادامه👇
هدایت شده از روزنه
انتخابات امریکا و سه سناریوی محتمل
[صفحه ۲ از ۴]
🔸عجیب آنکه امریکاپرستان داخلی، جنایات پرشمار امریکاییها علیه ملت ایران را به یک رئیسجمهور جانی تقلیل داده، با ذوقزدگی از پیروزی بایدن، تلاش میکنند چهره کریه شیطان بزرگ را تطهیر کرده و زمینه را برای احیای خط سازش فراهم سازند. متاسفانه آنها برای تکمیل پازل شیطانی خود، جریان انقلابی را به طرفداری از ترامپ ملعون متهم میسازند؛ فردی که داغ سردار بزرگ، به دست رژیم جنایتکار امریکا، در دوره او بر دل ما نهاده شده است. آنان برای توجیه وابستگی و دلبستگی خود به امریکا، چارهای جز تهمت زدن به مجاهدان راه خدا ندارند.
🔹از این گذشته، شواهد و تحلیلهای صریح اندیشمندان امریکایی نشان از این دارد که مسیر افول رژیم آشفته امریکا آغاز شده و حضور هیچ کدام از دو نامزد در کرسی ریاستجمهوری، نمیتواند از غرق شدن تایتانیک مستکبر امریکایی جلوگیریی کند. حضور ترامپ، چهره منفور و واقعی امریکا را به مردم جهان نشان میدهد و هژمونی رو به فروپاشی امریکا را میشکند؛ حضور بایدن نیز به دلیل ضعف مفرط در عرصههای مدیریتی، زمینه فروپاشی امریکا از درون را تسریع خواهد کرد.
2️⃣ سناریوی دوم: ترامپ در چالش حقوقی خود موفق نشده، از پذیرش رای نهادهای حقوق امتناع کند. همزمان درگیریهای خونین و طولانی مدتی در امریکا شکل بگیرد.
🔸واضح است که چنین چیزی میتواند موجب افول بسیار سریع امریکا شده و یا حتی بدتر، باعث شود اتحاد پوشالی آن فروبپاشیده و ایالات متحده به #ایالات_متفرقه تبدیل گردد.
3️⃣ سناریوی سوم: ترامپ در چالش حقوقی خود موفق نشده و بالاجبار آن را میپذیرد بدون آنکه درگیری خاصی در امریکا به وجود آورد و یا آنکه نهایتا به صورت محدود، بیاثر و کوتاه مدت موجب بروز آن شود.
🔹این بهترین نتیجهای است که غربگرایان داخلی، از صمیم قلب برای امریکا آرزومندند. آنها همچنانکه پیشتر نیز گفته بودند چنین چیزی را ناشی از قدرت قانون و نه حکومت! عنوان میکنند. ما به خوبی میدانیم که گفتههای آنان همچون گذشته، بیسر و ته، متعصبانه و بدون توصیفگری منطقی از واقعیت خارجی است زیرا قانون بدون حکومت، قدرت پیدا نمیکند خصوصا آنکه این قانون قرار است در مورد متصدی رأس همان حکومت باشد! بنابراین فردی که ادعای فهم دانش سیاسی دارد اما چنین تعبیر پر تناقضی را به کار میبرد، هوش و فراست مخاطب ایرانی را اصلا در نظر نگرفته است و همه را به کیش خود میپندارد. مردم با لحاظ حتی همین یک جمله نیز میتوانند اندازه واقعی فهم عمومی و نه حتی اطلاعات تخصصی او را به خوبی بسنجند! و این در صورتی است که فرد مورد نظر، واقعا به آنچه میگوید معتقد نیز باشد وگرنه باید تعبیرات دیگری به کار برد.
🔸 تعهد به قانون نمیتواند یک فضیلت نسبی برای غربگرایان داخلی باشد. آنها نمیتوانند «تمکین از قانون در امریکا» را به عنوان یکی از نمودهای مدینه فاضله لیبرالی بر سر ما بکوبند در حالی که تاریخی شرمآور از تخلفات و عدم تمکینها نسبت به قانون را مرتکب شده و میشوند! واضحترین مصداق از این تجربه سیاه، ساختارشکنانه و قانونستیزانه، فتنه ۸۸ است.
🔹 اما خوشحالی غربگرایان از تحقق یافتن چنین سناریویی طولانی نخواهد بود. اساسا پاشنه آشیل غربگرایان داخلی در این صورت، چنین مخمصههایی از نوع تناقضات معرفتی و ارزشی که مربوط به خود آنها باشد، نیست: بلکه آنها نخواهند توانست چیزی را توجیه کنند که عمری در تمسخر ریشه آن، بر یکدیگر سبقت میگرفتهاند! و آن چیزی نیست جز انتقال عجیب قدرت توسط ترامپ لجباز و پرهیاهو به صورت مسالمتآمیز! در صورتی که چنین چیزی رخ دهد - و به احتمال زیاد نیز رخ خواهد داد- پیامهای بسیار روشنی از وجود قدرت فائقه نامرئی بر پهنه سیاسی امریکا دارد که توجیه آن برای به کاربرندگان تعبیر «توهم توطئه» کار دشواری خواهد بود.
🔸 ترامپ، بالاترین مقام رسمی ایالات متحده و حتی به تعبیر غربپرستان داخلی، قدرتمندترین فرد دنیا (از منظر اختیارات حکومتی) است. رأس هرم قدرت در هر نظام سیاسی، واجد میزان بسیاری از اقتدار و امکانات حاکمیتی است و بنابراین اگر رئیسجمهور مسقر و شکستخورده در انتخابات، در صورتی که حقیقتا واجد این قدرتها و اختیارات بوده و قصد تمکین قانونی را هم نداشته باشد، میتواند یک بحران عمیق در کشور خود بیافریند. چنین بحرانهایی به وضوح در تجارب سیاسی کشورهای متعددی رخ داده و وقوع آن حقیقتا محتمل است. بنابراین اگر ترامپ برخلاف میل خود -که برای همه ما روشن است چقدر مصرّ به تحقق میل خود میباشد- برد بایدن را بپذیرد باید به این پرسش پاسخ گفت که چه چیزی، یا به عبارت بهتر چه کسی توانسته قدرت خود را به او تحمیل کند؟!
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
انتخابات امریکا و سه سناریوی محتمل
[صفحه ۳ از ۴]
🔹غربگرایان داخلی باید به این پرسش پاسخ دهند که چگونه ترامپ به عنوان قدرتمندترین فرد دنیا با اختیاراتی گسترده، حرصی عظیم و یک سر پرسودا و دیوانهوار، مستأصل گشته و از پیجویی خواستههایی دست برمیدارد که آنان را حق خود میداند؟!
🔸 احتمالا در اینجا غربگرایان خواهند گفت که این قدرت فائقه همان مردم فهیم و با فرهنگ ایالات متحده خواهند بود و آنان، او را مجبور به انتقال مسالمتآمیز قدرت خواهند کرد. هیچ شکی نیست که جمعیت انبوه و متحد مردمی، نیرویی است که میتواند تغییرات بزرگی را به وجود آورد اما آیا در میانه مردمانی که ماههاست پس از مرگ جان فلوید، در دو جبهه مشغول کتککاری بوده و طبق برآوردهای صورت گرفته بیش از ۷۰ و کمتر از ۸۰ میلیون رای به هر یک از ترامپ و بایدن دادهاند، اتحادی وجود دارد یا در آینده شکل خواهد گرفت؟! نتیجه انتخابات امریکا نشان داد که شکاف اجتماعی و سیاسی در جامعه و رژیم امریکا، عمیقتر از آن چیزی است که از ظاهر بزک شده آن به نظر میرسد.
🔹سخن از پاسخ توفنده مردمی به ترامپ، بیشتر به یک خیال خام شبیه است زیرا حتی به اعتراف طرف مقابل، او با اینکه اکثریت را نبرده اما فاصلهاش با بایدن، فقط ۵ الی ۷ درصد از مجموع آراست. خصوصا آنکه به نظر میرسد طرفداران ترامپ حداقل در تحمیل خواسته خود به طرف مقابل، فعالتر پر جنب و جوشتر باشند. همگی ما فیلمهای زیادی از آمادگی گروههای مسلح طرفدار ترامپ برای ورود به صحنه در صورت وقوع تقلب ادعایی و عدم پاسخ مناسب توسط نهادهای مربوطه را دیدهایم. مدعا این نیست که همگی طرفداران ترامپ در قالب گروههای مسلح به خیابانها خواهند ریخت بلکه سخن این است که ابدا چیزی به نام وحدت مردمی در امریکا وجود ندارد!
🔸به طور طبیعی، فرآیند اجماعسازی در یک جامعه به شدت ملتهب و آشفته، نیازمند زمان و یا تدابیر ویژه کانونهای نامرئی قدرت است. همچنانکه به نظر برخی تحلیلگران، دامنه شکاف سیاسی و اجتماعی به درون محافل ذینفوذ مخفی نیز کشیده شده و عربدههای بینتیجه ترامپ و هیاهوی توخالی بایدن، نتیجه اختلاف بین صهیونیستهای جهانگرا(گلوبالیست) و یهودیان اورشلیمی میباشد. با وجود چنین اختلافات عمیقی، ایجاد خفقان و سرکوب سیاسی با تکیه بر رسانهها و تکنیکهای عملیات روانی و ترساندن مردم از فروپاشی و تهدید معیشت آنان، ممکن است بتواند در کوتاهمدت آرامشی به فضای ملتهبِ این روزهای امریکا بدهد اما طبعا این شرایط شکننده، آرامش قبل از توفان خواهد بود.
🔹 ممکن است غربگرایان این چنین توجیه کنند که ترامپ یک قمارباز و اهل بلوف است همچنانکه در ماجرای سیلی سپاه در عین الاسد و عملی نساختن وعده خود در بمباران ۵۲ نقطه از ایران نشان داد که خارج از توان و قصد واقعی خود، وراجی میکند. وراجی و بلوفزدنهای ترامپ یک واقعیت است اما یادمان نمیرود که جریان غربگرایی از بلوفهای پوچ ترامپ چگونه میلرزید و حتی هنوز هم از احتمال حمله این مترسک سخن گفته و تلاش دارد سایه جنگ را همچنان بر سر ملت قهرمانپرور ایران نگاه دارند تا زمینه سازشهای ذلتبار بعدی را فراهم کنند همچنانکه نظام را از انتقام خون حاج قاسم سلیمانی برحذر میداشت. آنان بلافاصله بعد از ضربشصت مقدماتی عینالاسد، دستپاچه به صحنه آمدند و از عملی کردن وعده انتقام سخت سخن گفتند تا کدخدایشان، خیالش از ضربات مهلک بعدی آسوده شود اما رهبری حکیم و فرزانه، در یک موضعگیری حسابشده و هوشمندانه، ماجرای عین الاسد را صرفا یک سیلی دانست و خروج امریکا از منطقه را مرحله دوم انتقام سخت عنوان کرد.
🔸بنابراین اولا چنین توجیهی، زیر سؤال بردن مواضع جریان غربگرایی در ترس و مذاکره بی قید و شرط با ترامپ است. ثانیا ترامپ و در واقع نظام ایالات متحده هیچ وقت نمیتوانست این ریسک را به جان بخرد که جنگی فراگیر با ایران را آغاز کند. بنابراین قدرت لازم را نداشت اما ترامپ در جایگاه سکاندار فعلی ایالات متحده،قاعدتا بایستی در اندیشه غربگرایان واجد این میزان از قدرت باشد و گرنه باید توضیح دهند قدرت پیشین او که ما را از آن میهراساندند از کجا تامین میشد؟!
🔹 شاید آنها بگویند که ترامپ مجبور به کنارهگیری خواهد شد زیرا طرفهای مقابل، برگهای برنده زیادی علیه او دارند و او حاضر به رسواییهای دیگری علیه خود نیست. این احتمال نیز حقیقتا مطرح است اما آیا بهتر نیست توضیح دهند آیا وجود این برگهای برنده رسواگر، خود رسواکننده مشروعیت دموکراسی ابرقدرتی نیست که رأس هرم آن توسط چنین فردی تصاحب شده است؟ ثانیا آیا ترامپ حقیقتا عار و ننگی از خود نشان داده است تا او را از رسوایی بترسانند؟
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
انتخابات امریکا و سه سناریوی محتمل
[صفحه ۴ از ۴]
🔸 شاید غربگرایان عنوان کنند که بدنه حاکمیتی امریکا کاری خواهد کرد که ترامپ عقبنشینی کند. مثلا کنگره، استیضاح او را حتی در همین فاصله کوتاه کلید زده یا آنکه زیردستان ترامپ در تمردهایی آشکار، او را مجبور کنند تا نتایج را بپذیرد. حقیقت آن است که چنین احتمالی وجود دارد اما باید دانست قاعدتا ترامپ، هم به لحاظ شخصیتی و هم به لحاظ آن چه تاکنون گفته و عمل کرده، در صورتی که مجال داشته باشد از بدنه مردمی خود کمال استفاده را خواهد کرد همچنانکه در حال حاضر نیز از بدنه حکومتی خود کمال استفاده را میکند.
🔹 بنابراین در الگویی که ساختار حکومتی ایالات متحده، یک قدرت مستقل و تاثیرناپذیر از یک نیروی فائقه پوشیده از انظار عمومی و مستقر در بدنه حاکمیتی و بیرون از آن، تصور میشود(تخیلی که غربگرایان تبلیغ میکنند)، نبایستی این انتقال قدرت بدون یک بحران عمیق و دردآور صورت گیرد. هر نوع انتقال قدرتی که در آن ترامپ نتواند از مؤلفههای حاکمیتی، مردمی و حتی قدرت و ثروت شخصی خود، به نحو مطلوب استفاده کند، نشان از سیطره همانهایی بر تمامیت قدرت ایالات متحده خواهد داشت که خودعاقلپنداران غربگرا در ایران، اعتقاد به وجود آن را توهم توطئه مینامند!
🔸لازم است توجه شود این انتقال مسالمتآمیز قدرت با توجه به آنچه گفته شد، لزوما موجب اثبات وجود یک نیروی مسلط بر اراده حاکمیت ایالات متحده میباشد که از دیدگاه ما همان لابی صهیونیسم جهانی است. اما حتی اگر این انتقال قدرت، به صورت غیر مسالمتآمیز رخ دهد، موجب آن نخواهد بود که ایده تاثیرگذاری جریان صهیونیسم بین الملل انکار شود بلکه میتواند ناشی از ضعف آنها در کنترل وضعیت امریکا تصور شود.
@rozaneebefarda
💥حافظه_تاریخی
پنهان کاری عجیب #هاشمی_رفسنجانی نسبت به نارضایتی #امام از انتخاب #منتظری بعنوان #قائم_مقام_رهبری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
وقتی حتی آیت الله خامنهای هم از نارضایتی امام خبر نداشت!!
مقام معظم رهبری در این مورد چنین می فرمایند:
«ماها اصلا فکر نمی کردیم که امام با این قضیه [انتخاب آقای منتظری بعنوان قائم مقام] مخالف باشد.
ما خیلی بعدها _نه اینکه همان وقت هم بلافاصله_ شنیدیم که امام مخالف بودهاند.
قضیه آقای محمدی گیلانی و ملاقاتش با امام و پیغام به آقای هاشمی رفسنجانی را من سالها بعد شنیدم.
اصلا گمان نمی کردیم امام با این قضیه [انتخاب آقای منتظری بعنوان قائم مقام] مخالفتی داشته باشد.
فکر می کردیم این چیزی است که حتما امام [با آن] موافق است.
شاید اگر کسی آن وقت می گفت امام مخالف است، ردش می کردیم که چطور چنین چیزی ممکن است؟ به نظر ما این کار کاملا یک کار درست، یک پیش بینی منطقی برای آینده بود.»
روایت رهبری، ص۱۳۲
@rozaneebefarda
💥اختصاصی
🔹سند کمک #چهل_میلیونی #هاشمی_رفسنجانی به #سازمان_مجاهدین_خلق(منافقین) در فاصله شش مانده به پیروزی انقلاب اسلامی. (دوران مبارزه٬ جلد ۲ ٬ صص۱۵۵۲ و ۱۵۵۳)
🔻در متن سند آمده:
[۱۳۵۷/۵/۲۵=۲۵۳۷/۵/۲۵]
سید احمد خمینی اظهار داشته که هاشمی مبلغی بالغ بر چهل میلیون تومان جمع آوری و به گروه به اصطلاح مجاهدین خلق کمک کرده است.
🔹نظریه رهبر عملیات: خبر به احتمال قوی صحت دارد.
🔸نامبرده بالا به علت ارتباط با گروه به اصطلاح مجاهدین خلق و کمک به آنان دستگیر و محکومیت حاصل نموده است.
🔻توضیحات مرحوم هاشمی٬ ذیل سند:
در فاصله آزادی از زندان تا پیروزی فعالیت های بسیاری داشته ام که در پرونده ام ثبت نشده است.
ایشان در پاورقی ادعا کرده اصل مطلب درست نیست، اما در تحقیقات تاریخی، نمیتوان به صرف ادعای فرد، منکر اسناد شد. اگر چنین باشد سنگ روی سنگ بند نمی شود و هر کسی می تواند ادعا کند فلان سند که به ضرر اوست، صحت ندارد!
🔹تحولات حوزوی را در روزنه پی بگیرید:
👇
@rozaneebefarda
4_5886571013554046615.mp3
17.76M
🔹فایل سخنرانی #آیت_الله_وحید_خراسانی در خلال حوادث #قیام_نوزده_دی_قم
💥اختصاصی
🔶حاشیه
#سکولارهای_حوزوی در چهاردهه پیشین تلاش کردند چهره ای دیگر از مرجع معظم قم ارائه دهند تا بتوانند پشت او سنگر بگیرند!
اکنون نوبت بازخوانی واقعیت ها و ناگفته هایی است که بافته های سکولارهای حوزوی را بر باد خواهد داد.
@rozaneebefarda
نامه غیرمحترمانه هاشمی به امام
وقتی هاشمی امام را به عافیت طلبی متهم کرد!
#حافظه_تاریخی_حوزویان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[ص ۱ از ۲]
⭕️متن كامل نامه هاشمي به امام خميني در 25 بهمن 59 در ادامه آمده است:
بسماللهالرحمنالرحیم
امام و رهبر و مرجع تقلید عزیز و معظم
به نظر میرسد در ملاقاتهای معمولی، به خاطر کارهای زیاد و خستگی جنابعالی، فرصت کافی برای طرح و بحث مطالبی اساسی که داریم به دست نمیآید، ناچار چیزهائی که تذکرش را وظیفه تشخیص میدهم تحت عنوان: «النصیحه لائمه المؤمنین» در این نامه بنویسم؛ خواهش میکنم توجه فرمائید و در ملاقات بعدی جواب لطف کنید:
۱- یکسال پیش پس از انتخابات ریاست جمهوری نامهای به خدمتتان نوشتیم که نسخهای از آن ضمیمه این نامه است. شما در بیمارستان قلب بستری بودید و ملاحظه حال شما مانع تقدیم نامه گردید، خواهش دارم، اول نامه را ملاحظه نمائید و سپس این یکی را.
۲- احساس میکنم که روابط و #ملاقاتهای ما با جنابعالی، صورت #تشریفاتی به خود میگیرد و #محدودیتهایی در طرح و بحث مطالب –من جمله خوف از اینکه جنابعالی #موضعگیری سیاسی و #رقابت تلقی کنید- به وجود آمده و من خائفم که این حالت #خسارت بار باشد.
۳- تبلیغات متمرکز مخالفان –که از مقام رسمی و تریبونهای رسمی در رُل مخالف و اقلیت سخن میگویند- و #نصایح_کلی و عام جنابعالی و سکوت و ملاحظات ما که علل موضعگیریها را روشن نکردهایم، وضعی به وجود آورده که خیلیها خیال میکنند ما و طرف ما بر سر قدرت اختلاف داریم و دو طرف را متساویاً مقصر یا قاصر یا ... میدانند. ما برای حفظ آرامش نمیتوانیم مطالب واقعی خودمان را بگوئیم و جنابعالی هم #صلاح_ندانستهاید که #مردم را از #ابهام و #تحیر درآورید.
خود شما میدانید که #موضع_نسبتاً_سخت_مکتبی_امروز_ما، دنباله نظرات قاطع شما از اول انقلاب تا به امروز است، بعد از پیروزی معمولاً ما #مسامحههائی در اینگونه موارد داشتیم و جنابعالی مخالف بودید، اما #نظرات شما را با #تعدیلهائی اجرا میکردیم؛ شما اجازه ورود افراد تارکالصلوة یا متظاهر به فسق را در کارهای مهم نمیدادید، شما روزنامه آیندگان و ... تحریم میکردید، شما از حضور #زنان_بیحجاب در ادارات مانع بودید، شما از وجود موسیقی و زن بیحجاب در رادیو تلویزیون جلوگیری میکردید؟
همینها موارد اختلاف ما با آنها است.
آیا رواست که به خاطر اجرای نظرات جنابعالی #ما_درگیر باشیم و #متهم و جنابعالی در مقابل اینها #موضع_بیطرف بگیرید؟
آیا #بیخط بودن و #آسایش_طلبی را میپسندید؟
البته اگر مصلحت میدانید که مقام رهبری در همین موضع باشد و سربازان خیر و شر جریانات را تحمل کنند، ما از جان و دل حاضر به پذیرش این مصلحت هستیم، ولی لااقل به خود ما بگوئید.
آیا رواست که همه گروه دوستان ما به اضافه اکثریت مدرسین و فضلاء قم و ائمه جمعه و جماعات و ... در یک طرف اختلاف و شخص آقای بنی صدر در یک طرف و جنابعالی موضع ناصح بیطرف داشته باشید؟ مردم چه فکر خواهند کرد؟ و بعداً تاریخ چگونه قضاوت میکند؟
۴- ما جایز نمیدانیم که میدان را برای حریف خالی بگذاریم و مثل بعضی از همراهان سابق، #قیافه_بیطرف بگیریم و به اصطلاح #جنت_مکان و #بیآزار و #زاهد #جلوه_کنیم، به خاطر حفاظت از #خط_اسلامی_انقلاب در #صحنه میمانیم و از مشکلات، مخالفتها و تهمتها نمیهراسیم و به #صلاحیت_رهبری جنابعالی ایمان داریم، ولی #تحمل_ابهام در نظر رهبر برایمان مشکل است. مگر اینکه بفرمائید، همین ابهام صلاح است.
احتمال اینکه این ابهام در رابطه با خطوط سیاسی و فکری جاری و خطی که در ارتش تعقیب میشود، آثار نامطلوبی در تاریخ انقلابمان بگذارد، وادارم کرد به عنوان وظیفه روی این مطالب، صراحت و تأکید داشته باشم و امیدوارم #مثل_همیشه این #جسارت را #ببخشید.
۵- قبل از انتخابات ریاست جمهوری، به شما عرض کردیم که بینش آقای بنیصدر مخالف بینش #اسلام_فقاهتی است که ما برای اجرای آن تلاش میکنیم و اکنون هم بر همان نظر هستیم و شما فرمودید ریاست جمهوری مقام سیاسی است و کاری دستش نیست؛ امروز ملاحظه میفرمائید که چگونه در کار کابینه و ... میتواند کارشکنی کند و چگونه با استفاده از مقام، مجلس و دولت و نهادهای انقلابی را تضعیف میکنند و ما فقط میتوانیم دفاع کنیم؛ چون تضعیف متقابل را با گفتن نواقص رئیس جمهور صلاح نمیدانیم و همان دفاع هم مشاجره تلقی میشود و بحق مورد مخالفت جنابعالی قرار میگیرد و آتش بس میدهید و خودتان هم دفاع لازم را نمیفرمائید که: اختلاف دو بینش است که یک طرف مصداق اسلامش غضنفرپور و سلامتیان و سعید سنجابی و طرف دیگر رجائی و گنابادی و منافی و موسوی و ... میباشند.
@rozaneebefarda
ادامه 👇
متن كامل #نامه_غیرمحترمانه هاشمی به امام خمينی
[ص ۲ از ۲]
۶- در خصوص جنگ و فرماندهی ارتش، مطالب و احتمالات زیادی داریم. فرماندهی به خاطر ناهماهنگی و وحشت از نیروهای خالص اسلامی، مایل است نیروهای غیر اسلامی را در #ارتش حاکم کند –که منافع مشترک پیدا کردهاند- و نیروهای خالص دینی را یا منزوی و یا منفصل نماید. خلبان شیرودی که سمبل ایمان و شجاعت و تلاش است، در پادگان ابوذر به من میگفت که امروز ایمان میجنگد نه تخصص و میخواهند دست مؤمنان را کوتاه کنند، ایشان همراه و همرزم خلبان شهید کشوری و خلبان شهید آشوری است. وحشت داشت و به من گفت پیامش را به شما بگویم و ضبط هم شده؛ احتمال اینکه مدیران جنگ به علل سیاسی طالب طولانی شدن جنگ باشند، وجود دارد و این احتمال تکلیفآور است. احتمالاً آقای بنیصدر به منظور تضعیف دولت و شاید –بعضیها هم باشند- برای اجرای منویات آمریکا و ... مخصوصاً کمبود مهمات و اسلحه قابل توجه است. در این مورد لازم است، جنابعالی سریعاً فکری بفرمائید و بهتر است در یک جلسه طولانی و محرمانه با دوستان مورد اعتماد ارتشی نظیر صیاد شیرازی، نامجو، سلیمی، شیرودی و ... با حضور ماها در خدمتتان بحث و تصمیمگیری شود.
۷- ما «حزب جمهوری اسلامی» را با مشورت با شخص جنابعالی و گرفتن قول مساعدت و تأیید غیر مستقیم –من شخصاً در مدرسه علوی با شما در این باره مذاکره کردم- تأسیس کردیم و با توجه به اینکه قانون اساسی، تعداد احزاب را پذیرفته فکر میکنیم یک حزب اسلامی قوی برای تداوم انقلاب و حکومت اسلامی ضرورت دارد و جنابعالی هم روزهای اول در تهران و قم مکرراً تأیید فرمودید –ممکن است #فعلاً #فراموش کرده باشید- و اکنون اعتبار حزب از نفوذ شما تغذیه میشود –غیر مستقیم- ولی رنگ حمایت از روزهای اول کمتر شده. میل داریم لااقل در جلسات خصوصی نظر صریحی بفرمائید. اگر مایلید ما حزب را کنار بگذاریم، #ما_را_قانع_کنید و اگر لازم میدانید که حزب بماند #باید_جور_دیگری_عمل_بشود و اگر همینگونه که عمل میفرمائید، مصلحت است ما را قانع کنید تا ما هم دوستان حزبی را قانع کنیم.
۸- اینجانب که جنابعالی را مثل جانم دوست دارم و روی زمین کسی را صالحتراز شما سراغ ندارم، گاهی به ذهنم خطور میکند که #تبلیغات و #ادعاهای_دیگران شما را #تحت_تأثیر قرار داده و #قاطعیت و #صراحت لازم را –که از ویژگیهای شما در هدایت انقلاب بوده- در موارد فوقالذکر ضعیفتر از گذشته نشان میدهید، بسیاری از مردم هم متحیریند که چرا امام قاطع و صریح در این مسائل سرنوشتساز #صراحت_ندارد. خدای نخواسته اگر روزی شما نباشید و این تحیر بماند، چه خواهد شد؟
واقعاً و حقاً ما انتظار داریم در مقام رهبری و مرجع تقلید اگر تعدیلی در شیوه حرکت ما لازم میدانید صراحتاً امر بفرمائید که مطیعیم؛ ما #انتظار_نداریم که #نصایح_ذووجوهی از رسانههای جمعی بشنویم، احضار کنید و امر بفرمائید.
۹- آخرین مطلب –که در ترتیب مطالب جایش اینجای نامه نیست- اینکه ما پس از پیروزی آقای بنیصدر برای اینکه ایشان خیالش از جانب ما راحت باشد، ایشان را به ریاست شورای انقلاب برگزیدیم و به جنابعالی پیشنهاد نیابت فرماندهی کل قوای ایشان را دادیم که سریعاً تصمیم بگیرند و کار کنند، اما ایشان به اینها هم قانع نشد و مرتباً کمبودها را متوجه ما میکرد و میگفت: «من میخواهم کار کنم ولی نمیگذارند»، در مرکز قدرت بود و دیگران را مقصر معرفی میکرد و امروز هم میبینید نقش اقلیت مخالف را. پس چه باید کرد؟ با سپاس و معذرت.
اکبر هاشمی_۲۵/۱۱/۱۳۵۹
🔶حاشیه
۱)اگر هاشمی در سال ۸۸، نامه غیرمحترمانه بدون سلام و والسلام را نوشت و بر شعله ور شدن آتش فتنه دامن زد، او قبلا در سال ۵۹ نامه غیرمحترمانه مذکور را نوشته است و در مواردی شخص امام عزیز را زیر سوال برده است.
۲)اختلاف نظر با ولی فقیه مجاز است اما برای ابراز آن، کاربست ادبیات نامناسب و متضمن تعابیر زننده و تند، بایسته نیست.
۳)هاشمی در این نامه امام را رسما به آسایش طلبی، بی خطی و قیافه بی طرفی گرفتن، تحت تاثیر قرار گرفتن از دیگران، ضعف در صراحت و قاطعیت، و... متهم ساخته است.
۴)بهترین دلیل بر اثبات بی توجهی امام به فشارهای دیگران، همین نامه است. امام هرگز زیر بار هاشمی که انتظار حمایت و تایید مطلق از امام بود، نرفت.
۵)هاشمی متاخر، چه نسبتی با شعارهای سال ۵۹ دارد؛ در مورد همکاری با افراد متظاهر به فسق، زنان بیحجاب و از همه مهمتر، اسلام فقاهتی!
۶) این حضرات که به خود جرات میدهند برای ولی فقیه تعیین تکلیف کنند، چطور خود حدافل ظرفیت را برای پذیرش نقد نداشتند؟
انحصارطلبی ها و تلاش برای بستن دهان منتقدان، از رویه های ثابت سیاست ورزی هاشمی و مریدان سیاسی او مانند #حسن_روحانی بوده است.
@rozaneebefarda
صوت نشست ۱۱ (نشست اول آیت الله مصباح یزدی).mp3
12.92M
✅ صوت نشست تبیین اندیشه های فقیه و حکیم مجاهد علامه مصباح یزدی (ره) به همت مراکز علمی کرمانشاه و #موسسه_کلامی_احیاء_همدان
🔹نشست اول : فلسفه وحی و نبوت
▫️حجتالاسلام والمسلمین مصطفی کریمی، از اعضای هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره)
📣 برگزار شده در چهارشنبه ۱۷ دیماه توسط
#موسسه_کلامی_احیاء
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نصیحت هاشمی به امام!
🔺 کسانی که یک روز امام (ره) را نصیحت میکردند که دز انقلابی بودن شما کم شده؛ شدند صاحب نظریه مانور تجمل، شدند صاحب نظریه له شدن طبقه مستضعف زیر چرخهای توسعه، شدند عامل شکاف طبقاتی، شدند عامل فقر، شدند پدر لیبرالیسم ...
@rozaneebefarda
حضور جمعی از علما و مسئولان کشوری در منزل آیتالله مصباح یزدی برای تسلیت
🔹حضرات آیات و حجج اسلام والمسلمین علوی گرگانی، حسینی بوشهری، اعرافی، رمضانی، تحریری، اسلامی، خاتمی، فرخفال، شهرستانی، سیدهاشم الحیدری، محمد شیرازی، محسن قمی، اعضای هیأت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جمعی از اعضای جمع نمایندگان طلاب با حضور در منزل حضرت آیتالله مصباح یزدی، ارتحال این حکیم مجاهد را به خانواده ایشان تسلیت گفتند.
@rozaneebefarda
در میان اینهمه مسئله مهم حوزه و نظام، #دفتر_تبلیغات در فکر ایده پردازی و مناظره در باب #حضور_زنان_در_ورزشگاه است!
@rozaneebefarda
💥فوری
هماکنون سخنرانی مقام معظم رهبری به مناسبت قیام ۱۹دی مردم قم آغاز شد.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید|| کسانی که فکر میکنند #ارتباط_با_آمریکا باعث بهبود وضع ایران میشود، به ایران قبل از انقلاب که رابطه خوبی با آمریکا داشت، نگاه کنند...
رونوشت به: #برجامیان_عاشق_آمریکا
@rozaneebefarda
13991019_40520_128k.mp3
12.67M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم. ۹۹/۱۰/۱۹
@rozaneebefarda
پاسخ کوتاه به مسیح مهاجری!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹آقای مسیح مهاجری متولی روزنامه جمهوری اسلامی، اخیرا به موضوع مخالفان آقای هاشمی وارد شده و تلاش کرده هر کدام از مخالفتها را به نوعی توجیه کند!
⭕️او در مورد مخالفت علامه مصباح با مرحوم هاشمی چنین می گوید:
آقای مصباح، در زمانی که آقای هاشمی رئیسجمهور بودند خیلی از آقای هاشمی کمک مالی گرفتند البته نه شخصی بلکه امکانات برای موسسهای که ساختند میگرفتند یا برای دانشجوهایی که برای تحصیل به خارج فرستادند. آقای هاشمی خیلی با ایشان همراهی کرد و هیچ مضایقهای نکرد. بنابراین در آن مقطع با آقای هاشمی هیچ مشکلی نداشت و اینطور نبود که با آقای هاشمی از اول مشکل داشته باشد ایشان هم مثل آقای یزدی در مقطعی به دلیل برخی قضایای کشور و حاکمیتی با آقای هاشمی زاویهدار شد. تقریبا آقای یزدی و آقای مصباح از این نظر شبیه بهم هستند.
🔹در پاسخ به این سخنان، نکاتی قابل ذکر است:
آقای مهاجری که از مریدان قدیمی مرحوم آقای هاشمی است، اخیرا در مورد رابطه ایشان با #آیتاللهمصباح ادعای عجیبی مطرح کرده و ضمن اشاره به برخی حمایتهای مالی از موسسه امام خمینی و ارسال طلاب به خارج، تلاش نموده چنین القا کند که اختلاف نظرها و نقدهای آیتالله مصباح به آقای هاشمی مربوط به بعد از این کمکهاست و در زمان دریافت کمکها، انگار مشکلی وجود نداشته است!
این نحو بیان مغرضانه و جهتدار برخی مسائل تاریخی، نهایت بی انصافی و به دور از اولیات اصول اخلاقی است.
آقای مهاجری با ادبیاتی که خالی از منت گذاری نیست، طوری وانمود کرده که انگار آقای هاشمی، از محصول باغ پسته رفسنجان شان به آقای مصباح کمک کرده یا اینکه مثلا ایشان از این کمکها خود منتفع بوده که بخواهد نقدها را مبتنی بر آن تنظیم کند!(گرچه علی الظاهر به محل استفاده کمکها اشاره کرده)
آقای هاشمی مثل سایر دولتها، بر اساس ضوابط، به یک مجموعه علمی رسمی، کمکهائی از بودجه عمومی کشور اختصاص داده، اقدامش سر جای خود قابل تقدیر، اما این جور برداشتها و القائات ثانویه سیاسی، ربطی به ماجرا ندارد.
جهت اطلاع آقای مهاجری باید گفت حمایت از موسسه اختصاص به آقای هاشمی نداشته، در دولت اصلاحات و دولت بعد از آن هم بوده است.
علامه مصباح هم هرگز به خاطر کمک ها یا تقلیل بودجه، هرگز در حق گویی لکنت نداشت؛ موضوعی که در پیام تاریخی مقام معظم رهبری هم بدان اذعان شده است.
لذا در همه دولتها اختلاف نظرهای علمی را فارغ از حمایت یا مخالفت آنها با مجموعه خودش، صراحتا بیان می کردند.
اختلاف فکری آیتالله مصباح و آقای هاشمی مربوط به دیروز و امروز نیست؛ مهم ترین اختلاف این دو به ماجرای حمایت یا عدم حمایت از سازمان مجاهدین(منافقین) باز میگردد. هنگامی که هاشمی به طرزی عجیب و دور از انتظار، مادی و معنوی به حمایت از منافقین میپرداخت و حتی برای همین ماجرا زندانی شد.
آیتالله مصباح آن زمان حاضر نشد یک لحظه از گروه منحرف و خشونت طلب و خونریز منافقین حمایت کند.
آیا ایت الله مصباح با آقای هاشمی بر سر اسلامی کردن علوم انسانی و مسئله دانشگاه ها و مسائل کلان فرهنگی اختلاف نظر عمیق و جدی نداشت؟
آیا بر توسعه سکولار و تعدیل اقتصادی و عوارض اجتماعی و سیاسی و دینی منفی آن نقدی نداشت؟
تمام نقدها بعدا شروع شده؟
عجب جماعتی هستند این #اعتدالیها!
انتظار میرود امثال آقای مهاجری در نقل روایتها دقیق تر عمل کنند که در غیر این صورت بعد از افشای حقائق، شرمندگی اش برای خودشان می ماند.
سوالی که از مهاجری باید پرسید اینکه، اگر هاشمی آن روز با افتخار از منابع دولتی به موسسه کمک کرده، چرا تو به عنوان شاگرد و مرید سیاسی او به منتقد و مخالف درجه یک بودجه قانونی موسسه بدل شده ای؟
چرا در دولت شاگرد و مرید دیگر او، یعنی حسن روحانی، نهایت تلاش برای تقلیل بودجه قانونی موسسه صورت گرفت؟ چرا تیم عملیات روانی و رسانهای دولت لحظه ای از تهاجم به بودجه موسسه درنگ نکرد؟
آیا شما حتی به سیره همان مراد فکری خودتان هم پایبند نیستید؟
@rozaneebefarda
💥مراسم گرامیداشت هفتمین روز ارتحال #علامه_مصباح از سوی نهادهای عالی حوزوی برگزار میشود.
⭕️یکشنبه ۲۱ دیماه ۹۹/ بعد از نماز مغرب
حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
🔻پخش زنده از شبکه قرآن، شبکه قم و رادیو معارف
@rozaneebefarda