سیدالعلماء
#فاطمیه #فدکیه (۶) 🔺حکمت ذکر مطالب توحیدی توسط حضرت زهرا سلام الله علیها 🔹 «المُمتَنِعُ مِنَ الاَ
#فاطمیه
#فدکیه (۷)
🔺 اقدام پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، برای رفع ابهامها
«ابْتَعَثَهُ اللَّهُ تَعَالَى إِتْمَاماً لِأَمْرِهِ، وَ عَزِيمَةً عَلَى إِمْضَاءِ حُكْمِهِ، وَ إِنْفَاذاً لِمَقَادِيرِ حَتْمِهِ فَرَأَى الْأُمَمَ فِرَقاً فِی أَدْيَانِهَا عُكَّفاً عَلَى نِيرَانِهَا عَابِدَةً لِأَوْثَانِهَا مُنْكِرَةً لِلَّهِ مَعَ عِرْفَانِهَا»
ببینید بانوی اول #اسلام که تنها مَدرَسش و مُدرِسش در منزلش بوده و پدرش #هدایت کنندهی جهان بوده است، میفرماید: پدر من #مردم را "منکرة لله" دید، " مع عرفانها" ولی #عرفانش را هم در آنها دید!
این مسئله به چه صورت میشود؟!
این کلام یعنی؛ «وَ جَحَدُوا بِهَا وَ اسْتَيْقَنَتْهَا أَنْفُسُهُمْ ظُلْماً وَ عُلُوّاً» ( #نمل : ۱۴) که #قرآن میفرماید: اینها منکر آن چیزی هستند که نمیتوانند انکارش بکنند، پس یک چیزی است که #انسان اگر خوب و با #انصاف و #فکر در آن اندیشه کند، به چیزی برخورد میکند که قابل انکار نیست. مثل #واقعیت جهانی که ما در آن واقعیت، ذرههای ناپیدا هستیم. مثل دانههای شنی که در کنار دریای #وجود است. این دریای وجود و هستی، دومینِ هستی نیست. این دومی پذیر هم نیست. یک چنین چیزی است. آنوقت این چیزی که نمیشود انکارش کرد را، اینها انکارش میکردند؛ یعنی زبانی انکار میکردند.
«فَأَنَارَ اللَّهُ بِأَبِي مُحَمَّدٍ صلی الله علیه وآله وسلم ظُلَمَهَا»؛ خداوند به پدر من تنویر کرد و روشن کرد #ظلمتها و تاریکیها را، «وَ كَشَفَ عَنِ الْقُلُوبِ بُهَمَهَا». حالا ملتفت شدید این #ابهام یعنی چه؟
و این مسئله را فقط حضرت #زهرا و حضرت #علی (علیهماالسلام) در آن دوران میفهمیدند و شاید در #دنیا کسی نبوده این کلمات را بفهمد.
«وَ كَشَفَ عَنِ الْقُلُوبِ بُهَمَهَا وَ جَلَى عَنِ الْأَبْصَارِ غُمَمَهَا»؛ زنگهای چشمی و بینشی آنها را جلا داد و زدود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺منشأ جمهوری اسلامی
🔹 «محمدٌ رَسُولُ الله وَ اُمَّتُهُ الحَمَّادُون»
در ابتدای #انقلاب سخنانی در #روزنامهها و در سخنرانی #روشنفکران بیان شد مبنی بر اینکه: حالا که #شاه رفت و قرار است #قانون_اساسی درست کنیم، چه نوع #جمهوری و حکومتی قرار است تشکیل شود؟ آنها و حتی بعضی از افرادی که جزء سران #دولت منتخب اول بودند هم معنای #جمهوری_اسلامی را نمیفهمیدند. در چنین شرایطی چون سخنان مختلفی از طرف اساتید #دانشگاه و روشنفکرها در این زمینه گفته شد، مرحوم آیت الله #فاضل_لنکرانی و مرحوم #اشراقی - داماد مرحوم امام (رحمه الله) - بنا گذاشتند که پاسخی برای این روشنفکران تهیه کنند، لذا رسالهای به نام #پاسداران_وحی نوشتند. حاصل حرف این دو فاضل ارجمند این است که:
#پیامبر اسلام دو #امت دارد:
۱) امت عام: یعنی همان مردمان جاهل، بتپرست، #غافل، آدمکش و غارتگرِ زمان جاهلیت که پیامبر مبعوث شد تا آنها را به وسیلهی لا إله إلا الله #هدایت کند.
۲) امت خاص: که حضرت #ابراهیم خلیل (علیهالسلام) مؤسس آن بود در آن جایی که فرمود: «رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا»؛ ( #بقره :۱۲۸)؛ پروردگارا، من و فرزندم را دو مسلمانی که میپسندی قرار ده و از ذریهی ما هم امت مسلمانی تشکیل بده.
این امت در زمان پیغمبر منحصر شد به مولا #علی (علیهالسلام)، حضرت #زهرا (علیهاالسلام) و دو فرزندشان (علیهماالسلام) که نحوهی اسلام ایشان نحوهی اسلام حضرت ابراهیم (علیهالسلام) و فرزندش جناب #اسماعیل (علیهالسلام) بود که حلقش زیر چاقو رفت و پدر هم حاضر شد تا سر او را ببرد. این معنای مسلمانی و #بندگی است. اینگونه مسلمانی خلاصه شده است در «حَمّادون». یعنی کسانیکه همهی موجودات را در #محضر الهی میبینند. یعنی همان فرمایش #مرحوم_امام : «دنیا محضر خداست در محضر خدا گناه نکنید». لذا وجودشان #حمد خدا میشود، سرتاپای #روح و #جسمشان را ستایش الهی فرا میگیرد. اما ستایشی که بند بند ذرات وجودشان در این ستایش با زبان همراهی میکند، نه اینکه فقط زبان بگوید. تمام وجودشان یکپارچه #تواضع، ستایش و بندگی خدا میشود.
نتیجهگیری: ما هم میخواهیم وحی را که خدا قانون اساسی بشریت قرار داده است روی کار بیاوریم اما به آن دسترسی نداریم در حالیکه این امت خاص یعنی #خاندان_رسالت به آن دسترسی دارند، لذا ما پیروان آنها هستیم. پیرو کسانی که پیغمبر اسلام به وسیلهی آنها میخواهد #دنیا را پر از #عدل و داد کند. ما نیز میخواهیم با این قانون اساسی و با این حکومتی که بعد از انقراض خاندان منحوس #پهلوی ایجاد میکنیم، طبق آیه «آتیناه ملکاً عظیماً»؛ ( #نساء : ۵۴) دنبالهروِ پادشاهیِ عظیمی باشیم که خداوند میفرماید: «آن را به ابراهیم دادیم» و #ائمه سرداران آن هستند. و میخواهیم این پادشاهی حضرت ابراهیم (علیهالسلام) را در دنیا برقرار نماییم و برنامهی جمهوری اسلامی همان نقشهی هدایتگری امت حمّادون و همان قوانین الهی از قبیل #عقاید، #اخلاق و #اعمال میباشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ضرورت قدرشناسی از نعم الهی
🔹 #نعمت جمهوری اسلامی مثل میوهای است که تا حالا نه چشیدهایم و نه دیدهایم!. مثل اینکه به ما بگویند در کشور #استرالیا میوهای وجود دارد که چنین و چنان است، ولی ما نه آن میوه را دیدهایم و نه چشیدهایم. در ابتدای #انقلاب نعمت #جمهوری_اسلامی اینگونه به #ذهن ما میآمد و نمیفهمیدیم یعنی چه. نمیفهمیدیم #اسلام چه معنایی دارد. و #مسلمان چه مقامی دارد. آیا اصلا ارزش اینها به قیمت در میآید؟ آیا قیمت #قرآن را میتوان معلوم کرد؟ آیا رابطهی #نبوتی که بین بشر و خدا است را میتوان تصور کرد؟ نه! پس همهی اینها #جهل، جاهلی و بیبصیرتی است.
۸۸.۱۰.۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
16.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 استفاده از برکات مجالس امام #حسین علیهالسلام برای احیای #جمهوری_اسلامی
🔹 خدمات #مرحوم_امام برای مقابله با نقشههای شوم #یهود و #آمریکا
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سفارش به دعای #مکنون جهت اهتمام به #سلامت_روحی در کنار #سلامت_جسمی
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 سفارش به دعای #مکنون جهت اهتمام به #سلامت_روحی در کنار #سلامت_جسمی ✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خ
📚 دعای مکنون و فضیلت آن
هفدهم: ابن بابويه، و شيخ طوسى و غير ايشان، به سندهاى معتبر از حضرت اميرمؤمنان عليهالسّلام روايت كردهاند: هر كه مايل است از دنيا بيرون رود درحالىكه از گناهان پاک شده باشد همچون طلايى كه از ناخالصى پاک مىشود، و در قيامت هيچكس از او بازخواست دادخواهى نكند، پس از نمازهاى پنجگانه «نسبت» پروردگار را بخواند، و آن خواندن دوازده مرتبه "قل هو اللّه احد" است، آنگاه دستها را به جانب آسمان بگشايد، و اين دعا را بخواند، سپس فرمود: اين از رازهاى مكنون است، كه رسول خدا صلى اللّه عليه وآله به من تعليم داد، و فرمود به حسن و حسين عليهماالسّلام بياموزم، و دعا اين است:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاسْمِكَ الْمَكْنُونِ الْمَخْزُونِ الطّاهِرِ الطُّهْرِ الْمُبارَكِ وَاَسْئَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظيمِ وَسُلْطانِكَ الْقَديمِ يا واهِبَ الْعَطايا يا مُطْلِقَ الاُْسارى يا فَكّاكَ الرِّقابِ مِنَ النّارِ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَفُكَّ رَقَبَتى مِنَ النّارِ وَاَخْرِجْنى مِنَ الدُّنْيا آمِناً وَاَدْخِلْنِى الْجَنَّةَ سالِماً وَاجْعَلْ دُعآئى اَوَّلَهُ فَلاحاً وَاَوْسَطَهُ نَجاحاً وَآخِرَهُ صَلاحاً اِنَّكَ اَنْتَ عَلاّمُ الْغُيُوبِ
(خدايا از تو مىخواهم به اسمت، آن اسم پوشيدهی محفوظ، و پاک و پاكيزه، و پربركت، و از تو مىخواهم به اسم بزرگت، و سلطنت ديرينهات، اى بخشندهی عطاها، اى آزاد كنندهی اسيران، اى رهايىبخش بندگان از آتش، بر محمّد و خاندان محمّد صلوات فرست، و مرا از آتش رهايى ده، و ايمن از دنيا بيرون بر، و به سلامت وارد بهشت كن، و قرار ده آغاز دعايم را رستگارى، و ميانهاش را كاميابى، و پايانش را درستى، به يقين تو داناى نهانهايى.)
و در بعضى از نسخههاى معتبر اين دعا به اين صورت است:
يا فَكّاكَ الرِّقابِ مِنَ النّارِ اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُعْتِقَ رَقَبَتى مِنَ النّارِ وَاَنْ تُخْرَجَنى مِنَ الدُّنْيا سالِماً وَتُدْخِلَنِى الْجَنَّةَ آمِناً وَاَنْ تَجْعَلَ دُعآئى اَوَّلَهُ فَلاحا وَاَوْسَطَهُ نَجاحا وَآخِرَهُ صَلاحاً اِنَّكَ اَنْتَ عَلاّمُ الْغُيُوبِ
(اى رهانندهی مردم از آتش، از تو مىخواهم بر محمّد و خاندان محمّد صلوات فرستى، و مرا از آتش برهانى، و از دنيا به سلامت بيرون ببرى، و در حال امنيّت وارد بهشت نمايى، و آغاز دعايم را رستگارى، و ميانهاش را كاميابى، و پايانش را درستى قرار دهى، به يقين تو داناى نهانهايى.)
[ رسالهی #باقیات_الصالحات در ملحقات #مفاتیح_الجنان ]
🔺 استفاده از هدایت قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحیم
«و قد قال النبی صلی الله علیه وآله وسلم: فاذا التبست علیکم الفتن کقطع اللیل المظلم، فعلیکم بالقرآن» [ #المیزان ج ۱ ص۱۲]
زندگانی #بشر غیر از پیدایش شب و روز، یک پیدایش شب و روز #تمدنی و #فرهنگی هم دارد. گاهی شده که در پیشآمدها مانند شب اوضاع تاریک میشود به طوریکه با هیچ وسیلهای نمیتوان روشنش کرد. وسائل نور و روشنیزا تنها به درد رفع تاریکی میخورد، اما غارها و چاههایی هست در #زندگی که #انسان را وقتی در خودش گرفت، دیگر انسان با هیچ وسیلهای نمیتواند روشنایی در آن ایجاد کند.
حضرت میفرمایند: وقتیکه اینگونه شد و #فتن و پیشآمدهای #گمراه کننده و تاریکیبخش شما را فرا گرفت؛ « فعلیکم بالقرآن»؛ به سراغ #قرآن بروید.
۸۲٫۱۰٫۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 «یا مَنْ اَرْقَدَنی فی مِهادِ اَمْنِهِ و اَمانِه»¹
ای خدای لطیف و رحیمی که دیشب مرا در گهوارهی راحت و امنی خواباندی!
دستور دادی که موجودات، میلیاردها میلیارد موجود کاری به من نداشته باشند، طوفان و سنگ و ریگ و تیر آهن روی من نیاید، همهی اینها را دستور دادی بیحرکت بمانند؛ تا مثل یک بچه خوابم ببرد!... تو مرا خواباندی.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ دعای #صباح؛ #مفاتیح_الجنان ]
@seyedololama
20.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 بیاناتی پیرامون فرمایش امام #حسین صلوات الله علیه
🔹 «خطّ الموت على ولد آدم مخطّ القلادة على جيد الفتاة، وما أولهنی إلى أسلافی اشتياق يعقوب إلى يوسف، وخيّر لی مصرع أنا لاقيه، كأنی بأوصالی يتقطعها عسلان الفلوات، بين النواويس وكربلا، فيملان منی أكراشا جوفا وأجربة سغبا لا محيص عن يوم خط بالقلم، رضى الله رضانا أهل البيت، نصبر على بلائه، ويوفينا أجور الصابرين، .... من كان فينا باذلا مهجته، موطناً على لقاء الله نفسه فليرحل معنا...»¹
🔹ضرورت #قناعت برای آمادگی نفس در جهت همراهی با سیدالشهداء علیهالسلام؛ «القناعة كنز لا يُفنى»²
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #بحارالأنوار ج۴۴صص۳۶۶-۳۶۷]
۲) [ #ارشادالقلوب ج۱ ص۲۳۳]
@seyedololama
آیات إبشار و تنذیر در ارشادالقلوب-@seyedololama.mp3
3.48M
🔺 ﻣﻬﻤﺎنی ﺩﺭ مهمانخانه ﺧﺪای ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ
🔹مروری بر تعدادی از آیات #بشارت دهنده و #بیم دهندهی #قرآن کریم، برگرفته از کلام مرحوم #دیلمی در کتاب #ارشادالقلوب ج۱ ص۳۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺ضرورت استفاده از روزهای جمعه برای تصحیح و تحکیم عقاید
🔹 در کلمات #مرحوم_امام وارد شده که میفرمایند: #ریاضت_فکری و علمی و #ریاضت_عملی لازم است. #ریاضت_عملی خب این است که آدم وقتی مثلاً #حج بر او تعلق میگیرد، سال اول درآمدش هم هست، خب #شیطان به سراغش میآید و میگوید: حالا تو تازه کاری و فلان!. میگوید: نه! من میروم حج. خدا خودش تلافی میکند، و میرود حج، که این یک ریاضتی مالی و ریاضتی بدنی است که خودش را در #خطر سرنگونی ماشین، هواپیما و دیگر خطرات قرار میدهد برای خاطر #عبادت و مسائل دیگر.
ریاضت فکری و علمی از این هم مشکلتر است فلذا #انسان باید حتماً وقتی را، اقل اقلش هفتهای یک روز را، #جمعه را مثلاً، برای رسیدگی به #عقاید و #علوم_اسلامی خودش قرار دهد، چه با #سواد باشد و چه بیسواد. سابق بر این اهمیت به این امور میدادند و با اینکه بیسواد بودند ولی فهم آنها گاهی از ما سواد دارها بالاتر بود. اعتقادشان روشنتر بود. زلزله در عقیده هیچوقت نداشتند. تزلزل نداشتند. محکم بودند. خدا را میشناختند. #امام و #پیغمبر را میشناختند. حتی اگر خبر میآوردند برای فلان روستایی که میدانی چه شد؟ همهی گوسفندهایت از بین رفت. میگفت: خب رفت که رفت! چه کار کنم؟! خدا به من بدهد دوباره. اینجوری میگفت. نمیگفت که: عجب! خدایا! چرا بر سر من آمد؟ذچرا گوسفندهای دیگران را از بین نبردی و فقط مال من را از بین بردی؟!. از اینجور حرفهای زشت نمیزد!.
۸۱٫۴٫۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama