تفسیر اسرا ۱.mp3
2.88M
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر سوره اسراء
#جلسه_اول
1401/10/24
دوستان بعد از استماع، حضورشان را به شخصی نماینده محترم اطلاع دهند.
@AlirezaAzizpour
@shamim_fegahat
بسم الله الرحمن الرحیم
☀️عن مولانا امیر المؤمنین علیهالسلام:
يَا بُنَيَّ اجْعَلْ نَفْسَكَ مِيزَاناً فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ غَيْرِكَ فَأَحْبِبْ لِغَيْرِكَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِكَ وَ اكْرَهْ لَهُ مَا تَكْرَهُ لَهَا
«در رابطه ميان خود با ديگرى خويشتن را معيار قرار ده و براى او آن بخواه كه براى خود مى خواهى و آنچه بر خود نمى پسندى بر او نيز مپسند»
🔸 در شرایطی برخی از شهرهای شمالی و شمال شرق با سرمای کم سابقهای مواجه شدهاند، به جهت مصرف بالای گاز در شهرهای میانی و مرکزی، خطر قطعشدن گاز در شمال و شمال شرق را بالابرده است.
♨️ اگر به جهت صرفه جویی نکردن، گاز برخی از شهرهای ایران قطع شود و خدای ناکرده نوزادی در دمای ۲۰ درجه زیر صفر، جان دهد و یا اتفاق ناگواری در بیمارستانها رخ دهد و یا ... بایستی در دستگاه عدل الهی پاسخگو باشیم.
👈نعمت گاز
🔺 ایران با گازرسانی به ۹۸ درصد جمعیت خود بیشترین پوشش گاز به عنوان یک خدمت اجتماعی در دنیا را دارد.
🔹ضدانقلاب و عملههای داخلی آن تلاش میکنند با اُفت فشار گاز در سرما _ که کاملاً دلیل علمی و فنی دارد _ جمهوری اسلامی را تمسخر کنند اما نادانها نمیدانند این اُفت فشار در سرما، دلیل ضعف نظام نیست بلکه یکی از مهمترین نشانههای گستردگی خدمت در کشور است.
🔹از ضد انقلاب که توقعی نیست اما داخلیها باید بفهمند خود تحقیری یک درد بزرگ است و هیچ نگاه مسئولانهای در آن وجود ندارد.
چند روزی هوای منفی ۲۰ درجه، مهمانمان است، بهتر است همه، مصرف را مدیریت کنیم:
¤ پوشیدن لباس گرم
¤ بستن کامل دریچه کولر
¤ بستن اتاقهای کماستفاده
¤ بستن درز پنجرهها و دربها
¤ کم کردن درجه آبگرمکن
¤ کم کردن درجه پکیج
¤ کمی کم کردن شعله بخاری
@shamim_fegahat
تفسیر اسراء ۲.mp3
2.98M
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر سوره اسراء
1401/10/25
#جلسه_دوم
دوستان بعد از استماع، حضورشان را به شخصی نماینده محترم اطلاع دهند.
@AlirezaAzizpour
@shamim_fegahat
بسم الله الرحمن الرحیم
مقام معظم رهبری امام خامنهای :
یک نکته راجع به «درس خواندن» عرض میکنم: درس را جدّی بگیرید؛ درس فقه را جدّی بگیرید.
ببینید! عالِم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل؛ این است دیگر؛ بخشیاش مربوط به عقل است، بخشیاش هم مربوط به کتاب و سنّت و نقل است؛ خب باید بداند که چه جوری باید به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است.
اجتهاد یعنی چگونگی استفادهی این معارف از منابعش؛ یعنی متُدِ -به تعبیر فرنگی که بنده اصرار دارم [استفاده] نکنم امّا اینجا ناچارم- استفادهی حقایق و معارف از منابعش؛ این اجتهاد است.
خب این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید تمرین کند، باید کار کند.
این درس فقهی که شما میخوانید ولو طهارت باشد -حالا بعضی از طلبهها میگویند: «آقا، چرا همیشه طهارت و صلات و مانند اینها؟»- فرقی نمیکند؛ آن چیزی که به شما این شیوهی استنباط را یاد بدهد، مورد نیاز شما است.
[این] گاهی در یک مسئلهی مربوط به طهارت است، گاهی در مسئلهی مربوط به صلات است، گاهی مسئلهی مربوط به بحث معاملات و اجاره و مانند اینها است؛ شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
اگر این طریقهی استنباط را یاد گرفتید، آن وقت ارزشهای اخلاقی را هم درست از کتاب و سنّت استنباط میکنید؛ [نه] مثل بعضی از نیمهسوادها -حالا احترامشان کنیم، نگوییم بیسواد؛ نیمهسواد- که یک چیزی یا چهار کلمهای یاد گرفتهاند، راجع به مسائل دینی اظهار نظر میکنند، به یک آیه هم گاهی استناد میکنند؛ خب معنای این آیه این نیست؛ این به خاطر ضعف در فهم آیه و استنباط از آیه است، و به خاطر همین است که اجتهاد وجود ندارد.
پس درس خواندن برای مجتهد شدن لازم است؛ البتّه من نمیگویم همه باید مجتهد بشوند -در واقع یک واجب کفائی است- یک عدّه هم ممکن است نیاز به مجتهد شدن نداشته باشند، امّا برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است.
این یک نکته که درس را باید خوب خواند. طلبهی روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درسها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است].
زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پُرشور داغ دُور و بَر ما بودند در مشهد که واقعاً هم مبارزه میکردند، [امّا] گاهی میشنفتم میگویند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد نظام اسلامی بخورید، نمیتوانید استفاده کنید، نمیتوانید به مردم چیزی یاد بدهید. این است که درس خواندن، یک مسئله است.
@shamim_fegahat
تفسیر اسراء ۳.mp3
3.15M
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر سوره اسراء
1401/10/26
#جلسه_سوم
دوستان بعد از استماع، حضورشان را به شخصی نماینده محترم اطلاع دهند.
@AlirezaAzizpour
@shamim_fegahat
شمیم فقاهت
💠 دستورالعملی برای سامان زندگی 🔹 جزئیات مطلبی را که نقل میکنم، نمیدانم، ولی اصل این مطلب مسلم اس
🌺
تعقیبات آیت الله شبیری
💠 سؤال:
تعقيبات حضرتعالی پس از نمازها چیست؟
🔹 جواب:
تعقیباتی که من به آن مقیدم، یکی به این ترتیب است:
- آیةالکرسی تا «و هو العلى العظيم»
- «تسبیحات حضرت فاطمه زهرا»
- سه مرتبه «سوره توحید»
- بعد سه مرتبه «صلوات»
- و سه مرتبه: «وَ مَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللهَ بَالِغُ أمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً»
🔹 دیگر، سی مرتبه «تسبیحات أربعه»؛ چون تسبیحات أربعه بعد از هر نماز واجب ـبه خصوص برای مسافر که نمازش قصر استـ مستحب است.
🔹 یکی هم در سجده، چهارده مرتبه «یا واسِعُ يا وَهّابُ» يک نفس خوانده شود، اگر نفس کفایت نکند، چهارده مرتبه «یا وَهّابُ» بگوید. روایت این را نمیدانم، ولی کسی که اهل دعا و ذکر و مورد قبول اهل علم بود، این را برای مشکلات مادی و مانند اینها سفارش کرده بود.
آقای حاج آقا رضا صدر میگفت: من مشکلات مادّی زیادی داشتم که برطرف نشده بود. این دستور را آقای آسید ابوالحسن مرتضوی -که از علمای تهران و مورد ارادت و قبول اهل علم بودـ به من داد. من از حاج آقا رضا شنیدم که او به این دستور عمل کرده و گشایشی در کارش شده بود. حاج آقا رضا اجازه آن را بـه مـن هـم داد.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۱ ص ۶۱۰
@shamim_fegahat
هدایت شده از شمیم فقاهت
🔺 امام صادق(علیه السلام) میفرماید:
🔹 هنگامی که شام پنجشنبه و شب جمعه فرا میرسد، فرشتگانی از آسمان نازل میشوند که به همراه خود قلمهایی از طلا و کاغذهایی از نقره دارند. آنها در طی این مدت تا غروب روز جمعه، هیچ عملی به جز صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را ثبت نمیکنند.
📚 من لا یحضره الفقیه،ج ۱ ص ۴۲۴
@shamim_fegahat
شخص اعتباری 61.mp3
6.57M
#جلسه_شصت_یکم
شنبه ۱ بهمن ۱۴۰۱
#شخص_اعتباری
‼️ درس شخص اعتباری روزهای یکشنبه و سه شنبه این هفته بدلیل امتحانات دوستان تعطیل است
جلسه 62 روز دوشنبه برگزار می شود. ان شاءالله
@shamim_fegahat
rajab 1444 Final.pdf
328.6K
🌀 جدول مراقبهی رجبیه
📝 اعمال و اذکار ماه رجب
📿 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسانی انجام آن و دائم الذکر بودن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است؛ با انجام اعمال و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
♨️ مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کنید و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📚 منابع:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
#نشر_حداکثری
#مراقبه_رجب
#رجب
@shamim_fegahat