✳️ شعار و روز شمار هفته هوای پاک اعلام شد
🔺سه شنبه 26 دی (هوای پاک، حقوق عامه)
🔺چهارشنبه 27 دی (هوای پاک، توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی)
🔺پنج شنبه 28 دی ( هوای پاک، توسعه انرژی های تجدیدپذیر)
🔺جمعه 29 دی (هوای پاک، آموزش و مشارکت عمومی)
🔺شنبه 30 دی (هوای پاک، خودروهای فرسوده)
🔺یک شنبه یکم بهمن ( هوای پاک، کیفیت سوخت)
🔺دوشنبه 2 بهمن (هوای پاک، سلامت)
#هوای_پاک
@safiranesalamat_kashan
🍀پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم
🗓 یکم لغایت ۱۵ بهمن ماه
🖌 شعار هفته اول پویش: انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده یددار
🔰یکشنبه : ۱ بهمن
نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد.
🔰دوشنبه : ۲ بهمن
نمک دریا و نمک های تصفیه نشده موجب سرطان می شود.
🔰سه شنبه : ۳ بهمن
نمک زیاد ، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می دهد.
🔰چهارشنبه : ۴ بهمن
نمک فقط نمک غذا نیست ، مراقب نمک پنهان باشیم
🔰پنج شنبه : ۵ بهمن
نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید.
🔰جمعه: ۶ بهمن
نمکدان سرمیز یا سفره نیاورید.
🔰شنبه : ۷ بهمن
نمک های رنگی ( صورتی، آبی، بنفش) و سنگ نمک ،سلامتی شما را به خطر می اندازد.
#تغذیه
@safiranesalamat_kashan
هدایت شده از سفیران سلامت شهرستان کاشان
🔹افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف نمکهای رنگی
▫️عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی: نمکهای صورتی، دریا یا سنگ نمک سرشار از ناخالصیاند و خطر ابتلا به انواع سرطانها را افزایش میدهند. سنگ نمک، نمک صورتی و آبی، نمک دریا و ... با اهداف تجاری به فروش میرسند.
🔻نمکهای تصفیهنشده در مقایسه با نمک یددار کریستاله، شوری کمتری دارند.
#تغذیه
#سرطان
@safiranesalamat_kashan
هدایت شده از سفیران سلامت شهرستان کاشان
این نمک را هیچ وقت مصرف نکنید، توصیه های یک پزشک درباره مشخصات یک نمک خوب!
▫️زهرا شریعت پناهی، دانشیار علوم تغذیه: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید و هنگام طبخ غذا نمک را در مرحله نهایی به غذا اضافه کنید.
▫️نمک دریا دارای میزان کافی ید برا تامین نیاز روزانه افراد نیست، نمک دارای انواع ناخالصی های نامحلول نظیر گچ، سرب، جیوه، آرسینک و کادمیوم است که باعث ایجاد سرطان، کم خونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوان ها، کبد، کلیه و طحال میشود.
▫️توجه به عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، تاریخ تولید و انقضا، پروانه ساخت، علامت استاندارد، میزان خلوص نمک (حداقل 99.2 درصد) را هنگام خرید نمک توصیه کرد.
#هر_خانه_یک_پایگاه_سلامت
#نمک
@safiranesalamat_kashan
هدایت شده از سفیران سلامت شهرستان کاشان
توصیه هایی برای کاهش مصرف نمک
🔸️سر سفره یا میز غذا نمكدان را حذف كنيد.
🔸️از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید.
🔸️مصرف تنقلات و غذاهای شور مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس که نمک زیادی دارند را کاهش دهید.
🔸️بيشتر از 5 گرم نمك در روز مصرف نكنيد. این مقدار شامل نمکی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد نیز میشود.
🔸️افراد بالای 50 سال، مادران باردار و شیرده و کسانی که بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا دارند، باید بیشتر از بقیه مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند.
🔸️به برچسب غذایی غذاها توجه کنید، چرا که به شما میگویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم (نمک)وجود دارد.
🔸️به جای نمک از ادویه جاتی همچون مرزه، نعنا و ریحان خشک در غذاها استفاده کنید.
🔸️برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنید.
🔸️به میوه ها و سبزی هایی که به صورت خام خورده میشوند(مثل گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ...) نمک نزنید.
🔸️از انواع مغز دانه و آجیل های بدون نمک و بو نداده استفاده کنید.
🔸️غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.
🔸️نان هاي كم نمك يا بي نمك مصرف كنيد.
🔸️سعي كنيد مواد غذايي تازه و طبيعي بخوريد و مصرف مواد غذايي شور، دودي و ترشي ها را كاهش دهيد.
🔸️براي كم كردن مقدار نمك پنيرها، آنها را قبل از مصرف در آب بخیسانید.
🔷️مهمترين دليل مصرف زياد نمك، عادت به طعم شور است. مطمئن باشيد با كم كردن مقدار نمك مصرفي خود، در طول زمان به طعم كم نمك هم عادت ميكنيد.
#هر_خانه_یک_پایگاه_سلامت
#کاهش_مصرف_قند_نمک_چربی
@safiranesalamat_kashan
هدایت شده از سفیران سلامت شهرستان کاشان
مقدار مجاز روزانه مصرف نمک
بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک 5 گرم است.(معادل یک قاشق مرباخوری) در حالی که میزان مصرف نمک درخانوارهای ایرانی 2 تا 3 برابر این مقدار است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که 33 درصد بزرگسالان دنیا به فشارخون بالا مبتلا هستند.(یک نفر از هر سه بزرگسال)
بنابر توصیه این سازمان، با کاهش مصرف نمک به کمتر از 5 گرم در روز میتوان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی را کاهش داد.
#هر_خانه_یک_پایگاه_سلامت
#کاهش_مصرف_قند_نمک_چربی
@safiranesalamat_kashan
برگزاری هفته اول پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به شعار روز هفته اول پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در سال 1402 با عنوان "انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار" بیان کرد:
خانوادهها بایستی از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند زیرا کمبود ید، از مشکلات تغذیهای در کشور ماست و عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، افزایش خطر سقط جنین، کمکاری تیروئید، ابتلاء به گواتر و... از پیامدهای کمبود ید در بدن است.
وی تصریح کرد در سال های اخیر به دلیل مصرف نمک های غیریدار شاهد افزایش مشکلات ناشی از کمبود ید مانند کم کاری تیرویید نوزادان هستیم لذا بایستی نمک به صورت تصفیه شده یددار و آن هم به مقدار محدود مصرف شود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان راجع به میزان مصرف نمک در روز افزود: افراد با فشارخون بالا، بیماران قلبی و کلیوی بایستی کمتر از ۲ گرم نمک در روز استفاده نمایند و افراد سالم زیر ۵۰ سال که بیماری ندارد مصرف روزانه حداکثر ۵ گرم نمک بلامانع هست.
ایشان در ادامه راجع به مصرف نمک دریا افزود: نمک دریا و سایر نمک های تصفیه نشده می توانند به دلیل آلودگیها و فلزات سنگین و نداشتن ماده مفید ید، باعث بیماریهای مختلفی میشوند و نباید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند.
دکتر دهقانی افزود: تمام نمکها اعم از نمک دریا و یا تصفیه شده دارای یک ترکیب شیمیایی یکسان به صورت کلرورسدیم هستند که مصرف زیاد آن باعث افزایش فشارخون می شود. تفاوت عمده انواع نمک ها در چگونگی استخراج و تولید، میزان ناخالصی، طعم، رنگ و محتوای ید آنهاست.
رییس مرکز بهداشت شهرستان با اشاره به ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه نمک طبیعی حاوی عناصر مفیدی مثل منیزیم و پتاسیم و عاملی بازدارنده بوده و استفاده نکردن از این نمک، موجب اختلالات روانی، بیماریهای عفونی، ناراحتیهای کبدی و... می شود، اظهار کرد: میزان منیزیم، پتاسیم و سایر املاح معدنی در نمک بسیار ناچیز هست و بهترین منابع غذایی این مواد معدنی سبزیها و میوهها، غلات و حبوبات است که مقدار مورد نیاز روزانه آن ها هرگز با مصرف مقدار توصیه شده نمک /کمتر از ۵ گرم در روز/ تامین نخواهد شد.
وی در خصوص شایعات در خصوص نمک یددار تصفیه شده افزود: در یکی دو سال گذشته، تبلیغات زیادی علیه نمک تصفیه شده صورت گرفته است به عنوان مثال یکی از موارد تغییر رنگ نمک از سفید به آبی تیره در واکنش با آب نارنج است که ایجاد رنگ آبی پررنگ، در واکنش نمک تصفیه شده و آب نارنج تنها با حضور نشاسته به صورت خالص یا در مواد غذایی مثل سوپ، اتفاق میافتد که دلیل کاملاً منطقی دارد و نشان از تولید نمک تصفیهشده با رعایت استانداردهای موجود است.
وی اضافه کرد: متأسفانه اطلاعات غلط و شایعات نادرست در فضای مجازی علیه نمک تصفیه شده یددار باعث مشکلات در سلامتی مردم خواهد شد و ضروری است با آگاهیبخشی و ارسال اطلاعات صحیح، مردم را به این موضوع بسیار مهم آگاه کرد.
#تغذیه_سالم
@safiranesalamat_kashan
1_9244986823.pdf
977.8K
✳️ مسابقه پیامکی کاهش مصرف قند، نمک، روغن و چربی ویژه مردم شهرستان کاشان 👆
🎁 همراه با جایزه (به قید قرعه)
📩 نحوه ارسال پاسخ: ارسال پیامک به صورت یک عدد ۵ رقمی مانند ۱۲۴۳۱ به شماره ۳۰۰۰۱۴۲۳
📬 مهلت ارسال پاسخ: حداکثر تا ۱۵ بهمن
#تغذیه_سالم
@safiranesalamat_kashan
۴ بهمن ماه : روز جهانی آموزش
هشتاد و دومین سالگرد تاسیس اداره کل آموزش و ارتقاء سلامت گرامی باد.
" آموزش بهداشت، کلید مردمی سازی سلامت"
#آموزش_سلامت
@safiranesalamat_kashan