صحیفه انقلاب
🔸عنوان: پیام به ملت ایران (شرایط نمایندگان مجلس شورای اسلامی) 🔸تاریخ: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۹/ ۲۱ جمادی ال
🔰بسم الله الرحمن الرحیم
🔹باید ملت شریف ایران بدانند که اسلام، عزیزتر از آن است که برای هواهای نفسانی و جلب توجه گروهها یا اشخاصی پشت به آن نموده و مقاصد فانی خود را بر مقاصد عالی و باقی حق تعالی مقدّم دارند. در این دوره که اولین مجلس اسلامی است و سرنوشت مجالس دورههای بعد هم امروز باید تعیین شود، هر خشت کجی که در این مجلس به دست کسانی که اسلام را نمیخواهند پیاده شود و یا از روی جهالت با مسائل برخورد میکنند گذاشته شود، سنتی میشود برای همیشه؛ و کسی که سنت کجی را بنا گذارد، تمام گناهانی که به واسطه آن ارتکاب شود به عهده اوست.
🔹ملت عزیز در این روز امتحان الهی باید توجه به اموری داشته باشد:
📌1- کسانی را انتخاب کنند که #صد_در_صد_مسلمان و #معتقد_به_احکام_اسلام و #متعهد_به_اجرای_احکام_اسلام و #مخالف_با_مکتبهای_انحرافی و #معتقد_به_جمهوری_اسلامی باشند.
📌2- شناخت این اشخاص یا با آشنایی به #اعمال و #رفتار آنان #از_زمان_رژیم_طاغوت تاکنون است و یا به #معرفی_روحانیون_متعهد در شهرستانها یا #اشخاص_متدین_موجه که #گرایش_به_چپ_و_راست_یا_دستهای نداشته باشند.
📌3- باید به اشخاصی که #احتمال_انحراف در آنان میرود رای ندهند- چه #احتمال_انحراف #عقیدتی، #اعمالی و یا #اخلاقی- که به چنین اشخاص اعتماد نمیشود کرد و رای به آنان موجب #مسئولیت خواهد بود.
📌4- تحت تاثیر #تبلیغات واقع نشوند و خودشان با موازین اسلامی، اشخاص صحیح را انتخاب کنند.
📌5- ممکن است بعضی شیاطین، مطالبی را بین مردم ناآگاه پخش کنند و آنان را در رای دادن یا رای به اشخاص صحیح دادن منحرف کنند. یک آنکه گفته شود کسانی که در مرحله اول رای دادند نباید در این مرحله رای دهند، در صورتی که این مرحله با مرحله اول فرقی ندارد و مقتضی است همه ملت در رای دادن شرکت کنند. دوم آنکه گفته شود خوب است به همه گروهها چه چپی و چه انحرافی رای دهید که مجلس شورا جامع همه گروهها باشد. این یک مطلب غلطی است که منحرفین درست کردهاند تا در مجلس با خدعه شرکت کنند، و ملت به این مطالب انحرافی گوش فرا ندهد و به اشخاص با شرایط فوق رای دهد.
📌6- امید است ملت مسلمان ایران در این امر حیاتی که سرنوشت جامعه به آن مرتبط است شرکت کنند و روز جمعه همه قشرها زن و مرد بپاخیزند و به سوی صندوقها بروند و رای خود را بدهند.
📌7- در این روز افرادی فرصت طلب در حوالی صندوقها جمع میشوند و به مردم پیشنهاد افرادی خاص را میکنند؛ به حرفهای آنان گوش ندهید و آرای خود را به اشخاص صحیح بدهید.
📌8- اشخاص #بیسواد قبلًا با مشورت اشخاص مطمئن متدین، کاندیداهای خود را که در تهران دوازده نفر و در شهرستانها به تعدادی که لازم است میباشد، به وسیله شخص #متدینی #بنویسند و باز به #شخص_دیگری که #مطمئن است بدهند #بخواند و #خودشان_با_دست_خودشان رای خود را به صندوق بیندازند و اختیار نوشتن رای یا به صندوق انداختن را به هیچ کس ندهند.
من از خدای تعالی توفیق و تایید همگان را خواهانم و سعادت و عظمت اسلام و مسلمین را امیدوارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی
امام خمینی (ره)؛ 17 اردیبهشت 1359
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/59/02/17/1
#انتخابات_مجلس
#روحانیت_انتخابات_معرفی_جزئی
#دقت_مسئولیت
#رهبر_مهربان_مستضعفین
@sahifeh_entezar
🔅ماه رمضان شد مى و ميخانه بر افتاد
عشق و طرب و باده بوقت سحر افتاد
🔅افطار به مى كرد برم پير خرابات
گفتم كه تو را روزه به برگ و ثمر افتاد
🔅با باده وضو گير كه در مذهب رندان
در حضرت حق اين عملت بارور افتاد
#باده
#دیوان_امام
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری)
🔸تاریخ:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جمادی الثانی ۱۳۹۹
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
مبارزات علما- دستاوردهایی از انقلاب اسلامی- شهادت آقای مرتضی مطهری و
بازتاب آن
🔸حضار:
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۷ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۱۱ تا صفحه ۲۲۰
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جماد
🔰نقشه امریکا
🔹مکرر- ما در #پاریس که بودیم- از طرف امریکاییها میآمدند با صورتهای مختلف، میآمدند که این باشد! این حالا چطور است، چطور است؛ ما همراهی با او میکنیم، چه میکنیم! اخیراً هم که من میخواستم بیایم نقشه این بود که ما حرکت نکنیم از آنجا: «حالا زود است نمیشود»، «حالا نیایید»! چه از جانب خود دولت ایران، که آن وقت بختیار بود و چه از جانب آنها که «حالا یک قدری صبر کنید، حالا زود است»! من فهمیدم یک نقشهای است برای اینکه میخواهند ما یک قدری تعویق بیندازیم [تا] آنها کارشان را تمام بکنند! لذا ما هم جدیت کردیم که نه، ما میرویم؛ هر چه پیش آمد بیاید!
🔰سیاست گام به گام، شگرد شاه
🔹آنهایی که میآمدند پیش من، چه از قشر علما که به من پیغام میدادند و میخواستند خیرخواهی- فرض کنید- بکنند و چه قشرهای دیگری که میآمدند حتی اخیراً در پاریس پیش من، از باب اینکه مایوس بودند که بشود یک همچو کاری را انجام داد، خیرخواهی میکردند که حالا بگذارید یک قدری یواش یواش کار پیش برود؛ بگذارید که این باشد، و او #حکومت نکند #سلطنت بکند و آن طوری که قانون برایش وظیفه مشخص کرده بکند و اینها! و ما بعدها مجلس درست میکنیم و او را روی قوانین کنارش میگذاریم! خودش هم این حیله را میخواست بکند، اینها غفلت کرده بودند! او از روی حیله و شیطنت برای من مکرر پیغام داد که «شما بگذارید من اینجا باشم، تمام جهات ایران دست شما، همه دست شما، من همان سلطنت میکنم»!
🔹من میدانستم که مطلب اینها نیست. به آن آقایان میگفتم که خوب، شما یک همچو نهضتی که الآن هست اگر این سست بشود دوباره میتوانید ایجادش بکنید؟ میگفتند نه. گفتم که اگر این آدم بر خلاف کرد- حالا گفت که من سلطنت میکنم نه حکومت، فردا وقتی که نهضت خوابید شمشیر را کشید- شما یک قدرتی دارید که کنترل بکنید او را؟ تامین دارید که او به قول خودش وفا کند؟ گفتم حالا که یک همچو نهضتی پیدا شده است، و نظیر این هم دیگر نمیشود که پیدا بشود، ما همه مقاصدمان را چرا نگوییم؟ مقصد اصلی ما این است که این خارجیها نخورند اموال ما را، این خارجیها همه چیز ما را نبرند، این خارجیها فرهنگ ما را عقب نزنند، این خارجیها ارتش ما را انگل نکنند.
🔹مقصد ما عمدهاش آنها هستند؛ اینها یک شاخهای از اوست. ما چرا حالا مهلت بدهیم به اینکه- چنانچه- او قدرت پیدا کند، پاهای همه ما را خرد و قلم خواهد کرد! و این دنبال این است که قدرت پیدا بکند و حالا میآید ادعا میکند که «آی ملت چه، آی مردم چه، آی علمای اعلام»! خوب، این همان بود که علمای اعلام را میگفت مثل حیوانِ نجس میمانند! چطور حالا آمده میگوید: «آی علمای اعلام، مهلت بدهید! من اشتباه کردم»! این اشتباه را او همیشه خواهد کرد!
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
#لحظه_شناسی
#مترصد_فرصت
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (علما- انقلاب- شهید مطهری) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جماد
💢و باید از این چیزها هم هیچ ابداً- ما باک نداشته باشیم که از ما آدم کشته میشود. این اسلام از اول این طوری پیدا شده که هی #شهید داده و جلو رفته، [دائماً] شهید داده و جلو رفته. زمان پیغمبر هم همین طور بود.
💢در «احُد» آن قدر آدم از اینها کشتند و در سایر جنگها آن قدر از مسلمین کشته شدند لکن هیچ باک نداشتند. کشته میدادند و یک قدم جلو میرفتند؛ باز کشته میدادند یک قدم جلو میرفتند.
💢 و بحمد الله حالا وضع جوری شده است که ما یک کشته که میدهیم یک موج پیدا میشود سرتاسر ایران و در خارج ایران. در خارج ایران هم قضیه فوت مرحوم آقای مطهری - که انصافاً یک ضایعهای برای ما بود و برای همه ایران- آن طور که میدانید همه جاهای دیگر هم هست که رادیوها اطلاع میدهند که در پاکستان در کجا، در کجا- همه جا- موج پیدا شد. اینها هم اشتباه میکنند که آقای مطهری را میکشند. باید بفهمند که قضیه دیگر این نیست که یک نفر کشته بشود، مردم عقب میروند؛ یکی کشته میشود همه جلو میآیند و فریادشان بیشتر میشود، رسوایی آنها هم بیشتر میشود! و من امیدوارم که این روحیه بماند برای ما و برای ملت ما.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/5
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی)
🔸تاریخ:
۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۲ جمادی الثانی ۱۳۹۹
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
ستمگریها و نابسامانیهای دوران پهلوی
🔸حضار:
نمایندگان ایلات زراسوند بختیاری در چهارمحال و خوزستان- پرسنل پادگانهای فارس
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۷ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۲۵ تا صفحه ۲۳۰
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱
🔰غارت ذخایر و سرمایههای ملت
♻️ما شاهد مسائلی هستیم؛ و شاهد پنجاه و چند سال- البته اگر شما آن زمان را یادتان نیست؛ شاید در بین شما بعضیهایتان یادتان باشد، ولی من یادم هست- ما شاهد این ماموریتهایی که به این خانواده دادند، بودیم؛ که از اوّلی که رضا خان آمد به ایران- و به توطئه انگلستان او آمد- و بعد هم که رفت، رادیو دهلی- که آن وقتها دست انگلیسها بود- اعلام کرد که ما رضا خان را آوردیم، و چون به ما خیانت کرد او را بردیم! آن روزی که رضا خان رفت، رادیو دهلی اعلان کرد، که همین معنایی را که ما او را آوردیم، لکن خیانت کرد و چون خیانت کرد- از این جهت- او را بردیم. او را بردند؛
🔺لکن چمدانهای جواهرات ایران را، که در آن چند روزی که دید باید برود جمع کرد و در چمدانها بست، اینها را بردند در آن کشتی که برایش مهیا کرده بودند که برود. در آن کشتی گذاشتند، و بین راه، آن طوری که یکی از صاحبمنصبهایی که همراه بوده است نقل کرده بود برای یکی از علما، و او برای من نقل کرد، گفته بود که آن چمدانها را با رضا شاه در کشتی گذاشتند و راه انداختند. وسط دریا یک کشتی دیگری که مخصوص حمل دوابّ بود، مخصوص حمل حیوانات بود، آوردند متصل کردند به این کشتی، و به رضا خان گفتند بیا اینجا! رفت آنجا- البته مخصوص حمل دوابّ بود، و خوب هم حمل کردند!- گفته بود که چمدانها؟! گفته بودند که بعد میآید! خودش را بردند به آن جزیره، و چمدانهای این ملت را و ذخایر این ملت را انگلیسها بردند.
🔺 عین همین مطلب در زمان ما- یعنی آن هم زمان ما بود، لکن در این زمان که همهتان یادتان هست- این تحقق پیدا کرد؛ که اینها وقتی که مایوس شدند از اینکه دیگر نمیتوانند مستقر باشند در اینجا، پولهای این ملت را از بانکهای اینجا- مبالغی بسیار هنگفت، حیرتانگیز- هر یک از اینها قرض کردند، و همان جواهرات و چیزهایی که باید ببرند- آن قدری که میتوانستند- از اینجا بردند، و بانکهای خارجی، مثل بانک سوئیس و مثل امریکا و دیگر بانکها [انباشتند] از ذخایر ما و از پولهای ما، به اسم اینها یا به اسم خود او، که بیشتر از همه، و یا به اسم اتباع و عشیره او در آن بانکها هست. و همه مال ملت است. اینها ملت را غارت کردند و رفتند.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
#خاطرات
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع اعضای ایلات زراسوند و پادگانهای فارس (ستمگریهای پهلوی) 🔸تاریخ: ۱۹ اردیبهشت ۱
▪️برای ما هم همه جور تحمیلی کردهاند اینها. مساجد ما، مدارس ما، حوزههای علمی ما، تمام اینها، تحت نفوذ اینها بود، و اینها نمیگذاشتند که ما به کار خودمان ادامه بدهیم.
♻️ من در همین مدرسه #فیضیه- که حوزهای آن وقت داشتم ...- یک روز آمدم دیدم یک نفر هست! گفتم که چه شده؟ گفت همه این طلبهها قبل از آفتاب از ترس پاسبانها فرار کردهاند توی باغات. صبح که میشد قبل از آفتاب، این طلبههای اهل علم باید فرار کنند بروند در باغات؛ و شب برگردند توی حجرههایشان! آخر شب برگردند توی حجرههایشان. شما نمیدانید که به ما چه گذشت در این زمانها. ما نمیتوانیم [همه آن را بیان کنیم].
♻️من در مدرسه #دارالشفا حجره داشتم. رفقای ما یک عدهای بودند خوب، آنجا مجتمع میشدند و مینشستند و درد دل میکردند. چند روز که این اجتماع بود یک شخصی آمد- که خدا از او بگذرد- آمد نشست آنجا و گفت که خوب است که اینجا اجتماع نکنید؛ که ... با ملایمت گفت. رفقا هم با شوخی با او صحبت کردند و رفت. فردا یک نفر کارآگاه آمد ایستاد دم در، گفت که آقایان اینجا نباید باشند، اگر باشند چه خواهد شد. که از فردا ... چند نفر جمعیت، هفت- هشت نفر بود؛ اجتماعی نبود، ما نتوانستیم این پنج- شش نفر، هفت- هشت نفری که بودیم در مدرسه دار الشفا، در آن حجره بمانیم. صبح که میشد، یواش میرفتیم در منزل یکی از آقایان آنجا- یا مثلًا دوره آنجا- مجتمع میشدیم و با هم درد دل میکردیم.
▪️به همه بد گذشت و سخت گذشت، نه به شما رفقای بختیاری. شما حال خودتان را دیدهاید، ما هم حال خودمان را دیدهایم. اهل هر محلی هم حال خودشان را دیده است، و گمان میکند که خیر، همه مسائل این بوده است که من دیدهام؛ دیگران این جور نبودهاند. همه بد دیدهاند، همه در حبس بودهاند، همه در زجر بودهاند.
امام خمینی (ره)؛ 19 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/19/9
#خاطرات
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
💢اولين و اصلى ترين نقطه در مبانى امام و نظرات امام، مسئله ى #اسلام_ناب_محمدى است؛ يعنى اسلام ظلم ستيز، اسلام عدالت خواه، اسلام مجاهد، اسلام طرفدار محرومان، اسلام مدافع حقوق پابرهنگان و رنجديدگان و مستضعفان. در مقابل اين اسلام، امام اصطلاح #اسلام_آمريكائى را در فرهنگ سياسى ما وارد كرد. اسلام آمريكائى يعنى اسلام تشريفاتى، اسلام بى تفاوت در مقابل ظلم، در مقابل زياده خواهى، اسلام بى تفاوت در مقابل دست اندازى به حقوق مظلومان، اسلام كمك به زورگويان، اسلام كمك به اقويا، اسلامى كه با همه ى اينها مى سازد. اين اسلام را امام نامگذارى كرد: اسلام آمريكائى.
89/3/14
#رهبر_معظم_انقلاب
📚جدال اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی
📌گزیده جلد بیست و یکم صحیفه امام(ره)
#منشور_روحانیت
#منشور_برادری
#بسیج
#منتظری
#وصیت_نامه_الهی_سیاسی
#گورباچف
#سلمان_رشدی
#شطرنج_موسیقی
#حوزه_علمیه
#شورای_نگهبان
📝به کوشش انجمن فرهنگی هنری شهید بهروز محمدی
#معرفی_کتاب
#جدال_دو_اسلام
#نشر_معارف
@sahifeh_entezar
🔸عنوان:
سخنرانی در جمع پرسنل شهربانی (تفاوت حکومت اسلامی با دیگر حکومتها)
🔸تاریخ:
۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۸/ ۱۳ جمادی الثانی ۱۳۹۹
🔸مکان:
قم
🔸موضوع:
تفاوتهای حکومت اسلامی با حکومتهای دیگر
🔸حضار:
پرسنل شهربانی جمهوری اسلامی ایران
🔸شناسه ارجاع:
جلد ۷ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۳۳ تا صفحه ۲۳۸
امام خمینی (ره)؛ 20 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/20/1
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع پرسنل شهربانی (تفاوت حکومت اسلامی با دیگر حکومتها) 🔸تاریخ: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۸/
🔰سلوک روسا و امرای صدر اسلام
🔹... یکی از فرقهای بین #حکومت_اسلام با سایر حکومتها، این است که در حکومت اسلام جوّ، جوّ محبت است. بین شخص اول مملکت مثل رسول خدا که شخص اول بود و در زمان خلافت امیر المومنین شخص اول امیر المومنین بود با ادنی فردی که به حسب نظر مردم ادنی حساب میشدند فرق اساسی مربوط به دنیا نبود. این طور نبود که رسول خدا حالا که در راس واقع شده و رئیس امت است مثل سایر حکومتها ریاست بکند.
🔹 در مسجد میآمدند مینشستند؛ اصحابشان و اتباعشان هم توی مسجد بود؛ کسی، از خارج که میآمد نمیدانست کدام از آنها پیغمبر است. میپرسید کدامتان پیغمبر هستید؟ در نشستن این طور نبود که یکی در بالای تخت بنشیند و ما بقی مقابلش بایستند و سلام نظامی بکنند! حضرت امیر هم همین طور بود. صدر اسلام وضع این طور بود، این طور نبود که امرای لشکر- امرای لشکر خیلی مهم هم داشتند- با مردم دیگر فاصله بگیرند؛ جوّ محبت بود.
🔹آنها در یک محیط دوستی و رفاقت و محبت زندگی میکردند. بین خودشان #رُحَماء بودند؛ یعنی همه با هم دوست و رفیق ... با رحمت رفتار میکردند. و وقتی که مقابل کفار واقع میشدند، آنجا #اشِداء بودند.
🔹همین آدمی که، همین حضرت امیری که توی مسجد وقتی که میآمد با سایرین پهلوی هم مینشستند و صحبت میکردند وقتی رفته بود توی آن مزرعه آن رعیتی که آنجا بود یک غذایی داشت. حضرت فرمود: غذا داری؟ گفت: چیزی که لایق شما باشد ندارم. [حضرت] گفت: چیه؟ بیاور. پیه را آورد؛ کدو را با پیه سرخ کرده بود؛ و خیال میکرد حضرت امیر منزلش بساطی هست و حالا این کم است! در صورتی که حضرت امیر شاید در تمام عمرش هم یک همچه غذای دلچسبی شاید- شاید- نخورده بود! بیا؛ با هم نشستند: آن رعیت مزرعه، و این هم رئیس همه. با هم نشستند و خوردند. بعد هم پاشد حضرت، لب آن آبی که داشت عبور میکرد دستهایش را با شن شست و با مشتش آبش را خورد و شکر کرد.
🔰شدت و رحمت در حکومت اسلامی
🔹همین آدمی که این است و همین آدمی که دور خانهها میگردد و طعام تقسیم میکند، بدون اینکه بشناسندش، و وقتی که در خانه یک نفر میرود و بچههایش گرسنهاند، یک مقدار نان به آنها میدهد، دهنشان میگذارد؛ و بعد هم برای اینکه بچهها را دلجویی کند با آنها بازی میکند و صدایی مثل شتر میکند که بچهها خوششان بیاید! همین آدم که رئیس قوم است و آن کار را دارد میکند؛ این طور ملایم، این طور رئوف، وقتی مقابل دشمن میایستد، شمشیر را میکشد به فرق میزند، دو تا میکند! از این ور میزند دو تا میکند!
❗️یهود #بنی_قریظه، که قیام نکرده بودند و از مفسدین بودند- این یهودیها از اول مفسد بودند- هفتصدتایشان را همین طور از دم شمشیر گذراند در یک روز هفتصدتایشان را کشت! بین خودشان دوستی، رفاقت، ملایمت، رحمت [بود] لکن وقتی در مقابل غیر واقع میشدند، آنجا شدت. در موقع خودش شدت، در موقع خودش رحمت. این وضع حکومت اسلام است.
امام خمینی (ره)؛ 20 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/20/1
#حکومت_اسلامی
#اشداء_علی_الکفار
#رحماء_بینهم
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar
صحیفه انقلاب
🔸عنوان: سخنرانی در جمع پرسنل شهربانی (تفاوت حکومت اسلامی با دیگر حکومتها) 🔸تاریخ: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۸/
🔰کبر جانسون و کُرنش شاه
♻️من واقعاً متاسف میشدم، به من برمیخورد این مطلب [ناراحت] شدم. که دیدم محمد رضا شاه- شاه سابق- در مقابل جانسون «1»آن مرد که ایستاده بود و عینکش را هم این طور چشمش را از این ور گردانده بود، این هم مثل یک بچه ایستاده بود جلو میز او. جانسون این طرف ایستاده بود، و او مقابل میز او، مثل یک فراش! من این قدر ناراحت شدم از اینکه وضع ما این طور شده، که این شخص- که رئیس قوم است- در مقابل او رفته این طور!
آن وقت وقتی میآمد، در مقابل شما چه میکرد؟ عکس آن بود دیگر! آنجا حکومت اسلام این طور بود که بین خودشان ... رفاقت و دوستی و وقتی در مقابل غیر میایستادند، آن طور شدت؛ لکن حکومتهای غیر اسلامی این طور نیستند. میبینند احتیاج چقدر دارند! آنکه میبیند که حالا به او محتاج است، پهلویش میرود! شاه یک مملکت است؛ لکن مثل یک فرّاش پیش او میرود! من عکسش را خودم دیدم. مثل یک فرّاش ایستاده بود! او وقتی که میآمد توی مملکت خودش و بین مردمی که به اصطلاح رعیت خودند، بین سربازهای خودش، آن طور شدت میورزید. این عکسِ آنی که آنها بودند. این، شدت را در بین خود، قشر زیردست خودش، میکرد، و در مقابل آنها خاضع بود. اما به حسب منطق قرآن اَشِدَّاءُ عَلَی الْکفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ ؛ بر کفار شدید، بین خودشان رحیم و دوست.
1-- لیندون جانسون، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا.
امام خمینی (ره)؛ 20 اردیبهشت 1358
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/02/20/1
#خاطرات
#روایت_تاریخ
@sahifeh_entezar