#غدیر_حکومت_امامت۱
دنیای اسلام که در زمان پیامبر اکرم بالنسبه وسعتی پیدا کرده بود، شاهد یک امر بسیار مهمی بودند و آن اعلام جانشینی امیرالمؤمنین بود. قضیهی حادثهی #غدیر را فقط شیعه نقل نکردند، محدثین اهل سنت و بزرگان اهل سنت هم بسیاری این حادثه را نقل کردند، ولی فهم آنها از مسئله گاهی متفاوت است؛ اما اصل این حادثه در بین مسلمین جزو مسلّمات محسوب میشود. این حادثه که تعیین جانشین برای پیغمبر در ماههای آخر زندگی ایشان -تقریباً هفتاد روز به پایان زندگی پیغمبر- بود، رخ داده است و در حقیقتِ خود نشاندهندهی اهمیت مسئلهی #حکومت و #سیاست و #ولایت امر امت اسلامی از نظر اسلام است. اینکه امام بزرگوار ما و پیش از ایشان بسیاری از بزرگان فقها بر روی مسئلهی وحدت دین و سیاست و اهمیت مسئلهی حکومت در دین تکیه میکردند، ریشهاش در تعالیم اسلام و از جمله در درس بزرگ #غدیر است. این اهمیت موضوع را میرساند. همهی مردمانی که از واقعهی #غدیر_خم این معنا را میفهمند -یعنی ما شیعیان و حتی بسیاری از غیر شیعه که همین معنا را احساس کردند یا درک کردند از قضیهی #غدیر- بایستی در همهی دورانهای تاریخ اسلام توجه کنند به اینکه مسئلهی حکومت یک مسئلهی اساسی و مهم و درجهی اول در اسلام است؛ نمیشود نسبت به مسئلهی حکومت و حاکمیت بیاعتناء و بیتفاوت بود. نقش حکومتها هم در هدایت مردم یا در گمراه کردن مردم امری است که تجربهی بشر به آن حکم میکند. اینکه در نظام جمهوری اسلامی -چه در قانون اساسی، چه در بقیهی معارف جمهوری اسلامی- این همه بر روی مسئلهی مدیریت کشور اسلامی تکیه میشود، به خاطر همین ریشهی بسیار عمیق و عریقی است که در اسلام نسبت به این قضیه هست. این یک نکته است که نباید از نظر دور باشد.
۸۷/۹/۲۷
اینجور که می فرمایند مالک ارز توان این را دارد که قیمت را پایین بیاورد
پس لطفا برگردون به دلار سه تومنی که باورمون بشه دولت قصد گرانی ارز را ندارد
وگرنه دلار 18 تومنی که منت و قهرمان سازی ندارد گلم( وقتی با ترساندن ملت از دلار 5 تومنی در صورت پیروزی رقیب و دریافت یارانه 240 تومنی رای آوردید)
#بهلول
فرض که قیمت ارز رو آوردید پایین! شما که چنین قدرتی دارید چرا اصلا گذاشتید بره بالا؟ چرا یک ماهه صبر کردید و حالا تازه یادتون اومده زورتون به قیمت دلار میرسه؟
اصلا به خاطر همین صداقت شماست که محبوبیتتون روز به روز درحال صعوده
⭕️ "هرکس مقاومت لبنان را مورد حمله قرار دهد همه محور مقاومت را هدف گرفته است."
◀️ یمن این روزها حال و هوای عجیبی پیدا کرده است. حال و هوایی که در انبوهِ خبرهای رسانهها مجالی برای دیده شدن نیافت و یا برای رسانهای اهمیتی نداشت و نخواست تا کسی ببیند.
🔸 عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن، چند ماه پیش به مناسبت روز قدس حرفهای عجیبی زد:
🔹 «آمادگی کامل خود را برای آزادی یکی از خلبانان اسیر به همراه چهار افسر و نظامی متجاوز سعودی در برابر آزادی اعضای ربوده شده حماس در عربستان، اعلام می کنیم!»
🔸 خوب دقت کنید الحوثی نمیگوید اسرای سعودی را با اسرای یمنی مبادله کنیم میگوید با اسرای حماس، فلسطین!
➖ در ادامه میگوید:
🔹 «علت اصلی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی نقش وی در مبارزه با صهیونیستها بود.
🔸 ملت یمن آشکارا اعلام کرده است که در کنار ملت فلسطین و آزادگان امت اسلامی و محور مقاومت حامی مسجد الاقصی و مقدسات قرار دارد. این التزام دینی، اخلاقی و انسانی است.»
🔹 چند روز پیش نیز «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن سخنان عجیبتری گفت:
«هرکس مقاومت لبنان را مورد هدف قرار دهد٬ همه محور مقاومت را هدف گرفته است.»
🔸 شاید این حرفها در نگاه اول، ساده به نظر آیند اما از تحولی عمیق نه تنها در یمن، که در کل جبهه مقاومت خبر میدهند. پیوستن آشکارای یمن به جبهه مقاومت در حرف و عمل، خبری بسیار مسرتبخش، اما دردناک است، چرا که کمتر کسی به آن توجه کرده و کمتر رسانهای بدان پرداخته است.
🔹 جبههای که تا چند دهه پیش حتی وجود هم نداشت، طی حدود ۴۰ سال به جایی رسیده است که یمن مظلوم، بدون ترس و واهمه، آشکارا، خودش را در کنار فلسطین، لبنان، ایران و سوریه و... قرار میدهد. همهی اینها اما خبر از تحولات عمیقتر و وسیعتری نه تنها در جهان اسلام که در سطح جهان میدهد. این جبهه، جبههی جنگ مسلمانان و کفار نیست، جبههی جنگ مستضعفین عالم با مستکبرین است. جبههی فقرای دردمند با مرفهین بیدرد است.
🔸مهمترین عامل نشاط معنوی «عشق به مولا و امام» است
🔸اگر حالت خوب نیست، لابد محبت به اهلبیت(ع) در دلت کم است!
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۴)
🔻 یکی از عوامل بسیار مهم (بلکه مهمترین عامل) برای نشاط و سرور مؤمن «داشتنِ امام، برخورداری از محبت امام، عشق به امام و پذیرفتن ولایت أمیرالمؤمنین(ع)» است.
🔻 پیامبر(ص) میفرماید: رستگاری، پیروزی، سرور، برکت، عافیت، بشارت، رضایت، قرب به خدا، نصرت الهی و... همۀ اینها-که از جنس نشاط است- برای کسی است که علی(ع) را دوست دارد (محاسن/۱ /۱۵۲) شاید بگویی: «من علی(ع) را دوست دارم ولی اینقدر حال نمیکنم!» خُب برای اینکه کم دوست داری!
🔻 هرکسی اهل محبت اهلبیت(ع) باشد، از دینداری خودش بیشتر لذت میبرد، از عبادتهای خودش، از زیارت خانۀ خدا، از قرآن خواندن و... بیشتر لذت میبرد. اگر حالت خوب نیست، لابد محبت اهلبیت(ع) در دلت کم است، لابد ولایتت محکم نیست.
🔻 امام رضا(ع) دربارۀ آیۀ «بِفَضْلِ اللَّهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذلِکَ فَلْیَفْرَحُوا» فرمود: اصل معنای این فضل و رحمت خدا (یا مهمترین مصداقش) که باید به آن مسرور بشوید، ولایت پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) است. (کافی/۱ /۴۲۳)
🔻 محبت به مولا و عشق به امام بسیار فراتر از این عشقهای زمینی است! این عشقها-چه حلال و چه حرام- مگر چقدر است؟! عشق مادر به فرزند، عشق به پدر و مادر، یا عشق به همسر، مگر چقدر است؟! آیا اینقدر هست که حاضر باشی در راه معشوق، قطعه قطعه بشوی؟! اما «عشق به امام» حداقلش این است که میخواهی در راهش فدا بشوی! ما در دفاع مقدس، تجلی عشق به اهلبیت(ع) را دیدیم که واقعاً عامل نشاط و قدرت رزمندهها بود.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۱۹
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4030
❤️امیرالمومنین علی علیه السلام :و هنگامى كه از طبقات تهيدست و مستمند، كسى را يافتى كه زاد راه تو را بسوى روز قيامت حمل كرده و بدوش بكشد، و فرداى قيامت همان زمان كه سخت به آن نياز دارى، سالم و دست نخورده آن را به تو برگرداند، پس وجود او را غنيمت شمرده، بى درنگ زاد راهت را بر دوش او بگذار و هر چه مى توانى توشه بيشترى را با او بفرست كه اكنون تو بر اين كار قدرت دارى و توانائى، چه بسا كه بعدا او را طلب كنى و ليكن ديگر او را نيابى و دسترسى به او پيدا نكنى.
📚نهج البلاغه نامه ۳۱
🌹امام خامنه ای:یک مسئله هم مسئلهی #کمک_مؤمنانه است... یک عدّهای واقعاً دچار آسیبهای جدّی شدند و مشکلات فراوانی برایشان پیش آمد. این را باید جبران کرد؛ چه کسی جبران کند؟ مردم.
♦️نمیشود همهی بار را بر دوش دولت گذاشت... ما مطّلعیم که دارند کار می کنند لکن اینها کافی نیست و بایستی عموم مردم همچنان که در آن جریان اوّلِ کمک مؤمنانه در آستانهی ماه رمضان وارد شدند و به معنای واقعی کلمه کمک کردند، باز هم همین [کار] انجام بگیرد. این «تسابق الی الخیرات»(۱۰) است.
♦️ یعنی سعی کنید شما جلوتر از دیگران حرکت کنید و [پیش] بروید... انقلابیگریِ به معنای واقعی کلمه اینها است؛ یعنی اینها جزو مسائل قطعی انقلابیگری است. #انقلابیگری با زبان نیست، با #عمل است؛ عمل جلوتر از زبان بایستی انسان را راه ببرد
ذكرُ عليٍ عبادَةٌ
ولادت در خانه کعبه در ۱۳ رجب برابر با اولین روز ایام اعتکاف
شهادت در مسجد کوفه در ۲۱ رمضان برابر با دومین شب قدر
پرورش و تربیت در دامان پیامبر خدا
ایمان به رسالت در ۱۰ سالگی و اولین نفر از مردان ایمان آورنده
در جریان یوم دار در ۱۳ سالگی به عنوان برادر و وصی و جانشین پیامبر معرفی شد
قویترین و شجاعترین جنگاور عرب
در جنگ بدر جزو اولین کسانی بود که به جنگ جنگاوران نامی مشرکان شتافت و ضربه کاری برلشکر دشمنان زد
در جنگ احد جبرئیل از آسمان ندا داد لافتی الاعلی لاسیف الا ذالفقار
در جنگ خندق با ضربهای عمربن عبدود را شکست داد و پیامبرﷺ دربارهاش فرمود: ضربه علی یوم الخندق افضل من عباده الثقلین
در جنگ خیبر مولا علی علیهالسلام چشم درد داشت پیامبرﷺ به سپاه فرموده بود؛ این پرچم را فردا بدست کسی میدهم که خدا و پیامبر را دوست دارد و خدا و پیامبر هم او را دوست میدارند و خداوند این دژ را بدست او میگشاید. او مردی است که هرگز پشت به دشمن نکرده و از صحنه نبرد فرار نمیکند.
در این جنگ امام، مرحب خیبری را شکست داد و در دژ خیبر را از جا کند. امام در این جنگ با رجز #حیدر (به معنی شیر نامی که مادر حضرت برایشان گذاشته بود) به میدان رفت و حسابی حماسه آفرید
در جنگ ذاتالسلاسل سوره عادیات در شأنش نازل شد
درغزوه حمراءالاسد، آیات ۱۴۶ و ۱۷۲ سوره مبارکه آل عمران در حق حضرت نازل شد
در جنگ تبوک همراه پیامبرﷺ نبود و مسئولیت داخل شهر مدینه را به عهده داشت که پیامبرﷺ دربارهاش فرمود: انت منی بمنزله هارون من موسی الا انه لانبی بعدی
تو نسبت به من مثل هارون نسبت به موسی هستی جز آنکه بعد از من پیامبری نیست
مولا علی علیهالسلام در زمان خلافت بر #تأویل قرآن جنگیدند (پیامبرﷺ بر تنزیل جنگیدند) ایشان سه جنگ داشتند که حق و باطل را نشان میدهد
جنگ جمل:
جنگ با پول پرستان
جنگ صفین:
جنگ با منافقین
جنگ نهروان:
جنگ با خوارج یعنی خشک مقدسان
امام علی علیهالسلام به قویترین عدالتگستر و قویترین قضاوت کننده معروف بودند
#حکومت_امام_زمان عج هم مانند #حکومت_عدل_علی خواهد بود
امام علی قویترین خطیب و سخنور است که کتاب شریف نهجالبلاغه از ایشان است
در علم او همین بس که پیامبرﷺ فرمود: انامدینه العلم و علی بابها فمن اراد المدینه والحکمه فلیئتها من بابها
در منصب از سوی خدا در آیات متعدد قرآن از ایشان به عناوین مختلف تقدیر شده
در شب لیلةالمبیت با خوابیدن در بستر پیامبرﷺ مورد مباهات خدا در میان فرشتگان قرار گرفت
سوره بقره آیه ۲۰۷
در آیه مودّت که مولا علی علیهالسلام جزو خاندان پیامبرﷺ محسوب شده و دوست داشتنش واجب است
سوره شوری آیه ۲۳
آیه مباهله که جان پیامبرﷺ لقب گرفت
سوره آل عمران آیه ۶۱
آیه تطهیر که طهارت و پاکی او و باقی ۱۴ معصوم را نشان میدهد احزاب/۳۳
آیه ولایت و جریان اهدای انگشتر در نماز
مائده/۵۵
آیه اولیالامر اطاعت مطلق از او و اولادش
نساء/۵۹
آیه تبلیغ (مائده/۶۷) و اکمال (مائده/۳) در جریان غدیر نازل شد و ولایت و جانشینی او را تصریح کرد
آیه علمالکتاب
رعد/۴۳
آیه اطعام در حق خودش و خانوادهاش
هل اتی یا انسان آیات ۷_۲۲
فخر ازدواج با بهترین زنان عالم فاطمه زهرا
خانه ایشان جزو خانههایی است که یاد خدا در آن میشود
نور / ۳۷
در حدیث سدالابواب، پیامبرﷺ از طرف خدا مأمور شده بود که همه درها به مسجد را ببندد به جز در خانه خود و در خانه علی
در حدیث #ثقلین و حدیث #سفینه و حدیث #نجوم هم پیوستن و تمسک به اهلبیت و نجات یافتن اشاره شده
در حدیث #سلسةالذهب نیز امام رضا علیهالسلام به ولایت علی و اهلبیتش به عنوان رمز نجات اشاره کرده
ولایه علی بن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی
مولا علی القاب زیبایی دارد: امیرالمؤمنین، اسدالله، حیدر، یعسوبالدین، امامالمتقین، قسیمالنار و الجنه و فاروق (جداکننده حق و باطل) است که پیامبرﷺ دربارهاش فرمود: علیمعالحقوالحقمععلی
با این همه فضائل مولا علی علیهالسلام مظلومترین فرد تاریخ است
مولای #مظلوم_مقتدر که با اینهمه فضائل ۲۵ سال به خاطر حفظ اسلام خانه نشین شد
مولایی که سالها حرفهای دل خود را به چاه میزد
مولای مظلومی که بعد از پیامبرﷺ برخی مردم از سر جهالت در کوچهها جواب سلامش را نمیدادند
مولای مظلومی که بعد از شهادتش سالها قبرش مخفی بود سالها در منابر لعنش میکردند
الحمدالله الذی جعلنامن المتمسکین بولایه علی بن ابیطالب واهل بیته
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅فاجعهای به نام تراریخته
✍ آیا میدانید در محصولات تراریخته، یک ژن بیگانه را با اهدافی خاص وارد ژنوم یک موجود دیگر میکنند؟ مثلاً یک ژن که سم تولید میکندرا وارد ژنوم یک گیاه میکنند تاسم بسازد و دربرابر آفات مقاوم شود؟
آیا میدانید ۳۷ کشور پیشرفته از جمله اروپایی و حتی عربستان و اسرائیل کشت تراریخته راممنوع کرده اند؟ آیا میدانید آژانس بین المللی تحقیقات سرطان درسال ۲۰۱۵ سرطانزایی محصولات تراریخته را ثابت کرده؟ آیا میدانید٬ ناباروری و بیماریهای عجیب از دیگر نتایج محصولات تراریخته هستند؟ آیا میدانید با کشت محصولات تراریخته، باگرده افشانی، تمام کشور تراریخته شده و ذخایر ژنتیک تغییر می کند؟
آیا میدانید سود جویان در ایران با در دست گرفتن نهادها و تریبون ها سعی در بی خطر نشان دادن تراریخته و فریب افکارعمومی دارند؟ آیا میدانید با صدور مجوز از سوی وزارت کشاورزی، ایران درآستانه تراریخته شدن قرار گرفته است.
⭕️ رشته #توییت واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف در واکنش به واقعه دردناک انفجار در بندر بیروت
🔹اتفاق تاسف بار در لبنان چه در اثر توطئه خارجی و یا به دلیل سهل انگاری در مدیریت، بار دیگر اهمیت رعایت اصول پدافندی برای #پیشگیری از وقوع بحران و کسب توانمندیِ #تاب_آوری در سیستمهای اقتصادی برای بازگشت سریع به حالت پایدارِ قبل را گوشزد میکند.
🔹همجواری سیلوهای راهبردی گندم در کنار ذخایر قابل انفجار نیترات آمونیوم (مورد استفاده در مزارع به عنوان کود) آنهم نزدیکی شهر #بیروت اقدامی توجیهناپذیر بود که منجر به نابودی گندم و هم نهادههای تولید در کشاورزی و صنعت شد. از این دست سهل انگاریها در کشور ما نیز به وفور یافت میشود.
🔹برای مثال همجواری انبار نفت کرج در نزدیکی تاسیسات نگهداری گندم در فردیس کرج که هر دو نیز در شلوغترین نقطه شهر قرار دارند، میتواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد!
🔹به نظر میرسد به منظور کاهش ریسک حاصل از انباشت و تمرکز محصولات و نهادهها در مناطق جغرافیایی مشخص و قابل شناسایی، بهتراست از نیاکانمان الگو گرفته و به سمت ذخیرهسازی های غیرمتمرکز حرکت کنیم.
🔹برای پاسخ به تجاوز دشمن و مقاومت در برابر حملات آینده، چارهای جز قوی شدن نداریم و اهمیت کسب توانایی در حفظ ذخایر راهبردی و زیرساختها کمتر از توسعه فناوری موشکهای نقطهزن نیست!
#لبيروت
#لبيروت_من_قلبي_سلام_لبيروت
♦️خبرگزاری فرانسه: قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریمهای ایران رأی نخواهد آورد
🔹دیپلماتهای غربی به خبرگزاری فرانسه گفتند قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت رأی نخواهد آورد. یک دیپلمات گفت این قطعنامه که روز سهشنبه به رأی گذاشته میشود، یک موضع «ماکسیمالیستی» (افراطی و حداکثری) را در قبال ایران اتخاذ کرده است.
🔹پیشنویس قطعنامه آمریکا که خبرگزاری فرانسه آن را مشاهده کرده، خواستار تمدید نامحدود تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران میشود.
🔹دیپلماتهای غربی نگران هستند این قطعنامه، برجام را در معرض خطر قرار دهد زیرا ایران بارها تأکید کرده حق دفاع از خود را دارد و ادامه ممنوعیت تسلیحاتی به مفهوم پایان برجام است.
🔹یک دیپلمات دیگر گفت: تمرکز باید بر حفظ برجام باشد. این (برجام)، تنها راه تضمین ماهیت کاملاً صلحآمیز برنامه هستهای ایران است. هیچ جایگزین معتبری برای این ابزار از زمان خروج آمریکا از توافق پیشنهاد نشده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افشاگریهای وحشتناک فتاح از دخل و تصرف کاخ مرمر
فتاح: در طبقه دوم کاخ مرمر حمام، سونا و جکوزی و آسانسور ساختهاند!
به کاخ مرمر آسیب زده و به آن پتک زدهاند؛ میراث فرهنگی کجا بوده است؟
👌کاخی که تحت تصرف رفسنجانی و خانواده اش بود
♦️رهبر انصارالله: ریشه مشکلات امت اسلامی دور شدن از ولایت است
🔹عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن در سخنرانی امروز خود به مناسبت عید سعید غدیر خم، دور شدن از تعالیم الهی و سنتهای پیامبر اکرم (ص) را موجب دخالت بیگانگان در امور امت اسلامی و تسلط آنها و ولایت را ضامن استمرار حرکت الهی و سدی در برابر نفوذ دشمنان امت دانست.
🔹رهبر انصارالله یمن گفت: کامل شدن دین و نهایت نعمت که خداوند در قرآن ذکر کرده نه از موضع نبوت، بلکه از جانب ولایت است و امت اسلامی در صورت بروز تحریف و نقصان در سیره و سنت پیامبر نمیتواند در این مسیر گام بردارد و آن را ادامه دهد و این مسأله تأثیر منفی بر زندگی مسلمانان میگذارد.
🔴اگر عَلَم انقلاب روی دوش این مردِ مقاوم نبود،که در سختترین شرایط ذرهای از اصول عزتمندی انقلاب در مقابل مکرونهایمکار اروپایی و سگهای زرد قمارباز آمریکایی که قلدرانه دنیا را ارث پدرشان میدانند،کوتاه نیامده است، امروز ایران مستعمره همین اوباش بینالمللی بود
#لبیک_یا_خامنه_ای
⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️
💥
⭕️عاملی برای بروز اختلافات
🔶انسان امروزی دچار بیماری ای شده است که جز به دست خودش نمیتواند درمان شود. بیماری #انسان_مدرن چیزی نیست، جز #از_خود_بیگانگی. به همه چیز توجه دارد الاّ خودش. بر خلاف تصور عمومی، هر چه #روح_مدرنیته بر تن انسان امروز بیشتر دمیده میشود، او را از #خود بیگانه تر میکند.
🔷 #پیشرفت_تکنولوژی راحتی را برای انسان امروزی به ارمغان آورده، اما #خودیّتش را که تمام هستی اش را شکل میدهد، از او گرفته است. این #از_خودبیگانگی را، میتوان در زندگی روزمره بسیاری از افرادِ جوامع امروزی شاهد بود، که جامعه ی ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مظاهر "از خود بیگانگی" که اسباب غفلت زدگی را بوجود آورده است، توجه به #مُد و #مُد_گرایی است.
🔷در بسیاری از خانواده ها، آنچنان به آن اهمیت داده میشود و دغدغه شده، که حتی از ضروری ترین مسائل زندگی غفلت میشود، اما از #مُد هرگز! این حالات به دلیل این است که، بسیاری از افراد لذت های جسمانی را هدف نهایی و مطلوب اصلی خویش میپندارند و آن را با من و #هویت_انسانی خویش اشتباه میگیرند، لذا تمام تلاش خود را برای رشد «تَن» و غفلت از «مَن» صرف میکنند.
💠ریشه ی غفلت و جهل
🔷قرآن #ریشه #از_خودبیگانگی و غفلت (و توجه بیش از حد به زینت های دنیوی) را، #فراموش_کردن_خدا میداند. خداوند در سوره ی حشر آیه ی ۱۹ میفرماید: «از کسانی نباشید که خدا را فراموش کردند و خدا نیز آنها را به «خود فراموشی» گرفتار کرد.»
🔷 #غفلت، یکی #از_نشانههای_جاهلیت در هر عصری است. جاهلیت در هر زمانی که باشد دارای ماهیتی مشترک است، حال چه این جاهلیت مدرن، نو، خوش چهره و بزک کرده باشد یا سنتی، کهنه و رنگ و رو رفته. #عمده_ترین_ویژگی_جاهلیت در هر عصری #عدم_اعتقاد_به_خدا و محور نبودن خداست. #جاهلیت_مدرن بسیار فریبنده تر است، زیرا مدعیِ آگاهی بخشی و پشتوانه ی خود را علم و فناوری و فرهیختگی میداند و جهالت را انکار میکند.
🔗متن کامل را اینجا 👇 article.tebyan.net/352942
بخوانید.
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #روشهای_برخورد_با_مشکلات از نگاه نهج البلاغه (بخش اول)
🔶 #دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم همراه با رنج ها و زحمت ها است، این #رنج ها و مصیبت ها #جزو_این_زندگی هستند و ما باید در قبال آنها چه عکس العملی نشان بدهیم؟ خودمان را در برابر آنها ببازیم یا با آنها مبارزه کنیم و بر آنها فائق آییم؟ اگر می خواهیم با آنها برخوردی داشته باشیم که بر زندگی ما اثرات منفی نگذارد یا حداقل اثرات منفی را از خودمان دور کنیم، چه کار باید بکنیم؟
💠مقدمه
🔷وقتی ما زندگی انسانی را به ذهن می آوریم، رنج ها و مشکلات، حصه بزرگی از زندگی او را در بر میگیرند. همانطور که یک کوهنورد ماهر برای رسیدن به قله کوه مراحل سختی را میگذراند، انسانها هم در مواجهه با مشکلات و مصائب هستند. بعضی با فائق آمدن بر مشکلات پیروز میشوند و بعضی در مقابل آنها سر تسلیم فرود می آورند. آنها که در برابر مشکلات همچون کوه می ایستند ویژگی هایشان چیست؟ چه ترفندهایی را بکار می گیرند؟
🔺ما در این مقاله با یاری گرفتن از #کلام_امام_علی(ع) #روش_برخورد با #مشکلات را مرور می کنیم: #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💠شناخت مشکلات
🔷در #اولین_مرحله ما باید #مشکل_را_بشناسیم تا بتوانیم با آن مبارزه کنیم. وقتی دو ورزشکار میخواهند با یکدیگر مبارزه کنند، درباره ویژگی های یکدیگر اطلاعاتی به دست می آورند و از طریق این اطلاعات خود را برای مقابله با حریف آماده می سازند. #شناخت_مشکلات، نخستین مرحله برخورد است.
💠انواع مشکلات و مصیبت ها
🔺الف. مصیبت هایی که لازمه طبیعت و فطرت انسانی است، مانند مرگ.
🔺ب. مشکلاتی که خدا برای توانا ساختن انسان قرار داده است.
🔷بعضی از این #مشکلات انسان را از نظر #جسمانی #محکم_میسازد و بعضی ها از نظر #معنوی.
💠مشکلاتی که انسان را از نظر جسمانی محکم می سازد
🔷یک استاد بیولوژی (BIOLOGY) شاگردان خودش را درس میداد که پروانه چگونه از قالب بیرون آمده و به شکل پروانه در میآید. او به شاگردان خودش گفت که وقتی پروانه تلاش میکند که از قالب بیرون بیاید هیچ کس در بیرون آمدن، به او کمکی نکند. این را گفت و از کلاس بیرون رفت. شاگردان منتظر بودند. پروانه برای بیرون آمدن تلاش میکرد. دانشجویی از راه ترحم کمک کرد و قالب را شکست. پروانه بیرون آمد اما چند دقیقه بعد مرد. وقتی استاد برگشت، علت مرگ را جویا شد. او گفت پروانه برای بیرون آمدن سعی میکند و رنج و زحمت میکشد، این رنج و زحمت همانند ورزشی است که بال و پر او را تقویت میکند و او را برای زندگی در این دنیا آماده میگرداند. این دانشجو نگذاشت که او با تلاش خودش را تقویت کند، ضعیف ماند و نتوانست زنده بماند.
🔷 #امام_علی(ع) در نامه معروف خودش به عثمان بنحنیف میفرمایند: آگاه باشید درختان بیابانی، چوب شان سخت تر و درختان کناره جویبار پوست شان نازکتر است. درختان بیابانی که با باران سیراب میشوند، آتش چوب شان شعله ورتر و پر دوام تر است.[۱] مراد امام این است که چون درخت های بیابان در شداید و سختیها رشد و نمو میکنند، از درختان دیگر سخت تر هستند.
👇👇👇👇👇
💠مشکلاتی که انسان را #از_نظر_معنوی مستحکم میکند
🔷 #امام_علی(ع) میفرمایند: «خداوند همواره بندگان خود را به انواع شداید مواجه میکند و اقسام کوششها و مجاهدتها را پیش پای آنها میگذارد، #تکالیفی_گوناگون #برخلاف_طبع_آسایشطلب آنها، بر آنها مقرر میدارد تا غرور و #تکبر از دلشان بیرون رود، #نفوس_شان_به_عبودیت_خدا رام گردد و این وسیله ای است برای اینکه درهای فضل و رحمت پروردگار به روی آنها گشوده شود».[۲]
🔷این اصل هم برای افراد است و هم برای ملتها. لذا ایشان در جای دیگر میفرماید: «خدا هرگز استخوان شکسته ملتی را بازسازی نفرمود، مگر پس از آزمایشها و تحمل مشکلات».[۳] خداوند #برای_امتحان و #رشد_دادن، انواع مشکل ها را سر راه انسان قرار میدهد تا با آنها دست و پنجه نرم کند و رشد نماید.
🔷 #امام_علی (ع) میفرمایند: «روزی انسانها را اندازه گیری و مقدر فرمود. گاهی کم و زمانی زیاد و به تنگی و وسعت به گونه ای عادلانه تقسیم کرد، تا هرکس را که بخواهد با تنگی روزی یا وسعت آن بیازماید، و با شکر و صبر، غنی و فقیر را #مورد_آزمایش قرار دهد. پس روزی گسترده را با فقر و بیچارگی درآمیخت و تندرستی را با حوادث دردناک پیوند داد، دوران شادی و سرور را با غصه و اندوه نزدیک ساخت، اجل و سرآمد زندگی را مشخص کرد، آن را گاهی طولانی و زمانی کوتاه قرار داد و مقدّم یا مؤخر داشت.»[۴]
🔷ممکن است اینجا سؤال پیش بیاید که خدا چرا بندگان خودش را امتحان می کند؟ مگر نه این است که او آگاه بر همه پوشیدگی ها است؟ متفکر شهید استاد مطهری می فرماید: «امتحان اگر فقط به معنی به کار بردن میزان و مقیاس برای کشف مجهولی باشد، البته درباره خداوند صحیح نیست. #امتحان معنی دیگر هم دارد و آن #از_قوّه_به_فعل_آوردن و تکمیل است. #خداوند که #به_وسیله_بلایا و شداید امتحان میکند، به معنی این است که به وسیله اینها #هرکسی را به #کمالی که لایق آن است میرساند.
👇👇👇👇👇
🔷فلسفه شداید و بلایا فقط سنجش وزن و درجه و کمیت نیست. همچنین زیاد کردن وزن و بالا بردن درجه و افزایش دادن به کمیت است. خداوند امتحان نمیکند که وزن واقعی و حد و درجه معنوی و اندازه شخصیت کسی معلوم شود، #امتحان_میکند، یعنی #در_معرض_بلایا و شداید قرار میدهد که بر وزن واقعی و درجه معنوی و حد شخصیت آن بنده افزوده شود. امتحان نمیکند که بهشتی واقعی و جهنمی واقعی معلوم شود. امتحان میکند و مشکلات و شداید به وجود می آورد تا آنکه میخواهد به بهشت برود، در خلال همین شداید خود را شایسته و لایق بهشت کند و آن که لایق نیست سر جای خود بماند.»[۵] مشکلاتی که سبب آنها گناه انسانها است. این یک حقیقتی است که دین بیان میکند که در این جهان همه مشکلات حساب مادی ندارند، بلکه برخی از مشکلات به امور معنوی هم پیوند دارند.
🔷 #امام_علی (ع) چنین میفرمایند: «خداوند بندگان خود را که گناهکارند با کمبود میوه ها و جلوگیری از نزول برکات و بستن در گنجهای خیرات، گرفتار می کند. برای آنکه توبه کننده باز گردد. گناهکار دل از معصیت بکند و پند گیرنده پند گیرد و بازدارنده راه نافرمانی را بر بندگان ببندد».[۶]
#مشکلات برای انسانها #مفید هستند هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی. فایده معنوی این است که انسان به سوی خدا متوجه میشود و گناهانش کم میگردد و برای توبه و استغفار زمینه می یابد. #امام_علی (ع) در این باره میفرمایند: «هر مقدار آزمایش و مشکلات بزرگتر باشد ثواب و پاداش نیز بزرگتر خواهد بود».[۷]
🔷البته #مشکلات و مصیبتها، #زمینه_ساز_رشد و پاک شدن و #تعالی_یافتن هستند و کسانی که با مشکلات در می افتند و جهاد و مبارزه میکنند و از آنها عبرت میگیرند، سود می برند، ولی کسانی که عبرت نمیگیرند و مبارزه نمیکنند، رشد نمی یابند و پاک نمیشوند. نکته دیگر اینکه کافی نیست ما #مشکلات را بشناسیم، بلکه باید #حد و #اندازه آنها را بسنجیم. بعضی ها مشکلات کوچک را خیلی بزرگ میشمارند و در مقابل آن خود را می بازند و توان تصمیم گیری را از دست میدهند و به مشکلات بزرگتر گرفتار میگردند. #امیرالمؤمنین (ع) شاید با توجه به همین نکته میفرمایند: «کسی که مصیبت های کوچک را بزرگ شمارد، خدا او را به مصیبت های بزرگ مبتلا خواهد کرد».[۸]
• ادامه دارد...
پی نوشت:
[۱] نهج البلاغه (ترجمه محمد دشتی) نامه ۴۵
[۲] همان، خ ۱۹۲ - [۳] همان، خ ۸۸ - [۴] همان، خ ۹۱
[۵] بیست گفتار (مطهری مرتضی) ص ۱۴۸
[۶] نهج البلاغه (ترجمه م دشتی)، خ ۱۴۳
[۷] همان، خ ۱۸۸ - [۸] همان، حکمت ۴۴۸
|منبع: راسخون