سیدالعلماء
🔺 به مناسبت معراج پيامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلّم؛ ( ۱۷ #رمضان المبارک ۱۲ ق)
قسمت اول
🔹 در #نفس_المهموم، حدیث چهلم از #کامل_الزیارات که از بهترین و معتبرترین کتب #شیعه است "بسند المتصل الی الشیخ الاجل ابن قولولیه قمی بسنده عن حماد عن ابی عبدالله علیهالسلام قال:
لَمَّا أُسْرِیَ بِالنَّبِیِّ صلی الله علیه وآله إِلَى السَّمَاءِ"؛ وقتیکه آن حضرت به #معراج مشرَّف شد که خودش یک بحث بسیار معنوی عجیبی در #اسلام دارد.
عروج #پیامبر به عوالم #ملکوت و بالای ملکوت و #عرش و #کرسی و اینها که خودش اصلاً علمی است و افرادی که از این آب زلال چشیدهاند باید برای معراج توضیح بنویسند که اصلاً #نماز معراج است، #سجده معراج است، #زیارت ائمه معراج است، یعنی چه؟
حالا آن وقتی که حضرت به معراج رفتند به او از طرف پروردگار متعال گفته شد که خداوند تو را در سه چیز سنجش و اختبار و #امتحان میکند!؛ "لِيَنْظُرَ كَيْفَ صَبْرُك"؛ تا ببیند #صبر تو را. "قال: أُسَلِّمُ لِأَمْرِكَ يَا رَب"؛ پیامبر عرض کرد: خدا من هر چه دارم مال توست، من #تسلیم توام. "وَ لَا قُوَّةَ لِی عَلَى الصَّبْرِ إِلَّا بِك"؛ اما این صبرم را تو میدهی، نه اینکه من صبر داشته باشم.
خب این سه چیز چیست؟ "فَمَا هُنَّ؟
1⃣ قيلَ لَهُ: أَوَّلُهُنَّ الْجُوعُ"؛ اول #مصیبت گرسنگی کشیدن است. در چه بابی؟ "وَ الْأَثَرَةُ عَلَى نَفْسِكَ وَ عَلَى أَهْلِكَ"؛ ایثارگری. یک عدهای #مسلمان میشوند، گرسنهاند و تو لقمه دهان خودت و عزیزان و خانوادهات را به دهان آنها میگذاری. به این میگویند: #ایثار. عرض کرد: "قَبِلْتُ يَا رَبِّ وَ رَضِيتُ وَ سَلَّمْتُ"؛ قبول کردم. "وَ مِنْكَ التَّوْفِيقُ وَ الصَّبْرُ".
2⃣ "وَ أَمَّا الثَّانِيَةُ فَالتَّكْذِيبُ وَ الْخَوْفُ الشَّدِيدُ"؛ اما آن دومی این است که وقتی تو پیامبریِ خود را با #معجزه و اینها بیان میکنی؛ یک #خوف و ترسی از طرف مخالفین بر تو پیدا میشود. از ناحیهی مخالفت و تکفیرگری و #دروغ نشان دادنها به راستیهای تو و گفتههای صحیح تو!.
"وَ بَذْلُكَ مُهْجَتَكَ فِينا"؛ در اینجا دیگر از خود خدا نقل شده. این جانت را، عزیزت را، هر چه هست درباره من میدهی!، بر اهل #کفر محاربه پیدا میکنی. مالت، جانت، همه چیزت در معرض تلف شدن قرار میگیرد!. مجروح میشوی، خون آلود میشوی، شکستگی داری.
"قَالَ قَبِلْتُ يَا رَبِّ وَ رَضِيتُ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْكَ التَّوْفِيقُ وَ الصَّبْرُ"؛ از تو صبر برسد انشاءالله صبر میکنم.
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 عبرت از رفتار امیرالمؤمنین علیهالسلام در حفظ سلامت دين
📚 روایت از کتب اهل سنت نقل شده که حضرت مولا علی علیهالسلام فرمود:
"جَذبَنی رسولُ اللهِ و بَکی!"؛ پیامبر مرا به خود چسباند و درآغوش گرفت و گریست!
"فقُلتُ: یا رسولَ الله ما یُبکیکَ؟" یا رسول الله چرا گريه میکنید؟
فرمودند: "ضَغائنُ فی صدور رجالٍ علیک لَن یَبدُوها الیک الّا مِن بعدی"
در سینهها کینههایی برای تو آماده شده که منتظرند من از بین شما بروم، آنوقت کینهها را علیه تو پیاده کنند و انتقام بگیرند!.
"فقُلتُ: بِسلامةٍ مِن دینی؟! قال: بِسلامةٍ مِن دینِک".
عرض کردم در آن هنگام دین من در سلامت است؟ جواب دادند: بله در سلامت است!
این پیشآمد بسیار دردناکی را که حضرت به او اطلاع دادند، مایهی بیم و ترس و ناراحتی برای او نشد، بلکه امن و امان دینی برایش مهم بود فلذا عرض کرد: در موقعی که کینهها بروز میکند و حربهها به سوی من هدف گیری میشوند و دشمنیها آشکار میگردد و من در معرض انتقام عرب و کشتههای عرب قرار میگیرم، آیا آن موقع من دین سالمی دارم؟! فرمود که در سلامت هستی.
حالا اینجا این سؤال برای همهی ما پیش میآید که ما که به این جمهوری اسلامی وارد شدیم جایش بود که در این مطالب فکر میکردیم و دربارهاش جلسه تشکیل میدادیم.
هر جنسی که قیمتش بالا و پایین میرود، هر چاهی که کنده میشود و نفتی از آن بیرون میآید، هر استانی که جدیداً تأسیس میشود، همهی اینها جلسه و مقدمات دارد، اهمیت و بودجه دارد،
اما کسی بلند نمیشود تا بگوید ما که جمهورى اسلامی تشکیل دادیم؛ سلامت دینی ما را چه کسی تضمین میکند و باید چه کار کنیم و چه طرح و نقشهای باید ارائه کرد؟!
و هیچ صدایی از هیچ جایی در این رابطه به گوش نمیرسد!. دعاها تشکیل میشود؛ دعاهای ندبه و کمیل تشکیل میشود، عزاداریها، سینهزنیها، - همهی اینها یکی از یکی بهتر و امیدسازتر-. اما آیا چنین مسائلی هم در این کلاسها، تکیهها و حسینیهها گفته میشود؟!
چرا کسی تکان نمیخورند؟!
برای این است که دین سالم نیست و دلهایمان ناسالم است و احساس خطر نمیکنیم و خدایی نخواسته اگر خطر دنیوی هم پیش بیاید ما برایش فکری نکردهایم.
چند سال پیش بود که در بم آن حادثه عجیب رخ داد، چقدر ما کشته دادیم؟!. کسی یادش هست؟ حدود سی هزار نفر کشته و زخمی و استخوان خردشده و سروسینه شکسته و جوی خون در مسجد به راه افتاده و این طرف و آن طرف.
آیا این پیشآمد برای تهران ممکن نیست؟ چه کسی قول داده؟ در کدام دفتر امضا شده که تهران محفوظ است؟ اصفهان محفوظ است؟ مشهد محفوظ است؟ که اینطور آزادی نشان میدهیم.
خانمها و دوشیزههایمان، هیچ بیمی در دلشان نیست؛ و برای تمرین ورزش و کشتی خود را آماده میکنند، برای رفتن به اروپا و آمریکا خود را آماده میکنند، جوانهای ما برای گرفتن یک گلدان (کاپ قهرمانی) و آن را روی سر خود گذاشتن، خودشان را آماده میکنند!.
چرا ما اینطور هستیم؟ برای اینکه دین سالمی نداریم، دینی که خطر را حس کند، نداریم.
✖️ این دینِ تقلیدی است نه دینِ فهمیدنی.
دبیرستانها دین تقلیدی به دانشآموزان میآموزند و لذا نمرهاش هم خیلی مهم نیست که کم یا زیاد شود!
این عبارت را شما از استاد شهیدتان؛ -مرحوم مطهرى - در سینه و دفترتان یادداشت کنید که در علل گرایش به مادیگری میفرماید: «اصول عقاید مذهبی اجباراً باید آزادانه مورد تحقیق واقع شود وگرنه با روح مذهب که هدایت و راهنمایی است، منافی است.»
استدلالی یعنی باید حتماً در کلاس نشست و زحمت کشید و نمره گرفت تا مثل مسائل ریاضی و هندسه فهمیدنی بشود که در اين صورت هم اجباری است هم استدلالی. ولی تقلیدی نیست که بخوان و برو و قدری محفوظات داشته باش و حفظ کن و بگو!. بلکه فهمیدنی است و لذا بچههای ما زحمت میکشند، شب مینشینند و مسائل را حل میکنند. خوب مسائل دینی هم همینطور باید حل شود.
این برای این است که معلمین و دبیرها و اساتید اکثراً این حس خطر در آنها پیدا نشده است.
اگر یک مکتبی آمد و دولتی تشکیل داد، مهمترین کار آن مکتب این است که مسائل مکتبی را در درون مردم، کشوریها، لشکریها، اداریها، بازاریها و ما طلبهها بکارد. اگر این کاشتن انجام بگیرد، این مکتب برقرار است و پرچمش هم بالاست.
اگر خدایی نکرده در این کار سستی شود ما مشکل داریم.
۲۶ رمضان المبارک ۱۴۳۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
▪️ مظلومیت مولا امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
🔹 با اینکه حضرت #موسی (علیهالسلام) معجزات عجيبی به مردم نشان داد که ديگر جای ترديد باقی نبود، اما قوم ايشان چنان بی تصميمی و بی عزمی نشان دادند که حضرت موسی (علیهالسلام) عرض کرد: خدايا! من تنها خودم و برادرم را میشناسم و با ديگران کاری ندارم!. حضرت موسی (ﻋﻠﻴﻪالسلام) اين قدر غريب بود که وقتی در محضر الهی آمار خودش و پيراونش را معرفی کرد؛ فرمود: تنها خودم هستم و برادرم!.
#پيامبر اسلام هم همینگونه حضرت #علی (علیهالسلام) را در #غدير خم معرفی فرمود، و #قرآن و #عترت را در حديث #ثقلين همینگونه معرفی نمودند. پس اینها را بايد از مقام #زن و #مرد مجزا دانست و کاملاً جدا کرد.
🔹 مردانی که #مسلمان میشوند و تا آخر عمر #عبادت و #جهاد و تحمل زحمات میکنند و روزها، #روزه و شبها، طاعت و هنگام مبارزه با اعداء باکی ندارند و دست و پا، يا چشمشان را در راه خدا فدا میکنند، همهی اینها مقاماتی مربوط به انسان #متدين خوب است که عزم راسخ دارد، اما #عزم راسخی که مخصوص #امامت و #رسالت است در هيچ کجا وجود ندارد جز همان که پيامبر اکرم نشان دادند و فرمودند: «اَنتَ مِنّی بِمَنزلة هارونَ مِن موسی»
#هارون تنها يار حضرت موسی بود، حضرت علی علیهالسلام هم دومين نداشت؛ حضرت #زهرا سلام الله عليها نيز دومين نداشت.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
لقاء الله در دنیا-@seyedololama.mp3
1.37M
#لقاء_الله
🔺 والله لَابنُ أبی طالب آنَسُ بالمَوت مِن الطّفل بِثَدی اُمّه
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 اللهم صل علی علیٍّ امیرالمومنین و وصی رسول رب العالمین عبدک و ولیک و اخی رسولک و حجتک علی خلقک و آیتک الکبری و النبأ العظیم
@seyedololama
May 11
نفرین مولا امیرالمؤمنین علی صلواتاللهعلیه-@seyedololama.mp3
1.77M
⚫️ نمونهای از نفرینهای #امیرالمؤمنین علیهالسلام بر #منافقین امت
🔘 #مظلومیت امام #علی صلواتاللهعلیه
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
May 11
40.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 حالات توحیدی مولا امیرالمؤمنین #علی علیهالسلام در داستان شنیدنی #خوابی_یا_بیدار [ #داستان_راستان ج۲ د۱۱۱]
🔹 اهمیت و ارزش #خوف الهی
🔸 وظایف شورای عالی #انقلاب_فرهنگی
🔺 تأثیر آیات و نشانههای الهی در به وجود آمدن #ذکر خدا در انسان
🔹 فرق بین #عبادت و تمرین عبادت!
🔸 تأثیر #تقوای_عقیدتی
🔺 نقشههای شوم #استعمار با ابزار #ورزش
🔹 دریاهایی از آتش بر اثر #گناه و #غفلت
🔸 نمونهای از تعلیم #عملی دادن #تقوا در رفتار مرحوم ملاعباس #تربتی از کتاب #فضیلتهای_فراموش_شده
🔺 جلسهی #اخلاق_عملی مولا علی علیهالسلام
🔹 #مسئول بودن همه در قبال #دین ؛ الناس علی دین ملوکهم
۹۲٫۱۰٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama