یادی از شهید صدر؛ یکی از اسوههای حوزه انقلابی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله مجاهد سیدمحمدباقر صدر( ۱۹ فروردین)
شهید صدر در فضای سیاست پرهیز و بلکه سیاست ستیز حوزه علمیه نجف، چون خورشید تابانی بود که محاسبات رژیم سفاک صدام و انگارههای سکولاریستی برخی معممین نجف(شأن اعاظم و مراجع تقلید که یکپارچه و البته بطور مشکک، سیاسی و مبارز بودهاند، اجل از این تعابیر است) را یکجا برهم زد!
ایشان هر چه به پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک میشد، حقیقت انقلاب اسلامی و اندیشه بلند امام خمینی را بیشتر و عمیق تر درمییافت و سرانجام، شاگردانش را به ذوبوا فی الخمینی دعوت کرد و خود نیز در این راه پربهجت، شربت شهادت نوشید.
بیگمان شهید صدر را باید از پیشگامان و اسوههای #حوزه_انقلابی نامید که در هر دو عرصه اجتهاد و جهاد، کمنظیر بود.
حمد و صلواتی روح بلند آن شهید عزیز نثار کنیم.
@rozaneebefarda
شهید صدر در بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی
شهید صدر ابتدا ارتباط ضعیفی با امام داشت اما حقانیت نهضت امام را درک کرد/ برخی هنوز هم نفهمیدهاند انقلاب چه بود!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️ ... مرحوم شهید صدر قطعاً یک نابغه بود؛ این یک خصوصیّتى است. خب، ما آدمهاى بااستعداد در حوزههاى علمیّه کم نداشتیم؛ آدمهایى که فهم داشتند، سلیقه داشتند، پشتکار داشتند و کارهاى بزرگى انجام دادند. علماى بزرگ ما مثل همین مراجع بزرگى که در این صدسال اخیر در ایران و عراق وجود داشتند همه مردمان بزرگى بودند. استعداد داشتند منتها نابغه یک خصوصیّاتى دارد که در اغلب این افراد، انسان این نبوغ را احساس نمیکند. مرحوم آقاى صدر (رضواناللهعلیه) به نظر بنده قطعاً نابغه بود؛ یعنى کارى که از عهدهى او برمىآمد، از عهدهى خیلى از فقها و علما و متفکّرین حوزههاى ما برنمىآید: فضاى دید بسیار وسیع، فهم نیازهاى دنیاى اسلام، پاسخگویى سریع و آماده به خواستهها -ایشان همین «البنکُ اللّاربوى» را در جواب درخواست دولت پاکستان نوشت؛ آنطور که شنیدم آنها میخواستند یک کار اینجورى درست کنند، ایشان بلافاصله این [کتاب] را فراهم کرد و براى آنها فرستاد- ... ایشان واقعاً یک نابغهاى بود، مسائل را میفهمید، مسائل را حدس میزد.
▫️ ایشان در نجف ارتباط تامّ و تمامى با امام نداشتند؛ بهطور معمول، یک ارتباط خیلى ضعیفى با بیت امام و با تشکیلات امام [داشتند]، ارتباطشان خیلى زیاد نبود؛ ولیکن بمجرّد اینکه انقلاب شد و امام آمدند ایران، ایشان آن حرف معروف را زد که به شاگردان خودش گفت ذوب بشوید در امام خمینى همچنان که او در اسلام ذوب شده؛ این حرف ایشان معروف است.
▫️این خیلى شناخت لازم دارد، خیلى فهمِ اوضاع لازم دارد که بفهمد مسئلهى انقلاب چیست. ما کسانى را داریم که تا همین امروز که قریب چهل سال از انقلاب میگذرد، هنوز درست نفهمیدهاند این انقلاب چه بود و چه شد و چه اتّفاقى افتاد...
▫️ این آدم، آنروز درک کرد انقلاب را و مسائل و مفاهیم انقلاب را. اینها نبوغ است؛ یعنى شناخت درست محیط را، پیرامون را، علم را، بیان را، کیفیّت تبیین را، اثرگذارى را.
▫️این نظریّهپردازى که آقاى [سیدنورالدین] اشکورى فرمودند، خیلى مسئلهى مهمّى است؛ ایشان راست میگویند، حکومت و نظام اجتماعى، بدون نظریّه امکان ندارد که باقى بماند؛ اوّلاً به وجود بیاید، یا باقى بماند، یا رشد بکند. این آدم، آدم نظریّهپرداز بود؛ این انسان، انسان برجستهاى بود. به نظر من شخصیّت آقاى صدر، حالا اگر نگوییم بىنظیر، حدّاقل یک شخصیّت کمنظیر بود. خب، حالا ما کسانى با استعدادهاى خوب الحمدلله در حوزههاى علمیّه داریم؛ در قم که ما میدانیم و مىشناسیم افراد زیادى هستند؛ لکن آن نبوغ، یک چیز دیگرى بود که در ایشان وجود داشت.
▫️... انشاءالله خداوند درجات آن شهید عالىقدر را عالى کند؛ خداوند اجر داد به این مرد بزرگ که شهادت را نصیب او کرد؛ آن هم آن شهادت دشوارى که ایشان مبتلا شد و دچار [ آن] شد.
و امیدواریم که انشاءالله خداى متعال روزبهروز روح ایشان را به خودش نزدیکتر و مقرّبتر کند و درجات ایشان را عالىتر کند و ان شاءالله با اجداد طاهرینشان محشور بشوند.
@rozaneebefarda
متفکر نابغه
پرونده جامع و خواندنی سایت نشر آثار مقام معظم رهبری پیرامون شهید صدر را اینجا مطالعه فرمایید:
👇
https://farsi.khamenei.ir/others-special?id=42291
@rozaneebefarda
روزنه
کلاب هاوس، انتخابات۱۴۰۰ و تکلیف جریان انقلابی! ▫️اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 [صفحه ۱ از ۲] 🔹چن
یک تذکار مهم، پیرامون اخبار کلاب هاوسی اخیر!
با ریپورت یک خبرنگار بدسابقه برجامی، یا بدگویی موسمی چند نفر ضدانقلاب خارج نشین، برای کسی وجهه انقلابی درست نمیشود.
مردم و نخبگان سیاسی جبهه انقلابی، کارنامه و پیشینه افراد را ملاک قرار میدهند نه جنگ زرگری او با ضدانقلاب خارج نشین را!
وانگهی!
برای تکمیل پازل #نفوذ، گاهی ضدانقلاب خارج نشین وارد میدان می شوند برای وجهه سازی برای عناصر داخلی شان!
از این گذشته؛ همواره خطر اغیار داخلی، بیشتر از معاندین شناسنامهدار است.
لذا اخبار کلاب هاوس را با دقت باید دنبال کرد.
این پلتفرم، یکی از بسترهای گفتمان سازی ضدانقلاب برای انتخابات ۱۴۰۰ است.
شرط پیشگیری از خرابکاری دشمن و نفوذی های داخلی، رصد و کنشگری هوشمندانه در آن است.
کلیدواژهی التهاب سیاسی در خرداد داغ ۱۴۰۰، #رفراندوم است که قانون اساسی و اصل نظام سیاسی را هدف گرفته است.
وقتی مقامات برجامی با معاندین خارجی، یک گفتمان سیاسی و ادبیات واحد را استخدام میکنند، یعنی باید بیش از حالت عادی مراقب اوضاع بود.
خبرنگارها همیشه مفصل های ترویج گفتمانی هستند. برخی اوقات بسیار بیشتر از آنچه ظاهرا به نظر میآید، مهم و مؤثر میشوند؛ گاهی همچون فتنه۸۸، در نقش فرماندهان میدانی آشوب و خرابکاری و فتنهافکنی فعالیت میکنند.
ظرفیت رسانهای و سیاسی جریان انقلابی برای تجربه یک برد بزرگ و شیرین در انتخابات پیش رو، کاملاً فراهم است اما به شرطی که آن را سهل الوصول نپندارند و مخالفان گفتمانی، خصوصا برجامیان عاشق آمریکا را دست کم نگیرند. آنان در آستین شان گاهی تردستی های شگفت آور و موثری دارند که کلاب هاوس یکی از آنهاست!
@rozaneebefarda
پرونده ویژه روزنه با موضوع کارنامه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به مناسبت سالگرد درگذشت او
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
آقای محمدعلی گرامی قمی در خاطرات خود پیرامون ارتباط آقای شریعتمداری و شاه چنین میگوید:
«از زمان مرحوم آیت الله بروجردی، ایادی شاه به قم آمده با آقایان ملاقاتهای خصوصی داشتند تا روحیات آنها را کشف کنند و ببینند با کدام یک میتوانند سازگار باشند و از همان زمان دریافته بودند که با آقای #شریعتمداری بهتر میتوان کنار آمد.»
(خاطرات آقای گرامی، مرکز اسناد، ص ۳۱۵)
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۲
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#اسدالله_علم نخست وزیر شاه و عامل سرکوب قیام 15 خرداد نیز در خاطراتش مینویسد:
«پس از سرکوب ملاها در سال 42، استمزاجی کردم تا ببینم کدام یک از آیتاللهها حاضر است تا حدودی با ما همکاری کند در پاسخ #شریعتمداری پیشنهاد کرد علی الحساب معادل هشت هزار دلار به او بدهم و در آینده اگر خبری بود خودش با من تماس خواهد گرفت.»
(خاطرات علم، ج۱، ص ۲۴۵)
🔸علاوه برآن در اسناد ساواک در یک یادداشتی در مورد شریعتمداری گفته شده:
«شریعتمداری که تبریزی است و در قم اقامت دارد، شخص ناصالحی نیست؛ او را میتوان محرمانه برای مبارزه با خمینی تقویت کرد و باید آخوند را به جان آخوند انداخت.»
(شریعتمداری به روایت اسناد، سند شماره ۴۳)
🔸 اسنادی از این دست نشان میدهد که آقای شریعتمداری هر چند در ظاهر خود را با نهضت امام همراه نشان میدهد اما از سوی دیگر سعی در حفظ جایگاه خود در نزد حکومت دارد.
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۳
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸شهید شیخ فضل الله مهدی زاده محلاتی در مصاحبه ای که در سال 61 با مرکز اسناد انقلاب اسلامی انجام داده، در رابطه با موضع گیریهای آقای شریعتمداری میگوید:
«به نظر من اینها [رژیم شاه] #شریعتمداری را از همان اول دیده بودند وساخته بودند برای خاطر اینکه او در یک موقعیتی در مقابل امام بایستد و حتی آن روز [سال ۴۲] که امام در قیطریه بودند ما مرتب پیش آقای شریعتمداری میرفتیم و به ایشان میگفتیم: یک اعلامیه بده، یک مبارزه منفی... ولی حاضر نمیشد.
دو شب قبل از آزادی امام من در قم به آقای شریعتمداری حمله کردم و گفتم: آقا شما چرا این طور میکنید؟ چرا کمک نمیکنید؟ یک مجتهد را گرفتهاند، یک مرجع را این طور محاصره کردهاند، مراسم عیدتان را تعطیل میکردید! نماز جماعتتان را تعطیل میکردید! اینها مبارزه منفی است چرا نکردید؟
ایشان در جواب من جملاتی را گفت که خدای من شاهد است من در آنجا #خجالت_کشیدم!
ایشان گفت: ما دو نفر بودیم که مبارزه میکردیم –خودش را هم ردیف امام میدانست- در قضیه انجمنهای ایالتی و ولایتی و نیز بعد از آن، ولی در بهره برداری متأسفانه همه بهره ها مال ایشان است! عنوان مال ایشان است. اگردر قم کسی به ایشان جسارت کند مردم تکه تکهاش می کنند ولی به من فحش میدهند کسی من دفاع نمیکند... پس از نظر عنوانی عنوان من زیاد نشده و همان عنوان اول است و اگر پول و سهم امام هم به قم میآید سرازیر شده به طرف ایشان، ولی برای ما همان دوستان قبلی که با ما آشنا بودند و پول میدادند، همانها هستند و در این مبارزه چیزی به آنها اضافه نشده است!»
(خاطرات و مبارزات #شهید_محلاتی، صص ۶۲_۶۳)
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۴
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸مرحوم شهید محلاتی در خاطرات خود میگوید:
«... بعد از مدتی هم مسئله #دارالتبلیغ را علم کردند. ظاهراً همان موقع تأسیس دارالتبلیغ بود که امام فرمودند: من نمیدانم این دارالتبلیغ همان دانشگاه اسلامی نیست که شاه میخواهد درست بکند؟ من که حاضر نیستم آن را تأیید کنم. البته امام از نظر ملاحظه روحانیت در یک محذوری بودند که نمیتوانستند آنچه را که در دل داشتند با صراحت بگویند، لیکن فقط میفرمودند: «من اعتماد ندارم، من احتمال میدهم این همان دانشگاه اسلامی شاه باشد...» و بعضی اختلافات از همین جا شروع شد.
(خاطرات و مبارزات #شهید_محلاتی، صص ۶0_۶1)
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۵
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
آقای #محمد_یزدی دبیر محترم جامعه مدرسین در خاطرات خود میگوید:
«... این گونه جا افتاده بود که هر کس در دارالتبلیغ رفت و آمد میکند، به حکومت و شاه تمایل دارد و از انقلاب جداست. حتی یکی دوبار که مرحوم شهید مطهری در سفر به قم، در جلسات دارالتبلیغ شرکت کردند، بسیاری از شاگردان ایشان و دوستانشان از آن شهید انتقاد کردند که شما نبایدوارد مجموعه شوید.»
(خاطرات آقای محمد یزدی، ص 184)
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۶
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹شیخ عبدالحمید باقری بنابی درخاطرات خود می گوید:
« آقای میرزا محمود وحدت از روحانیون و واعظان مشهور و مرید آقای شریعتمداری، مرا همراه خود سوار ماشین کرد و به قم برد و هنگام ظهر به منزل آقای شریعتمداری رفتیم.
غرض آنها همان بود که بالاخره مرا مستقیماً با خود آقای شریعتمداری مرتبط نمایند!
در آن دیدار مسائل و گفتوگوهای مختلفی در حضور آقای شریعتمداری در ارتباط با آذربایجان مطرح گردید. آنچه موجب شگفتی بنده در آن دیدار شد، این بود که مرحوم آقای #شریعتمداری ضمن صحبتهایش #صریحاً به من #گفت: «سعی کنید نام آقای خمینی در منابر و محافل دینی خیلی مطرح نگردد.»
آقای شریعتمداری این حرف را در حضور آقای وحدت گفت که الان زندهاند و در تهران زندگی میکنند، اما خطاب اصلی ایشان به بنده بود. این خاطره بر میگردد به حدود سال 1356 یا اوایل سال 1357 که طلیعه انقلاب اسلامی آغاز شده بود.»
(خاطرات شیخ عبدالحمید بنابی، ص 135)
@rozaneebefarda