اک مک یه نون ترکیه اییه که تو ترکیه انواع غذاهای خمیری مثل پیتزا,پیده,ساندویچ دونرکباب رو باهاش درست میکنند
این نون مناسب با مدلی که بهش میدید می تونید تو وعده صبحونه یا ساندویچهای کوچیک لقمه های پذیرایی برای مهمونی عصرونه وتولد ازش استفاده کنید ,نون راحت وبی دردسر و کار راه اندازیه
اگه تو عکس ببیند یه سری نونهای استوانه ایی برشهای زیبایی روش داره,قبل فرستادن نون تو فر ,با چاقو روش برشهای عمیقی بدید تا تو فر شکل زیبایی بگیره
بازم عکس نون استوانه ایی سفید می بینید,اون نون با آرد چاودار درست شده
آردها با هم فرق میکنن نسبت به سبوس دار بودن وسبک بودن آرد نوع ومدل نون هم عوض میشه
اگه برای لقمه های کوچک این نون رو درست می کنید از آرد نون باگت ,واگر برای صبحونه درست می کنید کمی سبوس هم مخلوطش کنید که هم ظاهرش هم مواد مغذی بهتر باشه
نونها رو تجربه کنید واز درست کردنش نترسید تا کم کم قلقش بیاد دستتون ولذت پخت نون رو تو خونه وعطر خوبش رو داشته باشید😍👆👌
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
حتما وقتی خمیر این نان را درست می کنید پیش خود می گوئید گردو را آخر از همه بعد از مخلوط کردن بریزیم که له نشود ولی این کار را نکنید مواد خمیر را که به ترتیب می ریزید گردو را هم در جا خود بریزید و مطمئن شوید که هرگز له نمی شود. این نان امگا 3 دارد پس بهتر است آن را در صبحانه خود بگنجانید
مواد لازم:
آرد 5 لیوان
شیر 1 لیوان
روغن زیتون نصف استکان
گردو 1 کاسه
مایه خمیر نصف پاکت
نمک و آب
رویه:
زرده تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه :
در کاسه آرد ریخته سپس نمک را هم اضافه می کنیم وسط آن را گودال کرده و مایه خمیر را در آنجا قرار می دهیم روی مایه خمیر شیر و روغن زیتون را می ریزیم مایه خمیر را حل میکنیم و گردو را درشت خرد کرده و می ریزیم آب ولرم را به اندازه لازم می ریزیم و مایه خمیر را حل می کنیم از وسط شروع به هم زدن می کنیم تا به کناره ها برسیم از خمیر تکه هایی برداشته و روی میز کار گرد می کنیم روی سینس فر کاغذ روغنی انداخته و می چینیم رویش زرده تخم مرغ می مالیم می گذاریم استراحت کند سپس در فر 180 درجه از قبل گرم شده قرار میدهیم
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#اک_مک_بانشاسته
#رژیمی
تخم مرغ 2 عدد( یکی از زرده ها برای رویش)
روغن مایع 1 استکان
ماست 1 لیوان
بکینگ پودر 1.5 پاکت
نمک
آرد ذرت 1 لیوان
نشاسته ذرت 1 لیوان
آرد برنج 1 استکان
طرز تهیه : همه مواد را با هم مخلوط میکنیم در سینی فر با فاصله میچینیم رویش زرده تخم مرغ می مالیم در فر 190 درجه قرار داده تا رویش طلایی شود به این اک مک در صورت دلخواه می توانید 250 گرم روغن جامد یا 150 گرم کره اضافه کنید اگر این روغن را اضافه کنید میتوانید برای دررست کردن بقچه هم استفاده کنید و داخلش پنیر قرار دهید
@shirini71
غیراز مواردی که تو عکس بالاتر عنوان شده ,می تونید به اک مک گردو یا مغزهای دیگه وهمینطور کشمش هم اضافه کنید 👆
#اک_مک_تابه_ایی
این نان مخصوص ترکیه را درست کنید و از خوردن آن به همراه اعضای خانواده لذت ببرید این رسپی از سایت معروف ترکیه ترجمه و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده شده است
مواد لازم:
ماست 1 لیوان
تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع 1 استکان
بکینگ پودر 1 پاکت( یک قاشق مرباخوری)
نمک کمی
آرد 1.5 لیوان تقریبی
طرز تهیه : در یک کاسه تخم مرغ ها را ریخته خوب مخلوط میکنیم رویش ماست, روغن مایع و نمک می ریزیم و دوباره مخلوط میکنیم سپس بکینگ پودر و آرد می ریزیم و مخلوط می کنیم قوام خمیر سفت است اگر خمیر حالت مایع داشته باشد کمی آرد بریزید تابه را خیلی کم چرب میکنیم ازم وادبه اندازه 1 قاشق برداشته و در تابه میریزیم و دو طرفش را سرخ میکنیم و در بشقاب گذاشته و گرم یا ولرم سرو میکنیم
@shirini71
دوستانی که فر ندارن ,هم می تونن اک مک رو تو تابه👆 ویا تو فر دست ساز خونگی درست کنند
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#اک_مک_ترکیه
#نان
خوب از اونجایی که ما از نظر غذایی میشه گفت ذائقمون به کشور ترکیه خیلی نزدیک از این رو من بیشتر تو پیج های ترک دنبال یکسری تازه ها میگردم😉😉تا حالا نان #اک_مک
رو تیست کردید؟
ی نون خیلی ساده است با رویه کرانچی و داخل پشمکی که به نظرم برای صبحانه مناسبه
خوب بریم سر دستور کار
آرد چهار و نیم لیوان
آب ولرم ۳۷ درجه حدود دو لیوان
خمیرمایه فوری ریز ۱۰ گرم
شکر یک قاشق غذا خوری سرخالی
نمک یک قاشق چایخوری
برای درست کردن نان اک مک در یک کاسه مناسب آرد می ریزیم و روی آن خمیر مایه شکر و نمک و خوب با هم مخلوط میکیم وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند به این مخلوط دو لیوان آب ولرم را کم کم اضافه میکنیم و باد ست ورز میدهیم تا آب و آرد بخوبی مخلوط شوند و زیاد به ورز دادن نیاز نداریم خمیر نرم است و به دست میچسبه
حالا روی خمیر اک مک را پوشانده و در جای ولرم قرار میدهیم تا بمدت یکساعت
در یک ظرف تفلون و یا قالب کیک به اندازه بیست و چهار تا بیست و شش سانت چرب کرده و آرد پاشی میکنیم و و خمیر نان اک مک را پس از استراحت به کمک دست چرب شده در قالب قرار میدهیم و رویش را صاف میکنیم مقدار خیلی کم آرد الک میکنیم سپس فر را روی درجه ۲۰۰ گرم میکنیم و نان را به مدت ۱۰ دقیقه پخت میکنیم و بعدحرارت را به ۱۸۰ رسانده و۳۰ دقیقه دیگر نان را پخت میکنیم تا رویه ان طلایی و کرانچی شود🤗
نکته اینکه من خمیرم را بیشتر ورز دادم و ارد بیشتری اضافه کردم تا بتونم به چونه خمیرم فرم بدم و روش ی شکاف ایجاد کنم تا نونم حالت ساده و فلت نداشته باشه اما اصل رسپی اک مک همون چیزی هست که من براتون ترجمه و تایپ کردم
در ضمن بعد از خروج نان از فر روی نان را چند بار اسپری کنید و دستمال خشک روی نون بندازید و اجازه بدید نان شما ۱۰ دقیقه به این صورت استراحت کنه و بعد از قالب خارج کنید و نوش جان بفرمایید.
@shirini71
اینم که نون اک مک صبحونه 👆
انشالله درست کنید ولذتش رو ببریید
🔴یه نکته تو پخت نون رو هیچ وقت فراموش نکنید ,بعد اینکه خمیرتون جمع شد برای اینکه چسبندگی خمیرو بگیریید مشت مشت آرد اضافه نکنید ,دستتون رو تو کیسه آرد ببرید ,دستتون آردی شه بعد دوباره خمیرو ورز بدید تا آرد زیادی به خورد خمیر نره که خمیر خشک وسفت بشه ونونتون بی کیفیت در بیاد
🔴برای تست برطرف شدن چسبندگی خمیر,با اون یکی دست تمیزتون خمیرو چک کنید ,در کل یکم چسبندگی خمیر داشته باشه که نونتون اون حالت اسفنجی رو داشته باشه
🔴هیچ وقت به اندازه آرد گفته شده تو رسپی توجه نکنید ,همیشه مقدار بیشتری آرد نیازه ,رسپیها آرد رو تقریبی اعلام میکنن ,چون جنس آردها با هم فرق میکنه
⭕️⭕️به نکات گفته شده توجه کنید👆
#فرنی_موز
دسرمقوی افطار😍
موز رسيده يك عدد بزرگ
شير دو ليوان
آردبرنج دو ق غذاخوري
نشاسته ذرت (سفيد رنگ و ترده) يك ق غذاخوري سرخالي
وانيل نوك قاشق چايخوري
شكر يا عسل دو ق غذاخوري (نسبت به ذائقه تون كم و زياد كنيد)
طرز تهيه:
شير و موز و شكر رو در مخلوط كن بريزيد تا كاملا يكدست بشه بعد آرد برنج و نشاسته و وانيل رو كم كم به اين مخلوط اضافه كنيد.بايد كم كم اضافه و خوب مخلوط كنيد تا گوله نشه.اگه گوله بشه بايد از الك ريز رد كنيد.
حالا مخلوط رو روي حرارت ملايم بزاريد و دائم هم بزنيد.
نكته مهم در طبخ فرني ،اول اينه كه آرد برنج كاملا نرم باشه پس اگه لازمه اول از الك ريز رد كنيد،و نكته ي خيلي مهم ديگه حرارت ملايم و هم زدن هستش.چون اگه حرارت زياد باشه و هم نزنيد،فرني قبل از پخته شدنِ آرد برنج سفت ميشه و طعم مطبوع رو نداره و اينكه ميسوزه و ته ميگيره و خراب ميشه.
نزاريد فرني زياد روي شعله سفت بشه چون بعد از سرد شدن سفتتر هم ميشه و بافت لطيفش ازبين ميره.زماني كه رد قاشق روي فرني موند ،پخت كافيه،
فرني رو تا داغه داخل ظرفهاي سرو بريزيد وتزیین کنید
@shirini71
#حلوا_هویج
#کیک_حلوا
مواد لازم :
۵ عدد هویج بزرگ
۲ لیوان شکر
۱ لیوان آب
زعفران
هل نوک ق غ
گلاب به مقدار دلخواه
۱ لیوان و نیم لیوان آرد سفید گندم
۲۰ گرم کره
یک سوم لیوان روغن مایع
طرز تهیه :
اول از همه هویج هارو پوست میگیریم و داخل آب میزاریم بپزه ، بعد که پخت حسابی ، داخل مخلوط کن با چند قطره گلاب میکس میکنیم،میزاریم کنار .
اول شربت حلوا رو درست میکنیم،شکر و آب و هل رو میزاریم رو گاز بجوشه،وقتی شکر حل شد،گلاب اضافه کنین و زیرشو خاموش کنین،حالا آرد رو الک کرده و داخل تابع حسابی هم میزنیم و تفت میدیم تا خامیش گرفته بشه،وقتی بوی خوشش بلند شد،دوباره از قابلمه در میاریم و الک میکنیم،روغن و کره رو اضافه میکنیم،یک دقیقه تفت میدیم،حالا پوره هویج رو اضافه و قشنگ هم میزنیم،بعو شربت رو اضافه و خیلی با سرعت هم میزنیم تا حلوا نرم و لطیف بشه،دقت کنین که اگه میخواین حلوا رو توی قیف و ماسوره بریزین حتما حلوا باید نرم و لطیف باشه ، داخل فیلک ببینید،حلوا وقتی لطیف بود از گاز ورش داشتم،حلوامون حاضره☺️
@shirini71
#حلوای_هویج_ارومیه
مواد لازم
هویج رنده شده یک کیلو گرم
شکر ۱/۵ لیوان
شیره ی انگور ۲ لیوان
گردوی خورد شده یک لیوان
پودر هل یک ق م
گلاب یک استکان
کلوکز یک ق غ
ژلاتین یک ق غ
طرز تهیه :
هویج هارو پوست کردم
با رنده درشت رنده کردم شکر رو بهش اضافه کردم نیم تا یک ساعت گذاشتم بمونه یه مقدار آب بندازه. بعد ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم گذاشتم تا به ارامی بپزه
بعد شیره انگور را اضافه کردم بعد ده دقیقه گردو و پودر هل رو خوب مخلوط کرده به هویج اضافه کردم
بعد گلوکز و ژلاتین رو با دو قاشق اب سرد مخلوط کردم اضافه کردم
اخر گلاب رو ریختم گذاشتم ابش کشیده بشه و از روی حرارت برداشتم
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته_باقلا
#غذای_نونی
موادلازم
برنج یک پیمانه
آلوبخارا200گرم
روغن مایع به مقدارلازم
سبزی خرد شده 300گرم
گوشت چرخ کرده 400گرم
گوشت چرخ کرده مرغ 150گرم
باقلا سبز نگینی شده 300 گرم
تخم مرغ دوعدد
پیازداغ یک پیمانه
زعفران ساییده و حل شده در اب جوش دوقاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدارلازم
استاک گوشت پنج پیمانه
پیاز خلالی یک عدد بزرگ
طرزتهیه :
برنج را یکی دوساعت خیس نمایید سپس آب روی برنج را خالی کنید و مقداری آب جوش روی برنج ریخته و روی حرارت قرارمیدهیم تا آب برنج درحدی کشیده شود که سطح برنج کمی خیس باشد برنج را کنار گذاشته تا کاملا سرد شود
آلو را نیزازیک ساعت قبل درمقداری آب خیس نموده و هنگام مصرف آبکش نمایید تا هیچ آبی نداشته باشد
درتابه ای حاوی روغن سبزی را چنددقیقه تفت بدین تا آب ان کشیده شود
درظرفی گوشت های دوبار چرخ شده ؛ سبزی، باقلا، نصف پیمانه پیازداغ؛ تخم مرغ نیمی از زردچوبه نیمی از زعفران نمک و فلفل را اضافه کرده بخوبی ورز داده تاحالت چسبندگی پیداکند
کوفته هارا درصورت تمایل وزن نمونده (من هرکوفته رو 175گرم درنظرگرفتم)
سپس مواد را کف دست باز نموده و داخل آن تعدادی آلو و پیازداغ قرار داده و به شکل گلوله درآورید و به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم
دراین فاصله یک عددپیازبزرگ را خلالی یانگینی نموده درمقداری روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود و زردچوبه را هم به پیاز اضافه کرده سپس استاک گوشت یا پنج پیمانه آب جوش به اضافه ی دوعدد قرص عصاره ی گوشت و آب آلوها و زعفران باقی مانده را به پیاز اضافه کرده و منتظرمیمانیم تا بجوش آید کوفته هارا آرام آرام بافاصله به آب درحال جوش افزوده و بعد از پنج دقیقه حرارت را ملایم میکنیم تا کاملا بپزد
دقت کنید پس از پخت باید حدود دوتا سه پیمانه از آب کوفته ها باقی بماند .
@shirini71
#شیر_برنج
شيربرنج از خوشمزه هاى كم طرفدار سفره ى افطار تو خونه ى ماست،فقط خودم دوستش دارم، اونم به شدت😉
روش من براى پخت شیربرنج اينطوريه:
یک پیمانه برنج اعلای ایرانی رو میشورم و خیس میکنم ،وقتی کاملا خیس خورد به همراه چهار پیمانه آب ميزارم كمى نيم پز بشه و آبش كامل تبخير بشه،حالا یک و نیم تا دو پیمانه شکر(بنا به ذائقه) و یک قاشق روغن جامد یا کره اضافه به همراه يك ليترشیرپرچرب و نصف پیمانه گلاب اضافه میکنم و زمان میدم تا شیر و برنج به خورد هم برن و برنج حسابى لعاب بندازه و بعدشم داخل ظرف میریزم و میزارم خنک بشه وتمام. اگه دوست داشتیم خوشمزه تر بشه آخراى پخت داخلش خامه و خلال بادوم هم ميريزم😋
من دوپاكت خامه ريخته بودم،اُف برمن 🤦♀️😅
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#آش_کوفته_ریزه
مواد لازم :
عدس پخته ۱ و ۱/۲ پیمانه
هویج ریز خرد شده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
رشته اش ریز خرد شده نصف بسته
گوشت چرخ شده ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد کوچک
برنج نیم دانه خیس شده ۵ ق س ارد ۱ ق س
نمک و فلفل به مقدار کافی
اب گوشت ۴ پیمانه
ماست پر چرب ۱ کیلو
تخم مرغ ۱ عدد
سیر رنده شده ۲ حبه
طرز تهیه :
پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید اب گوشت ، عدس پخته ، هویج ریز خرد شده نمک و فلفل و مقداری اب جوشیده اضافه کنید بعد از جوش امدن حرارت را کم کنید
به گوشت چرخ شده نمک و فلفل و پیاز رنده شده و برنج نیم دانه خیس شده و یک ق س ارد را اضافه کرده و مخلوط کنید تا مواد چسبندگی پیدا کند
از مواد کوفته ریزه هایی به اندازه مغز فندق درست کنید و در ارد بغلطانید و به اش در حال جوش اضافه کنید ، هنگامی که کوفته ریزه ها نیم پز شدند ( ۱۵ دقیقه) به اب اش توجه کنید اگر کم بود مقداری اب جوش اضافه کنید و بعد رشته اش را اضافه کرده و اش را هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند ، تا جا افتادن اش به پخت ادامه دهید
تخم مرغ و سیر را به ماست اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا یکدست شود
شعله را خاموش کنید و مخلوط ماست را به اش در حال هم زدن اضافه کنید
اش را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز سرخ شده و تلخون داغ و فلفل داغ تزیین کنید
تهیه رشته:
تخم مرغ یک عدد
اب یک چهارم پیمانه
نمک ۱ ق چ
ارد به مقدار کافی
طرز تهیه : دو پیمانه ارد در ظرف مناسب بریزید و نمک و تخم مرغ را اضافه کنید و با دست مخلوط کنید و کم کم اب اضافه کنید تا خمیر سفتی بدست اید( اگر ارد نیاز بود اضافه کنید )
خمیر را یک ساعت استراحت دهید
از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته روی سطح ارد پاشی شده با کمک وردنه به ضخامت سه میلیمتر باز کنید و برش های نگینی یا رشته ای بزنید
از این رشته می توانید داخل اش استفاده کنید
اگر از این رشته برای اش استفاده می کنید نیازی نیست خشک شود بعد از برش زدن داخل اش بریزید
@shirini71