eitaa logo
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
6.5هزار دنبال‌کننده
21هزار عکس
8.3هزار ویدیو
4 فایل
با این کانال شما میتوانید شیرینی و غذاهای آسون با مواد در دسترس درست کنید کانال دیگه ما میوه و سفرآرایی مرضیه بانو @mivhe71 کپی از مطالب کانال ممنوعه🍂🍂🍂🍂🍂🍂 👈 زندگیتان را با سخنان ناب آیت الله مجتهدی (ره) خدایی کنید. @mojtahedie71
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کلوچه خرمایی مواد لازم برای خمیر کلوچه دو لیوان آرد سفید قنادی نصف لیوان شیر ولرم یک سوم لیوان کره ذوب شده یا روغن مایع یک عدد تخم مرغ یک قاشق غ خ پودر خمیر مایه دو ق غ شکر کمی زعفران دم کرده یک ق چ پودر هل مواد لازم برای میانه کلوچه:(دلخواه) ۲۰۰ گرم خرما بدون هسته به اندازه دلخواه مغز گردوی نگینی ۲ تا ۴ ق غ پودر نارگیل یک ق چ پودر هل نصف ق چ پودر دارچین رومال: یک عدد زرده تخم مرغ دو ق غ زعفران دم کرده تخم خرفه و کنجد پوست کنده طرز تهیه: پودر خمیر مایه را با یک ق غ شکر و شیر ولرم( در حدی که انگشت را نسوزاند ) مخلوط کرده و درشو میبندیم تا ۱۰ دقیقه پف کند و عمل بیاید. در کاسه ای یک عدد تخم‌مرغ و بقیه شکر را با کره ذوب شده (یا روغن مایع) و یک ق چ پودر هل و کمی زعفران دم کرده و خمیر مایه عمل آماده را مخلوط کرده و حدود ۲ لیوان آرد را کم‌کم‌ الک میکنیم و می افزاییم تا جایی ورز میدهیم که خمیر به دست نچسبد روی خمیر را میپوشانیم و جای گرم قرار میدهیم تا ۱ ساعت خمیر ۲ برابر شود. در این حین، مواد میانه کلوچه را مهیا میکنیم. خرما را اگر پوسته دارد میگیریم و اگر سفت است با ۲ تا ۳ ق غ آب ولرم و چنگال حسابی له میکنیم(میتوانید از چرخ گوشت هم رد کنید) معز گردوی نگینی و پودر نارگیل و هل و دارچین را اضافه کرده و ورز میدهیم تا به شکل خمیر درآید، از خرماها گلوله های کوچولو درست میکنیم و کنار میگذاریم.خمیر را کمی ورز داده و روی کاغذ روغنی به کمک وردنه به قطر ۲ تا ۳ میلی متر باز میکنیم.با لیوان یا قالب گرد قالب میزنیم و از گلوله های خرمایی وسط خمیر گذاشته و میبندیم. کف دست خمیر را پهن کرده و به شکل کلوچه کوچک‌در می اوریم. با قیچی اطراف کلوچه را به شکل گل(دلخواه) برش میزنیم و کلوچه ها را داخل سینی فر که کاغذ انداختیم میچینیم. زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده را مخلوط کرده و با برس سیلیکونی روی کلوچه ها می زنیم. تخم خرفه یا کنجد میپاشیم فر یا توستر را از ۱۰ دقیقه قبل از شروع پخت، روی ۱۵۰ درجه گرم کرده و کلوچه ها را به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم( تایم‌پخت بستگی به تجربه پخت شما با فر یا توستر دارد) وقتی زیر کلوچه طلایی شد روی انها را کمی گریل میکنیم تا طلایی و خوشرنگ شوند. کلوچه ها وقتی ولرم شوند داخل ظرف در بسته بچینید @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مواد لازم: گوشت: ٥٠٠ گرم نخود:١/٢ پیمانه لوبيا سفيد:١/٢ پیمانه عدس: ١پیمانه بلغور گندم:١/٢ پيمانه برنج:٢ پيمانه پیاز:٢ عدد تره: نیم كیلو اسفناج: ٣٠٠ گرم مرزه:٢٠٠ گرم نمك، فلفل قرمز، فلفل سياه، زردچوبه: به میزان لازم طرز تهیه؛ گوشت رو با يك عدد پياز كوچك و مقدارى زود چوبه روي حرارت ملايم گذاشتم تا بپزه، حبوبات رو از ٢٤ ساعت قبل خيس كرده بودم هم روى حرارت ملايم پختم و اواخر پخت نمك رو اضافه كردم و با بلندر پوره كردمش، تو فاصله ي بين پخت حبوبات و گوشت پياز رو نگيني خورد كردم تا طلايي بشه بعد بلغور گندم و برنج رو كه شسته بودم و از نيم ساعت قبل خيس كرده بودم داخل پياز داغ ريختم و زردچوبه و نمك رو اضافه كردم، خيلي كم تفت دادم و گذاشتم با مقدارى آب بپزه، بعد از اينكه پخت حبوبات و گوشت ريش ريش شده رو به همراه آب گوشت اضافه كردم تا كمي بجوشه، بعد سبزي رو اضافه كردم و مدام هم زدم تا ته نگيره و كاملا جا بيفته و مثل حليم كش دار بشه. بعد از پخت آش فلفل و نمكش رو اندازه كردم و با پياز داغ و مقدارى گوشت تزيينش كردم، اسفناج جزء رسپى اين آش نبود و من به سليقه ي خودم به آش اضافه كردم، اين آش در آبادان بسیار تند سرو میشه.به خاطر داشتن مرزه طعم اين آش خيلى شبيه به آش سبزى و آش شله قلمكار بود @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
اول ازهمه هسته خرماهاراباخلال دندون خارج کردم ودرون خرماها گردوگذاشتم بعدحدود 50گرم کره سرد تکه تکه شده را_کره راازدرون یخچال خارج کنید_باحدود 125 گرم اردسرد _ تقریبا یک لیوان_مخلوط کردم وبادست چنگ زدم تااردشبیه به خرده نان بشه، درون ظرفی دیگریک عددتخم مرغ متوسط ویک ق پرماست وکمی وانیل ویک ق چ اندازه گیری پکینگ پودررامخلوط کردم وباچنگال حسابی هم زدم تاکاملا یکدست بشه سپس کم کم به ارداضافه کردم ودرابتدا باقاشق هم زدم ودرنهایت کمی درحدلطیف ویکدست شدن خمیربادست، *همین که خمیریکدست شدکافیه ،ورزنمیخواد، خمیررادرون پلاستیک فریزرکنید وحدودنیم ساعت درون یخچال استراحت دهید،پس ازان خمیرراباوردنه به ضخامت یک میلی پهن کنیدوقالب مربع بزنید_من ازقالب مربع بیسکوییت استفاده کردم_خرمارابین خمیربگذاریدودولبه خمیررابهم چسبانده وبایک خمیربه شکل دلخواه_مثلا گل_روی خمیررا تزیین کنید،خمیرهارادرون یک قالب کمی چرب شده بچینید وبه دلخواه رومال_مخلوط زرده وزعفران_ بزنید_رومال دلخواهه_ودرفرازقبل گرم 180درجه حدودبیست دقیقه پخت دهید، توجه کنید به هرشکلی که دوست داریدمی تونیدخمیررادورخرماتزیین کنید، واینکه دربافت وطعم خرماهم هیچ تغییری بوجودنمیاد😉😉 @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مواد لازم: ۴۰۰ گرم گوشت قرمز چرخ کرده ۱ دسته جعفری ۱ عدد پیاز رنده شده ۴-۳ ق.غ آرد (آرد نان فطیر یا معمولی) ۱ عدد تخم مرغ به مقدار لازم نمک. پودر فلفل قرمز. پودر فلفل سیاه و هر ادویه ای که دوست دارید طرز تهیه: همه مواد بالا را در ظرف مورد نظر ریخته و خوب مخلوط کنید و از مواد حاصله کوفته های کوچکی (کوفته قلقلی)درست کنید و به سیخ بزنید. برای کباب کردن روی منقل یا اجاق گاز قراردهید یا در ماهی تابه قرار دهید و دربش را بگذارید تا سرخ و پخته شود. مواد لازم برای تهیه سس: ۳ عدد گوجه فرنگی ۳ عدد پیاز تازه ۳ حبه سیر نصف یک عدد فلفل دلمه ای قرمز رنگ ۴-۳ ق.غ روغن فلفل سیاه. نمک. ۱ ق.غ رب گوجه فرنگی. کمی پودر شکر طرز تهیه سس: فلفل دلمه ای،پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت بدید. بعد گوجه فرنگی های رنده شده و رب را اضافه کنید و هم بزنید و نصف استکان آب اضافه کنید. نمک و ادویه جات و پودر شکر را هم اضافه کرده تا کمی مواد جوش بیاید. برای تزیین کمی سیب زمینی سرخ کنید @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌙🌸 رژیم روز سوم ماه رمضان 🌸🌙 🌞افطاری: آب جوشیده ولرم + یک قاشق غذا خوری مویز + یک کف دست نان 🥐سنگک یا بربری + 3-4 قاشق غذاخوری حلیم 🌚شام: (یک ساعت بعد از افطار) یک کفگیر ماکارونی🍝 + 1 پیاله ماست 🥣+ 5 عدد زیتون🍈 🌓شام تا سحر: 4 عدد میوه🍎 + هر یک ساعت 3-2 لیوان آب + یک عدد خیار🥒 رنده شده 🌔سحری: یک لیوان خوراک لوبیا + 3 کف دست نان🥐 سنگک یا بربری + یک پیاله ماست🥣 @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اک مک یه نون ترکیه اییه که تو ترکیه انواع غذاهای خمیری مثل پیتزا,پیده,ساندویچ دونرکباب رو باهاش درست میکنند این نون مناسب با مدلی که بهش میدید می تونید تو وعده صبحونه یا ساندویچهای کوچیک لقمه های پذیرایی برای مهمونی عصرونه وتولد ازش استفاده کنید ,نون راحت وبی دردسر و کار راه اندازیه اگه تو عکس ببیند یه سری نونهای استوانه ایی برشهای زیبایی روش داره,قبل فرستادن نون تو فر ,با چاقو روش برشهای عمیقی بدید تا تو فر شکل زیبایی بگیره بازم عکس نون استوانه ایی سفید می بینید,اون نون با آرد چاودار درست شده آردها با هم فرق میکنن نسبت به سبوس دار بودن وسبک بودن آرد نوع ومدل نون هم عوض میشه اگه برای لقمه های کوچک این نون رو درست می کنید از آرد نون باگت ,واگر برای صبحونه درست می کنید کمی سبوس هم مخلوطش کنید که هم ظاهرش هم مواد مغذی بهتر باشه نونها رو تجربه کنید واز درست کردنش نترسید تا کم کم قلقش بیاد دستتون ولذت پخت نون رو تو خونه وعطر خوبش رو داشته باشید😍👆👌
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
حتما وقتی خمیر این نان را درست می کنید پیش خود می گوئید گردو را آخر از همه بعد از مخلوط کردن بریزیم که له نشود ولی این کار را  نکنید مواد خمیر را که به ترتیب می ریزید گردو را هم در جا خود بریزید و مطمئن شوید که هرگز له نمی شود. این نان امگا 3 دارد پس بهتر است آن را در صبحانه خود بگنجانید  مواد لازم: آرد 5 لیوان شیر 1 لیوان روغن زیتون نصف استکان گردو 1 کاسه مایه خمیر نصف پاکت نمک و آب رویه: زرده تخم مرغ 1 عدد طرز تهیه : در کاسه آرد ریخته سپس نمک را هم اضافه می کنیم وسط آن را گودال کرده  و مایه خمیر را در آنجا قرار می دهیم روی مایه خمیر شیر  و  روغن زیتون را می ریزیم   مایه خمیر را حل میکنیم  و گردو را درشت خرد کرده و می ریزیم آب ولرم را به اندازه لازم می ریزیم  و مایه خمیر را حل می کنیم  از وسط شروع به هم زدن می کنیم تا به کناره ها برسیم   از خمیر تکه هایی برداشته و روی میز کار گرد می کنیم  روی سینس فر کاغذ روغنی  انداخته و می چینیم رویش زرده تخم مرغ می مالیم می گذاریم استراحت کند سپس در فر 180 درجه از قبل گرم شده قرار میدهیم @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
تخم مرغ 2 عدد( یکی از زرده ها برای رویش) روغن مایع 1 استکان ماست 1 لیوان بکینگ پودر 1.5 پاکت نمک آرد ذرت 1 لیوان نشاسته ذرت 1 لیوان آرد برنج 1 استکان طرز تهیه : همه مواد را با هم مخلوط میکنیم در سینی فر با فاصله میچینیم رویش زرده تخم مرغ می مالیم در فر 190 درجه قرار داده تا رویش طلایی شود به این اک مک در صورت دلخواه می توانید 250 گرم روغن جامد یا 150 گرم کره اضافه کنید  اگر این روغن را اضافه کنید میتوانید برای دررست کردن بقچه هم استفاده کنید و داخلش پنیر قرار دهید  @shirini71
غیراز مواردی که تو عکس بالاتر عنوان شده ,می تونید به اک مک گردو یا مغزهای دیگه وهمینطور کشمش هم اضافه کنید 👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
این نان مخصوص ترکیه را درست کنید  و از خوردن آن به همراه اعضای خانواده لذت ببرید این رسپی  از سایت معروف ترکیه ترجمه و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده شده است مواد لازم: ماست 1 لیوان تخم مرغ 2 عدد روغن مایع 1 استکان بکینگ پودر 1 پاکت( یک قاشق مرباخوری) نمک کمی آرد 1.5 لیوان تقریبی طرز تهیه : در یک کاسه  تخم مرغ ها را ریخته خوب مخلوط میکنیم رویش ماست, روغن مایع و نمک می ریزیم و دوباره مخلوط میکنیم سپس بکینگ پودر و آرد می ریزیم و مخلوط می کنیم قوام خمیر سفت است اگر خمیر حالت مایع داشته باشد کمی آرد بریزید تابه را خیلی کم چرب میکنیم ازم وادبه اندازه 1 قاشق برداشته و در تابه میریزیم و دو طرفش را سرخ میکنیم و  در بشقاب  گذاشته و  گرم یا ولرم سرو میکنیم @shirini71
دوستانی که فر ندارن ,هم می تونن اک مک رو تو تابه👆 ویا تو فر دست ساز خونگی درست کنند
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
خوب از اونجایی که ما از نظر غذایی میشه گفت ذائقمون به کشور ترکیه خیلی نزدیک از این رو من بیشتر تو پیج های ترک دنبال یکسری تازه ها میگردم😉😉تا حالا نان رو تیست کردید؟ ی نون خیلی ساده است با رویه کرانچی و داخل پشمکی که به نظرم برای صبحانه مناسبه خوب بریم سر دستور کار آرد چهار و نیم لیوان آب ولرم ۳۷ درجه حدود دو لیوان خمیرمایه فوری ریز ۱۰ گرم شکر  یک قاشق غذا خوری سرخالی نمک یک قاشق چایخوری برای درست کردن نان اک مک در یک کاسه مناسب آرد می ریزیم و روی آن خمیر مایه شکر و نمک و خوب با هم مخلوط میکیم وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند به این مخلوط  دو لیوان آب ولرم را کم کم اضافه میکنیم و باد ست ورز میدهیم  تا آب و آرد بخوبی مخلوط شوند  و زیاد به ورز دادن نیاز نداریم  خمیر نرم است  و به دست میچسبه حالا روی خمیر اک مک را پوشانده  و در جای ولرم قرار میدهیم  تا بمدت یکساعت در یک ظرف تفلون و یا قالب کیک  به اندازه بیست و چهار تا بیست و شش سانت چرب کرده و آرد پاشی میکنیم و  و خمیر نان اک مک را پس از استراحت به کمک دست چرب شده در قالب قرار میدهیم  و رویش را صاف میکنیم مقدار خیلی کم آرد الک میکنیم سپس فر را روی درجه ۲۰۰ گرم میکنیم و نان را به مدت ۱۰ دقیقه پخت میکنیم و بعدحرارت را به ۱۸۰ رسانده و۳۰ دقیقه دیگر نان را پخت میکنیم تا رویه ان طلایی و کرانچی شود🤗 نکته اینکه من خمیرم را بیشتر ورز دادم و ارد بیشتری اضافه کردم تا بتونم به چونه خمیرم فرم بدم و روش ی شکاف ایجاد کنم تا نونم حالت ساده و فلت نداشته باشه اما اصل رسپی اک مک همون چیزی هست که من براتون ترجمه و تایپ کردم در ضمن بعد از خروج نان از فر روی نان را چند بار اسپری کنید و دستمال خشک روی نون بندازید و اجازه بدید نان شما ۱۰ دقیقه به این صورت استراحت کنه و بعد از قالب خارج کنید و نوش جان بفرمایید. @shirini71
اینم که نون اک مک صبحونه 👆 انشالله درست کنید ولذتش رو ببریید 🔴یه نکته تو پخت نون رو هیچ وقت فراموش نکنید ,بعد اینکه خمیرتون جمع شد برای اینکه چسبندگی خمیرو بگیریید مشت مشت آرد اضافه نکنید ,دستتون رو تو کیسه آرد ببرید ,دستتون آردی شه بعد دوباره خمیرو ورز بدید تا آرد زیادی به خورد خمیر نره که خمیر خشک وسفت بشه ونونتون بی کیفیت در بیاد 🔴برای تست برطرف شدن چسبندگی خمیر,با اون یکی دست تمیزتون خمیرو چک کنید ,در کل یکم چسبندگی خمیر داشته باشه که نونتون اون حالت اسفنجی رو داشته باشه 🔴هیچ وقت به اندازه آرد گفته شده تو رسپی توجه نکنید ,همیشه مقدار بیشتری آرد نیازه ,رسپیها آرد رو تقریبی اعلام میکنن ,چون جنس آردها با هم فرق میکنه ⭕️⭕️به نکات گفته شده توجه کنید👆