#امام_عاشورایی
ماجرای گریه امام خمینی بر علی اکبر علیهالسلام
مرحوم استاد علی دوانی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️آقای کوثری برای اینجانب نقل می کرد ـ ولابد برای بسیاری دیگر هم نقل کرده است ـ می گفت:
«وقتی امام در نجف اشرف بودند، من سفری برای زیارت به کربلا رفتم. در کربلا عده ای از فضلای شاگردان امام که در قم با هم آشنایی داشتیم مرا دیدند و گفتند، آقای کوثری، به داد امام برس! گفتم موضوع چیست؟ گفتند: می دانی که آقای حاج آقا #مصطفی فرزند دانشمند امام به طرز مرموزی جان داده است. کسی گریه امام را در مرگ او ندیده است. یکی دوبار که طلاب در منزل امام یا در سر تربت حاج آقا مصطفی روضه ایشان را خواندهاند، نه تنها امام گریه نکرده، بلکه طلاب را هم منع کرده و گفته اند بروید مشغول کارتان شوید.
▫️ میگفت: «آنها گفتند، شما زودتر به نجف بروید و خدمت امام برسید و طبق معمول که اجازه می گرفتید و در حضورشان روضه می خواندید، روضه ای بخوانید و اسم حاج آقا مصطفی را ببرید، بلکه بتوانید امام را در مصیبت فرزندشان بگریانید که عقده ایشان خالی شود، و خدای نکرده صدمه ای نبینند.
▫️می گفتند، مرگ حاج آقا مصطفی حوزه نجف را عزادار کرده است، لابد ایران و قم نیز همینطور است، ولی خود امام را کسی ندیده که متأثر باشد و گریه کند».
▫️آقای کوثری افزود: «وارد نجف شدم و پس از زیارت، خدمت امام رسیدم، و بعد از تسلیت و مختصر احوالپرسی عرض کردم اجازه می دهید طبق معمولم در حضورتان روضه ای بخوانم؟ فرمودند: بفرمایید!»
▫️پس از مقدمه کوتاهی، هرچه راجع به حاج آقا مصطفی می دانستم که چقدر مورد علاقه امام بود و شخصیتی ممتاز داشت، بیان کردم، و با تکیه به صوت گفتم، حضرت آیت الله! آجرک الله در مرگ فرزند عزیزی همچون حاج آقا مصطفی، چه فرزندی، فرزند دانشمند لایقی...
▫️در تمام این مدت، این امام بدون تغییر حال گوش می دادند و کوچک ترین اثری برای گریستن در ایشان پیدا نشد. هرچه به این در و آن در زدم بلکه امام در مرگ فرزند اشکی بریزند نتیجه نداشت. ناچار گریز زدم به کربلا و آمدن امام حسین ـ علیه السلام ـ به بالین حضرت علی اکبر. همین که گفتم، قربان غریبیت یا اباعبدالله! وقتی آمدی به بالین فرزند رشیدت علی اکبر، امام دستمال از جیب درآوردند و به قدری گریستند که تا آن موقع کمتر دیده بودم.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
#محرم_و_انقلاب_اسلامی/(۵)
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸شبکه سراسری «حسینیه ها و هیئت های مذهبی» تجلی تام و تمام تلاش تشکیلاتی تشیع است. این تشکیلات در طول تاریخ٬ فراز و فرودهای فراوانی را به خود دیده و هدف محوری آن٬ تعظیم شعائر حسینی بوده است.
🔸بعد از آنکه آل بویه قهرمان برای نخستین بار توانستند سیطره شیعه بر جهان اسلام و خلیفه را بگسترانند٬ دسته های عزا در خیابانها به راه افتاد٬ مجالس روضه بطور گسترده پا گرفت و این سیره مستمره تا قرنها ادامه یافت.
🔸رضاخان پهلوی (که دیکتاتوری سیاه او نتیجه فعالیت های روشنفکرهای سکولار به اصطلاح مشروطه خواه است)٬ نخستین پادشاه شیعه بود که عزاداری را منع نمود. این رویه با هدف دین زدایی از جامعه ایرانی٬ در عصر پهلوی دوم به شکل پیچیده تری استمرار یافت. ایجاد مراکز فحشا و فساد٬ برگزاری جشنهای مفسده بار و محدودسازی روحانیت و روضه خوانها٬ عملا با هدف حذف شعائر عاشورایی کلید خورد. به این معنا که اگر رضاخان به صورت فیزیکی تلاش به تعطیلی دستگاه امام حسین(ع) کرد٬ محمدرضا تلاش کرد میل و گرایش فطری مردم به امام حسین(ع) را بمیراند.
🔸با همه محدودیت ها٬ توطئه ها و تلاشهای مذبوحانه پهلوی ها٬ شبکه فراگیر دستگاه حسینی همچنان باقی ماند و با آغاز نهضت امام خمینی٬ بعنوان یکی از پشتوانه های اصلی نهضت نقش آفرینی کرد.
اکنون با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی٬ این تشکیلات عاشورایی در گسترده ترین شکل ممکن قرار دارد و منشا تربیت و تعالی فردی و اجتماعی است.
🔳پی نوشت
یک: برخی از غیر انقلابی ها که در مقابل آنهمه هتک حرمت سازمان یافته پهلوی ها علیه عاشورا٬ دم بر نمی آوردند٬ این روزها با دامن زدن به مسئله «تفکیک هیئت از سیاست» در پی تضعیف پیوند تاریخی دستگاه حسینی و نظام اسلامی اند.
دو: حمله علنی به هیئت و حسینیه ها که برای نخستین بار در دوره اصلاحات از زبان برخی روشنفکران دگراندیش مطرح شد٬ خود نشان از نقش پر اهمیت این دستگاه در حراست از انقلاب اسلامی دارد.
سه: نتیجه هتاکی های تئوریسین های «توسعه سیاسی» نسبت به شعائر حسینی٬ یک دهه بعد در فتنه ۸۸ منجر شد به هتک حرمت رسمی دسته های عزا که اقدامی بی سابقه و دردآور بود.
چهار: عصر اعتدال، عصر #تحریف_عاشوراست!
اینان به خوبی متوجهند که هتک حرمت واکنش آتشین مردم را در پی دارد، بهترین راه مقابله را در وارونه نمایی قیام جاودانه سیدالشهدا(ع) یافته اند.
حجم انبوه سخنرانان اعتدالی و برجامی در محرم امسال، و موج گسترده تحریفاتی که در این مجالس انتشار می یابد، جای بررسی و نقد جدی دارد...
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادی از خادم دستگاه اباعبدالله(ع) مرحوم استاد #محمدحسین_فرجنژاد
همه عزاداران و خادمان اباعبدالله الحسین علیه السلام که امسال در میان ما نیستند را در روضهها یاد کنیم.
و حمد و صلواتی به همه آنها هدیه کنیم.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تشییع و تدفین مظلومانه پیکر تاریخنگار برجسته مکتب اهلبیت(ع) مرحوم استاد مهدی پیشوایی
🔹بایسته است حوزه علمیه قم در تجلیل از خدمات این تاریخنگار برجسته و آثار ارجمند ایشان، اقدامات شایستهای انجام دهد.
@rozaneebefarda
انفعال حوزویان در تحولات افغانستان!
در تحولات افغانستان، در هیچ عرصهای حوزویان نقش برجسته و تأثیرگذاری ندارند!
حجتالاسلام سیدعیسی حسینی مزاری|| رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در افغانستان و رئیس خبرگزاری غیردولتی صدای افغان (آوا)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️درباره آینده افغانستان یک افق روشن دیده نمیشود زیرا سرنخ تحولات افغانستان به دست آمریکاییها است و شرایطی که متأسفانه با مدیریت آمریکاییها صورت میگیرد، جریانها و خود شخصیتهای افغانستانی در برابر این وضعیت طرح و برنامه خاصی ندارند. حوزویان و نخبگان کشور هم در حال حاضر در انفعال به سر میبرند.
▫️دولت افغانستان در مسئله تأمین امنیت و صلح این کشور از حمایت ایران استقبال نکرد
در مباحث تأمین صلح و امنیت ثبات و نظام قدرتمند به جمهوری اسلامی ایران فرصت داده نشد یعنی آمریکاییها کارشکنی کردند، از طرف دولت و مردم افغانستان هم استقبال جدی صورتی نگرفت تا جمهوری اسلامی ایران با عنوان بازیگر منطقهای، بلکه جهانی که دلسوز مردم افغانستان است و دلسوز حاکمیت افغانستان است، حداقل به خاطر امنیت کشور خودش در رابطه با تأمین امنیت افغانستان کار کند استقبال جدی و همکاری صورت نگرفت.
عدم حضور ایران در مسائل افغانستان، یکی از دلایل بحران این کشور است.
▫️در دو دهه اخیر جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در مسائل افغانستان کاملاً خالی میبینیم، یکی از دلایل بحران در افغانستان تکتازیهای آمریکا و مشکلات جدی در سطح افغانستان، عدم حضور جمهوری اسلامی ایران در عرصه مسائل افغانستان است.
▫️طبیعی است که اگر بخواهیم در افغانستان صلح و ثبات برقرار شود، علاوه بر میدانداری شخصیتهای خود افغانستان چه حقیقی و حقوقی، حوزوی، دانشگاهی و سایر اقشار، جمهوری اسلامی ایران با عنوان همراه و همسایه قدرتمند میتواند کمک خیلی جدی باشد.
▫️خواست دشمنان ایران و افغانستان عدم حضور ایران در مسائل افغانستان است.
در این اواخر ارتباطاتی برقرارشده است اولین اجلاس مذاکره چندجانبه در تهران شروع شد اما در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که جمهوری اسلامی ایران بهرغم خواسته آمریکا، بهرغم خواست دشمنان غربی در رابطه با مسائل افغانستان سهم بگیرد و دیپلماسی خود را فعال کند و از این حالت انفعال باید بیرون بیاید و افغانستان را در اولویت سیاست خارجه خود قرار دهد.
▫️ راهکار اصلی، حرکت خود بزرگان است، اینها باید درباره مسائل افغانستان ورود داشته باشند و نقش ایفا کنند.
متأسفانه یکی از بخشهای منفعل جامعه افغانستان حوزویان هستند.
▫️امروز یکی از بخشهای منفعل جامعه افغانستان حوزههای علمیه است که در هیچ عرصهای نمیبینیم که حوزویان نقش برجسته و تأثیرگذار داشته باشند، باید درصحنه حضور پیدا کنند و حرف بزنند و بهاصطلاح موضع صریح بگیرند و جریان سازی کنند.
▫️به دنبال این، در راستای جهت دادن افکار عمومی و جریانهای سیاسی و دینی کار جدی کنند، امروز صحنه افغانستان خالی از هدایت فکری و فرهنگی از طرف علما است.
▫️انقلاب فکری و فرهنگی در افغانستان با حضور علما و روحانیت امکانپذیر است.
▫️اگر علما از گذشته در دو دهه اخیر، از ابتدا حضور جدی داشتند، کار میکردند، قطعاً وضعیت افغانستان اینگونه نبود.
▫️ما اگر در افغانستان انقلاب مجدد فکری و فرهنگی بخواهیم از طریق علما و روحانیت امکانپذیر است و اینها میتواند خیلی تأثیرگذار در جامعه افغانستان باشد.
#بازنشر
#متن_کامل: اینجا
@rozaneebefarda
سکولارهای حوزوی و مسئله مقاومت منطقهای!
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
در روزهای اخیر و به مناسبت تحولات افغانستان و از جمله استیلای گروهک طالبان بر این کشور، برخی جریانهای حوزوی، خاصه #سکولارهای_حوزوی، ناگهان نگران شیعیان افغانستان شدهاند و در کنار اشک تمساح، جمهوری اسلامی و خصوصا نیروهای مقاومت(مخصوصا مجاهدان لشکر فاتح #فاطمیون) را ملامت میکنند که چرا بیتفاوت است و وارد معرکه نمیشود!!
این در حالی است که این جماعت، در تمام سالهای ایثارگری و جهاد نیروهای مقاومت در خارج از مرزها، پرچمدار بدگویی و طعنه به این حرکت مقدس بود!
آنها در این سالها حتی حاضر نشدند زیر تابوت شهدای مقاومت را بگیرند یا حتی بر مزارشان فاتحهای بخوانند و از آن بدتر، برخیشان حتی از صدور یک پیام تسلیت خشک و خالی برای شهادت علمدار جبهه مقاومت شهید سلیمانی هم دریغ ورزیدند یا بعد از صد التماس و اصرار برخی اطرافیان انقلابیشان پیام نیمبندی دادند!
حالا این جماعت با آن سابقه سیاه که هرگز از حافظه تاریخی ملت قهرمان ایران پاک نمیشود، زبان به ملامت گشودهاند که از چه نشستهاید که نوامیس و نفوس شیعه در افغانستان در خطر است و کاری باید کرد!
بلی! نگرانیها از وضع مردم افغانستان خصوصا شیعیان بجاست و گروهک بدسابقه طالبان گرچه فعلا به صورت تاکتیکی یا ترس، با احتیاط عمل میکند اما معلوم نیست این وضعیت پایدار بماند و بعید نیست در صورت قبضه قدرت، به دوران سیاه حکمرانی سابق بازگردند. اما این مسئله دلیل نمیشود که ایران بدون دعوت دولت قانونی و زمینه مردمی، وارد خاک کشور دیگر شود و به جنگ داخلی و احیانا جنگ طائفهای دامن بزند.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس تجربه ۴۰ ساله و منطق عقلانیت سیاسی و واقعیتهای میدانی تصمیم میگیرد و فعلا بنای ورود ندارد، اما شما در حوزه علمیه چه کردهاید؟
در تمام سالهای اشغال، چه خدمتی به مردم محروم و نجیب افغانستان ارائه دادید؟
به آوارگان افغانی داخل ایران چه خدمتی ارائه کردهاید؟
اگر باور دارید برای شیعه باید کاری کرد، خب به جای نق زدن و غرولند و ملامت مجاهدان راه خدا، خود وارد میدان شوید!
دوران فضاسازیهای خاله زنکی گذشته است اکنون باید کارنامه ارائه دهید تا آن وقت حرفتان مسموع باشد!
▫️پی نوشت
مواضع مراجع عظام تقلید و علمای اعلام که بر اساس دردمندی دینی ابراز شده، تخصصا از نقد پیشگفته خارج است و آن دیدگاهها و انذارها و هشدارها را حتما باید بر چشم گذاشت و مبنای طراحی های راهبردی برای نقشآفرینی در تحولات افغانستان قرار داد.
نقد اخیر صرفا متوجه #معدود سکولارهای حوزوی بلندآوازه و میانتهی است که خود را پشت سر برخی رجال ارجمند حوزوی مخفی میکنند و در کارنامه شان تقریبا هیچ خدمتی به ایتام آل محمد(ص) دیده نمیشود و معمولا فقط غرغر بلدند!
@rozaneebefarda
ثبتنام زیارت نیابتی عتبات عالیات
السلام علیک با اباعبدالله حسین
امکان زیارت به نیابت از مشتاقان و دلدادگان حضرت سیدالشهدا(ع) در این ایام فراهم گردید.
▫️ثبت نام زیارت نیابتی عتبات عالیات از طریق:
atabat.org/fa/forms/4
@rozaneebefarda
روزنه
وداع با مرحوم استاد ضمیری عصر دیروز بعد از اقامه نماز توسط آیتالله کعبی، پیکر مرحوم استاد ضمیری د
مراسم هفتمین روز درگذشت مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین استاد #محمدرضا_ضمیری امشب مصادف با شب تاسوعای حسینی ساعت ۲۰:۴۵ دقیقه برگزار میگردد.
▫️پخش زنده مراسم از طریق پیج زیر 👇
http://instagram.com/live_ho_zamiri
@rozaneebefarda
اثر ارجمند همرزمان حسین(ع)
نگاهی نو به تاریخ صدر اسلام و مجاهدتهای خاموش خاندان اهل بیت علیهمالسلام در عرصه کنشگری سیاسی و اجتماعی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔻«به جز حضرت امیر(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، باقی ائمه تلاش و کنش جدی در مبارزه با طاغوت و تشکیل حکومت نداشتهاند!» هدف اصلی کتاب «همرزمان حسین(ع)» تلاشی برای اصلاح همین گزاره نادرست است. مشخص است که چنین تصور اشتباهی چقدر میتواند در خدمت اهداف طواغیت و استکبارهای زمان قرار گیرد و از آن دستاویزی بسازند برای توجیه سکوت و سکون در برابر ظلم و بیعدالتی. با مطالعه چنین آثاری بهتر میتوان به نادرستی این قبیل گزارهها پی برد.
🔻در برابر این طرز تفکر اما حضرت آیتالله العظمی خامنهای دیدگاه متفاوت دیگری دارد. ایشان با تکیه بر مطالعات و استنادهای تاریخی از یک سو حاصل غور و تحقیق و تامل در تاریخ اسلام است و از سوی دیگر با تکیه بر نصوص دین و آیات و روایات، گزاره بند قبل را زیر سوال برده و اعتقاد دارند که درست و در نقطه مقابل، تمام ائمه معصومین(ع) بعد از قیام عاشورا، تلاش زیادی را مبذول داشتهاند تا با زیر سوال بردن منطق حکومت طاغوت، ضمن مبارزه با این حکومتها مقدمات سقوط آنها را فراهم آورند.
🔻رهبر معظم انقلاب اسلامی با خلق تعبیر «انسان ۲۵۰ ساله» حیات همه معصومین(ع) را به منزله حیات یک انسان میدانند که در تمام طول این مدت همواره در حال جهاد با ظلم و انحراف و مبارزه سیاسی با طواغیت زمان است. هرچند شکل و شمایل این جهاد به تبع شرایط و اقتضای زمینههای متفاوت، مختلف و متنوع بوده است. گاه به جنگ مسلحانه روی آورده است، گاه صلح کرده و گاه به مبارزه و تشکیلاتی پنهانی برای براندازی حکومت ظلم روی آورده است.
📖 از طریق این لینک تهیه کنید👉🏼
@rozaneebefarda
اشعار شيخ کاظم اُزْری و مسئله پناه بردن امام حسین(ع) به ابوالفضل العباس(ع) در عاشورا
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اشعار معروف شيخ كاظم اُزْري در ميان ارباب مقاتل داراي شهرت ويژه اي است. او در ضمن اشعار خود، در وصف قمر بني هاشم گفته است:
«يَوْمٌ أبي الْفَضْلِ اسْتَجارِ بِهِ الْهُدي»
روز عاشورا، روزي بود كه امام هدي (امام حسين(عليه السلام)) به حضرت ابالفضل پناهنده شد.»
اُزري پس از آن كه اين مصرع را سرود، به نظرش رسيد شايد با شأن امام(عليه السلام) ناسازگار باشد كه پناه به غير امام ببرد، از اين رو در همين مصرع توقف كرد.
همان شب، در عالم رؤيا امام حسين(عليه السلام) را ديد. امام(عليه السلام) به او فرمود:
در ادامه مصرع خود بنويس:
«وَالشَّمْس مِنْ كَدِرِ الْعِجاجِ لِثامُها»
«پناهنده شدن امام(عليه السلام) به عباس در روز عاشورا، زماني بود كه گرد و غبار زمين كربلا، آسمان را پوشانده بود.»
@rozaneebefarda
خیانت غربگرایان افغانستان به ملتشان
اختصاصی|| میثم عبدالهی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️دیدن صحنه های تاسف بار آویزان بودن چند نفر از هواپیما و افتادن چند نفر دیگر از آن در افغانستان، بعد از تصرف شهر کابل توسط طالبان بسیار تکان دهنده بود.
این فاجعه، فقط یک پرده از فجایع و جنایات طولانی و بیشماری بود که در نتیجه سالها اعتماد غربپرستان افغانستان به آمریکا اتفاق افتاده است.
ثمره بیست سال سلطه آمریکاییها و انگلیسیها بر مردم افغانستان و چپاول منافع مردم افغانستان و تحمیل جنگ و کشتار و قحطی به آنها.
کسانی که امروز در چنین شرایط هولناکی در فرودگاه کابل قرار دارند، همان کسانی هستند که به #مزدوری_غرب در آمدند و اغلب به ملت خودشان #خیانت کردند و اکنون ثمره بیست سال پشت پا زدن به منافع ملت و خدمت کردن برای منافع استعماری غرب، را با تجربه ذلت و خواری بینالمللی میبینند.
این جماعت به آمریکا و انگلیس دل بسته بودند و با وعده های خوش آب و رنگ غربیها به استخدام آنها در آمده بودند، اما امروز که آمریکاییها شکست خورده و دارند افغانستان را تخلیه میکنند و نیروهای متجاوزشان را خارج میکنند، تمام آن قرارها را فراموش کرده و نیروهای بومیشان را باقی گذاشته و با سرعت دارند فقط نیروهای آمریکایی را خارج میکنند!
وقتی سلطه تمام شد، جاسوسان، شکنجهگران، مترجمان و سایر مزدوران بومی آنها هم باید بساط شان را جمع کنند و بروند یا بمانند و در مقابل مردم افغانستان برای خیانتهایشان جوابگو باشند. هر کسی که به ملتش خیانت کند و به دشمن خدمت کند، باید جزای کارش را در همین دنیا ببیند.
اوضاع امروز افغانستان، دستپخت بیست ساله آمریکاییها در آنجاست. آمریکاییها مدعی بودند که بهترین نمونه #دموکراسی و #آزادی در منطقه را در افغانستان به وجود خواهند آورد. مدعی بودند ارتش قدرتمندی به وجود خواهند آورد که از ملت افغانستان و دولت غربپرست حمایت کند و دولت فاسد را حفظ کند و طالبان و سایر گروههای آشوبگر را سرکوب کند.
مدعی بودند آن چنان رونق اقتصادی در افغانستان درست کنند که فلان و بهمان شود.
در حال حاضر بعد از دو دهه چپاول و تجاوز و فاجعهآفرینی غربیها در افغانستان، الان کدام یک از شعارها و وعدههای آمریکاییها و غربیها در آنجا محقق شده است؟
وعده دموکراسی آمریکاییها برای افغانستان، زمانی محقق شد که دولتی فاسد و غربگرا و ضعیف را که با تقلب و جعل آرا با 900 هزار رای، برای یک کشور چهل میلیونی، رئیسجمهور درست کردند و دموکراسی نمایشی و فرمایشی را به مردم افغانستان تحمیل کردند!!
در عوض، آن دولت غربگرا هم خوشخدمتیهای بسیاری به آمریکا کرد و ملت افغانستان را تحقیر نمود.
یکی از اقدامات دولت وابسته و ذلیل افغانستان، امضای پیمان استعماری امنیتی و نظامی با آمریکا بود که یکی از فاجعهبارترین بخشهای آن تحمیل #کاپیتولاسیون به نفع سربازان اشغالگر آمریکایی و علیه مردم افغانستان بود.
تجهیز و تسلیح و آموزش ارتش افغانستان توسط آمریکاییها صورت گرفت و اثرات آن زمانی آشکار میشود که ببینیم بعد از حملات طالبان در بیست روز گذشته، ارتش قدرتمند افغانستان که به سلاحها و تجهیزات آمریکایی مجهز بود، از هم فرو پاشید و سربازان و افسران و فرماندهان ارشد آن، همراه با تجهیزات نظامی آمریکایی به مرزهای کشورهای همسایه رفتند و به این کشورها پناهنده شدند! ماشین های سنگین و سلاحهای سنگین ارتش افغانستان هم به دست طالبان افتاد و از همانها برای تصرف کابل و سایر شهرها استفاده کردند و به وسیله همینها تجهیزات آمریکایی، دولت غربپرست اشرف غنی، را ساقط کردند!
اشرف غنی اما علی رغم شعارهایی که داده بود، حتی مقاومت نکرد تا دولت و حکومت خودش را حفظ کند و فرار را بر قرار ترجیح داد.
او با فرارش خاطره #فرار_رضاخان_پهلوی را در شهریور 1320 در ذهن مردم ایران زنده کرد.
دو حاکم غربگرا که چون وابسته به غرب بودند و در میان مردم خودشان جایگاهی نداشتند، تحت حفاظت استعمار، از کشور خودشان خارج شدند و جانشان را از خشم ملتهایشان نجات دادند.
آمریکاییها چرا مترجمین و مزدورانشان در افغانستان را با خود نبردند؟ چرا بسیاری از آنها را که به ملتشان خیانت کردند و تامین کننده منافع آمریکا بودند از افغانستان نبردند؟ چرا به مزدورانشان شلیک کردند و آنها را کشتند؟ چرا بسیاری از آنها را محدود کردند و اجازه ندادند حتی به فرودگاه بیایند؟
آمریکاییها وقتی به مزدوران و عوامل خودشان رحم نکردند و آنها را در چنین شرایطی رها کردند، معلوم است که میراث شومشان برای عموم مردم افغانستان چه خواهد بود.
جالب آنکه پایان عمر حکمرانی جریان غربگرای افغانستان با اتمام دوره دولت غربگرای روحانی همزمان شده است؛ با این تفاوت که پروژه تسلیم ملت ایران با شکستی هزاربار فاجعهبارتر از افغانستان رقم خورده است.
@rozaneebefarda